Dromen over paarden

geplaatst op
dromen over paarden

Dromen over paarden. Wat betekent het als je droomt over een paard? Paarden staan voor onze innerlijke kracht en soms ook elegantie.
Als je droomt over gezonde paarden die vrij rennen, betekent dit dus ook dat je een nieuwe krachtbron hebt gevonden die je sterker maakt en nieuwe energie geeft.

Dromen over paarden

Als je droomt over een paard, dan is dat dus een goed teken. Je bent gegroeid en hebt dingen losgelaten. Er is een nieuwe ruimte ontstaan in je leven. Die ruimte is er voor jou om te groeien.
Vaak kom je hierdoor meer tot jezelf. De kans is groot dat je jezelf de komende tijd steeds beter en positiever gaat voelen.

Dromen dat je paard rijdt

Als je aan het paardrijden bent in je droom, dan begin je je leven steeds meer onder controle te krijgen. Je gebruikt je energie goed en maakt steeds meer keuzes die goed voor jou zijn.

Dromen over zieke paarden

Als het paard in je droom ziek is, dan is dit een waarschuwing. Er zijn mensen of situaties in je leven die je te veel energie kosten en te veel van je vragen. Je staat daardoor steeds minder in je eigen kracht.

Dromen over een dood paard

Wanneer het paard in je dromen dood is, dan ben je iets kwijtgeraakt wat je in het verleden kracht heeft gegeven. Je kan bijvoorbeeld de steun van een goede vriend of vriendin kwijtgeraakt zijn. Het kan ook zijn dat je een ex waar je afhankelijk van was, nu echt aan het loslaten bent.

De kleur van het paard

Een zwart paard staat voor je eigen elegantie en sensualiteit. Als het paard in je dromen bruin is, dan gaat het om je werkkracht en de doelen in je leven. Een wit paard staat voor je eigen gevoel en spiritualiteit.
Een bont paard staat voor je leven in het algemeen.

 

101 Reacties

 1. Bas says:

  IK droomde laatst dat ik op een mooie grote zwarte volbloed reed en op een hoog gebouw aankwam dat enkel met stenen trappen te beklimmen was wel 100 meter hoog en trappen van steen van beneden tot aan de top, terwijl ik wilde afstappen om deze te beklimmen begon mijn paard trap voor trap deze uit zichzelf te beklimmen, hoger en hoger tot aan de top, daar schrok het paard van iets en gooide zich naar achteren terwijl ik van het paard geworpen werd en op de top viel stortte mijn paard zich de diepte in en viel ogenschijnlijk dood
  Ik werd met hartkloppingen wakker !
  Wat zou deze droom kunnen betekenen wie het weet mag het zeggen

  1. Scarlet says:

   Hey Bas,

   Waarschijnlijk wil jouw droom zeggen dat je steeds meer leeft vanuit jezelf en je eigen kracht en daardoor je doelen aan het behalen bent. Er zit echter nog een angst in jou dat het fout gaat, dat iets of iemand je blokkeert.

 2. Catharina says:

  Ik heb afgelopen nacht een kudde wilde paarden in mijn droom gezien. Ze stonden allemaal vrij in de natuur omringd met veel bomen en veel weide waar ze verse gras aan het grazen waren. Ik kwam van een bergje aflopen naar de kudde paarden. Ze zagen mij aanlopen en liepen allemaal langs mij heen, alsof ze mij in tijden niet gezien hadden en begroetten mij door mij langs te lopen en kopstootjes te geven. Elk paard had zijn eigen kleur. Opmerkelijk was dat ze er mooi goed en gezond uit zagen. Het gras was zo groen en vers dat je het van afstand kon ruiken. In mijn droom voelde ik me vrij van alles alsof ik eindelijk mijn vrijheid erkende door op die plaats aanwezig te moeten zijn om dit te kunnen voelen. In de realiteit zit ik als een nachtegaal opgesloten in een gouden kooi. Wat zou mijn droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Catharina,

   Je droom geeft aan dat je het in je hebt om volledig vrij te zijn en dat te voelen, maar daarvoor is het wel voor nodig dat je je eigen kracht gaat omarmen en jezelf gaat voeden met inspiratie en heel veel positiviteit.

 3. Kirsten says:

  Ik droomde dat ik een paard moest helpen bevallen. Een bruin paard en er kwamen 3 veulens uit. Allemaal dood. Uit de ogen van het bruine paard kwam bloed en ook zij stierf..

  Toevallig is er veel gebeurd deze week. Maar ik droom nooit over paarden. Wat betekend Dit?

  Groetjes Kirsten

  1. Scarlet says:

   Hey Kirsten,

   Dit gaat heel duidelijk over verlies. Het is een verwerking van heel veel verschillende dingen. Alsof je er even allemaal de grip niet op hebt en alles je energie kost. Je bent door alles even je kracht kwijt.

 4. Boy says:

  Hallo ik heb vannacht gedroomd dat er een groep mensen paard reed in volle galop en ik rende zelf naast hun mee en voor hun uit.
  Ook loodste ik hun door bepaslde wegen heen.
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Boy,

   Dit betekent dat jij de leiding aan het nemen bent. 🙂 Je kracht mag er eindelijk uitkomen.

 5. Flip says:

  Hallo daar, vannacht droomde ik van een groot gespierd donkerbruin paard met flinke manen waar ik naar toe liep en mee weg ben gereden (uiteindelijk) een andere droom in, die ik mij dan weer niet kan herinneren.
  Groet, Flip

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is echt een mooi teken dat je steeds meer controle krijgt over jezelf en de doelen in je leven. 🙂

 6. Lente says:

  Hallo
  Mijn moeder droomt nu vaak dat zwarte paarden haar willen vangen en naar de hel willen brengen. Ze wordt dan ook gillend wakker. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Lente,

   Als ik dit zo lees, dan betekent dat dat ze onverwerkte emoties heeft, waar ze voor aan het vluchten is.

 7. Brigitte says:

  Hoi, ik ben helemaal in de war van mijn droom vanacht. Ik droomde dat ik op een wit paard zat en dat er meer mensen bij waren met paarden. Ook mensen die ik ken. We komen bij een weg die ipv een brug (dus omhoog) maar naar beneden gaat, heel diep ( omgekeerde brug) we moesten hier doorheen om thuis te komen. Ik had een wild paard en was bang. Zat er niet goed op en de teugels werkte niet goed. Dus we gingen ervoor en het was eng . Raakte iedereen kwijt, ook mijn cap en trui. In het midden nog gepraat tegen het paard (al weet ik niet meer wat) en toen kwamen we aan het einde. Voelde me bang, bevrijd, emotioneel (nu nog) wat zou het kunnen betekenen? Hoop dat ik iets van je hoor.. dank je wel

  1. Scarlet says:

   Hey Brigitte,

   Dit gaat over je eigen emotionele groei en spirituele transformatieproces. Je bent grote stappen aan het zetten en veel aan het overwinnen. 🙂

 8. Sabien says:

  Hallo,
  Ik was heel mooi aangekleed . Was op een feest met me vriendin. Zij ging paardrijden, en zei erna ga jij ook jij kan het zo goed altijd. Ik trots op het paard ,ik kwam moeilijk op het paard , het paard ging al lopen voordat ik erop zat. Ik kwam door me hoge hakken er niet goed op. Als ik dan eindelijk goed zat ging ik galopperen maar dan viel ik er weer bijna af. Ik was helemaal in de war toen ik wakker werd. Wat betekent dit allemaal ?.. het paard was bruin

  1. Scarlet says:

   Hey Sabien,

   Dit is een uiting van een stukje onzekerheid in jezelf. Het lijkt wel alsof je niet durft te dromen en denkt dat je je doelen niet gaat bereiken.

 9. Natalie says:

  Hallo,

  Ik droomde vannacht dat een bruin paard met zwart me achter na dat te rennen. Ik rende naar een hok en hield de deur dicht met iemand anders nog. Uit eindelijk kreeg het paard se deur open en viel dood neer op de grond.
  In mijn droom was is zo bang.
  Werd er zelfs wakker van

  1. Scarlet says:

   Hey Natalie,
   Dat is een intensieve droom! De betekenis is echter heel simpel: je bent bang voor de macht/kracht van jezelf en van anderen.

 10. Zey says:

  Hallo, ik droomde dat ik op een moeilijk zwart paard reed (waar iedereen van afviel ) maar helemaal geen moeite had. Ineens zit ik achterstevoren op het paard en nog steeds gaat het prima. Dan komt ineens een man ook op het paard zitten en rijden We samen. Maar dat wilt het paard niet en gooit de man ervan af. Ik sta ineens op me benen op de grond en zie het paard liggen op de grond. Onder het paard een klein meisje. Zij was de krachtdreef van het paard en had zich pijn gedaan. Zij en het paard waren verbonden aan elkaar. De man wilt weer gaan rijden en ik word boos op hem en zeg “zie je niet dat zij zich heeft bezeerd”.

  1. Scarlet says:

   Hey Zey,

   Dit gaat over het contact maken met je eigen kracht en dat je dit echt alleen moet doen. Je zorgt veel beter voor je kwetsbaarheid en ziet deze veel meer. Heerlijk!

 11. D. says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik, uit het niets, een paard had geërfd van iemand (onbekend). Het was een enorm groot, stevig, krachtig zwart paard. Maar dan ook echt unbreakable. Ik wist dat ik hem juist moest behandelen, eervol. Toen ik bij de manege aankwam, lagen de paarden in rijen op kleedjes op de grond zodat de juiste dame op het juiste paard kon stappen en het paard vanzelf omhoog kwam met iemand op zijn rug (net als een kameel). Ik was heel bang voor mijn geërfde paard. We gingen voor het eerst kennismaken, ik ging voor het eerst paardrijden en het paard was zo machtig, dus ik durfde er niks mee. En kreeg ook geen begeleiding van de leraar/manager. Hij was te druk.. De manager was een lakse bal die niet goed voor de paarden zorgde en dat vond ik zorgwekkend. Vooral omdat ik wist dat MIJN paard de juiste zorg nodig had. Hij probeerde het goed te praten met zijn vieze glimlach. Sterker nog.. hij wilde mijn paard van mij kopen en verder verwaarlozen, puur om mij te jennen. Nu ik hierover schrijf besef ik dat ik wel zou weten hoe ik met het paard om moest gaan, maar omdat die manager in de weg staat kan ik er niks mee doen. Dit is best wel een bekend patroon. Voor iemand willen zorgen/om iemand willen geven, maar een externe persoon saboteert de boel en doet er van alles aan om mij weg te werken. Intern zit ook iets wat zorgt dat ik niet voor mijzelf mag zorgen. Alles moet altijd om die negatieve energie (?) draaien. Wat zou dit toch te betekenen hebben?

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit gaat heel duidelijk over je eigen vertrouwen over je kracht en sensualiteit. Laten zien wie je echt bent en vanuit daar leven.
   Je onderschat je eigen kracht enorm en laat je dus leiden of beïnvloeden door anderen, terwijl dit helemaal niet goed voor je is.
   Je bent ergens ook bang voor je eigen kracht, wat ervoor zorgt dat je niet op je intuïtie vertrouwt.

   Het is hoog tijd dat je aan de slag gaat om dit patroon te doorbreken. 🙂

 12. Salieke says:

  Ik heb gedroomd dat ik op een strand stond en ik keek naar rotsen in de verte. Plots zag ik een paard van de rots naar beneden vallen. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Salieke,

   Dit betekent dat je ergens nog steeds je eigen kracht niet wilt accepteren/zien

 13. Yeraldin says:

  hallo.

  mijn vriend droomde dat hij een wandeling maakte met een mooi bruine paard.
  en dat er mensen bij kwamen kijken en die wouden dat het paard mee deed met wedstijd, maar mijn vriend wou dat niet, hij bleef rustig rond wandelen met het paard en de mensen kwamen om fotos te maken van het paard.
  hij moest langs een klap deurtje om naar de andere kant van het plek te komen, maar hij liep om met het paart om naar de andere kant te komen.

  groetjes Yeraldin

  1. Scarlet says:

   Hey Yeraldin,

   Deze droom geeft aan dat hij heel krachtig is, maar er nog niet alles mee doet, omdat hij denk dat mensen er vervelend op gaan reageren.

 14. Joan says:

  Ik droomde dat ik 10 paarden kocht voor 7 euro. Al snel realiseerde ik mij dat ik niks heb aan 10 paarden, dus ik verkocht ze voor 5 euro per paard. Wat kan dat betekenen? Ik heb verder niets met paarden..

 15. Joan says:

  Ik droomde dat ik 10 paarden kocht voor 7 euro. Al snel realiseerde ik mij dat ik niks heb aan 10 paarden, dus ik verkocht ze voor 5 euro per paard.

  Wat kan dat betekenen? Ik heb verder niets met paarden..

  1. Scarlet says:

   Hey Joan,

   Wat een bijzondere droom. De betekenis is ook super simpel: je bent je kracht aan het vergroten. Dat kan fysiek zijn, maar ook financieel (meest waarschijnlijk) of emotioneel.

 16. Veronique van Oosterom says:

  Hoi hoi,

  een collega van mij is opzoek naar een betekenis van haar droom. Al enige tijd geleden droomde zij dat ze in een wei stond met een paard. (een cirkel) maar het hek stond in brand en het paard redde haar door haar uit de brandende cirkel te halen en aan de andere kant neer te zetten.
  Wat zal hiervan de betekenis kunnen zijn?

  1. Scarlet says:

   Hey Veronique,

   Deze droom gaat erover dat ze zich opgesloten voelt in een bepaalde situatie en dat ze haar eigen kracht nodig heeft om hieruit te komen.

 17. Deniz says:

  Ik droomde over twee dode paarden. Ze hadden allebei dezelfde kleur. Donker grijs en echt blinkend. Ze lagen dood op de grond. Ze werden met een soort machine naar boven getrokken. En iemand ging ze verbranden of iets doen. Ik heb het niet gezien. Ik was ongelukkig en verbaasd. Het was ook donkere en niet zo aangename plaats.

  1. Scarlet says:

   Hey Deniz,

   Dit gaat of over je eigen wijsheid of intuïtie die je onderdrukt (voor anderen).

 18. Denkse says:

  Ik droomde dat er twee zwarte paarden langs me heen denderde in de nacht en ze vielen allebei op een weg en daarnaast liep een spoor en daar denderde de zelfde moment een trein langs . Ik riep ze en een stond op en kwam naar mij toe gerend en ze stond naast me en ik wees de weg. T voelde gigantisch de kracht van de paard die naast mij stond de andere sjokte er achter aan…

  1. Scarlet says:

   Hey Denske,

   Dat klinkt alsof je je eigen kracht eindelijk aan het wakker maken bent. 🙂

 19. Michelle says:

  Hoo Scarlet,

  Ik droomde over een familiefeest, buiten aan lange tafels. Er stond een pony bij, en die beet mij 2 keer in mijn arm. Een ander persoon sloeg de pony later, wat mijn een dubbel gevoel van wraak en medelijden gaf.

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Als ik het zo even met een algemene betekenis oppak, zou het betekenen dat je een deel van jezelf (een kracht/zelfvertrouwen) onderdrukt, omdat je bang bent dat het je tegen gaat werken.
   Dit is/wordt ook bevestigd door anderen.

 20. Wilma says:

  Hoi scarlet,

  ik droomde dat ik in een auto reed en zag paarden los lopen op de weg, 1 groot paard dicht bij en zag ook wit of beige paarden wat verder weg ! ik stopte en wou 112 bellen want ik vond het te gevaarlijk dat ze los liepen! 2x lukte het bellen niet, bij de derde keer zag ik dat ik het nummer 112 wel in drukte ,toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Wilma,

   Dit betekent simpelweg dat je je eigen kracht steeds meer aan het losmaken bent. 🙂

 21. Madelene says:

  Ik droomde van een hele hoge paal met een rond platform erop lag een paard te bevallen van een klein veulentje die na z’n geboorte wegvloog

  1. Scarlet says:

   Hey Madelene,
   Dit staat voor een doel of droom die jij bestempelt hebt als onhaalbaar, terwijl deze dat wel is, als je je eigen kracht gebruikt.

 22. Kim says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik ging paardrijden en het paard dat ik aangewezen kreeg, daar was nog iemand anders op aan het rijden. Het was een fjord, heel mooi lichtbruin. En het meisje dat eraf stapte was heel dik en slonzig en reed met hele scherpe sporen en twee zweepjes met nog extra puntjes eraan. En ik kan me herinneren dat ik dacht; dit heb ik allemaal niet nodig. En ik maakte ‘gewoon’ contact met het paard. (En toen werd ik wakker). Kun je me hier meer over vertellen? Dankjewel alvast!

  1. Scarlet says:

   Dit gaat eigenlijk meer over hoe je anderen waar hebt genomen de laatste tijd. Heel simpel dat mensen zich harder voordoen en gemener doen dan nodig is.

 23. Han says:

  Ik heb vannacht gedroomd dat een woest donker paard in m’n woonkamer was in een paardentrailer. Het paard wilde met al zijn kracht uit de paardentrailer komen en ik kon het eigenlijk niet meer tegenhouden. Op een gegeven moment ben ik snel weg gegaan en brak het paard uit. Ik kon hem onder ogen zien en hij was nog wel wild, maar was mij goedgezind. Ik heb hem toen laten gaan.

  1. Scarlet says:

   Hey Han,

   Dit gaat er letterlijk over dat je je eigen krachten en emoties onderdrukt

 24. Abi Silvertand says:

  Van zondag op maandag nacht heb ik gedroomd dat ik op de rug reed van een mooi zwart paard in de omgeving van mooie bergen. Eerder even over een bruin paard, maar toen zei iemand jou doelen heb je tot nu toe gesteld. En toen werd het een zwart paard. Wat kun je hier nog over vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Abi,

   Dit gaat erover dat het tijd is om veel meer voor je eigen doelen in dit leven te gaan en je kracht daarvoor in te gaan zetten.

 25. Denise says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde net dat ik een bos in liep waar ik meerdere zeker vier dode paarden zag liggen. De een had een afgehakt hoofd en de ander lag al een tijdje weg te rotten en was al bijna vergaan. Nog totaal onder de indruk van de dode paarden stapte ik in een wespen nest die vervolgens allemaal achter mij aan kwamen. Hier liep ik vrij rustig voor weg en probeerde ze een beetje weg te slaan. Ik ben benieuwd wat deze droom betekent!

 26. Manuela says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een kamer was met een witte hondje met een bruine vlek op zijn buik, hij moest wacht houden en mij beschermen en zat op een kist ofzo naast de deur.

  Ik lag op bed het was avond en ik zei tegen het hondje voor het slapen gaan , als je iets hoor moet je heel hard blaffen en ik deed het voor hoe hij moest blaffen en inneens veranderde het hondje in een witte mooie paard met mooi lange manen hij rende naar mij toe en legde zijn hoofd in me nek en met zijn snuit kietelde hij mij en ik lachte en werd er heel erg blij van alsof hij mij omhelsde, ik voelde liefde en heel gelukkig toen werd ik wakker.

 27. Mandy stevens says:

  Hallo scarlet,
  Ik heb een droom gehad dat ik bij mij in het dorp aan het wandelen was met mijn dochtertje van 5. En aan de rand van het veldweg die richting bos gaat komt een paard aan die richting mij en me dochtertje komt. Opeens zien we dat ze een veulentje bij zich draagt en legt die voor ons neer en ze draaft weer weg. Het paard was aan 1 zijkant licht bruin en aan de ander zijkant licht grijs van kleur maar ook echt precies zag heel appart uit rechts die kleur en links ander kleur en ze had korte witte manen met zwarte strepen erin. Ik kreeg het gevoel of ze wilde dat wij haar veulentje wilde helpen dat er iets met haar was en dat alleen wij mensen er iets aan konden doen..Het veulentje was heel aanhankelijk en ik wilde het gaan helpen… ik heb mijn dochtertje van 5 bij het veulentje even achter gelaten en ben toen om hulp zoeken ( iets wart ik in echt niet zou doen mijn dochtertje van 5 achterlate) toen ik terug kwam met hulp waren ze weg… mijn dochtertje vond ik terug maar de veulen kon ik nergens meer vinden…en toen werd ik wakker het is de 2de x dat ik droom dat een paard mij een veulen komt brengen. Ben erg benieuwd wat mijn droom betekent…

 28. Mandy Stevens says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had afgelopen weekend een paardendroom. Had hem jou gestuurd maar zie nu dat er iets mis is gegaan want hij staat er niet tussen.. Dus hier komt hij nog eens..

  Ik droomde dat ik met mijn dochtertje van 5 jaar in ons dorp aan het wandelen was. Opgegeven moment komen we bij een brug waar een veldweg begint die uit komt aan het bos. Opeens komt er een paard vanuit die weg naar ons toe en draagt een veulen bij zich ze legt het veulen bij ons neer en gaat weer weg… Ik kreeg er een gevoel bij dat ze wilde dat we het veulen moesten helpen waarmee weet ik niet maar het voelde zo van dat de mens alleen het veulen kon helpen…. Het paard die het veulen bracht was heel mooi getekend de ene helft was ze licht grijs ( echt links andere kant rechts) de andere helft licht bruin en ze had witte korte manen (net een hanenkam) met zwarte strepen erin. Het veulentje was heel aanhankelijk en lief… ik liet mijn dochtertje bij het veulen achter en ging hulp halen ( in het echt zou ik nooit mijn dochtertje alleen laten maar in de droom deed ik dat wel) Toen ik terug kwam met hulp waren ze beide weg we gingen zoeken en vonden mijn dochtertje spelend ergens op straat het veulen was weg… en toen werd ik wakker..

  Dit is de 2 x geweest dat ik gedroomd heb dat er een paard mij een veulen bracht en nu vroeg ik me toch een beetje af wat dat betekend want zelf heb ik zo niks met paarden vind ze wel heel mooi maar daar houd het ook bij op.
  Groetjes,
  Mandy

 29. Sharon says:

  hi scarlet,

  dromen over paarden is een terugkerende droom die ik vaak heb de laatste tijd, vaak leg ik hele tochten te paarden af en kan ik goed blijven zitten en geniet ervan. Vannacht droomde dat ik in bak reed en op een paard moest passen, de beugels waren veel te lang, maar hij gallopeerde de hele bak door en ik bleef krachtig zitten. 🙂

 30. Femke says:

  Het is midden in de nacht..ik word net wakker uit een hele krachtige droom en kan er niets over vinden op internet.
  Misschien kan iemand hier mij helpen het beter te begrijpen.
  Ik woon in een grote boerderij..mijn kudde paarden loopt los om het huis,.maar op een of andere manier komen ze niet richting de deur…als ik naar buiten ga zie ik een grote sterke witte merrie aankomen rijden..ik dacht even dat het mijn oude paard was..op dat moment komt er een hele kudde aan met een hele grote witte hengst als leider..alle paarden waren wit en kwamen erg sterk en volle kracht op me af gerend. Ik probeerde niet bang voor zijn maar ik merkte dat ze half door me heen gallopeerde…toen ik goed keek naar de witte hengst zag ik dat hij een kraagje (polo shirtje)had en er heel erg menselijk uitzag..het leek een kudde spook paarden..bij het besef dat dat paard een spook was werden mijn krachten zo sterk dat ik ze kon bundelen en hierdoor kon vliegen…dit voelde alsof ik dat vaker had gedaan en ik het onder controle had.

  Meer weet ik niet meer…maar ik heb er een apart gevoel over..vooral heel veel power in deze droom..voel het nu nog!

 31. inge says:

  Hai,
  Ik droomde dat ik met een groep (onbekende) mensen was en ineens werden wij aangevallen door een donkerkleurig paard. Hij was zo wild en agressief dat iedereen zichzelf moest veilig stellen door ergens bovenop te gaan staan. Ik voelde mij verantwoordelijk om wat aan de situatie te gaan doen maar het paard had geen halster om en was te wild . Vervolgens werd ik wakker….
  Ben benieuwd wat deze droom kan betekenen .
  Inge

 32. Melanie says:

  Goedemorgen,

  Zojuist wakker geworden van een enge droom. Een bruin paard zat me in het donker achterna waardoor ik uiteindelijk op de grond viel. Ze wilde mij schoppen tegen mijn hoofd, maar blijkbaar bedacht ze zich nadat ze mij lang bleef aankijken. Ook had zij een klein veulen bij zich wat mij bleef opzoeken, maar niet om mij pijn te doen. Ik kon daarna vluchten naar een veilige plek. Daarna werd ik wakker.
  Wat kan dit te betekenen hebben?

  Alvast bedankt!

 33. Denise says:

  Hai Scarlet, ik droomde dat ik door een soort weide gebied reed op een bruin paard. Voor mij, iets aan de linkerkant, zag ik een slang. De kleur was heel apart. Als doe opale doorzichtige kralen met zilveren Gloed. We keken elkaar aan en draaide me om met paard en reed weer weg. Weet jij wat het betekent? Alvast bedankt.

  Denise

 34. Jenny says:

  Hoi,
  Ik droomde dat ik een heel groot paard zag, alleen het hoofd was al ongeveer 1,5 x zo lang als een mens, dat zag ik omdat er een man vlakbij dat hoofd was. Het paard kwam boven de huizen uit. Het was geen bijzonder mooi of elegant paard maar enorm robuust, meer een soort van werkpaard. Het hoofd was breder dan normaal en veel donkerder van kleur (donkerbruin/grijs) dan het lichaam (licht een beetje fjordenkleur) en het paard had een dikke wintervacht behalve dat hoofd. Ik was niet bang voor het paard maar wel onder de indruk van de grootte. Ik heb het paard ook geaaid.

 35. Sanne says:

  Beste Scarlet,
  Ik wil je graag vragen hoe je mijn droom interpreteert.
  Ik droomde dat het dorp ineens leeg was omdat de lessen op school gestart waren. En vanuit een hoek van een gebouw komt een horde bruine paarden aangesneld en ik moest opzij gaan, daartussen zie ik een wit paard met enorme vleugels meehollen. Ik probeer mijn mobiel uit m’n tas te halen om dit mooie paard vast te leggen. Maar ineens zie ik dat een gedeelte vd bruine paarden richting mij afkomt. Op deze paarden zitten mannen. Ik verschuil me achter een muur en één vd mannen vindt me. Daarna zie ik dat vrouwen mij zeggen dat ik moet meelopen met ze allemaal, dat ik erbij hoor. Ze lachen en zijn vrolijk.
  Erg vreemd.
  Bedankt voor je eventuele reactie!

 36. Kim says:

  Ik droomde dat ik aan het fietsen was, geen idee waar naar toe, tot ik uit kwam op een prachtige groene wei waar mijn lievelings paard ook in stond. Ik ging naar haar toe om een ritje op haar te maken, toen in eens stond naast mij mijn moede die is overleden toen ik 4 was. Ik pakte haar hand en nam haar achter op, toen galoppeerde we samen vrolijk door de wei samen met mijn lievelings paard.

 37. Helene says:

  Ik stond met mijn man in een treinwagon achter de trein galoppeerde een donker paard de lucht om de trein werd donker en er zaten allemaal lichte bollen in die lucht ik deed de deur open en wilde naar buiten maar ik kon er niet uit de lucht veerde niet mee en sprong uit elkaar
  Vanmorgen belde mijn zoon verdrietig op dat de terugplaatsing van hun eicel en zaadcel niet door ging …….was deze droom mij wat aan het vertellen , liefs

  1. Scarlet says:

   Als ik dit zo lees was dit inderdaad een intuïtieve droom die je het slechte nieuws al vertelde.

 38. Adriana says:

  Ik droomde over een eiland met allemaal paarden die op sterven stonden of al dood waren tot ik polts een zwart veulen vond met een blesje die 1 been miste, moeder(wit) van het veulen lag op sterven en ik wilde kostte wat het kost het veulen redden en natuurlijk zo veel meer andere paarden, maar het lukte me alleen bij het veulen.

 39. Imke says:

  Vannacht droomde ik over een bruin paard. En meerdere pony’s, maar ik droeg alleen zorg voor dat bruine paard. Ik wilde t paard schoonspoelen met water en verzorgen. Op de een of andere manier was dat moeilijk. Het paard leek bang. Toen ik m vastmaakte aan een touw om hem te wassen, vielen al zijn hoeven eraf en had hij alleen stompjes over. Ik kon m wel weer laten helpen en genezen.

  1. Scarlet says:

   Hey Imke,

   Dit geeft aan dat je eigen kracht geblokkeerd worden door je eigen emoties en angsten. Hier ben je onbewust echter al wat mee aan het doen.

 40. Patricia says:

  Ik heb gedroomd over een paard dat leide mij naar een mooie waterbron. Daar aangekomen . Kon ik water drinken en van het mooie uitzicht genieten. En toen kwamen er 5 andere paarden naast mij staan. En die 5 paarden leiden me de weg terug waar ik mijn droom ben begonnen.

  1. Scarlet says:

   Wat mooi! Zo te lezen kom je steeds meer in contact met je eigen bron (en kracht).

 41. Sophie says:

  Ik droomde dat ik thuis was met een vriendin waar ik het soms wat moeilijk heb, ook iets in verband met een man. Plots hoorde en zagen we een wit paard nerveus rond het huis draven. We zagen het door de ramen. We hoorde en voelde de hoeven in de grond. Er ging veel energie van het paard uit. Ik voelde mij sterk verbonden met het paard. Zijn manen bewogen snel en zijn ogen stonden groot. Het liep nerveus in onze tuin en op ons tuinraam af waar het met zijn hoofd tegen botste. Het raam barste en daarna was er veel wind buiten. Ik was bang van het paard en onder de indruk tegelijkertijd. Veel energie. De wind deed het raam kraken. Toen schrok ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Sophie,

   Dit zegt eigenlijk heel simpel dat je je pure en mooie kracht probeert buiten te sluiten, maar dat dat steeds minder gaat.

 42. Ellen says:

  Hallo, ik droomde vannacht dat ik een gewond bruin veulen vond. Ze lag op de grond en had een groot gapende wond aan de keel, het bloede weinig en er lag zelf vlees of een orgaan ernaast. Het beestje was aan het sterven en riep mijn vader om hulp. Ik zei dat hij het uit zijn lijden moest verlossen. Opeens merkte ik verder op nog een veulen op de grond. Helaas was zij dood, maar gaf er verder geen aandacht aan. Zij was wit, zwart van kleur.
  Ik droom veel van paarden, waarschijnlijk omdat ik er zelf heb, maar wat wil deze droom zeggen?
  Grt

  1. Scarlet says:

   Hey Ellen,

   Dank je dat je even benoemd dat je zelf paarden hebt, want dat idee kreeg ik al.
   Daardoor kan ik hem iets beter vertalen en plaatsen. Dit gaat er namelijk veel meer om dat je jezelf niet goed genoeg uit en dat dit je meer kost dan je misschien merkt.
   Dit is een eigenschap die je vader ook heeft (op een andere manier waarschijnlijk).

 43. Joke de vries says:

  Droom

  08-04-’19
  Loop in new york.
  Het lukt me om er een even te kalmeren.
  Maar ik weet me geen raad om ze echt te helpen.
  Ze lijken mij door het drukke verkeer en zonder voedsel gedoemd.
  Er komt een vrouw en nog een man met zn drie weten we ze helemaal rustig te krijgen.
  Maar de situatie is verder slecht in mijn ogen, we moeten zien hoe we ze uit de stad krijgen, naar een gezondere omgeving.
  De man heeft geen belangstelling meer, de vrouw komt verder niet meer voor in mijn droom.
  De droom eindigt met een wanhopig gevoel.
  Maar ik weet me geen raad om ze echt te helpen.
  De man heeft geen belangstelling meer, de vrouw komt verder niet meer voor in mijn droom.
  De droom eindigt met een wanhopig gevoel, dat ik ze in mijn eentje niet kan helpen.

  1. Scarlet says:

   Hey Joke,

   Dit gaat eigenlijk over jezelf. Dat je nu te veel spanning en stress ervaart en niet genoeg dingen doet die je energie geven om echt in je kracht te komen en te blijven.
   En je systeem zegt ook dat je even niet weet hoe je dit op kunt lossen, dus je verwerkt het zo.

 44. Joke says:

  Dank je Scarlet, dat klopt precies! Toen ik mijn droom aan mijn zoon vertelde kreeg ik wel het vermoeden, dat het over mijzelf ging, maar kon er niet mijn vinger opleggen.

  Ik weet ook niet hoe ik dat stuk in mijn leven ‘op de rails’ kan krijgen, eigenlijk.
  Ik ben in een nieuwe levensfase, pensioen, mijn beste (harts-) vrienden zijn vorig jaar onverwachts overleden en er is een grote leegte ontstaan…

  Er is wel een stukje tekst weggevallen in het begin.
  na ‘Ik loop in New York….’
  …….op de stoep staan twee bruine, pony’s die heel angstig zijn door alle drukte en lawaai, ze zijn duidelijk niet in hun element.

  Veel liefs en bedankt voor je snelle reactie. Joke

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan lieve Joke,

   Het is even lastig, maar ik weet zeker dat je je weg er wel weer in vindt.
   Het kost misschien even tijd en geduld, zeker in de fase dat je het echt niet weet, maar de inzichten komen wel, het zal vanzelf vorm gaan krijgen, zolang jij maar niet opgeeft en ik geloof niet dat jij dat doet. 🙂

 45. Cleo says:

  Hoihoi,

  Ik onthoud maar zelden dromen maar vanochtend werd ik wakker van een droom en zou graag willen weten wat het betekend want online zijn het veel losse dingen bij elkaar en kan ik ook sommige dingen niet vinden.

  Ik was aan het paardrijden op een zwart paard. Het paard was erg groot en sterk. Mijn moeder en een meisje keken. Het meisje ging elke keer eerder weg als ze keek en deze keer ging mijn moeder ook mee. Ik merkte dat mijn paard drukker weer toen ze wegging en begon met mijn paard te praten. Deze zei dat die oud was en niet lang meer had en het niet leuk vond dat zij wegging. Ik werd hierdoor geraakt en ging huilen en kon niet meer stoppen. Op de een of andere manier kon ik naar buiten met het paard en reed ik een klein rondje. Niemand die het opviel dat ik aan het huilen was of buiten reed.

  Het paard was erg snel en kon ook ineens snel weg rennen. Ik vond het eng maar wou het ook proberen. Ook wou ik niet toegeven aan mijn angsten.

  Wat o wat betekend dit???

  1. Scarlet says:

   Hey Cleo,

   Dit is dat je je angsten en onzekerheden aan het overwinnen bent, maar tegelijkertijd niet wilt dat je wat sensitievere of zelfs kwestbare kant verdwijnt.
   Dat is niet nodig en doet zelfs pijn.
   Daarbij geeft het aan dat dit proces van krachtiger worden bijna afgerond is.

 46. Sophie says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd over een groep paarden die me aanvielen. Ik wilde ze gaan borstelen. Eentje was donkerbruin en volgens mij zaten er ook witte met zwarte stippen bij. Toen eentje mij een trap wilde geven zei ik heel duidelijk ‘ho. Nee.’ En keek ik streng het paard in de ogen met een wijzende vinger.
  Desondanks mijn strengheid bleef het paard mij proberen te trappen.
  Vervolgens lag ik op mijn rug op de grond en vielen meerdere malen mij aan met hun hoeven die ik telkens van mij af probeerde te slaan. Het was niet fijn. Ik probeerde telkens hun hoeven vast te pakken en de van me weg te duwen. Dat lukte wel, maar ik zat in erg veel stress. Volgens mij waren het 4 paarden.
  Vervolgens ben ik volgens mij opgestaan en boos uitgesproken waarom die paarden me aanvielen.

  Wat betekent dit?
  Groetjes, Sophie

  1. Scarlet says:

   Hey Sophie,

   Deze droom gaat over het gevecht met jezelf.
   Je bent (onbewust) bezig met het ontwikkelen van zelfvertrouwen.
   Echter ben je het niet helemaal met jezelf eens hierin, je positieve kracht botst met je perfectionisme en innerlijke kritische stem.

 47. Anika says:

  Hallo scarlet,

  In mijn droom was ik aan het wandelen met iemand. Tijdens deze wandeling vond ik mijn eigen 5 paardjes vastgebonden aan dunne boompjes langs een drukke weg. Mijn eigen paard waar ik een speciale band mee heb, wist zich los te maken. Kwam naar me toe gerend en draaie haar achterwerk naar me toe. Ik weerde me voor haar achterwerk. Ze is weer weg gerend en stak de drukke straat over.
  Toen ik naar de andere 4 paardjes keek waren hun ook los van de boom. De ruin wilde ook over gaan steken maar deinsde terug omdat er een vrachtauto kwam. Mijn paardje die de straat was overgestoken, stak opnieuw de straat over en werd geraakt door de vrachtauto.
  Ik ben toen huilend wakker geworden..
  Kan je me vertellen wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anika,

   Dit gaat over een situatie die losstaat van je lieve paardje.
   Het gaat over een situatie waarin je je machteloos voelt, waarbij je het gevoel hebt dat er dingen heel gemakkelijk fout kunnen gaan en waar anderen mee gemoeid zijn.
   Deze droom is een verwerking van dat gevoel en ook een signaal dat je systeem eigenlijk liever wel wil ingrijpen in plaats van anderen veel ruimte voor zichzelf en mening geven.

 48. Alexandra says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde zojuist over een donkerbruin paard (gevoel bij dit paard is heel vertrouwd en veilig) die ziek was en waar ik afscheid van ging nemen. Ze at een paar koekjes uit mijn hand, knuffelden samen waarop ze vervolgens weer naar achteren liep en daar ging liggen (wellicht om te sterven). Ik werd hierna heel emotioneel wakker.

  Kan jij mij hier iets meer over vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Alexandra,

   Dat staat voor iets wat je aan het loslaten bent.
   Dit gaat om gedrag, een patroon of een beschermingsmechanisme waar je veel aan gehad hebt, maar wat nu niet meer voor je werkt. 🙂

 49. Germa says:

  Hai Scarlet, ik droomde vannacht over een paard, bruin.
  Voor mij was dat zéér vreemd want ik heb helemaal niks met paarden, ben er zelfs bang voor. Zoals ook in mijn droom. Er was dus een bruin paard die steeds achter mij aanliep, heel close was die steeds, drukte echt tegen mij aan steeds om zo dicht mogelijk bij mij te zijn. Ik probeerde het paard steeds te ontvluchten en uiteindelijk is dat dan ook gelukt.

  1. Scarlet says:

   Hey Gemma,

   Dit gaat erover dat je bang bent voor je eigen kracht of dat je niet durft te gaan voor de dingen die je eigenlijk wilt.
   Er zit iets dwars als het ware in dat proces.

   Dat het ontvluchten je gelukt is, geeft aan dat je er wel bijna op een goede manier je weg in gevonden hebt.

 50. Anoes says:

  Hoi Scarlet
  Ik droomde vannaacht over een wit paard dat bij ons achter in de sloot stond. Hij was al heel moe en heb geprobeerd hem op de kant te krijgen door eerst zijn voor benen op de kant te leggen en daarna via de achterkant hem omhoog te duwen . Of het mij gelukt is weet ik niet want toen werd ik wakker.
  Groet Anoes

  1. Scarlet says:

   hey hey,

   Dit gaat erover dat je emoties soms je kracht blokkeren.
   Dat is niet perse erg, maar daardoor kost het je soms wel erg veel moeite om weer in je eigen flow te komen en de dingen te doen waarvan je weet dat je ze moet doen.
   Je emoties en jij hebben iets meer rust nodig.

 51. Yasamin says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde dat ik in met mijn partner in de zee waren en ineens waren veel witte paarden om ons heen en we konden geen kant op. Ik was heel bang en mijn partner was rustig, en word ik wakker.
  Wat zou dat betekenen?
  Groetjes Yasamin

  1. Scarlet says:

   Hey Yasamin,

   Deze droom gaat eigenlijk een beetje over een verschil tussen jullie, maar zonder dat het verschil ‘vervelend’ of ‘erg’ is.
   Deze droom geeft namelijk slechts aan dat hij meer vertrouwen heeft dat dingen goed komen, dat benadert hij wat meer vanuit ‘mentale kracht’ en dat jij je soms daarbij nog iets meer laat leiden door je gevoel.

  2. Yasamin says:

   Dat klopt. Maat de witte paarden die ons omcirkelden in de zee?

 52. Arminda says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik op bed lag te slapen met mijn deken over het hoofd. Ik voelde de warme adem van iets. Mijn deken werd langzaam weggetrokken en hoorde een stem die zei: wakker worden. Wakker worden Arminda. Je moet opstaan. Je moet wat ondernemen en moet opstaan voordat je te laat komt. Ik keek naast mijn bed en daar stond een donker bruine paard naast mijn bed. Hij kan praten en was ook heel groot. Ik vroeg me af waarom er een paard in mijn kamer stond.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat letterlijk over dat je eigen kracht je wakker maakt. Er is waarschijnlijk iets in je leven wat je over het hoofd ziet of laat gebeuren.

 53. Arminda says:

  Bedankt voor je reactie. Je antwoord bevestigd mijn vermoedens.
  Hoe kom ik erachter wat het is? Weet t namelijk niet zo gauw

  Groetjes Arminda

  1. Scarlet says:

   Dat is lastig zo te zeggen.
   Meestal komt het in je andere dromen naar voren en vaak is het iets waar je zelf al een bepaald (intuïtief) gevoel bij hebt.

 54. Karin says:

  Dromen doe ik al mijn heel leven. De gekste komen aan bod. Het gaat soms zover dat als ik wakker word tijd nodig heb om te bekomen. Soms lijkt dit zelfs als ik wakker word nog in die droom ben. Nu vannacht droomde ik ook over paarden. Heb het opgezocht wat het kan betekenen maar vond niet dadelijk een antwoord. Mijn droom ging dat ik ging paardrijden op een mooie prachtige en enorm grote hengst. De rit was zalig. Om één of andere reden was ik plots ergens anders iets aan het doen. En toen ik terugkwam was de prachtige hengst weg en moest ik met een klein Paard tevreden zijn. Nu dit was wel een zeer schattig paard maar ik bleef zoeken naar de prachtige hengst. Dan werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Dit geeft aan dat je eigenlijk enorm krachtig en puur bent.
   Dat je naar mooie dingen aan het toewerken bent of ze al hebt.

   Alleen soms raak je even afgeleid door het een of ander, misschien zelfs wel eens door anderen mensen.
   Daardoor gaat die kracht wel eens wel. Dit is niet heel erg (meer), want ook dan is het nog goed.
   Maar toch is de echte kracht en puurheid fijner.

 55. Céline says:

  Hoi Scarlett,

  Ik droomde dat mijn vader op een brief (die voor mij was) had geschreven ‘Waar is het paard gebleven?’ Vervolgens in een andere vervolgdelen vraagt een oom mij ook waar een paard is. De paard zelf zag ik niet in mijn droom, maar ik wist op de een of andere manier dat het om een bruine gezonde paard ging.
  De vraag van mijn vader begreep ik niet.
  Toen mijn oom mij de vraag stelde zei ik dat het paard waarschijnlijk gestolen was. Er liep een treinspoor langs de stal en daar was niks beveiligd en kon men dus makkelijk een paard stelen en in de trein meenemen. Verklaarde ik als mogelijke situatie.

  Ik hoor graag of je mij hierbij kan helpen. Dankjewel alvast 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je eigenlijk je kracht hebt weggegeven.
   Door het spoor gaat het niet perse erom dat je het aan iemand hebt weggegeven, maar meer dat het weggegaan is door meerdere of meerdere situaties.
   De droom geeft vervolgens aan dat de mensen die dichtbij je staan dit (onbewust) ook oppikken en dat het voor jou én voor hun fijner is om toch je kracht weer terug te pakken. 🙂

 56. Evelien says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde laatst dat me verteld werd dat ik op een ander (nieuw) paard mocht rijden. Ik vond het spannend maar leuk. Bij de stallen zag ik een leuk grijs paard, hij werd voor me gepoetst, hij was erg vies. Degene die aan het poetsen was praatte toen met mij en iemand anders over het paard en er werd gezegd dat het een rustig lief paard was. Hier stopte de droom doordat mijn wekker ging. Ik ben benieuwd wat deze droom kan betekenen. Misschien goed om te weten dat ik al langere tijd wekelijks op een manege rijd, eigenlijk altijd op hetzelfde paard.

  Groetjes Evelien

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je een nieuwe kracht of talent in jezelf aan het ontdekken/ontwikkelen bent.
   Aangezien paarden meer voor je betekenen, kan het ook juist gaan over het werken met paarden.
   Het laatste wat deze droom ook aangeeft is dat het iets is wat je al langer in je hebt, maar weer ‘opgepoetst’ mag worden.

 57. Evelien says:

  Dankjewel voor de uitleg! Ik ben op het moment bezig mezelf (weer terug) te vinden na een burn out/ laag in energie te hebben gezeten. Tijdens mijn herstel ook meer open gaan staan op spiritueel gebied. Ik denk dat jouw omschrijving heel goed past bij waar ik nu doorheen ga. 🙂

  1. Scarlet says:

   Wat mooi en heel graag gedaan natuurlijk.
   Heel veel succes met je proces, al heb ik het vermoeden dat het je veel moois op gaat leveren. 🙂

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond