Dromen over geesten

geplaatst op
dromen over geesten

Dromen over geesten. Wat betekent het als je droomt over geesten? Geesten staan in dromen meestal symbool voor een angst. Er is iets wat je niet fijn vindt of wat je niet onder ogen durft te komen. Daarnaast kan een geest ook staan voor iets uit je verleden, bijvoorbeeld een emotie of gebeurtenis. Deze dingen komen in onze vaak op deze manier naar boven.

Hoe vervelender en enger de geest in je dromen is, hoe belangrijker het is dat je toch je angst onder ogen durft te komen.

Het onbereikbare

Als derde mogelijkheid kan de geest ook staan voor iets wat niet langer bereikbaar is of juist nog niet bereikbaar is. Met deze droom ben je het verlies van iets aan het verwerken. Dit kan het verlies van een dierbare zijn, maar ook het verliezen van een deel van je leven of een droom.

Natuurlijk kan deze droom ook een positieve boodschap bevatten. Als je een leuke en mooie droom over een geest hebt, dan staat dit vaak voor een droom die nog niet bereikbaar is. Eigenlijk zegt jouw onderbewustzijn nu tegen je: “zet door, je komt er wel”. Het doe is al in zicht, maar er moeten nog wat dingen gebeuren of de tijd is nog niet rijp. Laat dat je niet tegenhouden.

Je voelt je buitengesloten

Als je droomt dat je zelf de geest bent of de geest is heel vaag, dan kan dat ook een uiting zijn van je eenzaamheid en behoefte aan contact met andere mensen. Je hebt het gevoel dat je er niet bijhoort en voelt je niet op je plek.

Dromen over geesten: dromen over overleden geliefden

Wanneer je droomt over een overleden geliefden, dan is dat vaak omdat je (onbewust) met hun bezig met ze bent geweest. Misschien mis je ze wel of ben je juist opgelucht/blij dat ze eindelijk weg zijn.

Als je spiritueel ingesteld bent, dan kan deze droom ook betekenen dat deze persoon bij jou op bezoek is geweest.

 

104 Reacties

 1. M.fai says:

  Hoii,

  Ik herinner me van 1 of 2 jaar geleden nog een droom over geesten.
  Ik blijf de droom maar onthouden, omdat het een verschrikkelijke droom was.
  Ik woonde vorige jaar en die jaren daarvoor uit huis.
  Dus ik woonde in pleeggezinnen,gezinshuizen en kindertehuizen.
  Maar bij mij laatste gezinshuis droomde ik dat er geesten in het huis zaten.
  We probeerde te vluchten, en met we bedoel ik iedereen die daar woonde,me moeder en ik geloof me vader en nog een paar bekende.
  Maar de geesten zaten ons achterna ofzoiets.
  Ik vind het moeilijk te omschrijven, maar wat ik wel kan zeggen is dat het een verschrikkelijke droom voor mij was.
  Kan dit betekenen dat ik angst had voor het gezinshuis?
  Of zit er meer achter?

  Ps: ik vind wat u doet echt super interssant en u site helpt me met heel veel dingen

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Het is het wel een beetje lastig, want het zijn weinig details, maar ik denk dat het voornamelijk over het stukje angst voor het onbekende gaat. Het was misschien een tijd voor jou met daarin veel veranderingen en onrust. Er was veel wat je nog niet kon plaatsen en dat benauwde je.

   Dat is goed om te horen! 🙂

 2. Rianne says:

  Ik droomde vanacht dat ik op een binnen station stond met alleen maar geesten en toen zei ik hoi tegen 1 en hij ging mij dingen vragen

  1. Scarlet says:

   Dat is bijzonder lieve Rianne,

   Het is alleen heel lastig om dit te plaatsen, aangezien er weinig details of bijzonderheden zijn. Kan het toevallig niet zo zijn dat je jezelf de afgelopen dagen door andere mensen bekeken voelt of in de gaten gehouden werd?

 3. Stef says:

  Hallo,
  Wij gaan een huis kopen en in mijn droom was daar een geest waar ik een beetje angstig voor was . Had een raar gevoel.
  Wat kan dit betekenen?
  Mvg

  1. Scarlet says:

   Hey stef,

   Het ligt er een beetje aan hoe jij tegenover het paranormale staat. Als je in geesten geloofd kan het betekenen dat er daadwerkelijk iets aanwezig is in het huis.
   Als dat voor jou niet oké voelt, zou het ook kunnen betekenen dat je het huis kopen gewoon een beetje eng en spannend vindt. Misschien ben je bang dat je niet zo’n goede keuze is.

 4. joline says:

  Hallo
  Ik heb een droom gehad dat er geesten waren in een huis waar ik sliep ( ik ken dit huis niet ) en ik was 1 van.de weinige die.de.geesten zag en ik was zo bang en er viel van alles
  En toen kwam ik op een kamer van een jonge die ik ken.van vroeger die ik de afgelopen jaren niet heel veel meer heb gesproken
  En toen.stonden daar 2 kinder geesren aan hem te treken naar het raam toe
  En toen wilde ik schreeuwen alleen dat kon niet
  En ik wou de aandacht van me moeder treken dus begon dingen.kapot te maken alleen kwam daar geen gluid van af en toen heb ik die.vriend wakker gemaakt alleen zij.hij dat hij nergens last van had en ging weer slapen
  Uit eindelijk werd er aan de deur gebeld waardoor iefereen wakker werd en de geesten weg gingen
  Ik snap helemaal niets van deze droom zou u wat uitleg kunnen geven

  1. Scarlet says:

   Hey Joline,

   Deze droom geeft aan dat je je te veel zorgen maakt over anderen. Jij ziet namelijk dingen die anderen over het hoofd zien. Bijvoorbeeld wanneer ze dingen doen die niet goed voor ze zijn of keuzes maken die verkeerd gaan uitpakken. Het is een bewustwording dat je niet alles voor iedereen kunt doen of over kunt nemen. 🙂

 5. Mirai says:

  Hallo

  Twee jaar geleden heb ik in mijn kamer twee geesten gezien. Ik kon ze heel goed zien, zelfs elke detail. Het waren net mensen maar dan in het wit. Nu heb ik een week geleden over ze gedroomd, het ging erover dat ze een aantal mensen die ik kende gingen doodschieten en uiteindelijk mij ook. Het was een hele rare droom die ik maar niet kan vergeten terwijl ik de grootste deel van mijn dromen vergeet of niet meer zo goed herriner. Weet u misschien de betekenis achter dit droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Mirai,

   Dit is een teken dat je nog een blokkade uit je eigen verleden bij je draagt die je pijn doet en ervoor zorgt dat je niet bent wie je werkelijk bent en ook dat je je niet echt verbindt met de mensen om je heen. 🙂

 6. Laura says:

  Hoi,

  Ik heb net een droom gehad over een geest/heks. Het voelde ook alsof het een heks was. Ze had maar de helft van haar ziel. En uiteindelijk was ze dood of zo. Ik weet het niet zeker. En in de droom stond ik in een huis die ik niet kende. En ik stond voor een pop. En ik keek naar de pop en z’n ogen gingen langzaam naar boven en toen was ze er weer uit. Alleen toen kwam het tweede ziel van haar ook samen met haar andere. En toen was ze heel slecht. En ik denk dat ze me niet wilde hebben of doden. Dat weet ik niet meer maar ze wilde me niet hebben. Maar volgens mij omdat ze zo slecht was. Mijn vrienden zaten ook in de droom. En ik kon haar wegkrijgen (uit me hoofd of als ze voor me stond dat weet ik niet meer) door boemba te zeggen. Dit klinkt heel raar. Maar wat betekent het?

  1. Scarlet says:

   Hey Laura,

   Deze droom geeft aan dat je nog een stuk met jezelf in gevecht bent. Je bent er nog niet over uit wie je echt wilt zijn en hoe je je moet gedragen.
   Wat een slechte eigenschap lijkt, hoeft niet slecht te zijn. Jij bent namelijk uiteindelijk nog altijd in controle.

 7. Steffi says:

  Beste Scarlet

  Ik ben zonet met het gevoel van koorts te hebben wakker geschoten.

  Ik droomde erover dat ik in mijn dochter haar kamer en in de hal geen enkel ligt meer kon aansteken. Alsof iets van de lichtknop terug in mijn hand duwde. Nadien zag ik een lichtbolletje met groene schijn wegvliegen. Ik zette de ramen open en al wat er buiten ging waren zwarte wazige mistwolken net als wolkschimmen. Mijn dochter sliep zo vast dat ik haar niet wakker kreeg.

  Wat kan dit betekenen?
  Wordt ik gek?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Steffi,

   Dat is een bizarre droom. Je wordt zeker niet gek, maar het is wel belangrijk om even op te letten. Je hebt namelijk het gevoel dat je vastloopt en dit kan best heftig worden. Het is belangrijk dat je weer wat meer ruimte voor jezelf maakt.

 8. Kyra says:

  Ik heb gisteren een droom gehad over een geest. Weet niet meer elk detail want alles was heel vaag. Maar van wat ik nog onthouden heb: er was dus een geest en die zorgde ervoor dat ik dezelfde dag steeds opnieuw beleefde totdat ik een oplossing vond maar niemand kon mij helpen en moest het allemaal zelf doen, de geest zelf was ook heel eng en uiteindelijk zorgde de geest er ook voor dat mijn moeder en me zus die dag steeds opnieuw beleefde. Ik weet ook nog wel dat ik absoluut me huis niet uit kon. Dit is nog een beetje wat ik weet van de droom, hoop dat je er wat van snapt en mij kunt vertellen of hier een betekenis achter zit.

  1. Scarlet says:

   Hey Kyra,

   Wat ik er zo uithaal is dat je droom aangeeft dat je anderen te veel macht over je leven geeft en dat je daardoor steeds in dezelfde patronen vervalt.

 9. tania matthys says:

  Hallo,

  Mijn vriend droomde deze nacht dat we verhuisd waren.
  Er was een geest en die vertelde wie er allemaal gewoond had en hoe ze gestorven waren.
  Ene Yvan was ergens afgevallen van de derde verdieping.
  Een vrouw in een autoaccident…
  En terwijl die geest dat vertelde zag je de ongelukken afspelen.
  De geest was wit, heel wazig.
  En gelijk waar mijn vriend in huis bleef, bleef de geest hem volgen en overal doorkruipen om hem van alles te vertellen.
  Zou u de droom beetje kunnen verduidelijken?

  1. Scarlet says:

   Hey Tania,

   Zoals ik de droom lees, zou ik zeggen dat je vriend zich veel te veel met andere bezighoudt en het te graag goed wil doen. Hij mag zijn grenzen aan gaan geven en zich focussen op zichzelf.

 10. Dionne says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Ik droomde vannacht zo heftig en zou graag willen weten wat die droom voor mij betekend. Het is een terugkomende nachtmerrie die ik als kind werkelijk regelmatig had. Ik was er alleen bang voor.

  *Ik droomde dat ik sliep in mijn ouderlijk huis en kreeg weer in mijn slaap, net zoals ik als kind had, stemmen te horen. Als kind was ik er bang voor en drukte een kussen op mijn hoofd en jaagde ze weg. Het waren er zo veel dat ik ze, omdat ze door elkaar heen praatte niet kon verstaan maar ze wilde me wat vertellen omdat ik toegankelijk was. Als kind was ik er altijd bang voor maar nu ik als volwassene daar sliep durfde er op af te stappen en ze toe te laten en te vragen wat ze nu precies wilde zeggen.
  Het schenen allemaal kindergeesten te zijn en probeerde duidelijk te maken dat zij de vermiste kinderen (20 kinderen) van Nederland waren…die nog steeds na jaren nog niet gevonden waren. Nu waren ze eindelijk gevonden na jarenlange vermissing!
  Ze vertelde me dat ze begraven waren in het speeltuintje vlak bij mijn ouderlijk huis, waar ik als kind veel speelde.
  Ik zakte door mijn benen en begon te huilen….ik was zo blij dat ik na jaren bang geweest te zijn voor deze geesten in mijn droom nu eindelijk durfde open te stellen en uiteindelijk bleek dat het alleen maar opluchting zou geven en die stemmen zouden verdwijnen als ik maar had geluisterd naar wat ze wilde zeggen.

  Groetjes Dionne

  1. Scarlet says:

   Hey Dionne,

   Het is dubbel en ik ga het zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Aan de ene kant geeft deze droom aan dat je te veel naar anderen luistert en je daardoor laat beïnvloeden, terwijl dat je geen goed doet.
   Aan de andere kant vertelt deze droom je dat je aanleg tot paranormale gaven hebt. Het is een uitnodiging om daar iets mee te doen, omdat je dat als persoon weer heel veel verder brengt. 🙂

   1. Dionne says:

    Ontzettend bedankt voor deze duidelijke uitleg! Meestal dokter ik het zelf uit maar dit was zo’n duidelijke droom met zo veel verschillende invalshoeken dat ik graag uw kijk er op wilde horen. Nogmaals ontzettend bedankt!

    ps. Dat laatste heb ik al eens eerder gehoord van een paragnost die zomaar vanuit het niets in het voorbij gaan op me afstapte

 11. Kim says:

  Heeii,

  Ik droomde dat ik op zolder was
  Bij mijn ex schoonmoeder. Daar bleek een wietplantage te zijn, de politie was al opzoek naar de plantage. Dus liet ik mij door het plafon helemaal naar beneden vallen zo dat ze niet betrapt werd. Uiteindelijk kom ik weer bij hun terecht en wil ik naar beneden maar dat mag niet omdat ik moest herstellen van de val. Ik zei nog tegen haar man dat er op zolder meer aanwezig was. Hij was uiteindelijk mee en lied mij op onmogelijke manieren vallen de de geesten hielpen mij daar bij hij zag het wel en gaf aan heg niet te willen zien. Ik bleef de geesten in mijn droom maar zien het bleken twee jonge jongetjes te zijn en ze lachte nog jou vrouw kleed ons wel aan en geloofd wel in ons beetje een rare droom Mrjha.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Deze droom geeft aan dat je je soms niet gezien voelt in die familie.
   Daarnaast zijn er wel anderen mensen die je heel erg graag mogen en zien en die meer van je aandacht verdienen. 🙂

   1. Kim says:

    Dankjewell voor je reactie! Zal hier iets mee doen

 12. Kay says:

  Hey,

  Ik droomde vannacht dat er een geest in mijn slaapkamer was, ik was er heel erg bang voor. Ik kon de geest niet zien, maar ik wist wel dat die er was. Ik er alles aan doen zodat ik niet op mijn kamer hoefde te slapen. Ik ben toen helemaal bezweet wakker geschrokken.

  1. Scarlet says:

   Hey Kay,

   Dat klinkt alsof je iets (van jezelf) niet onder ogen durft te komen, terwijl dit wel belangrijk is voor jezelf.

 13. Leo en san says:

  Hoi scarLet

  Mijn vrouw en ik dromen de laatste tijd het zelfde.de droom is altijd het zelfde,we voelen dat iemand op de rand van het bed gaat zitten en langzaam het dekbed weg trek.we proberen dan te schreeuwen maar komt geen geluid uit.soms is dat bij mij 3 keer op een nacht.mijn vrouw maar 1 keer per nacht. We zijn er in het begin niet bang voor geweest, maar vanacht zijn we bijde wakker geworden en best bang.het was eerst 1 keer per maand ongeveer. Maar nu 1 tot 2 keer in de week.we durven er met niemand over te praten.zou het kunnen omdat we een slaapkamer gekocht hebben wat ongeveer 100 jaar oud is…???

  1. Scarlet says:

   Hey Leo en San,

   Aangezien jullie het beide dromen kan het zijn dat degene die dit het eerste droomde de ander ‘aangestoken’ heeft en jullie het daardoor bij elkaar in stand houden.

   De andere mogelijkheid is inderdaad dat jullie een entiteit in huis hebben. Als jullie dat gevoel hebben, is het een goed idee om in ieder geval de slaapkamer te reinigen. 🙂

 14. Leo en san says:

  Dankjewel voor je antwoord, we hebben iemand laten komen die dat voor ons gedaan heeft.iets met salie geloof ik.en het is 2 dagen goed gegaan,en helaas is het weer begonnen. We hebben nog al wat antiek is huis,maar hebben besloten om het weg te doen en dan nog eens laten te reinigen.

  1. Scarlet says:

   Hoe is dat nu gegaan?

 15. Kelly says:

  Hoi,

  Ik droomde vanacht over allemaal mensen van vroeger die ik lang niet gezien heb. Ze waren allemaal heel boos en wouden mij kwaad doen. Ook mijn huidige vriend pakte mij in mijn nek in mijn droom en gooide me weg. Ik schrok wakker en viel weer in slaap en was heel bang in de slaapkamer bang dat er geesten waren. Ik werd weer wakker van de hond om 4:00 snachts die kwam in een keer naar boven dit doet ze nooit! Ze wou bij mijn vriend en mij slapen opeens heel onrustig was ze en het konijn ging door zn kooi rennen vanacht. Ik ben nog steeds angstig. Is dit iets slechts? Er zit toch niks in mijn huis? 🙁 ook mijn vriend had eng gedroomd dat die een amhulance moest bellen maar niet wist voor wie.

  Heb je enig idee? Ben nogal geschrokken en nu al bang voor vanacht om weer te slapen!

  Groetjes,

  1. Scarlet says:

   Hey Kelly,

   Dit klinkt alsof er heel veel spanning in huis hing. Dat kan inderdaad komen doordat jullie zelf veel stress hadden en de dieren daarop reageerde of omdat er een vervelende bezoeker langskwam.
   Als dit maar eenmalig is, is er niks om je zorgen over te maken, maar als het zich blijft herhalen is het goed om het te laten onderzoeken. 🙂

 16. Lara says:

  Ik droomde vannacht dat ik in bed lag en de naaimachine ineens hoorde, ik wilde rechtop in bed gaan zitten om te kijken of het echt de naaimachine was. Ik kon alleen niet rechtop gaan zitten, omdat ik “een druk” voelde op me lichaam. Alsof ik niet mocht zien dat het echt de naaimachine was.

  Ik heb gister toevallig tijdens een opruimbui de naaimachine terug in de doos gedaan, omdat deze een beetje weg aan het verstoffen was.

  Ik twijfel echt enorm of het nou allemaal echt wat of een droom. Voel me er echt heel vaag bij.

  Ik heb heel vaak dromen die enorm realistisch lijken, en wordt daarna ook vaak huilen wakker.

  Vraag me een beetje af wat dit allemaal betekend, en of het allemaal wel iets betekend.

  Ik hoop dat je me misschien iets meer hierover kan vertellen.

  1. Scarlet says:

   Hey Lara,

   Even los van wat ik lees, krijg ik heel sterk het gevoel dat jij je intuïtieve gaven veel meer aan het ontwikkelen bent en dat je aanleg hebt van psychometrie. Je hebt volgens mij de energie uit de naaimachine opgepikt en verwerkt in je droom. Het helpt als je je in deze bovenstaande term verdiept.

 17. Jeannette says:

  Ik heb vaak een droom die op zich nog niet zoveel voorstelt maar dan wordt ik opeens door ‘iets’ opgetild, op een niet prettige manier, en dat iets wil mij dan heel hard weg gaan gooien maar altijd op datzelfde moment word ik wakker. Mijn hele lichaam heeft dan een soort van zoemend gevoel. Ik zorg altijd dat il dan even wakker blijf en afgeleid ben voordat ik weer opnieuw ga slapen anders gaan de dromen weer verder….

  De laatste droom die ik had was anders, daar droomde ik over mijn man maar daar bleek in een keer een slecht iets of iemand in te zitten. Ook toen ik wakker was ging het nare gevoel wat ik had niet weg. Ik wreef mijzelf over mijn zij/rug en had direct het gevoel dat iemand anders dat deed. Het heeft toch wel even geduurd voor ik weer kon gaan slapen…

  Ik begin dit heel vervelend te vinden en weet echt niet wat ik ervan moet vinden…

  1. Scarlet says:

   Hey Jeanette,

   Dit kan inderdaad een entiteit zijn die jullie lastig valt, maar het kan ook iets heel anders zijn. Het kan namelijk ook zijn dat jij iets hebt meegemaakt wat je nog niet verwerkt hebt. Niet zomaar iets, maar iets wat zeer intens is, misschien zelfs een trauma.
   Jouw systeem probeert dit te verwerken en je ervan bewust van te maken.

   Voel even voor jezelf welke het meest kloppend voelt. 🙂

 18. IKKE says:

  Ik droomde vannacht dat ik aan het verhuizen was. Het was het huis waar ik in het echte leven twee jaar geleden van verhuist ben.
  Ik was bezig met dozen inpakken. Terwijl ik boven was wist ik zeker dat er nog “iets” in huis was, wat ik erg eng vond. Ik kon het niet zien, maar voelde het wel. Ondanks alles, ben ik gewoon verder gegaan met inpakken. Toen ik beneden kwam zat de nieuwe bewoner al relaxt aan tafel. Hij was vriendelijk, bood mij zelfs aan om te helpen. Nog steeds had ik het gevoel dat er iets was, maar de angst verdween.
  Ik heb wel vaker dat ik in een droom waarin ik voel dat er iets of iemand aanwezig is, alleen kan ik dit steeds niet zien. Enig idee wat zo’n droom wil zeggen? Het is erg wisselend hoe ik mij daarbij voel.

  1. Scarlet says:

   Hey Ikke,

   Het kan zijn dat je spirituele gaven zich op deze manier willen aandienen/ontwikkelen.
   Het kan ook symbool staan voor dat er een geest in je omgeving is, al lijkt me dit het meest onwaarschijnlijk als ik je droom zo lees.
   De derde optie is dat je nog een onverwerkte emotie hebt die je aandacht vraagt. Waarschijnlijk gaat deze over je ergens thuis mogen voelen.

 19. Mellody says:

  Hallo, ik droomde dat ik met een vriendin en mijn dochtertje was, we moesten via een glijbaan naar beneden lopen, maar er zat ineens water in de glijbaan , er kwam een meneer aan die zei dat we met zijn collega’s mee konden rijden zodat we niet via de glijbaan hoeven te gaan. Vervolgens gingen we met de lift naar beneden waar er een personeels feest was, en daar moesten we op de collega’s wachten, mijn vriendin ging de kamer binnen en ik wilde haar volgen, op het moment dat ik ging zag ik een geest staan bij de deur opening als een soort portier. Hij keek mij recht aan , en had een schotwond aan de zijkant van zijn hoofd. Ik zei tegen Mn vriendin en de man dat ik buiten op de gang bleef wachten. Mijn vriendin en de man zagen de geest niet. Ondanks dat de geest een schotwond had kreeg ik geen onveilig gevoel. Hij keek mij ook vriendelijk aan en het leek op een militair uit de 1e Wereldoorlog. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Mellody,

   Spiritueel gezien zou dit over iemand uit je vorige leven zou kunnen gaan. Misschien heb je iemand wel op zo’n manier verloren. Dit denk ik ook omdat deze droom over het verwerken van emoties gaat en daardoor een andere weg nemen.

 20. Naske says:

  Hoi
  Ik heb vannacht gedroomd dat er een witte geest bij mijn bed stond en naar mij staart. Ik was kei bang, ik heb er alles aangedaan om die daar weg te krijgen maar het lukte me niet… uiteindelijk door iets luidop te lezen kreeg ik die wel weg…. ik geloof wel in geesten. Kunt u aub me hierover wat meer uitleg geven?

  1. Scarlet says:

   Hey Naske,

   Het kan een signaal zijn dat er inderdaad een geest bij je op bezoek is, maar het lijkt er eerder op dat je een deel van jezelf (zoals angst) aan het veranderen bent.

 21. Liever onbekend says:

  Ik droomde letterlijk een hele nacht over rare dingen en geesten. In het begin was het allemaal nogal onschuldig, maar hoe verder de droom ging hoe ‘erger’ hij werd. In mijn droom waren er veel mensen die ik ken en die deelnamen aan mijn droom. Sommige waren goed, sommige waren slecht en probeerden rare dingen met mij. ik sliep met 3 vrienden op een lelijke oude kamer die in een oud appartementsgebouw te vinden was. Ik herinner mij dat er veel kaarsen branden op het terras van onze kamer, ik kreeg de rollen niet meer naarboven van de ramen, er liepen op straat telkens mensen die dingen verzwegen voor ons en ik heb van één van hen 2 sleutels afgenomen met lange codes op, er kwam telkens een oude vrouw met wit haar die niets zei maar wel altijd lachte,… en zo kan ik nog wel even verdergaan. Ik heb soms zo’n dromen die met geesten te maken hebben, soms is dat bij mij thuis, en soms droom ik over andere locaties. Als het over ons thuis gaat dan kan ik meestal niet roepen en gaat bewegen heel moeilijk. Precies of ze blokkeren mijn lichaam. Ik herinner me ook nog als kind dat ik snachts wakker werd, echt wakker, en dat er toen een witte lichtgevende cirkel kwam waaruit een vrouw kwam, ik ben toen niet meer gaan slapen en meteen naar men ouders gegaan die me natuutlijk niet geloofde. Doorheen de jaren heb ik ook veel ‘rare’ dingen meegemaakt op gebied van spiritualtiteit. Zo was ik eens op een feestje waar ik maandelijks naartoe ga en plots kwam daar een oude vrouw naar mij die tegen mij begon te praten,. We hadden een gesprek van zo’n 2 uur en toen zei ze mij dat ze die avond het gevoel kreeg dat ze naar dat feestje naartoe moest gaan om de één of andere reden dat ze niet begreep, ze was er nog nooit geweest en was eigenlijk daar veel te oud voor. Ze heeft wel mij ontmoet en omdat we beiden interesse hadden in spirituele dingen verklaarde ze dat ze was opgeroepen door ‘hier boven’ om met mij een gesprek te kunnen hebben. Kun je mij wat meer uitleg geven over de rare dingen? Ik heb er geen bang van want onrechtstreeks triggerd het mij wel om zo’n dingen te dromen en mee te maken omdat het niet alledaags en normaal is. Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey liever onbekend,

   Volgens mij ben jij hartstikke paranormaal begaafd en mag je daar veel meer mee gaan doen. Die dromen wijzen erop dat je helderziend bent en je intuïtie wil je dingen duidelijk maken. 🙂
   Daarom kwam je ook die vrouw tegen. 🙂

 22. Celeste says:

  Hallo,

  Ik had een hele vreemde, maar hele mooie droom.

  Ik was met mijn ouders op een heel oud station.

  Mijn ouders liepen voor mij en nog een aantal andere mensen. Toen zag ik ineens een hele groep soldaten voorbij lopen en vervolgens naar een trap die naar beneden ging. 1 soldaat daarvan, hij had een keurig blauw pak aan met labels erop, maar ik kon hem niet aanraken, ik kon met mijn hand door zijn lichaam heen en dan ging me eigen hand tintelen. Deze man stopte voor mij, en in mijn droom was het alsof ik hem kon, ik was verliefd en zo blij hem weer te zien, ik miste hem en wou met hem mee. Hij vroeg ook of ik mee wou, ik volgde hem tot dat ik naar mijn ouders keek en toen liet ik hem gaan. Hij ging die zelfde trap af als de andere geesten. En ik keerde weer terug en liep naar mijn ouders toe. De soldaat, die man waar ik zo verliefd op was in mijn droom, ik zag zijn gezicht, maar ik ken hem niet in het echte leven.

  1. Scarlet says:

   Hey Celeste,

   Dit klinkt als een deel uit een vorig leven. Een partner die soldaat was die je verloren hebt en waarschijnlijk heb je in dit leven gekozen om zonder hem te leven, omdat je bij je ouders wilde zijn als mens. Dit is een teken dat hij nog bij je is. 🙂

 23. Sara says:

  Hoi Scarlett,

  Ik ben vannacht wakker geschrokken uit een erg enge droom. Ik heb een hele lieve en goede partner, waar ik al 4 jaar mee samen ben.
  In mijn droom waren zijn voorouders als geesten aanwezig, ik kon ze niet zien, ze lieten alleen dingen in mijn omgeving mislukken. Ze spraken tot mij en zeiden dat als ik niet bij hun kleinzoon zou weggaan, me zouden blijven achtervolgen. Wat kan dit betekenen? Ik ben erg bang

  1. Scarlet says:

   Hey Sara,

   Heb jij ergens een intuïtief gevoel dat iemand niet wil dat je samen bent? Daar lijkt het namelijk erg op.

 24. Melissa says:

  Een hele goeiemorgen scarlet,
  Ik heb vannacht gedroomd dat ik in een soort van klas zat en ik plots zei tegen de rest dat er een geest zat , die geest viel iedereen lastig tot hij zei dat hij mij moest hebben en hij volgde me overal waar ik ging tot ik in een onbekend appartement kwam was die daar weer en wou sexueel contact met me maar voelde niet ongemakkelijk aan , dan ben ik overgeschakeld naar een andere droom waar ik in een kledingwinkel was met men partner om een nieuwe winterjas te passen samen met men zus en ik paste een lichtblauwe en daarna een lichtroze en dan werd ik wakker maar wel opgelucht wakker xx

  1. Scarlet says:

   Dit is een uiting van een onveilig gevoel wat je recent gehad hebt.
   Het is een verwerking daarvan, dus naar, maar niet perse heel erg.

 25. Anoniem says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb een man en een dochter van 7 maanden.
  Ik ben weer in contact gekomen met een oude liefde sinds dat zijn vriendin overleden is. Ik droomde continu over hem en ik heb toen weer contact gezocht, hij heeft een dochter van 3. Zijn vriendin is nu 9 maanden overleden plotseling. Hij en ik hebben echt een klik en een zwak voor elkaar we spreken af als de kinderen slapen. Ik heb zijn vriendin niet gekend. Nu heb ik afgelopen nacht gedroomd dat dat ik met hem was en hij zijn dochter aan de hand had en toen ik dichterbij ze kwam zag ik haar naast haar dochter staan als een geest want ik zei tegen hem ik kan ze zien. Ik heb gezegd dat ik geen kwaad doe en meer kan ik me niet herinneren. Wat zou dit betekenen? Ik weet dat vreemdgaan niet goed is maar ik weet op het moment ook niet wat ik wil. Ik vind het fijn als we samen zijn en hij vind het vertrouwd hij is nog lang niet klaar om een nieuw iemand te ontmoeten. Dus voor zo is het goed. Maar het is toch vreemd dat ik over hem droom sinds dat zij overleden is? Misschien probeert zij iets zeggen of is mijn liefde voor hem nooit weg geweest maar omdat hij nu alleen en bereikbaar is. Misschien kunt u antwoord geven op mijn vraag. Dankjewel

  1. Scarlet says:

   Hey Anoniem,

   Dit gaat er meer over dat jullie ’s nachts contact hebben, omdat jullie beide met elkaar bezig zijn.
   Ergens ben je ook nieuwsgierig naar haar omdat je met haar ook een klik voelt.

 26. Lester says:

  Hallo scarlet,

  Vroeger droomde ik vaak over geesten, vooral op mijn oude kamer. Sinds ik ben verhuist en wat beter in me vel zit zijn die dromen er een stuk minder en wanneer ik er wel over droom zijn ze een stuk minder intens. In me dromen vraag ik regelmatig om een bescherm engel wanneer ik droom over geesten! ( vaak om bescherm engel micheal) ook vraag ik vaak of ze willen vertrekken vanuit de naam jezus Christus. ( ik ben zelf niet echt gelovig maar meestal werkt het).

  Dezw week slaap ik voor een week in een oud huis uit 1911, soms een beetje luguber qua sfeer.. Nu droomde ik vanacht over geesten in me slaap kamer (meerdere) die ik niet zag maar waarvan de aanwezigheid zeker was. Ik droomde dat ik sliep in de slaapkamer waar ik ook echt sliep ( al was het bed net iets anders dan in realiteit, want ik deed mezelf pijn aan onderdelen van het bed die er helemaal niet waren). Ook droomde ik ongeveer 2 keer dat ik wakker werd in me droom waarin ik heel bewust de engelen riep om te helpen( dit werd niet beantwoord) ook pakte ik me telefoon om hulp te bellen alleen wou deze niet aan. De geesten probeerde me uit bed te gooien en 1 keer was dat gelukt. Ook was ik enorm bang in me droom alleen probeerde ik dat bewust niet te laten zien. Daarbij was ik grof in me woorden was tegen de geesten. Oprotten, ik wil dat jullie weggaan en ik vertelde ze dat ze naar het licht moesten gaan, met me hand op me zonnevlecht. Het waren hele negatieven geesten.. helaas weet ik nog weinig details over wat zij deden. Uiteindelijk stond me vader als bescherm engel voor me, in me droom stond ik hier van te kijken aangezien hij nog leeft.

  Toen ik wakker werd had ik het enorm koud, waarschijnlijk omdat ik eerst enorm had gezweet en zonder deken wakker werd( frisse nacht). Daarna duurde het even, maar moest echt uit bed om van droom te kunnen switchen.

  Ik hoop dat je wat kan met dit warrige verhaal.

  Groetjes les

  1. Scarlet says:

   Hey Lester,

   Dat was inderdaad een heftige droom!
   Als ik even loslaat of het echt geesten waren of niet, zegt deze droom je dat je je eigen kracht mag gaan wakker maken. Je vader is er op dit vlak een voorbeeld van.

 27. Shannon says:

  Hallo,

  Ik heb gisternacht een apparte droom gehad. Ik was ergens ik weet niet zoveel meer van de omgeving maar ik was met een groep. Er was iemand die fotos met ons wilde maken maar ik voelde me daar niet prettig bij omdat naar mijn gevoel wat was met die camera, van de een op de andere moment was ik opeens thuis met mijn partner en was er een geets in huis aanwezig. Bepaalde dingen zweefde door mijn woning. In mijn droom was ik niet persee bang maar het was met eng. In mijn droom wist ik nog dat ik dacht dat het misschien wel mijn kind was die ik in 2011 verloren heb. Heb hem/haar nooit mogen ontmoeten. Ik werd wakker met appart gevoel ik had heel veel vragen.

  Misschien weet jij wat dit betekent of misschien wel niks.

  Groetjes,

  Shannon

 28. Eef says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb in periodes last van nachtmerries over geesten. Ik probeer er achter te komen wat hiervan de oorzaak is.
  Ik zie de geesten in mijn droom meestal niet maar voel hun aanwezigheid bv door aanraking, licht wat aan en uit gaat etc.
  In de dromen ben ik altijd ontzettend bang en speelt het zich vaak af in een slaapkamer.
  Vaak ben ik alleen maar soms zijn er mensen bij die zelf niets merken en niet snappen waarom ik zo in paniek ben, het voelt dan alsof niemand me kan helpen. Schreeuwen lukt dan ook niet.
  In 1 van mijn engste dromen zat er een oude eng uitziende vrouw naast me op bed, zij drukte haar handen op mijn mond. Ik ben toen direct wakker geworden en zeker een uur van slag geweest.
  In het echte leven ben ik bang gevoelig te zijn voor het zien of voelen van geesten.
  Ik probeer realistisch en nuchter te blijven maar ben zelfs overdag wel eens plotseling bang.
  Ik hoor graag of jij hier iets over kan zeggen.

 29. Marloes says:

  Ik word net wakker en voel me nog naar van de droom die ik had. Ik was in het huis van gordon. Maar heel duidelijk krijg ik hem ook niet. Ik kwam daar om uit te zoeken pf er geesten in huis waren. Ik had 2 apparaatjes bij me die ik in het stopcontact deed in 2 verschillende ruimtes. Ik zocht naar stopcontacten. 1 deed ik in een woonkamer maar toen ik de andere in de keuken erin deed kwam er een hele hoge toon. De andere persoon stond nog in de woonkamer. Ik trok het apparaat eruit en wilde naar de woonkamer lopen. Toen vloog de deur dicht, bij het opendoen was er een behoorlijke weerstand. En ineens ben ik boven in dat voor mij vreemde huis. Ik ben met mijn 2 jongste kinderen. Ik kreeg een vreemd gevoel bij de slaapkamer maar iets zegt mij dat het bed netjes gemaakt moet worden. Ik stuur mijn een na jongste erin, ze is 4 en kan dat helemaal niet,ik snap niet waarom ik dat dan vraag. Met dat ze de kamer in loopt schiet de deur dicht. Ik wil het open maken maar weer voel ik weerstand. Eenmaal open ligt mijn dochter half op dat bed op haar buik ze is bewusteloos. Dan word ik wakker. Ik herinner mij ook nog dat ik met witte salie door het huis wou en dat ik ipv dat een bakje met roze vloeistof in de handen heb. Ik ben er naar van. De droom gaat maar niet uit mijn gedachten.

  1. Scarlet says:

   Het eerste deel van de droom gaat er eigenlijk over dat je meer kunt dan je denkt.
   Dit gaat ook letterlijk over je gezin/dochter beschermen.
   Misschien heb je het vermoeden dat ze gepest wordt?
   Het kan er ook op wijzen dat je zelf krachtiger aan het worden bent, maar nog niet helemaal doorhebt hoe je ermee om wilt gaan.
   Je bent in dat geval ook ergens bang dat het verkeerd tot uiting komt naar je kinderen. Dat is een angst en geen realiteit.

 30. Noa says:

  Hoi,

  Ik heb soms weleens een droom over een demoon.. ik droom dan eerst dat ik met mijn familie iets aan het doen ben, later zien we een verloren huis en besluiten om naar binnen te gaan omdat je nieuwschierig bent wat er is! Uiteindelijk als wij binnen zijn raak iemand van mijn familie bezeten en rennen ik en de rest van me familie weg voor diegene. Later raakt iedereen bezeten behalve ik omdat ik eraan weet te ontkomen!! Ik heb telkens deze nachtmerrie en ik wil gewoon weten wat het betekent! Ik heb zelf ook ervaring met geesten ik kan ze ook zelfs zien en heel af en toe spreken vandaar dat ik wil weten wat dit betekent

  1. Scarlet says:

   Hey Noa,

   Zoals ik het nu lees heeft het niet letterlijk te maken met een demon of geest, maar is het eerder een uiting van een emotie.
   De meest waarschijnlijk emotie waar dit over gaat is jezelf of eenzaam voelen of onbegrepen voelen of anders voelen. Ook niet geloofd kan een gevoel zijn dat in deze droom tot uiting wordt gebracht.

 31. Corine says:

  Vannacht heb ik een hele nare nachtmerrie gehad waarin een geest tegen mij sprak. Ze vertelde me enkel haar naam maar het voelde ontzettend indringend en angstig. Heel raar en totaal anders als mijn normale dromen. Het voelde niet als een droom verder. Ik was niet “ergens anders.” Ik heb 2 keer heel hard gezegd dat ze weg moest gaan en werd met veel moeite draaiend en shakend wakker. Ik zou heel graag horen wat jij hierover denkt.

  1. Scarlet says:

   Het kan zijn dat je echt contact hebt gehad met een geest, maar als ik het spiritueel bekijk, lijkt het eerder alsof je een stuk uit een vorig leven hebt opgepakt.
   Er is in ieder geval iets aan het loskomen, daardoor heeft het zo’n impact.

 32. Nynke says:

  Mijn opa is in maart overleden en de laatste paar dagen was hij eigenlijk niet maar aan spreekbaar. een dag voordat hij overleed heb ik tegen hem gezegt dat ik van hem hield en gaf hem een knuffel, hij kon toen al niet meer reageren. de avond dat hij was overleden heb ik een droom gehad dat we weer op het zelfde moment waren en dat hij mij terug knuffelde en zei ik hou ook van jou, maar nu weet ik dus niet zo goed of dit nou echt een droom was of niet. ik geloof in paranormale dingen en heb gehoord dat geesten soms ook in dromen voorkomen. maar was dit nou een droom of is hij mij me langs geweest. ik ben de enige in de familie die sterk geloof in paranormale dingen en ben ook de enige die zo’n iets heeft gehad dus weet ik niet zo goed wat het nou is.
  ik zou het fijn vinden als u er misschien iets meer van weet.

  1. Scarlet says:

   Zoals ik het nu lees en zoals je het dus omschrijft, lijkt mij het heel duidelijk dat hij echt op bezoek was.
   Wanneer het een gewone droom is, is het namelijk meestal geen echte herhaling en voelt het ook anders.

   1. Nynke says:

    bedankt voor je reactie, ik vind het fijn dit te horen.
    nogmaals bedankt

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 33. Comanche van der Meulen says:

  Ik heb regelmatig dromen over geesten. Ze zijn bijna altijd positief. Meestal komen ze me of iets vertellen of hebben ze mijn hulp nodig. Een keer was er een meisje die kon in de nawereld haar familie niet vinden en was daardoor een beetje geflipped. Haar gezicht was eng tot ze merkte dat ik mezelf wakker wilde maken toen veranderde haar houding. Uiteindelijk heb ik haar geholpen haar familie te vinden.

  Ook was er ineens midden in mijn droom een vrouw die mijn aandacht trok. Ik zei hallo en ze bleef me aankijken en seinde dat ik naast haar moest komen zitten. Ze vertelde me het kindje wat je later krijgt is boven toen zag ik in een flits alleen nog een hand met de duim naar binnen en 4 ogen op de vingers maar de betekenis hiervan is tot nu toe nog vrij onduidelijk voor mij.

  Gisteravond had ik een droom over een familie. De zoon nodigde mij uit bij hun thuis. Ik zat op de bank en de zoon ging naar boven terwijl de vader er nog zat. De vader was somber en vertelde over zijn vrouw. Niet veel later verscheen de vrouw glimlachend op een stoel voor ons. Ik vertelde dit de man maar hij kon haar niet zien. De vrouw zat vast tussen de twee werelden omdat de man zo ongelukkig was van haar dood dat het gezin eronder lijdde. Uiteindelijk hadden meerdere van de familie zich verzameld en hadden we een tijd gesproken met haar via mij. De man was wat vrolijker en wist dat hij haar los moest gaan laten omdat ze dan verder kon. Dr vrouw had wel opmerkelijk haar. Een kant was lang krullend op haar borst terwijl de andere kant tot haar schouders kwam.

  1. Scarlet says:

   Waanzinnig mooi!

 34. Leen says:

  Ik droomde vannacht dat ik tijdens seksueel contact mn maandstonden kreeg. Ik ging naar het toilet (boven). Daarna ging ik naar beneden, maar weet niet waarom. Het was nacht in mn droom, en mn vriend sliep intussen. Ik ging naar de kamer van mn zoon (beneden). Hij was er niet (co-ouderschap). Ik zag dat zijn rolluik nog naar boven was, en wou dus het licht aandoen. Dit ging niet. Ik kreeg op dit moment het gevoel dat ik niet alleen was. Er hing negatieve energie rond me. Ik deed dus zijn deur terug toe, en probeerde verschillende andere lichten aan te doen. Deze gingen ook niet, dus ik voelde me steeds benauwder. Ik probeerde te roepen naar mn vriend. Dit lukte 1x, maar daarna kon ik niks meer zeggen, mn stem was weg. Daarom ben ik zo hard mogelijk op alle deuren beginnen slaan. Toen werd ik wakker. Wat zou deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Leen,

   Deze droom gaat eigenlijk meer over een loslaatproces wat je (onbewust) aan het doormaken bent.
   Het gaat er ook over dat je je opgesloten voelt in het co-ouderschap. Dat is niet perse een teken dat er iets moet veranderen, maar er zitten onverwerkte emoties hierover in je.
   Daarnaast voel je je niet altijd gehoord en geholpen door mensen in het algemeen, maar deze droom geeft ook aan dat het helpt als je jezelf beter zou uiten. 🙂

 35. Meisje zonder naam .. says:

  Hoi Scarlet ,

  Ik heb een vraag het gaat over 2 dromen ik denk dat ze iets met elkaar te maken hebben..

  Gister droomde ik dat mijn vader mijn moeder dood had gevonden op de zoldertrap mijn moeder durft niet naar zolder en zal dit ook nooit doen.. toch was ze vanaf boven aan de trap naar beneden gegleden mijn vader had mij gebeld en toen ik daar kwam snapte ik er niets van.. en toen werd ik wakker..

  Vandaag droomde ik dat we ergens in een vreemd huis waren, mijn vader en ik en nog meer mensen het was een met rood aangekleed huis daar zaten we op de bank en toen kwam mijn moeder naar voren als geest en deed ze gekke dingen met ons zoals iets met een onderbroek aan trekken ook toen werd ik wakker..

  Ik vraag mij af wat dit betekend ..
  er is in mijn persoonlijke situatie niets veranderd en/ of aan de hand.

  Ik woon ookal enige tijd niet meer bij mijn ouders ivm samenwonen.

  Ik hoop dat je me verduidelijking kan geven groetjes

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat ik hieruit haal is dat je toch ergens oppikt dat er iets bij je moeder broeit/speelt. Dit kan ook al veel langer spelen, maar juist nu naar voren komen.
   Wat deze droom namelijk zegt is dat je aanvoelt dat je moeder aan het veranderen is, maar zich nog te veel laat leiden door haar angsten en nog niet helemaal in haar eigen levensenergie staat.

 36. Chiara says:

  Olaa,

  Ik droomde vanacht dat overal waar ik was de deuren ineens open stonden die ik dicht had gedaan. En dat het douche gordijn omhoog ging met douchen. Ik weet nog dat ik er mij van bewust was dat er een geest liep te irriteren en schreeuwde dat hij/zij moest ophouden en mij met rust moest laten. Ik ben wakker geworden en uiteindelijk weer in slaap gevallen. De droom speelde zich ook af in mijn huidige huis en alles was precies zoals het is. Zelfs dezelfde kleur douche gordijn. Ik heb vele reacties hier gelezen maar kwam niks vergelijkbaars tegen. Wat zou het kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Chiara,

   Dit gaat eigenlijk meer over je grenzen aangeven in het dagelijks leven en je eigen ruimte innemen.
   Het is een signaal dat je in die twee dingen veel meer rust nodig hebt.

 37. Marion Blatter says:

  Hoi scarlet..
  Ik lig nog te shaken van angst en vermoeidheid na een nachtmerrie die vannacht maar liefst 5 uur duurde en ik niet uit kon ontwaken…
  Ik sliep dit weekend bij mijn vriend en heb al vaker opgemerkt dat er snachts lampjes aan gaan die in de badkamer en bij de trap zijn bevestigd en alleen reageren door beweging… ik gaf er verder niet veel aandacht aan ook het aan en uit gaan van de tv was vaker gebeurt … geen beeld dat niet maar het aan/uit knopje flikkert steeds op rood/groen… vind het best vreemd maar goed kon het handelen tot vannacht…. ik heb 5 uur lang een nachtmerrie gedroomd waar ik werd lastig gevallen door boze geesten… ik zag ze niet maar vond ze doodeng omdat ze me lichamelijk lastig vielen… op plekken die niet prettig waren… verlamde mijn hele lichaam….ik probeerde te schreeuwen om hulp en dat lukte op een moment en zelfs zo hard dat mijn vriend er wakker van schrok hij heeft me niet wakker gemaakt en daardoor is deze nachtmerrie door gegaan tot 5 uur in de nacht tot mijn vriend eruit moest om te werken… hij vertelde me dat ik de hele nacht heb gevochten en geschreeuw… hij wist niks te doen en heeft me laten slapen… ik ben 5 uur lang doodsbang geweest… Dit is niet de eerste x dat ik deze nachtmerrie heb … ik gilde een paar jaar geleden zo hard snachts dat de buren kwamen vragen wat er aan de hand was …. ik ben nu de hele dag kompleet gebroken en emotioneel… ik ben zeer hoog gevoelig en heb het idee dat ik word gebruikt als speelbal van deze kwade geesten … ik voel zelfs nu ik wakker ben pijn in de plekken waar ze me gepakt hebben … ik ben van nature een heel positief persoon die overal het goede in ziet of probeert er iets positiefs van te maken… deze nachtmerrie heb ik een tijd niet gehad maar nu is hij terug en ik ben er helemaal van slag door ….

 38. Marion Blatter says:

  Hoi scarlet….
  Wat ik nog erbij wilde vertellen is dat ik heel erg hoog gevoelig ben en ik al vaker door entiteiten ben gebruikt als poort om door te kunnen … ik heb dus best last van negatieve invloeden … ik ervaar ze in ieder geval als negatief omdat ik dit eigenlijk niet wil en ze me vaak zo lang lastig vallen dat ik uit pure wanhoop toch hulp ga vragen bij een healer of paragnost… ik kan er niet mee omgaan en wil dit niet maar ik sta zo open voor dit soort dingen… Word er heel angstig van en uit balans .

  1. Scarlet says:

   Hey Marion,

   Wat ontzettend naar is dit!
   Aan de ene kant heeft het duidelijke kenmerken van slaapverlamming en aan de andere kant inderdaad dat je echt lastig gevallen wordt.
   Mijn vermoeden is dat het een combinatie is van deze twee dingen samen en dat maakt het heel erg lastig.
   Wat ik je eigenlijk even aan wil raden is om contact op te nemen met deze lieverd: https://witte-wolf.nl/

 39. Bianca says:

  Ik heb vannacht gedroomd dat ik samen met me dochter ik huis was, het was overigens niet ons eigen huis, maar toch was het ons huis, ik voelde het en ik was bezig met ons dagelijks ochtend routine toen ik werd aangevallen. Ik wilde naar me dochter roepen dat ze haar jas aan moest doen, toen kreeg ik een duw uit het niets, ik wilde naar haar toe lopen, maar dat lukte niet ik werd terug getrokken en ik kon niks meer zeggen. Ik voelde me verstikken en uit het niets schoot ik los en kon ik naar haar toe. Me dochter vroeg wat er was, maar ik kon niet reageren, ik gaf dr dr jas aan en deed die van mij aan . Ik was iets in de woonkamer vergeten te pakken en werd weer aangevallen dit keer op de grond geduwd en had het gevoel dat iemand op me zat, ik wilde tegen me dochter roepen dat ze hulp moest gaat roepen maar ook zij werd naar de grond gezogen en toen schrok ik wakker. Wat kan dit zijn? Het was een erg angstige droom. Ik droom wel vaker dat ik voel dat iemand aanwezig is ik mn droom, maar geen aanwezigheid heeft me ooit aangeraakt, ze waren altijd alleen aanwezig. Wat kan het zijn?

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dat is inderdaad een hele angstige droom.
   Het gaat er eigenlijk meer over dat je je onveilig voelt. Deze droom geeft niet aan wat het is, het kan een persoon zijn of situatie.
   Het is geen waarschuwing of signaal dat je echt bezoek hebt, maar meer een signaal dat het tijd is om veel beter je grenzen aan te geven.

 40. Bianca says:

  Super bedankt voor je reactie! Ik denk dat ik je reactie wel kan plaatsen binnen me werk situatie momenteel!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan! 🙂

 41. Stephanie says:

  Goedenacht Scarlet,

  Ik schrik net wakker van een best vreemde en beangstigende droom/nachtmerrie.

  Het speelde zich af in ons huis.

  Samen met mn vriend en hondje sliep ik in bed.(als altijd) op een gegeven moment was ik aan het schreeuwen richting de deur dat het weg moest gaan enz. Zo uit het niets.
  Mijn vriend werd wakker en zei dat ik moest gaan liggen en dat er niks was.
  Ik probeerde weer te slapen, maar zag toen bij de deur iets met hele felle ogen net zaklantaarns.(klinkt raar haha)
  Wat ik me kan herinneren is dat ik helemaal uit mn plaat ging van de angst. Ik heb mn vriend wakker gemaakt en gezegd dat ik niet gek ben en er iets is, mn vriend zei toen dat hij het ook voelde en we zouden weggaan naar zijn ouders.

  Eenmaal spullen aan het pakken werd het erger. Er stonden dingen op de muur, rolgordijn hing in 1x scheef er was over foto’s van dierbaren heen getekend, alle kaarsjes waren aangestoken.

  Wat me ook is bijgebleven is dat op het laatste moment voordat ik wakker werd mn zusje er ook in 1x was in huis.
  Samen met haar heb ik alle kaarsjes uitgeblazen.

  Ook vond ik het raar dat ik een foto pakte van mijn overleden opa en deze was bekrast. (Mijn opa leeft al 13 jaar niet meer en ik heb nooit echt een echte band met hem gehad.)

  Wat ik ook opmerkte is dat het leek of mn hondje telkens naar de ‘geest’ toe wou. De hele tijd moest ik dr wegpakken en meenemen.

  Ik heb nog nooit over geesten gedroomd dus ik ben er echt wel bang van geworden.
  Ik vraag me heel erg af wat het inhoud..

  Dankjewel.

  Groetjes Stephanie

  1. Scarlet says:

   Hey Stephanie,

   Dat klinkt inderdaad als een hele heftige droom.
   Het kan simpelweg zijn dat je de afgelopen weken ergens een horrorfilm hebt gekeken en deze nog verwerkt moest worden.
   Daar heeft de droom ook het meeste van weg.

   Daarnaast zitten er veel aanwijzingen voor angsten onder. De angst niet geloofd te worden of in de steek gelaten te worden komen duidelijk naar voren.
   Er is een kans dat je last hebt van deze angsten, maar ze probeert weg te drukken.
   Dan kunnen dit soort dromen ook voorkomen.

 42. Mirte says:

  Hallo Scarlet,

  Het valt mij op dat wanneer mensen wat van je vragen en jij hier niet echt genoeg informatie uit kan halen, je dan zegt: dat is wel lastig. Je hebt weinig details. Dat doen “paragnosten” ook. Willen vaak veel van te voren weten om dit vervolgens met andere woorden weer te herhalen. Je kan ook gewoon zeggen: “Sorry maar ik heb geen flauw idee”. Simpel he 😉
  Nog een fijne dag gewenst.
  Groetjes!

  1. Scarlet says:

   Hey Mirte,

   Dromen vertalen, zeker rondom dit onderwerp is een grote uitdaging. Dit heeft niks te maken met gokken of dingen aanvoelen, maar met daadwerkelijk psychologische symbolen vertalen. Ik zit hier niet als paragnost, maar als iemand met een diploma dromen vertalen. Dat heeft niks met ingevingen of dingen doorkrijgen te maken.
   En dromen over geesten zijn lastig, want als de dromer geloofd in het bestaan van geesten, zit je naast de symbolische betekenis van de droom ook met de vraag of het ‘echt’ is geweest.
   Dat uit elkaar halen in een stukje tekst op het internet is niet makkelijk. 🙂

   Als jij zegt ik droom over rood vliegtuig, dan kan ik ook alleen maar inschatten wat dat betekent. Dit zijn namelijk geen hele dromen, maar stukjes die ik aan elkaar moet puzzelen en graag doe.
   Als we daaraan toevoegen dat je piloot bent van beroep, krijgt het een hele andere betekenis. Logisch toch? Het symbool heeft ineens een andere waarde voor jou die anders is dan die van anderen.
   Daarom heb ik vaak meer informatie nodig om goed te kunnen vertalen.

   En inderdaad als ik echt geen idee heb zal ik dat zeker zeggen, maar inschattingen mogen naar mijn mening zeker gedeeld worden als daarom gevraagd wordt. Alleen dan kun je niet zeggen: dit is het. Toch?

   Misschien zie jij dit anders en dat is alleen maar heel erg mooi, want je zet me wel weer aan het denken.
   Wat ik dan alleen wel ‘vervelend’ vind is dat je een aanname doet over waarom ik zeg dat ik iets lastig vind om dromen over geesten te vertalen en eigenlijk met een omweg insinueert dat ik zit te liegen of op zit te lichten, want daar komen je woorden wel op neer.
   Je kunt ook vragen hoe het komt of hoe het zit dat ik iets lastig vind of ik het uit wil leggen hoe het in elkaar zit. Dat was prettiger geweest.

 43. Janice says:

  Vannacht droomde ik dat mijn man had besloten bij me weg te gaan, ik was enorm emotioneel en vervolgens werd ik van alle kanten opgelapt voor een date met een onbekende man dat ik helemaal niet wilde. Vervolgens rende ik weg naar een ondergrondse garage waar ik een peutermeisje met zwart haar op een rode driewieler rondjes zag fietsen, het was een geest want ze fietste dwars door me heen. Ik gilde ga weg maar er kwam geen geluid, ik ben wakker geschrokken omdat ik het blijkbaar zo angstaanjagend vond… wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Janice,

   Dit gaat over je kwetsbare kant, wat ook wel je innerlijk kind genoemd wordt.
   Dit deel van jou voelt zich niet altijd gezien door je man en wil tegelijkertijd ook niemand anders dan hem.
   Het zoekt naar een goede manier om te verbinden en er te mogen zijn van hem en ook van jou.

 44. Amber says:

  Heey,

  Vannacht droomde ik dat mijn man (die ik niet kende) overleden was.
  Gelukkig kon ik hem nog wel zien als geest.
  Ik was de enige die hem kon zien.
  Omdat hij altijd op die manier bij mij was bleef ik nog steeds van hem houden.
  Als ik hem probeerde aan te raken lukte het niet, mijn hand viel er doorheen, maar ik kon hem wel zoenen.
  Na een tijd werd ik verliefd op een andere man in het echte leven.
  Mijn overleden man (de geest) werd jaloers en boos, hij bleef mij achterna zitten.
  Verder kan ik mij niets meer herinneren.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  Groetjes,
  Amber

  1. Scarlet says:

   Hey Amber,

   Deze droom gaat eigenlijk over dat je te loyaal kunt zijn naar mensen die eigenlijk niet echt bij je horen.
   Het gaat er ook over dat je te veel rekening houdt met anderen en dat dat ten kosten gaat van jezelf.

 45. Suzy says:

  Ik droomde heel raar,

  We hadden een huis gekocht/of zouden het bezichtigen.het was een soort historisch gebouw midden in een dorp Dat was niet duidelijk.
  Eenmaal daar zaten ineens in deavond heel veel mensen in de woonkamer, die werd door degene van wie we het huis was eruitgezet. Toen kwam de vorige eigenaresse en ze kregen ruzie want ze wilde eigenlijk het huis niet kwijt.
  Opeens bleven we slapen en waren onze kinderen er ook bij. Het was een groot huis met een kelder. We wilden in de kelder gaan kijken maar durfden niet. De volgende dag keken we aar buiten en zagen we dat de tuin een soort van openbaar was voor iedereen in het dorp.
  Toen we aan Het ontbijten waren kwam ereen mw. binnen met een groot haar is en hadden we een stel als huisgenoten aan het tafel.
  De mw. met het bos haar was het huis aan het vegen, liep de kelder trap naar beneden en kwam nog geen 5 sec later weer naar boven en had lang stijl haar. Toen zei ik gelijk tegen haar: je bent een heks. Het spookt hier. Ze begon iets onverstaanbaar te mompelen en ik keek haar aan en zei: i call upon the blood of Jesus Chris to covere and protect me Nadat ik dat heb gezegd kwam de postbode onze kleding uit het vorige huis brengen. Dat vonden we raar want we hadden niet besloten om te blijven. Toe we naar terug naar huis probeerden te rijden lukte dat niet want we bleven oneindig rijden en krijgen we een telefoontje dat het stel ook onderweg naar huis was en een ongeluk hadden gekregen met de auto. We zijn naar het ziekenhuis gereden en daarna schrok ik wakker.

  Raar verhaal? Ja, het was ook een heel rare droom. Ik werd heel rot wakker.

  Suzy

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een bijzondere droom.
   Het gaat er eigenlijk over dat je (onbewust) met jezelf in discussie bent met jezelf over hoe je om wilt gaan met anderen mensen. Daar speelt namelijk van alles bij door elkaar heen.
   Aan de ene kant wil je graag diepe en fijne verbindingen, maar je weet ook dat er genoeg mensen zijn die niet de beste intenties hebben en niet eerlijk zijn.
   Daarnaast kunnen mensen ook ineens uit je leven verdwijnen en zijn er ook nog eens mensen die je leven willen bepalen.
   Je bent als het ware aan het uitzoeken wat je wilt en hoe je dat het beste kunt aanpakken. 🙂

   1. Suzy says:

    Zoooo dat is idd precies iets waar ik al een jaar mee worstel. Hoe wil ik leven? , wie kan ik vertouwen? , wat wil ik eigenlijk?, ik wil graag contact maar mijn hart en ziel kunnen geen pijn, verdriet, afwijzing en teleurstelling meer aan. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat heb ik nog meer nodig om meer tevreden te zijn over mezelf.

    En de belangrijkste…. HOE KOM IK DAAR?

    Dat allemaal speelt al zeker een jaar bij mij en heb er nu nog steeds geen antwoord op. Heel vervelend!!!

    Super bedankt voor je reactie. Het liet mij zien dat wat er nu speelt veel meer impact heeft op mij dan ik dacht.

    Groetjes Suzy

 46. Verstraete Sonia says:

  Hoi,
  Dit is nu al meermaals dat ik droom over geesten. Maar het zijn verschillende dromen. De ene keer zie ik dingen bewegen in huis. Soms droom ik dat ik in bed lig en dat mijn dekens heel hard rond mij worden vast gesnoerd. Dan is er een droom dat we een huis hadden gekocht bleek niet ons huis te zijn waar we nog verschillende kamers hadden waar we niet van wisten. Daar gingen deuren open en dicht ik wist in mijn droom dat dit geesten waten maar ik had er controle over in diezlfde droom wou de geest een kist naar mijn hoofd gooien ook daar had ik controle over en kon hem dwingen om de kist terug op de grond te zetten. Dit waar een iedere keer geesten die ik niet kon zien. Maar in diezelfde droom met de kist waren ineens ook geesten die ik wel kon zien en daar hadden we een leuke babbel mee. Ik vind dit allemaal zo raar. Deze dromen gebeuren meestal in de nammiddag als ik eventjes wil bijslapen ik werk in verschillende schiften.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een droom met een dubbele betekenis.
   Aan de ene kant bevat het namelijk stukken die erop wijzen dat je je soms beklemt voelt in het leven.
   Dat je je klem gezet voelt of niet helemaal veilig voelt. Te veel stress eigenlijk.

   Aan de andere kant bevat het signalen dat je daadwerkelijk aanleg hebt om een medium te zijn/worden en dat je in staat bent contact te leggen met geesten. 🙂

 47. Edith says:

  Hi Scarlet,
  Deze droom houdt me de hele dag bezig.
  Kan je het voor me verklaren ?

  Ik driomde afgelopen nacht dat ik mn huis in wilde lopen vanuit mn tuin.
  In mn tuin heb ik een schuurtje en toen ik daar uit wilde komen leek het of ik werd terug gezogen.
  Ik riep mn man maar hij kwam niet.
  Ik rukte me los en rende vervolgens mn huis in om samen met mn man en kleinzoon van van 7 jaar naar boven te rennen, de trap op.
  Op iedere etage van mn huis gebeurde rare dingen. Mn badkamerdeur schoot open en mn man duwde die dicht terwijl ik mn kleinzoon sommeerde sneller de volgende trap op te rennen met ons erachteraan.
  In andere kamers gingen lichten spintaan aan maar wij renden dior.
  Eindelijk op zolder waar onze slaapkamer zich bevind, deden we de deur dicht en gingen met zn 3en op het bed liggen.
  Mn man had tot nu toe geen kik gegeven .
  Mn slaapkamerdeur stond op een kier en er scheen fel licht door. Mn man duwde dit dicht met zn boet.
  Omdat het toen pikdonker was moesten mn ogen wennen aan het donker
  Toen dit eindelijk gebeurde verscheen er een lang wit gewaad in een witte soort van strakke trouwjurk met een skelettenhoofd en een stohoed op aan het voeteneind van mn bed op ons neerkijkend.
  Ik vroeg mijn man angstig om iets te zeggen zodat het zou verdwijnen, maar hij zei niets.
  Ook mn kleinzoon die ik dicht tegen me aan jield zei niks.
  Uiteindelijk zei ik zelf dat het moest verdwijnen en dat dit niet de plaats was.
  Ik wachtte af of het zou aanvallen of niet maar werd toen badend in het zweet wakker.

  Dit gebeurde overigens allemaal in mn eigen huis en slaapkamer dus net echt.

  Please jouw uitleg

  1. Scarlet says:

   Hey Edith,

   Wat een intense droom, het lijkt zo uit een enge film te komen.
   De symbolen die erin voorkomen wijzen er eigenlijk niet op dat je echt bezoek hebt, maar eerder op dat je iets dwars zit.
   Het lijkt te gaan over iets wat je pijn doet in de relatie tussen jou en je man. Dat je het gevoel hebt dat je er soms alleen voor staat en zelf alert moet zijn en de leiding moet nemen.
   De onrust daarvan heeft zich waarschijnlijk sinds jullie samenkomen/huwelijk opgestapeld en moest er nu echt uit.

 48. Angelique says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde over een huis dat we gekocht hadden en waar kwade geesten waren . Ik zag dat het bed heen en weer ging en dat ze mijn man gingen overnemen(soms en dan deden ze hem pijn) Hij geloofde mij niet in mijn droom dat het huis vol kwade geesten waren. Niemand geloofde mij. Het was heel beangstig en schrok ook wakker. Wat kan dat betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Angelique,

   Deze droom lijkt erover te gaan dat je jezelf niet helemaal veilig voelt in huis en je niet altijd geloofd wordt in je relatie.
   Deze droom geeft daarbij aan dat je het gevoel hebt dat dit vooral door invloeden van buitenaf komt.

 49. Mona says:

  Beste Scarlett,

  Vannacht had ik een vrij enge droom. Ik droomde dat ik in een boot/huis was (kan ik me niet goed herinneren) en dat ik werd ‘overgenomen’ door een geest of entiteit. Ik kon mezelf amper onder controle houden, wat een heel naar gevoel was. In mijn droom was mijn moeder bij me, die me probeerde naar een soort foto of plaatje te laten kijken waardoor de geest weer uit mij zou gaan; Ik kreeg mijn blik er echter niet op gericht, hoe hard ik ook probeerde, alsof ik niet sterk genoeg was.
  Ik hoop dat de uitleg duidelijk genoeg is.
  Ik vroeg me af of dit ook zou kunnen betekenen dat ik momenteel weer ‘meelifters’ zou hebben?; iets waar ik in het verleden last van heb gehad, maar onlangs vrij van was gekomen.

  Hopelijk zou jij me kunnen helpen met het achterhalen wat deze droom betekent!

  Dankjewel.

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een enge droom!
   Als we de droom vertalen gaat het over het gevoel jezelf niet altijd kunnen aanzetten om de keuzes te maken die goed voor je zijn.
   Een soort van gevecht tussen angsten/onzekerheden en weten/intuïtie.

   Het kan inderdaad ook een signaal zijn dat je weer meelifters bij je hebt.
   Als dat zo is, resoneert de bovenstaande uitleg niet.

 50. Andrea says:

  Hoi Scarlet,
  Ik ben 32 jaar oud en woon samen met mijn man en zoontje.
  Sindskort droom ik weer over mijn ouderlijk huis, waar ik erg bang ben geweest. Een tijd van mijn 15e tot mijn 25e. Als ik boven kwam had ik het idee daar continu in de gaten te worden gehouden. Ik was elke dag angstig. Gelukkig kon ik dat afsluiten toen ik op mijzelf ging wonen en heb in 3 andere huizen nergens last van gehad.
  Alleen nu begin ik weer te dromen over mijn ouderlijk huis en dat ik dan op de overloop sta, hard gekrijs en er komt dan iets (schim) op me af. Dan wordt ik bezweet en trillend wakker en heb ik een enorme druk op me borst. Daar ben ik dan heel de dag door van streek!:(
  Ik wil er van af maar hoe? Groetjes Andrea

  1. Scarlet says:

   Hey Andrea,

   Dat klinkt erg heftig en ik snap dat je er vanaf wilt.
   Deze droom geeft echter aan dat er iets uit die tijd is (kan losstaan van je ouders), wat je nu dwars zit.
   Waarschijnlijk heb je iets wat je toen niet lekker zat heel lang geparkeerd en nu wil het graag verwerkt worden.

   Gelukkig staat het dus los van die aanwezigheid/angst van toen volgens deze droom.

 51. Jens says:

  Hey scarlet,

  Ik ben 25 jaar, en heb onlangs een stap vooruit gezet, en ben alleen gaan wonen.
  Nu heb ik dromen over een geest die jong en speels is.
  Hij is zeker niet kwaadaardig, want we lachen samen, en communiceren via de lampen in huis of objecten die licht geven. Maar als ik bezoek krijg, vraag ik hem om weg te gaan, maar hij weigert altijd en dus moet ik alle lampen uitdraaien, zodat hij niet tegen me kan praten als er bezoek is..

  Heeft dit alles te maken met mijn nieuwe stap in het leven?
  Mvg Jens

  1. Scarlet says:

   Hey Jens,

   Deze droom is qua betekenis ook erg positief. Het geeft aan dat je weer meer jezelf aan het worden bent, wat zeker een gevolg zal zijn van de stap die je gezet hebt,
   Het laatste stukje gaat erover dat je jezelf daarnaast nog meer aan het losmaken bent van anderen. Je wilt je niet meer aanpassen, al vindt een andere deel van jou dat je dat wel moet doen in sommige situaties.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond