Dromen over een schip of boot

Posted on
Dromen over een schip

Wat betekent het als je over een schip droomt? Dromen over een schip of boot gaan over hoe jij met je emoties omgaat. In de meeste gevallen ben je een nieuw stuk van jezelf aan het ontdekken of ben je aan het leren om op een nieuwe manier met je emoties om te gaan.

Dromen over een schip: wat gebeurt er in je droom?

Wat er met het schip gebeurt in je droom, vertelt je vaak hoe het er met je emoties voor staat.

Dromen over onrustig water

Als het water waarop het schip vaart heel onrustig of zelfs stormachtig is, betekent dat dat je emoties ook nog heel onrustig zijn. Er is nog veel te verwerken en dat ben je ook aan het doen. Je bent aan het leren hoe je met je heftige emoties om mag gaan.

Varen op rustig water

Het is dan ook heel logisch dat rustig water staat voor rustige emoties. Je hebt een gezonde controle over jezelf gevonden en je onverwerkte emoties verwerkt. Je zult dan ook meer rust gaan ervaren.

Als het schip zinkt

Wanneer het schip zinkt, wijst dit erop dat je angsten en onzekerheden je nog steeds de baas zijn. Je geeft ze te veel machten daardoor nemen ze de leiding. Dit geeft zoveel onrust dat je er overspannen van kunt raken.

Dromen over een spookschip

Wanneer het schip in je dromen een spookschip is of een zwaar beschadigd schip is, dan geeft dit aan dat je al een aantal rake klappen hebt gehad. Misschien heeft je omgeving je pijn gedaan of zijn je angsten (onbewust) zo heftig dat ze steeds meer pijn veroorzaken.

Dromen over een stevig mooi schip

Als je droomt over een goed functionerend schip wat in een goede staat is, geeft dat aan dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken. Alles komt goed.

 

Vergeet ook niet te kijken bij de betekenis van dromen over water.

 

63 Comments

 1. Csilla says:

  Hallo Scarlet,

  Mijn droom ging over minstens een 20 tal boten op een rivier dicht aan elkaar, in evenveel richtingen. Ik reed ze voorbij op de autobaan. Ik reed naar omhoog (brug achtig) en toen ik beneden was, waren de biten niet meer in zicht. . . Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Deze droom betekent dat je aan het loslaten bent en steeds meer je eigen weg aan het volgen bent. Tijd voor een nieuwe fase.

  2. Olivier Desmaele says:

   Ik droomde dat ik met andere mensen ik ken ze denk ik niet ergens met n slaap/woonboot vaar en opeens hebben we door dat we heel snel varen. Iemand roept ‘wat is dit’. Ik kijk buiten en zie heel veel gezonken boten. Vooral kleintjes overkop. Huizen verwoest… ik zeg tegen de mensen ‘ze varen waarschijnlijk snel hierdoor en zo merken we het niet op’ … hele rare nare droom. Wat kan het betekenen?

   1. Scarlet says:

    Hele aparte droom inderdaad.
    Dit gaat er eigenlijk over dat je dingen steeds meer aan het doorzien en doorvoelen bent, alsof je oogkleppen afgaan.

 2. Elly says:

  Mijn droom was een kalme zee en een degelijke boot. Ik vloog of zweefde over het water zo naar een groot schip met 2 bruine koffers in mijn handen lande ik op het schip en zette ze daar neer ergens op het dek . Ik had mijn eigen koffer niet, en sleepte een andere koffer mee die was lelijker .naar een anderschip. En ik vloog weer weg

  1. Scarlet says:

   Je bent gewoon stiekem andere mensen aan het helpen met hun emoties en hun leven. 😉

 3. Wendy says:

  Hallo.ik droomde net dat ik in een groot luxueus schip vaar maar dan wel op de bodem van een mooie rustige zee, zonder enig adem probleem, ik kon een pak aandoen en wandelingen maken en zocht naar verloren oude munten en andere kleine waardevolle spulletjes met het terug aan boord gaan moet je je eerst douchen daarna opend de deur en stond mijn overleden moeder daar ( zij pleegde een paar jaar geleden euthanasie ,na dood van mijn vader een paar jaar daarvoor ), ik zei tegen haar ” ik wist het wel dat jij niet dood was en ik u hier wel zou kunnen tegenkomen” ze zei dat ze het op het laatste moment zich had bedacht en reisde naar deze boot om niet opgemerkt verder te kunnen leven. Het was een rustige droom zonder angsten,tegengesteld ik wel regelmatig heb, ben ook iemand dat knarst met mijn tanden maar deze nacht niet zei mijn vriend. Met vriendelijke groeten Wendy

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Zoals ik deze droom interpreteer heb energetisch contact gehad met je moeder. Het schip staat voor de reis die zij nu aan het maken is als ziel en jij mocht even met haar meereizen. 🙂

  2. Tamara says:

   Hallo,

   Ik droomde dat ik op een boot een deur opende en ik zag rechts van me een jongetje, en er kwam een zwarte hond aan gerend met een tennisbal in zijn bek en ik zag een man met een bril. Daarna keek ik links van me en zag ik een bankstel met een kleed erop voor de hond.
   Wat betekent deze droom?ik zag dus allemaal specifieke dingen in m’n droom.

   Groetjes
   Tamara

   1. Scarlet says:

    Hoi Hoi,

    Dit geeft aan dat je ruimte aan het scheppen bent voor je emoties. Je kwetsbaarheid mag er meer zijn, maar ook je eigen wijsheid en ook je speelsheid.

    1. Tamara says:

     Hartelijk bedankt. Het klopt

 4. Nora says:

  Droomde dat ik een oude cruise schip had met veel Schatten en mensen erin
  Schip zat tussen de bergen Sahara heel raar
  Was er super blij mee

  1. Scarlet says:

   Hey Nora,

   Wat een bijzondere droom. De betekenis is eigenlijk heel simpel: dat je meer geniet van de kleine dingen en de dingen die belangrijk voor jou zijn.

 5. Mara says:

  Hallo Scarlet,

  Droomde dat ik op een groot schip was. Ik bevond me op een verdieping en zag opeens water die op de één of andere manier binnen kwam. Het leek alsof niemand anders het zag. Ik rende naar beneden en kwam mijn ex tegen die op de grond in een plas water lag te slapen. Ik maakte hem wakker en vertelde wat er aan de hand was en dat hij naar een hoger verdieping moest gaan. Zelf ging ik ook naar boven. Het was alsof ik mezelf de trap op zag lopen. Ik keek even naar buiten en alles zag er normaal uit. Ging toen op zoek naar mijn dochter en zoon. Kon hem niet vinden. Opeens zat ik in een auto. Ik zag weer mezelf en merkte dat ik alleen een blouse en onderbroek aan had. Mocht de rest niet meenemen.Thuis zag ik heel snel vanuit mijn ooghoek mijn zoon die blij was en een dansje maakte, omdat hij complimenten kreeg over zijn zelfgemaakte tas . Meeste dromen begrijp ik wel, maar deze niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Mara,

   Dit is een droom die aangeeft dat je een beetje te ver over je eigen grenzen heen aan het gaan bent, te veel op anderen let en voor ze doet, terwijl je eigen emoties om aandacht en rust vragen.

 6. Robert says:

  Ik droomde dat ik op een cruiseschip zat op open zee. De sfeervwas goed en het schip was dik in orde. Een aantal mensen kwamen mij bekend voor en had er ook contact mee. Maar ik heb nog steeds geen idee wie dat waren.
  In de droom werd ik ’s ochtends wakker en toen ik op het de aan kwam zag ik dat het schip een haven was ingevaren. Het was te ver door gevaren en voer ongeveer de lengte van het schip achteruit terug naar zijn aanleg plek. Dat zag ik vanaf het dek bij de boeg gebeuren.
  Het was een beetje mistig weer en fris. Maar het voelde allemaal goed.
  Toen het schip was aangemeert, besloot ik aan boort te blijven. Maar dat hoefde niet. Je mocht van het schip als je dat wilde.

  … En oten werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Robert,

   Wat mooi dat je je zo hebt laten varen. Het zegt dat je steeds meer in je flow komt. 🙂

 7. Faroo says:

  Hoi

  Ik heb gedroomd dat ik in de schip ben en dat ik aan het zoeken bent naar mijn spullen en dan zie ik eens en schürt dat water eruit kom van het schip

  1. Scarlet says:

   Hey Faroo,

   Als ik dit zo lees en het algemeen bekijk, ben jij je eigen emoties beter aan het plaatsen en aan het onderzoeken.

 8. Carla says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Ik droomde vannacht toen ik voor het eerst bij hem sliep dat we in een roeiboot wilde stappen. We gingen om door mijn actie ik had lol en vervolgens vielen we in het water. Hij was even stil in mijn droom en telde tot tien ofzo. En vroeg me daarna rustig de boot aan te geven. Dat deed ik en hij trok me met een hand uit het water.

  1. Scarlet says:

   Hey Carla,
   Dit geeft aan dat jullie in jouw beleving steeds beter aan het binden zijn en hij beter met jouw emoties om kan gaan. 🙂

 9. Esther says:

  Ik droomde dat ik samen met mijn man naar een plaats (soort kamer) ging van waar ik vroeger kwam. Daar stonden tussen mijn oude foto’s ineens lieve teksten en ansichtkaartjes van mensen (waaroder ook van een ex) die ik nog vaag kende van vroeger. Ze hadden ook kado’s neergezet die me ineens opvielen, waaronder een Singer naaimachine en een groot bouwmodel schip met van die zeilen van vroeger. Bang dat mijn man rare dingen ging denken van deze bijna liefdesbrieven heb ik ze snel verscheurd.

  Deze droom heb ik in 1 nacht 2x gedroomd met tussentijds wakker en nog een andere droom. Wat zou het betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Esther,

   Deze droom is een verwerkingsdroom. Je bent rustig dingen uit het verleden aan het verwerken en mensen aan het vergeven. 🙂

 10. willem groenveld says:

  Wat een leuke site!

  Ik droomde eerst van een ziekenhuis met tunnels vol water waar we door heen gingen en mensen konden vervoeren zodat die toch overal heen konden, daarna droomde ik dat ik op een veerboot zat, met allemaal mensen , het was rustig water en alles was/leek goed, maar 1 van de deuren was niet met een kabel maar met visdraad, en 1 iemand op de boot begon de draad te twisten waardoor een deur open ging en er water binnen kwam, ik bleef wel rustig en de boot liep wel vol water maar zonk niet.

 11. Roos says:

  Ik keek naar het water en zag een leeg schip dat dreigde tegen een stenen rand te botsen. Een jongen in het water zwom erheen om de boot te redden. Op zijn weg erheen kwam hij een kleinere boot tegen die aan het zinken was. Die kon hij nog even wat langer boven houden en gooide die toen in een zinkende auto die ook in het water lag..

 12. Rosa says:

  HoiHoi !

  Ik droomde dat ik samen met mijn vriend vlak bij zee zat waar we op de vlucht waren voor een ramp die gaande was waar mijn vriend eigenlijk bij had moeten verongelukken. (Dit was heel vlak vantevoren voorspelt, hoe weet ik niet meer precies.) wel weet ik dat ik hem moest redden en dan we samen weg moesten. Er stond een enorm groot schip waar we in konden, en waar bijna iedereen in ging om weg te kunnen van de akelige plek waar van alles gebeurde.
  Eenmaal op het schip waar het erg rumoerig was zei iets me dat we er toch gelijk weer af moesten. Dit deden we. Eenmaal eraf hoorde we een alarm afgaan. Er is een grote orcaan op komst. Hiervoor moesten we weer vluchten, maar waren blij dat we dit nog konden want als we op de boot waren gebleven dan waren we verdronken. We renden en renden,en klommen en klommen de bergen op zo hoog mogelijk. Heel veel zand en bergen. en het water kwam al vlug achter ons aan. Op de achtergrond was er een grote ramp gaande waar wij nog net van kunnen vluchten(als dit ging lukken want het water klotst wild omhoog) Mijn vriend moest ik omhoog de steile kale bergen op helpen want hij was gewond of had minder kracht. Ik zat vol in mijn overlevingskracht. Er waren ook 2 anderen met ons mee waar ik verder geen aandacht aan besteed maar wat wel fijn is dat we niet de enige zijn. We kwamen steeds verder en uiteindelijk moesten we ons door een heel nauwe waterige gleuf van lichaamshuid met lichaamshaar worstelen omhoog naar een lichtere plek toe(ik weet het, erg vreemd!)
  Op dat moment deden we dat, mijn vriend eerst en toen ik, want ik vond het een beetje eng. Op dat moment toen ik zelf ging werd ik wakker terwijl ik me erdoorheen aan het wringen was. Ik had geen idee waar ik uit zou komen als ik helemaal de gleuf door was gekomen zonder wakker te worden.

 13. Astrid says:

  Beste Scarlet,

  Graag zou ik mijn droom van vannacht beter willen begrijpen.
  Ik droomde dat ik aan het roer stond van een midden groot goed verzorgd schip. Mijn broer en een onbekende man waren aan boord. Ik denk dat hij een vriend of bekende van mijn broer was. We moesten een brug passeren. Ik knalde ineens tegen de zijkant van een zeer groot cruiseschip aan. Het was even een heel spannend moment voor me maar ik had redelkjk snel door dat het wel goed zou verlopen. Onze boot ging wat heen en weer en ik moest wat uitwijken. Een moment later zat ik met de mannen aan wal en wilde ik de situatie nabespreken. Het had indruk op me gemaakt. Ik wilde begrijpen wat er mis was gegaan. Mijn broer raakte flink geïrriteerd dat ik het wilde nabespreken. Hij vond dit allemaal achteraf ‘gelul’. Ik bleef rustig en legde uit waarom het voor mij belangrijk was. Ik stelde vragen aan de andere man. Hij vond het ook maar een gedoe maar antwoordde de vragen rustig. Hij en mijn broer waren in mijn droom ervaren schippers. Meer ervaren dan ik.
  Door zijn antwoorden kwam ik tot het inzicht dat ik onoplettend was geweest waardoor ik niet tijdig het cruiseschip had gesignaleerd.

  Het volgende moment droomde ik dat ik met deze zelfde man (een grote vriendelijke man) een zeer hoge en steile helling afliep, deze was betegeld. Ik kon me aan een doek vasthouden dat er over heen was gespannen. Ik vond het aanvankelijk doodeng maar al lopende viel het mee. We spraken over de boot van mijn man. Hij vond deze wel erg verwaarloosd (is in het echt ook zo) maar besloot om wel met hem te gaan zeilen en op de boot te overnachten.

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Astrid

  1. Scarlet says:

   Dit zijn eigenlijk heel praktisch gerichte dromen.
   Je bent (onbewust) bezig met jezelf te verbeteren.
   Je droom geeft aan dat niet iedereen dit begrijpt, maar dat dit oké is, want ze hebben niet dezelfde doelen en normen en waarden als jij.
   Aangezien dit allemaal om boten draait, gaat dit dus eigenlijk over het omgaan met je eigen emoties en gevoelens.

 14. Jenna says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde net dat ik op een mooie speedboot vaarde naar een eiland. Eerste vaarde ik langs een ander eiland voordat ik bij het eiland was waar ik heen moest. Daar ontmoete ik een jongen die was er ook met de boot gekomen. Later kwam er ook een meisje in beeld die met een boot gekomen was. Toen ik weer terug ging wachtte ik een dag voordat ik er weer heen ging. Toen ik met de boot over de zee ging was de zee wat onrustig geworden en kwam ik eerst op het eerste eiland terecht. Daar werd me vertelt dat ik verkeerd zat. Toen ik weer verder ging varen naar het goede eiland werd de storm wat erger. Maar er zat opeens iemand bij me op de boot (ik weet niet wie). Toen we op het eiland aankwamen waren de jongen en het meisje er al. Ze vertelde mij dat ik geluk had dat ik de dag ervoor niet heen was gegaan omdat hun boot kapot was gegaan door de zee. Daarna ben ik weer terug gegaan met de boot.

  1. Scarlet says:

   Hey Jenna,

   Deze droom gaat eigenlijk meer over hoe je met eigen emoties omgaat. Dat je dit met rust mag doen en dat eigenlijk als steeds beter met ze omgaat, veel beter dan voorheen.
   Je begint er steeds meer grip op te krijgen. 🙂

 15. Elise says:

  Ik droomde dat ik op een boot zat en daar steeds op sliep en heel vaak door een raampje naar buiten keek naar rustig water. Ik voer heel lang op de boot en het was een soort meer en er was niemand op de boot behalve ik.
  Zit nu in een heel moeilijke periode

  1. Scarlet says:

   Hey Elise,

   Deze droom staat meer voor de rust vinden in jezelf en rustig alles verwerken. Klinkt alsof dat ook even nodig is.

 16. Elise says:

  Dank je wel.

 17. Laura says:

  Hee, wat een mooie site!

  Ik droomde over een groot, rood schip, een soort cruiseschip. Daarmee voeren we over de oceaan. Het water was erg rustig en hier ging ik steeds met hoge snelheid met een jetski overheen. Vanaf de oceaan kon ik zo weer met mn jetski terug in de boot en waren daar kleine hindernissen om tussen te jetskiën en weer de oceaan op te komen. Alles was dus heel open. Uiteindelijk kwam er ook een ook een oude vriendin van me bij, zij deed gezellig met me mee, maar was wel wat banger dan wat ik was.

  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo, en hoop dat je deze droom voor me wil vertalen.

  Groetjes!

  1. Scarlet says:

   Dank je wel!

   Het klinkt alsof je dingen in jezelf verandert hebt of (onbewust) met je persoonlijke ontwikkeling bezig bent en dat je als het ware aan het vieren bent dat je stappen gezet hebt hier in.
   Er zijn in dit proces nog wat kleine dingen, maar het valt ook weer mee.
   Over welk proces het gaat, kun je achterhalen door aan die vriendin te denken. Zij heeft een eigenschap of een soortgelijk proces doorgemaakt waar dit over gaat.

 18. L. says:

  Ik droomde dat ik in een speedboot zat samen met een jongen die ik ken van zien. Hij bestuurde de boot en we gingen erg hard langs de mensen heen die daar aan het zwemmen waren. De boot ging ook een sprong maken en kwam weer goed op het water terecht. Ook ging de boot een salto maken, wel vaker. En ook bleef de boot een tijdje hangen. Ineens zaten er toen mensen achter in de boot. Toen was ik even angstig, maar we zijn goed terecht gekomen. En gingen weer snel langs de mensen heen varen. Toen ik uitstapte had ik krullen, terwijl ik stijl haar heb in het echte leven.

  1. Scarlet says:

   Hey L.

   Om deze droom goed te kunnen vertalen, zul je me zelf een beetje moeten helpen. 🙂
   Het gaat er in de eerste instantie namelijk over dat je andere mensen nog te veel de leiding geeft over je emoties, al gaat het toch telkens nog goed. Alhoewel het dus ook onrust geeft.
   Om goed te kunnen bepalen om wat voor mensen het precies gaat zul je even na moeten denken over wat je van die jongen die je alleen van zien kent vindt. Wat je idee of indruk van hem is als het ware.

 19. lisett says:

  ik droomde over een schip was voor mij gezonken ik zag allemàal duikers. ik vaarde langs De duikers. en hoorde dat er gister al een melding was dat er brandmlszt zijn. ik vond het heel erg.

  1. Scarlet says:

   Hey Lisett,

   Dit klinkt alsof je iets uit het verleden opnieuw een plekje aan het geven bent, verwerken bent.

 20. Josephine says:

  Hee,
  Ik heb vannacht voor de tweede keer deze 2 maanden over mezelf in een zinkend schip gedroomd.
  De eerste droom was dat ik onderweg was met mijn familie naar een bestemming, toen het schip opeens omsloeg en er water binnenkwam tot we allemaal verdronken. De stroming was te sterk om tegenin te zwemmen.
  De tweede was dat ik met school op een ouderwet cruise schip was en het ding opeens gas gaf en het water in zonk. Gelukkig kon de begeleiding een luikje openzetten, waardoor iedereen het uiteindelijk overleefd had.

  1. Scarlet says:

   Hey Josephine,

   Deze dromen gaan erover dat je soms overspoeld wordt door je emoties, ook al probeer je ze eigenlijk (onbewust te onderdrukken).
   De eerste droom geeft aan dat deze emoties veroorzaakt werden door of verbonden waren met je familie.
   Het geeft aan dat deze emoties soms echt teveel zijn.

   De tweede droom is een droom die aangeeft dat je ook zulke heftige emoties bij school hebt ervaren, maar dat dat net even wat minder intens is geweest en dat daar mensen waren die je er (misschien zelfs zonder dat ze het zelf doorhadden) mee geholpen hebben.

 21. Jeanet says:

  Ha Josephine, wat superleuk om al die dromen en jouw verheldering te lezen.
  Ik heb gedroomd dat ik wilde gaan wonen op het schip dat van mijn vader is geweest (hij was schipper in het echte leven). Toen ik aankwam bij de kade, was het schip verdwenen. Ik ging naar de havenmeester om te vragen of hij wat wist. Bleek dat hij al naar mij op zoek was. Dus ik vertelde dat ik het schip wilde gaan bewonen. Toen begon hij te lachen en zei dat het schip echt niet meer bewoond kon worden, omdat er al een deur was verdwenen. Ik dacht, dat maak ik zelf wel uit, en vroeg of ik het kon zien en of heeft terug kon komen. Hij vroeg of mijn broer kon varen (wat in mijn beleving nergens op sloeg). Toen vertelde hij dat het schip losgeraakt was en met de stroom mee bij een Duits eiland was terecht gekomen, onbegrijpelijk en ook heel erg ver weg.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeanet,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat mensen tegen je werken met hun ideeën en acties.
   Het gaat ook over de behoefte aan vrijheid en om je eigen keuzes te mogen en te kunnen maken.
   Deze droom geeft aan dat je weer terug naar je emotionele basis toe wilt. Je eigen veiligheid wilt creëren.
   Alleen is het nog niet helemaal duidelijk hoe je dit het beste aan kunt pakken.

 22. Anne says:

  Hallo, wat betekent het als je een schip aan het bouwen bent?

  1. Scarlet says:

   Dat je een manier aan het creëren bent om beter met je emoties om te gaan. 🙂

 23. Beer says:

  Hallo! Ik ben toch erg benieuwd. Ik droomde vannacht dat ik in een slaapkamer helemaal voorin een schip lag en dat we een botsing kregen met een ander schip en ik dus doordat ik voorin lag de eerste was die werd geraakt. Ik was in principe redelijk oké volgens mij, alleen was ik al m’n spullen kwijt door het water. Daarnaast, was mijn beste vriendin ook aan boord of misschien zelfs de boot aan het besturen maar dat weet ik niet meer zeker. Na de botsing berichtte ik mijn familie over het ongeluk maar dat ik oké was, maar dat ik doordat ik voorin lag wel echt het hardste was geraakt.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je merkt dat jouw emoties/gevoelens kunnen botsen met die van anderen.
   Dit gebeurt vooral wanneer je je door anderen laat leiden of met andere mensen bezig bent.
   Je weet dat het altijd ook weer goed komt, maar het kan wel lastig zijn.

 24. Sylvia says:

  Hallo, wat leuk al die verschillende dromen. Ik had vannacht ook een botendroom
  Ik was ergens in Zweden en moest plassen. Er lag een grote boot die over een rivier voer. Iemand anders (een onbekende) moest ook plassen dus gingen we aan boord. Het was een soort cruiseboot voor dagjesmensen die langsceen rivier stadjes bezoeken. Ik was er niet op tijd af, omdat ik geen nette wc kon vinden. De boot ging verder met mij nog aan boord. De andere persoon zag ik niet meer. De wc die ik uiteindelijk vond, had geen zijwand zag er niet netjes uit. Iemand ging staan waar de wand hoorde te zitten, zodat ik rustig kon plassen. We stopten bij een stadje Gillsvegga ofzoiets. Ik ging ook aan wal en liet mijn tas aan boord hangen. Aan wal zocht ik iets te eten. Erwaren veel fastfood achtige gelegenheden. Toen ik mijn tas wilde halen was ik weer niet op tijd van boord. Toen ging ik iemand waarschuwen. Die vertelde het aan de kapitein. Die manouvreerde de boot bij een kade. Daar ging ik can wal. Er waren daar 2 mannen die poppen met trollen hoofden maakten. Ik maakte een praatje met ze. Ik zei dat ik naar Gillsvegga moest voor mijn auto maar dat klopt eigenlijk niet natuurlijk. Daar stopte de droom.
  Ik ben 1 keer een nacht in Zweden geweest en ken het land dus eigenlijk niet.
  Ben benieuwd naar je reactie ☺

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Dit is een droom die aangeeft dat je aan het zoeken bent naar je eigen ruimte en plekje.
   Vooral naar veiligheid om gewoon kwetsbaar te zijn en ook om je eigen ruimte in te nemen.
   Het lukt ergens ook steeds beter, maar nog wel met hakken en stoten.

 25. rens says:

  Hoi,

  Ik ben wel nieuwsgierig omdat ik erg vaak over boten droom de laatste tijd op vele manieren, meestal grote zeilboten. De ene keer kwam ik aan land op een mooi strand en er stond al eten en een barbeque klaar en er ging een soort van feest beginnen, maar verderop in het binnenland leek het ook wat onheilspellender, kan ik niet precies duiden. En ik heb gedroomd dat we aan land kwamen ergens in zuid amerika op een mooi strand ook met een hele groep. Ik heb ook gedroomd dat een hele groep mensen waaronder ik en mijn zusje op luchtbedden met de stroming mee dreven, iederene was heel vrolijk en we gingen zeker lekker, maar ik heb geen idee waar naartoe. Er waren ook mensen in motorboten voorop. En vannacht droomde ik wel ietsje anders daarom ben ik nieuwsgierig, dat een zeilboot wegging en ik zou mee, maar toen hij van de steiger ging was ik net te laat en viel ik in het water. Heeft dit allemaal met elkaar te maken? En is die laatste dan een teken dat ik letterlijk de boot aan het missen ben of valt het mee.

  1. rens says:

   oja en bij die laatste stonden op de steiger mensen van het werk, dus toen ik weer met mijn collega’s aan het werk zeg maar.

  2. Scarlet says:

   Hey Rens,

   De eerste dromen die je omschrijft gaan over het gevoel van vrijheid in je hele zijn. De behoefte aan goede en fijne verbindingen en kunnen gaan en staan waar je wilt.
   Je droomt erover (onbewust) en niet alleen ’s nachts.
   De dromen dat je de boot mist geeft is een verwerking van een gevoel dat je door dingen of situaties tegengehouden wordt om je echt vrij te voelen.
   Aangezien je op de steiger aan het werk was, geeft dit aan dat je al weer bezig bent om van deze dingen los te komen. 🙂

 26. Feline says:

  Hallo, ik droomde dat ik op een groot houten schip zat en deze aan een stenen steiger lag. Eerst kon ik maar niet van het schip afkomen en dat voelde benauwend. Toen merkte ik dat ik de rolschaatsen van uit mijn jeugd aan had en met hoge snelheid van de boot af reed en op de stenen steiger sprong. Ik ging met hoge snelheid door en kwam aan de zijkant van de haven tot stilstand. Van daaruit kon ik de zijkant van de boot met de stenen steiger zien en toen bedacht ik me dat ik toch op de boot wilde maar ik kon er niet meer naartoe, het lukte maar niet om nog in de buurt van de boot te komen terwijl de boot we begon te varen.

  Ik zou graag willen weten of dit een betekenis zou kunnen hebben.

  Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Feline,

   Deze droom is een verwerking van de angst om verkeerde keuzes te maken.
   Je wilt niet vastzitten, je wilt vrij zijn.
   Alleen is het nog niet duidelijk wat de juiste keuze voor je is en dat geeft onrust.

   1. Feline says:

    Hallo Scarlet,

    Wat bijzonder dit klopt precies met mijn huidige situatie. De keus om wel of niet te verhuizen. Hoe weet ik wat het juiste is?

    Heb jij tips?

 27. Marcella says:

  Hoi Scarlet,

  Sinds kort volg ik je actief op social media en zocht ik op droombetekenis en kwam ik bij jou. Hoe mooi is dat.

  Vannacht droomde ik dat ik met twee bekenden – een man en een vrouw – in een bootje aan het varen was. Ik voorop. Het was zo’n soort sloep. Het water was rustig. De sloep bewoog zelf voort. We kwamen bij een huis, we konden niet verder, en dat huis was hoog aan een dijk. We moesten aan land en de sloep naar beneden tillen. Hoog boven ons hoofd. Toen stond ik boven en zij stonden beneden. Er was nog een man die aan het helpen was (een bekendheid van de televisie haha!). Ik dacht dat de man en vrouw de boot vast hadden, dus ik zei “ik laat los”, deed dat dan ook, en de vrouw kreeg de boot tegen haar wang.
  Ik liep gauw naar beneden en bood herhaaldelijk mijn excuses aan. Ze keken mij afkeurend aan. De helper gaf mij een standje, zoiets mocht ik echt niet doen. Ik moest eens NADENKEN voordat ik iets deed. Hij overhandigde mij een mapje met papieren met de diagnose ADD en dat ik zo impulsief gehandeld had dat ik mezelf moest gaan laten onderzoeken. Ik benoemde dat ik daar wel eens over gedacht had, om uit te zoeken of ik een diagnose zou hebben van ADD of hoogbegaafdheid. Toen werd ik wakker.

  Goed… wat zegt mij dit?
  Alvast bedankt Scarlet! Ik waardeer echt enorm wat voor werk je doet, ik blijf je volgen!

  Liefs,
  Marcella

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat is wel heel erg leuk!

   In deze droom wordt duidelijk dat het emotioneel heel erg goed met je gaat. Natuurlijk is er hier en daar wel eens wat, maar niet te vervelend.
   Je kunt zelf ook dingen goed oppakken en doorpakken, alleen merk je wel dat wanneer er andere mensen bijkomen de communicatie moelijker wordt.
   Vooral als de andere niet helemaal open en duidelijk zijn.
   Dat is helemaal niet vreemd of gek, maar toch geeft deze droom ook aan dat je zeker wilt weten dat het echt niet aan jou ligt, want je wilt het gewoon goed doen.
   Vandaar dat dat onderzoek ook weer terugkwam.

   1. Marcella says:

    Hoi Scarlet. Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Het klopt als een bus! Al heb ik juist de laatste weken het gevoel dat emoties van mezelf en anderen onwijs hard binnenkomen. Mijn hele lijf voelt dan koud, rillerig, alsof ik een dag in de kou heb gestaan. Maar ik herken wel weer dat ik mij goed voel, ik steeds dichterbij mezelf kom te staan. Al is die goedkeuring van anderen toch altijd een dingetje haha

    1. Scarlet says:

     Dat klinkt alsof je een heel proces aan het doormaken bent. 🙂
     Het is ook zeker een heel dingetje, maar volgens mij ben je er goed doorheen aan het werken. 🙂

 28. Sandra says:

  Hallo Scarlet,
  Ik heb een droom gehad waarin ik een boot vervoerde over de weg middels een aanhanger achter mijn auto. Deze boot heb ik in het water gelaten. Die boot leek op een hele grote speedboot/kleine jacht.
  Vervolgens zat ik op een boot, op een grote boot met een open gedeelte boven op het dek met allemaal rijen met banken (waar je als toerist mee rond gevaren wordt tbv bezienswaardigheden te bewonderen vanaf het water). Ik had schijnbaar net mijn vaarbewijs gehaald en heb aangegeven dat ik de boot wel wil varen (ik weet niet meer of deze vraag gesteld werd of dat ik het aangegeven heb). Maar ik liet wel mijn vaarbewijs zien om het te bewijzen. Ik was heel erg nerveus om de boot met toeristen te besturen maar ik deed alsof ik zeer geroutineerd was en alsof ik helemaal niet nerveus was. Ik voer de boot over een rivier waar het best we druk was op het water, dat verliep goed. Toen werd ik wakker…
  Wat betekent deze droom? Ik ben zo benieuwd, omdat ik nooit een droom herinner en deze heel scherp in mijn geheugen zit.

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Deze droom gaat erover dat je niet alleen je weg met je eigen emoties gevonden hebt, maar ook met die van anderen.
   Het geeft daarnaast ook aan dat je het in je hebt om mensen te helpen hun weg te vinden, dat je meer kan daarin dan je zelf soms denkt.
   Je bent ook toe aan de volgende stap hierin, ook al is het af en toe een beetje spannend.

 29. Daphne says:

  Ik droomde dat ik op een groot schip was. In mijn herinnering was mijn ex (eerste liefde) er ook. Er gebeurden rare dingen op het schip, maar wat precies kan ik mij niet goed meer herinneren. Plots merkten we dat het schip super snel aan het varen was en er een bocht met huizen in het verschiet lag. We leken daar heel hard tegen aan te botsen. Maar ex maakte een slinger aan het stuur, waardoor we niet gingen botsen. Nog steeds wel erg snel in een smal stuk wild water.

  Dank je wel al vast.

  Groetjes Daphne.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is zo te lezen een verwerkingsdroom waarin je de emoties die je bij je ex hebt ervaren opnieuw aan het verwerken bent.
   Waarschijnlijk zijn ze door iets getriggerd, waardoor ze weer even een nieuw plekje in je mogen vinden.

Leave a comment

Your email address will not be published.