Dromen over bomen

Posted on
dromen over bomen

Wat betekent het als je droom over bomen? Dromen over bomen staan vaak symbool voor jouw behoefte aan meer stabiliteit en gronding. Het is een een signaal dat je het leven als te snel ervaart en eigenlijk gewoon even stil wil staan en krachtig wilt zijn.

Dromen over bomen

Bomen staan in dromen dan ook vaak symbool voor de behoefte aan je eigen kracht en rust.
Het kan dan ook een signaal van je onderbewustzijn zijn dat je te snel wilt gaan en daardoor instabiliteit creëert.

Dromen dat je in een boom klimt

Dromen dat je een boom inklimt, betekent dat je uit een bepaalde situatie probeert te klimmen en daarbij vooral op zoek bent naar meer duidelijkheid en overzicht.
Je wilt de situatie ontstijgen.

Dromen dat je een boom omhakt of een boom omvalt

Wanneer je in je dromen een boom sloopt of omhakt of wanneer de boom zomaar omvalt, dan is dat een signaal dat je jezelf ergens los van probeert te maken.
Er is iets wat je het gevoel geeft gevangen te zitten en je wilt er vanaf.
Tegelijkertijd saboteert deze onrust je eigen kracht en rust.

Als het iemand anders is die in je droom de boom sloopt, dan betekent dat dat je het gevoel hebt dat anderen je kracht en rust aantasten.

Leestip: dromen over bossen.

 

12 Comments

 1. sandra says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat er ineens een plant uit mijn onderarm groeide. de plant groeide erg snel en er ontstond een bloem. die zo snel als die gekomen was ook weer verwelkte. ik stond in de rij in een winkel toen de plant begon te groeien en probeerde de plant te verstoppen voor andere mensen. ik was niet blij met de plant en wilde er vanaf maar durfde deze er niet uit te trekken.

 2. L says:

  Hallo, deze droom gaat niet over bomen. Maar over iets anders.

  Ik droomde dat ik met twee beste vriendinnen met de auto naar een stad ging om te shoppen.
  Ik was aan het rijden en wist moeilijk de weg. Ik had de navigatie aan en reed soms te hard. Onderweg kwamen we mensen tegen die dood op de weg waren. Er waren wel ambulance-mensen bij om dit ongeluk te onderzoeken.
  Even later waren we bij de winkels. Ik was heel lang in dezelfde winkel. Toen kregen mijn beste vriendinnen en ik ruzie, omdat ik dezelfde jas wilde net als een vriendin. Toen werd ze boos, terwijl zij in het echte leven altijd alles wil wat ik heb. En ik mocht dat nu niet. Toen waren hun uiteindelijk gegaan en was ik nog alleen in de winkel tot sluitingstijd. Toen wilde ik gaan en werd ik wakker.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je toe bent aan nieuwe dingen, nieuwe prikkels en nieuwe energie.
   Alleen sta je jezelf dat niet helemaal toe, omdat je er ook nog gewoon wilt zijn voor andere mensen.
   En je wilt ook niemand anders tekort doen of spanning veroorzaken.

 3. Kim says:

  Hoi scarlet,

  Ik heb gedroomd over een boom waar de bliksem insloeg, hij knapte hier door halverwege en ik stond er onder maar kon optijd weg rennen.
  Het houdt mij nu al dagen bezig wat de betekenis hier achter is.

  Lieve groet,
  Kim

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat er iets in je leven is wat niet helemaal veilig is.
   Er zit waarschijnlijk ook een angst onder dat je iets niet aankunt.
   En eigenlijk zegt je systeem dat je liever uit deze situatie weg gaat.

  2. Priscilla says:

   Lieve Scarlet, ik droomde vannacht dat ik op zoek was naar mn witte gympjes. Ik kwam bij een cliënt die ik onlangs heb begeleid. Ik sta vlak voor haar huis waar een grote boom staat met vele takken (ook laag op de stam) waarin een hele verzameling witte speakers hangen. Ik kijk goed maar die van mij staan er niet tussen. Volgens mij bedenk ik me dan dat ze dan gewoon thuis moeten liggen.

   Voor deze droom, droomde ik dat ik bij mijn buurvrouw buiten stond, wat hier zo opvallend was dat de kozijnen en de voordeur diep indigo blauw geverfd waren. Ik kijk naar de deur en zie dat een gedeelte eigenlijk nog wel een laagje verf kan gebruiken. Het was een grote deur die verder helemaal glad was (geen raam of vlakken zeg maar).

   Deze dromen waren zo opvallend voor mij dat ik benieuwd ben wat het mij wil vertellen. Ik kijk uit naar je uitleg. Liefs Priscilla

   1. Scarlet says:

    Hoi hoi,

    De eerste droom gaat erover dat je aan het veranderen bent in hoe je tegen dingen aankijkt en hoe je dingen doet.
    Je hebt hiervoor inspiratie buiten jezelf gezocht, maar het wordt toch steeds duidelijker dat je het zelf weet en in je hebt.
    De tweede droom geeft aan dat je ervaart dat door deze ‘verandering’ er nieuwe mogelijkheden op je pad (gaan) komen.
    Alleen zijn deze nog niet helemaal af of helder.

 4. Eleonora says:

  Hai Scarlet,

  Ik droomde dat ik in de tuin van mijn oma was. Er was een panter en een eland (‍♀️) en later viel er een boom om en toen ik ging kijken (samen met mijn oom) zat het onderste stuk met de wortels in de grond er nog en er zaten allemaal kleine beestjes, insecten op (die de boom hadden omgegeten??)

 5. Eleonora says:

  Mijn reactie hierboven klopt niet helemaal, het was geen zwarte panter, het was een luipaard. Zo ene met geel en zwart bruine vlekken

  1. Scarlet says:

   Hey hey, deze droom geeft aan dat je jezelf aan het verbinden bent met de natuur en je kracht aan het opzoeken bent.
   Het klinkt ook alsof de luipaard en de eland krachtdieren van je zijn en dat je oude belemmeringen (uit familielijnen) aan het loslaten bent.

   1. Eleonora says:

    Dankjewel voor je reactie lieve Scarlet,

    Betekent het omvallen van bomen het loslaten van oude belemmeringen? Want vanacht was er weer een omvallende boom, ditmaal met mijn zus erbij.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂
     Het gaat dan ook specifiek over het loslaten van oude belemmeringen die meestal uit de kindertijd of uit de familie komen.

Leave a comment

Your email address will not be published.