Dromen over paarden

Posted on
dromen over paarden

Dromen over paarden. Wat betekent het als je droomt over een paard? Paarden staan voor onze innerlijke kracht en soms ook elegantie.
Als je droomt over gezonde paarden die vrij rennen, betekent dit dus ook dat je een nieuwe krachtbron hebt gevonden die je sterker maakt en nieuwe energie geeft.

Dromen over paarden

Als je droomt over een paard, dan is dat dus een goed teken. Je bent gegroeid en hebt dingen losgelaten. Er is een nieuwe ruimte ontstaan in je leven. Die ruimte is er voor jou om te groeien.
Vaak kom je hierdoor meer tot jezelf. De kans is groot dat je jezelf de komende tijd steeds beter en positiever gaat voelen.

Dromen dat je paard rijdt

Als je aan het paardrijden bent in je droom, dan begin je je leven steeds meer onder controle te krijgen. Je gebruikt je energie goed en maakt steeds meer keuzes die goed voor jou zijn.

Dromen over zieke paarden

Als het paard in je droom ziek is, dan is dit een waarschuwing. Er zijn mensen of situaties in je leven die je te veel energie kosten en te veel van je vragen. Je staat daardoor steeds minder in je eigen kracht.

Dromen over een dood paard

Wanneer het paard in je dromen dood is, dan ben je iets kwijtgeraakt wat je in het verleden kracht heeft gegeven. Je kan bijvoorbeeld de steun van een goede vriend of vriendin kwijtgeraakt zijn. Het kan ook zijn dat je een ex waar je afhankelijk van was, nu echt aan het loslaten bent.

De kleur van het paard

Een zwart paard staat voor je eigen elegantie en sensualiteit. Als het paard in je dromen bruin is, dan gaat het om je werkkracht en de doelen in je leven. Een wit paard staat voor je eigen gevoel en spiritualiteit.
Een bont paard staat voor je leven in het algemeen.

 

217 Comments

 1. Bas says:

  IK droomde laatst dat ik op een mooie grote zwarte volbloed reed en op een hoog gebouw aankwam dat enkel met stenen trappen te beklimmen was wel 100 meter hoog en trappen van steen van beneden tot aan de top, terwijl ik wilde afstappen om deze te beklimmen begon mijn paard trap voor trap deze uit zichzelf te beklimmen, hoger en hoger tot aan de top, daar schrok het paard van iets en gooide zich naar achteren terwijl ik van het paard geworpen werd en op de top viel stortte mijn paard zich de diepte in en viel ogenschijnlijk dood
  Ik werd met hartkloppingen wakker !
  Wat zou deze droom kunnen betekenen wie het weet mag het zeggen

  1. Scarlet says:

   Hey Bas,

   Waarschijnlijk wil jouw droom zeggen dat je steeds meer leeft vanuit jezelf en je eigen kracht en daardoor je doelen aan het behalen bent. Er zit echter nog een angst in jou dat het fout gaat, dat iets of iemand je blokkeert.

   1. F says:

    Droom over lichtbruine paarden,

    Ik heb gedroomd over een kudde lichtbruine paarden die op mij afkwamen en waar ik huiverig voor was omdat ze aan het snuffen waren en Ik dat niet prettig vond.

    Wat kan deze droom betekenen?

    1. Scarlet says:

     Hoi!
     Deze droom op zich betekent niet gelijk heel veel.
     Het kan wel een aanwijzing zijn dat je rustig aan het onderzoeken bent hoe je in het leven wilt staan.

 2. Catharina says:

  Ik heb afgelopen nacht een kudde wilde paarden in mijn droom gezien. Ze stonden allemaal vrij in de natuur omringd met veel bomen en veel weide waar ze verse gras aan het grazen waren. Ik kwam van een bergje aflopen naar de kudde paarden. Ze zagen mij aanlopen en liepen allemaal langs mij heen, alsof ze mij in tijden niet gezien hadden en begroetten mij door mij langs te lopen en kopstootjes te geven. Elk paard had zijn eigen kleur. Opmerkelijk was dat ze er mooi goed en gezond uit zagen. Het gras was zo groen en vers dat je het van afstand kon ruiken. In mijn droom voelde ik me vrij van alles alsof ik eindelijk mijn vrijheid erkende door op die plaats aanwezig te moeten zijn om dit te kunnen voelen. In de realiteit zit ik als een nachtegaal opgesloten in een gouden kooi. Wat zou mijn droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Catharina,

   Je droom geeft aan dat je het in je hebt om volledig vrij te zijn en dat te voelen, maar daarvoor is het wel voor nodig dat je je eigen kracht gaat omarmen en jezelf gaat voeden met inspiratie en heel veel positiviteit.

 3. Kirsten says:

  Ik droomde dat ik een paard moest helpen bevallen. Een bruin paard en er kwamen 3 veulens uit. Allemaal dood. Uit de ogen van het bruine paard kwam bloed en ook zij stierf..

  Toevallig is er veel gebeurd deze week. Maar ik droom nooit over paarden. Wat betekend Dit?

  Groetjes Kirsten

  1. Scarlet says:

   Hey Kirsten,

   Dit gaat heel duidelijk over verlies. Het is een verwerking van heel veel verschillende dingen. Alsof je er even allemaal de grip niet op hebt en alles je energie kost. Je bent door alles even je kracht kwijt.

 4. Boy says:

  Hallo ik heb vannacht gedroomd dat er een groep mensen paard reed in volle galop en ik rende zelf naast hun mee en voor hun uit.
  Ook loodste ik hun door bepaslde wegen heen.
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Boy,

   Dit betekent dat jij de leiding aan het nemen bent. 🙂 Je kracht mag er eindelijk uitkomen.

 5. Flip says:

  Hallo daar, vannacht droomde ik van een groot gespierd donkerbruin paard met flinke manen waar ik naar toe liep en mee weg ben gereden (uiteindelijk) een andere droom in, die ik mij dan weer niet kan herinneren.
  Groet, Flip

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is echt een mooi teken dat je steeds meer controle krijgt over jezelf en de doelen in je leven. 🙂

 6. Lente says:

  Hallo
  Mijn moeder droomt nu vaak dat zwarte paarden haar willen vangen en naar de hel willen brengen. Ze wordt dan ook gillend wakker. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Lente,

   Als ik dit zo lees, dan betekent dat dat ze onverwerkte emoties heeft, waar ze voor aan het vluchten is.

   1. Jo says:

    Hoi, Ik droomde vannacht van een grote kudde zwarte paarden ( Friezen?) met lange zwarte manen en mooie zwarte “slofjes” aan de benen. De paarden waren heel groot, 3x zo groot als ik. Ze renden naar mij toe, op de snelweg. Eerst was ik verbaasd, daarna overvallen door de schoonheid en grootsheid van de dieren. Ik ging naar links kijken en tien kwamen er nog meer van andere kant van de snelweg. Ik was omringd door deze paarden en voelde mij heel klein en toch bang.
    In het echte leven heb ik niet veel met paarden, ben altijd allergisch wanneer ik met mijn dochter in de stal ben.
    Wat zou mijn droom kunnen betekenen? Gr. Jo

    1. Scarlet says:

     Hoi hoi,

     Deze droom geeft aan dat je je grenzen iets beter aan mag gaan geven en daar (onbewust) ook mee bezig bent.
     Tegelijkertijd geeft deze droom ook aan dat je meer kracht in je hebt dan je jezelf bewust van bent, alleen dat je nog niet weet hoe je deze kracht wakker kunt maken of in kunt zetten.

 7. Brigitte says:

  Hoi, ik ben helemaal in de war van mijn droom vanacht. Ik droomde dat ik op een wit paard zat en dat er meer mensen bij waren met paarden. Ook mensen die ik ken. We komen bij een weg die ipv een brug (dus omhoog) maar naar beneden gaat, heel diep ( omgekeerde brug) we moesten hier doorheen om thuis te komen. Ik had een wild paard en was bang. Zat er niet goed op en de teugels werkte niet goed. Dus we gingen ervoor en het was eng . Raakte iedereen kwijt, ook mijn cap en trui. In het midden nog gepraat tegen het paard (al weet ik niet meer wat) en toen kwamen we aan het einde. Voelde me bang, bevrijd, emotioneel (nu nog) wat zou het kunnen betekenen? Hoop dat ik iets van je hoor.. dank je wel

  1. Scarlet says:

   Hey Brigitte,

   Dit gaat over je eigen emotionele groei en spirituele transformatieproces. Je bent grote stappen aan het zetten en veel aan het overwinnen. 🙂

 8. Sabien says:

  Hallo,
  Ik was heel mooi aangekleed . Was op een feest met me vriendin. Zij ging paardrijden, en zei erna ga jij ook jij kan het zo goed altijd. Ik trots op het paard ,ik kwam moeilijk op het paard , het paard ging al lopen voordat ik erop zat. Ik kwam door me hoge hakken er niet goed op. Als ik dan eindelijk goed zat ging ik galopperen maar dan viel ik er weer bijna af. Ik was helemaal in de war toen ik wakker werd. Wat betekent dit allemaal ?.. het paard was bruin

  1. Scarlet says:

   Hey Sabien,

   Dit is een uiting van een stukje onzekerheid in jezelf. Het lijkt wel alsof je niet durft te dromen en denkt dat je je doelen niet gaat bereiken.

   1. Nora says:

    Hi Scarlet,

    Ik droomde dat ik met een (wit) paard bij een therapeut o.i.d. was, die zei dat we moesten knuffelen. Toen kwam het paard dus naar me toe en knuffelde we, de therapeut vroeg me om het gevoel te omschrijven en ik zei dat het was als een lage bas (zegmaar heel aardend, if that makes sense). Het was een fijne knuffel.
    Wat betekent dit?

    1. Scarlet says:

     Hoi!
     Dit geeft letterlijk aan dat je meer aan het aarde bent op een hele gezonde manier, waardoor ook je kracht meer naar voren gaat komen. 🙂

     1. Nora says:

      Bedankt voor je snelle antwoord! Een goede confirmatie dus 🙂 dankjewel

 9. Natalie says:

  Hallo,

  Ik droomde vannacht dat een bruin paard met zwart me achter na dat te rennen. Ik rende naar een hok en hield de deur dicht met iemand anders nog. Uit eindelijk kreeg het paard se deur open en viel dood neer op de grond.
  In mijn droom was is zo bang.
  Werd er zelfs wakker van

  1. Scarlet says:

   Hey Natalie,
   Dat is een intensieve droom! De betekenis is echter heel simpel: je bent bang voor de macht/kracht van jezelf en van anderen.

 10. Zey says:

  Hallo, ik droomde dat ik op een moeilijk zwart paard reed (waar iedereen van afviel ) maar helemaal geen moeite had. Ineens zit ik achterstevoren op het paard en nog steeds gaat het prima. Dan komt ineens een man ook op het paard zitten en rijden We samen. Maar dat wilt het paard niet en gooit de man ervan af. Ik sta ineens op me benen op de grond en zie het paard liggen op de grond. Onder het paard een klein meisje. Zij was de krachtdreef van het paard en had zich pijn gedaan. Zij en het paard waren verbonden aan elkaar. De man wilt weer gaan rijden en ik word boos op hem en zeg “zie je niet dat zij zich heeft bezeerd”.

  1. Scarlet says:

   Hey Zey,

   Dit gaat over het contact maken met je eigen kracht en dat je dit echt alleen moet doen. Je zorgt veel beter voor je kwetsbaarheid en ziet deze veel meer. Heerlijk!

 11. D. says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik, uit het niets, een paard had geërfd van iemand (onbekend). Het was een enorm groot, stevig, krachtig zwart paard. Maar dan ook echt unbreakable. Ik wist dat ik hem juist moest behandelen, eervol. Toen ik bij de manege aankwam, lagen de paarden in rijen op kleedjes op de grond zodat de juiste dame op het juiste paard kon stappen en het paard vanzelf omhoog kwam met iemand op zijn rug (net als een kameel). Ik was heel bang voor mijn geërfde paard. We gingen voor het eerst kennismaken, ik ging voor het eerst paardrijden en het paard was zo machtig, dus ik durfde er niks mee. En kreeg ook geen begeleiding van de leraar/manager. Hij was te druk.. De manager was een lakse bal die niet goed voor de paarden zorgde en dat vond ik zorgwekkend. Vooral omdat ik wist dat MIJN paard de juiste zorg nodig had. Hij probeerde het goed te praten met zijn vieze glimlach. Sterker nog.. hij wilde mijn paard van mij kopen en verder verwaarlozen, puur om mij te jennen. Nu ik hierover schrijf besef ik dat ik wel zou weten hoe ik met het paard om moest gaan, maar omdat die manager in de weg staat kan ik er niks mee doen. Dit is best wel een bekend patroon. Voor iemand willen zorgen/om iemand willen geven, maar een externe persoon saboteert de boel en doet er van alles aan om mij weg te werken. Intern zit ook iets wat zorgt dat ik niet voor mijzelf mag zorgen. Alles moet altijd om die negatieve energie (?) draaien. Wat zou dit toch te betekenen hebben?

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit gaat heel duidelijk over je eigen vertrouwen over je kracht en sensualiteit. Laten zien wie je echt bent en vanuit daar leven.
   Je onderschat je eigen kracht enorm en laat je dus leiden of beïnvloeden door anderen, terwijl dit helemaal niet goed voor je is.
   Je bent ergens ook bang voor je eigen kracht, wat ervoor zorgt dat je niet op je intuïtie vertrouwt.

   Het is hoog tijd dat je aan de slag gaat om dit patroon te doorbreken. 🙂

 12. Salieke says:

  Ik heb gedroomd dat ik op een strand stond en ik keek naar rotsen in de verte. Plots zag ik een paard van de rots naar beneden vallen. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Salieke,

   Dit betekent dat je ergens nog steeds je eigen kracht niet wilt accepteren/zien

 13. Yeraldin says:

  hallo.

  mijn vriend droomde dat hij een wandeling maakte met een mooi bruine paard.
  en dat er mensen bij kwamen kijken en die wouden dat het paard mee deed met wedstijd, maar mijn vriend wou dat niet, hij bleef rustig rond wandelen met het paard en de mensen kwamen om fotos te maken van het paard.
  hij moest langs een klap deurtje om naar de andere kant van het plek te komen, maar hij liep om met het paart om naar de andere kant te komen.

  groetjes Yeraldin

  1. Scarlet says:

   Hey Yeraldin,

   Deze droom geeft aan dat hij heel krachtig is, maar er nog niet alles mee doet, omdat hij denk dat mensen er vervelend op gaan reageren.

 14. Joan says:

  Ik droomde dat ik 10 paarden kocht voor 7 euro. Al snel realiseerde ik mij dat ik niks heb aan 10 paarden, dus ik verkocht ze voor 5 euro per paard. Wat kan dat betekenen? Ik heb verder niets met paarden..

 15. Joan says:

  Ik droomde dat ik 10 paarden kocht voor 7 euro. Al snel realiseerde ik mij dat ik niks heb aan 10 paarden, dus ik verkocht ze voor 5 euro per paard.

  Wat kan dat betekenen? Ik heb verder niets met paarden..

  1. Scarlet says:

   Hey Joan,

   Wat een bijzondere droom. De betekenis is ook super simpel: je bent je kracht aan het vergroten. Dat kan fysiek zijn, maar ook financieel (meest waarschijnlijk) of emotioneel.

 16. Veronique van Oosterom says:

  Hoi hoi,

  een collega van mij is opzoek naar een betekenis van haar droom. Al enige tijd geleden droomde zij dat ze in een wei stond met een paard. (een cirkel) maar het hek stond in brand en het paard redde haar door haar uit de brandende cirkel te halen en aan de andere kant neer te zetten.
  Wat zal hiervan de betekenis kunnen zijn?

  1. Scarlet says:

   Hey Veronique,

   Deze droom gaat erover dat ze zich opgesloten voelt in een bepaalde situatie en dat ze haar eigen kracht nodig heeft om hieruit te komen.

 17. Deniz says:

  Ik droomde over twee dode paarden. Ze hadden allebei dezelfde kleur. Donker grijs en echt blinkend. Ze lagen dood op de grond. Ze werden met een soort machine naar boven getrokken. En iemand ging ze verbranden of iets doen. Ik heb het niet gezien. Ik was ongelukkig en verbaasd. Het was ook donkere en niet zo aangename plaats.

  1. Scarlet says:

   Hey Deniz,

   Dit gaat of over je eigen wijsheid of intuïtie die je onderdrukt (voor anderen).

 18. Denkse says:

  Ik droomde dat er twee zwarte paarden langs me heen denderde in de nacht en ze vielen allebei op een weg en daarnaast liep een spoor en daar denderde de zelfde moment een trein langs . Ik riep ze en een stond op en kwam naar mij toe gerend en ze stond naast me en ik wees de weg. T voelde gigantisch de kracht van de paard die naast mij stond de andere sjokte er achter aan…

  1. Scarlet says:

   Hey Denske,

   Dat klinkt alsof je je eigen kracht eindelijk aan het wakker maken bent. 🙂

 19. Michelle says:

  Hoo Scarlet,

  Ik droomde over een familiefeest, buiten aan lange tafels. Er stond een pony bij, en die beet mij 2 keer in mijn arm. Een ander persoon sloeg de pony later, wat mijn een dubbel gevoel van wraak en medelijden gaf.

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Als ik het zo even met een algemene betekenis oppak, zou het betekenen dat je een deel van jezelf (een kracht/zelfvertrouwen) onderdrukt, omdat je bang bent dat het je tegen gaat werken.
   Dit is/wordt ook bevestigd door anderen.

   1. Marjo says:

    Hi Scarlet. Ik ben zo blij als ik weer een raadselachtige droom heb gehad, me weer tot jou kan wenden. Deze keer schaam ik me gewoon om het te vertellen, zo raar is deze droom…maar ik blijf maar het gevoel houden dat het wat betekend. Ik droomde over een paard en die poepte over mij heen.

    1. Scarlet says:

     Hey Marjo,

     Wat fijn om dat te horen. Het is gelukkig geen rare betekenis dit keer.
     Deze droom gaat erover dat je soms door de kracht van anderen onderuit gehaald wordt of de troep op mag ruimen.

 20. Wilma says:

  Hoi scarlet,

  ik droomde dat ik in een auto reed en zag paarden los lopen op de weg, 1 groot paard dicht bij en zag ook wit of beige paarden wat verder weg ! ik stopte en wou 112 bellen want ik vond het te gevaarlijk dat ze los liepen! 2x lukte het bellen niet, bij de derde keer zag ik dat ik het nummer 112 wel in drukte ,toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Wilma,

   Dit betekent simpelweg dat je je eigen kracht steeds meer aan het losmaken bent. 🙂

 21. Madelene says:

  Ik droomde van een hele hoge paal met een rond platform erop lag een paard te bevallen van een klein veulentje die na z’n geboorte wegvloog

  1. Scarlet says:

   Hey Madelene,
   Dit staat voor een doel of droom die jij bestempelt hebt als onhaalbaar, terwijl deze dat wel is, als je je eigen kracht gebruikt.

 22. Kim says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik ging paardrijden en het paard dat ik aangewezen kreeg, daar was nog iemand anders op aan het rijden. Het was een fjord, heel mooi lichtbruin. En het meisje dat eraf stapte was heel dik en slonzig en reed met hele scherpe sporen en twee zweepjes met nog extra puntjes eraan. En ik kan me herinneren dat ik dacht; dit heb ik allemaal niet nodig. En ik maakte ‘gewoon’ contact met het paard. (En toen werd ik wakker). Kun je me hier meer over vertellen? Dankjewel alvast!

  1. Scarlet says:

   Dit gaat eigenlijk meer over hoe je anderen waar hebt genomen de laatste tijd. Heel simpel dat mensen zich harder voordoen en gemener doen dan nodig is.

 23. Han says:

  Ik heb vannacht gedroomd dat een woest donker paard in m’n woonkamer was in een paardentrailer. Het paard wilde met al zijn kracht uit de paardentrailer komen en ik kon het eigenlijk niet meer tegenhouden. Op een gegeven moment ben ik snel weg gegaan en brak het paard uit. Ik kon hem onder ogen zien en hij was nog wel wild, maar was mij goedgezind. Ik heb hem toen laten gaan.

  1. Scarlet says:

   Hey Han,

   Dit gaat er letterlijk over dat je je eigen krachten en emoties onderdrukt

 24. Abi Silvertand says:

  Van zondag op maandag nacht heb ik gedroomd dat ik op de rug reed van een mooi zwart paard in de omgeving van mooie bergen. Eerder even over een bruin paard, maar toen zei iemand jou doelen heb je tot nu toe gesteld. En toen werd het een zwart paard. Wat kun je hier nog over vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Abi,

   Dit gaat erover dat het tijd is om veel meer voor je eigen doelen in dit leven te gaan en je kracht daarvoor in te gaan zetten.

 25. Denise says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde net dat ik een bos in liep waar ik meerdere zeker vier dode paarden zag liggen. De een had een afgehakt hoofd en de ander lag al een tijdje weg te rotten en was al bijna vergaan. Nog totaal onder de indruk van de dode paarden stapte ik in een wespen nest die vervolgens allemaal achter mij aan kwamen. Hier liep ik vrij rustig voor weg en probeerde ze een beetje weg te slaan. Ik ben benieuwd wat deze droom betekent!

 26. Manuela says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een kamer was met een witte hondje met een bruine vlek op zijn buik, hij moest wacht houden en mij beschermen en zat op een kist ofzo naast de deur.

  Ik lag op bed het was avond en ik zei tegen het hondje voor het slapen gaan , als je iets hoor moet je heel hard blaffen en ik deed het voor hoe hij moest blaffen en inneens veranderde het hondje in een witte mooie paard met mooi lange manen hij rende naar mij toe en legde zijn hoofd in me nek en met zijn snuit kietelde hij mij en ik lachte en werd er heel erg blij van alsof hij mij omhelsde, ik voelde liefde en heel gelukkig toen werd ik wakker.

 27. Mandy stevens says:

  Hallo scarlet,
  Ik heb een droom gehad dat ik bij mij in het dorp aan het wandelen was met mijn dochtertje van 5. En aan de rand van het veldweg die richting bos gaat komt een paard aan die richting mij en me dochtertje komt. Opeens zien we dat ze een veulentje bij zich draagt en legt die voor ons neer en ze draaft weer weg. Het paard was aan 1 zijkant licht bruin en aan de ander zijkant licht grijs van kleur maar ook echt precies zag heel appart uit rechts die kleur en links ander kleur en ze had korte witte manen met zwarte strepen erin. Ik kreeg het gevoel of ze wilde dat wij haar veulentje wilde helpen dat er iets met haar was en dat alleen wij mensen er iets aan konden doen..Het veulentje was heel aanhankelijk en ik wilde het gaan helpen… ik heb mijn dochtertje van 5 bij het veulentje even achter gelaten en ben toen om hulp zoeken ( iets wart ik in echt niet zou doen mijn dochtertje van 5 achterlate) toen ik terug kwam met hulp waren ze weg… mijn dochtertje vond ik terug maar de veulen kon ik nergens meer vinden…en toen werd ik wakker het is de 2de x dat ik droom dat een paard mij een veulen komt brengen. Ben erg benieuwd wat mijn droom betekent…

 28. Mandy Stevens says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had afgelopen weekend een paardendroom. Had hem jou gestuurd maar zie nu dat er iets mis is gegaan want hij staat er niet tussen.. Dus hier komt hij nog eens..

  Ik droomde dat ik met mijn dochtertje van 5 jaar in ons dorp aan het wandelen was. Opgegeven moment komen we bij een brug waar een veldweg begint die uit komt aan het bos. Opeens komt er een paard vanuit die weg naar ons toe en draagt een veulen bij zich ze legt het veulen bij ons neer en gaat weer weg… Ik kreeg er een gevoel bij dat ze wilde dat we het veulen moesten helpen waarmee weet ik niet maar het voelde zo van dat de mens alleen het veulen kon helpen…. Het paard die het veulen bracht was heel mooi getekend de ene helft was ze licht grijs ( echt links andere kant rechts) de andere helft licht bruin en ze had witte korte manen (net een hanenkam) met zwarte strepen erin. Het veulentje was heel aanhankelijk en lief… ik liet mijn dochtertje bij het veulen achter en ging hulp halen ( in het echt zou ik nooit mijn dochtertje alleen laten maar in de droom deed ik dat wel) Toen ik terug kwam met hulp waren ze beide weg we gingen zoeken en vonden mijn dochtertje spelend ergens op straat het veulen was weg… en toen werd ik wakker..

  Dit is de 2 x geweest dat ik gedroomd heb dat er een paard mij een veulen bracht en nu vroeg ik me toch een beetje af wat dat betekend want zelf heb ik zo niks met paarden vind ze wel heel mooi maar daar houd het ook bij op.
  Groetjes,
  Mandy

 29. Sharon says:

  hi scarlet,

  dromen over paarden is een terugkerende droom die ik vaak heb de laatste tijd, vaak leg ik hele tochten te paarden af en kan ik goed blijven zitten en geniet ervan. Vannacht droomde dat ik in bak reed en op een paard moest passen, de beugels waren veel te lang, maar hij gallopeerde de hele bak door en ik bleef krachtig zitten. 🙂

 30. Femke says:

  Het is midden in de nacht..ik word net wakker uit een hele krachtige droom en kan er niets over vinden op internet.
  Misschien kan iemand hier mij helpen het beter te begrijpen.
  Ik woon in een grote boerderij..mijn kudde paarden loopt los om het huis,.maar op een of andere manier komen ze niet richting de deur…als ik naar buiten ga zie ik een grote sterke witte merrie aankomen rijden..ik dacht even dat het mijn oude paard was..op dat moment komt er een hele kudde aan met een hele grote witte hengst als leider..alle paarden waren wit en kwamen erg sterk en volle kracht op me af gerend. Ik probeerde niet bang voor zijn maar ik merkte dat ze half door me heen gallopeerde…toen ik goed keek naar de witte hengst zag ik dat hij een kraagje (polo shirtje)had en er heel erg menselijk uitzag..het leek een kudde spook paarden..bij het besef dat dat paard een spook was werden mijn krachten zo sterk dat ik ze kon bundelen en hierdoor kon vliegen…dit voelde alsof ik dat vaker had gedaan en ik het onder controle had.

  Meer weet ik niet meer…maar ik heb er een apart gevoel over..vooral heel veel power in deze droom..voel het nu nog!

 31. inge says:

  Hai,
  Ik droomde dat ik met een groep (onbekende) mensen was en ineens werden wij aangevallen door een donkerkleurig paard. Hij was zo wild en agressief dat iedereen zichzelf moest veilig stellen door ergens bovenop te gaan staan. Ik voelde mij verantwoordelijk om wat aan de situatie te gaan doen maar het paard had geen halster om en was te wild . Vervolgens werd ik wakker….
  Ben benieuwd wat deze droom kan betekenen .
  Inge

 32. Melanie says:

  Goedemorgen,

  Zojuist wakker geworden van een enge droom. Een bruin paard zat me in het donker achterna waardoor ik uiteindelijk op de grond viel. Ze wilde mij schoppen tegen mijn hoofd, maar blijkbaar bedacht ze zich nadat ze mij lang bleef aankijken. Ook had zij een klein veulen bij zich wat mij bleef opzoeken, maar niet om mij pijn te doen. Ik kon daarna vluchten naar een veilige plek. Daarna werd ik wakker.
  Wat kan dit te betekenen hebben?

  Alvast bedankt!

 33. Denise says:

  Hai Scarlet, ik droomde dat ik door een soort weide gebied reed op een bruin paard. Voor mij, iets aan de linkerkant, zag ik een slang. De kleur was heel apart. Als doe opale doorzichtige kralen met zilveren Gloed. We keken elkaar aan en draaide me om met paard en reed weer weg. Weet jij wat het betekent? Alvast bedankt.

  Denise

 34. Jenny says:

  Hoi,
  Ik droomde dat ik een heel groot paard zag, alleen het hoofd was al ongeveer 1,5 x zo lang als een mens, dat zag ik omdat er een man vlakbij dat hoofd was. Het paard kwam boven de huizen uit. Het was geen bijzonder mooi of elegant paard maar enorm robuust, meer een soort van werkpaard. Het hoofd was breder dan normaal en veel donkerder van kleur (donkerbruin/grijs) dan het lichaam (licht een beetje fjordenkleur) en het paard had een dikke wintervacht behalve dat hoofd. Ik was niet bang voor het paard maar wel onder de indruk van de grootte. Ik heb het paard ook geaaid.

 35. Sanne says:

  Beste Scarlet,
  Ik wil je graag vragen hoe je mijn droom interpreteert.
  Ik droomde dat het dorp ineens leeg was omdat de lessen op school gestart waren. En vanuit een hoek van een gebouw komt een horde bruine paarden aangesneld en ik moest opzij gaan, daartussen zie ik een wit paard met enorme vleugels meehollen. Ik probeer mijn mobiel uit m’n tas te halen om dit mooie paard vast te leggen. Maar ineens zie ik dat een gedeelte vd bruine paarden richting mij afkomt. Op deze paarden zitten mannen. Ik verschuil me achter een muur en één vd mannen vindt me. Daarna zie ik dat vrouwen mij zeggen dat ik moet meelopen met ze allemaal, dat ik erbij hoor. Ze lachen en zijn vrolijk.
  Erg vreemd.
  Bedankt voor je eventuele reactie!

 36. Kim says:

  Ik droomde dat ik aan het fietsen was, geen idee waar naar toe, tot ik uit kwam op een prachtige groene wei waar mijn lievelings paard ook in stond. Ik ging naar haar toe om een ritje op haar te maken, toen in eens stond naast mij mijn moede die is overleden toen ik 4 was. Ik pakte haar hand en nam haar achter op, toen galoppeerde we samen vrolijk door de wei samen met mijn lievelings paard.

 37. Helene says:

  Ik stond met mijn man in een treinwagon achter de trein galoppeerde een donker paard de lucht om de trein werd donker en er zaten allemaal lichte bollen in die lucht ik deed de deur open en wilde naar buiten maar ik kon er niet uit de lucht veerde niet mee en sprong uit elkaar
  Vanmorgen belde mijn zoon verdrietig op dat de terugplaatsing van hun eicel en zaadcel niet door ging …….was deze droom mij wat aan het vertellen , liefs

  1. Scarlet says:

   Als ik dit zo lees was dit inderdaad een intuïtieve droom die je het slechte nieuws al vertelde.

 38. Adriana says:

  Ik droomde over een eiland met allemaal paarden die op sterven stonden of al dood waren tot ik polts een zwart veulen vond met een blesje die 1 been miste, moeder(wit) van het veulen lag op sterven en ik wilde kostte wat het kost het veulen redden en natuurlijk zo veel meer andere paarden, maar het lukte me alleen bij het veulen.

 39. Imke says:

  Vannacht droomde ik over een bruin paard. En meerdere pony’s, maar ik droeg alleen zorg voor dat bruine paard. Ik wilde t paard schoonspoelen met water en verzorgen. Op de een of andere manier was dat moeilijk. Het paard leek bang. Toen ik m vastmaakte aan een touw om hem te wassen, vielen al zijn hoeven eraf en had hij alleen stompjes over. Ik kon m wel weer laten helpen en genezen.

  1. Scarlet says:

   Hey Imke,

   Dit geeft aan dat je eigen kracht geblokkeerd worden door je eigen emoties en angsten. Hier ben je onbewust echter al wat mee aan het doen.

 40. Patricia says:

  Ik heb gedroomd over een paard dat leide mij naar een mooie waterbron. Daar aangekomen . Kon ik water drinken en van het mooie uitzicht genieten. En toen kwamen er 5 andere paarden naast mij staan. En die 5 paarden leiden me de weg terug waar ik mijn droom ben begonnen.

  1. Scarlet says:

   Wat mooi! Zo te lezen kom je steeds meer in contact met je eigen bron (en kracht).

 41. Sophie says:

  Ik droomde dat ik thuis was met een vriendin waar ik het soms wat moeilijk heb, ook iets in verband met een man. Plots hoorde en zagen we een wit paard nerveus rond het huis draven. We zagen het door de ramen. We hoorde en voelde de hoeven in de grond. Er ging veel energie van het paard uit. Ik voelde mij sterk verbonden met het paard. Zijn manen bewogen snel en zijn ogen stonden groot. Het liep nerveus in onze tuin en op ons tuinraam af waar het met zijn hoofd tegen botste. Het raam barste en daarna was er veel wind buiten. Ik was bang van het paard en onder de indruk tegelijkertijd. Veel energie. De wind deed het raam kraken. Toen schrok ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Sophie,

   Dit zegt eigenlijk heel simpel dat je je pure en mooie kracht probeert buiten te sluiten, maar dat dat steeds minder gaat.

 42. Ellen says:

  Hallo, ik droomde vannacht dat ik een gewond bruin veulen vond. Ze lag op de grond en had een groot gapende wond aan de keel, het bloede weinig en er lag zelf vlees of een orgaan ernaast. Het beestje was aan het sterven en riep mijn vader om hulp. Ik zei dat hij het uit zijn lijden moest verlossen. Opeens merkte ik verder op nog een veulen op de grond. Helaas was zij dood, maar gaf er verder geen aandacht aan. Zij was wit, zwart van kleur.
  Ik droom veel van paarden, waarschijnlijk omdat ik er zelf heb, maar wat wil deze droom zeggen?
  Grt

  1. Scarlet says:

   Hey Ellen,

   Dank je dat je even benoemd dat je zelf paarden hebt, want dat idee kreeg ik al.
   Daardoor kan ik hem iets beter vertalen en plaatsen. Dit gaat er namelijk veel meer om dat je jezelf niet goed genoeg uit en dat dit je meer kost dan je misschien merkt.
   Dit is een eigenschap die je vader ook heeft (op een andere manier waarschijnlijk).

 43. Joke de vries says:

  Droom

  08-04-’19
  Loop in new york.
  Het lukt me om er een even te kalmeren.
  Maar ik weet me geen raad om ze echt te helpen.
  Ze lijken mij door het drukke verkeer en zonder voedsel gedoemd.
  Er komt een vrouw en nog een man met zn drie weten we ze helemaal rustig te krijgen.
  Maar de situatie is verder slecht in mijn ogen, we moeten zien hoe we ze uit de stad krijgen, naar een gezondere omgeving.
  De man heeft geen belangstelling meer, de vrouw komt verder niet meer voor in mijn droom.
  De droom eindigt met een wanhopig gevoel.
  Maar ik weet me geen raad om ze echt te helpen.
  De man heeft geen belangstelling meer, de vrouw komt verder niet meer voor in mijn droom.
  De droom eindigt met een wanhopig gevoel, dat ik ze in mijn eentje niet kan helpen.

  1. Scarlet says:

   Hey Joke,

   Dit gaat eigenlijk over jezelf. Dat je nu te veel spanning en stress ervaart en niet genoeg dingen doet die je energie geven om echt in je kracht te komen en te blijven.
   En je systeem zegt ook dat je even niet weet hoe je dit op kunt lossen, dus je verwerkt het zo.

 44. Joke says:

  Dank je Scarlet, dat klopt precies! Toen ik mijn droom aan mijn zoon vertelde kreeg ik wel het vermoeden, dat het over mijzelf ging, maar kon er niet mijn vinger opleggen.

  Ik weet ook niet hoe ik dat stuk in mijn leven ‘op de rails’ kan krijgen, eigenlijk.
  Ik ben in een nieuwe levensfase, pensioen, mijn beste (harts-) vrienden zijn vorig jaar onverwachts overleden en er is een grote leegte ontstaan…

  Er is wel een stukje tekst weggevallen in het begin.
  na ‘Ik loop in New York….’
  …….op de stoep staan twee bruine, pony’s die heel angstig zijn door alle drukte en lawaai, ze zijn duidelijk niet in hun element.

  Veel liefs en bedankt voor je snelle reactie. Joke

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan lieve Joke,

   Het is even lastig, maar ik weet zeker dat je je weg er wel weer in vindt.
   Het kost misschien even tijd en geduld, zeker in de fase dat je het echt niet weet, maar de inzichten komen wel, het zal vanzelf vorm gaan krijgen, zolang jij maar niet opgeeft en ik geloof niet dat jij dat doet. 🙂

 45. Cleo says:

  Hoihoi,

  Ik onthoud maar zelden dromen maar vanochtend werd ik wakker van een droom en zou graag willen weten wat het betekend want online zijn het veel losse dingen bij elkaar en kan ik ook sommige dingen niet vinden.

  Ik was aan het paardrijden op een zwart paard. Het paard was erg groot en sterk. Mijn moeder en een meisje keken. Het meisje ging elke keer eerder weg als ze keek en deze keer ging mijn moeder ook mee. Ik merkte dat mijn paard drukker weer toen ze wegging en begon met mijn paard te praten. Deze zei dat die oud was en niet lang meer had en het niet leuk vond dat zij wegging. Ik werd hierdoor geraakt en ging huilen en kon niet meer stoppen. Op de een of andere manier kon ik naar buiten met het paard en reed ik een klein rondje. Niemand die het opviel dat ik aan het huilen was of buiten reed.

  Het paard was erg snel en kon ook ineens snel weg rennen. Ik vond het eng maar wou het ook proberen. Ook wou ik niet toegeven aan mijn angsten.

  Wat o wat betekend dit???

  1. Scarlet says:

   Hey Cleo,

   Dit is dat je je angsten en onzekerheden aan het overwinnen bent, maar tegelijkertijd niet wilt dat je wat sensitievere of zelfs kwestbare kant verdwijnt.
   Dat is niet nodig en doet zelfs pijn.
   Daarbij geeft het aan dat dit proces van krachtiger worden bijna afgerond is.

 46. Sophie says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd over een groep paarden die me aanvielen. Ik wilde ze gaan borstelen. Eentje was donkerbruin en volgens mij zaten er ook witte met zwarte stippen bij. Toen eentje mij een trap wilde geven zei ik heel duidelijk ‘ho. Nee.’ En keek ik streng het paard in de ogen met een wijzende vinger.
  Desondanks mijn strengheid bleef het paard mij proberen te trappen.
  Vervolgens lag ik op mijn rug op de grond en vielen meerdere malen mij aan met hun hoeven die ik telkens van mij af probeerde te slaan. Het was niet fijn. Ik probeerde telkens hun hoeven vast te pakken en de van me weg te duwen. Dat lukte wel, maar ik zat in erg veel stress. Volgens mij waren het 4 paarden.
  Vervolgens ben ik volgens mij opgestaan en boos uitgesproken waarom die paarden me aanvielen.

  Wat betekent dit?
  Groetjes, Sophie

  1. Scarlet says:

   Hey Sophie,

   Deze droom gaat over het gevecht met jezelf.
   Je bent (onbewust) bezig met het ontwikkelen van zelfvertrouwen.
   Echter ben je het niet helemaal met jezelf eens hierin, je positieve kracht botst met je perfectionisme en innerlijke kritische stem.

 47. Anika says:

  Hallo scarlet,

  In mijn droom was ik aan het wandelen met iemand. Tijdens deze wandeling vond ik mijn eigen 5 paardjes vastgebonden aan dunne boompjes langs een drukke weg. Mijn eigen paard waar ik een speciale band mee heb, wist zich los te maken. Kwam naar me toe gerend en draaie haar achterwerk naar me toe. Ik weerde me voor haar achterwerk. Ze is weer weg gerend en stak de drukke straat over.
  Toen ik naar de andere 4 paardjes keek waren hun ook los van de boom. De ruin wilde ook over gaan steken maar deinsde terug omdat er een vrachtauto kwam. Mijn paardje die de straat was overgestoken, stak opnieuw de straat over en werd geraakt door de vrachtauto.
  Ik ben toen huilend wakker geworden..
  Kan je me vertellen wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anika,

   Dit gaat over een situatie die losstaat van je lieve paardje.
   Het gaat over een situatie waarin je je machteloos voelt, waarbij je het gevoel hebt dat er dingen heel gemakkelijk fout kunnen gaan en waar anderen mee gemoeid zijn.
   Deze droom is een verwerking van dat gevoel en ook een signaal dat je systeem eigenlijk liever wel wil ingrijpen in plaats van anderen veel ruimte voor zichzelf en mening geven.

 48. Alexandra says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde zojuist over een donkerbruin paard (gevoel bij dit paard is heel vertrouwd en veilig) die ziek was en waar ik afscheid van ging nemen. Ze at een paar koekjes uit mijn hand, knuffelden samen waarop ze vervolgens weer naar achteren liep en daar ging liggen (wellicht om te sterven). Ik werd hierna heel emotioneel wakker.

  Kan jij mij hier iets meer over vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Alexandra,

   Dat staat voor iets wat je aan het loslaten bent.
   Dit gaat om gedrag, een patroon of een beschermingsmechanisme waar je veel aan gehad hebt, maar wat nu niet meer voor je werkt. 🙂

 49. Germa says:

  Hai Scarlet, ik droomde vannacht over een paard, bruin.
  Voor mij was dat zéér vreemd want ik heb helemaal niks met paarden, ben er zelfs bang voor. Zoals ook in mijn droom. Er was dus een bruin paard die steeds achter mij aanliep, heel close was die steeds, drukte echt tegen mij aan steeds om zo dicht mogelijk bij mij te zijn. Ik probeerde het paard steeds te ontvluchten en uiteindelijk is dat dan ook gelukt.

  1. Scarlet says:

   Hey Gemma,

   Dit gaat erover dat je bang bent voor je eigen kracht of dat je niet durft te gaan voor de dingen die je eigenlijk wilt.
   Er zit iets dwars als het ware in dat proces.

   Dat het ontvluchten je gelukt is, geeft aan dat je er wel bijna op een goede manier je weg in gevonden hebt.

 50. Anoes says:

  Hoi Scarlet
  Ik droomde vannaacht over een wit paard dat bij ons achter in de sloot stond. Hij was al heel moe en heb geprobeerd hem op de kant te krijgen door eerst zijn voor benen op de kant te leggen en daarna via de achterkant hem omhoog te duwen . Of het mij gelukt is weet ik niet want toen werd ik wakker.
  Groet Anoes

  1. Scarlet says:

   hey hey,

   Dit gaat erover dat je emoties soms je kracht blokkeren.
   Dat is niet perse erg, maar daardoor kost het je soms wel erg veel moeite om weer in je eigen flow te komen en de dingen te doen waarvan je weet dat je ze moet doen.
   Je emoties en jij hebben iets meer rust nodig.

 51. Yasamin says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde dat ik in met mijn partner in de zee waren en ineens waren veel witte paarden om ons heen en we konden geen kant op. Ik was heel bang en mijn partner was rustig, en word ik wakker.
  Wat zou dat betekenen?
  Groetjes Yasamin

  1. Scarlet says:

   Hey Yasamin,

   Deze droom gaat eigenlijk een beetje over een verschil tussen jullie, maar zonder dat het verschil ‘vervelend’ of ‘erg’ is.
   Deze droom geeft namelijk slechts aan dat hij meer vertrouwen heeft dat dingen goed komen, dat benadert hij wat meer vanuit ‘mentale kracht’ en dat jij je soms daarbij nog iets meer laat leiden door je gevoel.

  2. Yasamin says:

   Dat klopt. Maat de witte paarden die ons omcirkelden in de zee?

 52. Arminda says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik op bed lag te slapen met mijn deken over het hoofd. Ik voelde de warme adem van iets. Mijn deken werd langzaam weggetrokken en hoorde een stem die zei: wakker worden. Wakker worden Arminda. Je moet opstaan. Je moet wat ondernemen en moet opstaan voordat je te laat komt. Ik keek naast mijn bed en daar stond een donker bruine paard naast mijn bed. Hij kan praten en was ook heel groot. Ik vroeg me af waarom er een paard in mijn kamer stond.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat letterlijk over dat je eigen kracht je wakker maakt. Er is waarschijnlijk iets in je leven wat je over het hoofd ziet of laat gebeuren.

 53. Arminda says:

  Bedankt voor je reactie. Je antwoord bevestigd mijn vermoedens.
  Hoe kom ik erachter wat het is? Weet t namelijk niet zo gauw

  Groetjes Arminda

  1. Scarlet says:

   Dat is lastig zo te zeggen.
   Meestal komt het in je andere dromen naar voren en vaak is het iets waar je zelf al een bepaald (intuïtief) gevoel bij hebt.

 54. Karin says:

  Dromen doe ik al mijn heel leven. De gekste komen aan bod. Het gaat soms zover dat als ik wakker word tijd nodig heb om te bekomen. Soms lijkt dit zelfs als ik wakker word nog in die droom ben. Nu vannacht droomde ik ook over paarden. Heb het opgezocht wat het kan betekenen maar vond niet dadelijk een antwoord. Mijn droom ging dat ik ging paardrijden op een mooie prachtige en enorm grote hengst. De rit was zalig. Om één of andere reden was ik plots ergens anders iets aan het doen. En toen ik terugkwam was de prachtige hengst weg en moest ik met een klein Paard tevreden zijn. Nu dit was wel een zeer schattig paard maar ik bleef zoeken naar de prachtige hengst. Dan werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Dit geeft aan dat je eigenlijk enorm krachtig en puur bent.
   Dat je naar mooie dingen aan het toewerken bent of ze al hebt.

   Alleen soms raak je even afgeleid door het een of ander, misschien zelfs wel eens door anderen mensen.
   Daardoor gaat die kracht wel eens wel. Dit is niet heel erg (meer), want ook dan is het nog goed.
   Maar toch is de echte kracht en puurheid fijner.

 55. Céline says:

  Hoi Scarlett,

  Ik droomde dat mijn vader op een brief (die voor mij was) had geschreven ‘Waar is het paard gebleven?’ Vervolgens in een andere vervolgdelen vraagt een oom mij ook waar een paard is. De paard zelf zag ik niet in mijn droom, maar ik wist op de een of andere manier dat het om een bruine gezonde paard ging.
  De vraag van mijn vader begreep ik niet.
  Toen mijn oom mij de vraag stelde zei ik dat het paard waarschijnlijk gestolen was. Er liep een treinspoor langs de stal en daar was niks beveiligd en kon men dus makkelijk een paard stelen en in de trein meenemen. Verklaarde ik als mogelijke situatie.

  Ik hoor graag of je mij hierbij kan helpen. Dankjewel alvast 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je eigenlijk je kracht hebt weggegeven.
   Door het spoor gaat het niet perse erom dat je het aan iemand hebt weggegeven, maar meer dat het weggegaan is door meerdere of meerdere situaties.
   De droom geeft vervolgens aan dat de mensen die dichtbij je staan dit (onbewust) ook oppikken en dat het voor jou én voor hun fijner is om toch je kracht weer terug te pakken. 🙂

 56. Evelien says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde laatst dat me verteld werd dat ik op een ander (nieuw) paard mocht rijden. Ik vond het spannend maar leuk. Bij de stallen zag ik een leuk grijs paard, hij werd voor me gepoetst, hij was erg vies. Degene die aan het poetsen was praatte toen met mij en iemand anders over het paard en er werd gezegd dat het een rustig lief paard was. Hier stopte de droom doordat mijn wekker ging. Ik ben benieuwd wat deze droom kan betekenen. Misschien goed om te weten dat ik al langere tijd wekelijks op een manege rijd, eigenlijk altijd op hetzelfde paard.

  Groetjes Evelien

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je een nieuwe kracht of talent in jezelf aan het ontdekken/ontwikkelen bent.
   Aangezien paarden meer voor je betekenen, kan het ook juist gaan over het werken met paarden.
   Het laatste wat deze droom ook aangeeft is dat het iets is wat je al langer in je hebt, maar weer ‘opgepoetst’ mag worden.

 57. Evelien says:

  Dankjewel voor de uitleg! Ik ben op het moment bezig mezelf (weer terug) te vinden na een burn out/ laag in energie te hebben gezeten. Tijdens mijn herstel ook meer open gaan staan op spiritueel gebied. Ik denk dat jouw omschrijving heel goed past bij waar ik nu doorheen ga. 🙂

  1. Scarlet says:

   Wat mooi en heel graag gedaan natuurlijk.
   Heel veel succes met je proces, al heb ik het vermoeden dat het je veel moois op gaat leveren. 🙂

 58. Hadis says:

  Hoi..

  Heb gister een droom gehad die mij is bijgebleven. Ik zat voor een wolken krabber in een druk stad, was met mijn oom in gesprek over hoe slecht de economische situatie op dit moment was, opeens verscheen er een zwarte paard die verticaal in de lucht vloog en mij achteraan zat, ik rende de wolken krabber binnen en de paard bleef me verticaal in de lucht achtervolgen. Had geen angst gevoel enkel een spanning van wat de paard van me wilde.
  Is hier een reden voor dat ik zo droom?

  Xx

  1. Scarlet says:

   Hey Hadis,

   Deze droom gaat erover dat je onbewust bezig bent met het zoeken naar een manier om je financiële situatie (nog meer) te verbeteren.
   Het paard geeft hierbij aan dat wat er in ieder geval belangrijk is, is dat je zelfverzekerder mag worden.

  2. Hadis says:

   Hoiii..heb weer een aparte droom gehad. Mijn oma ( is +-83 jaar) was bevallen van een baby. Mijn moeder kwam ons dit vertellen.ik was super blijf en riep naar mijn moeder is het een oom of tante! En mijn moeder gaf bezorgelijk een antwoord dat ze het nog niet wisten.baby was zonder geslacht geboren. Ik riep oooo neeeee dat is echt moeilijk voor oma. Mijn moeder zei dat oma zeer verdrietig was. Ik holde naar het ziekenhuis om oma moed in te spreken. Bij het ziekenhuis aangekomen rond 6 uur in de ochtend zeiden ze dat er geen bezoek uur was. Maar dame achter de bali hoorde mijn verhaal en zei dat ik haar op de 5de ( of9de weet het niet meer) verdieping kon bezoeken. De lift bleef hangen en ze zeiden dat ik naar de tweede verdieping moest gaan. Op een of andere manier slaagde ik er niet in om haar te zien. Overgens mijn opa is al 20 jaar overleden.

   1. Scarlet says:

    Hey Hadis,

    Dit gaat erover dat je merkt dat je oma in een bepaald (verwerkings)proces zit, maar dat je nog niet weet wat er gaat gebeuren of hoe dit gaat lopen.
    En ergens worstel je daarmee, wat je zo probeert te verwerken.

 59. Liesette says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde twee weken geleden eerst over iets anders, zonder paard.
  Maar aan het eind van die droom komt een paard (licht beige van kleur), met zijn hoofd heel dicht naar me toe, helemaal naar mijn linker wang en krijg ik een lieve, warme, dikke kus. Ik werd wakker en het voelde heel vredig.
  Het is me erg bij gebleven, ben benieuwd naar de betekenis hiervan.
  Groetjes Lies

  1. Scarlet says:

   Hey Lisette,

   Dit gaat erover dat je iets wat je lastig vond, eindelijk kunt accepteren en daardoor je kracht weer terugvindt. 🙂

 60. Meike says:

  Hoi,

  Ik heb het afgelopen half jaar veel gedroomd over dat ik meerdere verzorgpaarden/verzorgpony’s kreeg en die dan ook direct begon te verzorgen. Rijden zat er niet bij,
  maar dat maakte niet uit. Ik was beel blij dat ik eindeliijk weer verzorgpony’s of -paarden had, wat logisch is sinds ik best wel een paarden mens ben maar in het echt weinig tijd heb een paard of pony te verzorgen. Na het verzorgen ging ik vaak op de fiets terug naar huis, waarbij ik onderweg vaak verdwaald raakte. De dromen speelden zich vaak op plaatsen die leken op plaatsen waar ik in het echt regelmatig kom of weleens ben geweest.
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Groetjes, Meike

  1. Scarlet says:

   Hey Meike,

   Deze dromen gaan erover dat je op zoek bent naar iets om te doen waar je nog meer van oplaadt.
   Dit vertaald zich in dit geval naar het verzorgen van paarden. 🙂
   Het verdwalen geeft daarbij aan dat je niet helemaal weet hoe je fijne activiteiten die je eigenlijk nodig hebt om op te laden te integreren in je leven.

 61. Sandra says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde dat er plots een bruin paard met haar zwart veulen op onze oprit stond.
  Ik wist niet zeker of de paarden van mijn buren waren of niet, maar besloot toch naar hun stal te gaan met hen. Samen hielpen we in de stal te zetten.
  Ik mocht van het paard aan haar veulen komen, ze vertrouwde mij. Toen ze uiteindelijk in de stal waren, probeerde ze opnieuw het hek te openen. Maar ik en de buurvrouw konden net op tijd het hek weer sluiten. Plots zie ik in een andere stal een baby liggen, in een voederbak voor paarden. We wisten ook niet van wie de baby was. En net op het moment dat we iets wouden doen om de ouders te vinden en ik het kind in mijn armen had, werd ik wakker.
  Wat wil deze droom zeggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,
   Deze droom gaat over het ontwaken van je kracht. Je hebt ergens de behoefte om aan een nieuw project/doel te werken of bent daar al net aan begonnen.
   Deze droom geeft aan dat dit goed is om te doen en dat dit goed gaat. Al is er wel hard werk en rust voor nodig.

   1. Sandra says:

    Ooh, super… Dank je wel, mss heeft het wel met mijn werk te maken. Mss kan ik binnenkort vast werken. Ik hou je alvast op de hoogte. Liefs, Sandra

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dat zou heel goed kunnen en heel graag. 🙂

 62. Marieke says:

  Beste Scarlet, vannacht droomde ik dat ik een prachtig donkerbruin paard met zwarte manen bereed. Het was een merrie, prachtig gespierd, soepel in het lijf en temperamentvol. Terwijl ik haar reed in een binnenmanege liet ik haar dressuur doen en maakte ook een aantal keer een Paar hoge sprongen over een hindernis om haar alert te houden. Het rijden ging met heel veel gemak. In mijn hoofd dacht ik bang te kunnen zijn voor haar temperament maar in mijn lijf voelde ik dat ik heel natuurlijk met haar meebewoog en stevig in het zadel zat. Na het rijden stapte ik af en zag ik dat het paard werd verzorgd. Ik herinner me dat ik dat gek vond dat ik dat niet zelf deed maar liet doen door iemand Anders. Ben benieuwd naar de betekenis. Alvast dank je.

  1. Scarlet says:

   Hey Marieke,

   Dit is een droom die eigenlijk over een stukje vertrouwen op jezelf gaat en over loslaten geeft.
   Het geeft aan dat je niet te veel naar je eigen onzekere gedachtes hoeft te luisteren, maar juist vooral mag vertrouwen op en luisteren naar je lichaam.
   Dan beweeg je veel makkelijker door de situaties heen.
   En als laatste, het verzorgen, nodigt je uit om wat meer los te laten. Je hoeft niet alles zelf te doen. Soms mag je het ook door anderen laten opknappen.

   1. Marieke says:

    Dank je Scarlet

 63. Sandra Cornelissen says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik op een hele lieve kleine Shetland pony reed. Het paard viel tijdens de rit in slaap terwijl ik er nog op zat. Heb jij enig idee wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat zich in jou een nieuw talent/kracht, aan het ontwikkelen is, maar dat het met stoppen en starten gaat.
   Deze droom vraagt je dan ook meer geduld te hebben met je ontwikkelingen.

   1. Sandra says:

    Heel helder Scarlet. Dank je voor je reactie.

 64. Leonie says:

  ik droomde laatst dat ik op buitenrit was en er een bont paard in voorkwam.

  Groet Leonie

  1. Scarlet says:

   Je bent dus verschillende talenten van jezelf aan het ontwikkelen. 🙂

   1. Leonie says:

    ok dank je wel;)

 65. Daphne says:

  Deze droom had ik twee dagen geleden. En het houdt me nog een beetje bezig.

  Ik droomde dat ik hier in mijn eigen omgeving een groot, wit sterk en elegant paard zag. De eigenaar, een man, die ik niet ken, probeerde het paard te vangen samen met nog een man. Het paard rende en steigerde. Niemand kreeg het paard al in een lange tijd te pakken. Ik had te doen met het paard en ik vond de eigenaar een naar persoon en ik zou het vreselijk vinden als ze het paard te pakken zouden krijgen.
  Later zag ik het paard weer voorbij komen en hij bleef een beetje bij me. Ik wilde het helpen en probeerde het paard ongezien te leiden naar de vrijheid. We moesten wel door de boerderij heen van de eigenaar. Ik zocht naar eten voor het paard voor onderweg en plukte een broccoli uit de tuin. Ik wilde dat het paard het platte land op zou rennen, zo snel en zo ver mogelijk. Ondertussen was ik bang dat de eigenaar er aan zou komen.

  Er was ook een gedeelte in mijn droom dat ik het paard aan iemand mee gaf, het paard werd door iedereen gezocht, dus niemand mocht het zien. Terwijl de jongen het paard langs het kanaal begeleide, leidde ik een kapster af in een gebouw die er stond. Ik ging steeds voor haar staan en vroeg of ze iets voor me wilde doen. Ik geloof iets met mijn haar. Het paard kon een stukje ongezien weg komen. Net het laatste stukje werden ze gezien. Ze glipten binnen in een gebouw en de eigenaar werd ingelicht. Ondertussen werd er ook een Lynx gezocht en die snelde ook mee met het paard. De eigenaar en ik geloof zijn zoon en vriendin gingen er achter aan en wilde het paard pakken. Het paard ging in de lift in het gebouw. De eigenaar was ook boos op mij en zag me als vijand.

  Er was ook een gedeelte dat het paard wel gepakt werd en er was ook een stukje dat er een kleine oorlog uit brak. Ik stond hier tussen en soldaten schoten op elkaar. Ik geloof dat ik wakker werd toen ik geschoten werd.

  Het loopt een beetje door elkaar en wellicht is de volgorde niet helemaal goed..

  Groet,
  Daphne

  1. Scarlet says:

   Hey Daphne,

   De kern van deze droom gaat erover dat je op een bepaalde manier nog eerlijker en zuiverder wilt worden.
   Alleen wil je tegelijkertijd niet gezien worden. Je wilt als het ware mensen die niet fijn zijn uit de weggaan, omdat je geen behoefte hebt aan weerstand en onrust.
   Tegelijkertijd weet je ook dat dit uit de weggaan niet echt lukt, want er zijn veel mensen die niet bij je passen.
   Het laatste stuk gaat er dan ook over dat je vooral gewoon wilt zijn en geen kritiek wilt krijgen.

 66. elke says:

  Ik droomde over een blinde zwarte pony de bang was, ik kon hem pakken en zou voor hem gaan zorgen.

  1. Scarlet says:

   Hey Elke,

   Deze droom gaat erover dat je een kracht in je hebt, maar dat er angst voorzit wat het dus tegenhoudt.
   Gelukkig ben je ergens ook al bezig om daarin beter voor jezelf te zorgen. 🙂

 67. Pop says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik tussen verschillende paarden liep in een manege maar ook in de cafetaria liepen ze gewoon rond. Ze waren kleiner dan echte paarden, eerder formaat pony. Er reden meestal kinderen of andere mensen op maar sommige ook los. En ze kwamen erg dichtbij, snuffelen en bokken, zochten contact met mij. Er was een man/lesgever die me zei wat ik wel of niet moest doen en vooral dat ik ze moest negeren of ze zouden willen spelen. Ik was bang voor de paarden maar voelde me ook stom dat ik het niet allemaal begreep. Ze waren wild. Ik reed zelf niet, ik stond ertussen. En altijd kwamen ze erg dichtbij me.
  Enige tijd later bleek dat ik er mijn trouwfeest heb gehouden. Dat was wel leuk mr ook alsof er geen bruidegom was (ik weet het toch niet meer) Maar als ik later was gaan schuilen dan vloog er een tamme vogel zomaar binnen tegen mijn hoofd. Het was eng als ervaring maar de vogel was zachtaardig. Toen werd ik wakker. Ik heb momenteel niks met paarden. Vroeger gereden mr nooit echt veel of goed. Altijd beetje bang.
  Dank om woordje uitleg.

  1. Scarlet says:

   Hey pop,

   Volgens de droom ben je een beetje aan het worstelen met jezelf.
   Je hebt talenten en krachten in je waar je meer gebruik van zou mogen maken, maar je weet nog niet echt hoe dat zou kunnen.
   Je hebt ook behoefte aan meer vrijheid, alleen dat vinden lukt niet echt.
   Uiteindelijk gaat het er echter om dat je weer harmonie vind in jezelf.

 68. bianca says:

  Hoi Scarlet, vannacht droomde ik over jonge paarden die mijn kant op kwamen zwemmen. Ze keken me ook aan.
  Ik kan me herinneren dat ik speciaal naar die plek toe kwam om ze te zien. Als ik naar links keek dan zag ik soort banen waar nog meer dieren aan het zwemmen waren. Ik had alleen maar oog voor de paarden en die zwommen helemaal rechts, waar ik recht voor stond. Ze zwommen best snel en ik zag alleen hun hoofd boven water. Ik vond ze erg mooi en was blij km ze te zien. Ohja het was schoon water waar ze in zwommen en ze spetterde best veel. Maar dat kwam ook omdat ze met meerdere waren en ze wilde allemaal de snelste zijn. : )
  Ik ben benieuwd wat dit stukje van me droom betekend.
  liefs Bianca

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Deze droom gaat erover dat je je eigen talenten en krachten steeds meer durft te zien.
   Hierbij gaat het vooral om het praktische stukje, het aardse stuk als het ware.

   1. bianca says:

    dankjewel scarlet ❤

 69. Sean says:

  Ik heb voor het eerst over een paard gedroomd geloof ik. Ik zat op een groot mooi aesthetisch bruin paard. N soort renpaard geloof ik met zwarte manen.

  Alleen wat me opviel was dat elke keer als ik het beest net onder controle had die er weer vandoor ging. Dat deed tie eindelijk wat ik zei en deed met mn benen. Kwam hij netjes tot stilstand. Ging die plots weer een rondje draaien.

  Ik weet niet zeker of dit uit protest(eigenwijsheid/fuckyou) was of dat dit puur drukte en enthousiasme was en dat het paard oprecht moeite had met stilstaan.

  Ik vond het alleen superfrustrerend.

  Weet je miss wat dit betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Sean,

   Deze droom gaat erover dat je op zoek bent naar een manier om je talenten en krachten goed in te zetten, maar nog niet helemaal weet hoe je dat het beste kunt doen.
   Je weet namelijk niet zeker wat er gaat gebeuren als je meer met je talenten doet of je je leven dan nog wel genoeg kunt sturen.

   1. sean says:

    Wow ontzettend bedankt Scarlet!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 70. Evelien says:

  Hoi, ik droomde over n grote groep paarden ,vooral veel Friezen,ze kregen voer en ik stond met mn moeder bij t hek,ze schrokken van n klap die mn moeder veroorzaakte.het vluchten ging eerst naar achteren naar de wei wegrennen van de klap ,maar al snel gingen ze elkaar achterna.dat was dreigend(ik heb wat mee gemaakt wat hier op lijkt) een paard had n grote open wond en de ander lag op de grond en had z’n rug gebroken..de andere paarden stonden er bij. mn moeder en ik liepen naar de paarden en ik zei tegen haar je moet altijd zachtjes doen met paarden.. en k keek naar t paard wat niet meer overeind kwam en dacht dit is t einde voor m.. en werd verdrietig.. ik werd wakker en kon niet meer slapen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat er nog iets is wat je vervelend vindt aan je moeder of iets wat je nog niet helemaal verwerkt hebt wat je met haar meegemaakt hebt.
   Hierdoor kom je net niet helemaal in je kracht en tegelijkertijd ben je dat dus een beetje zat.

 71. Daphne says:

  hai scarlet ik was half aan het slapen en wakker en zag alleen een beeld van een paard voor me hij was bruin het viel me dat ik alleen het gedeelte hoofd nek maar soort van kracht hij kwam op me af wat kannl het betekenen ? groetjes Daphne

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je vooral je mentale/rationele kracht meer mag gebruiken. 🙂

 72. Maria says:

  1: Ik droomde eergisteravond dat ik in mijn kamer bang stond te wachten alsof er iemand uit de woonkamer mijn kant zou komen. Vervolgens zag ik een raar figuur ( bruin van kleur). Met zwart korte haren tot zijn/ haar schouders. Ik moest helemaal naar de plafond kijken ,zolang was het. Figuur was zo vaag ik kon niet goed zien hoe heteruit zag. Het had ook geen ledematen ( geen benen , armen) het zweefde gewoon in de lucht. En ik wou me zelf verdedigen maar had geen tijd ervoor

  2: Ik droomde gisteravond dat ik achtervolgd werd door ongeveer 6 zwarte paarden met ruiters erop ze droegen zwarte lange jas met zwarte hoeden. ( het zag er erg eng uit).

  Ik rende zo snel mogelijk weg. Vervolgens stonden ze op een rijtje voor mijn neus en ze staken een grote vuur om mij heen , zodat ik geen kant meer op kon. Naast mij was een huisje met een groene boom ik klom via de boom op de dak van het huisje. Ik was opgelucht dat ik zo wat beetje ven ontsnapt . Todat er een jongetje voor mijn neus stond. Hij zei dacht je nou echt dat je zou ontsnappen?.

  1. Maria says:

   Vervolging.
   Ik heb nauwelijks nachtmerries, lijd zelf wel aan angststoornis. Maar deze dromen heb ik dus uit het niets gekregen, 1 dag nadat mijn moeder naar het buitenland ging.

   Het rare hieraan is dat de zelfde avond mijn vriendin over mij droomde , dat ik werd meegenomen door een groep mannen met een donker getinte huidskleur en dat ik een zakje snoep/chocola voor hen liet. Het is heel vaag allemaal en ben best angstig hier over allemaal. Ik slaap nu ook niet meer alleen in mijn kamer , maar in de woonkamer met mijn zusje.

   Plss ik heb een verklaring iets nodig alvast bedankt :*

   1. Scarlet says:

    Hey Maria,

    Deze dromen gaan letterlijk over de angst aangevallen of pijn gedaan te worden.
    Je hebt ergens het gevoel dat anderen of zelfs onzichtbare dingen meer macht over je hebben dan jij over jezelf hebt.
    Je probeert daar een weg in te vinden, dus er een gevoel ontstaan is dat er een stukje van je basisveiligheid weg is (doordat je moeder naar het buitenland is).
    Het is als het ware zoeken naar een nieuwe balans met betrekking tot deze angsten.

 73. Elizabeth says:

  Hallo Scarlet, ik liep een glooiende heuvel op. Deze was bedekt met gras en enkele puntige keien die eruit staken. Het was helder weer. De wei was afgeschermd met een houten hek. Boven, links in de hoek, lag een paard op haar/zijn zijde, de benen vastgebonden met touw aan het hek. Het paard was donker bruin met een witte bles. Het keek angstig, was erg moe en leek eerder jong dan oud (puber, net volwassen). Het was bezweet en de haren plakten samen. Ik wilde het helpen opstaan, maar enkele mensen raden mij dit af. Het zou té zwak zijn om op te staan en anders de heuvel afrollen tegen puntige steen. Als de trouwens werden doorgesneden, zou dit al gebeuren. Ik ben doorgelopen, maar met een enorm triest gevoel.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je je op bepaalde punten gevangen voelt, ook al zet je de juiste stappen.
   Het is alsof je weet dat je het juiste doet, maar het voelt alsof je dan toch nog niet helemaal jezelf mag zijn.

  2. Elizabeth says:

   Bijzonder, maar zeker waar.
   Dank je wel

   1. Scarlet says:

    Graag gedaan. 🙂

 74. Yenthe says:

  Vannacht droomde ik over een erg groot paard, aan het begin was het paard erg druk maar ik kalmeerde het. Ik wou dichterbij komen en het bleef rustig, toen het paard binnen handbereik was veranderende de ogen van kleur. Ik schrok me dood en probeerde wakker te worden, toen ik wakker was, was ik erg geschrokken. Ik vraag me af wat dit betekent. (het paard was helemaal bruin)

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Ik hoop dat het al wat rustiger geworden is.
   Dit gaat erover dat je probeert meer in je kracht te komen en je grenzen meer probeert aan te geven.
   Alleen heb je het gevoel dat als je dat doet, dat je niet meer trouw bent aan wie je bent en je wilt ook niet dat anderen mensen anders naar je gaan kijken.

   1. Yenthe says:

    Dankuwel Scarlet

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 75. Esther says:

  Hoi Scarlet,

  Afgelopen nacht heb ik gedroomd dat ik een paardenranch bezocht met veel grote sterke (bruine en zwarte) paarden.
  De eigenaar vroeg of ik op een paard wilde gaan zitten, dat wilde ik wel, maar het paard was veel te hoog. Niet te vergelijken met een ‘normaal’ paard van normale hoogte.
  Daarna zou ik op een kleiner paard/ pony zitten, maar nog voordat dat kon, sloeg het paard op hol en trapte de eigenaar van de ranch tegen zijn hoofd. Ik beschermde mijn eigen hoofd met mijn handen. Daarna werd ik wakker.

  Ben benieuwd naar hoe jij dit interpreteert :).

  Liefs Esther

  1. Scarlet says:

   Hey Esther,

   Uit deze droom zou ik halen dat je meer kracht in je hebt dan je nu gebruikt of denkt te hebben.
   Alleen weet je nog niet helemaal hoe je daarbij zou moeten komen. Ook omdat er een beetje onzekerheid onder zit over hoe je gaat worden als je in je kracht gaat staan.
   Houd je je mentale grip dan nog wel?
   Eigenlijk ben je op zoek naar een prettige tussenstap.

  2. Esther says:

   Bedankt voor jouw uitleg Scarlet, geloof dat daar wel een kern van waarheid in zit .
   Fijne dag!

 76. Roos Roes says:

  Ik droomde vannacht dat ik met mijn paard en een koets met kinderen onderweg was. Het voelde heel vrij en eenheid met elkaar. Bij een riviertje was er een pauze en ging ik met mijn paard de rivier in en samen zwemmen.

  Toen we weer onderweg waren begon de sfeer te draaien en was er onrust onderling. Een kind pakte de men zweep en ging erop stampen en het in 2 stukken breken.

  Ik voelde een teleurstelling dat de eenheid die er was, het complete gevoel tijdens het eerste deel van de droom, later omsloeg in een soort onmacht over de situatie.

  1. Scarlet says:

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer in je eigen kracht en verbinding met jezelf komt.
   Alleen halen anderen je er soms uit en dat voelt niet altijd even prettig.
   Dat ben je in deze droom rustig aan het verwerken.

 77. Roos Roes says:

  Dankjewel! Dat herken ik helemaal, fijn!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan! 🙂

 78. Simone says:

  Hoi scarlett,

  Ik droomde vannacht dat ik een bruin paard/pony aan het aaien was over de neus en dat ik dacht dat het zo lekker zacht was.

  Betekent dit iets?

  Gr Simone

  1. Scarlet says:

   Hey Simone,

   Dat klinkt als gewoon een fijn moment in je droom, maar er lijkt voor de rest niet echt een betekenis achter te zitten.

 79. Romee says:

  Heee! Ik heb vanmorgen gedroomd dat ik werd vervoerd met een paard en wagen. Ik zat in de wagen en een jongen zat voorin met de teugels. We gingen hard door het centrum heen en ik heb me kapot gelachen.
  Het was een gevoel van vrijheid.

  Groetjes
  Romee

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Dat klinkt heel erg leuk!
   Deze droom geeft aan dat je de teugels spreekwoordelijk wat meer aan het loslaten bent of wat meer mag loslaten.

 80. Emma says:

  In mijn droom kwam een grote kudde paarden op mijn af rennen, ik hield mijn adem in, ze gingen allemaal langs mij op wat stoten links en rechts na waardoor ik op de grond viel. Een bruin paard draaide om en begon om mij heen te draaien, ik lag op de grond en begon ook rond te draaien, haalde nog steeds geen adem en toen werd ik wakker. Ben wel benieuwd of dit wat betekend?

  Groetjes, Emma

  1. Scarlet says:

   Hey Emma,
   Deze droom gaat erover dat je voelt dat je meer in je hebt dan er nu uitkomt.
   Alleen voelt je kracht zo sterk, dat je bang bent dat dit deze kracht je omver blaast.

 81. Eva says:

  Hi!

  Vannacht heb ik een rare droom gehad. Ik reed dressuur om een mooi bruin paard ik reed over het diagonaal hier versnelde ik maar wel gecontroleerd toen ik bij de rand van de bak kwam kon het paard en ik niet meer stoppen hierdoor vielen we en het paard had zijn been gebroken want hij stond niet meer op… ik voelde veel verdriet en schuld want het was niet mijn paard.
  Zou iemand mij hiermee willen helpen wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat er eigenlijk over dat je voelt dat je meer in je hebt, vooruit wilt, maar ook voorzichtig bent, omdat je geen fouten wilt maken. Je wilt anderen namelijk geen pijn doen.

 82. Janne says:

  Hey ik ban janne ik droom al 2 dagen over paardrijden en over 3 maneges de 1e keer wat het een beetje eng omdat er een leger wat en de 2e keer moest ik op een tinker en toen moet ik een ander paard uit kiezen maar wat kan dit beteken
  PS Paardrijden die ik al mijn hele leven

  1. Scarlet says:

   Hey Janne,

   Wat ik uit deze droom kan halen is dat je dit droomt omdat je wat onzeker bent en op zoek bent naar een goede manier om in he leven te staan.

 83. Hermie says:

  Heey,
  Laatste had ik een droom dat ik aan het paardrijden was op een mooi zwart Fries paard. Telkens als het goed ging viel ik bijna aan de linkerkant er af doordat ik naar 1 kant leunde. Wanneer dat gebeurde keerde ik het paard in mijn droom naar recht, zodat ik weer goed kwam te zitten. Veel mensen waren aan het kijken, omdat er een concours was. De man die mij hielp bij het paard was de vader van mijn beste vriend (helpt ook in het echt als ik op concur ben) maar hij zei in mijn droom alleen maar dat ik het goed oploste en meer niet. Eerst wist ik dat ik bij mijn ouwe manege in de buitenbad was, maar vervolgens ging ik naar de binnenbak en daar kon ik mij niet meer oriënteren, maar toch ook weer wel. Ik wou de ring in stappen met het paard, maar werd terug gevloten. Ik mocht er niet door heen, maar eigenlijk moest ik wel want de binnen in rijbak was er achter. Hier stopte mijn droom. Ik rij al bijna heel mijn leven paard. Ik merkte dan ook dat ik in mijn drom het frustrerende dat het telkens mis ging.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je met betrekking tot het paardrijden op zoek bent naar de volgende stap.
   Je bent jezelf onbewust aan het uitdagen om nog beter te worden, alleen heb je er voor je gevoel niet altijd grip op.
   Dit kan soms nog wel eens voor wat onzekerheid zorgen, al wordt dat altijd wel goed opgelost.

 84. Helly says:

  Ik heb een vraag; Ik droomde vannacht over dat ik ergens was (waarschijnlijk op een manage) en dat iemand opeens vroeg of ik de paardrijles wilde geven terwijl ik dat nooit of jaren niet deed. Het voelde wel fijn om iets te doen waardoor je in het diepe springt maar het was wel onzekerig in me.

  Ik heb overal op internet gezocht wat het betekent als je paardrijles aan mensen gaat geven als dat je wordt gevraagd, maar kon het nergens vinden.

  Hopelijk kan je me verder helpen!

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom geeft aan dat je iets in je hebt waarmee je mensen kunt helpen meer in hun kracht komen te staan. Dat kan via kleine of grote dingen gaan. 🙂
   Het geeft ook aan dat je hier bewust of onbewust meer mee aan het doen bent.

   1. Helly says:

    Heel erg bedankt. Vannacht droomde ik dat ik aan het paard rijden was. Ik had hem netjes onder de teugel gekregen en op het einde van de droom kwam ik er achter dat ik het hoofdstel niet om had gedaan. Wat kan dat betekenen? Is het normaal als je weer over paarden droomt?

    1. Scarlet says:

     Hoi!
     Het is zeker niet vreemd dat je weer over paarden droomt. Dit symbool zal de komende tijd nog wel vaker terug gaan komen.
     Deze droom geeft aan dat dingen ook lukken als niet alles ‘perfect’ is of zoals het hoort.

 85. Tiers says:

  Ik had een erg rare droom : ik zie 2 mensen in een koets rijden die zichzelf voorttrekt, met daarachter nog een aanhangstuk en als laatst een bruin paard waarvan zijn 4 poten zijn vastgebonden. De koets gaat zodanig snel dat het paard de hele rit razendsnel op 4 vastgebonden poten moet springen, uiteindelijk zo uitgeput raakt tijdens het oversteken van een drukke straat en daar neervalt en tenslotte sterft…. :'(

  1. Scarlet says:

   Wat een nare droom!
   Dit gaat erover dat je zelf ook wat meer rust nodig hebt.
   Dat je iets kunt, wilt niet zeggen dat je iets moet doen.

 86. Jolande says:

  Hoi Scarlet,

  Wat lief dat je uitleg over dromen geeft op je site!

  Ik droomde vannacht dat ik ineens prachtige bruine paarden zag in de boomtoppen van heel hoge naaldbomen. Ze stonden daar gewoon. Ik zag iemand en riep, kijk nou, allemaal paarden in de boomtoppen. Ik was verbaasd en verwonderd. Kun jij mij daar iets van duidelijk maken?

  Hartelijke groeten van Jolande

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom geeft aan dat je soms het gevoel hebt dat je kracht wat onbereikbaarder is of zelfs soms onbewust een beetje bang bent dat je anders bent.
   Gelukkig helpt je nieuwsgierigheid en je positieve instelling je hier wel heel goed bij.

 87. Fred says:

  Hoi
  Ik heb vannacht over mijn vader gedroomd die overleden is. Hij was bij ons in de tuin een bruin paard /pony aan het borstelen .
  Verder vlogen er allemaal hele mooie vogels door ons huis
  Wat betekent deze droom ?

  Vriendelijke groet Fred

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit is een droom die weergeeft wat je je vader gunt nu hij er niet meer is: rust, vrijheid en kracht.

 88. Belle says:

  Hoi!
  Ik droomde dat ik onderweg was samen met vrienden, en dat we op begeven moment te paard verder moesten. Eerst mocht ik nog op de rug van het prachtige, rosse paard mee. Maar na een paar pogingen om op het beest te klimmen of om te aaien, beet hij in mijn hand en begon alleen mij aan te vallen. Het paard werd woest en wist me gevangen te houden op de grond, door op me te gaan zitten, waardoor ademen steeds lastiger werd. Verderop kreeg ik het gesprek mee van mijn vrienden die aangaven bij de burgermeester hoe wild de paarden waren, terwijl de burgermeester zei dat het de meest lieve paarden ooit zijn.

  Ik heb in lange tijd niet zo levendig gedroomd, en ik vraag me af of iemand weet wat dit betekend!
  X

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat mensen niet altijd even eerlijk zijn.
   Dit gaat niet om de mensen die dichtbij je staan, maar om de mensen die wat verder weg staan.
   En je bent nog aan het onderzoeken hoe je hier precies mee om wilt gaan.

   1. Belle says:

    Bedankt Scarlet! Makes sense!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is fijn om te horen!

 89. Madelief says:

  Hallo, ik droomde over een weiland met ponies en ik stond er bij in..voor mij zag ik opeens een pony met nog maar 1 voorbeen nek en hoofd boven een modder poel uit steken (ook wel al onder de modder die delen dus geen kleur gezien van de pony) en die zakte er helemaal in weg. Ik dook er achter aan om het te proberen te redden..en ik werd toen meteen wakker zonder te weten wat er gebeurde nog met de pony of mij. Wat betekent dit? Ik was niet bang of geschrokken of zo..ik was gewoon kalm in de droom.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze droom gaat erover dat je balans aan het brengen bent in je kracht en zelfstandigheid.
   Je bent stukken zelfvertrouwen aan het terughalen die je de afgelopen jaren wat meer bent kwijtgeraakt.
   En deze droom geeft aan dat dit een pittig proces is, maar ook gewoon goed gaat.

   1. Madel8ef says:

    Dat is goed te horen en zo voelt het ook idd. Het is een zwaar proces na verlies van dierbaren en beiendiging van relatie. Maar nu voel ik dat ik weer opkrabbel gelukkig.

    Dank jewel voor deze uitleg.

 90. Phoenix says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde over een tam, bruine paard. Ik aaide het paard en hij wilde van me weglopen. Zijn kop hing naar beneden. Het voelde aan alsof hij ziek of verdrietig was. Het paard gedroeg zich heel sloom. Plotseling draaide het paard om en liep naar mij toe en stopte vlak voor mn neus. Ik gaf een kus op zijn kop. Daarna zag ik dat hij ging liggen. Ik legde zijn hoofd goed, volgens mij legde ik zn kop op een kussen. En op een later moment zag ik dat er plotseling schuim uit zn bek kwam. Ik werd erbij geroepen. Het paard is uiteindelijk gestorven.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dit gaat erover dat er een verandering plaatsvindt in je kracht, dat er ruimte komt voor nieuwe energie en kracht.
   Maar daarvoor ben je wel afstand aan het nemen van hoe je eerst dingen deed.

 91. Im says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde dat een bruin paard in de sloot sprong. De sloot was alleen veel te diep waarvoor het paard leek te verdrinken. Ik sprong ook in de sloot om het dier te redden. Dit lukte uiteindelijk maar we moesten aan de andere kant van de sloot door prikkeldraad en waren beide flink geschaafd..

  Wat zou deze droom betekenen?

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat je uit een fase aan het komen bent waarin je best hard hebt moeten werken.
   Je vindt echter steeds meer balans in je emoties en het is nu tijd om te herstellen, zodat je weer in je kracht kunt komen.

 92. cinna says:

  Hoi!

  Tijdens een healing kreeg ik beelden dat ik aan het vliegen was op een wit zilverkleurig glanzend paard, maar aan het einde viel het paard met mij erop naar beneden. Ik weet niet of we de grond hebben geraakt want de val was het laatste en toen werd ik weer ‘wakker’ Ik kan nergens iets over de betekenis vinden.
  Ben benieuwd of u er iets uit kunt halen.

  1. Scarlet says:

   Hoi Hoi,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer in je kracht komt met betrekking tot wie je bent en hoe je je ten opzichten van jezelf voelt.
   Dus eigenlijk de kracht om jezelf te zijn.
   Ik heb het vermoeden dat het vallen geen betekenis had, maar dat dat kwam omdat je al om een andere reden meer wakker begon te worden.

 93. Liv says:

  Goede morgen,
  Ik had deze nacht een droom dat we aan het zoeken waren op een verlaten pand. In eerste instantie had ik geen idee wat we aan het zoeken waren. Plots zagen we verscholen een grote kudde paarden. Blijkbaar ook 1tje van mij ( ook al heb ik nooit iets met paarden gehad ) al de paarden waren terug wild gemaakt en hun tamheid was er duidelijk vanaf. Deze paarden hadden ze duidelijk ” verknoeid ” . Omdat we met een grote groep mensen waren die daar allemaal hun gepikte paarden terug wilden konden die dieven niets doen en ze terug overleveren aan ons . Al zag je aan de dieven hun blik dat ze het gedacht hadden dat het ons nooit zou lukken om al de paarden weer tam te krijgen. We gingen dus letterlijk een mini weide op met wilde paarden. Kan je me helpen uitpluizen wat deze droom van betekenis heeft? Groetjes Liv

  1. Scarlet says:

   Hey Liv,

   Deze droom gaat erover dat je bepaalde eigenschappen en een manier van in het leven staan een beetje kwijtgeraakt bent door hoe andere mensen zijn.
   Je hebt je als het ware te veel moeten aanpassen.
   Op dit moment ben je die aanpassingen weer aan het loslaten, omdat ze niet werken voor jou. Je bent weer terug aan het gaan naar hoe je bent zonder al die invloeden.

 94. Marion says:

  Ik was in een hele grote schuur en ik zat achterin bij iemand in een tractor. De tractor was onderweg naar de uitgang. Voordat we bij de uitgang kwamen zag ik links van mij een groot veld waar de paard kon gaan rennen/lopen. Ik zag dat er een paard stond met rubber laarzen aan. En er zat een man erop alsof ze aan het werk waren ofzo..

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je meer wilt presteren (misschien met een beetje perfectionisme?)
   Maar dat je merkt dat dat niet altijd gaat zoals je wilt.

 95. Iris says:

  ik was op een wit paard in een bosbak, ( 1 van stal waar ik nooit mee werk. ken dat hele paard dus niet) ik ging opstappen zonder zadel. toen kwam er 1 bliksem licht en toen begon het te hagelen. waardoor ik terugkeerde. toen ik langs het water reed zag ik mijn verzorgpaard Tyme ( wit paard met bruine vlekken) in het water liggen, soort van sloot die je langs oevers ziet, mensen probeerde hem er uit te halen samen met behulp van hun autos en handen natuurlijk. uiteindelijk hadden ze hem op de kant gekregen, maar op dat stukje weg lag ook nog heel veel water waardoor hij nog moest zwemmen. toen daarna werd ik wakker, met mijn hart in mijn keel. wat zou dit betekent hebben?!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een droom die voortkomt Tyme te verliezen. Dat je hem bijvoorbeeld niet meer mag verzorgen.
   Je weet dat er anders ook wel goed voor hem gezorgd wordt, maar heel het idee is helemaal niet fijn.

 96. Sean says:

  Ik heb gedroomt over een groot zwart paard. Ik wilde het aaien, maar elke keer als ik dat deed begon het te bokken en weg te lopen.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze droom geeft aan dat je nog niet helemaal ‘jezelf’ bent in de fase waar je nu in zit.
   Je bent niet helemaal ontspannen en hebt je weg er nog niet helemaal in gevonden.
   Hierdoor ben je eigenlijk een beetje met jezelf aan het ruziën.

 97. Maartje says:

  Hi Scarlet,

  Heb vannacht gedroomd over een paard, dezelfde als op de foto, boven aan jouw artikel.

  Ik droomde dat hij naar mij toe kwam, zich omdraaide en begon te bokken. Ik kon wegkomen en vervolgens zag hij mij weer en kwam achter mij aan, ook daaraan wist ik van te ontkomen. Het gekke is dat ik niet angstig ben wakker geworden, was rustig en kalm.

  Ben benieuwd wat dit te betekenen heeft, 🙂 Maartje

  1. Scarlet says:

   Hey Maartje,

   Dit geeft aan dat je over je eigen grenzen heen gegaan bent met betrekking tot doorgaan terwijl je moe bent.
   ‘Even doorzetten’.
   Het is niet zo heel erg, want je ervaart de droom als kalm en je komt weg, maar het is wel een signaal dat het iets te ver is gegaan.

 98. An says:

  Dag Scarlett, ik droomde van losgeslagen paarden, witte, ze waren wild… zen ergens toch lief. Ik probeerde ze weer rustig te krijgen. Ik schrok wakker, omdat de paarden heen en weer bleven rennen. En ik probeerde de teugels te pakken, ofiets. Ik vond het wel overkomen als een negatieve droom, is dat zo?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit lijkt erover te gaan dat je heel veel kracht in je hebt en deze ook meer de ruimte wilt geven.
   Alleen is dat nog spannend, omdat je niet weet wat de gevolgen daarvan zouden kunnen zijn.

 99. An says:

  Dag Scarlett, bedankt voor de betekenis. Ja dat klopt wel helemaal met mijn prive. Bedankt. X

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan mooi mens.

 100. Manuel says:

  Lieve scarlet ik heb gister een prachtige droom gehad over twee machtige zeer witte paarden die met de mond open tegen me lachte of toe lachen hierbij zag ik duidelijk alle tanden ze waren erg vredig en stonden tegen elkaar aan me toe te lachen voelde me erg blij en vond het wel lach wekkend , deze droom blijft me erg bij , heb moeilijke tijd (gehad), is dit een goed voorbode?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit klinkt alsof je kracht terug aan het komen is, dat je aan het ontspannen bent en inderdaad dat het weer de goede kant op gaat. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.