Een autobiografie schrijven om het verleden te verwerken

Posted on

Een autobiografie schrijven om het verleden te verwerkenEen autobiografie schrijven doe je meestal om iets achter te laten voor anderen, bijvoorbeeld je kinderen of kleinkinderen of om je eigen verleden te kunnen verwerken en los te laten.

Vandaag ga ik in op de laatste reden om een autobiografie te schrijven. Je verleden verwerken en loslaten is namelijk essentieel voor een heerlijk ontspannen leven. Je hoeft niet continu op rustige momenten terug getrokken te worden naar alles wat er gebeurt is. Je hoeft niet van die rare donkere dromen te hebben en je hoeft niet dat gevoel te hebben dat je nog tegengehouden wordt.
Je mag vrij zijn en genieten en alles achter je kunnen laten.

De stappen van het verwerken

De eerste stap hierin is toch vaak jezelf bewust worden van wat er gebeurt is, zodat je je gevoel kunt begrijpen en doorvoelen.
Daarna kun je alles wat er gebeurt is gaan accepteren. Dit betekent nog niet dat je het goedkeurt, maar je erkent dat het zo gebeurt is.
Vervolgens is het tijd om het achter je te gaan laten. Je kunt er niks aan veranderen, maar je kunt jezelf er wel van bevrijden. Je laat het los en kijkt vooruit. Je neemt alleen mee wat ervan geleerd hebt.
Natuurlijk kun je af en toe nog steeds boos zijn en soms verdrietig zijn, maar je voelt en weet dat het nu een plek heeft en dat het je niet meer tegenhoudt.

Hoe schrijf je een autobiografie?

In de onderstaande video leg ik uit hoe je een goede autobiografie schrijft die je helpt je verleden te verwerken.

De kernpunt zijn:

  • Schrijf in chronologische volgorde
  • Neem een leeg blad en maak er een tijdlijn naast, zodat je overzicht krijgt
  • Accepteer dat dit voor jou de waarheid is
  • Schrijf zoveel mogelijk details op
  • En betrek je gevoel er zoveel mogelijk bij.

Ik wens je heel veel succes bij het schrijven van jouw autobiografie en loop je even vast of heb je vragen, laat dan een reactie achter of mail me even. 🙂 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.