Dromen over een bioscoop of theater

Posted on
dromen over een bioscoop of theater

Dromen over een bioscoop of theater. Wanneer je droomt over een bioscoop of theater, probeer je je gevoelens en emoties te onderdrukken. Dit terwijl dat eigenlijk helemaal niet goed voor je is.

Dromen over een bioscoop

Als je droomt dat je in een bioscoop zit en naar iets op het scherm kijkt, probeert jouw onderbewustzijn je weer in contact te brengen met je eigen gevoelens. Je bent te veel aan het vechten tegen je emoties of tegen je intuïtie. Dit kost je niet alleen veel energie, maar het brengt je ook uit balans. Je loopt het risico dat je je steeds slechter gaat voelen.

De angst om gezien te worden

De kans is groot dat het te maken heeft met angsten of onzekerheden. Vaak duidt deze droom op een angst om gezien te worden. Je vindt jezelf misschien niet goed genoeg en daarom trek je jezelf terug. Deze dromen komen daarnaast ook vaak voor bij mensen die zichzelf wegcijferen.

Het is tijd om deze gevoelens onder ogen te komen en er iets mee te gaan doen. Je hele systeem geeft in deze droom aan dat je jezelf niet langer mag en kunt verstoppen. Het is tijd om gewoon jezelf te zijn in dit leven.

Een herinnering uit het verleden

Een andere mogelijkheid is dat er iets in het verleden gebeurt is wat je nog niet helemaal verwerkt hebt. Je probeert dit en de gevoelens die erbij horen te onderdrukken, maar eigenlijk kun je het niet langer.

Dromen over een theater

Dromen over theaters hebben eigenlijk dezelfde betekenis, maar geeft wel een belangrijk ander aspect aan. Dit geeft aan dat je je eigen emoties en mening onderdrukt uit angst voor wat anderen ervan  zullen vinden. Je bent bang om belachelijk gemaakt te worden, dus voer je in je leven een toneelstukje op. Eigenlijk geeft je systeem aan dat dit niet langer zo door kan gaan.

 

2 Comments

 1. Marion says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik naar de bioscoop ging met mijn oma, zus, opa en tante. We gingen naar de film die Dave heete. Helaas konden we niet met ze allen bijelkaar zitten waardoor ik op de 1e rij op stoel 1 rechts aan de buitenkant kwam te zitten. En hen op de 3e rij op stoel, 4, 5, 6, 7. Ik heb nauwelijks naar de film gekeken omdat ik hele vervelende jeugdjongeren om mij heen had die het leuk vonden om keihard te praten bij ons gedeelte rij 1 en 2. Ik had zelfs een blond meisje naast mij zitten en die had blijkbaar in de stoelkussen geplast en pakte een ander kussen van de stoel om het te verbergen. Ik vroeg regelmatig of het wat rustiger kon maar op gevene moment ging ik even kort lopen. Tijdens mijn korte wandeling hoorde ik een liedje van mijn favoriete zanger en zong wat mee en daarna probeerde ik terug te keren naar mijn plaats maar dan via de andere kant van rij 1. Ik ging maar op een ander stoel zitten van de rij want dat voelde wat rustiger totdat er een ander meisje van die jongeren bij me kwam zitten en ook beetje raar ging doen. Op gevene moment was ik het zat en ik gooide appels die van haar waren (zaten in zo’n karton waaar 4 in zitten) tegen de muur aan en ik raakte haar gezicht nog kort even aan..

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom is een uiting van dat je je soms een beetje alleen voelt.
   Je hebt soms het gevoel dat je er alleen voor staat, ook al heb je wel leuke mensen om je heen.
   Het leven is soms een beetje veel en je zoekt naar een weg om dat goed aan te pakken, maar dat is soms lastig.

Leave a comment

Your email address will not be published.