Dromen over ogen

Posted on
Dromen over ogen. Wat betekent het als ogen in je dromen een hele prominente rol spelen? Meestal staan ogen in dromen voor hoe jij dingen ziet.

Dromen over ogen. Wat betekent het als ogen in je dromen een hele prominente rol spelen? Meestal staan ogen in dromen voor hoe jij dingen ziet.

Als de ogen in dromen opvallend zijn, dan is dat meestal een teken dat je de dingen niet goed ziet. Je ziet de dingen niet zoals ze werkelijk zijn, maar hebt voor jezelf de waarheid een beetje verdraaid. Dat probeert je onderbewustzijn je op deze manier duidelijk te maken.
Meestal gebeurt dit omdat je, door je verkeerde beeld, teveel spanning, stress of angsten met je meedraagt.

Bekijk alles eens even opnieuw zonder oordeel. Wat is er nu werkelijk, zonder dat je er een mening over hebt? Waarschijnlijk zorgt dit ervoor dat je inderdaad doorkrijgt dat je dingen te groot hebt gemaakt of verkeerd geoordeeld hebt. Er kan dan een last van je schouders vallen.

Meestal is deze betekenis van toepassing als je in je droom blind wordt of er iets ergs met je ogen aan de hand is in je droom.

Dromen over ogen: een teken dat je last van boze ogen hebt

Een verklaring die wat meer spiritueel van aard is, is dat je last hebt van boze ogen. Dit betekent dat iemand zo negatief over je denkt, dat je dat raakt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand heel jaloers op je is en dat zo op jou projecteert. Daarnaast kan het ook zo zijn dat iemand bewust zwarte magie op je afstuurt.

Je dromen zijn dit allemaal aan het verwerken en proberen je bewuster te maken. Het is tijd dat je jezelf meer gaat beschermen en beter voor jezelf op gaat komen.

Deze betekenis is met name van toepassing als de rest van je droom ook schimmig of zelfs eng is. 

Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit, dan kun je hier meer lezen over jezelf energetisch beschermen.

Wat is jouw visie?

Een laatste mogelijke verklaring is dat het tijd is dat je op zoek gaat naar je eigen visie. Je hebt heel lang geluisterd naar de meningen en ideeën van anderen. Misschien heb je er zelfs naar geleefd.

Nu is het tijd dat je jezelf daarvan los gaat maken en je eigen mening gaat vormen en volgen. De kernvraag is: “wat vind jij?”

Deze betekenis is met name van toepassing als de mensen in je dromen grote ogen hebben of als er iets met je eigen ogen gebeurt in de droom. Bijvoorbeeld dat ze een andere kleur hebben of een bijzondere vorm. 

 

150 Comments

 1. sonja says:

  ik zag bij een familielid nog slaap (groen ) in de ogen zitten en zei dat ook tegen de persoon.
  Dat is het enige wat ik onthouden heb en dus wel belangrijk denk ik.
  Wat betekend het!

  1. Scarlet says:

   Hey Sonja,

   Het heeft een vrij simpele betekenis: jij hebt het idee/gevoel dat deze persoon nog niet helemaal helder is (slaperig is) en daardoor niet helemaal bewust is van wat er allemaal om hem/haar heen gebeurt. Misschien heb je daar zelfs ook wel het idee bij dat deze persoon dingen in zijn of haar leven mag veranderen om nog gelukkiger te worden.

 2. N says:

  Hoi, ik droomde laatst over een overleden familielid. Ze lag in een houten kist , waarvan de deksel een opening had bij de ogen. Ik kon dus alleen maar de ogen zien, die wijd opengesperd waren. Wat zou dit kunnen betekenen? Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey N,

   Dit gaat letterlijk over zien. Waarschijnlijk wordt je door jezelf uitgenodigd om de mensen om je heen met openheid en met je intuïtie te bekijken. Je ziet waarschijnlijk iets over het hoofd.

 3. Bianka says:

  Ik heb gedroomd dat iemand me zei dat me ogen vuilen waren. Eat betekent dat. Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Bianka,

   Dit betekent dat je waarschijnlijk iets over het hoofd ziet of iets niet ziet/doorhebt. 🙂

 4. Paola says:

  Mijn tante heeft gedroomd dat ik groene ogen had. Enig idee wat dat kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Paola,

   Dat betekent dat je (in haar ogen) dingen op een rustigere en liefdevoller manier gaat bekijken.

 5. alfred says:

  Ik droomde dat ik op de snelweg reed met mijn motor. Er kwam een motor rijder hard aangereden, zig zaggend. HIj kwam vlak bij mij en keek mij aan. Hij had geen helm op. Ik keek hem aan van WTF, rijd eens normaal. Toen veranderde zijn ogen in witte vlakken (weet niet meer of hij grijnsde) en reed hard verder.

  1. alfred says:

   Hij reed op een gele motor, had wittig haar. Witte ogen, ogen zonder pupillen dus…

  2. Scarlet says:

   Hey Alfred,

   Is er iets of iemand waar je moeite mee hebt? Het klinkt namelijk alsof je je door iemand voorbij gelopen voelt en geïntimideerd voelt.

  3. T. says:

   Droomde vannacht dat ik geen pupillen had, alleen mijn licht grijs/groene iris, maar geen pupil. Het was niet beangstigend maar vond het wel opvallend. Was ondanks dat ik geen pupillen had niet blind en kon alles prima zien.

   1. Scarlet says:

    Hoi!
    Dit geeft vaak aan dat je door een illusie aan het heen prikken bent.

 6. Melanie says:

  Hoi scarlet, heb vannacht een hele nare droom gehad. Droomde dat ik geen ogen meer had mijn beide oogpupillen waren weg.. t was zeer eng ik kon wel zien dat ik geen ogen meer had en het leek en voelde waarheidsgetrouw. Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Melanie,

   Wat weet jij wel, maar wil je eigenlijk niet onder ogen komen? Dat wil deze droom je vragen.

 7. Lindsay says:

  Ik droomde over een onbekende persoon met lang grijs haar, het voelde aan alsof die persoon dood was.
  Die persoon eiste dat ik recht in de ogen zou kijken.
  Het voelde raar aan, redelijk eng maar toch was ik niet bang.

  1. Scarlet says:

   Hey Lindsay,

   Zo te lezen begin jij jezelf volledig te omarmen, inclusief je minder leuke eigenschappen. 🙂

 8. Tom says:

  Hey Scarlet,

  Ik heb in 1 nacht twee dromen gehad over ogen.
  In de eerste ging het over meerdere haren die uit mn oog groeide die ik eruit wilde trekken.

  En de tweede leek meer op een spel, waarbij het oog in soort vierkante kader zat en zelf een flubber achtig pudding textuur had. Het oog moest ik steken om het eruit te halen.. vervolgens is mn droom daarbij opgehouden. Kan je me ajb uitleggen wat het zou kunnen betekenen.. super bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Tom,

   Dit geeft aan dat je dingen onder ogen moet komen, die je niet leuk vindt, maar toch moet gaan zien. Heel pittig!

 9. Johny says:

  Verschiet niet. Ik hoop dat ik hier antwoord op kan krijgen.

  Ik droomde over m’n vriendin dat ze zelfmoord wou plegen en dat ze haar toen hadden terug gevonden met haar ogen eruit en geen benen meer.

  1. Scarlet says:

   Hey Johny,

   Dat betekent dat jij vindt dat zij niet goed voor zichzelf zorgt en niet de juiste stappen neemt om voor zichzelf te zorgen. Ze ziet bepaalde dingen niet, die ze wel zou moeten zien om de goede stappen te nemen.

 10. Tami Gabriëls says:

  Ik heb gisternacht gedroomd dat er een levend visje uit mijn ooghoek kwam. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Tami,

   Als het een enge droom was, gaat dit erover dat je verblind wordt door je emoties.
   Als het een neutrale of fijne droom was, betekent het dat je steeds meer de dingen vanuit je intuïtie aan het bekijken bent.

 11. Roos says:

  Ik droomde dat mijn vriend opeens licht uit mijn ogen zag komen. Ik keek in de spiegel en mijn irissen hadden geen kleur meer, maar eerder wit. Wat zou het kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Roos,

   Dit betekent waarschijnlijk dat je iets niet ziet of over het hoofd ziet.

 12. Nieuwschierig says:

  Ik droomde gisteren dat een bekende mij recht in de oogen keek, zijn pupillen werden groter. Enig idee wat dat wilt zeggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nieuwschierig,

   Dat is een teken dat er een sterker contact tussen jullie aan het ontwikkelen is.
   Als het prettig voelde in de droom, dan is het goed.
   Als het niet goed voelde in de droom, dan is het een teken om meer afstand te nemen.

   1. M says:

    Ik droomde vannacht dat ik mezelf in de spiegel aan keek en mijn ogen werden iets groter maar vooral mijn pupillen waren heel groot. Iedere keer als ik weer in mijn eigen ogen keek kreeg ik een bang gevoel, wat zou dit kunnen betekenen? Liefs M

    1. Scarlet says:

     Dit geeft aan dat er iets is wat je niet durft te zien van jezelf.
     Waarschijnlijk een angst die je niet onder ogen durft te komen. 🙂

 13. Gwendolyn says:

  Hallo,
  Ik droomde dat ik blind was aan mijn rechteroog. Het voelde alsof ik die toehad en niet openkreeg, maar als ik in de spiegel keek was die gewoon open maar met een wazig kleur. Ook traande die constant van het niet meer sluiten. Toen ik wakker werd was mijn oog ook heel moe en zag ik er wazig door ook. (Ik draag een bril).
  Wat zou dit kunnen betekenen?
  Alvast bedankt xx

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit zou kunnen betekenen dat je of bang bent dat je oog nog meer achteruit gaat of het is je onderbewustzijn die aan wil geven dat je bepaalde dingen niet wil zien/onder ogen wil komen.

 14. Emily says:

  Hi,
  Ik droomde dat een vriend van mij een bril (geen zonnenbril) droeg vanwege een ontstoken oog (rechter oog). Het was alleen zichtbaar als hij z’n bril afdeed en z’n oog zag er duidelijk kleiner en geïrriteerd uit.
  Hij wilde het niet aan anderen het zagen.

  1. Scarlet says:

   Hey Emily,

   Zo klinkt het alsof er niet echt een betekenis achter zit. Hooguit dat jij denkt dat hij te moeilijk denkt.

 15. Annemiek says:

  Vannacht had ik een droom dat ik in de spiegel keek en twee grijs-blauwe ogen zag ipv bruine ogen. Ik was in shock. Ik liep de toiletruimte uit en vroeg iemand om mij aan te kijken en mij te zeggen welke kleur mijn ogen hadden. Was ik gek geworden? De persoon nam me allesbehalve serieus, lachte me uit en begreep mijn paniek totaal niet. Ik vraag me af wat de betekenis van dit droom – incident was. Enig idee?

  1. Scarlet says:

   Hey Annemieke,

   Als eerste wordt er aangegeven dat je de wereld met andere ogen mag bekijken en het tweede deel geeft aan dat je dit zelf moet doen zonder te bouwen op de meningen van anderen.

 16. Amber says:

  Ik heb gedroomd over een zwarte kat die de duivel was in mijn droom. Hij zat op een eilandje naar mij te kijken met knalrode ogen, en na een tijdje werden het 4 lichtgevende groene ogen. Daarna was ik bezeten en moest ik de duivel zien te verdrijven uit mijn eigen lichaam. Wat betekend dat?

  1. Scarlet says:

   Hey Amber,

   Wat een bijzondere droom. In de algemene betekenis zou dit erop wijzen dat je niet jezelf van jezelf mag zijn. Dit is gericht op sensualiteit en seksualiteit. Daar voer je een soort van strijd mee.

 17. serxho says:

  Ik drom: iemand met licht blauwe ogen kijk rechtstreeks naar mij en verteld dat is jou tweelingziel en jij beseft niet echt wat een mirakel is en zij zal wel weten en achterkomen.

  wat betekent dat?

  1. Scarlet says:

   Hey Serxho,

   Als ik het in algemene zin vertaal ben je op zoek naar een zielsverbinding. 🙂

 18. Jelly says:

  Ik had gedroomt dat ik in de spiegel keek en mijn ogen waren ineens blauw en ik had geen pupillen

  1. Scarlet says:

   Hey Jelly,

   Dit betekent waarschijnlijk dat je iets niet ziet/over het hoofd ziet.

 19. Suzan says:

  Hoi,

  Ik had afgelopen nacht gedroomd dat er ineens een vrouw voor me stond (heel dichtbij) en die keek me aan met wijd geopende groene ogen. De pupillen zelf waren niet zo heel groot maar ze had haar ogen dus wel wijd open en ze keek me aan zo van: ja kijk maar eens goed in mijn ogen.
  Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Dit is een uitnodiging om eens goed na te gaan of je niet te veel van je eigen ‘mening’ gedwaald bent.

 20. Stevie says:

  Wat interessant om alle antwoorden te lezen, Ik droomde vanacht dat een vriend van mij zwart omringde ogen had, soort uitgelopen mascara. Het beeld blijf op mijn netvlies staan. Wat zal het betekenen?

  1. Scarlet says:

   Er is waarschijnlijk iets wat hij doet of hoe hij iets ziet, waar jij geen goed gevoel bij hebt.

 21. anoniemje says:

  ik droomde vanacht dat ik geopareerd moest worden aan me ogen ma er was wel kans dat ik tijdelijk blind zou worden en het was mischien ook blijvend blindheid waardoor ik ook nog moest huilen in me drommen en ik niks meer kon zien en ik bleef ma huilen en werd tussen door wakkere ma daarna bleef ik weer huilen in me drommen en in het echt ook werd huilend wakker

  wat hu dat in

 22. Danja says:

  Mijn vader is onlangs overleden. Zelf heb ik bruine ogen en mijn vader had groene/blauwe ogen. Ik droomde dat ik in de spiegel keek en mijn oogkleur veranderde naar die van mijn vader. Het bleef even zo en was me ervan bewust dat het mijn vaders ogen waren. Even later vervaagde dit en kreeg ik weer langzaam mijn eigen oogkleur terug… Erg bijzonder, heeft het ook een extra beteken? Dankje

 23. Maria says:

  Hallo Scarlett
  Ik droom heel vaak over dezelfde persoon. Of hij beschermt mij op het werk, of wij zoeken elkaar en laatst droomde ik dat hij aan de overkant van een kleine vijver met helder water naar mij keek. Wij keken elkaar recht aan in de ogen en lachten naar elkaar. Wat kan dit betekenen? Deze persoon in kwestie vind ik heel erg bijzonder en op het werk trekken wij vaak naar elkaar toe. Nu droom ik ook nog over hem.

 24. Maria says:

  Hallo Scarlett,

  Ik droom vaak over dezelfde persoon. Dan redt hij mij op het werk, of wij zoeken elkaar, maar laatst droomde ik over hem dat hij aan de andere kant van een heldere vijver staat niet ver van mij en wij kijken elkaar recht aan in de ogen en lachen naar elkaar. Deze persoon in kwestie heb ik heel hoog zitten, maar dat aankijken was heel intens. Wat kan dat betekenen?

 25. Elleke says:

  Hoi Scarlet, ik droomde dat er een man naar me keek met zwarte ogen die aan een tafel buiten zit (schuin tegenover me) waar ik ook aan zat . Ik ken de man niet. Ik vond t niet aangenaam en viel me op. Er gebeurde van alles in m’n droom en dit beeld komt sterk naar voren terwijl ik ’s nachts wakker wordt. Wat kan dat betekenen?

  Alvast bedankt. Liefs, Elleke

 26. Leon says:

  Mijn vriendin (partner) heeft gedroomd dat zij op een feest, met een heleboel gasten en tafels, praatte met een man met slechts één oog. Ik was daar ook aanwezig en was er zelfs een soort van verdrietig over. Super-vaag!! Kun jij hier mogelijk iets uit halen? Alvast heel hartelijk dank.

 27. Naomi says:

  Hi Scarlett,

  Ik wordt altijd voor de grap baby-fluisteraar genoemd omdat huilende baby’s altijd gaan lachen als ze me zien of als ik praat tegen ze. Of baby’s/peuters groeten me vanuit de buggy. Vannacht droomde Ik dat er een huilende baby in een buggy zat en Ik wist dat Ik haar weer blij moest maken dus dat deed Ik en het lukte. Toen keek de baby me aan en zag Ik dat haar ogen blauw/groen/geel waren (net als zon circle diagram heel schematisch.. wat zou dit kunnen betekenen?

  Groetjes Naomi

 28. Joy says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb de laatste tijd vaker dezelfde droom. Ik droom namelijk dat ik wakker word, maar mijn ogen niet open krijg omdat deze te vermoeid (?) zijn. Ze voelen heel zwaar en ik doe heel veel moeite om ze open te krijgen maar ik kan ze maar niet openen. Een keer heb ik zelfs gedroomd dat ik met half gesloten ogen naar de badkamer ben gelopen en ben gaan plassen en weer terug ben gegaan naar mijn bed. Ik kon niet goed zien wat ik deed omdat ik mijn ogen niet langer dan een seconde open kon houden en maar op een klein kiertje met heel veel moeite. De droom beleef ik ook vanuit mijn perspectief en deze lijkt levens echt. Ik word ook heel verward wakker als ik deze droom heb gehad. Het voelt dan alsof ik niet wakker kan worden en mijn ogen prikken/branden zelfs. Ik voel ook alle sensaties levens echt. Ik voel dat ik mijn bed uit stap of probeer te stappen want dat lukt soms in de droom ook niet. Het zijn best beangstigende dromen. Zou je mij kunnen vertellen wat dit betekend?

  Liefs,
  Joy

 29. Melissa says:

  Ik droomde vannacht dat ik afscheid van iemand wou nemen, die voor mij bijzonder is. De persoon leek niet op hem, maar ik wist dat hij het was. We stonden tegenover ellaar en toen ik hem aankeek, waren zijn ogen felblauw, alsof ze licht gaven. Ik omhelsde hem en mijn hele lichaam trilde van emotie, omdat het zoveel pijn deed om afstand te nemen. Ik moest huilen en toen ik wakker werd vd droom had ik tranen in mijn ogen. Dit was zo intens. Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   De kans is groot dat je ergens nog een stukje onverwerkte emotie had wat te maken had met deze persoon.
   Hier heb je nu (onbewust) meer rust in gevonden.
   Het klinkt namelijk als een helende verwerkingsdroom.

 30. NN says:

  Hoi Scarlet, Afgelopen week en droom gehad over mijn ex, we hadden/kregen een discussie, ik had moeite om haar aan te kijjken en ze had een soort afdakje boven haar beide ogen keek ze me aan. Wat kan het betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey NN,

   Dit is letterlijk te vertalen naar wat er aan de hand is wanneer we iemand in de het echt niet in de ogen kunnen kijken.
   We zijn dan bijvoorbeeld bang voor het oordeel wat ze over ons hebben of we schamen ons ergens voor. 🙂

 31. Angie says:

  Hallo.

  Ik droomde vannacht over mijn ex (ex scharrel een paar maanden).. het is heel intens geweest met hem, maar het is al ongeveer een jaar geleden, dus er is niets meer tussen hem en mij.

  Ik droomde dat ik ergens een foto van hem zag maar hij zag er veel ouder uit, vol rimpels en grijs.. met een dikke grijze baard.. en daarbij lachte hij heel breed, maar met zijn ogen dicht… Dit vond ik erg raar. Enig idee wat het kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Angie,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je je onbewust afvraagt of hij wel gelukkig is. Wat deze droom je zegt is dat hij wel gelukkig is, maar tegelijkertijd blind is voor zijn eigen wijsheid/inzichten.

 32. Catalina says:

  Hallo Scarlet, ik droomde over mijn oude eerste liefde. Niks speciaals mee, maar dan later in mijn droom had hij een kind bij zich. Het kind bleek van ons te zijn. Het kind had prachtige smaragd groene ogen! Ik was zo gelukkig met dit mooi kind en zijn prachtige heldere, grote, smaragd groene ogen. Ik bedankte hem hartelijk om mij zo een mooi kind te geven. De ogen en de kleur ervan blijven in mijn gedachten dwalen. Enig idee wat het zo kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Catalina,

   Deze droom gaat over iets wat hij bij jou geraakt heeft en daardoor kunnen helen.
   Misschien heeft hij je eerst pijn gedaan en daarmee een wond opengehaald dat nu genezen is.
   Of het was puur zijn liefde die iets goeds voor jou gedaan heeft wat nu echt tot uiting bij jezelf begint te komen.

 33. Abeni says:

  Hallo Scarlet,

  ik droomde dat er 2 mannen de ogen van verschillende mensen hardhandig pakte en die weer op andere mensen gingen zetten. Iedereen daar had dus 2 verschillende ogen qua vorm en kleur. Ik weet wel dat het doel van deze 2 mannen was om speciale mensen te maken met bijzondere gavens. De mensen die ze deze ogen gaven hoorde bij de groep van de mannen. Het leken mensen die echt door ze gevormd waren qua uiterlijk.

  Ik hoop dat je mij uitleg kan geven over deze droom.

  Afz Abeni

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom lijkt te gaan over hoe te tegen dingen aankijkt of hoe anderen tegen dingen aankijken. Dat er verschillende manieren zijn om iets te bekijken. Nu lijkt het soms wel alsof jij (of iemand anders) gedwongen wordt om op een bepaalde (andere) manier te kijken.
   Het kan echter ook een uitnodiging zijn voor jou om dingen op een andere manier te gaan bekijken en te gaan doorzien.

 34. Melissa says:

  Hallokes ,
  Ik droomde dat er een man met lang grijs haar naast men bed me boos aankeek met groene ogen , enig idee wat het juist wilt zeggen mvg Melissa x

  1. Melissa says:

   Ps de ogen gaven licht

  2. Scarlet says:

   Dit is meestal een personificatie van de kritiek of frustratie die we naar onszelf hebben.

 35. Miriam says:

  Hoi hoi, ik droomde dat mijn ex op de rand van zijn bank zat me aan keek met heftig rood doorlopen ogen, en zei, je mag zo ie zo altijd langs komen. In de droom was ik samen met zijn dochter mee gegaan naar hun huis.

  1. Scarlet says:

   Hey Miriam,

   Dit klinkt eerder als een intuïtieve droom dat je aanvoelt dat je ex je verdrietig is om iets en je mist.

 36. Daan says:

  Ik heb (voor de zoveelste keer) gedroomd over een man waarmee ik een relatie heb gehad. Het contact met hem is sinds een aantal weken verbroken. Ik droomde dat hij zomaar ineens mijn huis binnen stapte en vertelde dat hij een geheim had wat hij alleen met mij wilde delen. Op een gegeven moment keek hij mij aan met 1 troebel oog en zijn rechteroog was pikzwart. Wat betekent dit? (Excuus als ik twee keer een reactie heb gemaakt maar ik zie mijn eerste er niet tussen staan.)

  1. Scarlet says:

   Hey Daan,

   Dit is een uiting van of een angst of een onderbuik gevoel dat hij niet helemaal oprecht is. Dat kan gaan om oprechtheid uit het verleden, maar ook hoe hij nu in het leven staat.
   Ergens maak je jezelf er gewoon nog een beetje zorgen om, maar weet je ook dat je hem niet meer binnen kunt laten.

 37. Joy says:

  Ik droomde dat ik bij mijn vader achterop de fiets zat. De fiets viel om waardoor we samen op de grond vielen en ik boven op zijn hoofd viel. Hij had erg veel pijn en toen hij zich op zijn rug draaide haalde hij zijn rechteroog eruit. Ik voelde me bang en schuldig en sloeg mijn handen voor mijn ogen omdat ik er niet naar kon kijken. Hierna schrok ik wakker. Ik ben erg benieuwd wat hier de betekenis van kan zijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Joy,

   Dit gaat over een schuldgevoel of angst die je hebt om je vader pijn te doen. Het gaat wel duidelijk over vroeger.
   Dit is met name gericht op de tijd dat je aan het loskomen was van je vader en hem meer als gewoon mens ging zien.
   Wat de droom eigenlijk probeert te plaatsen is hoe je nu ten op zichten van je vader staat. 🙂

 38. Dromenlotje says:

  Hoi Scarlet, Ik heb vanacht gedroomd dat een kennis ontstekingen in zijn ogen had hij had ze zelf schoongemaakt maar ik zag dat er in 1 oog nog vuil zat dat ik weg gehaald heb.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat hij zijn visie of zijn manier waarmee hij naar dingen kijkt aan het veranderen is, maar jij doorhebt dat het nog iets beter/anders mag. 🙂

 39. Sarah says:

  Ik heb gedroomd over mezelf met groene ogen en de aders waren heel duidelijk te zien,Weet je misschien wat dit betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Sarah,

   Dit gaat er waarschijnlijk over dat je iets van jezelf over het hoofd ziet en dat er een bepaalde spanning/stress uit voortkomt.

 40. sofia says:

  ik had een rare droom, ik kon mijn ogen openen maar zag wazig en mijn ogen pikte en had pijn aan mijn ogen
  toen ik wakker werd was ik opgelucht dat het maar een droom was

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een rare droom. Deze is wel helemaal in overeenstemming met de algemene betekenis van dromen over ogen: iets over het hoofd zien of iets niet onder ogen willen komen.

   1. sofia says:

    Dag Scarlet Vriendelijk bedankt voor je snelle antwoord. ik ben mijn droom aan het analyseren en hopelijk te weten te komen wat ik over het hoofd zie of niet onder ogen wil komen. Bedankt en een fijne dag groeten Sofia

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     En als je het niet in deze droom vindt, wordt het vast duidelijk in de volgende of in het dagelijks leven. 🙂

 41. Irene says:

  Hey, ik heb al een paar dromen dat mijn pupil heel groot word. Ik vroeg mij af of dat iets betekend?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat kan erop duiden dat je iets steeds meer aan het doorzien bent of dat je overprikkeld aan het raken bent.

 42. Zonnebloem says:

  Hi Scarlet, in mijn droom vannacht waren mijn ogen groot (kon er zeg maar zo inscheppen met mijn vingers) en er zaten allemaal vieze gele brokken in. Ik schaamde mij hiervoor want het zag er niet uit (ik was ergens met een groepje). In dat groepje was een jongen die was heel bijbels en ik wilde hem meer vertellen over waar ik in geloof. Maar die ogen maakte mij natuurlijk meer onzeker. Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit staat symbool voor je onzekerheid, dat je toch ergens nog twijfelt over waar jij in geloofd, of je het wel goed ziet of dat je iets groter maakt dan het is.
   Terwijl het wel goed voor jou is, je energie geeft. Er zit nog een angst op en die angst houdt je in het dagelijks leven eigenlijk ook meer tegen dan je lief is.

 43. Susanne says:

  Hoi Scarlet,

  ik heb vannacht gedroomd over dat ik werkzaam was op een kinderdagverblijf. Een moeder kwam haar kindje brengen die die nacht geboren was. Ik vond er van alles van… Ik nam vervolgens leiding en gaf bij mijn leidinggevende aan dat dit toch niet kon. Het kindje leek steeds kleiner te worden en lag uiteindelijk in een bloempotje. Toen ik daarin keek om te zien of het nog leefde, opende het de ogen en waren ze fel lichtblauw.

  Groetjes Susanne

  1. Scarlet says:

   Hey Susanne,

   Deze droom gaat erover dat je meer controle over je eigen leven mag nemen.
   Anderen kunnen namelijk niet alles zien en dat is oké. Jij ziet wat voor jou belangrijk is.

 44. Rachel says:

  Hoi, wat fijn dat ik bij jou terecht kan! Ik heb onlangs mijn eerste spirituele consult gehad, waarbij diegene contact heeft gehad met mijn gidsen. Echter diezelfde avond terwijl ik in sliep viel, schrok ik 2x direct weer wakker door 2 droomflitsen. Bij de eerste keek een man met lang haar mij aan en zijn ogen werden vuurrood, alsof ze rood licht uitstraalden. Ik schrok wakker, keerde mijn gedachten naar iets positiefs en sukkelde weer half in slaap. En meteen kwam ik in een droom waarin ik door iemand werd gegrepen en kon ik hem met mijn armen weren terwijl die man met een draaiend hoofd en gillend probeerde mij te raken. Zo absurd en heb ik nooit eerder ervaren in mijn dromen/nachtmerries. Enig idee wat dit zou kunnen beteken?

  1. Scarlet says:

   Hey Rachel,

   Dat zijn heftige dromen!
   Mijn eerste reactie is dat het consult of iets anders een angst geraakt heeft of herinneringen uit een vorig leven getriggerd heeft (als je daarin gelooft).
   Vanuit daar ben je een van die dingen aan het verwerken in deze flitsten.
   Het heeft in ieder geval een connectie met boosheid/frustratie, maar hoe die precies zit is niet helemaal duidelijk.

 45. Isa says:

  hoi scarlet,
  Ik heb laatst een hele rare droom gehad. Het ging over een oud stuk papier. Op dat stuk papier zag ik iedere keer 1 oog tegelijkertijd, In de iris van het oog stonden steeds woorden, maar ik kon ze niet lezen omdat ze ronddraaiden. Op de achtergrond hoorde ik een stem die iets zei, maar ik kon het niet verstaan. Mijn visie zoomde steeds in op 1 oog tegelijkertijd en switchte ook snel naar een ander oog.

  1. Scarlet says:

   Hey Isa,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Dit soort dromen gaan over onszelf ontcijferen en leren kennen.
   Er zijn stukken van onszelf, gedragingen, emoties, etc, die we niet begrijpen en het lukt nog steeds niet helemaal om ze op te pakken. Daar gaat dit over.

 46. Rick says:

  Hoi Scarlet,

  In mijn droom keek ik mezelf aan in de spiegel, en ik had blauwe ogen wel met puppil

  Wat kan dit betekenen ?

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Rick,

   Blauw staat vaak voor de behoefte aan rust, dus in dit geval rust in je hoofd.
   Daarnaast kan dit gaan over dingen steeds rustiger en positiever bekijken.

   1. Lenie says:

    Hoi Scarlet,

    Mijn droom intrigeerde me zo dat een uitleg wel prettig zal zijn.
    In mijn droom zag ik een man (iemand uit mn directe omgeving, die erg in zichzelf is). Hij keek me recht aan en zijn rechteroog had een vurig rode rand rondom, en hij staarde me streng aan. Toen draaide zijn hoofd en zag ik dat het vol zat met allerlei zaadjes. Alsof zn huid helemaal doorzichtig was. Zag er heel griezelig uit. Ik ben erg benieuwd wat dit me te vertellen heeft.

    Groetjes Lenie

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Dit is een uiting van iets dat je opgepikt hebt bij hem.
     Dat hij verdriet en boosheid in zich heeft wat er niet uitkomt.
     En dat hij veel potentie in zich heeft, maar dat hij dat ook verstopt.

 47. Emily says:

  Ik droomde dat ik op een plek was waar ik over een rand heen moest, onder was water en ik moest oversteken. In mijn handen had ik 2 voorwerpen die ook mee moesten. Er waren mensen in het water aan wie ik hulp vroeg, maar uit het niets stond daar een man met twee verschillende kleur ogen, 1 blauw en ander bruin, waren normale ogen, allen het kleurverschil viel op.

  Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je de uitdaging uit mag gaan van het contact maken met je emoties. Dat is belangrijk voor jou om vooruit te komen, zegt deze droom.
   De ogen van de man zeggen hierbij dat het belangrijk is om verschillende situaties van twee of meerdere kanten te bekijken.

   1. Emily says:

    Hi Scarlet, dank je wel voor je snelle reactie! En wat mooi dat je dit platform hebt voor mensen.

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Heel erg graag gedaan! Wat tof dat je de tijd neemt nog even te reageren. <3

 48. Sigi says:

  Hallo, ik had een wel erg enge droom. Ik droomde dat ik wilde plassen, maar voortdurend gestoord werd door kinderen. Na het plassen goot ik de urine ter hoogte van de wc-deur over de grond zodat de kinderen die het toilet binnenstormden erin trapten. Nadien merkte ik op dat ze me door gaten in een houten muur hadden beloerd tijdens het plassen. Dan probeerde ik hun ogen uit te krabben door het gat in de muur. Weet u wat dit betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Sigi,

   Deze droom gaat erover dat je voor je gevoel te maken hebt met hele basale emoties van anderen zoals jaloersie.
   Hier voel je je erg door in het nauw gedreven en in de gaten gehouden.
   Ergens wil je terugvechten door jezelf minder zichtbaar te maken, maar dat werkt niet.

 49. Katja says:

  Hey hey,
  Super interessant om dit allemaal te lezen.
  Ben hier beland omdat ik gisteravond een enorme nachtmerrie heb gehad… ik droomde dat mijn armen vol zaten met gaten waar ik blauwe oogbollen in zag zitten die probeerde ik eruit te halen en met sommige lukte dat en toen heelde mijn huid op die plekken wel ….. maar toch doodeng om te zien!! De gehele droom was sowieso al eng en raar ben er al hele dag beetje van slag van. Enig idee wat dit zou kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Katja,

   Wat vervelend dat je zo’n nachtmerrie hebt gehad.
   Dit is een droom die gaat over het goed opletten voor je handelt.
   Dat je (in je eigen beleving) soms te snel handelt of iets zegt voor je goed gekeken hebt wat het beste is om te doen.

 50. Tamar says:

  Hoi. Ik droomde dat mijn buurman (die in het echte leven verliefd op mij was en wel eens ruzie zocht) mij gister begon op te zoeken/aan te vallen, omdat ik een naam van een kennis van hem online opzocht. Anyway hij drukte met zijn vingers mijn ogen in. Enig idee wat dit betekend? Alvast bedankt. Gr, Tammy

  1. Scarlet says:

   Hey Tammy,

   Dit is een droom die aangeeft dat je beter op mag letten en niet te veel de goede kant van de ander moet willen zien.
   Daar mag meer balans in komen. 🙂

 51. Kimberley says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde heel veel afgelopen nacht en ook van alles door elkaar maar de ogen zijn blijven hangen zeg maar… ik keek naar een kennis die Was haar ogen met een doorzichtige gel aan het schoon maken van binnen uit en ze zei mij dat ook te doen alleen zouden mijn blauwe ogen daardoor wel een tijdje bruin worden met glimmers erin ik deed dit en zag idd de kleur veranderen deed geen pijn de gel daarna goed ogen uitgespeeld.. de kleuren waren opvallend helder in mijn droom.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit stukje van de droom geeft aan dat je soms even wat beter mag kijken naar dingen en ook soms net even dingen vanaf een andere kant mag bekijken.
   Dat geeft veel meer helderheid voor jezelf en het is minder pijnlijk dan je misschien verwacht/onbewust bang voor bent.

   1. Kimberley says:

    Dank je wel voor de snelle reactie! Super fijn dat je dit doet voor ons soms laten dromen mij niet los en nu ik er uitleg over krijg valt het ook direct op zijn plaats. Dank je wel!

    1. Scarlet says:

     Dat is erg fijn om te horen!

 52. Laura says:

  Hoi Scarlet,
  Wat leuk dat je dit doet!
  Ik had een visioen/droom van een zwartgrijze uil met felblauwe ijzige ogen die me indringend van dichtbij aankeken.
  Hij zat in een donker bos. Hij krijste naar me.
  Kort daarna had ik een visioen/droom over een rode gloed, alsof ik vlakbij een brand stond.
  Groetjes,
  Laura

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat over loslaten. Je weet namelijk meer dan je denkt, maar je twijfelt te veel aan jezelf, waardoor je eigen wijsheid niet helemaal uit de verf komt.
   Spiritueel gezien kan het ook over de gave helderziendheid gaan. 🙂

 53. Mike says:

  Hi Scarlet, ik droomde dat ik hele grote ogen en vooral pupillen had…strange als die kat in Shrek. Wat betekent dat? Bedankt alvast.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat betekent dat je probeert dingen te (door)zien, maar dat dat nog niet helemaal lukt.

   1. Mike says:

    Bedankt voor de uitleg en dat klopt helemaal 🙂

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 54. F says:

  Hey scarlet
  Ik droomde dat ik paarse ogen had ik keek in de spiegel en bleef naar mijn ogen staren en ik vond het zo mooi en mijn haar was ook een andere kleur was rood volgens mij en in mijn droom zei ik tegen mezelf dat ik vaker verschillende oog kleuren heb
  Wat kan dit betekent dat ?
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey F,

   In dit geval gaat het herover dat je dingen meer vanaf een afstand mag bekijken, de grote lijnen mag zien.
   Eigenlijk hebben de kleuren die je ogen in je dromen hebben zo ook een betekenis. 🙂

 55. J says:

  Hee Scarlet,

  Ik droomde dat een oude bekende helemaal zwarte ogen had. Deze oude bekende is overleden.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dat geeft aan dat jij diegene nog meer aan het loslaten bent. Zelf een nieuwe fase in je leven ingaat.

 56. ann-sophie vanhaelemeersch says:

  Hallo, gedroomd over mij je broer die gestorven was, later in mijn droom leefde hij opnieuw maar in een fractie van een seconde zag ik gouden gele ogen, ook bij andere mensen. Het was heel raar, het was mijn broer niet meer, zo voelde het aan in de droom, het was niet eng of zo, maar viel bij andere mensen ook op die gouden ogen. Op het einde kwam een olifant met gouden ogen op mijn schoot zitten, ik was niet-bancaire. Wat betekent dit? Dank je wel op voorhand

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je merkt dat mensen niet altijd helemaal zijn wie ze zijn, dat ze een masker dragen.
   Dat is je in het verleden bij je broer ook wel eens opgevallen en dat komt dus nu weer even omhoog.

   De olifant geeft hierbij aan dat je je er niet te druk over hoeft te maken, dat het normaal is.

 57. Scarlet says:

  Hi!
  Dit betekent dat er iets is waarvoor je je ogen niet meer kunt sluiten/wat je niet meer kunt ontkennen.

 58. M says:

  Mijn dochtertje van 3 jaar is voor de tweede X wakker geworden, ik gok door een enge droom. Ze ziet een groen oog naar haar kijken en wilt niet meer terug naar haar bed. Dit is de 2e x dat ze deze oog ziet. Paar maanden terug gebeurde dit ook.. Vanwege dat ze 3 is en het eng vind kan ik er niet meer uit krijgen dan dit. Enig idee? Dankjewel groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey M,

   Vaak staan op deze leeftijd zulke dromen voor de angst om het fout te doen, veroordeeld te worden. Een angst dat iemand boos op haar is/wordt.

 59. Sofie says:

  Ik droomde dat mijn nieuwe vriend zijn pet over zijn gezicht had hangen en terwijl knuffelde ik hem om een speelplaats. Hij was blij le t knuffelen en stak daarom zijn armen uit in de hoogte, van enthousiasme. Ik schaamde me en zij dat hij niet zo moest opvallen. Wat wil dit zeggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Sofie,

   In deze droom ben je eigenlijk bezig wat meer los te laten dat je het goed moet doen en jezelf aan moet passen. Je vriend helpt je hierbij.

 60. Ly says:

  Ik heb gedroomd dat ik bij mijn vriend op schoot zat. Toen ik hem in de ogen aankeek werden die steeds zwarter. Ik durfde hem niet meer aan te kijken en hij begon te lachen. Hij zei tegen mij op een cynische manier dat ik zo lekker bang kon zijn. Hij moest daar om lachen. Een slang was aanwezig in de kamer. (er was nog veel meer in de droom maar dit is de korte versie)
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Met vriendelijke groet,
  Lydia

  1. Scarlet says:

   Hey Lydia,

   Deze droom gaat erover dat er iets is wat jouw vriend of jullie relatie negatief beïnvloedt.
   Dat kan een patroon van hemzelf zijn, maar dat kan ook gaan over iets of iemand die zich met jullie bemoeid.
   Onder deze droom zit dan ook de angst om hem te verliezen of de angst dat hij zich voor je afsluit.

 61. Lydia says:

  Hoi Scarlet,

  Heel erg bedankt voor de uitleg! Hier kan ik wat mee.

  Liefs Ly

 62. Marjorie says:

  Hey
  Ik heb al heel lang (5 jaar ongeveer)dat ik in mijn droom slaap en de volgende dag in mijn slaap me ogen met moeiten open doe (in mijn droom)
  Heeft u een idee of een betekenis waarom dat is.

  Groetjes marjori

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit kan aangeven dat je jezelf niet altijd of helemaal de ruimte geeft om dingen te doen die je echt leuk vindt.
   Dat je als het ware te veel verplichtingen hebt en daardoor niet helemaal toekomt aan jezelf.

 63. Laura says:

  Hoi,

  ik heb in de afgelopen weken 3 x gedroomd dat ik een soort draad uit de binnenkant van mijn oog haal. Het voelt heel raar alsof het een beetje vast zit dan moet ik echt trekken en dan haal ik ongeveer 10 cm lange draad uit mijn oog. Het is elke keer mijn linker oog. En ik sta voor de spiegel als ik dat doe. Wat zou het evt kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit is een signaal dat je onderbewustzijn je emoties aan het ordenen is.
   Je mag als het ware de rode draad en het overzicht creëren in alles wat je voelt.

 64. Jean-Paul says:

  Goedenavond,

  Ik had gisteravond een droom over iemand die terwijl er een gesprek gaande was met meerdere personen hij mij met licht samengetrokken mij aankeek. Alsof hij mij eigen ergens van verdacht had. Toen ik naar hem keek zag ik zijn ogen wit worden en veranderen in katten ogen of reptiel ogen. Waarna zijn ogen weer normaal werden. Daarna keek die gene mij nog intenser en haatdragender aan en weer veranderen zijn ogen in die witte kleur, witte katachtige of reptiel achtige ogen waarna ik door iets die mij met een hard geluid wakker maakten ik weer wakker werd.. (einde droom)

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat deze persoon (of mensen waar hij symbool voor staat) niet helemaal eerlijk zijn.
   Dat ze maskers dragen en verschillende delen van zichzelf verbergen. Daar begin je je steeds bewuster van te worden.

   1. Jean-Paul says:

    Dank u voor uw analyse. Ik begrijp wat u hiermee bedoelt.

 65. Theo van Dijk says:

  Mijn vader is na een kortstondig ziekbed overleden in 2004. Hij overleed in de avond, diezelfde nacht droomde ik dat ik hem boven mij zag zweven. Zijn ogen waren geel gekleurd. Weet u wat dit toentertijd inhield?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   In deze situatie kan de kleur geel erop wijzen dat hij zijn lichamelijke lasten aan het achterlaten was, zodat hij zijn eigen energie terug kon pakken.

 66. Rosey says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde dat ik 1 normaal oog had en 1 kleiner, diepliggend oogje zonder pupil. Alleen wit. Dat was eng om te zien. Heb jij een idee wat dit zou kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Dit gaat er over dat je soms iets het voordeel van de twijfel geeft, terwijl dat niet helemaal goed voor jou is.

   1. Rosey says:

    Dank je wel Scarlet. Ik twijfel aan het doen van online training manifesteren. Ik heb een webinar gevolgd en ben geinspireerd geraakt. Alleen is deze kostbaar en ik ken mij zelf, ik ben bang dat ik niet “all in” ga om er dagelijks voor te gaan zitten. Terwijl ik wel het belang ervan in zie.

 67. Jolien says:

  Hoi Scarlet,
  Een vriendin (mijn bestie) van mij heeft al iets meer dan een week een droom over een oog en ik en mijn vriendin zouden graag willen weten wat de betekenis is van haar droom.
  Haar droom gaat over dat ze een oog ziet met een ster erin.
  De ster is vervangen door de pupil.
  Na een tijdje gaat ze in het oog door de ster en komt ze terecht in een bloemenveld.
  Daar zit mijn vriendin samen met een jongen hand in hand.
  Ik zou graag de betekenis willen weten van deze droom.
  Ik ben je al heel dankbaar ik hoop dat je snel reageert.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Hoe we dit kunnen vertalen ligt er ook een klein beetje aan hoe ‘spiritueel’ ze is. 🙂
   Spiritueel gezien gaat dit er namelijk over dat ze energetisch aan het reizen is in de energetische wereld en daar contact heeft met een andere ziel.

   Als we het meer psychologisch vertalen, dan gaat dit erover dat haar systeem haar probeert te vertellen dat ze zichzelf meer op waarde mag schatten en vanuit daar fijne verbindingen mag aangaan.

   Het kan ook een combi zijn van beide. 🙂

 68. Isabella says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had een hele rare droom ik was met een iemand we hadden een soort date, daarna kwam er een vrouw naar ons toe die hem wou afpakken. (Degene met wie ik was was iemand uit het verleden die ik af en toe sprak.) De vrouw en ik kregen op een gegeven moment ruzie, en ik haar oog zag ik het boze oog () in haar ogen en uit haar ogen komen, toen schreeuwde ik “ Ik weet wat jij doet.” Ze pakte me pols vast en kneep het zo hard met haar nagels dat het begon te bloeden. Hierna werd ik wakker en ik vond het een hele nare droom, enig idee wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je er iemand op dit moment in je leven is die je niet echt vertrouwt.
   De droom geeft ook aan dat deze persoon niet zo dichtbij je staat, maar dat je deze persoon via via kent.
   Je kijkt als het ware door deze persoon heen en het is waarschijnlijk een vrouw.

 69. Nena says:

  Hoi Scarlet,
  Wat tof dat jij een reactie geeft op ieders comment!

  Ik had een droom over een “mooie” kleine man met prachtige groene ogen, die mij doordringend aan keek vanuit een deur opening, volgens mij stond er ook nog een man voor hem, enig idee wat dit kan betekenen?

  Ik zie je reactie graag tegemoet.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Ik doe mijn best. 🙂

   Spiritueel gezien kan dit je spirituele gids zijn geweest en dat zou ook mijn eerste vermoeden zijn.

   De algemene vertaling is dat je in het proces zit waarin je fijnere contact met leuke mensen op wilt bouwen, maar dat daar soms nog mensen tussen staan.

   Het kan natuurlijk ook nog eens allebei zijn. 🙂

 70. Heleen Waal says:

  Als ik mediteer zie ik heel vaak ogen…. Alle vormen en kleuren… goud, zilver, rode irissen, drakenogen…. Gisteravond waren het blinde ogen…. Heb jij wellicht een idee wat dit kan betekenen? De draak knippert me voor mijn gevoel bemoedigend toe en de rest kijkt alleen maar. Ik voel me ook niet bekeken maar begroet ze en ga door…. Ik kan alleen voor mijn gevoel geen goed voelend antwoord vinden

  1. Scarlet says:

   Dit kan verschillende dingen betekenen, maar waarschijnlijk gaat het over je derde oog die zich steeds verder ontwikkelt.
   Het gaat over inzicht in jezelf krijgen, je eigen kracht vinden en zien en daarin bemoedigd worden. 🙂

 71. Hendrikje says:

  Droomde over planten die ik gestekt had, en over wilde poten, kon mijn ogen niet openen.
  Er kwam een persoon die ik een plant wilde geven, weer een gevecht om mijn ogen geopend te krijgen.

  1. Scarlet says:

   Dit kan een signaal zijn dat je echt meer rust nodig hebt, dat je oververmoeid begint te raken.

Leave a comment

Your email address will not be published.