Dromen over ratten: wat betekent het als je droomt over ratten?

geplaatst op
dromen over ratten

Dromen over ratten gaan meestal in de eerste instantie over geld of over je financiële situatie, maar een rat in je droom kan ook nog hele andere dingen betekenen.

Witte rat

Een witte rat kan drie dingen betekenen:
1. Dat je de minder leuke kanten van jezelf aan het transformeren bent en jezelf steeds positiever en zuiverder opstelt in je leven.

2. Dat je getest wordt. Je moet je grenzen goed bewaken en goed voor jezelf op blijven komen, want er zijn mensen aan het testen wie jij bent en hoe ver ze bij jou kunnen gaan.

3. Er komt hulp voor je aan, alleen niet van de mensen of op de manier waarop je het verwacht. Houd vol!

Zwarte rat

Zwarte ratten in dromen staan voor bedrog en misleiding.

Een zwarte rat, kan net als een zwarte kraai, voor gevaar staan. Als je spiritueel bezig bent, kan dit een waarschuwing zijn voor negatieve energie die jou kant op komt. Bescherm jezelf dus extra goed en blijf alert.

Dromen over ratten: bruine ratten

De betekenis van bruine ratten in dromen kan twee kanten opgaan.

Meestal wijzen deze ratten in dromen meestal op je eigen gevoel, dat je binnenhoudt, dat aan je knaagt. Het is tijd dat je dat gaat uiten. Vaak gaat het hierbij om schuldgevoelens, twijfel, angsten of zelfs jaloersie.

Het kan ook zijn dat er een rat in je omgeving is die niet te vertrouwen is. Deze kan je energetisch ziek maken.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

12 Reacties

 1. Anne says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde over dode ratten die in de koelkast lagen. Dit maakte mij vreselijk bang. Het speelde zich af op mijn werk. (Ik werk in de zorg) even later reikte iemand mij (een donkere vrouw die mij onbekend voorkwam) de hand toe om mij gerust te stellen. Op het moment dat ze dat deed was ik zelf een cliënt.

  Ik heb in het dagelijks leven heel veel last van angsten, vooral op mijn werk. (Niet voor de cliënten of om mijn baan kwijt te raken maar meer of ik rare dingen doe of zeg, of dat men mij raar of dom vindt)

  Weet jij wat mijn droom betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Het klinkt alsof je je niet op je plek voelt op je werk. Alsof je jezelf er klein voelt en dit is dus ook een uiting van je angsten. Daarnaast lijkt het erop dat je ook het gevoel hebt dat niet iedereen er eerlijk is.

 2. Kelly says:

  Ik droomde dat mijn cavia’s werden aangevallen door muizen en ratten. Ik had er 1 op tijd ui zijn kooi gehaald en de ander welke mijn zorgenkindje is werdt gebeten. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dit gaat eigenlijk over jezelf beschermen lieve Kelly.
   Dit geeft aan dat je je onbewust niet veilig voelt bij andere mensen en niet weet hoe je jezelf hier echt tegen moet beschermen.

 3. An says:

  Hoi,

  Mijn droom laat me niet los: ik verstopte me met mijn nieuwe vriend op boerderij van zijn vrienden, voor lelijke reacties van mijn kinderen over mijn levenskeuze. Plots leek ik door Rama en zag daar zwarte rammen en apen n’a at me kijken. Ik vond dat zo leuk dat ik zwaaide. Plots maakten ze ruimte en zag ik mijn ouders en kinderen die probeerden me te komen terughalen. Nadien stonden ze achter een loket en zeiden me dat mijn zus en schoonbroer op hun niveau leefden maar ik … en toen liep ik weg. De vrienden forceerden me hen terug onder ogen te komen maar ze waren verdwenen. Even later wilde ik voor mijn zoontje een zwembad opzetten in de tuin van mijn ouders en er was een witte rat die me heel de tijd verhinderde verder in de ruimte te gaan om het zwembad te halen. Het was een heel grote witte rat, aan een kant opengereten maar springlevend. De droom laat me niet los. Ik begrijp wel een en ander, gekoppeld aan wat ik momenteel beleef, maar ik denk dat er toch een hele symboliek inzit?

  1. Scarlet says:

   Hey An,

   Zo te lezen gaat heel deze droom over het zoeken naar goedkeuring over jezelf en over je levenskeuzes en je relatie. Je wilt gewoon dat iedereen over weg kan en je denkt ook wel dat de meeste goede intenties hebben, maar ze verhinderen wel dat je emoties er mogen zijn en soms voel je je ook belachelijk gemaakt en aangevallen.

 4. Kaatje says:

  Goedemorgen, in mijn droom had mijn nicht voor haar dochtertje ratten in verschillende kooitjes. Half wit/bruin. In d woonkamer achter een wit gordijn. Mijn zusje en ik logeerden bij onze nicht. Mijn zusje ging eerder dan ik naar huis en ik vroeg haar of ze de ratten allemaal terug in de kooitjes waren. Nee zei ze, want er waren allemaal vliegen tussen de ratten. Er liep nog 1 rat vrij rond. De rat eet de vliegen op en ik durf ze niet aan te raken. Dus ik ben toen van zolder, daar sliep ik via trap naar beneden gegaan en schoof het gordijn open. Ik zag dat mijn zusje een soort van barricade had gemaakt van wat hooi zodat de rat niet in de woonkamer kon. Tussen het hooi zat inderdaad 1 ratje te spelen met n dode vlieg. Ik vond het ook een vies gezicht. Maar het ratje moest in zijn kooi. Ik heb hem in zijn kooi gedaan met het deksel half open zodat hij kon ademenen. Want ik zag geen luchtgaatjes in de kooi. Recht van de rat lag een rat (donkerbruin bijna zwart) op zijn rug opgeblazen dood. De vliegen en beestjes krioelden over zijn buik en aten zijn pootjes op. Zijn rechterpoot voor mij was al opgegeten en links waren z aan begonnen. Ik dacht ooh wat zielig maar heb er verder niets aan gedaan. Ik schoof het gordijn weer dicht en toen werd ik wakker. vraag me af wat dit betekent. Groetjes kaatje

  1. Scarlet says:

   Hey Kaatje,

   Dit gaat eigenlijk over jouw innerlijke strijd met arrogantie en gemeen zijn, je eigen oordeel daarover. Je bent bang om zo gevonden te worden, terwijl het toch nodig is om meer ruimte en overvloed voor jezelf te creëren.

 5. Haike says:

  Hey,

  Ik droomde over een zwarte rat nadat ik eergisteren een zwarte rat heb ontleed op school, betekend dit dat zijn geest nu op mij af komt?

 6. Mohammed says:

  Hey,
  Ik zag grootte rat in mijn huis ik probeerde die in zee te smijten maar ik keek achter me en zag plots meer ratten dus ik wou terug trekken maar het werd moeilijk want plots zat ik zelf in water

 7. Dyson says:

  Hallo, ik droomde dat ik in een kamer was met enkel een matras op de grond.. en er zat een rat in die kamer die telkens tegen me hoofd porbeerde te springen, ik weet nog dat ik tegen die rat zei dat hij eerder ookal was gevangen. Ik probeerde hem te pakken zodra hij langs mijn hoofd sprong

 8. John says:

  Dit is geen droom maar Ik zie best wel vaak een rat zo vlak voor me auto oversteken. Betekent dit ook iets ?

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond