Dromen over een schip of boot

Posted on
Dromen over een schip

Wat betekent het als je over een schip droomt? Dromen over een schip of boot gaan over hoe jij met je emoties omgaat. In de meeste gevallen ben je een nieuw stuk van jezelf aan het ontdekken of ben je aan het leren om op een nieuwe manier met je emoties om te gaan.

Dromen over een schip: wat gebeurt er in je droom?

Wat er met het schip gebeurt in je droom, vertelt je vaak hoe het er met je emoties voor staat.

Dromen over onrustig water

Als het water waarop het schip vaart heel onrustig of zelfs stormachtig is, betekent dat dat je emoties ook nog heel onrustig zijn. Er is nog veel te verwerken en dat ben je ook aan het doen. Je bent aan het leren hoe je met je heftige emoties om mag gaan.

Varen op rustig water

Het is dan ook heel logisch dat rustig water staat voor rustige emoties. Je hebt een gezonde controle over jezelf gevonden en je onverwerkte emoties verwerkt. Je zult dan ook meer rust gaan ervaren.

Als het schip zinkt

Wanneer het schip zinkt, wijst dit erop dat je angsten en onzekerheden je nog steeds de baas zijn. Je geeft ze te veel machten daardoor nemen ze de leiding. Dit geeft zoveel onrust dat je er overspannen van kunt raken.

Dromen over een spookschip

Wanneer het schip in je dromen een spookschip is of een zwaar beschadigd schip is, dan geeft dit aan dat je al een aantal rake klappen hebt gehad. Misschien heeft je omgeving je pijn gedaan of zijn je angsten (onbewust) zo heftig dat ze steeds meer pijn veroorzaken.

Dromen over een stevig mooi schip

Als je droomt over een goed functionerend schip wat in een goede staat is, geeft dat aan dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken. Alles komt goed.

 

Vergeet ook niet te kijken bij de betekenis van dromen over water.