Dromen over vogels

Posted on
dromen over vogels

Dromen over vogels. In de meeste dromen zullen vogels niet eens aanwezig zijn of ze vallen gewoon niet op. Dat maakt het extra bijzonder als in jouw droom vogels ineens een grote duidelijke rol spelen.

Dromen over vogels gaan meestal over vrijheid

Over het algemeen is de betekenis van een droom over vogels terug te leiden naar het onderwerp vrijheid. Vogels spreken namelijk al honderden jaren tot de verbeelding van mensen: ‘hoe zou het zijn om zo vrij te kunnen vliegen en te gaan en staan waar je maar wilt’.
Het is dan ook dit verlangen wat door jouw droom geuit wordt.

Als je droomt dat je zelf een vogel bent of met vogels meevliegt, dan kun je beter kijken bij de betekenis van dromen dat je vliegt.

Welke vogel komt in jouw droom voor?

Het soort vogel in je droom is belangrijker dan wat er precies met de vogel gebeurt.

Zo staan kleine vogels en zangvogels vaak voor je eigen kwetsbaarheid. Je voelt je niet sterk genoeg en/of bent nog op zoek naar een manier om jezelf te bevrijden.

Droom je over vogels als eksters, kraaien of een vogel waar jijzelf niet zo veel mee hebt in het dagelijkse leven, dan wil je droom duidelijk maken dat anderen jou belemmeren in je vrijheid.
Dit geldt ook als de vogel in je dromen aangevallen wordt of als jij aangevallen wordt door een vogel.

Wanneer je droomt over roofvogels of hele grote vogels, dan wijst dat erop dat je eindelijk je kracht hebt hervonden of hem bijna te pakken hebt.
Wanneer de roofvogel in je dromen echter juist de vervelende vogel is, dan wijst dat erop dat je bang bent voor je eigen kracht. Dit blokkeert je in je leven, want eigenlijk kun je zo nooit volledig zijn wie je bent.