Jezelf energetisch beschermen

Posted on

Hieronder kun je het webinar terugkijken dat ik afgelopen maandagavond gegeven hebt over jezelf energetisch beschermen. 
Ik leg hierin uit hoe je jezelf kunt beschermen zonder jezelf volledig te isoleren van de wereld, maar toch op zo’n manier dat je geen last hebt van de negatieve energie van anderen.

De eerste stap in jezelf afsluiten voor de energie van anderen

De eerste stap in dit proces is bewustwording. Pak een pen en papier en bepaal in ieder geval wanneer je het meest kwetsbaar bent voor de energie van anderen.
Is dat op je werk? In de stad? Of op andere plekken?
Zijn er bepaalde mensen die jouw kwetsbaarder maken?

Let ook heel erg op energievampieren. Mensen die heel veel op zichzelf betrekken en vanuit hun eigen onzekerheid jouw energie nodig hebben om te blijven staan. Ze kosten je veel en zuigen je leeg.

Daarnaast is het heel belangrijk om te weten wat je als eerste voelt wanneer iemand met jouw energie aan de haal gaat. Wat voel je als je iets overneemt? Wat voel je als iemand jouw energie wegneemt?

6 manieren om jezelf energetisch te beschermen

In de video hierboven leg ik uitgebreid 6 manieren uit om jezelf te beschermen. Deze kun je zien vanaf ongeveer 17:18 minuten.

Kort samengevat zijn dit de 6 methodes die ik vaak aanraad en het is aan jou om ze uit te testen, aan te passen en zo te maken dat er een bij jou past. Gebruik je fantasie en gevoel en oefen er heel veel mee.

Energieschild

Stel jezelf voor dat je een transparant energieveld om je heen hebt die negativiteit buiten houdt en positiviteit binnen laadt.

Energiedraden doorknippen

Knip de draden door die je leegzuigen en niet goed voor jou zijn. Laat de positieve draden bestaan.

Stop mensen in de kast

Heb jij een paar mensen in je leven die echt vervelend zijn. Stop ze in de kast en sluit ze op, zo kunnen ze niet meer met je energie knoeien.

Antivirus software installeren

Als je iets met computers hebt, kun je jezelf voorstellen dat je een programma in jezelf installeert dat je beschermt tegen de energie van anderen. Zowel die erin wil komen als die eruit gaat.
Je kunt deze software ook automatisch laten opstarten als jij wakker wordt.

Je hebt een afstandsbediening. 

Stel je voor dat je een afstandsbediening hebt waarmee je alles aan en uit kunt zetten en aan kunt passen. Daarmee kun je ook je energie beschermen.

Je hebt iets dat je beschermt

Stel je voor dat je een dier, gids of iets anders hebt wat jou beschermt tegen de negatieve energie van anderen. Dit is de makkelijkste als je er nieuw mee bent.

Je dagritme erop aanpassen

Voor de beste energetische bescherming is het belangrijk dat je jezelf vaak beschermt, goed checkt en er een ritme van maakt. Dan kan het ook een automatisme worden.

Begin bijvoorbeeld je dag met je beschermingsmechanisme aan te zetten.
Check deze tijdens de lunch of als je naar de wc gaat.
Zorg ervoor dat je herkent wanneer het niet helemaal werkt, zodat je in kunt grijpen
Maak je bescherming extra sterk als je naar die drukke plekken en vervelende mensen gaat
En ontlaad jezelf elke avond!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

  1. Jezelf energetisch beschermen: signalen dat je niet goed beschermd bent | Ontspanningstuin says:

    […] Jezelf energetisch beschermen is ontzettend belangrijk als je hoogsensitief bent of als je jezelf spiritueel aan het ontwikkelen bent. […]

  2. De invloed van de mensen om je heen | Ontspanningstuin says:

    […] maakt niet uit hoe goed je gegrond bent of hoe goed je jezelf energetisch beschermd, de mensen met wie je veel omgaat zullen je beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld een partner hebt die […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.