Dromen over monsters of demonen

Posted on
dromen over monsters

Dromen over monsters. Wat betekent het als je droomt over monsters? Deze dromen kunnen verschillende betekenissen hebben, maar meestal gaat het over een deel van jezelf dat je niet zo fijn vindt. Misschien ben je jaloers of boos en kun je daar niks mee. Dan kan dat in je dromen een vorm krijgen van een monster.

Wanneer het monster in je droom jouw wat aandoet, dan doen deze emoties of delen van jezelf je meer slecht dan goed. Het is een teken om er echt iets mee te gaan doen.
Als jij het monster in je dromen overwint, dan ben je al heel goed bezig. Je bent je emoties onder controle te krijgen. Ga zo door!

Dromen over monsters: iemand valt je lastig

Een andere betekenis van je droom kan zijn dat er iemand je lastig valt in het echte leven. Vaak gebeurt dit met steken onder water of op een andere manier waar je niet zoveel mee kunt. Daarom wordt deze persoon in jouw droom als monster weergeven.

Hier geldt eigenlijk ook weer hetzelfde: als je het monster in je dromen verslaat, dan kun je deze persoon al aan. Wanneer het monster in je dromen jou verslaat, betekent dit dat je nog niet helemaal goed omgaat met deze persoon.

Meestal hebben dromen over monsters deze betekenis als de monsters meer lijken op demonen of vervelende geesten.

 

9 Comments

 1. Marijke says:

  Hoi Scarlet,
  Ik had een nare droom deze nacht.
  Ik droomde dat iemand me dingen wilde leren over hekserij, zij had dan ook het lijk van een groene heks meegebracht.
  Ze had ze op een bed in een kamer gelegd achteraan mijn huis.
  Ik was er erg bang van en ik belde een begrafenisondernemer.
  Hij zei dat hij pas de volgende dag haar zou kunnen ophalen.
  Dus ik liet haar liggen maar was erg bang.
  Ik probeerde zover mogelijk uit haar buurt te blijven.
  Toch moest ik aan die kamer passeren om iets te halen.
  Heel angstig passeerde ik aan die kamer.
  Plots ging de deur van deze kamer open en kort daarna weer dicht.
  Toen ben ik wakker geworden.
  Heb je enig idee wat deze droom te betekenen heeft?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je een deel van jezelf (of van anderen in het algemeen) probeert te accepteren en los te laten.
   Het is alleen niet makkelijk, want je perfectionistische deel is het er nog niet helemaal mee eens.
   Deze droom probeert daar balans in te creëren, alleen dat heeft ook nog even tijd nodig.

 2. Marijke says:

  Hoi Scaret,
  dat is inderdaad zo…ik probeer om te gaan met mijn angsten maar dat is inderdaad niet gemakkelijk.
  Dank je wel voor de uitleg

  1. Scarlet says:

   Het is ook echt een uitdaging. En graag gedaan.

 3. danique says:

  hallo scarlet,
  Ik had een hele rare droom vanacht ik was met mijn moeder naar de lidl en toen ging ze in de rij staan en toen was ik opeens in een pannakooi met een tafel in het midden waar een meisje op zat en ik zette mijn tas op die tafel en ze verschoof mijn tas steeds dus toen sloeg ik haar en gingen we vechten. ondertussen was er een feestje en stonden allemaal mensen toe te kijken ik had gewonnen met vechten dus kreeg een high five van iemand die ik ken alleen ik weet niet meer wie het was. ik liep toen bij dat feestje naar een picknick tafel waar een vriend van mij was met zijn vrienden en ze waren aan het snuiven dus ik probeerde dat te stoppen. maar toen gingen we praten over een meisje waarvan ik vond dat ze zich niet zo leuk gedroeg en daar was hij mee eens alleen toen zei ik dat ze wel leek op iemand die we allebei kennen en toen zei hij van ”ja waarom zou ik anders de hele avond met haar gaan” en toen gaven we elkaar een high five en toen vroeg ik later of hij het echt met haar had gedaan en toen zei hij nee dat niet want het is lastig om iets met iemand te doen terwijl je iemand anders leuk vind en toen moest hij huilen en ik knuffelde hem en later vroeg ik nog aan hem hoeveel drank hij op had aangezien hij nu wel aardig tegen mij deed.
  weet u misschien wat dit betekent?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je probeert jezelf beter te verzorgen, alleen heb je ook het gevoel dat de mensen om je heen je soms blokkeren hierin.
   Je probeert ze te behoeden voor het maken van onhandige keuzes en fouten, maar dit gaat ook ten kosten van je eigen rust.
   De overprikkeling die hierdoor komt ben je in deze droom aan het verwerken geweest.

   1. Danique says:

    Dankjewell !!

 4. Connie says:

  Oke dit vind ik leuk kom ik je weer tegen als ik een andere droom probeer op te zoeken. Dit keer is het niet met bloed uit me oren

  Ik droomde dat ik in me ouderlijk huis was met mijn vader ik zou midden in de nacht eten hebben besteld maar toch had ik dat niet gedaan mijn vader kwam naar beneden en vroeg wat ik had besteld. Ik zo ja, ik maakte een grapje erover over een 6 hoekig broodje en een vierkant frietje. Mijn vader keek mij boos aan maar zei niks. Ik loog omdat ik bang was voor hem. Toen ging ik snel naar boven naar mijn slaap kamer. lag op het logeer bed niet in me eigen bed. er waren andere mensen bij en ook me vader ineens ik herinnerde ze in me droom wel maar weet niet echt meer wie het zijn. De kast deur begon open te gaan ik zei dicht en hij ging dicht. Dat gebeurde 3x toen gingen er meer gingen open en bleven open ik deed ze dicht met me handen en zei stoppen blijf dicht ga weg op een angstige manier. Het ging steeds sneller. En bleef ze dicht doen en commanderen, maar op een gegeben moment op een zelfverzekerde manier blijf dicht hou op ga weg. Toen stond er plotseling een demoon voor me die me aan viel. Ik vechte terug gaf hem paar harde vuisten, dat vond hij niet leuk. Hij had ineens een houten spies en doorboorde hij mij handen mee zodat ze tegen elkaar aan zaten, zodat ik hem niet meer kon aan vallen. Ik viel op bed ik probeerde wat te zeggen maar kon niet meer praten probeer het wel maar was of me mond dicht gelijmt zat ik mompelde om sorry tegen de demoon te zeggen dat ik hem aan viel. Het wilde me weer uithalen toen pakte iemand een meisje/vrouw het stuk hout uit me handen en doorboorde de handen van de demoon ermee. Hij schreeuwde het uit van de pijn. En huilde als een klein kind die niet tegen zn verlies kon. Die vrouw trok me mee naar een groote goudkleurige poort en er scheen wit ligt achter, soort poort naar de hemel. Die was ook spontaan er ineens op de plek waar de deur van me kamer zat. Ze probeerde de poort te forseren maar het lukte niet de poort ging niet open. Toen werd ik wakker

  Ik denk zelf dat ik op de goede weg ben met mijn verleden een plek te geven alleen dat ik nog wel een behoorlijk gevecht moet doorstaan om verlost te worden. heb zo’n gevoel dat ik het nog probeer weg te drukken dat me ego in de weg zit. Maar dat ik van uit me ziel het gevecht aan ga langzaam. En dat het grootste stuk me verleden met me vader het grootste gevecht word. dat iemand anders me probeert te motiveren hierin. Maar dat ik het alleen zelf kan met me eigen kracht Ik weet alleen niet of ik gelijk heb

  1. Scarlet says:

   Precies.
   Hoe je het zelf vertaalt zou ik het ook helemaal vertalen. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.