Dromen over een afgrond of klif

Posted on
dromen over een afgrond of kliff

Dromen over een afgrond of klif. Wat betekent het als je droomt over een afgrond? Als je hierover droomt, dan heeft dat meestal met angsten te maken. Er is iets waar je tegenop ziet of waar je bang voor bent. Vaak heeft dit te maken met ‘het onbekende’.

Dromen over een afgrond: je staat op het punt om in het diepe te springen

Je gaat bijvoorbeeld iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan en weet nog niet hoe dat uit gaat pakken. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een huis of het beginnen van een nieuwe relatie.

Het is in ieder geval iets wat eng is of wat heel spannend is. De klif of afgrond zelf zegt niks over dat het fout of goed is wat je doet. Het is alleen een uiting van de angst. 

Het kan ook zijn dat er iets gebeurt is wat je leven op zijn kop gezet heeft zonder dat je daar zelf controle over had, bijvoorbeeld dat je ontslagen bent.
De stress daarvan kan ook geuit worden in dit soort dromen.

Er is een obstakel dat je moet over winnen

Misschien sta je juist op het punt om een relatie te verbreken die altijd geblokkeerd heeft en je weet niet wat er daardoor allemaal met je gaat gebeuren of misschien denk je er zelf aan om weg te gaan bij je huidige werk omdat het je te veel kost. Dat gespannen en angstige gevoel komt tot uiting in deze droom.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je nog helemaal niet weet wat je blokkeert, maar dat deze droom je duidelijk maakt dat iets niet helemaal goed gaat.

Het kan ook zo zijn dat je door dit alles bang bent dat je de controle over de situatie verliest of dat je gewoon nog niet weet wat je moet doen of hoe je het moet doen.

Van de afgrond afvallen

Als je naar beneden valt, zegt dat eigenlijk dat je angst te groot is of dat je de controle aan het verliezen bent. Dit is het signaal dat je even een pauze moet nemen en tot rust moet komen.