Dromen over vogels

Posted on
dromen over vogels

Dromen over vogels. In de meeste dromen zullen vogels niet eens aanwezig zijn of ze vallen gewoon niet op. Dat maakt het extra bijzonder als in jouw droom vogels ineens een grote duidelijke rol spelen.

Dromen over vogels gaan meestal over vrijheid

Over het algemeen is de betekenis van een droom over vogels terug te leiden naar het onderwerp vrijheid. Vogels spreken namelijk al honderden jaren tot de verbeelding van mensen: ‘hoe zou het zijn om zo vrij te kunnen vliegen en te gaan en staan waar je maar wilt’.
Het is dan ook dit verlangen wat door jouw droom geuit wordt.

Als je droomt dat je zelf een vogel bent of met vogels meevliegt, dan kun je beter kijken bij de betekenis van dromen dat je vliegt.

Welke vogel komt in jouw droom voor?

Het soort vogel in je droom is belangrijker dan wat er precies met de vogel gebeurt.

Zo staan kleine vogels en zangvogels vaak voor je eigen kwetsbaarheid. Je voelt je niet sterk genoeg en/of bent nog op zoek naar een manier om jezelf te bevrijden.

Droom je over vogels als eksters, kraaien of een vogel waar jijzelf niet zo veel mee hebt in het dagelijkse leven, dan wil je droom duidelijk maken dat anderen jou belemmeren in je vrijheid.
Dit geldt ook als de vogel in je dromen aangevallen wordt of als jij aangevallen wordt door een vogel.

Wanneer je droomt over roofvogels of hele grote vogels, dan wijst dat erop dat je eindelijk je kracht hebt hervonden of hem bijna te pakken hebt.
Wanneer de roofvogel in je dromen echter juist de vervelende vogel is, dan wijst dat erop dat je bang bent voor je eigen kracht. Dit blokkeert je in je leven, want eigenlijk kun je zo nooit volledig zijn wie je bent.

 

155 Comments

 1. Shelley says:

  Vanmacht deoomde ik van een vogel die werd aangevallen. Hij kwam naar mij en je zag dat hij me vertrouwde voor hem te zorgen. Het was een aparte vogel. Zijn vleugels en rug waren blauw geel zoals bij een ara maar zn kop en staart waren wit zoals bij een kakatoe. De ectra kooi die ik nog in mijn tuin heb staan daar ging hij meteen zelf in zo van hier hoor ik thuis. Ik voelde me bijzonder maar ook angstig dat iemand die vogel weer wilde pijn doen. De meeste dromen vergeet ik weer maar deze voelde zo echt.

  1. Scarlet says:

   Hey Shelley,

   Dit gaat er eigenlijk over dat je bang bent dat je aangevallen wordt wanneer je jezelf en je kleuren echt zou laten zien.

   1. Carmen says:

    Hoi Scarlet,

    Vannacht droomde ik over een klein blauw vogeltje dat stervende was. Het arme diertje trilde en de vleugeltjes leken gebroken. Ik droomde dat ik het vogeltje de hele tijd in mijn handen had en keek me de hele tijd aan, de oogjes waren sprekend. Het vogeltje leek te huilen. Ik zocht naar hulp en drukte het vogeltje op mijn borst, maar kon geen hulp vinden waardoor ik moest huilen. Toen scheen ik in bed ook te huilen en heeft mijn vriend mij wakker gemaakt, ik ben inmiddels rustig geworden maar het voelde heel verdrietig en ik moest 20 minuten later nog huilen.. Ik voel me nu nog steeds verdrietig en leeg, ik mis mijn vogeltje? Weet jij misschien waar dit over kan gaan? Liefs Carmen ❤️

    1. Scarlet says:

     Hey Carmen,

     Deze droom gaat over iets verwerken, aangezien het vogeltje zo belangrijk voor je was, lijkt dit te gaan over het verwerken van iets in jezelf dat je verloren bent.
     Dit kan ook iets van langer geleden zijn, maar je bent het nu in ieder geval aan het verwerken.
     Aangezien het om een blauwe vogel gaat zal je waarschijnlijk een gevoel van verlies aan vrijheid of onschuld aan het verwerken zijn.

   2. Kwen says:

    Dag Scarlet,

    Ik droomde dat er een vogel in mijn oog vloog en vast zat. Hij wou niet loslaten met zijn snavel en pootjes maar ik voelde geen pijn, wel wist ik dat beest moest er uit. Ik rende door een hele groep mensen en moest naar een hele andere kant, ik wou alleen mijn vriend die vogel eruit laten halen. Er was 1 vrouw die mij eerder zei ‘kom ik help je’ maar ik liep met een boog om haar heen want echt alleen mijn vriend mocht het eruit halen. Eenmaal bij hem aangekomen hielp hij mij en de vogel liet direct los. Het was een kleine bruine vogel maar wel groter dan een mus. Wat zou dit kunnen betekenen?

    1. Scarlet says:

     Hoi hoi,

     Deze droom gaat erover dat je merkt dat je niet alles overziet of doorziet.
     Dat is niet heel erg, want je vriend helpt je wel dingen beter te zien en begrijpen.
     Echter kan het wel bevrijdend werken als je jezelf openstelt voor de hulp van andere lieve mensen.

     1. Kwen says:

      Hartstikke bedankt voor je snelle reactie, ik kan mezelf vinden in je uitleg en hier weer verder mee. Groetjes kwen

     2. Scarlet says:

      Heel erg graag gedaan.
      Dat is fijn om te horen. 🙂

  2. Susanne says:

   Hoi Scarlet,

   Ik droomde net dat ik op bed lag, toen ik opkeek vloog er een duif (zo’n grijze stadsduif) recht op me af met zijn snavel naar voren. Het voelde of hij me aan zou vallen dus ik hield mijn hand omhoog om mijn gezicht te blokkeren. Hij ging op mijn hand zitten en het voelde alsof mijn hand werd fijngemalen door de pootjes en snavel. Toen ik opkeek leek de duif ook te gaan poepen. Ik probeerde met mijn andere hand om hem weg te duwen maar dit lukte niet. Toen werd ik wakker.

   Vlak voor deze droom droomde ik over collega’s. In de droom trok 1 collega mijn werkwijze in twijfel en leek het alsof ik mijzelf aan het verdedigen was. Ik weet dat ik op werk wel goed bezig ben momenteel maar ik twijfel in het dagelijks leven ook vaak aan mijn eigen kunnen. Heeft de droom met de vogel hier ook mee te maken denk je? Wat kan het betekenen?

   1. Scarlet says:

    Hey Susanne,

    Beide dromen zijn zeker met elkaar verbonden. Het gaat over het gevoel van vrijheidsbeperking. Dat als je echt jezelf zou zijn, je juist je vrijheid zou verliezen en ook anderen tegen je werken of zelfs aanvallen.
    Dat gevoel kan zeker verbonden zijn met die twijfel. Het is als het ware een onderliggende angst.

 2. Laura says:

  Droomde van een zwart raaf n mijn nek. De vogel wilde niet weggaan. Ik was bamg omdat hij achter in mij nek zat en daar bleef zitten. Later vertelde mensen mij dat zij de raven voerde en erg aanhankeijke raven waren

  1. elizabeth says:

   De Raaf heeft altijd te maken dat er droevig nieuws op komst is.de Raaf is je persoonlijke boodschapper.

 3. Anna says:

  Droomde dat ik eerst mn hond buiten zag rennen zelf was ik binnen met een katje en toen de voordeur open deed vlogen allemaal kliene vogeltjes naar binnen

 4. Najat says:

  Hey
  Ik heb gedroomd over een zwarte vogel, die op mijn hoofd zat en mij pijn deed, hij wilde niet van me af, ik begon hem weg te jagen en hij bleef op me hoofd na uren lang weg jagen en trekken duwen was het gelukt..
  enig idee wat dit zou betekenen

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je last hebt van vervelende energie die je dwars zit en waarvan je los aan het komen bent.

 5. S.N. says:

  Ik droomde dat ik onderweg naar huis (huis in su..maar ik woon in NL) 3 vogels tegen kwam waarvan 2 baby’s. Ik kom zulke vogels nooit tegen in het dagelijkse leven. Ze waren blauw van kleur. Onderweg bijna thuis aangekomen vielen de baby vogels op de grond en ik rapte het snel op want ik wou ze niet kwijt en veilig hebben. Enig idee wat het zou kunnen betekenen?

 6. Lys says:

  K droomde vanacht over een klein blauw met wit gekleurd vogeltje. Het vogeltje wilde graag bij me zijn. Toen mijn vriend weg wilde gaan door de voor deur vloog t vogeltje ook weg lande toen op zn hoofd. Ik was bang dat t vogeltje weg zou gaan. Maar toen kwam hij toch weer terug gevlogen helemaal in mn nek gekropen.
  Wat betekend deze droom????? Iemand een idee?

  1. elizabeth says:

   Vogels zijn zieltjes,van overleden mensen, dat kleine zieltje van een mens,hield van jou.

 7. Mariska says:

  Mijn droom was dat er 3 kleine baby kraaien of kauwen op de grond lagen, ik pakte ze op, en gaf ze eten.
  Was in de openlucht best vaag .

 8. peggy says:

  Hoi scarlet, vraagje vandaag waren mijn zusje en ik ij onze pleegouders en er ontstond een discussie tussen mijn ouders en zusje waarop uiteindelijk mijn zusje en puders boos werden en mijn zusje moest huilen en zei: Julie willen altijd gelijk hebben en ik ben geen klein kind meer en intelligent genoeg etc etc…dot gebeurt vaker en ik zit er dan tussen wil vaak de harmonie bewaren dan is het te laat en kan niemand bedaren ook nu niet, mijn zusje heeft colitus en net geopereerd problemen met dr schildklier etc …we zijn toen weggegaan weliswaar niet leuk

  Onderweg spraken we erover en probeerde mijn zusje te bedaren en tot rede te brengen en opeens uit het niet vloog er een kraai of raaf over onze hoofd heen daarbij raakte hij mijn zusje dr haar en we hadden beide zoiets van wat was dat nou voor betekenis..
  Heb wel meegemaakt met dieren, vogel vlinders etc maar dan was ik aleen, dit keer leek het alsof het voor mijn zusje een bepaalde boodschap had??
  zou graag willen weten hoe of wat en dit is dus geen droom geweest 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Wat een toffe ervaring.
   Kraaien/raven zijn hele intelligente en emotioneel slimme wezens. Alleen al als we het niet heel spiritueel oppakken, maar wat meer natuurlijk, was het geruststellend bedoelt.
   Als we ze daarnaast als symbool oppakken gaat het vaak om de boodschap dat je los mag laten.

 9. Rozenrood says:

  Ik droomde over een overstroming… Toen het water wegtrok kwamen de dieren weer terug. Ik probeerde door de deuropening naar buiten te gaan, maar werd tegengehouden door een groot spinnenweb wat daar net gesponnen was. In dat web zat ook een baby roofvogel gevangen, netjes ingekapseld in een bol van spinrag. Ik haalde hem eruit en de baby roofvogel hapte liefdevol naar m’n gezicht, alsof hij me dankbaar was, maar ook alsof hij voedsel wilde…

  1. Scarlet says:

   Hey Rozenrood,

   Wat een bijzondere droom. Het gaat over het herstel van jezelf. Een emotionele verwerking is voltooid en het is nu tijd om jezelf, met name je eigen kracht weer te bevrijden en te voeden, zodat je weer vrij kunt zijn.

 10. Rozenrood says:

  Bedankt voor de uitleg.
  Ik hoop echt dat het moeilijkste nu achter de rug is. Het is een mooie boodschap! ❤️

 11. Jenny says:

  Hallo charlet,

  Ik droomde vanacht over 2 agapornisen die waren bij mij in mijn droom, vlogen los, van binnen naar buiten, maar bleven terug komen.. een blauwe en een groen roze, wat kan dit betekenen? Liefs jenn

  1. Scarlet says:

   Hey Jenny,
   Dit gaat over je zelfliefde. Dat je aan het zoeken bent naar een goede manier om met jezelf om te gaan en te verbinden.

   1. Lisa says:

    Hoi Jenny, ik droomde dat er in een oogwenk in een keer een grote zwarte vogel schuin voor mij ging zitten. Hij had geen gebogen snavel dus niet een roofvogel. Hij was mij aan het observeren terwijl ik hem aan het observeren was. Ik dacht nog dat hij groot genoeg was om mij aan te vallen en ik moest er langs lopen wat ik uiteindelijk angstig deed terwijl ik zei dat hij weg moest gaan en dat deed hij ook en ik werd wakker. Heb je een idee wat dat zou kunnen betekenen? Groetjes Lisa

    1. Scarlet says:

     Hey Lisa,

     Dit is een verwerkingsdroom waarin je angst om te zijn verwerkt wordt.
     Ergens zit er een angst in jou om voor jezelf op te komen en keuzes te maken die meer ruimte geven.

   2. Jana says:

    Hallo,

    Ik droomde vannacht over 2 lichtblauwe vogels met heel lange, afgeronde (geen scherpe) snavel. Ze vlogen plots binnen in mijn kamer en ik probeerde hen naar buiten te lokken, maar ze bleven gewoon zitten. Als ik hun snavel aanraakte, vervoerden ze ook niet. Wat zou dit kunnen betekenen? Met de volle maan van morgen ben ik er heel benieuwd naar. Ze waren heel mooi en ik had geen schrik.

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Deze droom gaat erover dat je je eigen vrijheid en rust aan het creëren bent. Je wordt alleen uitgenodigd om nog iets meer los te laten. 🙂

 12. Tineke says:

  Hoi

  Ik droomde vannacht over een gele kanarie
  Hij was heel aanhankelijk en vleide zijn kopje in mijn nek

  1. Scarlet says:

   Hey Tineke,

   Dit gaat erover dat je vrolijkheid en harmonie in jezelf er (wat meer) mag zijn.

 13. Livia says:

  Hoi, ik droomde vannacht over 3 grote roofvogels die mij, voor mijn gevoel controleerde, ze bleven steeds in de buurt vliegen..erg laag en snel en rondjes om mij heen het was beangstigend, ik rende naar een huisje, waar ik nog nooit ben geweest maar het kwam mij wel bekend voor, ik wilde met de lift naar de 16e verdieping, het stormde buiten en ik voelde dat er iets ging gebeuren in de lift, ik zei tegen 3 kinderen die daar liepen “als ik niet bij etage 16 aankom, moeten jullie hulp halen” in de lift zag ik dat er maar 8 etages waren.. dus ik raakte in paniek (ik weet niet waarom) toen ik onderweg naar boven was, begon de lift te wankelen en hard heen en weer te draaien, toen de lift stopte, zat ik vast in een inham in de muur. Toen ik probeerde te schreeuwen voelde het alsof niemand mij hoorde. Ik had in de gaten dat ik droomde dus deed ik mijn ogen open en werd ik zwetend wakker. Een dag van te voren zag mijn vader 2 grote ooievaars vliegen en wees hij die aan zodat ik die kon zien. Misschien heeft dat met mijn droom te maken. Maar het gevoel dat de extreem grote vogels mij controleerde gaf mij een raar gevoel. Weet u misschien wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Livia,

   Dat is een heftige droom zeg. Deze droom gaat over een conflict in jezelf of eigenlijk dat je jezelf inhoudt.
   Je hebt best een sterke kracht in je en soms ook een duidelijk beeld van wat je wilt, maar tegelijkertijd vind je dat je je aan bepaalde (maatschappelijke) normen en waarden moet houden.
   Dat schuurt nu een beetje als het ware.

 14. Maura says:

  Hoi!

  Vannacht droomde ik dat ik twee kraaien kuikens moest opvoeden omdat de eieren achter gebleven waren. Ik moest ze voeren en beschermen. Super gek! Kan dit iets betekenen?

  Groetjes,

  Maura

  1. Scarlet says:

   Hey Maura,

   Dit gaat over het gevoel dat je veel/alles zelf op moet pakken en moet regelen.
   Dat anderen daarin niet hun verantwoordelijkheid nemen, maar wel mee willen profiteren.
   Het zit je (onbewust) gewoon even niet lekker. 🙂

  2. elizabeth says:

   Vogels zijn altijd zieltjes van mensen, kinder zieltjes die op komst kunnen zijn.eieren zijn kracht.

 15. Philip says:

  Scarlett ,

  Laats droomde ik over een opvliegende ekster, toen ik de achterdeur openmaakte zat ze op de grond te scharrelen en vloog na mij even aan te kijken vlug weg.
  Grtj

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit staat symbool voor een belemmerende overtuiging of situatie waar jij jezelf van aan het losmaken bent.
   Dat het bij de achterdeur gebeurde, wil zeggen dat het nog niet helemaal gelukt is, maar wel al voor een groot deel. 🙂

 16. Philip says:

  Cool , dank je wel.

  Grtjs

  Philip

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan. 🙂

 17. Nicole says:

  Goedemorgen,

  Ik had een droom die ik niet begrijp. Ik zat in een soort open zolderkamer van een schuur toen er een kind kwam. Dat kind was met vuur aan het spelen waardoor ik zei dat hij moest stoppen anders zou het dak in brand vliegen. Vervolgens draaide hij zich om en leek het of hij de vloer kn brand zette. Hij rende weg en ik ging kijken naar de brand, bleek het een klein kistje te zijn met een wit met grijs vogeltje erin, die hij in brand had gezet. Toen ik schrok keek het jongetje mij met een grote grijns aan.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nicole,

   Dit gaat erover dat je ervaart dat mensen niet altijd zo ‘onschuldig’ lijken als ze zijn.
   Deze droom is voor je eigen systeem een manier om je hier weer wat bewuster van te maken.

   Sommige mensen (in het algemeen) kunnen namelijk je vrijheid en je rust beïnvloeden op een vervelende manier.

 18. Lm says:

  Hoi allemaal,
  afgelopen nacht gedroomd dat ik op een voor mij heel bekend station was. Ik werk daar namelijk als buschauffer en kom er regelmatig. Het ligt ook langs een spoor. Het heet “Kapellen, Vredeburgh”…Ik was er niet om te werken maar had geloof ik wel mijn uniform aan. Ik zag een klein musje zitten met 1 verbrand vleugeltje. Het musje hield het verbrandde vleugeltje voor mij om het te laten zien. In de zin van ” kijk nou eens wat er gebeurt is”. Ik pakte het vogeltje meteen op en bracht het naar de vogelopvang. Ik wist waar dat was, ik breng daar vaker gewondde vogels naartoe. Ik bleef denken dat hij zich verbrand had aan de bovenleiding van de trein. En bedacht of hoopte dat het wel goed zou komen en dat het waarschijnlijk alleen de veren waren en dat die wel terug zouden komen. Maar het beeld van dat halve, zwartgeblakerde vleugeltje en de verslagen blik in die zwarte oogjes bleef terugkomen…

  1. Scarlet says:

   Hey Lm,

   Deze droom gaat eigenlijk over hoe jij bepaalde aspecten in je leven ervaart. Je hebt (onbewust) het gevoel dat er een beetje een sleur in zit, dat je behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen om je vleugels wat meer uit te slaan.

 19. Heidi says:

  Hoi hoi ik droomde vannacht over een blinde blauwe kaketoe. En elke keer als ik floot kwam deze naar mij toe en bleef ook bij mij. Zou jij weten wat dit betekend. Alvast dank je wel groetjes heidi

  1. Scarlet says:

   Hey Heidi,

   Dit gaat over langzaam stappen zetten naar je dromen, maar nog niet echt weten hoe of welke stappen je het beste kunt zetten.

 20. Ger says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde over twee kleine vogeltjes, waarvan er 1 donkerder dan de ander was. ik kreeg het gevoel dat ze zich veilig voelden want ze kwamen beide plots op mijn schouders zitten. Ze bleven daar zitten waar ik heen ging ,totdat er een grote arend uit t niets kwam en ze beide van mijn schouders rukte .. ik was te laat om te reageren, bleef de arend wel volgen tot aan zijn huis maar was te laat om de kleine vogeltjes te redden en door de hele droom volgde de arend mij. Ergens in me droom vondt ik ook een arend’s poot die ik gebruikte als wapen tegen de arend. Als hij mij zou willen aanvallen wat niet gebeurt is.

  1. Scarlet says:

   Hey Ger,

   Dat klinkt als een intensieve droom.
   Het gaat over je eigen kwetsbaarheid en je eigen gevoel van onveiligheid.
   Deze droom geeft aan dat je je weg ermee probeert te vinden, maar dat er anderen of situaties zijn die je toch weer pijn doen.
   Je hebt het gevoel dat je jezelf moet verweren/verdedigen en dat je daarvoor misschien een stuk van het gedrag van anderen over moet nemen.

 21. Petra says:

  Hoi Scarlet,

  Laatst had ik een droom die mij maar niet los laat, dus ik ben benieuws of je me kan helpen.

  Ik droomde dat ik buiten in de tuin was en ik plotseling geroep van vogels hoorde. Ik keek naar boven en ik zag dat er 4 of 5 kauwen of kraaien bij het slaapkamerraam aan het vliegen waren. Toen ik beter keek, zag ik dat er nog 3 kauwen of kraaien IN de kamer waren en zodoende die andere vogels verwoed aan het communiceren waren. Ik dacht, ik moet naar boven om het raam open te doen, zodat ze weer naar buiten kunnen. Toen ik boven was en het raam had open gedaan, leken ze niet naar buiten te kunnen of te willen. Toen zag ik plots een jonge kat tegen de buitenkant van het raam staan (met de pootjes tegen het raam) en ik dacht, dat gaat niet goed, straks valt die arme kat! Op dat zelfde moment vlogen de vogels uit de slaapkamer naar een andere ruimte. Ik zag de paniekerige blik in de ogen van de kat, maar ik kon niets doen van binnenuit. Toen viel de kat naar beneden, ik keek naar beneden en zag dat er mensen waren die zich om het beestje bekommerden. ik rende naar beneden, de mensen hadden de kat op een doek gelegd, maar ze was al stervende. Toen schrok ik wakker.

  De betreffende slaapkamer kan of van mijn overleden zoon zijn, of van mijn (inmiddels gescheiden) ouders. In mijn droom is mijn eigen woonhuis en mijn ouderlijk huis altijd samengevoegd.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is inderdaad een droom die om het verwerken van verlies gaat. Met name het verwerken van het gevoel dat je misschien niet genoeg gedaan hebt (al weet je dat dat niet waar is) en het gevoel van machteloosheid.
   Het voelt soms alsof je een stuk van jezelf verloren bent in dit proces en er daardoor twee delen ontstaan zijn. Aan de ene kant ga je door, aan de andere kant wil een verdrietig deel alles stop zetten.

   1. Petra says:

    Dank je wel, Scarlet, voor je uitleg. Dat klopt helemaal.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 22. Mikee Indigo says:

  Hallo Scarlet,had vanacht een vage droom,in mijn droom was er een vogel,een van zijn pootjes brak af.Het opvallende was dat er geen wond was,in mijn beleving was de vogel echt,werd wakker met de gedachte,de vogel heeft m niet nodig,hij kan nog altijd vliegen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is eigenlijk meer een inzichtsdroom van jezelf.
   Het geeft aan dat ook al gaan er dingen fout, er nog altijd andere mogelijkheden en oplossingen zijn.

   1. Mikee Indigo says:

    Dankjewel Scarlet,een bevestiging van wat ikzelf al in gedachte had

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 23. Marieke says:

  Er vloog een vogel voor mijn neus die me aankeek. Ik begreep dat ik mijn hand moest uitsteken. Toen kwam hij erop zitten.. ben zo benieuwd wat het betekent

  1. Scarlet says:

   Hey Marieke,

   Dit gaat erover dat wanneer je loslaat en de stappen zet die je wilt zetten, je eigenlijk al weet dat het een succes gaat worden. 🙂

 24. Maantje says:

  Hoi Scarlet,

  Nadat een bende boeven het balkon van mijn woning gestolen had met daarop mij en een aantal mensen en ons steeds heen en weer tilde bij wijze van kwelling had ik zo hard gegild dat de politie kwam en de rust hersteld was. Ik had honger en zag een vogeltje vliegen, klein en wit met een beetje blauw, heel mooi. Ik had trek in het vogeltje en besloot hem uit de lucht te schieten (ben in het dagelijks leven al heel lang vegetariër) . We waren nog steeds op de binnenplaats van ons wooncomplex. Ik moest opletten dat ik niet mijn vriend raakte die achter het vogeltje stond. Ik raakte het vogeltje meteen en terwijl ik schoot besefte ik hoe mooi de vogel was en dat ik die helemaal niet dood had willen schieten. Op de grond bleek het een pimpelmeesje te zijn en zei mijn moeder in mijn droom dat ik nu een ongeluk ga krijgen. En zei mijn vriend dat hij hetzelfde had gehad voordat hij een ongeluk kreeg. Het vogeltje ademde nog een beetje en mijn zoon begon de veertjes uit te trekken zodat ik hem kon klaarmaken voor het eten zoals de bedoeling was geweest. Ik werd in paniek en badend in het zweet wakker met het gevoel dat ik mezelf iets heel ergs heb aangedaan maar weet niet wat ik moet doen om dit in het dagelijks leven een andere kant op te sturen.

  1. Scarlet says:

   Hey Maantje,

   Deze droom gaat erover dat je iets tekort komt.
   Aan de ene kant geeft het aan dat je het gevoel ervaart dat anderen je iets ontnemen of ontnomen hebben uit het verleden.
   Aan de andere kant geeft het aan dat je lichaam iets tekort komt, wat het alleen maar moeilijker maakt.

   Je bent op zoek naar iets moois, maar tegelijkertijd ook weer bang dat je het kapot zou maken.
   Dat is ook een angst die in deze droom naar voren komt.

 25. Kelly says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb vanacht gedroomd dat ik zelf een vogel was. Welke weet ik niet maar mijn voorkejr gaat uit naar uilen, raven en allerlei roofvogels. Ik vloog over een oude stad en was moe. Ik lande op een plein maar werd direct weggejaagd door een vrouw. Ze zag er oud uit en droeg een middeleeuwse jurk. Ik vloog weg en lande ergens anders in de stad. Ook daar werd ik weggejaagd en zo ging het maar door. Tot ik uitgeput bleef zitten en mensen mij vingen. Alles werd zwart en het leek alsof ik niet meer wakker kon worden. Ik werd natuurlijk wel wakker maar het heeft me wel een beetje bang gemaakt. Dit is iets wat al vaker is overkomen. Dat ik de vogel ben en over oude gebouwen of zelfs in gebouwen rond vlieg. Wat betekend dit?

  Liefs, Kelly

  1. Scarlet says:

   Hey Kelly,

   Deze droom gaan erover dat je aan de ene kant vrij wilt zijn en je dromen na wilt jagen, maar aan de andere kant ben je op zoek naar een veilig plekje om gewoon jezelf te zijn.
   Het is een tweestrijd in jezelf. Een gevecht is oud en vertrouwd en uitdaging en vrijheid. 🙂

   1. Kelly says:

    Beste Scarlet,

    Dankjewel. Ik heb hoogtevrees dus het is elke keer weer een beetje eng om zo over allerlei oude dorpen en steden te vliegen. Het klinkt miscchien raar maar ik ben echt elke keer bang als ik zo’n droom heb dat ik dan ineens naar beneden val ofzo. Of dat ik weg wil vliegen maar dat dat dan niet lukt ofzo. Iniedergeval bedankt voor je uitleg!

    1. Scarlet says:

     Dat lijkt me dan inderdaad heel spannend.
     Ik denk dat het ook een stukje faalangst is die daarin naar bovenkomt.
     Graag gedaan!

 26. An says:

  Hallo Scarlett,

  Vandaag had ik een droom over een blauwe vogel in de badkamer. Deze vogel had 2 nagels (vogel nagel) als Hoorn op zijn/haar hoofd. Ik wilde de vogel uit huis krijgen en deed de slaapkamer raam open om de vogel dan daarnaartoe te krijgen. Mijn vriend in de slaapkamer lag op bed en keek maar hielp me niet toen ik T raam open deed.

  Zou je me kunnen helpen?

  Dankje 🙂

  PS: toevallig dacht ik gisteren aan iemand die iets duivels noemde wat heel normaal is… dus wellicht daarom de hoorns? Ik dacht namelijk ook toen ik de vogel zag dat T misschien een duivel was. Maar ik was niet bang, ik was kalm. En wist T niet zeker. Ik had een missie en dat is de vogel uit mijn huis krijgen.
  Ook wil ik toevoegen dat ik laatst mijn planten buiten heb gezet omdat er veel ongedierte op en omheen was. Wellicht is dat de raakvlak met het vogeltje uit huis willen krijgen.
  Met deze info zou je me kunnen helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey An,

   Deze droom gaat erover dat je op zoek bent naar wat normaal is.
   En vooral daar rust in vinden. Je hebt de behoefte dingen los te laten, maar daarvoor heb je eerst meer duidelijkheid nodig.

   Dat zou inderdaad daar ook zeker gelinkt mee kunnen zijn. 🙂

 27. Cindy says:

  Hallo

  Afgelopen nacht had ik een droom over een duif met een gebroken vleugel.
  Ze kon daardoor niet meer vliegen en zat in een struik
  Ik kon haar niet helpen

  1. Scarlet says:

   Hey Cindy,

   Dat betekent dat je een situatie waarneemt die je innerlijke vrede blokkeert, maar je weet niet wat je eraan kunt doen.

   1. Cindy says:

    Kan het ook zijn dat dit over mijn vriend gaat, dat hij deze blokkade heeft?

    1. Scarlet says:

     Dat kan zeker.

 28. Jan klunder says:

  Hallo scarlet .
  Ik droomde van 2 verschillende witte vogels . Die het goed met elkaar konden vinden . Een grote en 1 kleine .
  En in de lucht waren er ook vele verschillende vogels . Die vlogen richting de sluis .
  In mijn droom haaste ik mij om daar te komen .
  Droom de laatste tijd veel over kippen .

  1. Scarlet says:

   Hey Jan,

   Dit gaat over je weg in relaties vinden, de behoefte aan zuivere relaties waarin veel vrijheid en respect is.
   Je bent jezelf daar naartoe aan het werken door hoe je zelf in het leven staat en op dingen reageert. Je wordt steeds ‘eerlijker’ voor een gebrek aan een beter woord. 🙂

 29. sandra says:

  ik droomde vannacht dat ik ergens iets op moest halen. toen ik op pad ging zag ik in de verte reuzenvogels staan (het waren parkieten maar dan net zo groot als mij). ik dacht ik loop toch die straat in en probeer ze te vermijden maar dat pikten ze niet. Ze kwamen achter me aan en jaagden me weg.
  ps de droom was gesitueerd in de straten waar ik opgegroeid ben

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Dit geeft aan dat er iets is uit je jeugd wat je emotionele vrijheid belemmerd.
   Je ontkomt er niet meer aan om hier iets mee te doen, maar waarschijnlijk is er nog niet alles duidelijk over, waardoor je het onbewust vermijdt.

 30. Mariëtte says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat een roofvogel een jonge eend van de grond pakte hij bleef nog even hangen boven mijn hoofd en vloog weg met de eend in zijn bek.. ik gilde Zo hard ik kon..niets hielp en werd wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat over een innerlijk gevecht in jezelf.
   Er is een deel van jou, waarschijnlijk een kracht die los wil komen, die je een kwetsbaar en vervelend gevoel geeft.
   Het is als het ware zoeken naar een nieuwe harmonie.

 31. P. says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had een droom waarin een wat kleine vogel (in mijn droom dacht ik dat het een kleine valk was) in de huiskamer landde met breed gespreide vleugels en landde op zo’n zachte baby speelbal van circa 10-15 cm breed en leek deze te willen beschermen door zijn vleugels eromheen te slaan, waardoor een groot deel van de bal en het kopje van de vogel nauwelijks meer te zien waren, die werden nu grotendeels afgeschermd door de vleugels. In mijn droom dacht ik dat de vogel in de war was en dat die misschien dacht dat het balletje een ei was en die wilde beschermen/uitbroeden. Ik wilde de vogel aaien, zag er heel aaibaar uit, maar werd toen wakker. De vogel was cremekleurig met wit.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je een kwetsbare kant van jezelf wilt beschermen en dat dat aardig lukt, maar dat het tegelijkertijd niet echt helemaal lekker voor je werkt.
   Je wilt namelijk dingen creëren of toch een nieuwe stap zetten, maar dit staat je als het ware een beetje weg.

 32. Richard says:

  Beste Scarlet,

  Ik werd vanochtend wakker en wilde mijn zoon van 13 wakker maken en het bleek dat hij een uur later moest beginnen. Toen ben ik gaan slapen naast hem, ik denk dat ik een half uur diep in een droom terecht ben gekomen. Ik woon in een portiekflat met een balkon, ik droomde dat er een mannetjes ijsvogel op mijn waslijn ging zitten. Een vogel zo sierlijk met intens diepe blauwe en rode kleuren dat kwam echt naar voren in mijn droom, gewoon paradijselijk. Ineens kwam er ook een vrouwtje aanvliegen met een groep andere vogels net zo wonderbaarlijk met dezelfde kleuren. Het waren allemaal paartjes. Ik riep mijn zoon en nam snel een foto. Daarna nam het vrouwtje het mannetje mee en vloog weg met heel de groep. Op het ogenblik zit ik in een moeilijke situatie met mijn partner. 8 jaar geleden kreeg ik een relatie met mijn vriendin, twee maanden daarna werd ze zwanger en zou ze plaats maken in haar huis om samen te voegen na 8 jaren zonder succes . Ze houdt de boot constant af en gebruikt smoezen om er onderuit te komen. Na veel frustratie’s en onmin heb ik gister gezegd dat het nu over is en dat heb ik gisteren gezegd. We willen elkaar niet kwijt en er is wel veel liefde maar het het breekt mij op. We wonen 40 km van elkaar ,ik maak duizenden kilometers, heb twee huishoudens, ik heb een zoon waar ik de volledige zorg voor heb, haar huis is nog steeds een puinhoop en ze schiet niet op. Mijn vriendin is een lieve zachtaardige meid en ik wil haar eigenlijk niet kwijt. Ze merkte gisteren op dat ik er helemaal klaar ben en ik denk dat het haar wel aan het denken heeft gezet. Ik moet ook veranderen maar ik heb geen zin om alleen te verander. Weet jij misschien wat deze droom zou kunnen betekenen.

  Groetjes,

  Richard

  1. Scarlet says:

   Hey Richard,

   Deze droom gaat erover dat je inderdaad behoefte hebt aan rust en vooral vrijheid. Wat heel logisch is met de situatie die jij omschrijft.
   Het is te veel.
   Deze droom gaat vervolgens ook om de schoonheid van iets loslaten, vrijlaten en dingen laten lopen zoals ze nu lopen.
   Er zit ook hoop in de droom dat een verbinding met iemand zijn weg wel vindt. Dat slaat waarschijnlijk weer op je vriendin.

   1. Richard says:

    Hoi Scarlet,

    Wat een inzichtelijke uitleg, ik ben hiermee veel geruster mee gesteld. Maar wat een droom zeg, die intense kleuren alsof het een boodschap van God was. Bedankt, bedankt, bedankt

    Groetjes,

    Richard

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en fijn om te horen!
     Bijzonder is dat hè. Stiekem ben jij waarschijnlijk ook heel creatief en zou je daar meer mee mogen doen.

 33. Richard says:

  , daar was ik dus sinds een half jaar dus ook al achter. Ik ging een Maja vrouw tekenen met felle kleuren en ik schrok dat ik dat zo goed kon. M’n vriendin zei ook tegen mij wat mooi ! PS het gaat al weer iets beter tussen haar en mij

  Grts,

  Richard

  1. Richard says:

   Hoi Scarlet,

   Ze is spullen aan het weggooien en ze maakt plannen om ruimte te creëren zodat we kunnen samenwonen. We hebben goed gepraat.

   Groetjes Richard

   1. Scarlet says:

    Wat fijn! Ik hoop dat dit doorzet. 🙂

  2. Scarlet says:

   Super gaaf!

 34. Sharon says:

  Hallo Scarlet

  In mijn droom was een grote raaf heel vriendelijk hij kwam zelfs een knuffel halen en mocht hem aaien en zat heel gemoedelijk bij mij.
  Wat mag dit betekenen?

  Groetjes Sharon

  1. Scarlet says:

   Hey Sharon,

   Wat mooi! Dit geeft aan dat je van jezelf steeds meer gaat accepteren dat je heel vindingrijk bent en eigenlijk problemen heel goed op gaat lossen.
   Dit talent mag je meer gaan gebruiken. 🙂

 35. Robert says:

  Heb gedroomd over roofvogels die duiven in de lucht deden aanvallen en doden.

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Dit geeft aan dat er een beetje een strijd in jezelf gaande is tussen je kracht en je kwetsbare kanten die gewoon rust willen.
   Daar mag je nog een balans in vinden. 🙂

 36. LS says:

  Ik droomde vannacht over enorme, enorme grote, maar mooie vogels die kwamen eten aan openstaande ramen, zodat de mensen die er zelf zaten te eten, deze konden bewonderen.

  1. Scarlet says:

   Dat is een mooie droom!
   Dit gaat erover dat je steeds meer inzichten en wijsheid tot je neemt die je helpt meer jezelf te zijn en je vrijer te voelen in het leven. 🙂

 37. Stevie says:

  Hoi Scarlett, zonet droomde ik dat ik via een site een vogel zou overnemen van iemand. Ik deed de deur open en voor ik mij besefte had een vrouw al een grote kooi in huis gezet met de vogel er in (was geen kleintje, blauw, geel, wit, grote snavel). Ze deed het deurtje open en de vogel sprong om haar nek heen en hield haar vast, alsof hij een baby was. Ik vroeg waarom ze de vogel weg deed, maar ze wilde hier geen antwoord op geven. Ik vertrouwde het niet. Ik besefte dat ik in een opwelling iets had binnen gehaald en ik wilde dat ze alles weer mee terug nam. Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Stevie,

   Dit gaat erover dat je soms je eigen vrijheid aanpast om een ander rust te geven.
   Deze droom geeft daarbij aan dat je dit ook wel eens doet terwijl dat eigenlijk helemaal niet goed is voor je en de ander eigenlijk niet helemaal eerlijk is.

   1. Stevie says:

    Hoi Scarlet, ik schreef vannacht dit bericht toen ik naar wakker werd en de betekenis niet kon vinden op internet en zodoende op jouw site terecht kwam. Dank je wel voor Je hele snelle reactie en je uitleg. Ik begrijp je uitleg in de situatie waarin ik mij begeef. Fijne dag!

    1. Scarlet says:

     Hey Stevie,

     Hele erg graag gedaan en dat is fijn om te horen. 🙂

 38. Anne says:

  Ik droomde net het volgende: dit is het deel met vogels.
  Ik sta bij een soort grote jongeren hang plek dan valt er een dode duif voor m’n neus. Ik schrok en stap weg. Later nog een en nog een. Ik loop naar achter en zie dat het een plat dak is beetje slecht te zien door de begroeiing. Maar er licht nog een dode duif op de rand. Ik kijk en zie dan ineens een giga zwarte vogel hij heeft een dode arend in zijn snavel en gooit die naar beneden. Ik schrik en hij ziet me

  Hij vliegt omhoog en ik begin te rennen, ik voel dat hij achter me zit ik probeer m’n muts op te zetten maar het lukt niet. Hij schrampt me maar ik blijf rennen. Ik val en sta op. En dan ben ik ineens in een cafeetje. En heb ik het gevoel dat er iets in m’n haren vastzit

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf niet genoeg uitspreekt. Je wilt meer dingen zeggen of delen, maar houdt je in, want je wilt niemand pijn doen en ook geen kritiek krijgen.
   Je merkt echter (onbewust) dat het tegen je begint te werken.
   Je wilt ook meer gezelligheid, maar je weet even niet hoe.

   1. Anne says:

    Dankjewel voor je snelle reactie!!! Ik kan er wel wat mee wat je zegt. Dankjewel!!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 39. R says:

  Hoi ik droomde over een groen druk vogeltje dat steeds bij me wilde zijn en me beet.

  1. Scarlet says:

   Deze droom gaat erover dat je kwetsbare en gevoelige kanten je aandacht vragen, maar dat je er niet echt naar luistert, waardoor er spanning ontstaat.

 40. Doriene says:

  Goedemorgen, ik droomde vannacht over een groene vogel ( leek op een kakariki..) die buiten rondvloog maar weer naar binnen wilde. Uiteindelijk vloog hij in één keer door een klepraam heen en landde op mijn hart. Hij ( of zij ? ) werd daarbij geholpen door een ander dier die een zetje gaf om door het klepraampje te kunnen komen. De kleur groen was fris maar echt groen, heel mooi.

  1. Scarlet says:

   Wat mooi!

   Dit gaat over het helen van je hartchakra. Of beter gezegd het helen/bevrijden van hartepijn.

 41. Mila says:

  Hey Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat ik vogelkooitje in mijn huis ontdekte met twee kleine rode vogeltjes erin (die blijkbaar van mij waren? Terwijl ik in het echt geen vogeltjes heb). Ik keek naar ze en ze zagen er heel erg verdrietig uit omdat ze geen vrijheid hadden. Dus ik maakte het kooitje open zodat ze konden vliegen, maar toen ze eruit kwamen vielen ze meteen op de grond… ze konden niet vliegen omdat ze hun hele leven al in een kooitje zaten. Dit vond ik zo enorm verdrietig dat ik ervan moest huilen. Later in mijn droom lag ik op bed en kwam een van die twee vogeltjes in mijn nek liggen. Het waren zulke lieve beestjes en ik vond ze zo zielig… en toen ik wakker werd moest ik ook huilen en miste ik ze heel erg… deze droom liet een sterk gevoel achter, weet jij misschien wat deze droom kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Mila,

   Deze droom gaat over je eigen behoefte nog meer vrij te zijn.
   Vooral als het gaat over meer jezelf zijn, meer van jezelf houden.
   Je hebt jezelf eigenlijk best lang in gehouden en dat gaat niet echt meer.

   1. Mila says:

    Bedankt voor je reactie!

 42. Katinka says:

  Hallo Scarlet, Kan jij mij helpen met deze dromen te verklaren? In 1 nacht had ik ongeveer twee dezelfde dromen. Ik lig in mijn bed in mijn eigen slaapkamer de slaapkamerdeur staat open. Er vliegt een vogel ter grootte van een eend of een duif naar binnen ik zie hem vliegen en ik hoor het. Ik draai me om naar het raam, en er staat een schim een donkere mannen gedaante , Waartegen ik roep haal hem weg. Ik word wakker en val weer in slaap. Ik krijg dezelfde droom weer. de vogel vliegt mijn slaapkamer binnen ik zie hem en hoor hem ik draai me weer om en ik zie de mannen schim In het donker en ik roep haal hem weg. De vogel vliegt op me af en landt op mijn nek. Ik voel zijn poten in mijn nek. Ik word wakker.

  Ik zou heel graag willen weten wat deze droom betekent.

  1. Scarlet says:

   Hey Katinka,

   Dat klinkt als een heftige ervaring. Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat iets je vrijheid in de weg staat.
   Je voelt je ergens door opgesloten, onveilig en dat probeer je in deze droom te verwerken.

   1. Katinka says:

    Dank je we Scarlet. Klinkt eigenlijk logisch. Fijn dat je wilde meedenken

 43. Suki says:

  Hoi,

  Ik droomde gisternacht over dat mijn kapoetsensijs (een kleine rode vogel met een zwarte kop) dood was gegaan in de kooi terwijl hij op een stokje sliep. Hij lag op de grond, maar zijn veren hingen nog boven op waar hij sliep. De veren waren grijs en had de form van de sijs zoals toen hij sliep. Het leek wel alsof zijn geest nog op het stok was gebleven, terwijl zijn lichaam was gevallen.

  Ik ben die dag ook flauwgevallen op werk en ben naar het ziekenhuis gebracht.

  Wat zou mijn droom betekenen?

  Mvg, suki

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Ik denk dat deze droom een verwerking is geweest van je flauwvallen.
   Het lijkt namelijk wel alsof deze droom zegt dat je iets wilt loslaten, maar dat nog niet helemaal lukt.

 44. Sirena says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat ik boven de zee twee reusachtige raven zag zweven, die het spiegelbeeld van elkaar waren. Eerst schrok ik, maar toen zag ik dat twee kinderen de vogels aan het voeren waren, ze gooiden brokjes omhoog en de raven vingen deze, en dat ze daardoor ondanks hun grootte minder angstaanjagend waren. Ik liep door en vanachter mij kwam een grote zwerm kleine (zang) vogels aanvliegen die allemaal in een boom recht voor mij landden. Allerlei kleuren en soorten door elkaar. Het was een indrukwekkende droom!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat over het verlangen naar een nieuw begin en rust. Vooral emotionele rust.
   Hij geeft daarnaast ook aan dat je meer wijsheid en talenten in je hebt dan je jezelf credit voor geeft.
   Eigenlijk ben je je hier steeds bewuster van aan het worden.

 45. Sirena says:

  Dank je wel voor je snelle en verhelderende antwoord. Super fijn!

  1. Winny says:

   Hoi Scarlet,
   Ik droomde vannacht over 3 roofvogels, we waren met een groepje mensen en ze landden vlak bij ons, ze waren tam en 1 ervan kwam op het hoofd, heel even en dan op de schouder van mijn zoon zitten. De andere mensen in de droom wantrouwde de vogels omdat ze zo tam waren, ze dachten dat ze iets van plan waren met ons of onze kinderen. Ik had dat gevoel zelf niet, ik voelde eerder medeleven of zo met de vogels.

   1. Scarlet says:

    Hey Winny,

    Dit geeft aan dat je je kracht aan het herpakken bent, alleen dat het soms wat lastiger is, omdat anderen je kracht soms een beetje wantrouwen.
    Gelukkig weet jij steeds beter dat je kracht heel vriendelijk is en dat het er dus echt mag zijn.

 46. F says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik een vogel was een gekleurde uil met allerlei felle kleuren.

  En ik vloog in het rond, ik moest optreden voor het zingen van een lied (lion king lied).Wat in het echt ook gebeurd is.De begeleiding was verbaasd dat ik niet eerst een kopje koffie nam en dan begon, maar gelijk aan de slag ging.

  Wat wil deze droom zeggen?

  Alvast bedankt voor het antwoord.

  Met vriendelijke groeten,

  F

  1. Scarlet says:

   Hey F,

   Deze droom geeft aan dat er steeds meer ruimte komt voor je eigen wijsheid en dat deze vooral vele facetten kent of beter gezegd: je hebt van meerdere dingen verstand.
   Je mag hier meer mee doen en minder handelen naar wat anderen van je verwachten.

 47. Mar says:

  Goeiemiddag scarlet ,wat betekend het als er in het echt in paar dagen tijd vogels dood vliegen tegen de ramen van buren?

  1. Scarlet says:

   Dat hoeft spiritueel gezien niet direct iets te betekenen.
   Het geeft aan dat er iets is wat hun rust verstoord in de omgeving.
   Als we dat gegeven echter op een spirituele manier bekijken, kunnen we ons ook afvragen of er misschien iets is in het leven van je buren wat hun rust verstoord?

 48. Najat says:

  Hai,
  Je hebt helaas niet op mijn vorige bericht gereageerd hoop dat je dit x wel zult reageren.
  Ik heb gister een droom gehad over mijn graspatkiet die nu inmiddels al een jaar overleden is. En gister droomde ik dat hij over mijn ex vriend heen vloog heeft een betekenis?

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Dit klinkt als een droom waarin je onbewust even alles aan het ordenen bent en het heeft niet echt een diepere betekenis.

 49. Fiene says:

  Ik droom de laatste maanden vaak dezelfde droom.

  Ik ben dan in het huis van m’n ouders, waar ik ben opgegroeid, en in de tuin zitten mijn drie kippen (die ik hier in m’n eigen tuin heb zitten).
  Ze zitten daar in een gammel hok met een gaar hek er om. En ik ben ze al een hele tijd vergeten te verzorgen!
  Als ik naar ze toe ga zijn ze altijd prima in orde. Ze hebben hele gangen gegraven in de ren, overal eieren gelegd en komen blij op me af. Ik ben blij dat het goed met ze is maar voel me wel heel schuldig en neem me voor beter op ze te letten.

  Deze droom heb ik nu dus al heel vaak gehad. En vind het raar. Ben gek op mijn dieren en vergeet ze nooit te verzorgen!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je iets in het verleden niet afgemaakt hebt of niet opgepakt hebt wat je wel had willen doen.
   Het is iets wat vooral heel erg voor jezelf zou zijn geweest, maar omdat het niet handig was, heb je het laten liggen.
   En dat geeft nu een bepaalde onrust.

 50. Just Linn says:

  Vannacht droomde ik over heel veel verschillende vogels. Ze zaten in de kleine raamopeningen boven de grote ramen. Mussen, duiven, kraaien,koolmezen en als klap op de vuurpijl hing er in de kamer een vleermuis. Ik zit in een onrustige periode maar voor mij voelen ze als veilig en vertrouwd alsof ze er altijd al zijn geweest en ook horen te zijn. toch zegt mijn partner in de droom dat het niet normaal is en dat ze allemaal weg moeten wat ik echt vreselijk vind. Kortom een hele symbolische droom maar ik weet het niet helemaal goed te plaatsen allemaal.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat jet bezig bent de mening van je partner toch nog iets meer los te laten, omdat zijn mening je soms blokkeert.
   Zeker in het vinden van je eigen vrijheid en waarheid. Dit met name als deze niet is zoals volgens anderen ‘normaal’is.
   Het gaat echter niet om wat normaal is, het gaat erom wat jou verder helpt. 🙂

 51. Marijke says:

  Hoi Scarlet, ik droomde deze nacht dat ik een gewonde zwarte vogel droeg, hij sloeg zijn vleugel rond mijn schouder en lag vredig met zijn kopje op mijn schouder.
  Eerder deze week droomde ik ook over een zwarte panter die mijn huisdier was, ik kon hem aaien en hij was heel aanhankelijk.
  Misschien houden deze dromen verband met elkaar.
  Kun je me vertellen wat deze dromen betekenen?
  Alvast bedankt.
  Liefs,
  Marijke.

  1. Scarlet says:

   Hey Marijke,

   Deze dromen gaan erover dat je je eigen krachten steeds meer aan het omarmen bent.
   Dat ‘negativiteit’ je niet meer zo snel uit balans brengt, omdat je je eigen weg volgt en op je eigen gevoel vertrouwt.

 52. Marijke says:

  Dank je wel Scarlet, daar kan ik me wel in vinden

 53. Corine says:

  Hallo Scarlet,

  Ik werd net wakker na een heftige droom. Ik was in Florida aan het zoeken naar een universiteit waar ik kon studeren. Mijn partner en ik kwamen op een parkeerplaats van een school terecht. Ik ging naar binnen en het was er druk. Ik zocht iemand die me verder kon helpen en keek in een brochure. Daar las ik dat de directeur een Nederlandse achternaam had en ik ging op zoek naar hem. Hij bleek geen Nederlands te spreken en glimlachte wel maar zei niet veel. Hij bracht me naar een vrouw die een soort intakegesprek met me deed. Tijdens dat gesprek keek ik door het raam naar buiten en zag 2 kraaien, een volwassen en een hele jonge kraai. De volwassen kraai behandelde de jonge kraai als prooi. Ik probeerde me op het gesprek te concentreren maar opeens stond de kleine voor me zonder ogen. Geen bloed, alleen maar lege ruimte, daar waar de ogen zaten. Hij leek het niet erg te vinden maar ik raakte er van streek van. De vrouw bleef door praten over een studie en ik dacht : ik zit hier wel maar in studeren heb ik helemaal geen zin en voelde me schuldig. Later liep ik naar beneden en wilde naar de auto gaan. Het begon heel hard te regenen, een tropische bui. Diverse mensen regenden nat en de mensen naast me moesten daar om lachen, wat ik niet aardig vond. De regen stopte en ik liep naar buiten. Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is een droom waarin je aan het uitzoeken bent wat je echt wilt.
   Waarschijnlijk doe je in je leven een aantal (kleine) dingen waar je eigenlijk geen zin meer in hebt, maar toch doorgaat.
   Dit blokkeert een stukje je gevoel van vrijheid en dat probeer je zo te verwerken.

   1. corine says:

    Hartelijk bedankt voor je uitleg. Hij klopt als een bus en nu ga ik dus kijken wat ik ermee ga doen.

    Groetjes, Corine

 54. Sofie says:

  Mijn moeder had in mijn droom mijn vogel eten gegeven. Ik was verrast dat ze het had gedaan uit zichzelf terwijl ik bezig was.

  Waarop slaat dit? De vogel is groen. Bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom geeft aan dat je ervaart dat je moeder haar eigen vrijheid tegenhoudt.
   Vooral als het gaat op het gebied van rust vinden en tot zichzelf komen.

 55. Bianca says:

  Hoi Scarlet.

  Ik had gisteravond een droom die me maar niet loslaat. Of in ieder geval een deel van de droom niet. Het eerste deel van de droom ging over dat ik een taart had gemaakt voor een bekende (dit doe ik in het normale leven ook als hobby). Maar dit keer had die bekende hem zelf meegenomen naar waar we toen waren, geen idee waar, een ruimte/huis die ik niet kende. Alleen de taart was niet meer zoals die hoorde te zijn en ik kon een deel van de taart niet vinden en ze had zelf ineens ook taarten gemaakt. Affijn heel apart allemaal maar uiteindelijk vondt ik het deel van de taart ineens alleen toen wou iemand anders de taart afmaken en ik werdt heel kwaad op diegene.
  Tot nu toe was de droom wel vaag maar nog ok. Toen gebeurde er iets heel bizars. Ineens uit het niets lag ik buiten en was er een kraai. Die beet me heel hard in mij duim/ bal van mijn hand. Ik schreeuwde maar er kwam helemaal geen geluid uit mij. Af en toe ontsnapte er iets van geluid, maar nooit genoeg, want niemand kwam naar buiten. En ik weet het niet zeker maar ik dacht dat er nog een kraai zat die zat te kijken naar het hele tafereel. Maar dit is meer een gevoel die ik toen had dan dat ik hem daadwerkelijk zag volgens mij. Ik keek in iedergeval op een gegeven moment naar mijn hand en de kraai die hem vasthad en mijn hele duim was paars en leek er wel af te vallen en toen ineens liet ie los en schrok ik wakker.
  Ik vond het een hele beangstigende droom, in ieder geval het tweede deel. Ik heb er de hele dag aan lopen denken en zou graag willen weten wat het kan betekenen. Kan jij me helpen?

  Groetjes Bianca

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Eigenlijk benadrukt het tweede deel van de droom de betekenis van de eerste als ik het zo lees.
   Waar dit namelijk over gaat is dat je meer je grenzen aan mag geven.
   Er zijn ‘slimme’ mensen in je omgeving die je soms voor het karretje willen spannen of lijken te spannen.
   En deze droom geeft eigenlijk aan dat dit te ver begint te gaan, dat dit zeer doet en dat je je niet gehoord voelt.

 56. S says:

  Hallo,
  Weer een hele bizarre gekke droom die ik nog niet helemaal kan plaatsen.. ik heb een navelpiercing en ik droom dat het balletje weg is of dat die loszit en dat ik daar heel voorzichtig mee moet zijn anders raak ik het balletje kwijt( ik heb dit vaker in een droom gezien) soms droom ik dat het balletje weg is en andere keren is het balletje er nog.. vervolgens was ik opeens bij een wedstrijd bij de sport van mijn ex.. ik wilde kijken maar ik durfde niet goed want misschien is mijn ex aan het spelen en ziet hij mij.. hij was niet aan het spelen het was een ander team.. ik was op de tribune Maar ik kon geen goed plekje vinden ik kon het niet goed zien.. vervolgens leunde ik tegen iemand en was slaperig.. ik maakte een geluid en ik zag mijn ex opeens die herkende dat het mijn geluid was.. ik dook naar beneden en mijn ex keek mijn kant op.. mijn zus kwam en die zei weet je dat hij hier is met zijn nieuwe vriendin.. ik vroeg hoe ze eruit zag maar dat wist z niet.. ik ging van de tribune af en bleef op een afstand ik zag een groepje teamleden van mijn ex en ik zocht hem om naar hem te kijken en of hij met zijn vriendin was.. ik zag ze maar ik kon haar gezicht niet zien.. opeens was ik in een gebouw met kinderen.. kinderen waren aan het verven.. ik herinner dat stukje niet meer zo goed.. de kinderen moesten naar huis.. ik ging de bus halen ..ik reed in de bus.. ik moest linksaf slaan.. vervolgens was ik weer op het veld kijkend naar mijn ex en ik zag ballonnen en in de vorm van een stier.. ze waren los en zweefde de lucht in.. de kinderen liepen lopend in een rijtje naar de bus ik zat op een handdoekje kijkend en zoekend naar mijn ex.. vervolgens zat ik weer in de auto met de kinderen en ik zat achter het stuur.. vervolgens was ik in een tuin en ik hoorde vogels en ik zag ze het waren kleine vogels en bijzonder want een aantal waren paars.. ik probeerde het scherp te krijgen en anderen te laten zien.. ze zaten in een hangende bloembak te tjilpen ik moest goed aanwijzen zodat de anderen ook de paarse bijzondere vogels zagen

  1. Scarlet says:

   Hoi,

   Het eerste deel over de navelpiercing heeft te maken met een stukje stress. Het gevoel dat je het overzicht moet behouden, alles bij elkaar moet houden.
   Het stukje met je ex gaat erover dat je hem het beste gunt, maar bang bent dat hij minder goede keuzes voor zichzelf maakt.
   Het stukje daarna gaat erover dat je nu steeds meer je eigen weg aan het onderzoeken bent. Je bent onbewust aan het onderzoeken wat jou meer vrijheid geeft, wat meer ruimte geeft om gewoon te genieten.

 57. RomyC says:

  Beste,

  Ik was gisterenochtend wakker geschoten door een (nare) droom. Ik zat buiten op de grond. Een kind in mijn armen. Het kind was me niet bekend. We keken wel niet blij, beetje bang en verdriet. Een groep aanvallende vogels .. maar door iets .. denk een schild waren de vogels niet in staat om ons an te vallen. Maar de confrontatie was zo echt en op moment dat ze ons zo goed “raakten” schoot ik wakker. Wat wil dit zeggen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit soort dromen kunnen vaak getriggerd zijn door een film of boek.
   Als dat echter niet het geval is, kan het erover gaan dat je worstelt met je eigen weg vinden in alles wat er nu speelt.
   Het is als het ware alsof je verlangens en wensen zeer doen, omdat ze niet echt mogelijk lijken te zijn.

 58. Priscilla says:

  Lieve Scarlet, vannacht weer zulke bijzondere dromen gehad in de eerste droom speelden vogels een van de hoofdrollen. Omschrijving van de droom:

  ik droomde vannacht dat ik in mn oude huis (benedenverdieping van twee onder 1 kap) was waarbij ik naast m’n ouders woon. Dit komt overeen met de werkelijkheid. Ik kom na een paar dagen thuis. Ik blijk eerder van mijn moeder vogels te hebben gehad die in meerdere kooien zitten. Van hele kleine vogeltjes tot een duif. Ik was echter vergeten dat ik deze vogels had gekregen (nou ja gekregen, eigenlijk had ik geen keus). Ik was een paar dagen weggeweest waardoor de vogels die dagen geen water hadden gehad. Ik schrik hiervan en wil de vogels zo snel mogelijk water geven. Ik maak me namelijk zorgen omdat sommige vogeltjes al helemaal suf zijn (op sterven na dood) en echt water nodig hebben. Het is namelijk best warm. Als alle vogels weer water hebben kan ik weer rustig ademhalen en bedenk ik mij waarom heb ik toegestaan dat mijn moeder deze vogels bij mij gedumpt heeft. Dan komt mijn moeder langs met een paar pleegkinderen. Ik leg over de vogels uit, dat met mijn bestaan waar ik vaker weg ben ik niet voor de vogels kan zorgen en het beter is als ze de vogels weer mee terug neemt naar haar huis. Wat nog meer opvalt is dat mijn huis vol staat met haar meubels, grote roodkleurig (kersenhout) houten meubels en een orgel. Totaal niet mijn smaak. Ook hiervan durf ik nu aan te geven dat ik ze niet mooi vind en of ze deze terug wil of dat ik ze voor haar zal verkopen. Tot slot valt me in de droom op dat er weinig lichtpunten zijn en vraag hoe dit zit. Mn moeder geeft aan dat dit klopt, dat er met de bouw iets mis is gegaan waardoor er op het plafond alleen bij het zitgedeelte een punt is. Voor ander licht moest ik de stopcontacten gebruiken. Dan zie ik een verwonderd beeld in mijn droom. Mn moeder en ik liggen op de grond, waarbij we een soort duo yoga beweging maken en we echt plezier met elkaar hebben (in het werkelijke bestaan heb ik al 12 jaar geen contact en kan ik mij niet herinneren ooit echt plezier met haar te hebben ervaren). Ik voel me opgelucht als ze mn huis uitloopt omdat alles zo soepel verliep. Bij het verlaten van mn huis laat ze toch weer haar andere kant zien (koud, gemeen, afstandelijk) tegen mijn pleegzusje. Ik voelde meteen de drukkende energie die dit teweeg kan brengen en vraag mn moeder lief te doen tegen mn pleegzusje. Buiten staat mijn twinny (tweelingziel) op me te wachten en geeft aan dat mn moeder 1 edelsteen heeft meegenomen (aardende steen) maar dat dat niet geeft omdat ze onlangs een andere had gekregen een mooie blauwe met zwarte streepjes die op coderingen leken die belangrijke boodschappen bevatten. De steen ziet er indrukwekkend uit en zie dat mijn moeder er ook naar kijkt. Lijkt erop dat ze die ook wel zou willen hebben. Mijn moeder vertrekt weer naar hun eigen huis.:

  Daarna heb ik een korte droom waarin ik via vele trappen die in ronde vormen omhoog gaat in een ruimte kom met wetenschappers/onderzoekers. Ik doe mee met een kort experiment. Dan ontwaak ik uit mijn droom en zie ik een licht op de muur in de vorm van een driehoek met daarin 2 lichtbollen. Ik leg dit vast op de foto en even later is het weg. Helaas kan ik hier geen foto toevoegen, anders kon ik het je laten zien.
  Aangezien het laatste stukje niet over een droom gaat begrijp ik als je hier niet op wilt antwoorden. Iets in mij stel de vraag, omdat het belangrijk aanvoelt. Ik kan het alleen zelf nog niet plaatsen?

  Ik wens je een mooie dag toe.
  Liefs Priscilla

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je enorm aan het verwerken en transformeren bent.
   Je bent jezelf aan het losmaken van en bevrijden van alles wat je aan ballast van je moeder hebt meegekregen en overgenomen, vooral dingen die je van haar ‘moest’ overnemen.
   Je bent je eigen ruimte en eigen basis weer terug aan het nemen en aan het schoonmaken.
   Ergens merk je ook dat ze ook hele leuke kanten heeft en dat er wel mogelijkheid tot leuk contact was geweest als ze niet zo vastgeroest in haar huidige gedrag.
   Het is oké, maar leuk is anders en je merkt ook dat als er meer contact zou zijn ze energie bij je weg zou nemen.

   Ondertussen ben jij dus aan het transformeren en daar haakt de edelsteen en de tweede droom op in.
   Je eigen ‘licht’ komt steeds meer vrij door alle stappen die je intern aan het zetten bent.

   1. Priscilla says:

    Lieve Scarlet, je uitleg raakt me diep omdat het bevestigd wat ik zelf bij deze droom voelde. Ook een teken dat ik meer op mezelf mag vertrouwen als ik mijn dromen bekijk en wat deze inhouden. Dank je wel topper

 59. Diane says:

  Hallo,

  Vannacht droomde ik dat er een vogeltje in m’n auto zat , ik wilde hem uit m’n auto laten tijdens t rijden maar hij kwam elke keer weer terug .

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je je eigen weg steeds meer aan het volgen bent, maar dat je tegelijkertijd jezelf meer vrijheid mag geven terwijl je dit doet.
   Je mag meer je rust nemen.

 60. Sunshine says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik ging wandelen in een mooi gebied. Ergens onderweg op een hele mooie plek ging ik even liggen en keek naar de mooie blauwe lucht en zag bergtoppen . Ik voelde me heel vredig en rustig en dacht terug aan mijn overleden vader. Vlak daarna kwam er een roofvogel naar beneden gevlogen en beet in mijn hand . Ik kreeg hem niet los en toen schrok ik wakker. Kan jij me misschien vertellen wat deze droom betekent want het laat me niet meer los.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer tot rust komt in je eigen leven en ook met betrekking tot de band die met je vader gehad hebt.
   Alleen is er een deel van jou dat niet helemaal tot rust kan komen. Het vindt dat je alert moet blijven en dat zit je nu dwars.

   1. Sunshine says:

    Bedankt voor je reactie Scarlet.
    Ik weet precies welk deel je ermee bedoeld en het klopt wat je omschrijft.
    Ik kan hier echt iets mee .

    Super Bedankt

    1. Scarlet says:

     Heel erg graag gedaan! 🙂

 61. Jenny says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik op een soort afstudeerfeest was van vrienden. Ik zat aan een tafel en er kwam eerst een grote jonge raaf bij me zitten. De raaf was heel vriendelijk en ik kon hem aaien en hij genoot daar van. Daarna kwamen er 2 kleine aapjes even kijken, kort op schoot en toen gingen ze weer weg. Toen kwam er een bruin vogeltje met witte stipjes op mijn hand zitten. Zijn klauwtjes waren scherp en hij kneep stevig, maar deed me geen pijn. Toen deze vogel wegvloog kwam er een heel groot konijn op mijn schoot zitten en ging de rest van de droom niet meer weg. De raaf was ondertussen op een kast in de buurt van mij gaan zitten en keek rustig naar ons. Als laatste kwam er weer een bruine vogel met witte stippen op mijn vinger zitten. Ook deze had scherpe klauwtjes maar deed me geen pijn

  Ik heb het gevoel dat dit een veel zeggende droom was. Zou je me kunnen vertellen wat jouw idee erbij is?
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat de verschillende delen en eigenschappen in jezelf steeds meer in harmonie komen.
   Je wijsheid en eigenwijsheid worden omarmt, je vrijheid en speelsheid mogen er ook steeds meer zijn en de eigenschappen die je misschien niet zo leuk vond aan jezelf zijn niet meer zo scherp.
   Deze droom geeft dus eigenlijk aan dat je hele mooie ontwikkelingen aan het creëren bent.

   1. Jenny says:

    Wat gaaf haha. Ik was een beetje bang dat de raaf voor slecht nieuws zou staan. Maar ik kan me hier helemaal in vinden. Dankjewel!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is heel fijn om te horen!

Leave a comment

Your email address will not be published.