Dromen over bloed

Posted on
dromen over bloed

Dromen over bloed. Wat betekent het als je droomt over bloed? Bloed staat symbool voor levensenergie en kracht. Als je dus droomt dat je bloed verliest, betekent dat dat je te veel energie verliest. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je met de verkeerde dingen bezig bent of te veel over je eigen grenzen heengaat.

Dromen over bloed: de verschillende betekenissen

Dromen dat je bloed verliest

Zoals ik al zei staat het verliezen van bloed in dromen dus voor het verliezen van je levensenergie en kracht. Deze droom is eigenlijk een waarschuwing dat de situatie of de mensen je nu eigenlijk te veel kosten.
Misschien had je dat tot nu toe nog helemaal niet door en is dit je wake-up call.

Als je een klein beetje bloed verliest is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand en kun je jezelf makkelijk herstellen. Gaat het om grote hoeveelheden bloed, dan is er een kans dat je richting een burn-out gaat.

Wordt je door iemand met een naald geprikt? Of neemt iemand op een andere manier bloed bij je af? Dan is dat een waarschuwing dat er mensen misbruik van je maken en dat je dus echt op je strepen moet gaan staan.

Dromen dat iemand anders bloed verliest

Als iemand door jouw schuld bloed verliest, kan dat betekenen dat je bang bent dat je te veel van iemand vraagt. Misschien vraag je ook wel daadwerkelijk te veel van iemand. Het is belangrijk om dit na te gaan, zodat je geen vriendschappen verliest.

Droom je dat iemand door een andere reden bloed kwijtraakt? Dan zie je dat iemand uit je omgeving te veel over zijn/haar eigen grenzen heengaat. Onbewust ben je aan het bedenken of je hier iets tegen kunt doen.

Doodbloeden

Dit is een grote waarschuwing dat iets veel te veel kost. Je begint jezelf te verliezen en staat op het randje van een burn-out. Als je dit over iemand anders droomt, dan geldt dit voor deze persoon.

Bloed drinken of over je heenkrijgen

Dromen dat je bloed drinkt als bijvoorbeeld vampier kan betekenen dat je behoefte hebt aan meer energie en niet goed weet waar je dat vandaan moet halen. Eigenlijk zegt dit dat je die energie nu onbewust bij anderen aan het zoeken bent en dat is niet heel erg goed.

Als je bloed over je heen krijgt gaan we echter een hele andere kant op. Dit is een teken van onvervulde seksuele behoeftes die op deze manier naar boven komen. Misschien voel je jezelf op seksueel gebied verwaarloosd of heb je behoeftes die je niet durft te uiten. Deze droom ontlaad de energie daar even van zodat je er wat meer rust in vindt.

 

Heb jij andere dromen over bloed gehad en kun je nog steeds niet helemaal achterhalen wat ze betekenen? Laat dan en reactie achter, dan kan ik kijken of ik het voor je kan vertalen.