Jezelf Energetisch Ontladen

Posted on

Tijdens het webinar afgelopen maandagavond zijn we ingegaan op hoe je jezelf energetisch kunt ontladen, zodat je afkomt van dat volle gevoel en het gevoel dat je van alles met je meedraagt wat niet van jou is.

De eerste stap in alles wat je energetisch doet is bewustwording

De belangrijkste stap is de eerste stap. Deze zorgt er namelijk voor dat jij op de juiste weg zit. Dit is met energetisch werken net zo. Daarom is het zo belangrijk dat je je bewust bent van alles wat er energetisch bij je speelt.

Om ervoor te zorgen dat je je hier bewust van wordt en gaat herkennen wanneer je iets van een ander met je meedraagt, kun je het beste ‘s ochtends als je wakker wordt gelijk een check uitvoeren door het volgende aan jezelf te vragen: ‘hoe voel je je?’ zo word je jezelf gelijk bewust van je eigen energie.
Daarnaast is het belangrijk dat je van jezelf weet wat je denkt (dit is gelinkt aan hoe je jezelf voelt) en wat er in je leven speelt. Door dit te weten, is het namelijk makkelijk om onderscheid te maken wat van jou is en wat je van een ander hebt overgenomen. Wat je hebt overgenomen past namelijk niet bij wat er in jouw leven speelt en aan de dingen waar jij aan denkt.
Als jij gelukkig bent in je relatie, kan je niet ineens een soort liefdesverdriet voelen. Dit is dan van iemand anders.

Ervaar je iets aparts of heb je een vervelend gevoel? Dan kun je jezelf ook afvragen: ‘is dit wat ik voel van mij?’
Je voelt dan intuïtief het antwoord aan en herkent gelijk of je nu iets overgenomen hebt van een ander.

6 manieren om jezelf te ontdoen van de energie van een ander

daisy-583090_640Bepaal allereerst voor al deze manieren voor jezelf welke kleur jouw energie heeft (even los van de chakra’s en je aura). Als je het niet weet, gebruik dan je lievelingskleur. En bepaal welke kleur de energie van een ander heeft als jij dat hebt over genomen.

Dit is belangrijk, want aan de hand van deze twee kleuren kun jij de energie van een ander uit je lichaam zien wegstromen, zodat je ontlaadt.

Manier 1: verbonden met de aarde

Deze manier draait er volledig om dat je jezelf voorstelt dat je verbonden bent met de aarde (via wortels of iets anders), zodat je jezelf vervolgens kunt voorstellen dat de energie van een ander jouw verlaat en de grond in trekt.

Manier 2: spoel het van je af

De tweede manier om van de energie van een ander af te komen, is onder de douche stappen en het voor je zien dat die energie van een ander van je afspoelt en zo via het afvoerputje je huis verlaat.

Manier 3: trek die jas uit!

Stel jezelf voor dat je een jas aan hebt, een jas met de energie van die ander(en). Stel je voor dat je die zo in een keer uit kunt trekken en naast je neer kunt laten vallen. Weg met die zwaarte!

Manier 4: je voordeur is heilig

Stel je voor dat jouw voordeur heel speciaal is. Het heeft namelijk een onzichtbare energetische deur die niemand open kan doen. Door deze deur moet je gewoon heenlopen en als je er doorheen loopt, houd het alles wat niet van jou is tegen. Alles van andere blijft buiten.

Manier 5: schrijf het uit

Heb je met name last van een vol hoofd en een drukkend gevoel? Pak een pen en papier en schrijf het uit. Schrijf alles van je af wat in je opkomt. Schrijf het maar van je af en uit je systeem. Zo laat je alles van die ander los.

Manier 6: kom in beweging

Ga wandelen, fietsen of sporten en ontlaad jezelf. Stel je voor dat die activiteit ervoor zorgt dat alles uit je lijf geslingerd wordt. Door je beweging heeft het geen houvast meer en glijd van je af.

Waar komt het op neer

Het komt er eigenlijk allemaal op neer dat jij je voorstelt dat de energie van een ander een bepaalde kleur heeft en dat die energie met die kleur uit je systeem verdwijnt.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.