Zo geef jij jouw liefde aan de wereld

Posted on
liefde aan de wereld geven

Heb jij ook zoveel liefde te geven, maar weet je niet wat je ermee aan moet? Wil jij de wereld ook een betere plek maken, al is het maar een klein beetje? Dan is het tijd dat jij jouw liefde aan de wereld te geven.

Iedereen heeft een vorm van liefde in zich dat we universele liefde kunnen noemen. Dit is de liefde die je voor iedereen hebt en dus eigenlijk ook voor de wereld hebt. Dit is de liefde die wil dat het met iedereen goed gaat en met de wereld goed gaat, maar deze liefde kun je vaak niet kwijt. Dat kan vervelender zijn dan het nu klinkt, want je kunt deze liefde niet inslikken en als je dat toch probeert, ontstaat er een vervelend gevoel. Dan ontstaat er een schuldgevoel en voel je de ellende van de wereld nog meer.

Jouw liefde aan de wereld geven

Eigenlijk is het heel makkelijk om jouw universele liefde te delen met de wereld. Het begint allemaal met de mensen om je heen. De mensen in je directe omgeving en moeilijker hoef je eigenlijk niet te maken.

Glimlach naar een vreemde

Zo is een manier bijvoorbeeld gewoon vriendelijk glimlachen naar de mensen die je op straat tegenkomt. Dat is een verademing ten op zichten van al die gespannen gezichten die je voor de rest ziet. Let ook maar eens op hoeveel mensen er wel niet terug lachen naar je.

Doe die kleine dingetjes voor een ander

Help net even die buurman die slecht te been is met zijn boodschappen. Help een kind die zijn bal is kwijtgeraakt met zoeken. Er zijn zoveel voorbeelden te bedenken, maar we doen het meestal niet uit angst of uit het idee dat we er geen tijd voor hebben.

Probeer die kleine dingen juist wel te doen, maar natuurlijk wel binnen je eigen grenzen.

Deel je de schoonheid die je ziet met de wereld

Als je door die bril van universele liefde kijkt, zul je ineens ook hele mooie dingen zien. Deel dingen dingen juist met andere. Dat kan bijvoorbeeld via Facebook, een blog of gewoon door erover te vertellen. Zo verspreid je alleen maar meer positiviteit.

Let op deze valkuilen

Het is en blijft alleen wel belangrijk dat je wel echt bij jezelf blijft. Ook jij mag wel eens een baaldag hebben of een fase waarin het minder gaat. Je hoeft je niet anders voor te doen wie jij bent en niet te doen alsof alles altijd maar goed gaat. Blijf oprecht en blijf jezelf en luister ook zeker naar je eigen grenzen en intuïtie.
Als je dat doet wordt er ook niet zo snel misbruik van je gemaakt en houd je de vervelende mensen buiten de deur.

Liefde aan de wereld geven betekent namelijk niet dat je alleen maar dienstbaar moet zijn. 

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.