Zo herken je vrienden die niet goed voor je zijn

Posted on
Zo herken je vrienden die niet goed voor je zijn

Zo herken je vrienden die niet goed voor je zijn. Van de mensen die je in het leven tegenkomt zijn er een paar die uiteindelijk je vrienden worden, maar niet iedere vriend(in) is even goed voor je. Er zullen namelijk altijd zijn mensen die geen rekening houden met jou en ook geen respect hebben voor jouw grenzen en behoeftes.
Vaak zitten deze mensen zo diep in de put dat ze andere gebruiken om zich beter te voelen. Dat is op zich niet zo erg zolang ze je maar niet misbruiken. De mensen die je misbruiken, je energie toe-eigenen en alleen maar negativiteit spuwen, dat zijn de vrienden die niet goed voor je zijn.

Als je zulke vrienden hebt, probeer dan altijd eerst te communiceren en pas als dat niet werkt kun je daadwerkelijk besluiten om afstand te nemen.

3 kenmerken van vrienden die niet goed voor je zijn

Ze luisteren niet naar je

Voor deze mensen zijn jouw problemen en gevoelens niet belangrijk. Hun problemen zijn veel erger, belangrijker en dringender. Als je vertelt over jouw gevoelens of problemen, dan praten deze vrienden gewoon over je heen.

Ze nemen dan ook niet de tijd om simpelweg naar je te luisteren. Dat geldt ook voor de momenten dat jij ze probeert te helpen. Je adviezen en ideeën worden in de wind geslagen of worden soms gewoon ‘dom’ gevonden.

Ze verwachten dat ze op de eerste plaats staan bij je

Misschien spreken ze het niet zo uit, maar je voelt het wel. Tijd voor jezelf nodig hebben of gewoon bij je gezin willen zijn, wordt niet echt begrepen. Daar besteed je toch al genoeg tijd aan?
Zij hebben je nu nodig en je kunt geen ‘smoesjes’ verzinnen waarom jij er niet voor ze kunt zijn.

Het kan hierbij om hele kleine praktische dingetjes gaan, maar ook om emotionele steun zoals dagelijks bellen en luisteren.
Daardoor roddelen ze ook vaak graag over andere mensen en benoemen ze vaak de negatieve kanten van anderen.

Ze zijn jaloers op de dingen die jij bereikt

Zij willen de beste zijn en het beste hebben. De dingen die jij bereikt of krijgt worden dan ook vaak gebagatelliseerd. Het stelt niks voor of is niet belangrijk.

Als het zoiets groots of moois is dat ze het niet kunnen verkleinen, dan word je geacht het te delen of moet je bekennen dat zij je geholpen hebben het te bereiken. Hoe dan ook je hebt het aan hun te danken en/of met hun te delen.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.