Wat voor anderen zo moeilijk te begrijpen is aan hsp

Posted on
wat voor anderen zo moeilijk te begrijpen is aan hsp

Wat voor anderen zo moeilijk te begrijpen is aan hsp. Als hsp’er kun je tegen heel veel onbegrip aan lopen. In sommige gevallen krijg je dan zelfs verwijten naar je hoofd, bijvoorbeeld dat je zo emotioneel bent of overgevoelig. Je moet je eens een keer niet zo aanstellen, wordt er dan gezegd.

Hoe komt het dat hooggevoeligheid voor zoveel mensen zo slecht te begrijpen is? Wat is er dan zo slecht begrijpbaar aan? Iedereen heeft toch gevoel?
Dat wil ik je precies uit gaan leggen, want andere mensen werken ook daadwerkelijk anders. Ze snappen bepaalde dingen echt niet en daar zijn dit de belangrijkste dingen van.

Wat voor anderen zo moeilijk te begrijpen is aan hsp

Ze snappen niet dat jij jezelf in de ander verplaatst

Anderen kunnen zo erg in hun eigen problemen en leven verzonken zijn, dat ze niet met de gevoelens en emoties van andere mensen bezig zijn.
Dit maakt ze niet per se egoïstisch, maar wel afgeleid. Ze hebben hierdoor niet door wat de ander voelt en hebben niet de energie en ruimte in hun hoofd om zich er in te verdiepen.
En natuurlijk zijn er ook gewoon mensen die zoveel pijn in hun kern hebben, dat de gevoelens van anderen ze niet eens meer interesseert.

Ze snappen niet dat jij niet alleen aan jezelf denkt

Dit komt wederom door hun eigen problemen. Ze hebben voor hun gevoel niet eens de tijd om met de problemen van anderen en van de wereld bezig te zijn.
Hoe jij dat kunt, komt echt niet binnen. Je hebt toch al je handen vol aan jezelf?

Waarom jij jezelf focust op de positieve kanten van iemand is een raadsel

Ze hebben al zoveel verkeerde kanten van anderen gezien, dat ze anderen niet meer vertrouwen. Dat jij naar de positieve kanten van anderen kijkt, komt daardoor naïeve over. Je wilt toch niet weer pijn gedaan worden?

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.