Niet iedere hsp’er is hetzelfde

Posted on
niet iedere hsp'er is hetzelfde

Niet iedere hsp’er is hetzelfde. Elke dag werk ik met hooggevoelige mensen, zowel online als offline, en laat ik je één ding zeggen: geen enkele hsp’er is hetzelfde. Natuurlijk hebben we met elkaar wel gedeelde kenmerken, zeker als we uit balans zijn.

Dan zijn we gevoeliger voor harde geluiden en dan zijn we sneller moe. Als we uit balans zijn kunnen we allemaal veel slechter tegen negatieve energie en komen we slechter voor onszelf op.

Maar hoe meer we in balans komen, hoe groter de verschillen tussen hsp’ers worden. Dat is juist het leuke, want juist dan kunnen we elkaar aanvullen. De gemeenschappelijke factoren blijven altijd empathie, door andere heen prikken en die gevoelige intuïtie hebben.
Alhoewel die allereerste ook wel eens wil verdwijnen als we echt totaal uit balans geraakt zijn.

Niet iedere hsp’er is hetzelfde en dit zijn de duidelijkste verschillen

Introvert versus extravert

Een van de meest duidelijke verschillen tussen hsp’ers vind ik extravert versus introvert. Bij lange na niet alle hsp’ers zijn introvert. Ik ken ook hele extraverte hooggevoelige mensen die zo met iedereen kletsen en heel energiek en open zijn.
Daarnaast zijn er ook echt de introverte hsp’ers die lekker alleen in het bos wandelen en de kat uit de boom kijken als ze zich in groepen bevinden.

Natuur versus stad

De natuur is voor elke hsp’er goed. De trillingen van de natuur laden je op en geven je rust. De natuur brengt je weer terug naar jezelf.

Maar er zijn ook genoeg hooggevoelige mensen die heel veel met de stad hebben en minder met de natuur. Voor hun zijn de mensen in de stad eigenlijk al natuur. Als ze daar op een terrasje lekker naar kunnen kijken, gebeurt er ook genoeg in zichzelf. Het is alsof ze juist de positieve energie van bepaalde mensen oppikken en die kopiëren in zichzelf. Ze kunnen zich letterlijk opladen en ontladen door de gezelligheid om hun heen en door naar mensen te kijken.

Bewegen versus stil zitten

Er zijn heel veel hsp’ers die tot zichzelf komen in meditaties en door gewoon in stilte te zitten. Dit zijn de mensen die heel veel genieten van yoga en mindfulness of gewoon lekker op de bank muziek willen luisteren.

Daarnaast zijn er ook hoogsensitieve mensen die niet goed stil kunnen zitten en daar tot rust van kunnen komen. Deze mensen moeten lekker bewegen, lopen, sporten om hun ei kwijt te kunnen. Daar genieten ze ook gewoon van.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.