Dromen over monsters of demonen

Posted on
dromen over monsters

Dromen over monsters. Wat betekent het als je droomt over monsters? Deze dromen kunnen verschillende betekenissen hebben, maar meestal gaat het over een deel van jezelf dat je niet zo fijn vindt. Misschien ben je jaloers of boos en kun je daar niks mee. Dan kan dat in je dromen een vorm krijgen van een monster.

Wanneer het monster in je droom jouw wat aandoet, dan doen deze emoties of delen van jezelf je meer slecht dan goed. Het is een teken om er echt iets mee te gaan doen.
Als jij het monster in je dromen overwint, dan ben je al heel goed bezig. Je bent je emoties onder controle te krijgen. Ga zo door!

Dromen over monsters: iemand valt je lastig

Een andere betekenis van je droom kan zijn dat er iemand je lastig valt in het echte leven. Vaak gebeurt dit met steken onder water of op een andere manier waar je niet zoveel mee kunt. Daarom wordt deze persoon in jouw droom als monster weergeven.

Hier geldt eigenlijk ook weer hetzelfde: als je het monster in je dromen verslaat, dan kun je deze persoon al aan. Wanneer het monster in je dromen jou verslaat, betekent dit dat je nog niet helemaal goed omgaat met deze persoon.

Meestal hebben dromen over monsters deze betekenis als de monsters meer lijken op demonen of vervelende geesten.

 

22 Comments

 1. Marijke says:

  Hoi Scarlet,
  Ik had een nare droom deze nacht.
  Ik droomde dat iemand me dingen wilde leren over hekserij, zij had dan ook het lijk van een groene heks meegebracht.
  Ze had ze op een bed in een kamer gelegd achteraan mijn huis.
  Ik was er erg bang van en ik belde een begrafenisondernemer.
  Hij zei dat hij pas de volgende dag haar zou kunnen ophalen.
  Dus ik liet haar liggen maar was erg bang.
  Ik probeerde zover mogelijk uit haar buurt te blijven.
  Toch moest ik aan die kamer passeren om iets te halen.
  Heel angstig passeerde ik aan die kamer.
  Plots ging de deur van deze kamer open en kort daarna weer dicht.
  Toen ben ik wakker geworden.
  Heb je enig idee wat deze droom te betekenen heeft?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je een deel van jezelf (of van anderen in het algemeen) probeert te accepteren en los te laten.
   Het is alleen niet makkelijk, want je perfectionistische deel is het er nog niet helemaal mee eens.
   Deze droom probeert daar balans in te creëren, alleen dat heeft ook nog even tijd nodig.

 2. Marijke says:

  Hoi Scaret,
  dat is inderdaad zo…ik probeer om te gaan met mijn angsten maar dat is inderdaad niet gemakkelijk.
  Dank je wel voor de uitleg

  1. Scarlet says:

   Het is ook echt een uitdaging. En graag gedaan.

 3. danique says:

  hallo scarlet,
  Ik had een hele rare droom vanacht ik was met mijn moeder naar de lidl en toen ging ze in de rij staan en toen was ik opeens in een pannakooi met een tafel in het midden waar een meisje op zat en ik zette mijn tas op die tafel en ze verschoof mijn tas steeds dus toen sloeg ik haar en gingen we vechten. ondertussen was er een feestje en stonden allemaal mensen toe te kijken ik had gewonnen met vechten dus kreeg een high five van iemand die ik ken alleen ik weet niet meer wie het was. ik liep toen bij dat feestje naar een picknick tafel waar een vriend van mij was met zijn vrienden en ze waren aan het snuiven dus ik probeerde dat te stoppen. maar toen gingen we praten over een meisje waarvan ik vond dat ze zich niet zo leuk gedroeg en daar was hij mee eens alleen toen zei ik dat ze wel leek op iemand die we allebei kennen en toen zei hij van ”ja waarom zou ik anders de hele avond met haar gaan” en toen gaven we elkaar een high five en toen vroeg ik later of hij het echt met haar had gedaan en toen zei hij nee dat niet want het is lastig om iets met iemand te doen terwijl je iemand anders leuk vind en toen moest hij huilen en ik knuffelde hem en later vroeg ik nog aan hem hoeveel drank hij op had aangezien hij nu wel aardig tegen mij deed.
  weet u misschien wat dit betekent?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je probeert jezelf beter te verzorgen, alleen heb je ook het gevoel dat de mensen om je heen je soms blokkeren hierin.
   Je probeert ze te behoeden voor het maken van onhandige keuzes en fouten, maar dit gaat ook ten kosten van je eigen rust.
   De overprikkeling die hierdoor komt ben je in deze droom aan het verwerken geweest.

   1. Danique says:

    Dankjewell !!

 4. Connie says:

  Oke dit vind ik leuk kom ik je weer tegen als ik een andere droom probeer op te zoeken. Dit keer is het niet met bloed uit me oren

  Ik droomde dat ik in me ouderlijk huis was met mijn vader ik zou midden in de nacht eten hebben besteld maar toch had ik dat niet gedaan mijn vader kwam naar beneden en vroeg wat ik had besteld. Ik zo ja, ik maakte een grapje erover over een 6 hoekig broodje en een vierkant frietje. Mijn vader keek mij boos aan maar zei niks. Ik loog omdat ik bang was voor hem. Toen ging ik snel naar boven naar mijn slaap kamer. lag op het logeer bed niet in me eigen bed. er waren andere mensen bij en ook me vader ineens ik herinnerde ze in me droom wel maar weet niet echt meer wie het zijn. De kast deur begon open te gaan ik zei dicht en hij ging dicht. Dat gebeurde 3x toen gingen er meer gingen open en bleven open ik deed ze dicht met me handen en zei stoppen blijf dicht ga weg op een angstige manier. Het ging steeds sneller. En bleef ze dicht doen en commanderen, maar op een gegeben moment op een zelfverzekerde manier blijf dicht hou op ga weg. Toen stond er plotseling een demoon voor me die me aan viel. Ik vechte terug gaf hem paar harde vuisten, dat vond hij niet leuk. Hij had ineens een houten spies en doorboorde hij mij handen mee zodat ze tegen elkaar aan zaten, zodat ik hem niet meer kon aan vallen. Ik viel op bed ik probeerde wat te zeggen maar kon niet meer praten probeer het wel maar was of me mond dicht gelijmt zat ik mompelde om sorry tegen de demoon te zeggen dat ik hem aan viel. Het wilde me weer uithalen toen pakte iemand een meisje/vrouw het stuk hout uit me handen en doorboorde de handen van de demoon ermee. Hij schreeuwde het uit van de pijn. En huilde als een klein kind die niet tegen zn verlies kon. Die vrouw trok me mee naar een groote goudkleurige poort en er scheen wit ligt achter, soort poort naar de hemel. Die was ook spontaan er ineens op de plek waar de deur van me kamer zat. Ze probeerde de poort te forseren maar het lukte niet de poort ging niet open. Toen werd ik wakker

  Ik denk zelf dat ik op de goede weg ben met mijn verleden een plek te geven alleen dat ik nog wel een behoorlijk gevecht moet doorstaan om verlost te worden. heb zo’n gevoel dat ik het nog probeer weg te drukken dat me ego in de weg zit. Maar dat ik van uit me ziel het gevecht aan ga langzaam. En dat het grootste stuk me verleden met me vader het grootste gevecht word. dat iemand anders me probeert te motiveren hierin. Maar dat ik het alleen zelf kan met me eigen kracht Ik weet alleen niet of ik gelijk heb

  1. Scarlet says:

   Precies.
   Hoe je het zelf vertaalt zou ik het ook helemaal vertalen. 🙂

 5. Pien Leverink says:

  Hey Scarlet,

  Ik heb vannacht zo naar gedroomd dat ik nu nog in dezelfde nacht zit het is namelijk 04;40. Maar ik droomde vannacht over dat ik alleen met mijn moeder en zus woonde wat ik al heel apart vond, we woonden ook niet in ons eigen huis, wat er dus zo eng aan deze droom was is dat mijn moeder om de zoveel tijd opeens veranderde in een non en mn zus verdween in de tijd dat ze een non was ze leek wel bezeten, er kwamen dan ook andere nonnen en ze zaten allemaal achter mij aan (mijn moeder heeft me ook te pakken gehad en toen hebben ze me pijn gedaan). Na een bepaalde tijd veranderde mijn moeder terug naar haar oude zelf en kon zich niet herinneren hoe ze achter mij aan ging met een mes, mijn zus kwam dan ook terug telkens via de voordeur. Wat betekent deze droom want ik vind het geen fijne droom en snap er niks van!

  1. Scarlet says:

   Hoi Hoi,

   Wat een nare droom!
   Deze droom geeft aan dat je aan het verwerken bent dan anderen en misschien zelfs je moeder zich anders/beter voordoen dan ze zijn.
   Dat ze schaduwkanten hebben die ze verstoppen onder goed gedrag.
   En tegelijkertijd zijn er ook mensen die net doen of ze het niet zien of moeilijkheden uit de weg gaan. Misschien doet je zus dit ook wel letterlijk.
   Daardoor voel je je soms alleen en dat ben je hierin aan het verwerken.

 6. Martin koopman says:

  Hallo scarlet,

  Ik droom de laatste tijd steeds over mijn opa. De ene keer krijgt hij een operatie en de andere keer lijkt het alsof hij bezet is en zijn er allemaal vage figuren om zijn huis die mij proberen te lokken of alle meubels in het huis over de kop gooien. Heb je enig idee wat ik hieruit kan opmaken?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   In dit geval gaan deze dromen niet echt over je opa, maar staat hij symbool voor iets.
   Waarschijnlijk voor heel je familie.
   Deze droom geeft namelijk aan dat je je los aan het maken bent van de patronen binnen de familie, wat standaard is.

 7. Anonymous says:

  Hoi scarlet..
  Ik heb een hele enge en nare droom gehad
  Het leek zo echt maar ik wist dat ik sliep..
  Maar daar speelde mijn droom op in..
  Er waren demonen een groepje, Maar ik was niet bang dat werd ik later pas..
  Ik vluchten en kwam in een bar uit waar engelen zaten ik vroeg hun om hulp ze zeiden je slaapt maar je kan alleen uit deze droom komen als je je zoon neersteekt waarop ik zei jullie zijn valse engelen..
  Ze bleven op me in praten alleen zo ontsnap je uit je droom…
  Ik keek naar me handen en die waren heel vaag ik had ooit gelezen dat als je droomt je je handen niet goed kunt zien en dat klopte dus ik was me heel erg bewust in me droom dat ik sliep..
  Maar het lukte me niet om me droom de baas te zijn..wat ik normaal wel kan ik kan het normaal zelf veranderen
  Die’ engelen’ zeiden wij helpen je het komt goed en gaven me een mes ik weet nog goed het was een oude mes van vroeger met een kleine smalle punt.. en een embleem met steentjes
  En ze zeiden als je je zoon nu neersteekt word je wakker dat beloven we je waarop ik zei een Engel zou dat nooit zeggen
  Wij helpen je zeiden hun..
  Ik weet nog dat ik heel bang was in mijn droom besefte ik heel goed dat ik sliep en dat het niet echt was maar ik pakte het mes en me zoontje lag al en werd vastgehouden door hun en toen werd ik zweetend wakker
  En heb letterlijk een half uur moeten bijkomen en was niet zeker of ik nu wel echt wakker was

  Ik heb nog nooit in mijn leven zon enge droom gehad en ben echt geschrokken overal lees ik op internet dat het iemand is met wie ik af moet rekenen (die ik wil vermoorden) Maar ik hou ziels veel van mijn zoon
  Ik ben helemaal in de war

  En nu nog ga zo slapen maar durf eigelijk niet het was zo een vage droom

  Ik hoop echt dat je mij kunt geruststellen

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Op de eerste plaats lijkt deze droom erop dat je een film of serie aan het verwerken bent die je de afgelopen tijd gekeken hebt.
   Of een boek dat je gelezen hebt.

   Daarbij is dit een droom die aangeeft dat je het gevoel hebt vast te zitten in je leven. Dat je dingen moet doen, dagelijkse verplichtingen te vervullen hebt, waar je eigenlijk geen zin meer in hebt. Deze druk begint alleen maar groter te worden.
   Ergens heb je hier ook het gevoel bij dat je hierdoor niet alles voor je zoon kunt doen wat je wilt doen.

   1. Anonymous says:

    Lieve Scarlet
    Jaa nou geen tv serries of films haha,
    Maar ik weet wel wat anders ikzelf doe aan engelen kaarten leggen enzo en tarrot kaarten,
    Toevallig paar maanden geleden kwam ik er pas achter dat Doreen virtue gestopt was en was over gestapt naar de christendom..
    En iedereen die haar kaarten gebruikt zou met demonen praten .. ze is 100% gedraaid en beweert dat iedereen naar de hel gaat en zou gaan boete doordat ze met engelen spreken..
    Maar vroeger zag ik haar juist als mijn mentor,heb al haar kaarten decks .. dus mijn geloof is wel eventjes in de war geweest, door haar.. idd ik ben uiteindelijk zelf gaan geloven wat ik geloof en dat engelen wel bestaan en dat Doreen waarschijnlijk een beetje in de war is momenteel. Of gewoon een oplichtster was al die jaren En vele met mij.
    Verders heb ik idd een nieuwe baan gekregen deze week ik ga als jeugdwerker aan de slag met multicuturelen jongen best spannend vind ikzelf vooral ook omdat me eerste werk dag nog moet Komen en ik ben idd een beetje bang niet geaccepteerd te gaan worden:( het is een pittige groep

    Dankje wel dat je zo lief op ieders droom reageert!

    1. Scarlet says:

     Hoi hoi,

     Dan is dat inderdaad wat er in verwerkt is. Juist om dat een plekje te geven.
     Ik sta er hetzelfde in. 🙂

     Wat een mooie baan, die ook heel pittig kan zijn.
     Heel veel succes!

     Graag gedaan. 🙂

 8. Anonymous says:

  Lieve Scarlet,
  Bedankt!!:)
  En ook lief dat je terug reageert!
  Ik wens je het aller beste:)
  Liefs Marijn Anna

 9. Seegalit says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb zo apart gedroomd , ik droomde dat ik naar huis ging van het stappen in Rotterdam naar mijn ouderlijke woning in Spijkenisse en met het stappen was ik al met vage mensen die ik niet kende (behalve mijn vriend) dus toen ging ik naar huis waar mijn vriend al was ineens toen kwam.de verloskundige om mij te controleren (ik ben overigens echt zwanger.moet nog 5 weken) nou die controleerde eerst een heel oud klasgenoot in de tussentijd keek ik naar buiten lagen er allemaal eekhoorns. Toen ik uiteindelijk wilde gaan slapen lag mijn vriend al in bed en heb ik hem een paar keer weg geduwd omdat die vervelend was hij wilde.seks.maar.ik niet. toen ben ik naar de keuken gelopen naar de koelkast geen idee waarom.. en ik wilde terug lopen naar de slaapkamer maar de babykamerdeur ging ineens uit zichzelf open en dat.vond ik al vaag maar ineens sliepen we daar ook. Dus ik.ging naast mn vriend liggen wilde dit ook vertellen tikte ik hem.aan en toen kwam die als een demoon omhoog recht in mn gezicht en schrok ik keihard wakker. Kan er nu nog niet van slapen pff

  Enig idee waarom ik dit droom?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Het lastige aan dromen als je zwanger bent, is dat je hormonen zich er extra mee kunnen gaan bemoeien.
   Dat betekent vaak veel heftigere nachtmerries.
   En daardoor moeten we de betekenis veel milder opvatten dan deze klinkt.

   Je droom geeft namelijk aan dat je relatie met je vriend goed is, maar dat hij soms zijn zin door kan duwen.
   Je weet dat dit geen probleem is, maar toch maak je je er zorgen om in de zin van hoe dat gaat zijn met jullie kindje.

 10. Saskia says:

  Hi Scarlet
  Ik heb een ontzettend enge droom gehad.
  Ik lag in bed droomde dat er een zwart wezen binnenkomt in de slaapkamer het is een grote man ik denk eerst dat het mijn vriend is maar weet dat hij het niet is. Ik denk dat het mijn overleden man was.
  Ik ben heel bang en wil roepen maar lukt niet.
  Even later weer precies hetzelfde heel eng.
  Nu lukt het me uiteindelijk om half wakker te worden en ik roep heel hard nee!!!
  Daarna was het weg.

  Het gekke is dat ik me nu rustiger voel.

  Wel ook gisteren een spannende film gezien.

  1. Scarlet says:

   Hey Saskia,

   Als ik je droom zo lees heb ik het vermoeden dat het wel voor een stukje met de film te maken heeft gehad.
   Dat het daardoor ‘enger’ is geworden.
   Tussen de regels door lees ik dat je ergens nog een stukje schuldgevoel in jezelf opgeslagen hebt zitten.
   Dit schuldgevoel is verbonden met partnerrelaties en het klinkt alsof er een angst aan gekoppeld zit dat iemand boos op je wordt/is.

Leave a comment

Your email address will not be published.