Dromen over bloed

Posted on
dromen over bloed

Dromen over bloed. Wat betekent het als je droomt over bloed? Bloed staat symbool voor levensenergie en kracht. Als je dus droomt dat je bloed verliest, betekent dat dat je te veel energie verliest. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je met de verkeerde dingen bezig bent of te veel over je eigen grenzen heengaat.

Dromen over bloed: de verschillende betekenissen

Dromen dat je bloed verliest

Zoals ik al zei staat het verliezen van bloed in dromen dus voor het verliezen van je levensenergie en kracht. Deze droom is eigenlijk een waarschuwing dat de situatie of de mensen je nu eigenlijk te veel kosten.
Misschien had je dat tot nu toe nog helemaal niet door en is dit je wake-up call.

Als je een klein beetje bloed verliest is er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand en kun je jezelf makkelijk herstellen. Gaat het om grote hoeveelheden bloed, dan is er een kans dat je richting een burn-out gaat.

Wordt je door iemand met een naald geprikt? Of neemt iemand op een andere manier bloed bij je af? Dan is dat een waarschuwing dat er mensen misbruik van je maken en dat je dus echt op je strepen moet gaan staan.

Dromen dat iemand anders bloed verliest

Als iemand door jouw schuld bloed verliest, kan dat betekenen dat je bang bent dat je te veel van iemand vraagt. Misschien vraag je ook wel daadwerkelijk te veel van iemand. Het is belangrijk om dit na te gaan, zodat je geen vriendschappen verliest.

Droom je dat iemand door een andere reden bloed kwijtraakt? Dan zie je dat iemand uit je omgeving te veel over zijn/haar eigen grenzen heengaat. Onbewust ben je aan het bedenken of je hier iets tegen kunt doen.

Doodbloeden

Dit is een grote waarschuwing dat iets veel te veel kost. Je begint jezelf te verliezen en staat op het randje van een burn-out. Als je dit over iemand anders droomt, dan geldt dit voor deze persoon.

Bloed drinken of over je heenkrijgen

Dromen dat je bloed drinkt als bijvoorbeeld vampier kan betekenen dat je behoefte hebt aan meer energie en niet goed weet waar je dat vandaan moet halen. Eigenlijk zegt dit dat je die energie nu onbewust bij anderen aan het zoeken bent en dat is niet heel erg goed.

Als je bloed over je heen krijgt gaan we echter een hele andere kant op. Dit is een teken van onvervulde seksuele behoeftes die op deze manier naar boven komen. Misschien voel je jezelf op seksueel gebied verwaarloosd of heb je behoeftes die je niet durft te uiten. Deze droom ontlaad de energie daar even van zodat je er wat meer rust in vindt.

 

Heb jij andere dromen over bloed gehad en kun je nog steeds niet helemaal achterhalen wat ze betekenen? Laat dan en reactie achter, dan kan ik kijken of ik het voor je kan vertalen.

 

206 Comments

 1. Masti says:

  Nou ik ben dus dertien en ik heb de laatste tijd onduidelijke dromen.
  Mijn leraar is doodgebloed, En laatste tijd gaat het inderdaad niet goed met haar. Maar wat als je droomt dat er kleine druppels bloed in de badkamer liggen en je niet weet van wie? En ik weet niet of het helpt maar ik zetten met tandenborstel perongeluk op een klein beetje bloed

  1. Scarlet says:

   Hey Masti,

   Het klinkt eigenlijk alsof je aan het los komen bent van de mensen om je heen en steeds meer je eigen weg gaat volgen. Zeker op het gebied van intimiteit en relaties zijn er dingen in jou aan het veranderen en deze droom geeft aan dat dat gewoon oké is. 🙂

   1. Masti says:

    Hey scarlet,

    Bedankt voor het antwoorden op mij bericht

   2. Romy says:

    Hii, ik droomde vroeger dat ik vast in winkel en buiten regende het bloed … nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat het betekend en waarom?

    1. Scarlet says:

     Hey Romy,

     Dit kan eigenlijk twee dingen betekenen:
     -je zorgt niet goed genoeg voor jezelf en je levensenergie stroomt daardoor weg.
     -je bent juist goede stappen aan het nemen die ervoor zorgen dat je eigen energie gaat stromen.

    2. Veru says:

     Droom gehad dat mijn muren vol bloed liepen. Over de grond. Heel eng.

     1. Scarlet says:

      Dat klinkt als een hele enge droom inderdaad.
      Het gaat erover dat er een hele grote stressfactor aanwezig is in je leven die je op dit moment blokkeert.

  2. Beau says:

   Ik had laatst een droom dat ik met familie was en dat een bloed prop in me been open spatten en daardoor doodbloeden. Het bloed was zwart gekleurd en er kwam daarna ook bloed uit me mond en neus enzo. Wat kan dit betekenen

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Dit is een teken dat je iets aan het loslaten bent (een overtuiging of gedrag die in je familie voortkomt), omdat het je anders blokkeert.

 2. iris says:

  ik droomde dat mijn overleden moeder..wat ik vermoed want ik kon haar niet duidelijk zien..ergens van bovenaf uit haar mond bloedde en de druppels ving ik op met mijn hand. dit is t laatste fragment wat ik doomde want ik droom altijd heel veel…verwarrend en onsamenhangend vaak.

  1. Scarlet says:

   Dat lijkt me een vrij intensieve droom, ook al weet je er niet zo heel veel meer van. Dat fragment zou kunnen betekenen dat je bepaalde eigenschappen en talenten van je moeder geërfd hebt en dat die nu steeds meer naar boven beginnen te komen.

 3. Melissa says:

  Hallo!
  Overlaatst droomde ik dat mijn ouderlijke huis aan het bloeden was langs de muren terwijl mijn ouders voor de deur ons rustig aan het uitzwaaien waren. Heel vreemd vind ik dit. Wat kan dat betekenen?

  Groeten

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Het klinkt alsof je bezorgd bent over je ouders en hun levensenergie. Alsof je vindt dat ze een beetje vastzitten, terwijl ze dit zelf niet doorhebben.

 4. Amy says:

  Hi,

  Ik heb veel last van vervelende dromen. Vannacht heb ik gedroomd dat ik sliep & wakker werd met bloed druppels op mijn bed. Toen ik vervolgens zocht waar het vandaan kwam, kwam ik erachter dat het bloed uit mijn oren kwam. En dat mijn oren heftig bloedde. Wat kan dat betekenen?

 5. Isabelle says:

  Hoi… werd zo raar wakker… ik droomde dat ik een druppel vers ‘varkensbloed’ moest drinken.. En werd misselijk van het idee in mijn droom maar wist ook dat het niet slecht zou zijn voor me dus was onderweg naar een soort balie om het te halen met een glas drinken in mijn hand waar die druppel in kon. Ik werd ook echt misselijk wakker en het woord ‘pigsblood’ bleef in mijn hoofd hangen. In het Engels?! Ben hartstikke Hollands. Weet jij misschien wat dit betekent? Alvast bedankt. Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Isabelle,

   Het klinkt alsof je toch nog een beetje last hebt van wat anderen van je denken. Daar is deze droom een uiting van. Je blijft er gelukkig al niet zo lang meer mee zitten, maar onbewust werkt te wel door!

 6. D says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik over een rivier waarvan het water langzaam rood werd omdat er allemaal bloed doorheen stroomde. Iedereen was in paniek terwijl daarvoor de sfeer heel goed was.

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Goede morgen D,

   Dat is een bijzondere droom. Als ik het zo lees, denk ik dat het belangrijk is dat je goed op je eigen energie let en je eigen ‘flow’ gaat vinden. Het is misschien een teken dat je keuzes moet gaan maken en mag gaan kiezen voor de dingen die echt goed voor je zijn.

 7. Manon says:

  Beste Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik mensenbloed had verzameld om later te drinken (ik heb niemand gezien van wie het bloed was). Eerst zat het in een grote fles, daarna heb ik het in een grote sinaasappel(?) verstopt om er ongezien vanaf te komen.
  Ik en mijn man waren samen betrokken, was allemaal wel mijn idee. Droom eindigde met discussie dat we de sinaasappel niet zomaar weg konden gooien maar dat we cavia’s of katjes moesten doden zodat het bloed verklaard kon worden???
  Het voelde allemaal erg crimineel en onveilig. werd uiteindelijk half kokhalzend wakker. Een echte nachtmerrie. Wat kan dit betekenen?

  Hartelijke groet,
  Manon

  1. Scarlet says:

   Hey Manon,

   Dat klinkt als een hele heftige droom! Het klinkt alsof je jezelf aan het losmaken bent (of wilt losmaken) van anderen mensen en veel meer je eigen weg wilt gaan volgen, maar dat daar ook angst bij om de hoek komt kijken. Misschien de angst voor weerstand? De droom zegt ook dat je hierbij de hulp van je man goed kunt gebruiken.

 8. Myr says:

  Droomde dat iemand mij n d hals had gestoken en mijn bloed was dik n donker maar viel wel niet op de grond alleen op mijn borst viel het maar nadien was het wel gestopt n zag het niet meer toen ik in een discussie kwam met mijn ex en zijn vriendin. Zou ik graag antwoord hierop kunnen krijgen

  1. Scarlet says:

   Hey Myr,

   Deze droom betekent dat je je soms vastgezet voelt, maar dat je tegelijkertijd niet om ver te krijgen bent. Je bent sterk genoeg om alles te overwinnen.

 9. Masti says:

  Hoi lieve scarlet ben ik weer,

  Vanacht droomde ik dat ik bloed op me neus kreeg omdat iemand mn neus aanraakte,
  Ik weet niet precies meer wie maar het was een persoon die ik kende, ik zei nog dat ze moest opassen met me aan te raken. Dat zei ik tegen iedereen. Want er waren meerdere personen met me en ik weet niet meer waar we waren.
  En ik vond het doodnormaal dat ik heel veel bloed verloor van me neus af. Ik ging er nog met me vinger doorheen (en daardoor kon ik zien dan ik veel bloed verloor maar trekte me schouders op en praatte verder met de mensen die met me waren.
  Maar toen werd ik dus wakker en was dr niks aan de hand.
  Ik stapte net de douche in en me neus begon opeens te bloeden toen ik aan het douchen was.
  Geen bloedneus maar zegmaar gewoon bloed op me neus. Precies als in die droom vanacht.
  En t leek veel bloed maar het viel mee.

  Wat betekente mijn droom?
  En was dit allemaal gewoon toeval?

  1. Scarlet says:

   Hey Masti,

   Misschien had je al last van de huid op je neus terwijl je sliep en droomde je er daardoor over. Dat gebeurt namelijk vaker in onze dromen.

   Als ik de droom even los daarvan vertaal, dan betekent dat dat je toch een beetje bezig bent met wat andere van je vinden, tegen je aankijken en met je omgaan. Soms doen mensen dingen die je het gevoel geven dat je je energie verliest en ook op een verkeerde manier gezien wordt.

 10. AM says:

  Hi Scarlet,
  Ik droomde dat we een bergpas moesten passeren waar ze keihard vuurwerk aan het afsteken waren. Gevaarlijk.
  Toen zagen we een religieuze berghut. Ik daar naartoe. Gingen ze met een mes een ster op m’n borstkas kerven.. En toen met dat mes diep in m’n keel. Om me te laten overgeven. Van een bloedprop! Dik en donkerrood. Ik was half aan het huilen. Terwijl ik werd vastgehouden door twee mannen. Ja, dat moest even. Zeiden ze.

  Wat betekent het overgeven van een bloedprop?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve AM,

   Wat een heftige droom! Het geeft aan dat je nu eens in jezelf mag gaan geloven en ook mag geloven in hoe jij denkt en voelt hoe de wereld in elkaar zit. Dit is niet gevaarlijk en helpt je juist om je eigen rust te vinden.
   De bloedprop geeft dan ook aan dat je jezelf inhoud en nuanceert.

 11. Bieke says:

  Ik droomde vannacht dat ik en nog wat mensen op ons werk toekwamen (winkel) alhoewel ik de winkel niet zcht herkende.
  Plots liep er een naakte oudere man rond toen het nog donker was in de winkel.
  (Als ik wakker werd herkende ik de man als een buur van mij die ik gewoon zie, niet ken) die man met heel zijn onderlichaam (vanaf de buik) onder het bloed en dwaalde maar rond.
  Hij zei niets, hij liep er maar.
  Stapje voor stapje. (Hij schuifelde meer)
  Het laatste dat ik mij herinner is dat ik de spoed belde.
  De man kwam te dicht en ik wees hem een andere richting uit omdat we dit maar vies vonden.

 12. Lisa says:

  Ik droomde vannacht dat ik bloed hoestte en mijn handen zaten helemaal onder, even later gaf ik bloed over. Ik belde zelf de ambulance maar deze wilde niet komen. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Lisa,

   Het betekent dat je wat beter mag luisteren naar wat je zelf wil en niet altijd je woorden meer in moet slikken. Het kost je te veel energie als je alles inhoud en je rust niet op tijd neemt.

 13. iris says:

  hallo scarlet.

  ik droomde van regen van bloed en overal bloedspetters van decregen op de grond of weg..weet ik niet zo goed meer..het was wel buiten. ik probeerde de regen wel te ontwijken. ik kan me verder niet veel meer herinneren slleen dat ik hetv best wel naar vondctown ik wakker werd. het gaf mij een onbehaaglijk gevoel voor wat komen gaat.

  1. Scarlet says:

   Hey Iris,

   Voor mijn gevoel geeft deze droom aan dat je even pas op de plaats mag nemen. Waarschijnlijk zijn er veel dingen in je leven die te veel energie kosten. 🙂

 14. iris says:

  sorry voor de tikfouten

  1. Scarlet says:

   Geeft niks 🙂

 15. Alexandra says:

  Hallo Scarlet ,
  Vannacht heb ik gedroomd dat ik bloed verloor het was niet een beetje …
  En er zat een vrij dikke klonter bij in.
  Ik was heel inpakken, en in die droom had ik gezegt dat dit raar is dat ik men regels nog niet moest krijgen.
  Groetjes x

  1. Scarlet says:

   Hey Alexandra,

   Het is een beetje weinig om met grote zekerheid te kunnen zeggen wat je droom je wil vertellen, maar het lijkt erop dat het tijd is om dingen los te laten en om op te ruimen, omdat er een aantal dingen zijn die je echt veel te veel energie kosten.

 16. Sara says:

  Hoi, ik ben docent in het mbo en vannacht droomde ik dat ik op stagebezoek moest bij een student. Ik moest hiervoor naar zijn bungalow (?) en daar een nacht overnachten. Die jongen zou om een of andere reden in mijn huis overnachten, we switchte dus. Klonk in mijn droom heel logisch.
  Daar binnen gekomen kwam ik in een muf en vies hol. Ik ging op zoek naar het bed omdat het heel erg donker werd en ik moest gaan slapen. Hier aangekomen lag er bloed op het matras. Eerst alleen een vlek en dit vond ik vies. Ik bedacht dat ik wel op de bank ging slapen. Teruglopend door de bungalow merkte ik dat er allemaal vochtige plekken op de grond lagen. Bloed. Toen ik beter keek was het nog vers en niet opgedroogd, overal waar ik keek werd het meer en meer bloederig. Ik voelde een angst en pakte mijn mobiel om een foto te maken en deze naar mijn collega’s te sturen met de vraag of ze mij direct op wilden halen. Toen ik de foto wilde maken zag ik allerlei rare wezens/geesten op het beeldscherm, wat ik met blote oog niet kon zien. Een enorme angst overviel me en ik dacht alleen maar aan mijn kat (ja, die was ook ineens in de kamer) die ergens op het bloederige bed lag en het bloed oplikte. Ik moest haar zo snel mogelijk zien te pakken en naar buiten. Het warme, drekkerige bloed plakte aan mijn blote voeten en ik voelde de aanwezigheid van allerlei nare wezens om mij heen. Toen werd ik wakker met een enorm raar en angstig gevoel… ik droom bijna elke nacht, maar normaal droom ik niet zo heftig als dit.. is er enige verklaring mogelijk?

  1. Scarlet says:

   Hey Sara,

   Dat is inderdaad een hele enge droom. Het geeft aan dat er mensen in jouw omgeving zijn die je niet kunt vertrouwen, maar dat je dit nog niet helemaal door hebt. Dit kost je energie en misschien nog wel meer. Deze droom wil je dus bewust en wakker maken.

 17. Sheranie says:

  Hii ik droomde dat myn stiefvader binnen kwam met een houwer en ik zat onverwachts nam hy dat houwer precies boven midden op me hoofd dat houwer geduwd jah gelyke hele bloed overstroming ik bloeddeletterlyk dood. Met een houwer in me hoofd eruit gehaald weet ik nietmeer

  1. Scarlet says:

   Hey Sheranie,

   Dit betekent dat je familie je soms meer energie kost dan goed is. (onbewust) draag je best nog wel een beetje pijn met je mee daarover.

 18. Allesandro says:

  Hoi Scarlet,

  Gisteravond stond ik in de hoek van de keuken naar twee ratten te kijken die voor me stonden. Terwijl ik ze aankeek bloedde mijn vingers of liet ik het bloedde om ze wat te geven. Vervolgens liep een rat weer weg, een half rondje langs mijn moeder die ook in de keuken stond nadat de rat pas weg was schrok ik pas. Ik zag mijn moeder pas wanneer de rat weg liep nadat ik bloed gaf. Was echt eng.

  1. Scarlet says:

   Hey Allesandro,

   Deze droom betekent dat je je energie besteed aan de verkeerde mensen. Ze vragen te veel van je en dit heb je van je moeder geleerd. 🙂

 19. Sandra says:

  Hoi Scarlet, ik heb gedroomd dat ik mijzelf zag (spiegel) en dat er bloed uit mijn linker oog kwam… ik had wel een “zachte” uitdrukking op mijn gezicht… zou je mij iets kunnen vertellen wat dit zou kunnen betekenen

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Dit kan betekenen dat je jezelf eigenlijk niet goed ziet. Dat je jezelf minder goed vindt, dan dat je werkelijk bent. Zeker als het gaat over je gevoelens en intuïtie.

 20. Elisa says:

  Hoi Scarlet, ik droomde dat ik op de toilet zat en er een ader bij m’n anus sprong. Ik hoorde het knakken.
  Ik begon heel veel bloed te verliezen, stond op van het toilet en liep naar de badkamer ( mijn badkamer en toilet zijn in 1 ruimte) echt een hele plas, ik gilde en riep naar mijn moeder, die reeds overleden is.
  Zou je mij kunnen zeggen wat voor betekenis dit zou kunnen hebben?
  Alvast dank

  1. Scarlet says:

   Hey Elisa,

   Deze droom betekent dat het echt tijd is om jezelf beter te gaan uiten en meer voor jezelf op te komen. Hoe eng dit misschien ook is.

 21. Sabine Wernink says:

  Hallo,

  Ik droomde een aantal dagen geleden dat Ik in een Chinees restaurant aan het eten was met mijn jongste zoon.
  Op een gegeven moment begon mijn glad met water te smelten en realiseerde Ik mij dat er zwaar vergif in zat. Ik had echter alles al opgedronken, in paniek probeerde 112 te bellen maar mensen namen mij niet serieus.
  Vervolgens sta Ik buiten Met mijn jongste zoon en hij begint bloed over te geven, en Ik voel dat het te laat is. Dan begint dat proces ook bij mij..
  Ik heb nog nooit zon enge droom gehad en werdt zwetend wakker.
  Het bizarre is dat Ik de dag daarvoor een afspraak Heb gemaakt Met een accupuncturist gespevialiseerd in chinese geneeskunde.
  Graag wat feedback hierover, bij voorbaat dank…Sabine Wernink

  1. Scarlet says:

   Hey Sabine,

   Het geeft eigenlijk een stukje wantrouwen weer wat los aan het komen is. Er komt duidelijk iets los waarbij je je ook een stuk hulpeloos voelt. Dit hoeft niet slecht te zijn, want het kan ook verwerking zijn. Dat is misschien zelfs nodig.

   Dat zou ook heel goed door de acupuncturist losgemaakt kunnen zijn.
   Als jij echter al geen goed gevoel hebt bij de acupuncturist, dan is het misschien handiger om te stoppen. 🙂

 22. Angela says:

  Goedendag Scarlett

  Ik kreeg een droom waarbij ik gewoon in huis liep en wat jeuk op mijn hoofd kreeg en toen ging jeuken en opeens bloed zag aan mijn handen.
  Ben toen in de spiegel gaan kijken en zag allemaal bloed op mijn hoofdhuid en dacht heb ik dat gekregen van het jeuken…..toen ben ik het bloed gaan stelpen met een servetje. Weet niet meer hoe mijn droom is geëindigd….of het bloeden was gestopt maar ik dacht wel dat het gestopt was. Nou ben ik echt geschrokken want ben echt benieuwd wat dit te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Angela,

   Dit betekent eigenlijk dat je te veel aan het piekeren en aan het malen bent en dit kost je te veel energie.

 23. D. says:

  Ik heb een heel bizarre droom gehad. Ik zat met een heleboel mensen in gevangenschap. De uitgang werd goed bewaakt. Er is 1 iemand al eens met succes kunnen ontsnappen. Anderen echter werden gevat en hiervoor gestraft.
  Op een bepaald moment zie ik een man bloeden; zijn geslachtsdeel (zelf) er af gesneden. Een paar tellen later een vrouw die zichzelf verminkt heeft door met een mes zich te verwonden. Er kwam veel bloed beneden uit haar geslachtsdeel.
  Best een hevige nachtmerrie. Graag had ik deze beter begrepen.

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Zo te horen heb je ruzie met je eigen seksualiteit. Er zit zo te horen een blokkade op die eraf gehaald mag worden.

 24. Deedee says:

  Hey?

  Ik heb heftig gedroomd.

  Droomde net dat ik ergens 2 injecties voor moest hebben. Ik kreeg een verdoving want het zou pijn doen. Toen ze bij de eerste injectie de naald eruit haalde schoot ze uit en raakte mijn hals en sneed mijn halsslagader door. Ik hoorde het spuiten. Ze zei dat het door de adrenaline kwam. Ze drukte een handdoek tegen mijn hals. Ik voelde me slap worden. Ik besloot niet in paniek te zijn en het te accepteren als ik doodging.
  Toen werd ik wakker.

  Weet je heel misschien wat dit betekent?

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Deedee,

   Volgens mij is het tijd voor een mooie verandering in je leven. Aan deze droom te lezen ben je toe aan een nieuwe weg, want daardoor krijg je nieuwe energie.

 25. Deedee says:

  Bedankt voor je reactie!

  Ja dat klopt wel!

 26. Allyios says:

  Beste Scarlet

  Ik heb vannacht een droom gehad waar iemand me door mijn borstkas heen sloeg en terwijl ik omviel viel ik in een meer gevuld met bloed.
  Enig idee wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dit gaat heel duidelijk over niet verwerkte hartenpijn.

 27. Sandra says:

  Vannacht een gruwelijke, bloederige droom gehad waardoor ik niet meer kan slapen. Het lijkt soms van uit het perspectief dat ik in een omgeving rondloop, soms lijkt het perspectief alsof ik via een tv kijk. Waar ik ook kom: vermoorde kinderen, jong, oud(er), zelfs babies, peutertje en dreumessen. Een moeder die haar vermoorde en bebloede kind uit een loopauto tilt en huilend tegen zich aan drukt…
  ik ben geschokt, walg van wat ik zie en loop toch rustig verder. Vraag me af of deze beelden de toekomst zijn (aanslagen) of een rare vertaling van een verwerkingsproces. Uiteindelijk weet ik mijzelf te wekken: de beelden zijn te realistisch.

  Door m’n werk regelmatig gruwelijke beelden van aanslagen gezien, maar nooit zo veel vermoorde kinderen. Kan de menselijke geest dit soort gruwelijkheden oproepen.
  Zelf ben ik moeder van twee meisjes, waarvan een nog een baby…

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Sandra,
   Wat gruwelijk! Dit is inderdaad een verwerkingsdroom die gaat over wat je door je werk gezien hebt.
   De beelden weergeven meer hoe het jou doet voelen, daarom zijn ze dus ook ‘heftiger’.
   Het kan ook een voorspellende droom zijn, maar zo voelt hij niet aan.

 28. Rilana van Helden says:

  Hoi scarlet,

  Ik heb afgelopen nacht gedroomd dat ik met mijn handpalm in een soort van spuit greep waar bloed aan zat, ik haalde deze uit mijn hand en zag dat ik een bloedend gaatje in mijn palm had. Wat houd dit in? Mijn eerste gedachte was dat ik me moet laten testen op iets?? De spuit zag er ook meer uit als een infuus maar dan met een vulpen eraan die in mijn hand stak…
  ik heb de afgelopen 4 weken ook ontzettend veel verdriet gehad.

  Groetjes Rilana

  1. Scarlet says:

   Hey Rilana,

   Dit staat eigenlijk symbool voor dat je iets aan het helen bent, iets aan het verwerken bent. Waarschijnlijk heeft dit ook met je verdriet te maken.
   Als het je onzeker heeft gemaakt, kan het nooit kwaad om naar een arts te gaan. 🙂

 29. Lima_celina@hotmail.com says:

  Ik heb afgelopen nacht gedroomd over een baby die overgaf allen maar bloed en zelf de ogen zaten onder zo erg

  1. Scarlet says:

   Dat is heel erg!
   De baby staat vaak voor of het kwetsbare deel van onszelf of een project waar we mee bezig zijn. Het krijgt duidelijk niet de goede of niet genoeg energie.

   1. Louise says:

    Heej ,
    Ik droomde over een soort ziekenhuis waar ik lag er waren matrassen onder t bloed en uit het dekbed van mijn buurvrouw was er een rode kakkerlak die steeds in en uit het dekbed vloog naar een nest wat hij daarin had. Daarop deelde ik mijn dekbed met buurvrouw. Er kwamen mensen voor bloedtransfusie. De toilet was overigens erg vies en kon niet echt gaan…

    1. Scarlet says:

     Hoi hoi,

     Deze droom gaat erover dat je rust nodig hebt, maar niet weet waar je die kunt vinden.
     Er mag ook iets geuit/uitgesproken worden, maar daar vind je ook nog niet de manier of het plekje voor.
     En dat kost je op het moment best veel energie.

 30. Sabrina says:

  Hoi Scarlet

  Ik droomde dat ik gezellig aan het stappen was in de school van mijn dochter die er niet bij was
  Het was gezellig maar had een shirt aan en moest hoesten met bloed toen zijn er bloedpetters op mijn shirt gevallen uit mijn mond met speeksel ik hoeste dus bloed op
  Daarna kon ik van iemand een schoon shirt krijgen
  Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Sabrina,

   Deze droom geeft aan dat er iets is wat je niet uitspreekt. De kans is groot dat dit met je dochter of met haar school te maken heeft. Het kan echter ook gaan over iets wat je zelf aan het leren bent.

 31. Lizet says:

  Mijn droom was naar en eindigde zo,

  Ik zie een clubje mensen slaan naar hun armen en hun kleren scheuren uit. Ik zie rode vlekken verschijnen, meer en meer en dan zie ik grote bulten opkomen die knappen en dan stroomt er uit al die vlekken bloed uit. Mijn angst staat op mijn gezicht geschreven en ik draai mij met een ruk om. Maar als ik bijna over de brug ben zie ik de vlekken op mijn lichaam verschijnen en ik kijk en zie meer en meer en het brand, ik kijk nog één keer boven naar de wolken bovenuit de huizen, voordat ik uit elkaar spat en zelf vloei van bloed.

  Ik moet zeggen dat ik wel vermoeid ben, zelfs tot uitgeput en allang thuis zit met klachten.
  Vraag me dus af.. dat clubje mensen, die brug die ik net niet overkom.. + mijn nare einde..
  Kan dat te maken hebben dat ik voel dat ik in een Burn-out beland? en de rest?

 32. Yon says:

  Hey,

  Ik droomde vannacht dat 2 mannen me bedreigde. Eén ervan had een tuinschaar rond mijn edele delen klem.
  Ik kon de tuinschaar overmeesteren en knipte een vinger van die man af.
  Het enige wat toen over bleef, was een grote plas bloed in een leeg café.
  Wat zou het kunnen betekenen?

 33. Harry says:

  Beste Scarlet,

  Ik heb een droom over mijn ex. In mijn droom praat ik met me ex en krijgt hij een bloedneus. Op en gegeven moment begint het harder te bloeden en ik bied hem een tissue aan maar hij zegt: “nee nee hoeft niet het gaat wel”.

  Ik voel me in me droom hulpeloos omdat ik hem graag wil helpen maar hij mij niet toelaat.

 34. Rolsnd says:

  Ik droomde dat ik ramen met opgedroogd bloed moest schoon maken en ik was de weg kwijt..

 35. Mar says:

  Hoi Scarlett,
  Afgelopen nacht heb ik een droom gehad, die ik nog nooit eerder heb gehad.
  Ik droomde dat ik de bovenste vingerkootjes van mijn linkerhand afsneed. Deze wierp ik elke keer naar een groepje bekenden toe. Om de beurt ving iemand het op en at mijn vingerkootje op.
  Het laatste kootje gooide ik naar een collega, maar het viel op de grond en toen zag ik er bloed aan zitten. Dit alles deed ik heel zelfverzekerd en vanzelfsprekend. Op het moment dat ik alle kootjes van mijn linkerhand waren hield ik de handpalmen tegen elkaar om te laten zien dat de vingers van mijn linkerhand korter waren dan van de rechterhand. Op dat moment gingen er twee vragen door mij heen. De eerste was hoe ik nu verder zou gaan met mijn rechterhand, ik ben namelijk rechts (praktisch probleem). De tweede was dat ik me ineens afvroeg waar ik in hemelsblauw mee bezig was. Vervolgens werd ik wakker.
  Geen idee hoe ik dit kan uitleggen. Heb jij een uitleg?

 36. Anna says:

  Ik heb de laatste een droom dat ik wakker word in een witte jurk voor met bloed, niet wetende van wie. Sinds die tijd heb ik een negatieve energie in mijn kamer hangen. Help?

 37. Jeanine says:

  Hoi! Ik droomde afgelopen nacht dat ik samen met mijn ouders en vriend op vakantie was, ik weet niet meer waar. In mijn droom begon een soort apocalypse, maar overal stortten de wegen in en veranderden zich letterlijk in bloedbaden. Het was levensecht en ben hier ook al de hele dag mee bezig. Enig idee wat dit kan zijn? Heb zelf wel een behoorlijke stressperiode, ik start over anderhalve week met een nieuwe baan en mijn oude baan kost zo ontzettend veel energie. Laatste loodjes zullen we maar zeggen! Ben benieuwd naar je reactie!

 38. Corrie says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde dat ik in de kamer van mijn zus stond . Er lag n plas bloed in de vorm van dolfijn.

 39. Lesly says:

  Hoi Scarlet,

  Uiteraard had ook ik een droom.
  Ik droomde dat ik bloed kreeg via een infuus, maar op een gegeven moment vond ik dat ik teveel kreeg, waardoor het omhoog borrelde in me keel.
  Ik proefde zelfs de ijzersmaak van bloed in me mond.
  En voordat ik echt alles er uit ging spugen werd ik wakker…..
  Alvast bedankt voor je moeite en tijd.

  Lesly

  1. Scarlet says:

   Dit gaat er waarschijnlijk over dat je onderbewust zijn je probeert duidelijk te maken dat anderen niet kunnen bepalen hoe jij je leven leeft. Hoe geruststellend advies soms ook kan zijn

 40. Lisette says:

  Hi, ik droomde over een huis dat van buiten helemaal doordrengt was met bloed. Het huis stond in een soort jungle. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Helaas is het iets te weinig om met zekerheid te kunnen zeggen wat het betekent,
   maar het lijkt erop te wijzen dat je meer ruimte voor jezelf mag scheppen, want nu blokkeer je ook je eigen energie

 41. Jessie says:

  Hallo,
  Ik droomde dat ik wakker werd, en dat mijn haar in folies zat gewikkeld (als wanneer je haar word geverfd bij de kapper), en toen ik deze folies opende zat daar allemaal bloed in. De folies zaten alleen in de punten van mijn haar en deze waren dus ook helemaal bebloed. Doordat ik de folies opende kwamen mijn handen ook helemaal onder het bloed te zitten.

  1. Scarlet says:

   Dit lijkt je te willen zeggen dat je je niet aan hoeft te passen/anders voor te doen in je mening en wensen voor anderen.
   Daarmee maak je jezelf alleen maar erg moe.

  2. Monique says:

   Hoi Scarlet,

   Al 2 dagen zit er eenzelfde stuk in mijn droom en dat is dat ik steeds naar de wc moet en dan ongelooflijk veel bloed verlies als ik mijn broek naar beneden doe. Hierdoor raak ik (uiteraard) in paniek in de dromen.

   In beide dromen komen vooral onbekende mensen voor, onbekende plaatsen of situaties.

   Ik zit al een behoorlijke tijd thuis door gebrek aan energie en levenskracht. Daar zou het voor kunnen staan, maar ik heb het idee dat mijn droom mij meer wil zeggen. Heb jij een idee?

   Bedankt alvast!
   Liefs, Monique

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Deze droom wijst inderdaad als eerste op het verlies van je levenskracht en energie, maar voegt daar inderdaad ook nog iets aan toe en dat is dat je mag oefenen meer te filteren.
    Wat kost je energie en wat niet?
    Het is een signaal dat je dingen die je levensenergie kosten echt wat meer los mag laten. Dat kunnen mensen of situaties zijn, maar ook gedachtes of overtuigingen.

 42. Marije says:

  Hallo,
  Ik heb vannacht grdroomd dat ik me een weg baande door flarden van spinnenwebben die ik van me af moest trekken en in die spinnenwebben zat opgedroogd bloed.
  Ik vond de combinatie nogal vreemd, bloed en een spinnenweb. Heb je enig idee waar deze combinatie in een droom voor kan staan?
  Vriendelijke groet,
  Marije

  1. Scarlet says:

   Het ligt er even aan hoe je zelf tegenover spinnen en spinnenwebben staat.
   Als ik het even algemeen vertaal, duidt dit erop dat er angsten zijn die je tegenhouden waardoor je niet doet wat je energie geeft.

 43. SuusH says:

  Beste,

  Ik heb toch enge droom gehad.. ik droomde dat ik samen met een collega ergens de “dader” voor zocht. Eenmaal bekend, wilde hij dat we hem strafte.. hij wilde dat we met zijn stanleymes hem toetakelde… dat kon ik niet, ondanks hij iets gedaan had / schuldig aan iets was. Hij deed ondertussen zelf het stanleymes gebruiken en sneed in zijn lichaam. Mijn collega stond er naast en overal kwam bloed op. Ze bleef staan verschrikt.. ik riep haar om mee weg te rennen maar dat deed ze niet. De man bleef zich achter zijn oor en op zijn in zijn huid snijden en zichzelf slaan. Zijn oor was er ook half af.. echt vreselijk zo details.. Ik werdt steeds banger en ging er alleen vandoor en mijn collega wilde niet. De man wilde alleen maar zichzelf pijnigen. Toen ik verweg was kon ik hun nog horen alsof ik alleen maar hoog in de bomen mezelf veilig maakte. Ik voelde me bang. Toen had hij haar toch overgehaald om het mes over te nemen want hij zou haar ergens voor vermelden iets positiefs en dat wilde ze wel.

  Wtf..

  Ben benieuwd wat dit betekend, kon er echt niet uitkomen

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een hele enge droom!
   Dit gaat gelukkig minder over wat er gebeurde en de mensen die er voorkwamen.
   Als ik deze droom vertaal volgens de algemene betekenis, gaat dit er veel meer over dat je te kritisch bent op jezelf en jezelf daar enorm mee te kort doet.
   Dit is waarschijnlijk ook een overeenkomst tussen jou en je collega en daarom werd zij in de droom betrokken.
   Het gaat er dus veel meer om dat je liever gaat zijn voor jezelf en stopt met jezelf te pijnigen.
   Ergens geeft deze droom ook aan dat je rechtvaardigheidsgevoel je ook in de weg kan staan in dit proces.

 44. Rebecca says:

  Goedemorgen,
  Ik droomde vannacht dat er bloedvlekken op mijn onderbroek (aan de bovenkant) zaten. Ik zou graga willen weten wat dit betekend. Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey Rebecca,

   Dit is meestal een verwijzing naar je vrouwelijkheid. Dat dat dit nog meer mag gaan stralen en energie mag gaan krijgen.

 45. A says:

  Hallo Scarlet,

  Ik weet mijn droom niet precies meer. Maar ik gebruikte het bloed van een vermoorde man als een soort foundation. Smeerde mijn gezicht en hals ermee in. Kan mij wel herinneren dat ik er heel misselijk van werd.

  Zou dit iets kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Het is inderdaad een beetje lastig zo, maar waar dit op lijkt te wijzen is dat je jezelf eigenlijk achter een masker verscholen hebt. Dit masker was gemaakt op basis van wat anderen van je verwachtte en de misselijkheid geeft aan dat het eigenlijk niet past.

 46. Winona says:

  Hoi Scarlet

  Vannacht droomde ik dat ik met gespannen gevoel, niet opzettelijk mee werd gelokt door een onbekende meid naar (ik denk) haar huis. Haar broertje wilde met mij spelen. Toen we naar buiten keken was het nog grauw en bewolkt, maar hij kon blijkbaar het weer veranderen naar helder. Maar vanaf dat moment werd het juist een ‘bad vibe’. We liepen de trap weer op en dat meisje die mij mee had genomen naar huis stond bovenaan de trap. Plotseling stak haar broertje haar met een scherpe mes in haar keel. Links van me zag ik een grote mes liggen. Ik probeerde hem er ook mee te steken maar kon hem net niet raken toen hij uit het raam was gevlucht.
  Ik legde mijn hand bij haar open wond en drukte stevig vast. Zoveel bloed kwam eruit toen ik maar 1 sec perongeluk losliet. Ik zei in mijn gedachte ‘rustig blijven, alles komt goed je gaat niet dood’.

  Ik kende niemand in dit fragment van mijn droom. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Winona,

   Deze droom gaat eigenlijk over een tweestrijd in jezelf.
   Je bent ergens boos om op jezelf. Dit kan over van alles gaan. Wel gaat het waarschijnlijk over jezelf pijn (laten) doen of niet luisteren naar je gevoel.
   Een deel van jou werkt niet meer mee, terwijl het andere deel kwetsbaar is en je aandacht nodig heeft.

 47. Maurice says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik per ongeluk mijzelf in de hand snee met een mes. Even later gebeurde het zelfde bij een jongedame, alleen een stuk erger. We pakten elkaars bebloede handen stevig vast en terwijl het bloed langs onze polsen naar beneden stroomde waren we elkaar huilend aan het knuffelen. Het was echt heel erg emotioneel.

  Komt hier iets bekends in voor?

  Met vriendelijke groet, Maurice.

  1. Scarlet says:

   Hey Maurice,

   Dit gaat erover dat je jezelf langzaam beter aan het verbinden bent met andere mensen, maar dan ook echt vanuit hoe je zelf bent.
   Dat is simpelweg even wennen en het lijkt erop dat je zelfs ook een beetje afgesloten bent geweest, waardoor er ook een bepaald verdriet daarvan eruit aan het komen is.

   1. Maurice says:

    Bedankt voor je reactie Scarlet. Klopt als een bus.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 48. Samentha says:

  Hallo,
  Sinds ik zwanger ben heb ik heel veel dromen die ik mij kan herinneren in de ochtend, maar afgelopen nacht was het een onduidelijke nachtmerrie.
  Iedereen was bloed aan het hoesten en ging dood.
  Bij mijn vriend gebeurde het, waar ik kapot van ging van verdriet en dwaalde ik rond door de gebouwen, daarna was ik alleen en begon ik ook licht bloed te hoesten, maar ik ging niet dood.

  Ik vind het altijd erg leuk om betekenissen op te zoeken en schrijf mijn dromen met betekenis ook op in een boekje.

  Zou je mij jou idee van betekenis kunnen geven?

  1. Scarlet says:

   Hey Samentha,

   Waar deze droom in ieder geval over gaat, is dat er een angst in jouw zit om te verliezen en te falen en waarschijnlijk ook om los te laten. 🙂

 49. Carla says:

  Hallo,
  Ik droomde dat ik in de keuken aan het koken was en dat er 2/3 mensen binnenvielen en één ervan nam bloed af van mij om te testen. . .
  Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Carla,

   Dit gaar er over dat je anders in het leven bent gaan staan. Je bent jezelf aan het veranderen en dit geeft je meer en andere energie.

 50. Lisa says:

  Hai,

  In mijn droom begon ik onderhuids te bloeden op 1 plek op mijn lichaam. Het was zichtbaar aan de buitenkant, maar het liep er niet uit. De plek die eerst zichtbaar was werd heel snel een lijn die zich zowel naar onderen als naar boven verspreidde. Ik had dus een rechte rode lijn over mijn lijf lopen (aan de linkerkant). In mijn droom schrok ik, maar ook mijn omstanders, van de plotseling zichtbare lijn. Ik voelde dus angst en daarna werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Lisa,

   Deze droom geeft aan dat je eigenlijk andere keuzes wilt maken in je leven (meer op gevoelsniveau), maar dat je ook wel een beetje bang bent voor de gevolgen hiervan en hoe anderen hierop zullen reageren.

 51. Karoline says:

  Hoi Scarlet,

  Hoe zou jij de interpretatie maken van “Pas op want je bevind je in een gevaarlijke bloedzee”

  1. Scarlet says:

   Hey Karoline,

   Hoe ik die zo interpreteren is wel als waarschuwing, maar vooral over een intern proces.
   Dat er een emotioneel proces gaande is wat je te veel energie kan kosten en waarbij er een kans is dat je jezelf even kwijtraakt.

   1. Karoline says:

    Hoi Scarlet,
    Dank voor je meedenken en interpretatie optie
    De woorden waren een boodschap bij een innerlijke reis ten aanzien van mijn werkomgeving. Dus ik ga er nog even op broeden 😉

 52. Danique says:

  Hoi Scarlett,

  Vannochtend droomde ik dat ik in een ruimte Was met meeerdere personen. Ik Had hevige pijn aan mijn voet en die bloedde ook.

  Toen ik vervolgens voor mij uit keek, zag ik dat de persoon die voor mij stond bloed aan het huilen Was. Ik vertelde dat aan de personen naast mij, maar die zagen het niet, terwijl ik het dus wel zag. Ze dachten dat ik aan het hallucineren Was dus brachten mij naar een soort ziekenhuis.

  Dit Was was mijn droom

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat is een pittige droom.
   Het gaat er als eerste over dat je op zoek bent naar een veilige basis om op te staan, eentje waarin je emoties en kwetsbaarheid er mag zijn, maar dat is nog niet helemaal gevonden en gevormd.

   Wat deze droom daarbij aangeeft komt dit ook doordat je meer ziet dan anderen. Je hebt veel meer door waar de ander de ‘fout’ in gaat en moe wordt.
   Dit doorhebben kost jou weer energie, wat die basis vinden weer moeilijker maakt.

 53. D says:

  Hoi Scarlett,

  Ik droomde dat ik me ex vriendin op een parkeerplaats dwong tot seks wat ze eigenlijk niet wilde. Maar na penetratie vond ze het wel fijn, alleen na een tijdje spoot er uit het niets bloed uit haar vagina. Wat zou dit kunnen betekenen?

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt dat je haar te weinig ruimte hebt gegeven in de relatie die jullie hadden.
   Je bent aan het onderzoeken in jezelf of jij of je processen waar je in zat toen niet te overheersend zijn geweest, waardoor ze misschien niet helemaal zichzelf is geweest in de relatie.
   Aan de andere kant geeft deze droom ook aan dat ze signalen gaf dat ze het ‘fijn’ vond als je meer aanwezig was. Ze had de neiging om zichzelf soms ook weg te cijferen ten kosten van zichzelf.

  2. Abc says:

   Ik droomde dat ik na de pauze de lift wilde pakken toen de deur open ging zag het er vies en bloederig uit er lagen een man en een vrouw in de vrouw was dood lag onder het bloed en de man die naast haar lag had schone kleren aan
   De vraag was wie haar heeft vermoord
   Een andere mannelijke collega raakte in een gevecht met de man en toen schrok ik wakker

   1. Scarlet says:

    Hey hey,
    Deze droom geeft aan dat je iets over het hoofd ziet wat je energie kost en je tegenhoudt om het volgende ‘niveau’ te bereiken of stap in je leven te zetten.
    Het heeft waarschijnlijk met een bepaalde belemmerende overtuiging in jezelf te maken.

 54. Denise says:

  Hee hee,
  Ik had laatst een hele vage droom ik hoop dat u er misschien iets meer over kan vertellen.

  Ik droomde dat ik samen met mijn vriend op een vakantie was en hij zei dat in zijn bloed ook “verkeerd” bloed zat. Hij pakte een mesje en sneed een beetje in zijn ader van zijn arm waarna er donkerrood klonterig bloed uit kwam. Hij wilde dat ik dit ook deed maar ik wilde dat niet. Hij deed het stiekem toch in mijn nek waarna ik weg trok en er een stukje van het mesje af brak. Bij mij kwam er hetzelfde soort bloed uit maar het stukje mes bleef zitten. Toen waren er 2 opties. Naar het ziekenhuis maar de overlevingskansen waren niet gróót. Of een vriend van mijn vriend die wel wist wat hij hiermee moest doen. Ik vertrouw hem door en door dus we vroegen hem langs te komen en mij te helpen. Ik moest in een stoel gaan zitten en toen kreeg ik te horen dat hij met een brander get stukje ijzer moest ‘smelten’ en daarmee dus ook mijn gezicht moest verbranden. Ik werd vastgehouden en het werd gewoon gedaan. Hierna werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je vriend niet altijd goed voor zichzelf zorgt. Dit beïnvloedt jou ook en je begint (onbewust) te merken dat dit niet altijd even fijn is.
   Je vertrouwt hem echter en geeft hem op sommige stukken ook de leiding, maar deze droom geeft aan dat het soms ook fijn is om meer je de touwtjes in handen te nemen.

 55. Willem Groeneveld says:

  goedemorgen scarlet,

  ik ben een stuk van de droom kwijt,maar ik was aan het pissen en er was iets en dat zei ik tegen mijn broer,en toen liet ik zien dat ik meer pissen kon en de werd steeds wat roder,ik kon stoppen met pissen, maar ik piste door en de urine werd bloed en het bloed stolde en het werd vaste materie,wel rood maar net of er leven door heen stroomde.

  ik kon op Google niet echt een overeenkomstige droom vinden en ben benieuwd wat het betekent.

  groetjes Willem

  1. Scarlet says:

   Hey Willem,

   Deze droom gaat over loslaten, omdat je broer erin voorkomt, gaat het waarschijnlijk ook over iets loslaten wat in de familie speelt of wat je overeenkomstig met je broer hebt.
   Door dit los te laten, ga je meer energie krijgen, wat weer voor een nieuwe fase gaat zorgen.

   1. Willem Groeneveld says:

    mijn vader en broer hebben wat ruzie en mijn vader is koppig maar de droom zegt dus dat ik dat los moet laten.

    bedankt voor je uitleg 🙂

    1. Scarlet says:

     Dat zou helemaal kloppen met de droom inderdaad. 🙂

     Heel erg graag gedaan!

 56. Susanne says:

  Beste Scarlet,
  Ik had zo’n bizarre droom. Ik droomde dat ik op reis was. En dat het winkelpad waar ik liep vol stond met mensen. Vervolgens komen er een aantal keer mensen hard aan scheuren met een auto en step..en gelukkig weet de de mensen deze auto en step te ontwijken. Vervolgens wordt degene met de step gepakt en gearresteerd door een politieagent in burger denk ik..affijn ik loop erop af en zie de mensen om me heen beginnen te bloeden…uit hun oor ogen en uiteindelijk ontstaat er paniek…mensen spatten letterlijk uit elkaar..1 grote bloedmassa en vervolgens denk ik nu ben ik aan de beurt..maar ik schrik wakker…zo vreemd…wat zou dit kunnen betekenen? Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Susanne,

   Dit geeft aan dat je ervaart dat gevaar in alle vormen kan komen, maar dat er ook altijd iets is om de problemen die veroorzaakt worden op te lossen.
   Je ervaart alleen wel dat jijzelf en anderen alerter mogen worden. Meer zicht op dingen mogen hebben, want ergens zie je dingen over het hoofd wat je heel veel energie kost.

 57. Anne says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb een bijzondere droom gehad en ben benieuwd wat jouw interpretatie hiervan is….
  Ik stond met mijn auto voor het huis mijn overleden vader. Het was huis waar ik mijn kindertijd heb doorgebracht. Ik keek naar binnen. Hij stond achter het raam en hij droeg mijn kleinkindje op zijn arm. Hij zwaaide. Ik had ook een klein jongentje op m’n arm en ik zwaaide terug. Ik vond het geweldig om hem te zien. Het voelde mooi, zonnig en rustig.
  Ik keek naar de overkant en zag daar het huis waar ik mijn twee kinderen heb gekregen met mijn (nog verse) ex. Er was een lekkage die steeds erger werd. Twee mannen kwamen naar buiten en ik zag dat er bloed sijpelde van de eerste etage. Het kwam uit een bed. Het bloeden werd steeds erger. Het hele bed was doordrenkt met bloed. Het voelde duister.

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Het eerste stuk van de droom is een stukje verwerking of verlangen om je vader te zien en ook graag met je kleinkinderen te zien.
   Als je spiritueel aangelegd bent, zou het heel goed kunnen zijn dat hij ook echt even op bezoek bij je was.

   Het tweede stuk gaat over het loslaten van je ex. De basisverbinding tussen jullie wordt steeds meer verbroken.
   En dat vind je systeem erg lastig, wat natuurlijk heel erg logisch is.

   1. Anne says:

    Dankjewel Scarlet. Zo voelt het ook, mijn dochter werd heel jong, onverwacht zwanger, vlak nadat mijn vader en een heel goede vriendin waren overleden. Het voelde, klinkt misschien gek, alsof het universum vond dat er nieuw leven moest komen. Mijn dochter voelde dat ook zo. Ze hebben elkaar niet gekend, mijn vader en mijn kleinzoon, maar in deze droom leek het alsof ze alsnog met elkaar in contact kwamen. Alsof de cirkel nu rond was…
    Groetjes, Anne

    1. Scarlet says:

     Dat is heel erg mooi! <3
     Persoonlijk deel ik je gevoel ook helemaal. 🙂

 58. Arlette says:

  Hoi Scarlet, ik had zo’n aparte droom, hoop dat je kunt helpen wat het kan betekenen! Een man zat in een roelstoel en ging in een glazen lift omhoog. Ondertussen werd zijn bloed geprikt, dat deed hij altijd in de lift, was belangrijk voor hem wegens zijn ziekte. Ik was met hem in gesprek en vond her knap hoe goed hij voor zichzelf zorgde. Maar toen gong er iets mis want de beker met het slangetje waar het bloed doorheen ging voordat het weer terug zijn lichaam in ging, raakte te vol en de man moest het teveel aan bloed snel opdrinken. Hij kon zijn handen niet gebruiken door zijn ziekte. Hij verslikte zich bijna. Ik kon niet helpen omdat ik niet wist hoe. Toen werd ik met een ongelukkig gevoel wakker. Hoor graag wat dit kan betekenen, bedankt alvast!

  1. Scarlet says:

   Hey Arlette,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer respect hebt voor anderen en ook waarneemt hoe sterk anderen zijn.
   Tegelijkertijd wil je graag meer helpen wanneer het fout gaat, maar dat gaat niet, want je weet niet hoe en soms is het ook jouw plek niet.

   1. Arlette says:

    Hai Scarlet, heel erg bedankt voor de uitleg, ik herken het! En kan het ook zijn dat de man symbool staat voor een mannelijk deel in mijzelf? En dat mijn mannelijke, daadkrachtige kant meer tevoorschijn komt, waar ik respect voor mag hebben ondanks de moeilijkheden?
    Ik ben namelijk beter voor mijzelf aan het opkomen de laatste tijd maar merk dat ik de waarde ervan nog niet voel.
    Bedankt weer en mooi wat je zoal doet:-)
    Grts Arlette

 59. Maggy says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde dat ik op het werk was en samen met een collega via een een trap naar beneden liep. Op een gegeven moment zei zij tegen mij ‘ kijk uit er ligt bloed’ maar het was toen al te laat. Ik was met mijn teenslippers in een dikke plas kleverige bloed gestapt . Ik weet niet van wie dit bloed was, ieder geval niet van mij. Ik heb daarna meteen mijn slippers met water schoongemaakt. Dit was net op tijd omdat de politie arriveerde Om onderzoek te doen. Wat is de betekenis van deze droom? Groetjes Maggy

  1. Scarlet says:

   Hey Maggy,

   Deze droom is een vertaling van het onderbuikgevoel dat er wat is. Dat je soms met anderen mensen meegaat (in gesprek of mening), terwijl het niet altijd klopt.
   Je weet soms niet wat het is of hoe het zit, maar niet alles voelt altijd goed en onbewust heb je de behoefte om dit verder te onderzoeken.

   1. Maggy says:

    Hi Scarlet,

    Bedankt voor je reactie. Wat het ‘onderbuik gevoel’ betreft, dat klop inderdaad.
    De sfeer op mijn werk is niet altijd even prettig en de mening over anderen personen is ook niet altijd positief. Over het algemeen probeer ik zoveel mogelijk neutraal te blijven maar dat lukt helaas niet altijd.
    Daar heb je dus ook gelijk in.

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Graag gedaan!
     Dat is ook oké. We mogen gelukkig ook gewoon mens zijn.
     Je droom wilde het gewoon even verwerken. 🙂

 60. Suki says:

  Hallo,

  het was al een week geleden ongeveer dat ik het heb gedroomd, ik herinner niet veel meer van, maar ik had in mijn droom toen ik wakker werd bloed ogen (Bij beide ogen). niet dat er bloed uit mijn oog stroomde maar echt bloed in mijn oog rondom (Vooral boven) mijn pupil. het verbaasde me niet in mijn droom.
  In het echt had ik het ook een keer een bloed-oog op mijn linkeroog. Wat kan het betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je iets niet wilt/kunt zien wat pijn doet, maar je tegelijkertijd veel energie kost.

   1. Suki says:

    Dank u wel !

 61. Gitte says:

  Ik droomde dat ik links (vanuit mijn standpunt) aan mijn keel werd uitgezogen door iemand die me zeer dierbaar is, het was zeer beangstigend, maar vooral omdat hij eerst lieve woordjes zei op afstand en toen was hij opeens daar, hing hij vast aan mijn lichaam om zich te voeden en leek ik hier zonder energie te komen. Misschien heb ik ooit de juiste keuze gemaakt en bevestigt dit die of ik moet nauwkeuriger mijn grenzen stellen en niet laten misbruik maken van mijn goedheid. Groetjes, Gitte

  1. Scarlet says:

   Hey Gitte,

   Wat je zelf zegt klopt precies. Dit geeft aan dat je inderdaad meer je grenzen mag aangeven en geen misbruik van jezelf hoeft te laten maken.
   Het geeft ook aan dat je jezelf niet genoeg uit. Deze droom zegt namelijk dat je de valkuil hebt wat je zegt te veel aan te passen aan de mensen die je dierbaar zijn.

   1. Gitte says:

    Dank je wel voor die nauwkeurige verklaring!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 62. Pieter says:

  Hallo Scarlet, ik droomde vanacht over dat ik een foto van mij zag met mijn gezin en aan de ene kant van de bank zag ik mezelf van hoe ik er nu uit zie en aan de andere kant van mezelf zag ik mezelf van 10 jaar geleden. De foto was te groot om hem helemaal te laten zien op de scherm dus ik ging de hele tijd naar links en rechts sliden maar elke keer als ik dan naar het stukje van mij van 10 jaar terug ging alleen zag die versie van mij er telkens bleker uit. Mijn mobiel ging uit dus ik deed hem weer aan en toen zag ik die versie van mijzelf van 10 jaar terug spierwit helemaal onder het bloed met lege oogkassen en ik schrok hiervan wakker. Nou heb ik geen flauw idee wat dit zou moeten betekenen, dus ik hoop dat je me met deze vraag kunt helpen.

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Dat klinkt als een intensieve droom.
   Hij kan twee dingen betekenen en ik kan uit de rest van de droom even niet halen welke van de twee het is, dus ik deel ze beide met je. 🙂

   Het kan betekenen dat je iets wat rond die tijd gebeurd is aan het loslaten bent.
   Iets wat je al langer tegengehouden heeft, vooral in de verbinding met je gezin.

   Aan de andere kan deze droom betekenen dat iets van rond die tijd je nog dwars zit en je (onbewust) heel veel energie kost.
   Dan is dit iets wat je aandacht vraagt.

   1. Pieter says:

    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb al een idee waarover het gaat.
    Bedankt voor je hulp.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan.
     Wat fijn dat het al wat duidelijker is. 🙂

 63. chimene says:

  Ik heb gedroomd dat ik heel duizelig was en intens veel menstruatie bloed verloor, uiteindelijk kwam er een soort heks voor me zitten en daarnaast een normale persoon, maar ik kon zien dat zij veel pijn had. De normale persoon zei “als de heks ruikt/ziet dat je hart bloed eet ze het” daarna keek de heks mij aan en deed zij wat de persoon deed. Ik had ook een langwerpige litteken op mijn borstkast net boven mijn hart. Zou u misschien weten wat dit betekend. groetjes, Chimene

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat er iets in je leven is wat je pijn doet, wat je hartenpijn geeft en dus ook heel veel energie kost.
   Ergens weet je dat je meer mag loslaten, maar tegelijkertijd is dit ook lastig.

   1. chimene says:

    dankjewel
    ik weet wat het is
    nu kan ik dr op werken.

 64. Mike says:

  Hoi Scarlet,

  Het was een hele korte droom, maar ik zag bloed op een raam en schrok daarvan. Ik ging toen (zoals ik wel vaker heb als ik droom dat ik half wakker ben, half slaap) recht overeind zitten en zei wat tegen mijn vriendin. Pas toen ik het licht aan deed (wat ook vaker is) was ik er zeker van dat er niks aan de hand was. Vrij kort dus en weet niet of je er genoeg aan hebt.

  1. Scarlet says:

   Hey Mike,

   Het is inderdaad iets te kort om met zekerheid te zeggen waar het over gaat.
   Als ik even doe alsof dit je volledige droom is en dit vertaal, geeft het aan dat je meer mag ontvangen.
   Dat je jezelf open mag stellen voor dingen die je helpen nog meer energie te krijgen, maar dat een angst om pijn gedaan te worden dit een beetje tegenhoudt.

   1. Mike says:

    Bedankt voor de snelle reactie Scarlet!

 65. Wicky says:

  Hallo Scarlett,
  Ik droomde vannacht dat ik bij de wastafel mijn momd spoelde met water en er innes 1 straal donkerood bloed uit mijn mond kwam. Ik schrok ervan en het houdt me steeds bezig. Wel ben ik in de rouw, mijn man is september vorig jaar overleden.Zou jij dit kunnen duiden? Vriendelijke groet, Wicky Steevensz

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je iets probeert uit te spreken/te uiten, maar dat lukt niet helemaal omdat het nog te veel pijn doet.
   Daardoor kost het je ook heel veel energie.
   Dit zou dus inderdaad met de rouw verbonden kunnen zijn.

   Warme groet,
   Scarlet

 66. Ans says:

  Beste Scarlet,

  In mijn droom was ik mijn portefeuille kwijt en ging ernaar op zoek. Tijdens mijn zoektocht, zag ik op een bepaalde locatie (buiten) enkele lijken liggen die doodgeschoten waren. Eentje ervan wad zelfs in zijn ogen geraakt. Ik kon het niet aanzien. Ik moest op die locatie plots helder, rood bloed overgeven met stukjes in. Ik had een washandje bij de hand en braakte daarin. Het washandje gaf ik aan mijn vader die in de buurt was en die gooide het washandje weg.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  Veel liefs,
  Ans

  1. Scarlet says:

   Hey Ans,

   Deze droom geeft eraan dat je iets wilt loslaten wat je heel veel energie kost.
   Alleen zoek je naar een manier om dat goed te doen, want alles voelt als een grote stap en daar ben je nog niet aan toe.
   En de druk die hierdoor ontstaat kost je ook weer energie.
   Dat maakt het een pittige en lastige cirkel.

 67. Ilona says:

  Hoi Scarlett,

  Mijn droom gaat deels over bloed.
  Ik droomde dat ik met mijn vriendin in een hotel was. Ze had iets gedaan waardoor ze een probleem had veroorzaakt. Ze wilde een scène creeeren om soort van de schuld te verbergen. Ze had een vaas in haar hand en slaat die kapot tegen de muur en wilt de vaas ook meenemen naar huis (ze wilde hem ook hebben dus). Ze pakt de kapotte scherven en doet die in haar broekzak. Ik kijk naar haar en begrijp het niet want het is erg gevaarlijk! Ineens is er een vriendin van haar die ook helpt. En idd mijn vriendin verwond zich aan haar hand, 2 diepe snee in 2 vingers met bloed. Ik vind het te pijnlijk en dom om hun bezig te zien en loop weg.

  Kan je me helpen? Alvast bedankt!

  1. Ilona says:

   Het is trouwens een goede vriendin van mij. Dus geen partner. Mocht dat verschil maken 🙂

  2. Scarlet says:

   Hi!

   Dit is een droom waarin je verwerkt dat je je af en toe zorgen maakt om deze vriendin.
   Je ziet dat ze het zichzelf soms best moeilijk maakt en het niet altijd even handig aanpakt. Dit kost haar energie en ze snijdt zichzelf daarmee dus ook wel eens in de vingers.
   Dit is iets waarvan je zelf nog een goede manier zoekt om ermee om te gaan, want je bent het er niet altijd mee eens.
   Tegelijkertijd is het ook allemaal niet zo erg dat je afstand van haar wilt nemen, het gaat om ‘kleine’ dingen.
   En juist dat maakt het ook een beetje lastig en dat ben je aan het verwerken. 🙂

   1. Ilona says:

    Dankjewel Scarlett voor je uitleg 🙂

    Zou je alleen het stukje ‘kleine dingen’ kunnen uitleggen? Waar haal je dat uit?

    Alvast bedankt!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan.
     Als het grotere dingen zouden zijn geweest, was je in je droom bozer/geïrriteerder zijn geweest.
     Klein is hierin dus wel subjectief en relatief aan jullie band. 🙂

     1. Ilona says:

      Ah zo! Dankjewel voor je uitleg en hulp 🙂

     2. Scarlet says:

      Graag gedaan! 🙂

 68. Anoniem says:

  Ik droomde dat ik mijn zoon ophaalde uit school en zijn gezicht onder het bloed zat.
  Hij wilde niet zeggen hoe dit kwam.
  Toen ik zijn jasje openmaakte had hij allemaal striemen op zijn buik en kwam in mijn armen en bleef aan 1 stuk huilen .
  Ik voelde zoveel verdriet.
  De juf wist niet wie het had gedaan en ik ging helemaal uit me plaat.
  Wat zou dit kunnen betekenen

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je wel voelt dat er iets op school niet helemaal klopt of goed gaat met je zoon.
   Dat hoeft niet iets heel heftigs te zijn zoals in je droom, maar er is wel iets wat hem energie kost.

   In deze droom probeer je dat eigenlijk verder te onderzoeken.

 69. Kristin says:

  Dag Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat toen ik naar mijn linkerbeen keek er een grote bloedvlek op zat ( ik had me net geschoren- maar dat heb ik in mijn droom niet bewust gedaan, was meer een gedacht in mijn droom). Het bloed begon te stromen en kwam uit al mijn poriën, ineens ook uit mijn ander been. Ik was even bang en daarna ging de droom verder en op elk moment kon er bloed uit mijn benen komen.
  Dankje voor je uitleg…
  groetjes, Kristin

  1. Scarlet says:

   Hey Kirstin,

   Deze droom geeft aan dat je het gevoel hebt dat je op een bepaald punt in je leven vaststaat en dat dit veel energie kost.
   Je probeert een nieuwe beweging te creëren, alleen heeft dit tijd en geduld nodig.

 70. Romy Collaert says:

  Beste,

  Ik heb de voorbije week een enge droom/nachtmerrie gehad. Het was wel tijdens mijn menstuatieperiode. Ik droomde over hele rare dingen. Bv ik was mijn handen en ik wou ze afdrogen en merkte dat alle doekjes vol bloed hingen. Ik droomde ook dat ik in mijn droom niet goed was en dat mijn vriend me op de grond moest leggen. Dan waren er nog rare enge dingen maar die herinner ik me niet. Wat ik me wel herinner is dat ze zo eng waren dat ik in mijn droom riep om hulp, om wakker te worden,.. beetje paniekaanval denk ik.

  Kan u me helpen? Dank u

  1. Scarlet says:

   Hi,

   Deze droom gaat erover dat je moe bent, maar van jezelf toch door moet gaan.
   Er zijn dingen die je energie kosten, dat kan ook je menstruatie zijn, en je mag weer eerst even voor jezelf zorgen.

 71. Rebecca says:

  Hallo, ik droomde dat de vaatwasser open stond en alles zat onder het bloed gespetterd, ik probeerde het eraf te poetsen maar zat muur vast, wilde er niet af. Wat kan dit betekenen?

  Mvg,

  Rebecca

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit betekent dat je aan het onderzoeken bent of je iets wilt loslaten of wilt oplossen, maar het nog niet duidelijk is hoe dat kan of wat beter is.

 72. Lieneke says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde dat ik bloed opzoog met mijn mond, volgens mij om iemand te helpen met schoonmaken? Er keken in elk geval ook een paar mensen toe. Het lukte me echter niet, het was teveel bloed en het smaakte heel vies en ik spuugde het allemaal al kokhalzend weer uit (het zag er wel schoner uit dan hoe het erin ging) en toen werd ik wakker. Kun je me vertellen wat dit betekent?
  Ik droom veel en vaak en met veel terugkerende thema’s zoals dieren, vrienden, zwembaden, trouwjurken, auto’s, huizen, familie. Meestal kan ik goede vertalingen vinden, maar bloed en iets in mijn mond hebben is erg nieuw en kan niet echt iets vergelijkbaars vinden bij droomvertalingen dus ik ben heel benieuwd wat mij dit kan vertellen, ik hoop dat je me hierbij wilt helpen!
  Liefs, Lieneke

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je op zoek bent naar nieuwe fijne energie.
   Waarschijnlijk heeft er er ook mee te maken dat je een nieuwe fase in gaat of nieuwe dingen op wilt pakken.
   Alleen zoek je nog naar de juiste manier om aan die nieuwe energie te komen. Je wilt het onbewust doen op een manier die aansluit bij de mensen om je heen, maar dat lukt toch niet helemaal.

   1. Lieneke says:

    Ah ja, ik was heel erg toe aan verandering en ben wat zoekende naar wat ik nou echt nodig heb en ben nu onder andere net met een nieuwe baan begonnen, dus inderdaad een nieuwe fase! Wat je zegt over het onbewuste ga ik eens goed laten bezinken en in mijn achterhoofd houden, super dankjewel <3

    1. Scarlet says:

     Wat mooi dat het zo mag resoneren en graag gedaan!

 73. Roos says:

  Hi Scarlet!

  Afgelopen nacht droomde ik dat ik heel erg veel buikpijn kreeg. Ik had toen al gewaarschuwd dat er een ambulance moest komen, maar de mensen om mij heen stelde mij gerust en zeiden dat het niet nodig was. Vervolgens ging ik naar de wc omdat het echt niet goed voelde en kwam er bloed uit mijn vagina. Ik vond het op menstruatiebloed lijken (met wat klonten er in) maar het was echt te veel bloed om menstruatiebloed te zijn. Hierna kreeg ik een hele hevige buikpijn aanval en werd de ambulance toch gebeld. Ze bleef enige tijd tot ik mij iets beter voelde. In mijn droom dacht ik steeds aan het ziekmelden van werk door de buikpijn. Ook was ik verder heel druk met mensen bezoeken, waarvan ook mijn tante die ik maar hooguit 3x per jaar zie. Heb je enig idee wat dit kan betekenen?

  Liefs,

  Roos

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dit geeft aan dat je emotioneel (onbewust) een pittig iets aan het verwerken bent.
   Zo te horen heeft dit een link je niet gezien voelen en meer behoefte aan rust willen.

 74. Jade says:

  Hallo,

  Ik had een nare droom.
  Ik had een zakje daarin zat vlees, leek wel hamburger. Dit was mijn ontlasting en er zat ook bloed in het zakje.
  Ik liep hiermee een beetje rond van wat is dit.
  Daarna werd ik wakker.
  Ik vond dit een hele byzondere droom omdat de ontlasting op vlees, hamburgers, leken.
  Ook het bloed verontruste mij in de droom.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dit gaat erover dat je iets aan het loslaten bent, wat je heel veel energie heeft gekost.
   Alleen ben je jezelf er nog niet helemaal bewust van, waardoor het deze vorm krijgt.

   1. Jade says:

    Bedankt voor je reactie.
    Ik weet wel dat ik het heel eng vond in mijn droom.
    Was ook bang en wist niet zo goed wat ik er mee moest. Kon het ook niet zo tegen iemand vertellen en liep er een beetje in mijn eentje mee rond. Dit vooral omdat er in mijn droom wel meerdere mensen rondom mij liepen. Ik kon niet zo goed zien wie het waren allemaal.

    Groeten Jade

 75. Tania says:

  Hoi hoi.
  Vannacht gedroomd dat oude wondjes gingen etteren en bloeden. Een wond op mijn buik, maar heb daar totaal geen dokter is dan wel geweest en dan leken alle wondjes terug te gaan etteren en beetje bloeden. Bizar echt wel. Kun jij er meer over vertellen? Ik vind er ook niets van in mijn boeken terug alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je iets opnieuw aan het verwerken bent wat je al lang achter je hebt gelaten.
   Iets wat al genezen is, maar nu getriggerd wordt.
   Dat kan simpelweg al komen omdat je jezelf verder ontwikkelt hebt of omdat je even iets meer spanning hebt gevoeld.

 76. Deborah says:

  Ik heb echt een verschrikkelijke horror droom gehad. De hele setting was al een beetje zoals in de boeken van Dean Konitz maar waar het om gaat was dat ik op een gegeven moment aanbelde bij ons nieuwe huis (we waren net verhuisd en ik kreeg de deur niet open) zodat mijn man open kon doen.
  Ik belde aan en mijn man deed naakt en geïrriteerd open. Ik vroeg hem waarom hij geïrriteerd was. Hij was boos op mij maar gaande weg werd duidelijk dat er iets anders aan de hand was. Hij was groter in mijn droom dan hij daadwerkelijk is en zijn huid hing dik en slap om hem heen, het was alsof hij onder zijn huid aan het oplossen was. Hij prikte in zijn huid, was boos op mij en zei ‘kijk dan, ik moet morgen naar het ziekenhuis.’ Ik probeerde hem te kalmeren en gerust te stellen maar dat lukte niet, het werd alleen maar erger. Hij stond tegenover me en opeens begonnen zijn ogen enorm te bloeden, het kwam er met golven uit! Hij ging met zijn vingers zijn oogkassen in terwijl hij steeds maar wilde dat ik hem aan bleef kijken maar ik kon het niet. Ik werd bang, besefte dat ik droomde en begon te bidden. Ik probeerde hem te zegenen in Jezus naam maar ik zei de woorden in de verkeerde volgorde.
  Toen besefte ik dat ik wakker moest worden en ontstond er een soort tweede laag in mijn droom. Aan de ene kant trok en schreeuwde hij tegen mij en aan de andere kant besefte ik dat mijn man gewoon links naast me lag. Ik draaide me om en boog over hem heen om hem te vragen om mij wakker te maken. Ik riep zijn naam en zei dat hij mij wakker moest maken maar ik kon de woorden niet goed maken met mijn mond. In de eerste laag trok hij nog steeds aan mij en in de tweede laag probeerde ik hem wakker te maken zodat hij mij wakker kon maken. Hij keek mij aan maar verstond niet wat ik zei. Hij vroeg ‘ben je nu ineens heel moe?’ Dat was wat hij eruit opmaakte. Op dat moment moest ik me heel erg concentreren om de woorden goed uit te spreken. Op het moment dat ik duidelijk kon zeggen ‘je moet mij wakker maken’, schoot ik wakker. Ik lag op mijn rug, in dezelfde houding waarin ik 2 uur eerder in slaap was gevallen.
  Zowel in de eerste als in de tweede laag dacht ik in eerste instantie dat ik wakker was.

  Enig idee wat dit was? Het was verschrikkelijk en ben echt van slag geweest!

  1. Deborah says:

   Wat ik trouwens bedoel met konitz achtoge sfeer; ik liep in de wijk waar ons nieuwe huis stond met mn dochter aan mijn hand. De sfeer was kwaadaardig en ik zag het maar ik voelde het niet, het ging een beetje langs me heen. Ik zag een heel leuk katje voorbij lopen en zei dat tegen mijn dochter maar toen draaide het beestje zich om en zag ik beide ogen. Het ene oog was zoals die van een normale kat maar het andere oog was oranje en boosaardig. Het keek mij vuil aan alsof het zijn kans afwachte om mij iets aan te doen.
   Daarna kwam ik een duif tegen met en gespalkte vleugel, hij kwam naar mij toe en wilde van de spalk af geholpen worden. Ik bukte en sprak lieve woordjes tegen de duif zodat het zich op zijn gemak zou voelen. De spalk viel er vanzelf af en het beestje gaf kopjes. Terwijl het dat deed veranderde het in een hond en ik zei zo, nu kan je weer lekker verder gaan hoor. Dat was een lief momentje.
   Bij de deur van mijn nieuwe huis aangekomen klapperde de garage deur. Het licht knipperde en er waren 2 mensen in witte pakken bezig. Ook stond er een scooter waarvan het alarm steeds afging.
   Toen wilde ik dus de voordeur open maken maar deed de sleutel in het verkeerde slot waardoor de roldeur van de garage openging ipv de voordeur.
   Op dat moment vroeg ik mijn dochter om aan te bellen. Mijn man was eigenlijk al naar bed gegaan maar omdat ik nog licht in zijn werkkamer zag dacht ik dat aanbellen geen probleem zou zijn.
   Het vervolg staat hierboven.

   Hoop dat je kan helpen. Alvast heel erg bedankt!

  2. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat een ontzettend nare droom!
   Deze droom is een droom waarin een angst/gevoel tot uiting komt.
   het lijkt erop dat je het gevoel hebt dat of dat je bang bent dat je man zich groter probeert te houden dan hij zich voelt.
   Dat hij een masker probeert op te houden en zich daaronder helemaal niet goed voelt.
   Het klinkt ook alsof je merkt dat hij iets over het hoofd ziet, wat hem heel veel energie kost, alsof hij het niet wil zien en gewoon door wil gaan.

   Waarschijnlijk is deze droom ook erger door de onrust in de wereld dan hij anders was geweest.

   1. D says:

    Dank je wel!

 77. Daphne says:

  Hey.,

  Ik droomde dat ik de topjes van mijn vingers afsneed met een mesje.

  Toen ik dit voor de tweede keer deet, wist ik dat dit enorm pijn zou gaan doen, maar ik deed het toch. Ik sneed laagje voor laagje, heel langzaam.. maar ik deed dit keer maar een paar vingers om ze mooi en gelijk te krijgen..

  Ik had geen bloed verlies, wel pijn…

  1. Scarlet says:

   Hey hey,
   Dit geeft aan dat je iets aan het loslaten bent wat je gedurende langere tijd vast hebt gehouden. Dat kan bijvoorbeeld een verantwoordelijkheidsgevoel zijn.

 78. Melissa Verelst says:

  Beste scarlet.
  Ik heb al een paar nachten gedroomd dat ik in men bed slaap met een plas bloed ik weet niet van wie,
  maar ik hoor in men droom ook stemmen maar weet ook niet van wie.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit is een signaal dat je zonder dat je het door hebt te veel energie aan anderen weggeeft.
   Dit is een uitnodiging om bewuster te worden van wie en wat je energie kost, zodat je bewuste keuzes wil maken over hoe je daarmee om wilt gaan.

 79. Landeric says:

  Hoi,
  Ik droom voortdurend dak ik een hevige bloedneus heb tijdens een buitenspel. Ik steek er dan wat watte in om het te stoppen bloeden maar vanaf ik het er terug uithaal begint het weer hevig te bloeden. Op een gegeven verlies ik ook een tand . Is er hier een logische uitleg voor waarom dit gebeurt?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt dat je nog net niet helemaal veilig jezelf kunt zijn in je indirecte omgeving.
   Er zit ergens het gevoel dat je je anders moet verwoorden en dat kost energie.

 80. Caecilia says:

  Hi!

  Ik droomde dat ik voor de spiegel stond en aan mn neus zat. Vervolgens begon eerst m’n neus een beetje te bloeden. Ik probeer het weg te wrijven en krijg dan een hele heftige bloedneus waarbij het bloed uit mijn neus stroomt. Daarna stroomt er onwijs veel bloed uit m’n ogen en mond en zit ik helemaal onder het bloed.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit geeft aan dat je een beter (positiever) beeld van jezelf mag gaan krijgen.
   Je onderschat jezelf nog teveel en dat kost je energie.

 81. Connie says:

  Oke ben zelf opzoek naar de betekenis van bloed uit je oor.

  Ik droomde dat ik aannhet lopen was op een onbekende plek er begon bloed uit me oor te komen beetje drupelend. Ik vroeg aan een onbekende naar een ziekenhuis of dokter. Die zei er zit hier niks. Toen ik op google Maps keek zag ik dat er om de hoek een zat. Die man zei weer er zit hier niks. Ben naar het ziekenhuis/dokter gelopen. Toen was het bloed overgegaan naar soort pus net als in een oorontsteking. Hij keek in me oor en deed heel veel pijn alsof hij me oor openscheurde. Toen zei de dokter je bent net op tijd het had veel schade kunnen aanrichten.

  Enigste wat ik heb kunnen vinden onder bloeden uit oor was provocaties niet te verzamelen en droom nummer 43 dat betekende begrip. Maar mij is niet duidelijk voor wie of wat. En of het nog meer kan betekenen

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat je meer naar jezelf mag luisteren en meer begrip voor jezelf mag opbrengen.
   Je geeft anderen soms te veel het voordeel van de twijfel, terwijl je vaak zelfs beter weet.
   Dit begint je te veel energie te kosten volgens deze droom.

   1. Connie says:

    Dankje wel. Had al me vermoedens ervan maar fijn om het van iemand anders te horen. Maakt het nog wat uit of welk oor het was. Ik had ook in het Engels opgezocht en er zat verschil in of het het rechter of het linker oor was. In mijn droom was het het linker oor.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. In deze specifieke droom zou ik geen onderscheid maken tussen links en rechts. 🙂
     Maar soms kan het zeker handig zijn inderdaad, omdat het dan bijvoorbeeld gaat over het verschil tussen gevoel en verstand.

 82. Anne says:

  Hallo,

  Wat betekent het als je droomt dat je menstruatiebloed uit je stroomt? Ik droomde dat ik samen met een andere vrouw veel menstruatie bloed verloor tijdens het douchen en dat we het wegspoelde.. Dit is uiteindelijk wel gelukt maar de droom kwam vreemd over.. Zeker omdat we samen bloedde.

  Liefs Anne

  1. Scarlet says:

   Deze droom heeft een hele mooie betekenis.
   Het geeft namelijk aan dat je jezelf aan het helen bent, dat je aan het loslaten bent en dat je daardoor nog meer open kunt staan voor gezonde en fijne relaties en verbindingen.

 83. Mary says:

  Afgelopen nacht droomde ik dat ik in een kamer was om bloed te geven. Ik stond er met een heleboel andere mensen op een rijtje met een naald in mijn arm. Daardoor zou het bloed via een slangetje naar een zakje aan een rek moeten lopen. Op een gegeven moment besefte ik me dat er bij mij als enige geen bloed in het zakje kwam. Bij alle anderen wel. Toen zag ik dat zij allemaal heel blij waren en stonden te dansen en springen. Ik vroeg me af of ik dat ook moest doen en maakte me zorgen waarom het bij mij niet lukte.

  Een zuster heeft mij op een gegeven moment verplaatst en prikte een nieuwe naald onder mijn sleutelbeen. Er kwam een drupje bloed in het zakje en toen hield het weer op. Ik moest maar weer gaan. Ik vraag me enorm af wat deze droom voor betekenis heeft. Kan het zelf niet helemaal bedenken.

  1. Scarlet says:

   Hoi Hoi,

   Dit is een droom waarin je aan het verwerken bent dat je het gevoel hebt dat je er soms niet helemaal bij hoort.
   Je voelt je soms anders, kijkt soms ook anders tegen dingen aan, geeft je energie liever aan andere dingen dan mensen in je omgeving.
   Waarschijnlijk zit je in een proces waarin je meer voor jezelf aan het kiezen bent, maar daardoor kwam dit gevoel wel extra omhoog.

   1. Mary says:

    Spot on. Dank je wel!

 84. Peter says:

  hai Scarlet. Ik keek mijn gezicht aan(rest van lichaam bleef uit beeld) en zag dat er bloed in stralen van gelijke dikte uit beide ogen stroomde. Hoewel ik het gezicht niet als het mijne herkende, wist ik in de droom dat ik het was. Mijn linker oog was geheel naar boven gedraaid waardoor de iris niet zichtbaar was. Het oogwit was grauwig gekleurd. Na 1 of seconden plopte de oogbol weer in de normale positie en was de iris weer zichtbaar. Ik droom vaker iemand te zien die een ander uiterlijk heeft dan in werkelijkheid, maar weet dan toch dat het die bewuste persoon is. Dit zelfde fenomeen deed zich dus ook voor in de droom met de bloedende ogen.
  Enig idee?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat niet direct over ogen of bloed zelf. Het geeft aan dat je even moe bent, overprikkeld bent en even niks meer wilt ‘zien’.
   Je hebt rust nodig om je energie te herstellen.

 85. Daphne says:

  Hey,
  Ik droomde dat ik in de spiegel aan een pukkeltje krabte, net boven mijn neus. Ik krabte er plots een grote bloedprop uit van 5 cm.
  Toen ontstond er een gat, een derde neusgat, leek het.

  Daphne,

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je aan het onderzoeken bent hoe je wilt dat anderen je zien.
   Wat ze bij je waarnemen als ze je bijvoorbeeld voor de eerste keer ontmoeten.
   Alleen zitten hier nog oude gedachten bij dwars.

 86. Yvonne says:

  Hoi Scarlet,
  Ik hoop dat je me hierbij kunt helpen; ik droomde dat ik voor mijn spiegel in de badkamer stond en mijn tanden poetste. Ik bekeek ze daarna en constateerde dat ze mooi schoon en wit waren zoals ze altijd zijn. Toen wilde ik nog even extra flossen en begon het tandvlees van een tand te bloeden. Niet extreem maar meer dat ik ervan schrok.
  Heb jij een idee waar dit op kan duiden?
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit kan aangeven dat je eerlijk zijn heel belangrijk vindt en daarom ook eerlijk in het leven staat, maar tegelijkertijd verstop je jezelf af en toe een beetje. Je cijfert jezelf af en toe een beetje weg.
   Dat kost je soms toch best wel een beetje energie.

   1. Yvonne says:

    Dankjewel voor het antwoord!
    Kan wel kloppen, dat gebeurt af en toe wel. En het zal ermee te maken hebben dat ik net had besloten om naar een andere baan te solliciteren, maar dan twijfel of ik het wel kan (lijkt me ook een vorm van wegcijferen).
    Dank je, nogmaals!

    1. Scarlet says:

     Daar kan het inderdaad precies mee te maken hebben. 🙂
     Graag gedaan!

Leave a comment

Your email address will not be published.