Dromen over paarden

geplaatst op
dromen over paarden

Dromen over paarden. Wat betekent het als je droomt over een paard? Paarden staan voor onze innerlijke kracht en soms ook elegantie.
Als je droomt over gezonde paarden die vrij rennen, betekent dit dus ook dat je een nieuwe krachtbron hebt gevonden die je sterker maakt en nieuwe energie geeft.

Dromen over paarden

Als je droomt over een paard, dan is dat dus een goed teken. Je bent gegroeid en hebt dingen losgelaten. Er is een nieuwe ruimte ontstaan in je leven. Die ruimte is er voor jou om te groeien.
Vaak kom je hierdoor meer tot jezelf. De kans is groot dat je jezelf de komende tijd steeds beter en positiever gaat voelen.

Dromen dat je paard rijdt

Als je aan het paardrijden bent in je droom, dan begin je je leven steeds meer onder controle te krijgen. Je gebruikt je energie goed en maakt steeds meer keuzes die goed voor jou zijn.

Dromen over zieke paarden

Als het paard in je droom ziek is, dan is dit een waarschuwing. Er zijn mensen of situaties in je leven die je te veel energie kosten en te veel van je vragen. Je staat daardoor steeds minder in je eigen kracht.

Dromen over een dood paard

Wanneer het paard in je dromen dood is, dan ben je iets kwijtgeraakt wat je in het verleden kracht heeft gegeven. Je kan bijvoorbeeld de steun van een goede vriend of vriendin kwijtgeraakt zijn. Het kan ook zijn dat je een ex waar je afhankelijk van was, nu echt aan het loslaten bent.

De kleur van het paard

Een zwart paard staat voor je eigen elegantie en sensualiteit. Als het paard in je dromen bruin is, dan gaat het om je werkkracht en de doelen in je leven. Een wit paard staat voor je eigen gevoel en spiritualiteit.
Een bont paard staat voor je leven in het algemeen.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

41 Reacties

 1. Bas says:

  IK droomde laatst dat ik op een mooie grote zwarte volbloed reed en op een hoog gebouw aankwam dat enkel met stenen trappen te beklimmen was wel 100 meter hoog en trappen van steen van beneden tot aan de top, terwijl ik wilde afstappen om deze te beklimmen begon mijn paard trap voor trap deze uit zichzelf te beklimmen, hoger en hoger tot aan de top, daar schrok het paard van iets en gooide zich naar achteren terwijl ik van het paard geworpen werd en op de top viel stortte mijn paard zich de diepte in en viel ogenschijnlijk dood
  Ik werd met hartkloppingen wakker !
  Wat zou deze droom kunnen betekenen wie het weet mag het zeggen

  1. Scarlet says:

   Hey Bas,

   Waarschijnlijk wil jouw droom zeggen dat je steeds meer leeft vanuit jezelf en je eigen kracht en daardoor je doelen aan het behalen bent. Er zit echter nog een angst in jou dat het fout gaat, dat iets of iemand je blokkeert.

 2. Catharina says:

  Ik heb afgelopen nacht een kudde wilde paarden in mijn droom gezien. Ze stonden allemaal vrij in de natuur omringd met veel bomen en veel weide waar ze verse gras aan het grazen waren. Ik kwam van een bergje aflopen naar de kudde paarden. Ze zagen mij aanlopen en liepen allemaal langs mij heen, alsof ze mij in tijden niet gezien hadden en begroetten mij door mij langs te lopen en kopstootjes te geven. Elk paard had zijn eigen kleur. Opmerkelijk was dat ze er mooi goed en gezond uit zagen. Het gras was zo groen en vers dat je het van afstand kon ruiken. In mijn droom voelde ik me vrij van alles alsof ik eindelijk mijn vrijheid erkende door op die plaats aanwezig te moeten zijn om dit te kunnen voelen. In de realiteit zit ik als een nachtegaal opgesloten in een gouden kooi. Wat zou mijn droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Catharina,

   Je droom geeft aan dat je het in je hebt om volledig vrij te zijn en dat te voelen, maar daarvoor is het wel voor nodig dat je je eigen kracht gaat omarmen en jezelf gaat voeden met inspiratie en heel veel positiviteit.

 3. Kirsten says:

  Ik droomde dat ik een paard moest helpen bevallen. Een bruin paard en er kwamen 3 veulens uit. Allemaal dood. Uit de ogen van het bruine paard kwam bloed en ook zij stierf..

  Toevallig is er veel gebeurd deze week. Maar ik droom nooit over paarden. Wat betekend Dit?

  Groetjes Kirsten

  1. Scarlet says:

   Hey Kirsten,

   Dit gaat heel duidelijk over verlies. Het is een verwerking van heel veel verschillende dingen. Alsof je er even allemaal de grip niet op hebt en alles je energie kost. Je bent door alles even je kracht kwijt.

 4. Boy says:

  Hallo ik heb vannacht gedroomd dat er een groep mensen paard reed in volle galop en ik rende zelf naast hun mee en voor hun uit.
  Ook loodste ik hun door bepaslde wegen heen.
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Boy,

   Dit betekent dat jij de leiding aan het nemen bent. 🙂 Je kracht mag er eindelijk uitkomen.

 5. Flip says:

  Hallo daar, vannacht droomde ik van een groot gespierd donkerbruin paard met flinke manen waar ik naar toe liep en mee weg ben gereden (uiteindelijk) een andere droom in, die ik mij dan weer niet kan herinneren.
  Groet, Flip

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is echt een mooi teken dat je steeds meer controle krijgt over jezelf en de doelen in je leven. 🙂

 6. Lente says:

  Hallo
  Mijn moeder droomt nu vaak dat zwarte paarden haar willen vangen en naar de hel willen brengen. Ze wordt dan ook gillend wakker. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Lente,

   Als ik dit zo lees, dan betekent dat dat ze onverwerkte emoties heeft, waar ze voor aan het vluchten is.

 7. Brigitte says:

  Hoi, ik ben helemaal in de war van mijn droom vanacht. Ik droomde dat ik op een wit paard zat en dat er meer mensen bij waren met paarden. Ook mensen die ik ken. We komen bij een weg die ipv een brug (dus omhoog) maar naar beneden gaat, heel diep ( omgekeerde brug) we moesten hier doorheen om thuis te komen. Ik had een wild paard en was bang. Zat er niet goed op en de teugels werkte niet goed. Dus we gingen ervoor en het was eng . Raakte iedereen kwijt, ook mijn cap en trui. In het midden nog gepraat tegen het paard (al weet ik niet meer wat) en toen kwamen we aan het einde. Voelde me bang, bevrijd, emotioneel (nu nog) wat zou het kunnen betekenen? Hoop dat ik iets van je hoor.. dank je wel

  1. Scarlet says:

   Hey Brigitte,

   Dit gaat over je eigen emotionele groei en spirituele transformatieproces. Je bent grote stappen aan het zetten en veel aan het overwinnen. 🙂

 8. Sabien says:

  Hallo,
  Ik was heel mooi aangekleed . Was op een feest met me vriendin. Zij ging paardrijden, en zei erna ga jij ook jij kan het zo goed altijd. Ik trots op het paard ,ik kwam moeilijk op het paard , het paard ging al lopen voordat ik erop zat. Ik kwam door me hoge hakken er niet goed op. Als ik dan eindelijk goed zat ging ik galopperen maar dan viel ik er weer bijna af. Ik was helemaal in de war toen ik wakker werd. Wat betekent dit allemaal ?.. het paard was bruin

  1. Scarlet says:

   Hey Sabien,

   Dit is een uiting van een stukje onzekerheid in jezelf. Het lijkt wel alsof je niet durft te dromen en denkt dat je je doelen niet gaat bereiken.

 9. Natalie says:

  Hallo,

  Ik droomde vannacht dat een bruin paard met zwart me achter na dat te rennen. Ik rende naar een hok en hield de deur dicht met iemand anders nog. Uit eindelijk kreeg het paard se deur open en viel dood neer op de grond.
  In mijn droom was is zo bang.
  Werd er zelfs wakker van

  1. Scarlet says:

   Hey Natalie,
   Dat is een intensieve droom! De betekenis is echter heel simpel: je bent bang voor de macht/kracht van jezelf en van anderen.

 10. Zey says:

  Hallo, ik droomde dat ik op een moeilijk zwart paard reed (waar iedereen van afviel ) maar helemaal geen moeite had. Ineens zit ik achterstevoren op het paard en nog steeds gaat het prima. Dan komt ineens een man ook op het paard zitten en rijden We samen. Maar dat wilt het paard niet en gooit de man ervan af. Ik sta ineens op me benen op de grond en zie het paard liggen op de grond. Onder het paard een klein meisje. Zij was de krachtdreef van het paard en had zich pijn gedaan. Zij en het paard waren verbonden aan elkaar. De man wilt weer gaan rijden en ik word boos op hem en zeg “zie je niet dat zij zich heeft bezeerd”.

  1. Scarlet says:

   Hey Zey,

   Dit gaat over het contact maken met je eigen kracht en dat je dit echt alleen moet doen. Je zorgt veel beter voor je kwetsbaarheid en ziet deze veel meer. Heerlijk!

 11. D. says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik, uit het niets, een paard had geërfd van iemand (onbekend). Het was een enorm groot, stevig, krachtig zwart paard. Maar dan ook echt unbreakable. Ik wist dat ik hem juist moest behandelen, eervol. Toen ik bij de manege aankwam, lagen de paarden in rijen op kleedjes op de grond zodat de juiste dame op het juiste paard kon stappen en het paard vanzelf omhoog kwam met iemand op zijn rug (net als een kameel). Ik was heel bang voor mijn geërfde paard. We gingen voor het eerst kennismaken, ik ging voor het eerst paardrijden en het paard was zo machtig, dus ik durfde er niks mee. En kreeg ook geen begeleiding van de leraar/manager. Hij was te druk.. De manager was een lakse bal die niet goed voor de paarden zorgde en dat vond ik zorgwekkend. Vooral omdat ik wist dat MIJN paard de juiste zorg nodig had. Hij probeerde het goed te praten met zijn vieze glimlach. Sterker nog.. hij wilde mijn paard van mij kopen en verder verwaarlozen, puur om mij te jennen. Nu ik hierover schrijf besef ik dat ik wel zou weten hoe ik met het paard om moest gaan, maar omdat die manager in de weg staat kan ik er niks mee doen. Dit is best wel een bekend patroon. Voor iemand willen zorgen/om iemand willen geven, maar een externe persoon saboteert de boel en doet er van alles aan om mij weg te werken. Intern zit ook iets wat zorgt dat ik niet voor mijzelf mag zorgen. Alles moet altijd om die negatieve energie (?) draaien. Wat zou dit toch te betekenen hebben?

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit gaat heel duidelijk over je eigen vertrouwen over je kracht en sensualiteit. Laten zien wie je echt bent en vanuit daar leven.
   Je onderschat je eigen kracht enorm en laat je dus leiden of beïnvloeden door anderen, terwijl dit helemaal niet goed voor je is.
   Je bent ergens ook bang voor je eigen kracht, wat ervoor zorgt dat je niet op je intuïtie vertrouwt.

   Het is hoog tijd dat je aan de slag gaat om dit patroon te doorbreken. 🙂

 12. Salieke says:

  Ik heb gedroomd dat ik op een strand stond en ik keek naar rotsen in de verte. Plots zag ik een paard van de rots naar beneden vallen. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Salieke,

   Dit betekent dat je ergens nog steeds je eigen kracht niet wilt accepteren/zien

 13. Yeraldin says:

  hallo.

  mijn vriend droomde dat hij een wandeling maakte met een mooi bruine paard.
  en dat er mensen bij kwamen kijken en die wouden dat het paard mee deed met wedstijd, maar mijn vriend wou dat niet, hij bleef rustig rond wandelen met het paard en de mensen kwamen om fotos te maken van het paard.
  hij moest langs een klap deurtje om naar de andere kant van het plek te komen, maar hij liep om met het paart om naar de andere kant te komen.

  groetjes Yeraldin

  1. Scarlet says:

   Hey Yeraldin,

   Deze droom geeft aan dat hij heel krachtig is, maar er nog niet alles mee doet, omdat hij denk dat mensen er vervelend op gaan reageren.

 14. Joan says:

  Ik droomde dat ik 10 paarden kocht voor 7 euro. Al snel realiseerde ik mij dat ik niks heb aan 10 paarden, dus ik verkocht ze voor 5 euro per paard. Wat kan dat betekenen? Ik heb verder niets met paarden..

 15. Joan says:

  Ik droomde dat ik 10 paarden kocht voor 7 euro. Al snel realiseerde ik mij dat ik niks heb aan 10 paarden, dus ik verkocht ze voor 5 euro per paard.

  Wat kan dat betekenen? Ik heb verder niets met paarden..

  1. Scarlet says:

   Hey Joan,

   Wat een bijzondere droom. De betekenis is ook super simpel: je bent je kracht aan het vergroten. Dat kan fysiek zijn, maar ook financieel (meest waarschijnlijk) of emotioneel.

 16. Veronique van Oosterom says:

  Hoi hoi,

  een collega van mij is opzoek naar een betekenis van haar droom. Al enige tijd geleden droomde zij dat ze in een wei stond met een paard. (een cirkel) maar het hek stond in brand en het paard redde haar door haar uit de brandende cirkel te halen en aan de andere kant neer te zetten.
  Wat zal hiervan de betekenis kunnen zijn?

  1. Scarlet says:

   Hey Veronique,

   Deze droom gaat erover dat ze zich opgesloten voelt in een bepaalde situatie en dat ze haar eigen kracht nodig heeft om hieruit te komen.

 17. Deniz says:

  Ik droomde over twee dode paarden. Ze hadden allebei dezelfde kleur. Donker grijs en echt blinkend. Ze lagen dood op de grond. Ze werden met een soort machine naar boven getrokken. En iemand ging ze verbranden of iets doen. Ik heb het niet gezien. Ik was ongelukkig en verbaasd. Het was ook donkere en niet zo aangename plaats.

  1. Scarlet says:

   Hey Deniz,

   Dit gaat of over je eigen wijsheid of intuïtie die je onderdrukt (voor anderen).

 18. Denkse says:

  Ik droomde dat er twee zwarte paarden langs me heen denderde in de nacht en ze vielen allebei op een weg en daarnaast liep een spoor en daar denderde de zelfde moment een trein langs . Ik riep ze en een stond op en kwam naar mij toe gerend en ze stond naast me en ik wees de weg. T voelde gigantisch de kracht van de paard die naast mij stond de andere sjokte er achter aan…

  1. Scarlet says:

   Hey Denske,

   Dat klinkt alsof je je eigen kracht eindelijk aan het wakker maken bent. 🙂

 19. Michelle says:

  Hoo Scarlet,

  Ik droomde over een familiefeest, buiten aan lange tafels. Er stond een pony bij, en die beet mij 2 keer in mijn arm. Een ander persoon sloeg de pony later, wat mijn een dubbel gevoel van wraak en medelijden gaf.

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Als ik het zo even met een algemene betekenis oppak, zou het betekenen dat je een deel van jezelf (een kracht/zelfvertrouwen) onderdrukt, omdat je bang bent dat het je tegen gaat werken.
   Dit is/wordt ook bevestigd door anderen.

 20. Wilma says:

  Hoi scarlet,

  ik droomde dat ik in een auto reed en zag paarden los lopen op de weg, 1 groot paard dicht bij en zag ook wit of beige paarden wat verder weg ! ik stopte en wou 112 bellen want ik vond het te gevaarlijk dat ze los liepen! 2x lukte het bellen niet, bij de derde keer zag ik dat ik het nummer 112 wel in drukte ,toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Wilma,

   Dit betekent simpelweg dat je je eigen kracht steeds meer aan het losmaken bent. 🙂

 21. Madelene says:

  Ik droomde van een hele hoge paal met een rond platform erop lag een paard te bevallen van een klein veulentje die na z’n geboorte wegvloog

  1. Scarlet says:

   Hey Madelene,
   Dit staat voor een doel of droom die jij bestempelt hebt als onhaalbaar, terwijl deze dat wel is, als je je eigen kracht gebruikt.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond