Dromen over baby’s

geplaatst op
dromen over baby's

Wat betekent als je baby’s droomt? Dromen over baby’s staan meestal symbool voor een nieuw begin of het ontwikkelen van een latent talent.

Baby’s zijn namelijk nieuw leven op deze aarde. Ze staan dan ook voor positieve ontwikkelingen en een nieuw hoofdstuk of een nieuwe fase in je leven.

Dromen over baby’s: een afgerond project

Daarnaast kan het ook zo zijn dat je heel lang aan iets gewerkt hebt en dat dat nu eindelijk tot een goed einde is gebracht. Je gaat nu en binnenkort de vruchten plukken van je harde werk.

Meestal is dit werk gerelateerd, maar het kan ook gaan over je relatie of je persoonlijke ontwikkeling.

Als de baby doodgaat of gewond raakt

Over het algemeen zijn dromen over baby’s altijd positief. Dat zegt niet dat je proces makkelijk is geweest, maar wel dat de uitkomst goed voor je zal zijn.

Als een baby echter doodgaat of gewond raakt in je droom, dan is dat een waarschuwing. Er zijn dingen of mensen die niet goed voor je zijn en die jou goede uitkomst kunnen afnemen. Vaak gaat dit dan weer over jou als persoon. Pas dus goed op dat je niet bedrogen of gekwetst wordt.

Daarnaast is deze situatie in je droom een uitnodiging om goed op je gevoel te vertrouwen. Jouw intuïtie en instincten geven heel goed aan wat wel of niet goed voor je is, dus luister daarnaar. Dan kun je de meeste dingen ook gewoon voorkomen.

Baby’s staan voor kwetsbaarheid

Deze verklaring kan vaak aan je dromen gegeven worden als de baby in je dromen huilt of als je de baby kwijt bent.

Een hele andere betekenis van je droom kan gaan over je eigen kwetsbaarheid. Baby’s zijn namelijk puur en volledig onschuldig. Zij kunnen dan ook staan voor jouw eigen kwetsbaarheid en eventueel ook voor je onzekerheid.

Als je jezelf hier meer in herkent, dan is deze droom een uitnodiging om met je eigen kwetsbaarheid aan de slag te gaan. Je hoeft jezelf niet te verstoppen, maar je mag jezelf juist helen.

 

30 Reacties

 1. Maria says:

  Droomde over de vader van mij zoontje dat tegen kwam dat hij heel boos was dat mij zoontje heb gehouden dit wist ik al maar heeft dit nog andere betekenis of dat hem binnenkort ga tegen komen?

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Het is waarschijnlijk een teken dat hij in gedachte weer even met je bezig is en jij dit intuïtief oppikt.

 2. Claudia says:

  Ik droomde eergisteren dat ik mijzelf als baby troostte, ik pakte mijn kleine ik op en drukte me zachtjes tegen mezelf aan. Er zat een boertje dwars bij mijn baby-ik en daarna was alles vredig. Was levensecht en ben razend benieuwd naar betekenis hiervan.

  1. Scarlet says:

   Hey Claudia,

   Dit gaat over het omarmen en zorgen voor jezelf en het geeft aan dat je je innerlijk kind (wie we vroeger waren) aan het helen bent. 🙂

 3. Claudia says:

  Hoi Scarlet, dankjewel ik hoopte al op zoiets maar kan het ook plaatsen en ben blij met je reactie! Groetjes, Claudia

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan en fijn om te horen!

 4. V. says:

  Hoi Scarlet, ik droomde vanmorgen dat mijn baby was gekidnapt. Ik ging mijn baby zoeken in de kamer van een vrouw en daar lag mijn baby in bed maar ik heb mijn baby niet meegenomen. Ik ging weg en toen ik terug keerde waren meer baby’s op een bed behalve mijn baby. Ik heb een baby gepakt om die vrouw ermee te chanteren want ik wilde mijn baby terug want ik was bang dat ze een ritueel gingen doen op mijn baby en toen werd ik wakker. Wat betekent deze droom? Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey V,

   Deze droom gaat er aan de ene kant over dat je het gevoel hebt dat andere jaloers op je zijn of je nadoen en dat je eigenlijk wilt dat dat stopt.
   Aan de andere kant gaat het erover dat je sowieso je grenzen beter aan wilt gaan geven, want je merkt dat je iets te veel leeft naar wat anderen van jou verwachten.

 5. Linda says:

  Hoi Scarlet, ik droomde dat ik een onbekende baby zag. Ik liep er naar toe buig de me over de baby heen. Ze herkende mij en zei hallo, sloeg de armpjes om me heen een gaf me een kusje. Het was zo ontzettend lief maar ik weet nog dat ik zo verbaasd was, omdat ze me herkende….

  1. Scarlet says:

   Wat bijzonder. 🙂
   Deze droom geeft aan dat je met een bepaald proces/doel bezig bent, maar zelf niet helemaal doorhebt dat je daarmee bezig bent.

 6. Marloes van Gameren says:

  Hoi Scarlett,
  Ik droomde dat ik een pas geboren baby van een familielid kwijt was geraakt op een vliegveld. Ik had vee mensen in me droom verdriet gedaan en voelde me schudlig toen ik wakker werd. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Marloes,

   Deze droom gaat over je angst anderen pijn te doen.
   Vooral over het in de weg staan in hun persoonlijke groei, wensen en doelen.
   Je wilt ze ondersteunen en het goed doen, maar deze droom geeft ook aan dat het ergens niet gaat.

 7. Joyce says:

  Hallo,

  Ik droom vaker over dat ik een baby krijg maar hier niet voor kan zorgen. Dat het ontzettend onverwachts komt en ik niets voorbereid heb.
  Nu droomde ik zelfs over de bevalling, ik beviel, bleef rustig maar moest de navelstreng afbinden met touw, en doorknippen met een huis-tuin en keukenschaar, een vriendin bellen die een kindje heeft van 1 jaar om te kijken of zij nog spullen had. Dit soort dromen heb ik erg vaak. Ik heb zelf nog geen kinderen.

  Geen prettige dromen, ben benieuwd wat ze betekenen

  1. Scarlet says:

   Hey Joyce,

   Dat klinkt inderdaad niet heel erg fijn.
   Deze dromen over gaan is dat je (onbewust) wel bepaalde ideeën, dromen of doelen hebt in je leven waar je wel naartoe aan het werken bent,
   Het geeft aan dat je ergens het gevoel hebt er nog niet aan toe te zijn, het misschien niet aan te kunnen.
   Het is dus een ware tweestrijd in jezelf.

 8. Tahir ghoershoe says:

  Ik droomde dat een man zijn vrouw heeft gestoken en de baby zelf eruit gehaald heeft uit wraak en zag veel bloed ,was gruwelijk en was echt geschrokken ervan

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat klinkt heel erg heftig inderdaad.
   Het gaat erover dat je een bepaald rechtvaardigheidsgevoel in je hebt wat drukt.
   Je ziet namelijk andere mensen credit nemen voor het werk van anderen of juist dingen van anderen afpakken.

   1. Tahir ghoerahoe says:

    Ja je hebt gelijk ik zie orechtvaardigheid alleen weet ik niet wat ik moet doen.

    1. Scarlet says:

     Dat is ook heel erg lastig, want uiteindelijk kun je alleen maar doen wat je echt kunt doen en wat bij je past. (klinkt lekker vaag, ik weet het).
     Maar wanneer je jezelf afvraagt welke kleine dingen je wel kunt doen, kan dat jou al rust geven en je doet gelijk iets goeds.

 9. Daisy says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb nu al 3 keer in 4 weken tijd ongeveer dezelfde droom gehad. Dat ik een baby heb samen met mijn vriend en dat we er heel gelukkig mee zijn. Ik verzorg de baby en knuffel er mee. Vaak komt mijn familie er ook in voor en zitten we samen gezellig bij elkaar.

  Vannacht droomde ik bijna hetzelfde, maar waren we op een soort feestje en waren we ons aan het voorbereiden op onze eigen bruiloft. Ook kreeg ik appjes van mensen die mij feliciteerden en zeiden dat ik een mooi kindje heb. We hebben zelf (nog) geen kinderen en zijn niet getrouwd, dus ik vraag me af wat dit betekent.

  Vond het bijzonder dat ik zoiets al een paar keer in korte tijd heb gedroomd.

  1. Scarlet says:

   Hey Daisy,

   Dit is een hele mooie droom en die geeft aan dat je ervaart dat je steeds hechter wordt met je vriend en steeds meer met hem verbonden bent.
   Het kan ook een uiting van een wens zijn dat je de volgende fase met hem aan wilt gaan. 🙂

 10. Caroline says:

  Hai Scarlet,
  Ik droomde dat ik blijkbaar zwanger was en dat ik op het punt stond te bevallen. Er was iets niet goed, weet niet wat. Ik was in het ziekenhuis in een operatiekamer. De mensen om mij heen waren heel druk en in een soort paniek. Ik keek druk om me heen omdat ik het eigenlijk allemaal niet snapte… Ik voelde wat tussen mn benen en voelde met mn hand een glibberig hoofdje. Het kindje viel eruit op de grond. Het was klein en lag in foetus houding. Ik keek er verschrikt en geschokt naar. Begreep niet dat t van mij was. Ik deed een stap naar achter en de artsen kwamen erbij en duwde mij weg om zich over het kind te ontfermen. Ik was in een soort paniek en onwetendheid. Begreep niet dat het van mij was maar was ook bezorgd om zijn/haar welzijn. Toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je soms het gevoel hebt dat je niet helemaal de leiding hebt over je eigen leven en de dingen die je (onbewust) wilt opbouwen.
   Soms lijkt het alsof anderen er meer over te zeggen hebben of er iets van vinden, wat je ook in verwarring brengt.

 11. Lidia Elias says:

  Ik droomde van een baby die ik vond die te een vondeling was gelegd, geen ouders , ik vroeg mijn vriendin om kleertjes voor de baby te kopen en dat deed zij met haar zoontje voor de baby. wat ik mij nog meer kan herinneren was dat de baby mij met helderen blauwe grote blauwe ogen aan keek, ik voelde mij blij en gelukkig in de droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Lidia,

   Deze droom gaat erover dat je behoefte hebt aan een nieuwe uitdaging die je een gevoel geeft van zinvolheid, iets wat je voldoening geeft.
   Deze droom geeft daarbij ook aan dat je vriendin daar eventueel al iets bij kan helpen. 🙂

 12. Jill says:

  Hoi,

  Ik droomde eerst over dat ik onverwacht een baby kreeg, ik voelde het hoofdje tussen mijn benen en ik probeerde het even tegen te houden om mijn telefoon te pakken en 112 te bellen maar de baby kwam alsnog met de navelstreng om haar nek maar ik bleef rustig en het kwam goed.

  De volgende dag droomde ik dat voor een baby jongen zorgde en dat de baby van mij en mijn vriend was maar dat het totaal onverwachts was want we hadden nog geen naam en nog geen spullen en mijn vriend had het ook nog niet aangegeven maar ik maakte me daar niet echt druk om maar belde wel naar mijn vriend dat we dat ook moesten regelen en mijn zusje en mijn (overleden) oma waren ook bij mij, mijn oma ging even oppassen omdat mijn zusje en ik even naar de stad spullen en baby voeding ging halen voor de kleine.

  1. Scarlet says:

   Hey Jill,

   Beide dromen gaan eigenlijk over hetzelfde.
   Ze gaan erover dat je je niet goed voorbereid in het leven voelt en dat je graag meer grip op alles (onder andere je relaties en relaties in het algemeen).
   Je hebt daarbij ook behoefte aan iets nieuws, meer verbinding en samenwerking.

   1. Jill says:

    Hoi Scarlet,

    Dat klopt echt helemaal!!
    Bedankt voor je reactie.

    Jill

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 13. Agnes says:

  Droomde dat ik in een wachtkamer zat en toen ik aan de beurt was ging ik samen met iemand anders een ruimte in waar verschillende dode mensen lagen.
  Ik ging kijken, wat ik bijna niet durfde naar een donkere voor mij redelijk onbekende mevrouw
  bij wie ik steeds een snoepje had gehaald.
  Er lagen allemaal lijken op de grond verpakt in lakens maar je zag de gezichten wel.
  Wat gekker was was dat er allemaal baby’s lagen te wachten op de dood leek het wel.
  Verschillende baby’s lagen nog te trappelen en sommige waren al dood.
  Alles lag op de grond en door elkaar.
  De baby’s lagen allemaal naast elkaar sommige leken wel poppen zo klein en wit.
  Werd helemaal met een akelig gevoel wakker!

  1. Scarlet says:

   Wat een akelige droom!
   Deze droom gaat over loslaten. Er zijn bepaalde ideeën die je had, dingen die je wilde creëren, maar dat past nu niet meer.
   Je bent dat (onbewust) aan het verwerken en aan het zoeken naar een nieuwe weg/nieuw doel.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond