Dromen over geesten

Posted on
dromen over geesten

Dromen over geesten. Wat betekent het als je droomt over geesten? Geesten staan in dromen meestal symbool voor een angst. Er is iets wat je niet fijn vindt of wat je niet onder ogen durft te komen. Daarnaast kan een geest ook staan voor iets uit je verleden, bijvoorbeeld een emotie of gebeurtenis. Deze dingen komen in onze vaak op deze manier naar boven.

Hoe vervelender en enger de geest in je dromen is, hoe belangrijker het is dat je toch je angst onder ogen durft te komen.

Het onbereikbare

Als derde mogelijkheid kan de geest ook staan voor iets wat niet langer bereikbaar is of juist nog niet bereikbaar is. Met deze droom ben je het verlies van iets aan het verwerken. Dit kan het verlies van een dierbare zijn, maar ook het verliezen van een deel van je leven of een droom.

Natuurlijk kan deze droom ook een positieve boodschap bevatten. Als je een leuke en mooie droom over een geest hebt, dan staat dit vaak voor een droom die nog niet bereikbaar is. Eigenlijk zegt jouw onderbewustzijn nu tegen je: “zet door, je komt er wel”. Het doe is al in zicht, maar er moeten nog wat dingen gebeuren of de tijd is nog niet rijp. Laat dat je niet tegenhouden.

Je voelt je buitengesloten

Als je droomt dat je zelf de geest bent of de geest is heel vaag, dan kan dat ook een uiting zijn van je eenzaamheid en behoefte aan contact met andere mensen. Je hebt het gevoel dat je er niet bijhoort en voelt je niet op je plek.

Dromen over geesten: dromen over overleden geliefden

Wanneer je droomt over een overleden geliefden, dan is dat vaak omdat je (onbewust) met hun bezig met ze bent geweest. Misschien mis je ze wel of ben je juist opgelucht/blij dat ze eindelijk weg zijn.

Als je spiritueel ingesteld bent, dan kan deze droom ook betekenen dat deze persoon bij jou op bezoek is geweest.