Dromen over spinnen

Posted on
dromen over spinnen

Dromen over spinnen. Wat betekent het als je droomt over een spin? Ondanks dat we meestal bang zijn voor spinnen, hebben spinnen in dromen vaak geen enge betekenis.

Als je droomt over een spin die eigenlijk niks doet, is dat een uiting van je gevoel dat je alleen bent of buitengesloten wordt. Je voelt je onbegrepen en een toeschouwer.
Deze droom zegt eigenlijk dat je daar zelf iets aan kunt veranderen door zelf het heft in eigen handen te nemen en je los te maken van je onzekerheid

Dromen over spinnen: het spinnenweb

Als het spinnenweb een belangrijke rol speelt in je droom, dan is dat een uiting van het gevoel dat je gevangen zit in je dagelijkse leven, in een situatie of in een relatie.
Wanneer je ook daadwerkelijk vast komt te zitten in je droom, dan is dat een waarschuwing. In deze relatie of situatie begin je jezelf en je energie te verliezen. Het kost je te veel en dus zul je iets moeten veranderen.

Aangevallen worden door de spin

Word je in je droom aangevallen door je spin? Dan maakt je droom je duidelijk dat niet iedereen het goed met je voor heeft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er mensen om je heen jaloers op je zijn of gebruik van je proberen te maken.
Als het meerdere spinnen zijn, dan geldt dit dus voor meerdere mensen.

Daarnaast kan dit een verwerkingsdroom zijn waarin je jezelf losmaakt van je moeder of vader.

Een leuke droom over spinnen

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je droom hartstikke leuk is, dan betekent deze droom over spinnen dat je weer contact aan het maken bent met je eigen creativiteit.
Het is een uitnodiging om dit ook weer op te pakken en schoonheid te creëren. Je zult er namelijk geluk en vreugde in vinden.