Dromen over spinnen

Posted on
dromen over spinnen

Dromen over spinnen. Wat betekent het als je droomt over een spin? Ondanks dat we meestal bang zijn voor spinnen, hebben spinnen in dromen vaak geen enge betekenis.

Als je droomt over een spin die eigenlijk niks doet, is dat een uiting van je gevoel dat je alleen bent of buitengesloten wordt. Je voelt je onbegrepen en een toeschouwer.
Deze droom zegt eigenlijk dat je daar zelf iets aan kunt veranderen door zelf het heft in eigen handen te nemen en je los te maken van je onzekerheid

Dromen over spinnen: het spinnenweb

Als het spinnenweb een belangrijke rol speelt in je droom, dan is dat een uiting van het gevoel dat je gevangen zit in je dagelijkse leven, in een situatie of in een relatie.
Wanneer je ook daadwerkelijk vast komt te zitten in je droom, dan is dat een waarschuwing. In deze relatie of situatie begin je jezelf en je energie te verliezen. Het kost je te veel en dus zul je iets moeten veranderen.

Aangevallen worden door de spin

Word je in je droom aangevallen door je spin? Dan maakt je droom je duidelijk dat niet iedereen het goed met je voor heeft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er mensen om je heen jaloers op je zijn of gebruik van je proberen te maken.
Als het meerdere spinnen zijn, dan geldt dit dus voor meerdere mensen.

Daarnaast kan dit een verwerkingsdroom zijn waarin je jezelf losmaakt van je moeder of vader.

Een leuke droom over spinnen

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je droom hartstikke leuk is, dan betekent deze droom over spinnen dat je weer contact aan het maken bent met je eigen creativiteit.
Het is een uitnodiging om dit ook weer op te pakken en schoonheid te creëren. Je zult er namelijk geluk en vreugde in vinden.

 

39 Comments

 1. anita says:

  de droom van die spin klopt wel,ik had een droom over een spin de beet mij in me rug,kreeg er een bult van,ben beland in het ziekenhuis,en werd wakker,moet ook los laten,en ik weet dat er mensen om me heen zijn die niet eerlijk,gemeen,en jaloers op me zijn

 2. Anje says:

  M’n man werd wakker van een grote spin op de muur naast mij en sprong uit bed om naast mijn bed te staan . Ik werd wakker ook van een grote spin en een zwarte gestalte naast mij m’n man . Ik verschoot sprong aan het voeteinde uit bed en brak m’n enkel een grote paniek . M’n man was aan het slaapwandelen en kon hem niet wakker maken . Hoe kunnen wij allebij dromen over een grote spin . Er zat gewoon weg geen grote spin

  1. Scarlet says:

   Hey Anje,

   Dat is inderdaad bizar.
   Alhoewel het onder partners niet heel raar is, omdat je voor een groot stuk met elkaar kunt lezen en schrijven en dit soort dingen van elkaar over kunt nemen.
   Het kan ook zijn dat jullie beide het idee hebben dat er iemand is in jullie omgeving die niet zulke leuke intenties met jullie heeft.

   1. anje says:

    Dank je wel om te reageren . Heb de week nadien weer een grote spin gezien op de muur naast mn bed ,weer niets. Durf nu bijna niet meer te slapen .wat kan ik ertegen doen ?

    1. Scarlet says:

     Heb je een vermoeden van iemand in je omgeving die niet helemaal eerlijk of jaloers is?
     Hoeft geen slecht mens te zijn hoor, maar kan in zo’n rot fase zitten dat deze zich anders is gaan gedragen.

     Blijkbaar zit er echt iets niet goed inderdaad en de kans is heel groot dat deze ‘droom’ stopt wanneer je bewust wordt van wie je dwars zit en wat er is.

 3. Claudia says:

  Wat betekend een droom over een dikke zwarte spin die eerst op de maxicosi van mij zoontje zat en toen naar mij kroop

  1. Scarlet says:

   Hey Hey,

   Dat betekent hoogtstwaarschijnlijk dat je soms het gevoel hebt dat je er alleen voor staat met betrekking voor je zoontje.
   Dat is niet perse gelijk een heel groot iets of iets wat continu aan de hand is. Het kan ook een moment opname geweest zijn die zo verwerkt wordt.

 4. Jennifer says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had een droom over honderden kleine rode spinnen in een ruimte. De ruimte wilde ik verlaten, maar de deur was deels bedekt met spinnenwebben. Aan de bovenkant van de deuropening waren ook spinnen in het web. Ik durfde daardoor de ruimte niet te verlaten. Er was naast mij ook een onbekende persoon aanwezig die mijn gezelschap was. Ik ben bang voor spinnen dus keek angstig om mij heen op zoek naar een andere uitgang. De persoon waarmee ik was vond een uitgang, vertrok, en sloot mij op in de kamer. Er zaten spinnen in mijn haar die ik eruit schudde. De spinnen die op mijn lichaam liepen hadden mij enkele keren gebeten. Het deed pijn dus ik schudde die snel van mijn lichaam af. Kun je mij meer vertellen over de droom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,
   Deze droom gaat erover dat je niet helemaal prettig voelt in bepaalde relaties met de mensen om je heen.
   Het wisselt tussen het gevoel er niet bij te horen en buitengesloten worden en aan de andere kant het gevoel dat niet iedereen het echt goed met je voor heeft.
   Dit kan ook een droom zijn waarin je zo’n situatie uit het verleden meer aan het verwerken bent.

 5. Caroline says:

  Hallo,
  Ik droomde al een paar keer over een grote spin. Telkens was mijn moeder daar bij en kroop de spin naar haar toe en op haar of ging die naast en tegen haar op bed liggen, precies zoals een schoothondje. Zelf vond ze dat niet erg of was ze niet bang of zo. Ik stond er telkens naar te kijken en maakte me toch wel zorgen over haar, of dat nu wel ok was of niet.

  1. Scarlet says:

   Hey Caroline,

   Dit geeft aan je dat waarneemt dat je moeder zich soms alleen/onbegrepen/buitengesloten voelt.
   Ergens wil je haar wel helpen, maar je weet niet hoe.

 6. Viyantie says:

  Hallo,

  Mijn zoon heeft gisterenavond de zelfde droom meerdere malen gezien en schrok wakker iedere keer. Hij zegt nog te weten dat en alleen meerdere spinnen van alle soorten aan het rondlopen waren en meer niet. Hij is zelf bang voor spinnen daarom schrok hij wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom van hem gaat er waarschijnlijk over dat hij zich ergens een beetje buitengesloten voelt.
   Het kan ook een gevolg zijn van dat hij teveel prikkels heeft gehad en dat zijn systeem dat probeert te verwerken, maar het lukt nog niet helemaal.

 7. M says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde vanacht over een grote zwarte spin. En er waren allemaal mensen om mij heen. De zwart spin zat eerst stil. Geen enge spin. Maar wel groot. Ik zag dat iemand de spin op mij gooide en ik daarna vroeg of ze de spin weg wilde halen. Enig idee?

  1. Scarlet says:

   hey hey,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt er niet altijd bij te horen of buitengesloten te worden en je hebt het gevoel dat je iemand nodig hebt om je bij ‘de groep’ te betrekken.

 8. Cindy says:

  Mijn moeder is een week geleden overleden. Ik droomde van haar met een kruisspin op haar open mond ik mijn broer en zus riepen dat ze moest blazen en plots was ze weg

  1. Scarlet says:

   Hey Cindy,

   Sterkte!
   Deze droom komt voort uit het gevoel dat ze met je probeert (nu) of probeerde (toen ze nog leefde) te communiceren, maar dat dat niet helemaal lukte.

 9. Emmi says:

  Hi,

  Ik heb vannacht gedroomd over een enorm aantal grote zwarte spinnen, ik denk tarantula’s. Ik vond het onaangenaam maar was volgens mij niet extreem bang, kan het me niet zo goed herinneren. Wat betekent dit? Ik wil het enorm graag weten.

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Emmmi,

   Deze droom is een uiting/verwerking van dat je je ergens buitengesloten of niet prettig voelt.
   Je probeert eigenlijk je eigen plekje te vinden.

 10. . says:

  Hey,

  Ik had gisterenavond een droom dat ik samen met mijn vader vanuit een lange trap een ruimte in kwam en ik werd aangevallen door een grote, gevolgd door een kleinere spin. Mijn vader werd niets aangedaan.
  Ik schrok wakker, want ik ben bang voor spinnen. Ik wist wel dat het een droom was.

  Wat heeft deze droom als betekenis? Ik kan niet echt iets passends vinden…

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je aan het veranderen, aan het ontwikkelen bent.
   Deze ontwikkeling is verbonden met je vader. Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij zich op een zelfde soort manier zou mogen ontwikkelen.
   Alleen voelt dit nog niet helemaal prettig omdat je bang bent dat anderen er vervelend op reageren of er al vervelend op reageren.

 11. Eline says:

  Hey,

  Het is de periode van de volle maan en voor ik ging slapen heb ik daar wat opzoek werk naar verricht. Ik ben hoog sensitief en het kan zijn dat door de volle maan ik een slechtere nachtrust heb en heviger kan dromen.
  Dat laatste is meer dan waar want deze nacht had ik nog nooit zo heftig gedroomd.

  Ik was op mijn kamer en het was pikkendonker, zoals het eigenlijk in werkelijkheid ook is. Alles gebeurde razendsnel. Een grote, zwarte spin (ik denk toch dat het zwart was, not sure aangezien het zo donker was in de kamer) kwam van het plafond met zijn grote poten, via een spinnenweb draad naar beneden. Het kwam op mij af en ik had het gevoel dat het mij aanviel – of betekende het op mij afkomen iets anders?

  Nu komt het hevige: in die droom wilde ik daar van weg gaan en belandde op de vloer naast mijn bed terwijl ik de longen uit mijn lijf schreeuwde. Dit is ook in realiteit gebeurd. Ik was zo verdwaasd dat ik opeens op de grond lag, huilend. Aan mijn stembanden te voelen – en het feit dat mijn ouders geschrokken mijn kamer waren binnen gestormd – had ik ook echt luidkeels gegild.

  Dit is mij nog nooit overkomen dat ik gillend wakker ben geschoten, laat staan dat ik opeens op de grond belandde.
  Het was allemaal zo snel gebeurd, dat ik eerst niet zeker wist of het een droom was. Na even alles te laten bezinken, realiseer ik mij dat het een intense nachtmerrie was.

  Wat zou dit kunnen betekenen? Wel moet ik er bij vermelden dat deze droom beïnvloed kon zijn door het opzoeken over de effecten van de volle maan. Ook heb ik die avond nog een huisspin gezien.

  Alvast bedankt voor jouw antwoord Scarlet!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is eerder een verwerking van gevoelens, angsten icm met de volle maan.
   Je hebt waarschijnlijk ergens het gevoel dat er veel op je afkomt. Energieën, verwachtingen, verplichtingen, emoties.
   En ergens voelt dit chaotisch en verwarrend en werd het een te veel.

 12. I says:

  Ik had vanmorgen vroeg een aparte droom over een hele grote zwarte spin. Dat leek eerst een kleine spin.

  Hoe het begon:

  Er was een zwarte spin vlakbij de mond van mijn broer. Als hij elke keer zijn mond open (om iets te zeggen) had kwam de spin steeds dichterbij bij mijn broer. Elke keer blaasde mijn broer zodat de spin afstand hield. Toen kon je niet zien hoe groot de spin echt was. Ik zag ook dat mijn broer aan tafel met iemand zat maar diegene was niet in beeld.( De persoon was niet herkenbaar gemaakt)

  Daarna blaasde hij(mijn broer,) zo hard dat de spin naar achter ging en zich vast kon houden (Aan een soort hoek van 2 houten balken).
  Toen zag ik pas hoe groot de spin was. Hij was heel erg groot en zwart.
  De spin bleef eerst op dezelfde plek en ik bleef er naar kijken. Het leek ook alsof de spin mij aan het observeren was. Toen was ik nog rustig, maar het leek alsof de spin dichterbij kwam en mij wat aan wou doen. Of hij mij wou steken of op wou eten. Ik wou toen uit de situatie omdat ik er onrustiger van werd en mij niet meer op mijn gemak voelde.
  Toen schrok ik wakker vanmorgen en kon niet meer verder slapen.

  Heeft deze droom een betekenis?

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Dit gaat erover dat jij en je broer beide last hebben van patronen die uit jullie familie komen.
   Eigenlijk zijn jullie deze beide aan het doorbreken, alleen is dat soms lastiger dan het lijkt.
   Bij hem heeft het ermee te maken hoe hij zich uit(spreekt).
   En bij jou zit het waarschijnlijk een beetje in of je jezelf echt laat zien of niet.

 13. Eline says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat mannen spinnetjes konden tekenen en dat de spinnen dan uit het papier kwamen lopen. De spinnen deden niemand kwaad, maar toch vouwde ik telkens het papier dubben om de spin ertussen te pletten. Ik zat aan tafel met een man die continu spinnetje tekende die tot leven kwamen, die ik dan tussen het papier plette. Alleen mannen hadden deze gave in mijn droom, vrouwen konden dit dus niet.
  Weet jij wat dit kan betekenen?
  (In de realiteit ben ik niet bang voor spinnen en zou ik ze nooit doden.)

  1. Scarlet says:

   Hey Eline,

   Deze droom is een verwerkingsdroom.
   Het gaat erover dat er soms een verschil is tussen wat bepaalde mensen in je leven wel mogen en kunnen en anderen niet.
   Dat letterlijk gaan over het verschil tussen mannen en vrouwen daarin, maar dat hoeft niet.
   Het zit je alleen niet helemaal lekker.

   1. Elke says:

    Dankjewel!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 14. Monica says:

  Hai Scarlet,

  Ik droomde over een zwarte spin die erg groot was en heel vervelend deed. Hij kwam steeds op me af. In mijn droom vertelde iemand dat deze spin een pestkop is, heet. Ik sloeg hem dood en ik zag een hoop viezigheid van de spin. Daarna kon ik weer verder in mn droom.
  Geeft dit aan dat er letterlijk een pestkop in mn omgeving is die ik uiteindelijk het hoofd bied?

  1. Scarlet says:

   Je vertaalt de droom zelf al helemaal goed. 🙂
   Zo zou ik hem inderdaad ook vertalen.

 15. Angela says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had een heel vreemde droom. Ik hoorde iemand roepen dat ze een splinter in haar vinger had. Ik ging erheen om te helpen en zag n bebloedde wijsvinger vinger. Opeens zie ik wat bewegen, er kwam een zwarte spin met hele langedunne poten uit haar vinger. Eerst de poten en toen n mini lijfje. Daarna nog meer spinnen. Ze liepen in een mooi rijtje weg….. In totaal 6. Ik was niet bang, normaal ben ik ook niet bang voor spinnen.

  Groetjes Angela

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit gaat erover dat je onbewust aan het uitzoeken bent waarom mensen soms antwoorden buiten zichzelf zoeken. Waarom ze naar iets anders ‘wijzen’.
   Vooral zodat je hierin nog beter je eigen weg kunt vinden in je verbindingen met anderen.

   1. Angela says:

    Ja dat kan ik zeker plaatsen.. dankje wel.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 16. Ashley Braun says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb nu al 2x een droom gehad in een korte tijd denk ik lijkt net echt. Dat ik wakker word of kijk en er een zwarte spin over het kussen naast mijn zoon wegloopt. Speelt zich dus af in dezelfde slaapkamer en bed real setting. Spring dan zelf uit bed en schrik wakker lijkt het ofiets en doe dan alle lichten aan. Nergens een spin te bekennen toe nu toe. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit zijn dromen die voortkomen uit spanning en stress.
   Het is het gevolg van een stukje grip zoeken en het gevoel hebben dat je niet alles onder controle kunt hebben.

 17. Milou says:

  Hoi,

  Ik droom al weken over spinnen die in mijn slaapkamer lopen, op het bed, onder mijn kussen.
  ik schrik hier elke keer wakker van en spring dan uit mijn bed.
  Het voelt zo echt dat ik er tranen van in mijn ogen krijg en helaas ook blauwe plekken door verkeerd op de grond terecht te komen.
  Wat zou dit betekenen? ik zou het zo graag aan willen pakken…

  1. Scarlet says:

   Hey Milou,

   Dat klinkt ontzettend naar en is op de eerste plaats een signaal dat je ontzettend last hebt van stress.
   Het klinkt ook alsof je ervaart dat je altijd alert moet zijn, omdat je niet helemaal veilig bent.
   Daarbij kan dit ook een signaal zijn dat je van jezelf moet meer moet presteren dan goed voor je is.

Leave a comment

Your email address will not be published.