Emotionele pijn: de 3 dingen die jou emotioneel het meeste pijn doen

Posted on
emotionele pijn

Emotionele pijn. Een opmerking van je zus kan natuurlijk al pijnlijk zijn en ook de afstandelijke houding van je vader kan je raken, maar dat is niet wat ik bedoel.
Deze 3 dingen zijn namelijk dingen die je bijna dagelijks tegenkomt, maar tegelijkertijd ook heel goed iets aan kunt doen. Het is niet makkelijk, maar wel belangrijk, want deze dingen doen je onbewust heel veel pijn en kosten je dus ook veel energie.

Emotionele pijn: de dingen die jou emotioneel het meeste pijn doen

Dat je je lichaam niet mooi vindt

Als je je eigen lichaam niet mooi vindt, is dat iets waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt en waar je vaak ook als iets heel zwaars ervaart.
Je kunt jezelf dan gaan afkraken in foto’s, op video’s en in elke spiegel die je tegenkomt.
Als je jezelf daarbij nog eens te dik vindt, dan kun je op jezelf afgeven bij alles wat je in je mond stopt.

Dit kritische gedrag naar jezelf kost je meer dan je denkt. Onbewust gaat dit vaak bijna continu door, waardoor je lichaamshouding verandert en je je in het algemeen gewoon niet echt fijn voelt.

Je kunt hiermee dan ook meestal maar 2 dingen gaan doen: aan je lichaam werken door te gaan bewegen en daarbij door voeding te eten die je meer energie geeft en gezonder maakt en door je eigen mindset over je lichaam te gaan veranderen. Focus je daarom om te beginnen eens op de dingen die je wel mooi vindt aan jezelf

Dat je niet van jezelf houdt

Jij bent waardevol en mooi. Al helemaal van binnen en als je dat niet ziet en niet voelt, dan is dat heel erg pijnlijk. Daar kun je zo somber van worden dat je niet meer vooruitkomt en jezelf ook terugtrekt van andere mensen.
Je maakt niet echt contact meer en luistert ook niet meer naar je eigen gevoel. Daardoor raak je anderen en ook jezelf steeds meer kwijt.

Begin daarom weer met van jezelf te gaan houden. Focus je op je prachtige kracht en eigenschappen en durf weer trots te zijn op jezelf.

Mensen die je niet begrijpen

Natuurlijk zal niet iedereen je altijd begrijpen, maar als je omringt bent door mensen die jou niet kennen en helemaal niet begrijpen, dan zorgt dat voor emotionele pijn en wordt het erg lastig om echt contact te maken met die mensen.

Je hebt mensen nodig die er voor je zijn, naar je luisteren en je (proberen te) begrijpen.

Als je die mensen niet om je heen hebt, dan is het allereerst tijd dat je jezelf weer steeds meer laat zien en voor jezelf opkomt en als dat niet werkt, dat je afstand doet van de mensen die je pijn blijven doen.
Dat is misschien eng, maar zij maken dan wel plek voor nieuwe en fijne mensen in je leven.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.