Waarom het lijkt alsof je de enige hsp’er in je omgeving bent

Posted on
waarom het lijkt alsof je de enige hsp'er bent

Heb jij soms ook dat gevoel dat je alleen bent en dat er niemand is zoals jij? Dat er gewoon niemand mee is die jouw empathische en gevoelige kant begrijpt? Dan is het juist tijd om beter om je heen te gaan kijken, want je bent niet alleen en je bent niet de enige hsp’er.

1 op de 5 mensen is hooggevoelig en als jij dus 15 mensen om je heen hebt, dan kan het bijna niet anders dan dat je ook een of meerdere hsp’ers om je heen hebt.
Dit zijn meestal niet de mensen die direct opvallen. Ze zijn vaak rustiger en komen niet direct op je af. Daarom zie  je ze waarschijnlijk over het hoofd.

Waarom het lijkt alsof je de enige hsp’er bent

Eigenlijk zijn je mede hsp’ers dus net als jij. Ze laten hun gevoeligheid niet zomaar zien, omdat ze er niet op beoordeeld willen worden. Ze weten dat de meeste mensen hun niet zullen begrijpen en lopen dus niet te koop met hun hooggevoeligheid. Net zoals jij er ook niet mee te koop loopt.

Hoe je jouw mede hsp’ers herkent

Er zijn dus echt wel mensen om je heen die net zo gevoelig zijn als jij en die begrijpen hoe jij bent en wat je allemaal voelt.

De truc is ze te herkennen en ze uit hun schulp te lokken en als we dat allemaal doen, dan vinden we elkaar snel genoeg.
Hoe je dit doet? Door je gevoel te volgen, je instinct. Gevoelsmatig zul jij anderen hsp’ers echt wel herkennen. Zeker als je even checkt hoe ze ook al weer zijn: vriendelijk, rustig, terughoudend, begripvol en nog veel meer. In de praktijk zijn ze daarom vaak stiller, maar je hebt ook zeker extraverte hsp’ers die je niet mag vergeten.

Deze zijn vrolijker en energieker, maar je proeft gevoelsmatig dat ze hun kwetsbaarheid niet helemaal laten zien. Juist deze mensen kun je het gemakkelijk vragen of ze de term hsp kennen en als ze dat doen, zit je gelijk goed.

Hoe leg je contact?

Schraap al je moed bij elkaar en maak een simpel praatje. Als het klikt merk je het snel genoeg, zelfs als het nog wat ongemakkelijk is.
Praat bijvoorbeeld over vakanties, de natuur, dieren en andere dingen die je zelf leuk vindt. Moeilijker hoef je het gewoon niet te maken.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.