Dromen over vreemdgaan

Posted on
dromen over vreemdgaan

Dromen over vreemdgaan. Wat betekent het als je droomt dat jij of iemand anders vreemdgaat? Meestal duidt dit erop dat je je alleen en/of onbegrepen voelt. Het kan ook betekenen dat je niet trouw bent aan jezelf.

Dromen dat je vreemdgaat

Als je droomt dat je zelf vreemdgaat is dit vaak een vertaling van het gevoel dat je gekwetst bent. Je hebt bevestiging en goedkeuring nodig. Vaak droom je in dit geval dan dat je vreemdgaat met een goede vriend(in) waar jij je goed bij voelt.

Daarnaast kan het ook betekenen dat je in een situatie bent beland die niet zo goed voor je is of contact hebt met mensen die niet goed voor je zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er mensen zijn die het niet goed voor met je hebben, maar het kan ook erger zijn dan dat. Zo kan het ook betekenen dat de mensen met wie jij omgaat gevaarlijk zijn of met illegale dingen bezig zijn.
Waar het eigenlijk op neerkomt is dat je niet meer trouw bent aan jezelf. Ga dus weer naar wat jij wilt en wat goed voor jou is.

Dromen over vreemdgaan: dromen dat je partner vreemdgaat

Als het juist je partner is die je droom vreemdgaat, is dit een vertaling van je gevoel dat je niet goed genoeg bent voor hem of haar.
Daarnaast kan dit natuurlijk ook een uiting zijn van je angst zijn dat je partner vreemdgaat.

Meestal betekenen deze dromen dus niet dat je partner daadwerkelijk vreemdgaat. Enkele keren zijn deze dromen daadwerkelijk vertalingen van je intuïtie, maar dan heb je meestal natuurlijk al veel langer het vermoeden dat je partner vreemdgaat.

Heb jij dromen over vreemdgaan gehad en weet je nog niet helemaal wat jouw dromen betekenen? Laat dan even een reactie achter. Misschien kan ik je dan helpen bij het vertalen van je droom.

 

110 Comments

 1. Sarah says:

  Dag Scarlet

  Ik heb vannacht verschillende dromen gehad. Een ervan was dat ik mijn partner betrapte op overspel met 3 vrouwen in bed. Ik kwam de kamer binnen en daar zat een dame op hem en dan nog 2 andere dames op elkaar. Mijn hart was op dat moment gebroken en terwijl hij die ene dame vasthad bleef hij mij maar zeggen dat hij niets verkeerd heeft gedaan..

  Een andere droom die nacht was dat ik in zijn gsm zocht naar bewijs van overspel maar dat ik niets concreets vond…

  1. Scarlet says:

   Hey Sarah,

   Aangezien je net ook je andere droom hebt verteld, kan ik ze mooi koppelen. Dit gaat eigenlijk weer over je eigen sensualiteit en seksualiteit, maar dat je die niet bij je partner durft te uiten. Daardoor ontstaat af en toe het gevoel dat je niet goed genoeg bent en dat rot gevoel gaat jou vertellen dat hij vreemdgaat.
   Daar gaat het dus niet om, maar juist wel dat jij jezelf mag bevrijden. 🙂

 2. Anna says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb gedroomd over mijn partner zijn neef dat hij vreemdging met een goeie vriendin van mij. Vervolgens kwam ik erachter dat mijn partner hiervan op de hoogte was, maar dit mij nooit heeft verteld. In mijn droom gingen wij dus niet vreemd, maar dierbaren om ons heen. Enig idee wat dit betekent?

  Groetjes Anna

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Anna,

   Wat een bijzondere droom. Het betekent grotendeels dat je de mensen om je heen toch niet alles van jezelf durft te laten zien. Je bent bang dat ze toch niet helemaal eerlijk zijn.

   1. Dx says:

    Hey ik heb bijna elke week wel een paar x dromen dat mijn partner vreemdgaat en soms ook een periode maar heel weinig , ik zou me bijna niet kunnen voorstellen dat hij me dat aan zou doen maar de dromen maken me wel heel onzeker 🙁

    1. Scarlet says:

     Hey,

     Dan is het echt een vicieuze cirkel aan het worden van angst die gevoed wordt door de dromen en de dromen die gevoed worden door de angst.
     Er zal misschien ook en verlangen naar een nog diepere connectie met hem onder zitten. 🙂
     Niks meer achter willen houden, ook een simpele dingen of emoties meer.

  2. Carlita says:

   ‘ik droomde dus net dat k met mijn man op een groot feest was en ik mijn man moest zoeken d.m.v apps en bellen en ik wist dat hij met een meisje even een blokje lopen was terwijl we samen zouden chillen met dat meisje zij wilde dat blijjbaar niet en ging er met mijn man vandoor. Ik wilde tijdens mijn droom steeds naar huis. Hij appte me wel tussendoor dat hij ff weg was met haar. Ik iedereen vragen of ze hem gezien hadden. Niemand had hem gezien en op de plekken waar ik zocht was hij niet Ik appte hem toen meerdere keren dat t over is en zei zelfs sterf. Het leek hem niks te interesseren.
   Uiteindelijk had in de keuze gemaakt alleen weg te gaan en was ik wonderbaarlijk ineens al bij mijn ouderlijk huis in de buurt en toen werd ik gelukkig wakker.

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Dat klinkt als een heftige droom.
    Waar het over gaat is dat je op zoek bent naar een stukje verbinding/communicatie die je man soms wel met anderen lijkt te delen, maar niet altijd met jou.
    Daardoor voel je je op bepaalde punten een beetje buitengesloten. Het doet gewoon een beetje zeer.

    1. Carlita says:

     Heel erg bedankt voor uw reactie.

     U slaat de spijker op zijn kop.

 3. Suus says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droom de laatste tijd regelmatig dat mijn man verliefd is geworden op iemand anders en mij verlaat . Wat zit hierachter? Ik snap er niks van
  Liefs susan

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Susan,

   De droom die jij omschrijft is meestal het gevolg van angst. Misschien heb je ook wel het gevoel dat er iets tussen jou en je partner in staat of dat jullie communicatie nog iets diepgaander/beter kan. 🙂

 4. Linda says:

  Hoi Scarlett,

  Ik heb twee keer gedroomd dat mijn vriend een ander leuk vindt en ook met haar een relatie heeft. In beide dromen vind ik hem nog leuk en probeer ik hem terug te winnen, omdat hij mij ook nog leuk vindt. Hij geeft in beide dromen aan dat hij die ander wel leuker vindt..

  We hebben nu 3 jaar een sterke band en sinds een jaartje een relatie, maar omdat we zovaak verschillen hebben we best veel ruzies. Beide dromen komen na een goede periode, maar daarvoor was er wel weer een ruzie periode.

  Ik heb het hier met hem over gehad en hij geeft aan dat hij dat nooit zou doen, want voor mij heeft hij drie exen gehad die allemaal zijn vreemd gegaan. Wel heb ik af en toe na een ruzie een gevoel van, zou het niet een ander zijn?

  Hoe ik over de relatie denk: ookal hebben we veel ruzies, het komt wel goed en we komen er samen uit. Zo denkt hij er ook over.

  Wel wil ik ook vertellen dat de laatste tijd een aantal jongens mij leuk vinden. Ik heb contact met ze als vrienden en dat maak ik ze zo ook duidelijk. Ik weet niet of dit een samenhang met mijn dromen heeft? Dit komt niet in mijn dromen voor.

  Ik zit hier wel mee, want ik heb een keer bij een ex een droom gehad dat hij iemand anders leuk vond, en na een jaar vond hij inderdaad iemand anders leuk en had hij een dag na de relatie gelijk een ander.. Ik heb vaker dromen gehad die indiect een teken van waarheid gaven, die later uitkwamen. Daarom ben ik nu bang.

  Kan je me hierover uitleg geven? Ik hoor het graag!

  Groet,
  Linda

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Linda,

   Zoals je het omschrijft, klinkt het puur als een uitwerking van je eigen angst en onzekerheid. Zeker omdat er dus best wel wat gebeurt is en je een vervelende ervaring in het verleden hebt gehad. De droom op zich wijst er namelijk niet op dat je je druk hoeft te maken, maar wel nog opener mag zijn over je gevoelens naar hem. 🙂

 5. lieke says:

  Hoi Scarlet,

  ik heb laatst gedroomd over een jongen die ik heb afgewezen. ik droomde dat ik vreemdging met hem. wat betekent dit ? zou ik stiekem toch wat voor hem voelen ?

  groetjes anoniem.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Volgens mij gaat deze droom meer over je eigen zorgzaamheid. Het is een uiting van de twijfel of je het wel goed hebt gedaan.

 6. Birgit says:

  Beste Scarlet,

  Ik droom de laatste tijd ongeveer elke nacht over dat of mijn vriend vreemdgaat. Ik zie nooit dat hij seks heeft maar op de een of andere manier wordt het wel duidelijk in mijn droom door aanrakingen of omdat hij weg is met een ander meisje. Soms droom ik ook dat ik vreemdga maar dan net niet helemaal omdat ik dan toch besef dat ik het echt niet kan maken in mijn droom. Vaak komen beste vriendinnen er ook in voor. Ik blijf er elke nacht maar over dromen ik vind het zo vaag.

  Ik hoor graag wat je denkt dat er in mijn onderbewuste afspeelt.

  1. Scarlet says:

   Hey Brigit,

   Deze droom is een uiting van je gevoel dat er afstand is tussen jou en je vriend. Je hebt misschien het idee dat hij niet alles vertelt wat er in hem omgaat. Dit speelt in op de angst die je in je hebt dat jullie inderdaad uit elkaar gaan/groeien.

 7. Kim says:

  Hoi

  Ik heb gedroomd dat ik vreemdging
  Tijdens Mn droom voelde ok verdriet en negatieve spanning
  Onze relatie zit goed ik houd van hem en we gaan trouwen
  Echter ben K een piekeraar en daardoor krijg ik spanning

  Wat betekent zoiets want merk dat ok echt verdrietig wordt

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Deze droom is niks meer van de uiting van je angst dat jullie uit elkaar gaan of dat er iets niet goed gaat.

 8. Adrienne says:

  Goedeavond Scarlet,

  Ik droomde dat mijn vriend contact had via een site die ik zelf ooit vroeger gehad heb. Ik zag de datums staan 5 oktober en 15 oktober en zag dat ie contact had met andere vrouwen. Daarna was ik er zo klaar mee dat ik hem uit mijn huis gezet heb met al zijn spullen. Daarna droomde ik nog iets weet niet meer wat en todn werd ik wakker.

  Helaas is dit in het begin van onze relatie echt gebeurd op bepaalde manier. En heb nog wel is de angst dat dit nog is gaat gebeuren. Voor dat ik ging slapen voelde ik me zielsgelukkig en nog hoor gewoon op het leven en wat ik bereikt heb en wat ik heb aan mensen. Dus snapte niet dat ik zo naar droomde.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Adrienne,

   Het klinkt eigenlijk alsof je de eerdere ervaringen nog beter aan het verwerken bent en ook de angst die je toch nog een beetje hebt aan het uitwerken bent.

 9. Ann says:

  Ik heb de laatste paar maanden soms dromen over mijn partner die vreemdgaat..
  Het is wel steeds met zijn ex.
  Ik droomde deze week dat we samen iets gingen doen..
  En ik ging met hem zitten op een plek wat eigenlijk dicht bij het huis van die ex was.
  Ik vroeg nog aan hem waarom hij voor de plek gekozen had.
  Hij gaf aan dat het hier wel mooi was.
  Daarna zei hij dat hij even iets ging halen.
  Dit duurde zo lang waardoor ik ging kijken en kwam uit op de woning van die ex. Ik kon de woning zo binnen en zag hun samen in bed.
  Ik spring er bovenop en sloeg hem en vertelde haar dat ik zwanger ben.. (Dit ben ik nu ook echt nog pril)
  Waarop zei antwoorden dat ze daar dus al een vermoede van had. Ik schreeuwde nog naar mij vriend dat ik hem ging verlaten en dat hij het contact met dit kind wel kon vergeten.. en dat dit heel haar insteek was. waarop hij wat angstig leek maar toen ik wegliep mij toch niet achterna kwam.. maar wel met haar in gesprek ging.
  Ik liep nog terug om te zeggen dat dit echt voldoende voor mij zei dat hij nog steeds hier zat en niet achter mij aankwam.. daarna werdt ik wakker met zo een verdriet en rot gevoel

  1. Scarlet says:

   Hey Ann,

   Deze droom klinkt als een pure angstdroom. Het geeft ergens ook aan dat je je niet genoeg bevestig en gezien voelt door je vriend. Deze droom lijkt aan te geven dat het tijd is om daar toch even met je vriend over te praten. 🙂

 10. M says:

  Ik heb de laatste tijd enorm veel dromen en word er gek van.. kun jij mij hierbij helpen? Ik droom dat mijn man vreemd gaat. Ik droom dat ik van heb wil scheiden… we hebben best een zware periode maar ik heb niet het idee dat ik ook daadwerkelijk zoiets wil. Deze dromen maken me onzeker maar ook achterdochtig en wantrouwend

  1. M says:

   Hoi scarlet
   sorry voor mijn noet zo mooie inleiding en tekstschrijven.. ik ben een beetje van slag.
   Ik hoop dat je mij ergens kunt helpen. Als het echt zo is dat scheiden beter is is het zo.. als ik mijn best moet blijven doen… heel graag.. maar ik weet het niet
   groetjes…

  2. Scarlet says:

   Hey M,

   Het klinkt alsof het eerder verwerkingsdromen zijn. Je zegt ook dat je best wel veel hebt meegemaakt de laatste tijd met hem en de afstand die je tussen jullie voelt en gevoeld hebt moet nog een plekje krijgen. Dat gebeurt op deze manier.

 11. Daan says:

  Hee scarlet,

  Ik ben nog niet zolang getrouwd en heb nu meerdere malen gehad dat ik droom dat mijn man vreemd gaat. En dat hij doet alsof t niks is en k me niet druk moet make. In 1 nacht heb k t 2x gehad en de anderr kere maar 1x. T lijkt zo realistisch ik ben erdoor de hele dag van de wap van.
  Wat kan dit zijn?

  1. Scarlet says:

   Hey Daan,

   Dit klinkt juist alsof je heel erg bang bent dat dit gaat gebeuren of je bent in het verleden in de steek gelaten en bent dit aan het verwerken. 🙂

 12. Joyce says:

  Hallo Scarlett,

  De afgelopen 2 nachten heb ik gedroomd over mijn vriend die vreemd gaat. Bij de eerste stond hij te douche met iemand die ik ken maar moest het horen van het meisje. Vannacht kwam ik in mijn droom achter het feit van overspel met een meisje waarvan ik altijd een slecht onderbuikgevoel bij had.

  Hierbij moet ik wel zeggen dat pasgeleden ik hem zijn app had gelezen waarin stond dat hij zou afspreken met dat zelfde meisje bij ons thuis op moment dat ik late dienst zou hebben. Heb hem geconfronteerd en zei zelf dat het niet eens is gebeurd en dat bedoeling was dat er ook nog andere mee zouden komen die ik ook ken.. maar dat het stiekem gedaan werd afgesproken omdat ik bij haar niet in de buurt wil komen. Dit knaagt natuurlijk ook aan mij. En ben al vrij onzeker van mezelf.

  Dankjewel, liefs

  1. Scarlet says:

   Hey Joyce,

   Dit is heel duidelijk een uiting van de onzekerheid en de situatie die je beschrijft. Het zegt gelukkig niks over of hij echt vreemdgaat. 🙂

 13. K says:

  Beste Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik thuis kwam, de slaapkamer in ging en daar zag ik mijn man met een andere vrouw in bed liggen.
  Ik werd boos en heb ik ze beide het huis uit gegooid.
  Wat zou dit kunnen betekenen?
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey K,

   Het kan simpelweg zijn dat je bang bent dat hij vreemdgaat of het gevoel hebt dat er iets tussen jullie instaat.

 14. Jax says:

  Lieve Scarlett,

  Vanacht heb ik gedroomd dat ik vreemdging met een dame die echt zo aantrekkelijk is. Het voelde lekker en ik had geen schuldgevoel of negativiteit. Het was spannend en had kriebels in me buik. Ik kwam ook letterlijk klaar in mijn droom en in het echt.. we deden het stiekem in de badkamer. Daarna verstopte ze in de kamer met balkon. Ik moest me vriendin weg brengen naar werk en toen we van huis weg reden zag ik haar uit het raam klimmen. Me vriendin zei he kijk er klimt iemand daar. Ik kreeg een hele lekkere onderbuik gevoel en had enorme drang naar seks met haar weer. Toen ik me vriendin op werk heb afgezet ben ik naar haar huis gereden en zijn we verder gaan chillen. We zijn naar het bos gegaan en hebben daar zo lekker ongehinderde seks gehad? Ik heb in me leven nog nooit in het echt zo genoten er van als in deze droom. Ik ben meerdere malen kei hard gekomen en me bed lag onder…
  Het mooiste is over ander half maand ga ik trouwen met mij vriendin. Nu ik wakker ben heb ik zelfs zin om vreemd te gaan? Help me alsjeblieft ik ben deze gedachten niet en wil ik ook niet doen tegenover me toekomstige vrouw. Wat betekend mijn droom?

  1. Scarlet says:

   Als ik dit zo lees is er niet zo heel veel aan de hand hoor. Het klinkt eerder alsof je dromen gewoon een fantasie zijn zonder echte betekenis.

 15. Ella says:

  Hallo

  Ik heb vanacht een droom gehad over mijn vriend die verliefd werd op een oude vriendin van mij. Die vriendin ging altijd slecht met me om en ook al had ik iets met een jongen pakte ze die vaak af. En in deze droom was mijn vriend erg goed “bevriend” met haar.

  [de droom)Al was ie bij mij in de droom ging ie na haar toe en kreeg ik fotos van hun 2 samen in bed, en op een gegeven moment ging ik der appen zeggen van dat ze van hem af moest blijven en mijn blijtschap niet moet verpesten en toen zei ze dat hij helemaal niet blij was, volgende scene was in een winkel, me vriend moest een outfit hebben. Hij was daar of met mij of met haar weet ik niet meer maar hun waren wel weer samen. Ik moest heel erg me moeite doen om aandacht van me eigen vriend te krijgen, want hij negeerde me compleet ik zeg boos omdat hij me negeerd ik ga na huis en het boeit hem ook helemaal niks hij is alleen gefocused op haar , en zij heeft der zin. Nadat ik in mijn droom boos zei dat ik weg ging merkte ik dat het niet werkte en zei grapje en ging hem knuffelen hij daarbij negeerde me weer compleet alsof ik een geest voor hem was.

  Dit was mijn droom en het is zo’n droom waar je je in het echt echt gekwetst en gebroken door voelt.

  Heb dit al eens gehad zo’n droom maar deze was wel even wat heftiger en langer

 16. Nadia says:

  Beste Scarlet, ik droom de laatste tijd steeds vaker dat ik in de verleiding kom, maar het toch niet doorzet omdat ik mijn partner niet wil kwetsen en ik weet dat als ik vreemd zou gaan ik hem voor altijd kwijt zal raken. Dus in m’n dromen ga ik niet vreemd, maar wel bijna… Wat zou dit kunnen betekenen?

 17. Elsayida says:

  Beste Scarlet,

  Ik droom best vaak nog over me ex van bijna 4 naar geleden. In de meest voorkomende dromen vraag ik hem of hij is vreemdgegaan, waarop hij laat zien dat het is gebeurd.
  Nog steeds voel ik me weer slecht na elke droom.
  Weet u wat dit betekend?

  Liefs

 18. Hana says:

  Hey.
  İk droomde over dat mij vriend me verliet en ging naar mijn beste vriendin tır en zei Van dat hij verliefd op haar is. En mij beste vriendin kwam naar me toe alles vertellen wat hij zei, zij wou hem niet.
  Wat kan dat betekenen?

 19. Iris says:

  Hallo Scarlet

  Ik ben al 12jaar samen met mijn man. 3jaar geleden getrouwd. 2 kinderen verder. Hij zit momenteel thuis in een burnout en depressie…. erg vervelend. Ook voor de relatie. Nu heb ik vannacht gedroomd dat ik zelf vreemd ging met wie weet ik niet. Het was een geweldige man. Alles was leuk alles klopte. Ik wou gewoon niet meer naar huis(naar de negativiteit terug van mijn man). Ik vond het zelfs jammer dat de droom afgelopen was. Moet ik dit nu echt serieus gaan nemen???

  1. Scarlet says:

   Nee dit hoef je niet serieus te nemen.
   Dit is je eigen mind die even een uitstapje maakt om weer op te laden zodat je het weer wat beter aankunt.

 20. Brifitte says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droom al een tijdje over vreemdgaan. Dat mijn vriend dat doet. Elke keer een ander verhaal. We zitten in de auto samen met een andere vrouw en hij ging even thee halen. Als hij terug komt heb ik door dat hij met haar vreemd gaat en stel ik allemaal vragen. Dan wordt ik zo boos dat ik een beetje thee in zijn kruis kiep en daarna in zijn gezicht gooi. Bij een andere droom gaat hij vreemd met een Amy, waar hij opeens mee wilt trouwen en een kindje mee krijgt. Bij een andere droom was ik bezig met de crematie van mijn overleden kat Monster, samen met zijn oma die me hielp. Naast het uitvaartcentrum zat een soort winkelcentrum. Mijn vriend zou me daar ophalen om een bepaalde tijd, maar hij kwam maar niet. Ik probeerde te bellen en uiteindelijk nam hij op en kwam ik er achter dat hij bij iemand anders thuis was. Zijn oma wist het en zou me thuis brengen. Soms zijn het dagen achter elkaar dat ik het droom en dan opeens heel lang weer niet. Ik kaart de dromen aan bij mijn vriend, maar dat helpt niet.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is heel vervelend. Het zijn echter dromen die met name ontstaan doordat je bang bent dat hij vreemdgaat of dat je een bepaalde connectie met hem mist. Waarschijnlijk wil je (nog) meer met hem delen dan je nu doet.
   Aan de andere kant kan het betekenen dat je niet genoeg jezelf bent in deze relatie en niet genoeg ruimte voor jezelf neemt. 🙂

 21. J says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droom minimaal 1 keer per week dat ik vrremdga met mijn ex. Wij hebben allebei al meer dan een jaar een andere relatie en ik ben heel gelukkig met mijn huidige partner.

  1. Scarlet says:

   Hey J,

   De kans is groot dat je nog iets aan het verwerken bent van die relatie, dat hoeft niet echt negatief te zijn, al zijn de dromen misschien wel vervelend in deze situatie.
   Het kan ook zijn dat je toch bepaalde kleine dingetjes mist van je ex en dat zo naar boven komt. Ook dat zegt niks over je huidige relatie. 🙂

 22. Melissa says:

  Hey scarlet,
  Ik droomde dat ik heel de nacht op wacht was op mijn vriend tot smorgens 9u belde ik hem op en gaf hij toe dat hij bij een blonde vrouw zat en me met haar bedrogen heeft en ik vroeg hem waarom , zei hij daarop dat hij me nooit graag gezien had en me lelijk vond en de relatie met me een weddenschap was .. dan kwam hij later in huis en ik vroeg dan aan hem waarom hij me dan een reis betaald heeft waarop hij zei dat hij het gedaan had omdat hij me graag zie .. dan gingen we ontbijten maar liet een stoel tss ons en plaagde hij me dan een beetje met een chocolade te willen geven die leeg was maar daarna deed hij dan terug afstandelijk , wat zou de droom betekenen ? Mvg Melissa
  Ps we zijn 5 maand uit elkaar maar we hebben nog contact xx

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is puur een droom uit onzekerheid en angst, waarschijnlijk juist omdat jullie uit elkaar zijn.
   Er zit dan even een twijfel over hoe hij werkelijk naar je kijkt en of hij in de relatie wel echt van je hield.

 23. Mat says:

  Beste scarlet,

  Ik droom de laatste tijd ontzettend veel over mijn vriendin die vreemdgaat. En ook echt ontzettend echt lijkende nachtmerries. Mijn huwelijk is stuk gelopen met mijn ex doordat ze een ander leuker is gaan vinden.

  Nu heb ik een vriendin inmiddels 2 jaar die sexueel behoorlijk open is. De relatie en de sex zijn fantastisch. En ze bevestigd dit zelf ook. Laatste tijd worstelen we met de kanker van vader. Veel druk kwam op onze sex relatie. Maar inmiddels gaat dat weer beter. Wel heeft ze eens in een emotionele bui geroepen…. misschien moeten we sex hebben met andere mensen. Jij en ik. En ik schrok van de angst om haar te verliezen.
  De sex was wat minder intense geworden en minder frequent. Dit door vooral het slechte nieuws van haar vader. En ze gaf later ook aan dat dit allemaal komt door de emoties , en de druk die dit momenteel legt op de sex relatie.
  We staan hier allebij wel voor open ( om dit te ontdekken) sex met andere… Maar zijn allebij ook bang elkaar te verliezen. We werden het er over eens dat dit niet het moment was. We gingen focussen op ons eigen sex leven , en dit werd wederom weer beter. Ze geeft aan niets te kort te komen. En ze is ook als de dood om mij te verliezen soms. Ze geeft dagelijks aan dat ze zo gelukkig met me is. En dat ze me nooit meer kwijt wil, en het liefst continu bij me is.

  Nu droom ik de laatste weken ontzettend veel dat ze vreemdgaat. Echt heel emotioneel pijnlijke dromen. We gaan binnenkort trouwen. Super leuk ! Maar sinds we daarmee bezig zijn, worden de dromen nog erger. Het is in de dromen een worsteling. Want ik wil het niet… maar ben er wel nieuwsgierig naar.

  Nu durf ik soms zelfs niet te slapen. Geen idee wat ik er mee moet. Ik vertel haar soms wel dat ik er over droom. Ze zegt dan dat ik heus niet bang hoef te zijn en dit weet ik ook. En dan nog. Zo verschikkelijk veel dromen dat ze vreemdgaat. Zo juist nog en gister. Per week denk ik een keer of 5. Ik word er gek van.

  1. Scarlet says:

   Hey Mat,

   Dat is inderdaad om gek van de worden en heel intensief, maar als ik het zo lees is het heel duidelijk dat dit angstdromen zijn.
   Dus dromen die voortkomen uit je angst haar te verliezen en dit is natuurlijk getriggerd door wat er met je ex gebeurd en wat ze geroepen heeft.
   Je hele systeem moet dit als het ware nog verwerken en eigenlijk zo het heel erg helpen als je hier met haar nog een paar keer goed over praat, met name dus over die angst en de onzekerheid die door alles losgemaakt is.

 24. Danielle says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had gisteren avond 2 verschillende dromen waar ik vreemd ging met 2 verschillende mensen. Zelf heb ik een vriendin, en ging mijn eerste droom over de vriendje van mijn zusje! Ik heb geen goede band met hem, en in mn droom leek het mijn zusje ook helemaal niks te doen.
  Mijn tweede droom, had ik een meid leren kennen op mijn werk en was er echt heel veel geflirt en voelde ik me emotioneel goed bij haar. Wat betekend dit? In de begin van de relatie met mijn vriendin droomde ik vaak dat zij vreemd ging. En was ik heel onzeker in de relatie. Nu zijn de rollen een beetje omgedraait voelt het net.

  Groetjes Danielle

  1. Scarlet says:

   Hey Danielle,

   Deze dromen gaan eigenlijk meer over jou dan over je relatie. Je bent op zoek naar een goede manier om je te verbinden met mensen. Wat is gezellig en gezond? Hoe doorbreek je die oppervlakkige afstand. Daar gaat het over. 🙂

 25. Femke says:

  Hoi Scarlet!

  Ik heb in het afgelopen anderhalf jaar dat ik een relatie heb met mijn vriend af en toe dromen dat hij vreemdgaat, alleen zoenen voor zover ik me herinner. Het vreemdgaan zie ik nooit in mijn droom maar kom er altijd achter na afloop. Op het moment zelf en wanneer ik wakker wordt breekt mijn hart en ik en moet ik ontzettend huilen natuurlijk. Ik vertel hem wel altijd wat ik heb gedroomd. Ik denk dat het misschien komt omdat mijn vriend me in het begin van onze relatie verteld heeft dat hij met veel mensen heeft gezoend en andere dingen gedaan, wat mij ontzettend onzeker heeft gemaakt. Ook dat hij een keer met de vriendin van een van zijn beste vrienden heeft gezoend. Daarnaast communiceren we soms heel slecht, dat we beiden niet duidelijk vertellen wat we graag willen en dus teleurgesteld worden in onze verwachtingen van elkaar. Ik vraag me af of het daadwerkelijk hierdoor komt en wat er eventueel aan kan doen.

  Alvast bedankt! Groetjes Femke

  1. Scarlet says:

   Hey Femke,

   Wat je benoemt is ook precies waar de droom over gaat. Je hebt het gevoel dat hij zich beter verbindt en meer geeft aan/om anderen. Wat ook een opvallend iets is, dat je in je droom altijd achteraf achter het vreemdgaan komt. Dit is ook een signaal dat je bang bent dat hij dingen voor je achterhoudt.

   Wat je sowieso kunt proberen is vaste momenten nemen om te communiceren met elkaar.
   Wat ik en mijn vriend zelf al jaren doen is elkaar elke avond een vraag stellen en die ook opschrijven.
   Zo wordt het praten makkelijker en leer je elkaar beter kennen en daarbij is het ook super leuk om terug te lezen.

 26. Selena says:

  Ik heb elke week wel weer een droom dat mijn vriend vreemd gaat de ene keer met iemand op tv de andere keer met een vriendin vannacht heb ik een keer gedroomd dat hij met een collega vreemd gaat en hij vond dat ik me aanstelde dat het maar een klein kusje was en de tweede droom ging over 2 vriendinnen die met mijn vriend vreemd gingen waar ik bij was toen zei ik oké als jij dit normaal vind krijg je hem nog even wat harder terug toen heb ik zijn vriend op gebeld en die heeft mij getroost en hij ging we vandoor met mijn vriendinnen mijn vriendinnen verkozen hem ook boven mij en toen werd ik heel erg verdrietig wakker ik weet niet hoezo en waarom ik dit droom ik ben er zeker van dat mijn vriend mij dat nooit aan zou doen maar die dromen lijken levens echt en ik onthoud ze altijd

  1. Scarlet says:

   Hey Selena,

   Dit zijn pure angstdromen.
   Bang dat je niet goed genoeg bent, bang dat je tekort schiet in deze relatie.
   De kans is heel erg groot dat dit eigenlijk een gevoel is wat voortkomt uit vorige relaties of zelfde de relatie die je vroeger met je ouders had.
   Het zijn verwerkingsdromen en helaas heel intens.

 27. Anoniem says:

  Hey,

  Ik werd zojuist wakker van een droom waarin mijn partner bekent dat hij met een ander heeft geslapen.

  Zou je ook mij kunnen helpen

  Ps: in de droom bekend mijn moeder dat ze ziek is

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   De droom betekent waarschijnlijk dat je je gekwetst of niet gezien voelt door hem. Misschien is er van de week iets gebeurt wat dat gevoel veroorzaakt heeft.

 28. Laura says:

  Hey Scarlet

  Ik heb vannacht gedroomd dat mijn partner me zonder emotie plots heeft verlaten voor een ander, en hij was blijkbaar al meerdere keren bij haar geweest zonder dat ik dat wist

  Ik was wanhopig en angstig in mijn droom en begreep niet waarom hij me dit aandeed.

  Een oude vriend van me verscheen en sloeg mijn partner en toen vertrok mijn partner, alsof het hem niks deed

  Nu lig ik in bed en ben ik bang om me weer zo akelig te voelen
  Mijn partner is mijn wereld en ik weet dat hij zoiets niet zou doen, maar het gevoel van hem kwijtraken op welke manier ook is een gevoel dat ik nooit zou willen hebben

  1. Scarlet says:

   Hey Laura,

   Dat is een akelige droom zeg.
   Deze droom is een gevolg van de angst die je al hebt om hem kwijt te raken (hebben we allemaal in ons).
   Meestal wordt dit getriggerd doordat je ergens de afgelopen dagen het gevoel hebt gehad dat jullie niet helemaal verbonden waren, dat je elkaar even niet begreep of dat je iets niet goed deed.

 29. Nora says:

  Dag Scarlet,
  Vannacht droomde ik dat mijn partner vreemd ging. (Hij is bezig met het opstarten van een eigen garage).
  De vrouw in kwestie was een klant en deed geen moeite haar interesse in mijn partner te verbergen. Ze provoceerde juist en begon op een gegeven moment zelfs seks met hem te hebben terwijl ik erbij stond. Dit vond allemaal plaats in de garage. Het feit dat ze ons dochtertje gezien had, deed haar niks. Mijn partner ging erin mee in de zin van dat hij steeds een verondschuldigend gezicht trok, alsof hij wilde zeggen dat hij er allemaal niks aan kon doen. We kregen er naderhand woorden over en ik stelde hem voor de keuze: of zij of ons gezin. Hij kon moeilijk kiezen, maar beloofde te stoppen. Dat deed hij echter niet; hij ging stiekem door. Ik was erg teleurgesteld en verdrietig en wist dat ik bij hem weg moest gaan. Dat kon ik gevoelsmatig alleen niet.
  De nacht ervoor heb ik een soortgelijke droom gehad. Dus vandaar dat ik nu wil uitzoeken wat het betekent.
  Groeten Nora

  1. Scarlet says:

   Hey Nora,

   Deze dromen komen deels door angsten en deels door de nieuwe veranderingen die jullie doormaken.
   Waarschijnlijk is hij afgeleid en druk bezig met van alles en nog wat met zijn eigen garage. Daardoor is hij er (tijdelijk) even niet zoals hij er altijd was.
   Dat weet je verstandelijk en bewust ook wel, maar het triggert ook angsten en de behoefte aan meer verbinding en bevestigingen in de relatie.
   Dat verwerk je in deze dromen.

 30. Bob says:

  Hallo Scarlet,

  Al lang twijfel ik over mijn relatie. Mijn partner en ik zijn 10 jaar bij elkaar, waarvan 5 jaar getrouwd. Mijn partner heeft een duidelijke kinderwens, ik heb altijd getwijfeld. Om haar niet te verliezen, heb ik (eigenlijk tegen mijn eigen gevoel in) ermee ingestemd om een gezin te stichten. Dit is (gelukkig) tot op heden niet gelukt.
  Afgelopen nacht heb ik gedroom dat ik vreemdging. Ik was verdwaald en werd opgevangen door een vrouw, daar heb ik mee geslapen en gevreeën (zonder seks, dat ging me een stap te ver). Vanochtend werk ik zonder schuldgevoel, maar eigenlijk wel vrolijk wakker. Mijn partner en ik hebben, sinds we hebben besloten voor een kind te gaan (en daarmee een scheiding te voorkomen) nagenoeg geen innig contact meer. Seks lukt nog amper.

  Ik vraag me toch wel heel erg af waarom ik gedroomd heb wat ik heb gedroomd. Ik ben benieuwd hoe jij hierover denk.

  Groet,
  Bob

  1. Scarlet says:

   Hey Bob,

   Deze droom op zichzelf geeft aan dat je op zoek bent, dat je iets bent kwijtgeraakt en vervolgens geeft de droom aan dat het gaat om het vinden van verbinding, intimiteit, samen zijn.
   Het geeft niet aan of je dit nog bij je vrouw wilt of bij een ander.

   Dit sluit aan bij je huidige situatie en het heeft je gelukkig even opgeladen, omdat je in de droom kreeg wat je zoekt.

 31. Saskia says:

  Hej Scarlet,

  Afgelopen week droomde ik twee nachten na elkaar dat mijn vriend vreemdging. De ene nacht verbleef hij bij 3 prostitues en de andere met een ander meisje.

  Na deze dromen droomde ik twee nachten dat ik werd gevraagd om vreemd te gaan, door mensen die ik ken. Er zat hier wel een nacht tussen. Beide keren gaf ik aan dat ik niet iets met deze andere mannen kon doen, omdat ik een relatie had. Maar over 1 van deze mannen heb ik veel vaker gedroomd.
  Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet, aangezien ik er overdag niet over nadenk

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen gaan erover dat je bepaalde meningen/normen en waarden hebt over hoe je dingen doet in een relatie, maar dat je vriend er anders in staat.
   Dat kan al zo simpel zijn als dat je beide iets doet in het huishouden of hoe je met andere mensen omgaat in het algemeen.

   Ergens ben je dit onbewust aan het uitwerken. Het verschil daarin jullie en wat je daarmee wilt.

 32. Angenita says:

  Hoi scarlet ik heb vannacht weer gedroomd dat hij vreemd ging we waren in mijn droom in gangen van een hotel spelenderwijs achter elkaar aan aan het rennen met in mijn droom nog drie vreemden waarvan ik hun gezichten niet kan heugen ik liep helemaal achteraan want ik ren niet zo hard ben 109kilo in mijn droom rende ik dus achter mijn vriend aan die achter een koppeltje en nog een meisje rende toen ik het eind van de gang bereikt had stond het koppelje voor een gesloten deur mijn vriend en het andere meisje waren bezig in de kamer en dit soort dromen heb ik heel vaak en het laat me steeds vaker verstrooid achter vooral omdat in mijn (wakkere) relatie ik vaak onenigheid heb over seks wat mijn partner een dagelijkse behoefde vind en daar moet ik dus ook dagelijks aan mee doen

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom is een verwerking van je onzekerheid. Het gevoel hem niet bij te kunnen houden en hem daardoor te verliezen aan een ander.
   Het is een uiting van het gevoel niet goed genoeg te zijn en daardoor buitengesloten te worden.
   Eigenlijk klopt het precies met wat je zelf omschrijft.

 33. Sarah says:

  Hoi Scarlet

  Vannacht droomde ik dat mijn vriend vreemd ging met een andere man (een vriend van hem)
  Hij had me eerst wel gevraagd of ik dit oke vond maar dierf hier op geen nee zeggen dus liet ik hem maar doen.
  De vriend waarmee hij seks had ging door een moeilijke periode en wou hem hiermee helpen

  Ik voelde me enorm gekwetst en was heel blij toen ik wakker werd dat dit maar een droom was.

  Gaat dit enkel om het feit dat ik optijd moet aangeven wanneer ik iets niet oke vind ? Of zit er meer achter.

  Sarah

  1. Scarlet says:

   Hey Sarah,

   Dit gaat inderdaad vooral om het aangeven wat je ergens van vindt, vooral binnen je relatie.
   Daarnaast geeft het ook aan dat je een stukje diepere vriendschap mist in je relatie, terwijl die er wel kan zijn.
   Daarvoor is juist dat aangeven weer erg belangrijk. 🙂

 34. Gigi says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd dat mijn vriend naar een hotel ging met de vriendin van een vriend van ons beide (wij hebben haar nog nooit gezien/gesproken). Ik droomde dat mijn vriend vaak tegen mij zei dat hij niet vreemd zou gaan. Onze gezamelijke/haar vriend kwam niet in mijn droom voor. Ik droomde dat hij, samen met haar aan het begin van de avond wegging, mij nog een kus gaf en erbij zei dat hij haar beter wilde leren kennen “als vrienden” omdat mijn vriend een heel sociaal iemand is, hij zei dat hij de volgende dag vroeg weer thuis zou zijn. Ik droomde dat ik snel nadat hij weg was gegaan naar het hotel, naar bed ging (in ons huis) en in slaap viel, het was al snel de volgende ochtend. Ik droomde dat ik om 10.17 uur (geen idee waarom ik exact deze tijd droomde) contact met hem opnam, waar niet op werd gereageerd. Ik ben toen rondes gaan rijden, en kwam mijn vriend een aantal uur later, alleen bij de apenheul tegen, omdat mijn vriend in de droom helemaal gek was van die plek (geen idee waarom, in “real life” is dat niet zo.). Tevens zag ik die meid niet in mijn droom, in de droom viel het op dat mijn vriend overdreven vrolijk was, waarbij ik nog weet dat ik het idee had dat die meid daar ook nog ergens was. Hierna gingen we weg en werd ik wakker.

  Weet u waarom ik dit zou hebben kunnen gedroomd? Mijn vriend is in real life een erg sociaal persoon, maar is zelf nog nooit vreemd gegaan. (Hij is zelf wel bedrogen geweest, waarna hij lange tijd geen relatie heeft gehad). Deze droom houdt mij al de hele ochtend bezig.

  Tevens heb ik een keer gedroomd dat een klein meisje mij van een afstand af aan stond te staren met haar armen naar rechts, opzij gestrekt zij bleef mij zo continu aankijken. Zij had een witte jas tot net boven haar knieen aan, en had donkerbruin haar in een schuine pony naar rechts onder haar capuchon. Tevens kwam ee een klein blond jongetje op een fietsje voorbij, maar voorderest was het alleen het meisje wat me aan keek (5/6 jaar ong) Deze droom is al zeker 4 maanden geleden en nog denk ik er best vaak aan. Weet u of zo een droom ook een betekenis heeft?

  En weet u waarom sommige dromen zo realistisch zijn? Ik heb het niet vaak, maar die keren dat ik het heb, kan ik ze maanden later nog precies vertellen, hiervan vraag ik me vaak af waarom dat zo is.

  Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord!

  Groetjes Gigi

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Je eerste droom gaat erover dat je ergens de vriendin van je gemeenschappelijk vriend niet helemaal vertrouwt. Dat hoeft helemaal niet over vreemdgaan te gaan, maar dat je al intuïtief bij de gemeenschappelijke vriend hebt aangevoeld dat er iets in zijn relatie niet helemaal lekker zit.
   Daarnaast geeft deze droom ook aan dat je ervaart dat je vriend soms te sociaal is en zich verbind met mensen die niet altijd even eerlijk zijn.

   De tweede droom klinkt als een verwerkingsdroom. Het klinkt alsof er nog dingen vanuit je kindertijd niet helemaal verwerkt zijn en dat dat stuk van jou je probeert te bereiken om zo verwerkt te worden.

   Meestal zijn hele realistische dromen, dromen die verbonden zijn met je intuïtie. Dat wil niet zeggen dat ze letterlijk betekenen wat er in voorkomt, maar wel dat het uit het aanvoelen van dingen komt. 🙂

 35. Esther says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat iemand anders vreemd ging met mij. Ik kan me niet meer herinneren wie die persoon was, maar kende hem wel. Ik droomde dat zijn partner in de kamer naast mijn kamer lag te slapen en dat hij naar mij toe kwam en toen hadden we seks. In mijn ‘bewuste’ leven is dit totaal niet aan de orde. Hoop dat jij me kan vertellen wat dit zou kunnen betekenen.

  Groetjes Esther

  1. Scarlet says:

   Hey Esther,

   Dit gaat erover dat je ergens het gevoel hebt dat je iemand helpt, terwijl dat eigenlijk niet echt handig is.
   Bijvoorbeeld omdat je ergens weet dat iemand zijn eigen problemen op mag lossen en zijn/haar eigen verantwoordelijkheid mag gaan voelen.

 36. Janine says:

  Goedemorgen Scarlet, ik heb een relatie, waar ’t minder gaat gaat laatste maanden, ik begin me af te vragen of het wel beter zal gaan. Ik hou wel heel veel van hem en hij doet ook echt alles om het goed te laten gaan, alleen ben ik gevoeliger lijkt wel geworden en daardoor veranderd, ook dus gegroeid qua bewustzijn.
  Nu heb ik onverwachts een sterk gevoel bij een leraar op school van mijn kind. Hoorde later dat hij alleen is, maar merk dat hij ook steeds elke gelegenheid dat het kan oogcontact zoekt en mij groet. Ik ging met dit signaal aan de slag in mijn relatie, maar ’t lijkt of dit averechts werkt.
  Sinds aantal nachten droom ik ineens over een vader uit de klas die pas weduwnaar is, ik heb een lieve kaart voor zijn zoon gestuurd die ook vrienden is met mijn dochter. Hij bedankte me nog. Vannacht ging ik in mijn dromen met hem vreemd, we spraken af en knuffelden. Ik schrik hiervan.. Voel me schuldig.
  Ik heb meerdere relaties gehad, waarin ik zelf erg onzeker en jaloers was en partners vreemd gingen of agressief waren. Nu heb ik iemand die mijn levenspartner kan zijn en nu 6 jaar samen, maar voel ik vaak lichamelijke weerstand. Ik lijk wel erg ondankbaar, vind ik.
  Kun jij dit plaatsen, als je inscant en met jouw levenservaring?? Alvast bedankt. Liefs, Janine

  1. Scarlet says:

   Hey Janine,

   Dit heeft vooral te maken met de behoefte aan meer verbinding. Niet perse lichamelijk, maar meer het gevoel van verbinding.
   Eigenlijk is er niets meer aan de hand dan dat (volgens de droom) en het is ook heel logisch te plaatsen met de rest van wat je vertelt. <3

   1. Janine says:

    <3

 37. Jan says:

  Dag Scarlet
  Ik droomde twee nachten geleden dat een kennis van mij vertelde en beschreef hoe hij en een andere kennis van mij met mijn vriendin seks hadden tijdens onze relatie. Ik heb beide kennissen al heel lang niet meer gezien. Hij vertelde dat dit in het begin van onze relatie was. Ik zag de seks ook voor me gedurende de droom. Ik voel me nu heel slecht. Ik durf er ook niet over te spreken met mijn vriendin.

  groetjes

  Jan

  1. Scarlet says:

   Hey Jan,

   Deze droom komt voort uit het gevoel dat de kennis met wie je vriendin vreemd is gegaan is de droom iets heeft (materialistisch, talenten, eigenschappen) waarvan jij denkt dat je vriendin dit bij jou gemist heeft.
   En onbewust zit dit je erg dwars.
   Je hoeft niet je droom te bespreken met je vriendin natuurlijk, maar het onderliggende gevoel bespreken kan wel heel erg waardevol zijn.

 38. Jan Claes says:

  Beste Scarlet

  Bedankt voor je antwoord. Ik probeer ermee aan de slag te gaan.
  Ik kan het beeld dat ik had in mijn droom niet van me afzetten, ik zie het steeds weer voor me als ik even niets te doen heb. Heel vervelend en confronterend.

  Groetjes

  Jan

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Graag gedaan! Het is ook erg lastig, want zo’n beeld kan je enorm raken.
   Heel veel sterkte.

 39. kim says:

  ik heb gedroomd dat mijn vriend toe gaf dat hij met iemand vreemd is gegaan de eerste weken van onze relatie. en ik was woedend.
  ik heb ook op het begin van onze relatie appjes met haar gezien (waren normale appjes) en heb er toen niets mee gedaan. ik weet wel dat ze voor mij ook seks hebben gehad.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Dit is een verwerkingsdroom die eruit voortkomt dat je toch bang bent/twijfelt of er toen niet iets gebeurd is.

 40. Saskia says:

  Hoi Scarlet,

  Gekke droom gehad. (In mijn beleving dan…)

  Eerst gedroomd dat ik zeer goede en leuke intimiteit haf met mijn partner.

  Daarna droomde ik dat ik en mijn partner een dans kosten doen. Ik was hier heel onzeker over omdat ik niet genoeg geoefend had, maar het zag er heel goed uit (het was gefilmd). Tijdens het napraten kwam ik er achter dat mijn partner vreemd ging, en ondanks dat ik not amused was, kreeg hij van mij een tweede kans.

  Maar..het geval wil dat ik helemaal geen partner heb.(wel iemand die ik heel leuk vind…)

  1. Scarlet says:

   Hey Saskia,

   Deze dromen komen voort uit onzekerheid.
   Het gaat over de zoektocht naar fijne intimiteit en je onzekerheid of je het in een relatie wel goed genoeg doet.
   Vervolgens raakt het ook de angst aan pijn gedaan te worden.

 41. Saskia says:

  P.s. de partners in de droom waren twee verschillende…

 42. C says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb sinds ongeveer 4 maanden een relatie. Tijdens deze tijd droom ik gemiddeld 1-2 keer per week dat ik vreemd ga.
  Met alles er op en er aan, en met iedereen, niet eens bekenden, of vriendinnen van me. Komt wel voor, maar vaak zijn het gewoon random personen. Ik heb in die tijd misschien 2 keer gedroomd dat mijn partner vreemdgaat.
  Ik ben benieuwd wat dit betekent en waarom dit steeds terug blijft komen.

  Mvg C

  1. Scarlet says:

   Hey C,

   Dit gaat erover dat er iets zit in jezelf wat het lastig vindt je in de relatie te binden.
   Het is een zoektocht naar hoe je jezelf wilt neerzetten in de relatie en hoe je de ander niet kwets en zelf ook niet gekwetst wordt.

 43. Mamsie says:

  Slaap elke nacht niet goed. Droom elke nacht hetzelfde lijkt het wel. Mijn man wil in mijn droom een andere vrouw erbij dus net het programma seeking second wife. ik droom dan dat ik er nog niet uit ben maar zij dan wel samen gaan douchen en aankleden zonder zogenaamd geen sexy te hebben gehad. Ik droom dat hij liegt en veel voor me achter houd. We hebben nu een relatie van 18 jaar en nog niet getrouwd vraag me af of dat ooit zal gebeuren. Denk dat ik gevoelens in mijn buik weg leg tegenover hem. Doet me nog steeds erg veel pijn dat we nog steeds niet zijn getrouwd. Zal het hier mee te maken hebben? Denk steeds dat hij mij elk moment kan laten vallen. Wat kan ik hier aan doen droom nu al ruim een week over dit grrrrrr.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat je benoemt is inderdaad precies de aanleiding voor de droom.
   Het wordt namelijk gecreëerd door de angst niet goed genoeg te zijn, niet voldoende te zijn en niet echt verbonden te zijn.
   Heel pittig. Sterkte!

 44. Kim says:

  Hoi scarlet,

  Ik droom bijna elke maand dat mijn vriend vreemd gaat. De ene keer betrap ik hem tijdens de seks andere keer kom ik thuis is zij er nog. Meestal zijn het geen bekende uit de vrienden kring, maar iemand die ik ooit op een verjaardag van vrienden heb gezien. Soms wil ik hem slaan en schoppen in de dromen als reactie op het vreemd gaan. Mijn vriend zegt dat die dat nooit zal doen.

  Ben zijn eerste liefde en zijn waren liefde. Zijn bijna 10 jaar samen en hebben net een kindje van 6maanden.In het verleden heb ik veel last gehad tijdens de seks waardoor we bijna geen seks hadden(reageer heel slecht op extra hormonen in mijn lichaam) en ik dus bang ben dat die zijn trekken ergens anders gaat zoeken. Nu we een baby erbij hebben is ons seks leven nog steeds op een laag pitje. Komt ook omdat ik nog steeds vol zit met extra hormonen en het voor mij geen pretje is om seks te hebben. Mijn vriend werkt ook veel waardoor we elkaar niet veel zien. Zou dit allemaal een connectie kunnen hebben. We vinden het namelijk allebei niet leuk dat ik dit elke keer droom, ben er eerlijk over tegen mijn vriend zodra ik weer zo droom heb gehad.

  Alvast bedankt voor het lezen en te reageren.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Eigenlijk leg je met je uit waar deze droom vandaan komt. Het is de angst dat hij door zijn trekken het ergens anders gaat zoeken. Tegelijkertijd weet je wel beter, maar door je angst droom je dit soort dingen toch.
   Het gaat trouwens over haar om dat je het idee hebt dat zij het type is dat hem wel meer zou kunnen geven, dat komt dus ook voort uit je onzekerheid.

   Het is daardoor ook erg lastig om hier wat mee te doen.
   Het praten is inderdaad belangrijk en je ook steeds bewuster worden van wat je hem wel geeft.

 45. L says:

  Hoi Scarlet,
  Ik droom de laatste tijd heel vaak dat ik mijn vriend met een meisje zie praten en dan merk ik aan hem dat hij jaar erg leuk vind. Hij gaat niet echt vreemd, maar zo voelt het voor mij wel. Maar dan tijdens een andere droom in dezelfde nacht, wordt ik stapelverliefd op een andere jongen. En mijn vriend is dan helemaal uit beeld. Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt dat jullie beide iets tekortkomen in jullie relatie. Met deze dromen probeer je dat gevoel te verwerken.

 46. Kiki says:

  Hi Scarlet,
  Ik droomde dat mijn vriend een ander bezwangerd heeft in onze relatie. Aanvankelijk leek het wel de vriendin van mijn zwager. Maar dat weet ik niet meer. Hij appte dat ze bevallen was en ik ging erheen voor hem en wilde hem dus ook zeggen dat ik dit allemaal wel heel moeilijk vind. Voor ik dat kon zeggen gaf die eerst aan dat ik verwend moest worden omdat ik dat verdiend had en vervolgens dat het hem goed leek met haar te gaan wonen en te helpen totdat ze wat hersteld was. Ik ging helemaal los en zei dat ik dit al moest pikken en nu wil die ook nog dat ze bij hem intrekt en dat ik dat niet toe sta. Mijn schoonmoeder zei heel spottend iets met: jij met je wijf.. En dat hij dat zelf kon beslissen etc. Dus ik schreeuwde ook tegen haar dat zij zich er al helemaal niet mee moest bemoeien. Als laatste schreeuwde ik dat als hij dat deed het klaar zou zijn.. en hij zei toen oke dan is het klaar. Ben gewoon volledig gestrest wakker nu.

  Pff wat betekend dit nou allemaal..

  1. Scarlet says:

   Hey Kiki, wat een nare droom.
   Dit is een verwerking van een onzekerheid. Een gevoel dat hij niet voldoende aan jou zou hebben.
   Ergens ben je namelijk bang dat jij niet bent wat zijn familie voor hem voor ogen had en dat hij dat dus (onbewust) ook nog ergens zo ziet.
   Ergens voel je je daardoor buitengesloten en dat doet zeer.

 47. Jolie says:

  Hi Scarlett,

  Ik heb een hele rare droom ervaren en wellicht weet jij er iets meer over. Ik droomde dat mijn man vreemd ging in ons huis met een andere vrouw, echter was deze vrouw ik zelf! Ik stond oog in oog met mijzelf en mijn man koos voor de andere “ik” ik voelde een enorme jaloezie en boosheid echter bleef hij er redelijk rustig onder! Ik kan er geen vinger op leggen wat dit zou kunnen betekenen!

  Groetjes Jolie

  1. Scarlet says:

   Hey Jolie,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt dat je minder leuke kanten/eigenschappen er niet altijd mogen zijn in je relatie en dat vindt je lastig.
   Je wilt je volledige zelf kunnen zijn, maar weet niet zeker hoe je man daarmee om zou gaan.

 48. Sillie says:

  Goede dag
  Ik droom ook vaker over dat mijn man overspel pleegt nu een paar keer zelfs
  Eerst dat hij een relatie had met een man en hun behoeftes bevredigd werden het zaad vloog door de lucht .later besefte ik dat deze man zijn moeder was waar ik geen contact meer mee heb
  Nu droom ik dat hij overspel pleegde met een vrouw de dochter van een hotel eigenaar
  Ik was niet erg verdrietig maar had er genoeg van. zij wist niet dat hij getrouwt was en ik ken haar niet
  En ik heb hem laten gaan wilde geen relatie meer met hem
  Zelf vermoed ik dat ik de jaren met zijn ouders aan het verwerken ben en dit er een beetje bij hoort ?
  We zijn 24 jaar samen

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat inderdaad over het verwerken van relaties die hij heeft en jij los van staat. Zeker omdat zijn moeder ook in voor komt, wijst dit op zijn en jouw relatie met zijn ouders.
   Dat hoort er zeker gewoon bij. 🙂

 49. Michelle says:

  Hey Scarlet!

  Vannacht had ik een droom over dat ik met 2 meiden aan tafel zat waarvan de een mij vertelde dat ze met mijn crush op date was geweest, (zij en ik konden elkaar niet) ik kon ook een foto zien waarbij zij met z’n twee aan tafel zaten in een restaurant. In mijn droom ervaarde ik veel verdriet maar op een of andere manier kwam het er niet uit. Deze meid had medelijden met mij en vertelde mij dat ze het daarom zou afkappen met hem. Ook zat er iemand naast die deed alsof het haar niks interesseerde. De situatie tussen hem en mij is in werkelijkheid nog een beetje in t onbekende niet veel contact meer omdat hij me in t verleden verdriet heeft gedaan. Als ik weer te veel naar hem leun gaat dat boven m’n standards.. dus ik vraag me af wat deze droom te betekenen heeft!

  Liefs ❤️

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Deze droom gaat erover dat je loslaten soms een beetje lastig vindt, wat logisch is.
   Je wilt gewoon fijne verbindingen (op alle manieren), maar voelt je vaak toch aan de kant gezet.
   In deze droom probeer je dat te verwerken.

 50. Sylvia says:

  Ik droomde net.
  Dat ik een andere man kuste en knuffelde. Een ander zag Dat en dreigde het te gaan vertellen tegen mijn man. En dat deed me eigenlijk niet veel heel raar.
  Vervolgens kwam er direct een volgende droom achteraan.
  Ik was buiten volgens mij in de wachtrij van een pretpark. Waar ik achterna werd gezeten door een reusachtige man met een zwaard in Romeinse kleding.
  Dat ik achterna word gezeten droom ik de laatste tijd vaker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   De eerste droom heeft eigenlijk niet zo heel veel met je relatie te maken. Het gaat er meer over dat je probeert steeds meer contact met jezelf te maken.

   De andere droom geeft aan dat je meer wilt ontspannen, maar dat het niet echt lukt, omdat je het gevoel hebt dat het ergens van niet mag. Een soort druk ontstaat er.

 51. Larissa says:

  Hoi hoi, aller eerst wil ik even zeggen wat leuk dat je dit doet! heel bijzonder en i love it.

  Ik droom wel eens vaker over mijn partner.. de ene keer droom ik dat hij dood gaat en vaak ook dat hij vreemd gaat.

  Vannacht dus ook weer, zo net voor dat je in een diepe slaap komt. Hij was gisteren al vroeg in slaap gevallen (hij woont nog thuis) en dus geen reactie.
  Daardoor kwam mijn droom; hij had iemand uitgenodigd later op de avond bij zijn ouderlijk huis. zijn stiefvader had gevraagd wie er aan de deur was en hij had geantwoord dat ik dat was… Maar hij had een ander mee, nou hup naar de slaapkamer. Zijn moeder kwam op de een of andere manier even bij hem checken en zag dat ik niet het meisje was dat naast hem in bed lag! Waarop zij vervolgens boos werd en het meisje heeft weggestuurd, hij moest de volgende dag alles maar uitleggen aan mij en er een punt achter zetten. ik sloeg door in mijn droom en werd zo ontzettend kwaad! Ik werd er ook even onrustig van wakker.

  Nou weer in slaap gevallen, werd ik nu net rond 06:55 wakker door weer een droom en ik ging meteen chechen of mijn vriend toevallig al op werk was…

  de droom waardoor ik zojuist wakker was;
  het was heel kort, maar zomaar uit het niets besloot hij mij achter te laten terwijl ik bij mijn nichtje en wat onbekenden aan tafel zat. Hij belde mij op en was op de een of andere manier zo boos op mij. Hij was woest! Ik kon er niet uitkrijgen wat er aan de hand was en daardoor raakte ik verward en paniekerig. Uiteindelijk vertelde hij mij dat hij het allemaal niet meer voelde en zonder pardon opgestapt was, ik mocht zelfs geen contact meer opnemen of mijn spullen komen halen! Ik was compleet van slag in mijn droom.
  Toen werd ik ook wakker door o.a. mijn stoeiende katten haha.

  Ik heb vaker van dit soort dromen, tegenwoordig iets minder waarschijnlijk omdat onze relatie nu lekker stabiel is. Maar er zijn ook tijden geweest dat we niet zo lekker door 1 deur konden en ik veel meer van dit soort dromen had. Soms word ik er onzeker van wat betreft die vreemdgaans dromen, en van die dromen waarin hij (of welke dierbare dan ook) sterft, word ik juist best angstig van dat er daadwerkelijk wat gebeuren zal..

  Het is wat…

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat super leuk om te horen!
   Dat klinkt alsof het hele intensieve dromen zijn.
   Ik denk dat de dromen waarin je droomt dat hem iets overkomt er vooral mee te maken hebben dat je graag nog meer een schone lei wilt maken.
   Er zitten je dingen nog niet helemaal lekker van toen jullie minder goed door een deur konden. Iets doet er nog zeer.
   Het vreemdgaan droom je waarschijnlijk omdat er ook daadwerkelijk een deel van jou bang is dat hij vreemd zal gaan.
   Het is tevens een manier om te zoeken naar een nog fijnere verstandshouding tussen jullie.

   Eigenlijk ben je dus aan het verwerken, zoeken en helen in deze dromen.

 52. Caitline says:

  Hey scarlet
  Ik heb al een paar keer in een lange tijd gedroomd dat mijn vriend vreemd gaat en 1 keer zelf dat hij het daarna uitmaakte. Dat is nu niet bepaald het geke waar ik bang voor ben maar in elke droomt bedriegt hij mij met het zelfde meisje….

  En niet zomaar 1 het is een ex beste vriendin van mij en ik weet dat mijn vriend en zei lang voor we samen waren een soort van fix hadden ze hebben alleen nooit relatie gehad.

  Hij heeft me wel gezegd dat het niet serieuze was tussen hun en dat het geen echte liefde voor hem was, het duurde lang voor ik het kon geloven en stiekem heb ik het er soms nog moeilijk mee maar ik vertrouw hem!

  In het begin van de relatie had ik er nooit dromen iver en nu zijn we al een tijdje samen en heb ik die droom als maar vaker.

  Zou u mij kunnen uitleggen waarom aub ik vind er niets van op het internet…
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen zijn daar toch een verwerking van. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat jullie verliefdheid steeds meer verandert in een fijn en warm houden van. Door de rust die daardoor ontstaat ga je dit gegeven toch verder onderzoeken (onbewust).
   Misschien voel je zelfs ergens aan dat het voor haar wel meer betekend heeft dan voor hem en zit dat ook niet helemaal lekker.

 53. Anita Bisram says:

  Vannnacht droomde ik dat mijn moeder vreemd ging met haar eigen broer. Ik was zo kwaad op haar en zei tegen haar dat ze alles heeft kapot gemaakt. Wat heeft dit te betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Dit betekent dat jij je aan het losmaken bent van de familie-energie/patronen van die kant van de familie.

 54. Larissa says:

  Hoi Scarlet!

  Ik droomde vannacht dat mijn jeugdliefde vreemdging met mij. Hij heeft al 6 jaar een relatie en we hebben nog regelmatig contact.
  Ik droomde dat we bij hem waren en telkens als zijn vriendin weg was gingen we een stapje verder. Totdat e erachter kwam en ze had er vrede mee en we gingen zelfs met zijn drieen op vakantie.

  Ik viel ook telkens weer terug in deze droom en werd er blij van als ik even met hem alleen was.

  Weet je wat dit zou kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Dit is een droom waarin je even aan het onderzoeken was hoe mooi het zou kunnen zijn als je met hem zou zijn, maar dat hoeft niet iets te zijn wat je in het echt wilt.
   Spiritueel gezien kan het ook een signaal zijn dat jullie even zielscontact hebben gehad en je jezelf opgeladen hebt aan de verbinding. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.