Dromen over kastelen

Posted on
dromen over kastelen

Dromen over kastelen. Wanneer je droomt over een kasteel, betekent dit meestal dat je op zoek bent naar veiligheid en bescherming.

Dromen over kastelen: je veiligheid bij een ander zoeken

Onbewust ben je opzoek naar de juiste manier om jezelf te bescherming. Je loopt hierbij vast, omdat je stiekem die bescherming bij iemand anders zoekt. Bijvoorbeeld bij je ouders of bij je partner, maar zij lijken deze behoefte aan veiligheid niet te vervullen.

Alleen in het kasteel zijn

Als je in je droom alleen in het kasteel bent, dan geeft dit aan dat je jezelf isoleert van andere mensen. Je sluit je af en neemt misschien in praktische zin zelfs afstand van ze. Waarschijnlijk ben je bang om gekwetst te worden.

De rest van je droom vertelt over je angsten

De rest van je droom is heel belangrijk bij het vertalen van de volledige betekenis van je droom. Meestal komt de onderliggende angst of situatie die tot je onveiligheid geleid heeft ook duidelijk naar voren. Dit is natuurlijk belangrijk om wat met deze droom te kunnen doen.

Kastelen en rijkdom

Naast deze betekenis van dromen over kastelen, kunnen we de droom nog op een andere manier benaderen. Kastelen kunnen namelijk ook symbool staan voor rijkdom en succes. Je hebt je de leider in jezelf wakker gemaakt en bent nu op de juiste weg om je doelen te behalen.

Als je veel bezig bent (geweest) met het creëren zakelijke of financiële verbeteringen, dan is dit het teken dat je op de goede manier bezig bent. Je bent op de juiste weg en je succes komt steeds dichterbij.
Heel jouw systeem zegt dus ook dat het belangrijk is dat je zo doorgaat.

Zorg voor de juiste mensen om mee te werken

Daarnaast wijst deze droom er in deze situatie wel op dat het belangrijk is om de juiste mensen op de juiste plek te hebben. Dit zorgt ervoor dat je succes blijvend is en sneller behaald wordt.