Dromen over ogen

Posted on
Dromen over ogen. Wat betekent het als ogen in je dromen een hele prominente rol spelen? Meestal staan ogen in dromen voor hoe jij dingen ziet.

Dromen over ogen. Wat betekent het als ogen in je dromen een hele prominente rol spelen? Meestal staan ogen in dromen voor hoe jij dingen ziet.

Als de ogen in dromen opvallend zijn, dan is dat meestal een teken dat je de dingen niet goed ziet. Je ziet de dingen niet zoals ze werkelijk zijn, maar hebt voor jezelf de waarheid een beetje verdraaid. Dat probeert je onderbewustzijn je op deze manier duidelijk te maken.
Meestal gebeurt dit omdat je, door je verkeerde beeld, teveel spanning, stress of angsten met je meedraagt.

Bekijk alles eens even opnieuw zonder oordeel. Wat is er nu werkelijk, zonder dat je er een mening over hebt? Waarschijnlijk zorgt dit ervoor dat je inderdaad doorkrijgt dat je dingen te groot hebt gemaakt of verkeerd geoordeeld hebt. Er kan dan een last van je schouders vallen.

Meestal is deze betekenis van toepassing als je in je droom blind wordt of er iets ergs met je ogen aan de hand is in je droom.

Dromen over ogen: een teken dat je last van boze ogen hebt

Een verklaring die wat meer spiritueel van aard is, is dat je last hebt van boze ogen. Dit betekent dat iemand zo negatief over je denkt, dat je dat raakt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand heel jaloers op je is en dat zo op jou projecteert. Daarnaast kan het ook zo zijn dat iemand bewust zwarte magie op je afstuurt.

Je dromen zijn dit allemaal aan het verwerken en proberen je bewuster te maken. Het is tijd dat je jezelf meer gaat beschermen en beter voor jezelf op gaat komen.

Deze betekenis is met name van toepassing als de rest van je droom ook schimmig of zelfs eng is. 

Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit, dan kun je hier meer lezen over jezelf energetisch beschermen.

Wat is jouw visie?

Een laatste mogelijke verklaring is dat het tijd is dat je op zoek gaat naar je eigen visie. Je hebt heel lang geluisterd naar de meningen en ideeën van anderen. Misschien heb je er zelfs naar geleefd.

Nu is het tijd dat je jezelf daarvan los gaat maken en je eigen mening gaat vormen en volgen. De kernvraag is: “wat vind jij?”

Deze betekenis is met name van toepassing als de mensen in je dromen grote ogen hebben of als er iets met je eigen ogen gebeurt in de droom. Bijvoorbeeld dat ze een andere kleur hebben of een bijzondere vorm.