Dromen over ratten: wat betekent het als je droomt over ratten?

geplaatst op
dromen over ratten

Dromen over ratten gaan meestal in de eerste instantie over geld of over je financiële situatie, maar een rat in je droom kan ook nog hele andere dingen betekenen.

Witte rat

Een witte rat kan drie dingen betekenen:
1. Dat je de minder leuke kanten van jezelf aan het transformeren bent en jezelf steeds positiever en zuiverder opstelt in je leven.

2. Dat je getest wordt. Je moet je grenzen goed bewaken en goed voor jezelf op blijven komen, want er zijn mensen aan het testen wie jij bent en hoe ver ze bij jou kunnen gaan.

3. Er komt hulp voor je aan, alleen niet van de mensen of op de manier waarop je het verwacht. Houd vol!

Zwarte rat

Zwarte ratten in dromen staan voor bedrog en misleiding.

Een zwarte rat, kan net als een zwarte kraai, voor gevaar staan. Als je spiritueel bezig bent, kan dit een waarschuwing zijn voor negatieve energie die jou kant op komt. Bescherm jezelf dus extra goed en blijf alert.

Dromen over ratten: bruine ratten

De betekenis van bruine ratten in dromen kan twee kanten opgaan.

Meestal wijzen deze ratten in dromen meestal op je eigen gevoel, dat je binnenhoudt, dat aan je knaagt. Het is tijd dat je dat gaat uiten. Vaak gaat het hierbij om schuldgevoelens, twijfel, angsten of zelfs jaloersie.

Het kan ook zijn dat er een rat in je omgeving is die niet te vertrouwen is. Deze kan je energetisch ziek maken.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

2 Reacties

 1. Anne says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde over dode ratten die in de koelkast lagen. Dit maakte mij vreselijk bang. Het speelde zich af op mijn werk. (Ik werk in de zorg) even later reikte iemand mij (een donkere vrouw die mij onbekend voorkwam) de hand toe om mij gerust te stellen. Op het moment dat ze dat deed was ik zelf een cliënt.

  Ik heb in het dagelijks leven heel veel last van angsten, vooral op mijn werk. (Niet voor de cliënten of om mijn baan kwijt te raken maar meer of ik rare dingen doe of zeg, of dat men mij raar of dom vindt)

  Weet jij wat mijn droom betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Het klinkt alsof je je niet op je plek voelt op je werk. Alsof je jezelf er klein voelt en dit is dus ook een uiting van je angsten. Daarnaast lijkt het erop dat je ook het gevoel hebt dat niet iedereen er eerlijk is.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond