Dromen over spinnen

Posted on
dromen over spinnen

Dromen over spinnen. Wat betekent het als je droomt over een spin? Ondanks dat we meestal bang zijn voor spinnen, hebben spinnen in dromen vaak geen enge betekenis.

Als je droomt over een spin die eigenlijk niks doet, is dat een uiting van je gevoel dat je alleen bent of buitengesloten wordt. Je voelt je onbegrepen en een toeschouwer.
Deze droom zegt eigenlijk dat je daar zelf iets aan kunt veranderen door zelf het heft in eigen handen te nemen en je los te maken van je onzekerheid

Dromen over spinnen: het spinnenweb

Als het spinnenweb een belangrijke rol speelt in je droom, dan is dat een uiting van het gevoel dat je gevangen zit in je dagelijkse leven, in een situatie of in een relatie.
Wanneer je ook daadwerkelijk vast komt te zitten in je droom, dan is dat een waarschuwing. In deze relatie of situatie begin je jezelf en je energie te verliezen. Het kost je te veel en dus zul je iets moeten veranderen.

Aangevallen worden door de spin

Word je in je droom aangevallen door je spin? Dan maakt je droom je duidelijk dat niet iedereen het goed met je voor heeft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er mensen om je heen jaloers op je zijn of gebruik van je proberen te maken.
Als het meerdere spinnen zijn, dan geldt dit dus voor meerdere mensen.

Daarnaast kan dit een verwerkingsdroom zijn waarin je jezelf losmaakt van je moeder of vader.

Een leuke droom over spinnen

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je droom hartstikke leuk is, dan betekent deze droom over spinnen dat je weer contact aan het maken bent met je eigen creativiteit.
Het is een uitnodiging om dit ook weer op te pakken en schoonheid te creëren. Je zult er namelijk geluk en vreugde in vinden.

 

19 Comments

 1. anita says:

  de droom van die spin klopt wel,ik had een droom over een spin de beet mij in me rug,kreeg er een bult van,ben beland in het ziekenhuis,en werd wakker,moet ook los laten,en ik weet dat er mensen om me heen zijn die niet eerlijk,gemeen,en jaloers op me zijn

 2. Anje says:

  M’n man werd wakker van een grote spin op de muur naast mij en sprong uit bed om naast mijn bed te staan . Ik werd wakker ook van een grote spin en een zwarte gestalte naast mij m’n man . Ik verschoot sprong aan het voeteinde uit bed en brak m’n enkel een grote paniek . M’n man was aan het slaapwandelen en kon hem niet wakker maken . Hoe kunnen wij allebij dromen over een grote spin . Er zat gewoon weg geen grote spin

  1. Scarlet says:

   Hey Anje,

   Dat is inderdaad bizar.
   Alhoewel het onder partners niet heel raar is, omdat je voor een groot stuk met elkaar kunt lezen en schrijven en dit soort dingen van elkaar over kunt nemen.
   Het kan ook zijn dat jullie beide het idee hebben dat er iemand is in jullie omgeving die niet zulke leuke intenties met jullie heeft.

   1. anje says:

    Dank je wel om te reageren . Heb de week nadien weer een grote spin gezien op de muur naast mn bed ,weer niets. Durf nu bijna niet meer te slapen .wat kan ik ertegen doen ?

    1. Scarlet says:

     Heb je een vermoeden van iemand in je omgeving die niet helemaal eerlijk of jaloers is?
     Hoeft geen slecht mens te zijn hoor, maar kan in zo’n rot fase zitten dat deze zich anders is gaan gedragen.

     Blijkbaar zit er echt iets niet goed inderdaad en de kans is heel groot dat deze ‘droom’ stopt wanneer je bewust wordt van wie je dwars zit en wat er is.

 3. Claudia says:

  Wat betekend een droom over een dikke zwarte spin die eerst op de maxicosi van mij zoontje zat en toen naar mij kroop

  1. Scarlet says:

   Hey Hey,

   Dat betekent hoogtstwaarschijnlijk dat je soms het gevoel hebt dat je er alleen voor staat met betrekking voor je zoontje.
   Dat is niet perse gelijk een heel groot iets of iets wat continu aan de hand is. Het kan ook een moment opname geweest zijn die zo verwerkt wordt.

 4. Jennifer says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had een droom over honderden kleine rode spinnen in een ruimte. De ruimte wilde ik verlaten, maar de deur was deels bedekt met spinnenwebben. Aan de bovenkant van de deuropening waren ook spinnen in het web. Ik durfde daardoor de ruimte niet te verlaten. Er was naast mij ook een onbekende persoon aanwezig die mijn gezelschap was. Ik ben bang voor spinnen dus keek angstig om mij heen op zoek naar een andere uitgang. De persoon waarmee ik was vond een uitgang, vertrok, en sloot mij op in de kamer. Er zaten spinnen in mijn haar die ik eruit schudde. De spinnen die op mijn lichaam liepen hadden mij enkele keren gebeten. Het deed pijn dus ik schudde die snel van mijn lichaam af. Kun je mij meer vertellen over de droom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,
   Deze droom gaat erover dat je niet helemaal prettig voelt in bepaalde relaties met de mensen om je heen.
   Het wisselt tussen het gevoel er niet bij te horen en buitengesloten worden en aan de andere kant het gevoel dat niet iedereen het echt goed met je voor heeft.
   Dit kan ook een droom zijn waarin je zo’n situatie uit het verleden meer aan het verwerken bent.

 5. Caroline says:

  Hallo,
  Ik droomde al een paar keer over een grote spin. Telkens was mijn moeder daar bij en kroop de spin naar haar toe en op haar of ging die naast en tegen haar op bed liggen, precies zoals een schoothondje. Zelf vond ze dat niet erg of was ze niet bang of zo. Ik stond er telkens naar te kijken en maakte me toch wel zorgen over haar, of dat nu wel ok was of niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Caroline,

   Dit geeft aan je dat waarneemt dat je moeder zich soms alleen/onbegrepen/buitengesloten voelt.
   Ergens wil je haar wel helpen, maar je weet niet hoe.

 6. Viyantie says:

  Hallo,

  Mijn zoon heeft gisterenavond de zelfde droom meerdere malen gezien en schrok wakker iedere keer. Hij zegt nog te weten dat en alleen meerdere spinnen van alle soorten aan het rondlopen waren en meer niet. Hij is zelf bang voor spinnen daarom schrok hij wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom van hem gaat er waarschijnlijk over dat hij zich ergens een beetje buitengesloten voelt.
   Het kan ook een gevolg zijn van dat hij teveel prikkels heeft gehad en dat zijn systeem dat probeert te verwerken, maar het lukt nog niet helemaal.

 7. M says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde vanacht over een grote zwarte spin. En er waren allemaal mensen om mij heen. De zwart spin zat eerst stil. Geen enge spin. Maar wel groot. Ik zag dat iemand de spin op mij gooide en ik daarna vroeg of ze de spin weg wilde halen. Enig idee?

  1. Scarlet says:

   hey hey,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt er niet altijd bij te horen of buitengesloten te worden en je hebt het gevoel dat je iemand nodig hebt om je bij ‘de groep’ te betrekken.

 8. Cindy says:

  Mijn moeder is een week geleden overleden. Ik droomde van haar met een kruisspin op haar open mond ik mijn broer en zus riepen dat ze moest blazen en plots was ze weg

  1. Scarlet says:

   Hey Cindy,

   Sterkte!
   Deze droom komt voort uit het gevoel dat ze met je probeert (nu) of probeerde (toen ze nog leefde) te communiceren, maar dat dat niet helemaal lukte.

 9. Emmi says:

  Hi,

  Ik heb vannacht gedroomd over een enorm aantal grote zwarte spinnen, ik denk tarantula’s. Ik vond het onaangenaam maar was volgens mij niet extreem bang, kan het me niet zo goed herinneren. Wat betekent dit? Ik wil het enorm graag weten.

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Emmmi,

   Deze droom is een uiting/verwerking van dat je je ergens buitengesloten of niet prettig voelt.
   Je probeert eigenlijk je eigen plekje te vinden.

Leave a comment

Your email address will not be published.