Je gids leren kennen

Posted on

Tijdens dit webinar vertel ik je zoveel mogelijk over gidsen. Wat zijn gidsen? Wie zijn ze? Wat doen ze? En hoe kun je met ze communiceren en samenwerken? Dat komt allemaal aan bod tijdens deze online training. 

Wat is een gids?

Een gids is een ziel in de energetische wereld die op zielsniveau met jou verbonden is. Het is bijna hetzelfde als een tweelingziel, want de band is krachtiger dan die met een zielsverwant.

Jij en je gids(en) zijn dan ook compleet met elkaar verbonden, waardoor je gids jou van binnen en van buiten kent. Hij/zijn kent al je talenten, obstakels, levenslessen, levensmissie(s), onzekerheden, minpunten en pluspunten. Er zijn geen geheimen tussen jou en je gids.
Dit is misschien geen prettig idee, maar je gids zal je nooit, maar dan ook echt nooit veroordelen. Je gids heeft namelijk alleen maar pure liefde voor jou.

Een gids is namelijk zo in balans dat hij of zij zich nooit persoonlijk aangevallen of beledigd voelt door jou. Het maakt niet uit of je wel of niet luistert. Je gidsen zijn er altijd voor jou en zodra jij openstaat om te luisteren, beginnen zij te praten.
Jouw gids kan wel eens boos zijn op jouw, maar dat is altijd om iets wat je jezelf aandoet. Een gids kan strikt zijn, maar is altijd rechtvaardig en liefdevol.

Waar ken je een gids van?

In de meeste gevallen ken je jouw gids of gidsen uit een vorig leven. In een enkel geval kan het zijn dat je je gids nooit in een leven ontmoet hebt en dat echt alleen de zielsverbinding in de energetische wereld jullie bij elkaar heeft gebracht, maar dit komt haast nooit voor.

Zo komt het bijna ook haast nooit voor dat je gids iemand is die je in dit leven gekend hebt en overleden is. Dit heeft er mee te maken dat een gidsen zo puur en in balans moet zijn, dat ze geen ballast mogen hebben uit een leven.
Ze lijken wel op mensen en kennen de emoties, maar die hebben meestal betrekking op jouw leven en niet op henzelf. Gidsen zijn zo puur.

Andere begeleiders bij je hebben

Je kunt wel andere geesten en energieën bij je hebben die je begeleiden en willen helpen en die liefdevol met je omgaan, maar dat hoeven nog geen gidsen te zijn.
Dit zijn bijvoorbeeld overleden geliefde of mensen uit vorige levens die nog even bij je willen zijn.

Ze stellen zich dan vaak ook niet voor als gids, maar juist als begeleider.

Hoe herken je jouw gids(en)?Je gids leren kennen

Jouw gids herken je aan die puurheid en die onvoorwaardelijke liefde.

In de bovenstaande video zit een kleine meditatie (vanaf ongeveer 16:11 minuten), waarin je wordt meegenomen in een reis die je jouw gids(en) laat ontmoeten.
Als je niks ziet of haast niks voelt, heeft dat ermee te maken dat je nog moet oefenen om hier helemaal open voor te staan. Blijf oefenen, vragen stellen aan je gidsen en luisteren, dan komt het vanzelf helemaal goed.

Vraag ook aan je gids om je een bepaalde lichamelijke sensatie of gedachte te geven, waaraan je hem of haar kunt herkennen.

Wil je een uitgebreidere meditatie doen om je gids te ontmoeten? Klik dan hier om deze aan te schaffen.

Heb je een of meerdere gidsen?

Dit verschilt heel erg per persoon. Er zijn geen vaste regels voor. Je hebt in ieder geval een gids vanaf je geboorte die bij je is en er altijd voor je is. Soms heb je er meerdere, maar laten ze zich niet allemaal zien. Soms heb je er maar een en soms heb je een tijdelijke gids erbij.

Alles kan, maar je zit nooit zonder gids.

Hoe kun je communiceren met je gids?

Communiceer met je gids alsof het een echt persoon is (die je alleen niet kunt zien). Praat tegen je gids in je hoofd of hardop en stel vragen, lucht je hart en doe alles wat goed voelt of wat je nodig hebt. Je gids is je beste vriend(in) die er altijd voor je is en alles voor je wil doen met onvoorwaardelijke liefde.

Vergeet ook niet om je gids zo nu en dan te bedanken. 

Als je echt helemaal geen antwoord krijgt in je gevoel of gedachtes. Neem dan de tijd om je te omringen met stilte en je even te onttrekken van alle andere mensen. Neem een pen en papier voor je en schrijf eerst je hoofd en gevoel leeg. Vraag dan aan je gids om je door te geven wat je wilt weten en schrijf op wat er in je opkomt.
Zo kun je oefenen om het contact te laten stromen.

Hoe kun je samenwerken met je gids?

Je gids kan alles voor je doen. Je kan hem/haar vragen je energetisch te healen als je bijvoorbeeld verkouden bent. Je kan om energie vragen als je dat nodig hebt.

Je kan vragen of hij/zijn je wil helpen met een moeilijke fase en je energetisch te ontladen en te beschermen.
Je kan je gids vragen om advies en je af en toe te laten leiden.

Luister naar je gids als die aangeeft dat je beter naar rechts kunt gaan terwijl je van plan was naar links te gaan en je zult super leuke en verrassende dingen meemaken.

Je gids is je energetische levenspartner met wie je alles kunt delen, waar je alles aan kunt vragen en waarmee je alles kunt doen. Het is net een echte partner die je alleen niet ziet. De liefde heeft alleen een andere vorm dan die met je echte partner.

Wil jij je gids ontmoeten in een uitgebreide meditatie? Klik dan hier voor meer informatie.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

19 Reactie(s)

 1. Christine Roetert says:

  Ik heb niks mogen ‘zien’ nog. Maar ik moest wel vreselijk en met diepe snikken huilen. Dit lucht op en had ik even nodig. Mooi!

  1. scarlet says:

   Dat is heel mooi om te horen en als je vaker oefent, komt er veel meer naar boven 🙂

 2. anoniem says:

  ik heb het gevoel dat ik nooit alleen ben en als ik drugs op heb word het erger dan zie ik schaduwen…en allemaal kippenvel heel mijn lijf…maar verder geen enge dingen…of is dat wat anders

  1. Scarlet says:

   Dat kan inderdaad zijn dat je geesten ziet, maar het kan ook zijn dat het hersenspinsel zijn die gestimuleerd worden door de drugs. Ik kan zo even niet inschatten welke van de twee opties het is, maar misschien voel je het zelf wel 🙂

   1. anoniem says:

    ik snap het maar had filmpje gemaakt en daar zie je bij een lamp dat ie opeens heel fel wit wordt en aarna sepiahachtig en flikkeren ….

    verder merk ik wel vaak dat ik spontaan kippenvel krijg.

    bedankt alvast

    1. Scarlet says:

     Dan kunnen we met zekerheid zeggen dat je te maken hebt met een positieve energie/entiteit. De kans is groot dat dat je gids of een overleden geliefde is. 🙂

 3. Nas says:

  Ik heb een hele tijd geleden voor de tjunami een droom gehad die bleef maar terug komen. Ik woonde 3 hoog en er was water tot aan mijn woonkamer raam. Ik deed het raam open en stapte in een bootje. Ik peddelde naar een strand wat heel erg uitgestrekt was. Erg breed. En als ik daar was vervaagde de boel. Ik heb deze droom zeker dik een half jaar gehad. Tot de tjunami was geweest. Toen heb ik die droom niet meer gehad. Zo heb ik meerdere dromen die terug blijven komen. Ik ben op zoek naar de betekenis. Wat niet altijd even makkelijk gaat. Zijn deze dromen ook soort gidsen?

  1. Scarlet says:

   Zoals je het nu schrijft, lijken jouw dromen een uiting te geven aan je intuïtie. Dat maakt het soms lastig voor je om te vertalen. Check daarom altijd eerst even je gevoel met de vragen: ‘is dit voorspellend?’ ‘is dit een verwerkingsdroom?’ ‘is dit intuïtie?’. Dan weet je ook waar je het moet zoeken en dat scheelt al heel veel 🙂

 4. Anja says:

  Hallo scarlet ik vond het een bijzondere ervaring. Ik nog niet zoveel ervaren. Maar ik werd ontzettend emotioneel. En heeft me wel rust gebracht.

 5. Joey says:

  Soms heb ik het gevoel of ik iemand is of ik zit op het werk en ben moe dsn doe ik me handen pols onder koud water darna 5 min later zoveel enery niet te stoppen meer ik heb ooit iemand gesproken en die heb tegen mij gezeg dat ik maganeetseur ben maar dat ik meer dan dat kan kunt u me meer over vertellen

  1. Scarlet says:

   Hey Joey,

   Dat klinkt inderdaad alsof je stiekem veel energie hebt. 🙂
   Je kunt het beste even Googlen naar iemand die een cursus magnetiseren geeft, die kan je er vast meer over vertellen.

 6. Jamie Borst says:

  Ik ben opzoek gegaan naar mijn gids, dit was iets aparts. Voor mijn gevoel kwam ik in mijn hoofd het was daar heel donker en leeg. Ik vroeg of mijn gids zich wilde laten zien, vervolgens zag ik een straal van boven af komen een zonnestraal en een wazig gezicht. Ik zag een baardje donker haar….. en OPEENS besefte ik dat dit de overleden vader van mijn moeder was. Ik barstte in tranen uit…. wat is er zojuist gebeurt?

  1. Jamie Borst says:

   ik vergeet trouwens de melden dat toen ik in mijn hoofd zat het donker was maar en ik overal witten draadjes zag… alsof ik voor mijn gevoel de verbinden in mijn hoofd zag…

   1. Scarlet says:

    Dat was het waarschijnlijk ook precies. Je zag alle verbindingen om je heen en met jezelf <3

  2. Scarlet says:

   Wat ontzettend bijzonder.
   Eigenlijk heb je dus contact gemaakt met hun tijdens deze ervaring. <3

 7. Mirelle says:

  Hi,
  Graag zou ik meer willen weten over gidsen en over spiritualiteit. Ik heb standaard mijn kleine ik bij me en (denk ik) mijn gids. Ze heet Amy en ze is er altijd. Ik zie haar en praat met haar. Sinds vandaag is er rechts van me, ook een man bijgekomen. Ik heb nog niet gepraat met hem. Ik vind dit fijn, maar ook lastig. Soms ben ik bang dat het verzinsel zijn en dat ik later zo’n gekke oude dame wordt;-). Ik weet ook niet zo goed wat ik hier mee moet of kan. Zou dit wel graag willen onderzoeken. Tips? Ik hoor graag van je. Groeten Mirelle

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Dat klinkt alsof je al hele leuke ervaringen hebt. 🙂
   Het is ook altijd goed om te twijfelen, want dat houdt je geaard.
   Boeken lezen over spiritualiteit is altijd een goede tip, zoals het sprookje van de dood.
   Als ik en mijn uitleg met je resoneren, dan vind je het misschien leuk om eens te kijken naar wat ik hierin te bieden heb: https://scarletlepair.com/hspl

 8. Dylan says:

  Hoi scarlet ik weet niet of deze submit nog actief maar hier toch mijn vraag, Vaak als ik zit of lig worden mijn heupen ineens ijs koud, Of ik krijg een rilling over me helle lichaam, Zou dit iets kunnen betekenen of is het meer dat ik gek word?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit kan zeker iets betekenen.
   Spiritueel gezien kan dit aangeven dat je niet helemaal goed gegrond bent of dat er een energetische blokkade bij je heupen zit.
   Maar ik zou ook heel even naar de arts gaan, want het kan ook aangeven dat je misschien bepaalde vitamine/mineralen tekort komt.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.