Hooggevoelig zijn is normaal

Posted on
hooggevoelig zijn is normaal

hooggevoelig zijn is normaalHooggevoelig zijn is normaal. Natuurlijk maakt hooggevoelig zijn je gevoeliger voor je eigen emoties en natuurlijk lopen hooggevoelige mensen zichzelf sneller voorbij. Ze willen een ander geen pijn doen, zelfs als dat betekent dat ze daardoor zelf pijn hebben.
Ze willen geaccepteerd worden en erbij horen. Ze zoeken veel goedkeuring en zijn erg zorgzaam. Ze hebben andere door door hun sterke empathische vermogen en als ze te erg openstaan nemen ze allerlei emoties en klachten van anderen over.

Wat je alleen mag beseffen is dat iedereen deze eigenschappen in bepaalde maten heeft. Psychopaten natuurlijk daargelaten.
Eigenlijk is hooggevoelig zijn heel normaal. Het betekent heel simpel gezegd dat je bepaalde menselijke eigenschappen sterker hebt dan andere mensen. En zelfs voor elk hooggevoelig persoon liggen de eigenschappen en gevoeligheid weer net even anders.
Daarbij zijn verschrikkelijk veel mensen hooggevoelig. Persoonlijk denk ik dat het een op de drie mensen betreft.

Het probleem ontstaat hierbij alleen dat heel veel hooggevoelige mensen niet weten dat ze hooggevoelig zijn of het bedekken onder een heel dik masker, omdat ze het niet willen zijn.
Daardoor lijkt het alsof je als hsp’er zo anders bent, maar eigenlijk is het enige wat je anders maakt dat jij ermee bezig bent en er iets moois van wilt maken.

Hooggevoelig zijn is normaal

Ik leg hier zo de nadruk op, omdat als jij hooggevoelig zijn normaal gaat vinden, jij jezelf veel beter kunt verbinden met de mensen en de wereld om je heen. En dat geeft rust.

De term hooggevoeligheid is dan ook een hele handige term om een scala aan gevoelens, eigenschappen en ervaringen samen te vatten en steeds begrijpelijker te maken, maar het blijft een term. Probeer er dus ook weer niet te veel aan te gaan hangen.

Uiteindelijk ben jij jij. Daar staat hsp helemaal los van. Focus je dus op jezelf en wie jij bent en wat jij voelt en laat die term op sommige momenten iets meer los.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.