Dromen over vogels

geplaatst op
dromen over vogels

Dromen over vogels. In de meeste dromen zullen vogels niet eens aanwezig zijn of ze vallen gewoon niet op. Dat maakt het extra bijzonder als in jouw droom vogels ineens een grote duidelijke rol spelen.

Dromen over vogels gaan meestal over vrijheid

Over het algemeen is de betekenis van een droom over vogels terug te leiden naar het onderwerp vrijheid. Vogels spreken namelijk al honderden jaren tot de verbeelding van mensen: ‘hoe zou het zijn om zo vrij te kunnen vliegen en te gaan en staan waar je maar wilt’.
Het is dan ook dit verlangen wat door jouw droom geuit wordt.

Als je droomt dat je zelf een vogel bent of met vogels meevliegt, dan kun je beter kijken bij de betekenis van dromen dat je vliegt.

Welke vogel komt in jouw droom voor?

Het soort vogel in je droom is belangrijker dan wat er precies met de vogel gebeurt.

Zo staan kleine vogels en zangvogels vaak voor je eigen kwetsbaarheid. Je voelt je niet sterk genoeg en/of bent nog op zoek naar een manier om jezelf te bevrijden.

Droom je over vogels als eksters, kraaien of een vogel waar jijzelf niet zo veel mee hebt in het dagelijkse leven, dan wil je droom duidelijk maken dat anderen jou belemmeren in je vrijheid.
Dit geldt ook als de vogel in je dromen aangevallen wordt of als jij aangevallen wordt door een vogel.

Wanneer je droomt over roofvogels of hele grote vogels, dan wijst dat erop dat je eindelijk je kracht hebt hervonden of hem bijna te pakken hebt.
Wanneer de roofvogel in je dromen echter juist de vervelende vogel is, dan wijst dat erop dat je bang bent voor je eigen kracht. Dit blokkeert je in je leven, want eigenlijk kun je zo nooit volledig zijn wie je bent.

 

48 Reacties

 1. Shelley says:

  Vanmacht deoomde ik van een vogel die werd aangevallen. Hij kwam naar mij en je zag dat hij me vertrouwde voor hem te zorgen. Het was een aparte vogel. Zijn vleugels en rug waren blauw geel zoals bij een ara maar zn kop en staart waren wit zoals bij een kakatoe. De ectra kooi die ik nog in mijn tuin heb staan daar ging hij meteen zelf in zo van hier hoor ik thuis. Ik voelde me bijzonder maar ook angstig dat iemand die vogel weer wilde pijn doen. De meeste dromen vergeet ik weer maar deze voelde zo echt.

  1. Scarlet says:

   Hey Shelley,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je bang bent dat je aangevallen wordt wanneer je jezelf en je kleuren echt zou laten zien.

   1. Carmen says:

    Hoi Scarlet,

    Vannacht droomde ik over een klein blauw vogeltje dat stervende was. Het arme diertje trilde en de vleugeltjes leken gebroken. Ik droomde dat ik het vogeltje de hele tijd in mijn handen had en keek me de hele tijd aan, de oogjes waren sprekend. Het vogeltje leek te huilen. Ik zocht naar hulp en drukte het vogeltje op mijn borst, maar kon geen hulp vinden waardoor ik moest huilen. Toen scheen ik in bed ook te huilen en heeft mijn vriend mij wakker gemaakt, ik ben inmiddels rustig geworden maar het voelde heel verdrietig en ik moest 20 minuten later nog huilen.. Ik voel me nu nog steeds verdrietig en leeg, ik mis mijn vogeltje? Weet jij misschien waar dit over kan gaan? Liefs Carmen ❤️

    1. Scarlet says:

     Hey Carmen,

     Deze droom gaat over iets verwerken, aangezien het vogeltje zo belangrijk voor je was, lijkt dit te gaan over het verwerken van iets in jezelf dat je verloren bent.
     Dit kan ook iets van langer geleden zijn, maar je bent het nu in ieder geval aan het verwerken.
     Aangezien het om een blauwe vogel gaat zal je waarschijnlijk een gevoel van verlies aan vrijheid of onschuld aan het verwerken zijn.

 2. Laura says:

  Droomde van een zwart raaf n mijn nek. De vogel wilde niet weggaan. Ik was bamg omdat hij achter in mij nek zat en daar bleef zitten. Later vertelde mensen mij dat zij de raven voerde en erg aanhankeijke raven waren

  1. elizabeth says:

   De Raaf heeft altijd te maken dat er droevig nieuws op komst is.de Raaf is je persoonlijke boodschapper.

 3. Anna says:

  Droomde dat ik eerst mn hond buiten zag rennen zelf was ik binnen met een katje en toen de voordeur open deed vlogen allemaal kliene vogeltjes naar binnen

 4. Najat says:

  Hey
  Ik heb gedroomd over een zwarte vogel, die op mijn hoofd zat en mij pijn deed, hij wilde niet van me af, ik begon hem weg te jagen en hij bleef op me hoofd na uren lang weg jagen en trekken duwen was het gelukt..
  enig idee wat dit zou betekenen

 5. S.N. says:

  Ik droomde dat ik onderweg naar huis (huis in su..maar ik woon in NL) 3 vogels tegen kwam waarvan 2 baby’s. Ik kom zulke vogels nooit tegen in het dagelijkse leven. Ze waren blauw van kleur. Onderweg bijna thuis aangekomen vielen de baby vogels op de grond en ik rapte het snel op want ik wou ze niet kwijt en veilig hebben. Enig idee wat het zou kunnen betekenen?

 6. Lys says:

  K droomde vanacht over een klein blauw met wit gekleurd vogeltje. Het vogeltje wilde graag bij me zijn. Toen mijn vriend weg wilde gaan door de voor deur vloog t vogeltje ook weg lande toen op zn hoofd. Ik was bang dat t vogeltje weg zou gaan. Maar toen kwam hij toch weer terug gevlogen helemaal in mn nek gekropen.
  Wat betekend deze droom????? Iemand een idee?

  1. elizabeth says:

   Vogels zijn zieltjes,van overleden mensen, dat kleine zieltje van een mens,hield van jou.

 7. Mariska says:

  Mijn droom was dat er 3 kleine baby kraaien of kauwen op de grond lagen, ik pakte ze op, en gaf ze eten.
  Was in de openlucht best vaag .

 8. peggy says:

  Hoi scarlet, vraagje vandaag waren mijn zusje en ik ij onze pleegouders en er ontstond een discussie tussen mijn ouders en zusje waarop uiteindelijk mijn zusje en puders boos werden en mijn zusje moest huilen en zei: Julie willen altijd gelijk hebben en ik ben geen klein kind meer en intelligent genoeg etc etc…dot gebeurt vaker en ik zit er dan tussen wil vaak de harmonie bewaren dan is het te laat en kan niemand bedaren ook nu niet, mijn zusje heeft colitus en net geopereerd problemen met dr schildklier etc …we zijn toen weggegaan weliswaar niet leuk

  Onderweg spraken we erover en probeerde mijn zusje te bedaren en tot rede te brengen en opeens uit het niet vloog er een kraai of raaf over onze hoofd heen daarbij raakte hij mijn zusje dr haar en we hadden beide zoiets van wat was dat nou voor betekenis..
  Heb wel meegemaakt met dieren, vogel vlinders etc maar dan was ik aleen, dit keer leek het alsof het voor mijn zusje een bepaalde boodschap had??
  zou graag willen weten hoe of wat en dit is dus geen droom geweest 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Wat een toffe ervaring.
   Kraaien/raven zijn hele intelligente en emotioneel slimme wezens. Alleen al als we het niet heel spiritueel oppakken, maar wat meer natuurlijk, was het geruststellend bedoelt.
   Als we ze daarnaast als symbool oppakken gaat het vaak om de boodschap dat je los mag laten.

 9. Rozenrood says:

  Ik droomde over een overstroming… Toen het water wegtrok kwamen de dieren weer terug. Ik probeerde door de deuropening naar buiten te gaan, maar werd tegengehouden door een groot spinnenweb wat daar net gesponnen was. In dat web zat ook een baby roofvogel gevangen, netjes ingekapseld in een bol van spinrag. Ik haalde hem eruit en de baby roofvogel hapte liefdevol naar m’n gezicht, alsof hij me dankbaar was, maar ook alsof hij voedsel wilde…

  1. Scarlet says:

   Hey Rozenrood,

   Wat een bijzondere droom. Het gaat over het herstel van jezelf. Een emotionele verwerking is voltooid en het is nu tijd om jezelf, met name je eigen kracht weer te bevrijden en te voeden, zodat je weer vrij kunt zijn.

 10. Rozenrood says:

  Bedankt voor de uitleg.
  Ik hoop echt dat het moeilijkste nu achter de rug is. Het is een mooie boodschap! ❤️

 11. Jenny says:

  Hallo charlet,

  Ik droomde vanacht over 2 agapornisen die waren bij mij in mijn droom, vlogen los, van binnen naar buiten, maar bleven terug komen.. een blauwe en een groen roze, wat kan dit betekenen? Liefs jenn

  1. Scarlet says:

   Hey Jenny,
   Dit gaat over je zelfliefde. Dat je aan het zoeken bent naar een goede manier om met jezelf om te gaan en te verbinden.

 12. Tineke says:

  Hoi

  Ik droomde vannacht over een gele kanarie
  Hij was heel aanhankelijk en vleide zijn kopje in mijn nek

  1. Scarlet says:

   Hey Tineke,

   Dit gaat erover dat je vrolijkheid en harmonie in jezelf er (wat meer) mag zijn.

 13. Livia says:

  Hoi, ik droomde vannacht over 3 grote roofvogels die mij, voor mijn gevoel controleerde, ze bleven steeds in de buurt vliegen..erg laag en snel en rondjes om mij heen het was beangstigend, ik rende naar een huisje, waar ik nog nooit ben geweest maar het kwam mij wel bekend voor, ik wilde met de lift naar de 16e verdieping, het stormde buiten en ik voelde dat er iets ging gebeuren in de lift, ik zei tegen 3 kinderen die daar liepen “als ik niet bij etage 16 aankom, moeten jullie hulp halen” in de lift zag ik dat er maar 8 etages waren.. dus ik raakte in paniek (ik weet niet waarom) toen ik onderweg naar boven was, begon de lift te wankelen en hard heen en weer te draaien, toen de lift stopte, zat ik vast in een inham in de muur. Toen ik probeerde te schreeuwen voelde het alsof niemand mij hoorde. Ik had in de gaten dat ik droomde dus deed ik mijn ogen open en werd ik zwetend wakker. Een dag van te voren zag mijn vader 2 grote ooievaars vliegen en wees hij die aan zodat ik die kon zien. Misschien heeft dat met mijn droom te maken. Maar het gevoel dat de extreem grote vogels mij controleerde gaf mij een raar gevoel. Weet u misschien wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Livia,

   Dat is een heftige droom zeg. Deze droom gaat over een conflict in jezelf of eigenlijk dat je jezelf inhoudt.
   Je hebt best een sterke kracht in je en soms ook een duidelijk beeld van wat je wilt, maar tegelijkertijd vind je dat je je aan bepaalde (maatschappelijke) normen en waarden moet houden.
   Dat schuurt nu een beetje als het ware.

 14. Maura says:

  Hoi!

  Vannacht droomde ik dat ik twee kraaien kuikens moest opvoeden omdat de eieren achter gebleven waren. Ik moest ze voeren en beschermen. Super gek! Kan dit iets betekenen?

  Groetjes,

  Maura

  1. Scarlet says:

   Hey Maura,

   Dit gaat over het gevoel dat je veel/alles zelf op moet pakken en moet regelen.
   Dat anderen daarin niet hun verantwoordelijkheid nemen, maar wel mee willen profiteren.
   Het zit je (onbewust) gewoon even niet lekker. 🙂

  2. elizabeth says:

   Vogels zijn altijd zieltjes van mensen, kinder zieltjes die op komst kunnen zijn.eieren zijn kracht.

 15. Philip says:

  Scarlett ,

  Laats droomde ik over een opvliegende ekster, toen ik de achterdeur openmaakte zat ze op de grond te scharrelen en vloog na mij even aan te kijken vlug weg.
  Grtj

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit staat symbool voor een belemmerende overtuiging of situatie waar jij jezelf van aan het losmaken bent.
   Dat het bij de achterdeur gebeurde, wil zeggen dat het nog niet helemaal gelukt is, maar wel al voor een groot deel. 🙂

 16. Philip says:

  Cool , dank je wel.

  Grtjs

  Philip

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan. 🙂

 17. Nicole says:

  Goedemorgen,

  Ik had een droom die ik niet begrijp. Ik zat in een soort open zolderkamer van een schuur toen er een kind kwam. Dat kind was met vuur aan het spelen waardoor ik zei dat hij moest stoppen anders zou het dak in brand vliegen. Vervolgens draaide hij zich om en leek het of hij de vloer kn brand zette. Hij rende weg en ik ging kijken naar de brand, bleek het een klein kistje te zijn met een wit met grijs vogeltje erin, die hij in brand had gezet. Toen ik schrok keek het jongetje mij met een grote grijns aan.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nicole,

   Dit gaat erover dat je ervaart dat mensen niet altijd zo ‘onschuldig’ lijken als ze zijn.
   Deze droom is voor je eigen systeem een manier om je hier weer wat bewuster van te maken.

   Sommige mensen (in het algemeen) kunnen namelijk je vrijheid en je rust beïnvloeden op een vervelende manier.

 18. Lm says:

  Hoi allemaal,
  afgelopen nacht gedroomd dat ik op een voor mij heel bekend station was. Ik werk daar namelijk als buschauffer en kom er regelmatig. Het ligt ook langs een spoor. Het heet “Kapellen, Vredeburgh”…Ik was er niet om te werken maar had geloof ik wel mijn uniform aan. Ik zag een klein musje zitten met 1 verbrand vleugeltje. Het musje hield het verbrandde vleugeltje voor mij om het te laten zien. In de zin van ” kijk nou eens wat er gebeurt is”. Ik pakte het vogeltje meteen op en bracht het naar de vogelopvang. Ik wist waar dat was, ik breng daar vaker gewondde vogels naartoe. Ik bleef denken dat hij zich verbrand had aan de bovenleiding van de trein. En bedacht of hoopte dat het wel goed zou komen en dat het waarschijnlijk alleen de veren waren en dat die wel terug zouden komen. Maar het beeld van dat halve, zwartgeblakerde vleugeltje en de verslagen blik in die zwarte oogjes bleef terugkomen…

  1. Scarlet says:

   Hey Lm,

   Deze droom gaat eigenlijk over hoe jij bepaalde aspecten in je leven ervaart. Je hebt (onbewust) het gevoel dat er een beetje een sleur in zit, dat je behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen om je vleugels wat meer uit te slaan.

 19. Heidi says:

  Hoi hoi ik droomde vannacht over een blinde blauwe kaketoe. En elke keer als ik floot kwam deze naar mij toe en bleef ook bij mij. Zou jij weten wat dit betekend. Alvast dank je wel groetjes heidi

  1. Scarlet says:

   Hey Heidi,

   Dit gaat over langzaam stappen zetten naar je dromen, maar nog niet echt weten hoe of welke stappen je het beste kunt zetten.

 20. Ger says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde over twee kleine vogeltjes, waarvan er 1 donkerder dan de ander was. ik kreeg het gevoel dat ze zich veilig voelden want ze kwamen beide plots op mijn schouders zitten. Ze bleven daar zitten waar ik heen ging ,totdat er een grote arend uit t niets kwam en ze beide van mijn schouders rukte .. ik was te laat om te reageren, bleef de arend wel volgen tot aan zijn huis maar was te laat om de kleine vogeltjes te redden en door de hele droom volgde de arend mij. Ergens in me droom vondt ik ook een arend’s poot die ik gebruikte als wapen tegen de arend. Als hij mij zou willen aanvallen wat niet gebeurt is.

  1. Scarlet says:

   Hey Ger,

   Dat klinkt als een intensieve droom.
   Het gaat over je eigen kwetsbaarheid en je eigen gevoel van onveiligheid.
   Deze droom geeft aan dat je je weg ermee probeert te vinden, maar dat er anderen of situaties zijn die je toch weer pijn doen.
   Je hebt het gevoel dat je jezelf moet verweren/verdedigen en dat je daarvoor misschien een stuk van het gedrag van anderen over moet nemen.

 21. Petra says:

  Hoi Scarlet,

  Laatst had ik een droom die mij maar niet los laat, dus ik ben benieuws of je me kan helpen.

  Ik droomde dat ik buiten in de tuin was en ik plotseling geroep van vogels hoorde. Ik keek naar boven en ik zag dat er 4 of 5 kauwen of kraaien bij het slaapkamerraam aan het vliegen waren. Toen ik beter keek, zag ik dat er nog 3 kauwen of kraaien IN de kamer waren en zodoende die andere vogels verwoed aan het communiceren waren. Ik dacht, ik moet naar boven om het raam open te doen, zodat ze weer naar buiten kunnen. Toen ik boven was en het raam had open gedaan, leken ze niet naar buiten te kunnen of te willen. Toen zag ik plots een jonge kat tegen de buitenkant van het raam staan (met de pootjes tegen het raam) en ik dacht, dat gaat niet goed, straks valt die arme kat! Op dat zelfde moment vlogen de vogels uit de slaapkamer naar een andere ruimte. Ik zag de paniekerige blik in de ogen van de kat, maar ik kon niets doen van binnenuit. Toen viel de kat naar beneden, ik keek naar beneden en zag dat er mensen waren die zich om het beestje bekommerden. ik rende naar beneden, de mensen hadden de kat op een doek gelegd, maar ze was al stervende. Toen schrok ik wakker.

  De betreffende slaapkamer kan of van mijn overleden zoon zijn, of van mijn (inmiddels gescheiden) ouders. In mijn droom is mijn eigen woonhuis en mijn ouderlijk huis altijd samengevoegd.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is inderdaad een droom die om het verwerken van verlies gaat. Met name het verwerken van het gevoel dat je misschien niet genoeg gedaan hebt (al weet je dat dat niet waar is) en het gevoel van machteloosheid.
   Het voelt soms alsof je een stuk van jezelf verloren bent in dit proces en er daardoor twee delen ontstaan zijn. Aan de ene kant ga je door, aan de andere kant wil een verdrietig deel alles stop zetten.

   1. Petra says:

    Dank je wel, Scarlet, voor je uitleg. Dat klopt helemaal.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 22. Mikee Indigo says:

  Hallo Scarlet,had vanacht een vage droom,in mijn droom was er een vogel,een van zijn pootjes brak af.Het opvallende was dat er geen wond was,in mijn beleving was de vogel echt,werd wakker met de gedachte,de vogel heeft m niet nodig,hij kan nog altijd vliegen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is eigenlijk meer een inzichtsdroom van jezelf.
   Het geeft aan dat ook al gaan er dingen fout, er nog altijd andere mogelijkheden en oplossingen zijn.

   1. Mikee Indigo says:

    Dankjewel Scarlet,een bevestiging van wat ikzelf al in gedachte had

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 23. Marieke says:

  Er vloog een vogel voor mijn neus die me aankeek. Ik begreep dat ik mijn hand moest uitsteken. Toen kwam hij erop zitten.. ben zo benieuwd wat het betekent

  1. Scarlet says:

   Hey Marieke,

   Dit gaat erover dat wanneer je loslaat en de stappen zet die je wilt zetten, je eigenlijk al weet dat het een succes gaat worden. 🙂

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond