Dromen over vuur en brand

Posted on
dromen over vuur en brand

Wat bekent het als je droomt over brand of over vuur? Dromen over vuur en brand staan eigenlijk altijd voor een grote verandering die vaak intuïtief aangevoeld wordt.

Dit betekent dus gelukkig ook dat het niet hoeft te betekenen dat je een groot verlies gaat meemaken, alhoewel deze droom wel voor vernietiging kan staan.
Het gaat dus eigenlijk niet per se om het verliezen van iets, maar juist om het veranderen van iets.

Als je bijvoorbeeld droomt dat iemand in brand staat, is de kans groot dat dat betekent dat je relatie met deze persoon gaat veranderen.
Vaak weet je nog niet helemaal zeker wat er gaat veranderen of hoe dat gaat veranderen. Er zijn dan ook verschillende soorten verandering waar vuur voor kan staan. Bijvoorbeeld:

 • verlichting
 • passie
 • transformatie
 • verlichting
 • verlangen
 • vernietiging

Dromen over vuur: als je zelf in brand staat

Als je droomt dat je zelf in vuur en vlam staat, dan betekent dat dat je emoties de overhand overnemen. Misschien ben je boos en wordt dit in deze droom geuit.
Het kan ook staat voor frustratie of gekwetstheid.

 

243 Comments

 1. Jeroenymus says:

  Beste,

  Ik had vannacht een droom waarbij ik in het vuur stond, maar niet verbrandde. Ik was ergens in een gebouw waar brand was. Ik zag overal vlammen, maar deze deerden mij niet. Het volgende wat ik zag is dat ik buiten stond en een collega mij een foto van de brand liet zien. Diegene wees op een plek in de foto. Daar waren duidelijk de contouren van mijn gezicht en lichaam in te herkennen. Kennelijk had het vuur en de brand mij niet aangetast. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Zoals ik het lees, zit je (onbewust) in een transformatieproces of ervaar je veel emoties. Maar doordat de vlammen je niet deren in je droom, kunnen we stellen dat wat er gaande is eigenlijk heel goed voor je is. 🙂

   De foto geeft wel aan dat het belangrijk is dat je jezelf bewust wordt van wat er in je gaande is.

   1. Channah says:

    Goedenavond,

    Gisteravond droomde ik dat de slaapkamer van mn zusje in brand stond. Ik stond op het aangebouwde keukendak. Vanaf daar kon ik de brand blussen met zo’n bhv blusser.
    Vervolgens stond er een brandweetman beneden. Ik sprong (zonder blusser) van het dak en die brandweerman ving me op.

    Vervolgens wilde ik in de keuken beneden (precies onder de slaapkamer van mn zusje( de katten pakken en naar buiten tillen. Maar op t moment dat ik de deur opentrek, rennen de katten naar buiten en stort de slaapkamer van mn zusje in.

    Wat betekent dit?!
    In de werkelijkheid woon ik al 2 jaar op kamers.

    1. Channah says:

     Slaapkamer stort in bovenop mij en toen werd ik wakker

    2. Scarlet says:

     Hey hey,

     Deze droom gaat erover dat je waarneemt dat je zusje een andere richting in haar leven mag inslaan, andere keuzes voor zichzelf mag maken, waardoor ze meer tot rust komt.
     Je wil daar graag bij helpen, maar weet niet hoe.
     Ook omdat het niet ten kosten van jezelf mag gaan.

   2. Maria says:

    Goeie avond,Wat betekend het als je droomd over een nieuw huis dat in brand staad

    1. Scarlet says:

     Dat betekent dat je met het ingaan van een nieuwe fase het een en ander achter je laat.

     1. Lor says:

      Hi, ik droomde dat ik een vlam in de pan veroorzaakte. Mijn geliefde en wat andere mensen zaten erbij. We moeten de plek snel verlaten. Wat betekent dit?

     2. Scarlet says:

      Hoi!
      Dit gaat erover dat je probeert het goed te doen voor je geliefde, maar dat je ergens de angst hebt daarin tekort te schieten.

 2. Fatima boujli says:

  Ik heb gedroomd dat de huis van me nichtje in Brand stonde en ik ben de oorzaak?

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Dit zal waarschijnlijk betekenen dat jij ziet of voelt dat je nichtje meer in zich heeft dan er nu uitkomt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat jij onbewust aanvoelt dat er dingen gaan veranderen in haar leven.
   Waarschijnlijk wil je haar (onbewust) helpen, maar daar is ze nog niet klaar voor.

 3. TimHof says:

  Ik heb gedroomd dat ik & mn gescheiden vader van alles in brand probeerden te steken.

  1. Scarlet says:

   Hey Tim,

   Dat klinkt heel erg alsof je nog wat emoties hebt te verwerken en deze deel je waarschijnlijk met je vader. 🙂

 4. Lisavandijk says:

  ik heb gedroomd dat iemand ons huis in brand steekt en ik en me vader en zusje rennen heel hard weg en overleven het ?

 5. Saida says:

  Ik droomde vannacht dat ik ergens op een kantoor was en mijn ring vatte vlam. Ik deed m af en stopte m in water maar dat stopte het vuur niet. De ring veroorzaakte een groot vuur in dat bedrijf. Nadat het doofde ging ik terug maar er was niets over van mijn ring. Ik was daar met mijn moeder in dat bedrijf.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Saida,

   Dit gaat een stukje over je eigen kracht. Dat er een stukje angst in jou zit voor je eigen innerlijke kracht en je eigen wilskracht. Je bent bang dat je met die kracht dingen van anderen kunt stukmaken en ze kunt kwetsen.

 6. Van der Heide says:

  Goede dag,

  Ik hoop dat u mij uitleg kan geven.

  Ik droomde dat ik in een soort boerderij dat omgetoverd was in eetzaal en boven slaap plekken.
  Ze hadden ook een zolder. (Boerderij was van oude vriendin van me waarmee ik geen contact heb)

  Ik liep naar boven en deze dame stond voor een deur. De deur om naar de zolder te komen. Beneden was het druk met lachende mensen.
  Ik vroeg dat ik erbij mocht en even wilde kijken. Dat mocht niet van haar en ik sloeg de deur open.
  Ik zag dat de zolder in brand stond en zei dat iedereen weg moest. De dame zei dat het niet nodig was omdat de regen buiten het wel zou blussen. Ik keek haar aan alsof ze gek was en riep dat ze moest meehelpen te blussen. Ik zag dat het buiten een paar druppels regende en dat het zonnetje begon te stralen.

  Ik rende. Aar buiten en zei tegen mijn vriend dat ze gek was. Inmiddels waren bijna alle mensen al uit het gebouw.
  Ik zag toen dat er nog twee mensen i. Het gebouw zaten. Omdat ik het dichtst erbij stond rende ik naar het gebouw en lag op mijn buik op de grond. Ik heb mijn arm uitgestoken zodat ik de mensen eruit kon trekken. Zo heb ik twee mensen gered.
  Ik werd daarna wakker.

  Deze droom laat mij niet los en ik snap ditmaal de betekenis niet van mijn droom.

  Graag verneem ik van u dat u mij een uitleg kan geven.

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat een heftige droom zeg! Wat ik eruit haal is dat je mensen veel beter aanvoelt dan de meeste andere mensen en dat het in ieder geval belangrijk is om op die ingevingen te vertrouwen.
   Daarnaast mag je een stukje in jezelf onderzoeken of je niet te veel de behoefte hebt om andere mensen te redden. Jij bent niet verantwoordelijk voor iedereen en mensen mogen hun eigen keuzes maken, zelfs als ze daardoor in de problemen komen.

 7. Marianne says:

  Hallo lieve mensen,

  Ik had vannacht een droom over dat ik vuur aan het maken was om licht te krijgen in een grot waar wij met een zeer grote groep (voor mij onbekende) mensen naar binnen gingen, om de grot te verkennen of we er veilig in kunnen overnachten.
  Ook ging ik later in de droom nog zelfstandig parachutespringen.
  Ik vraag mij eigenlijk niet vaak af waar een droom symbool voor kan staan maar deze droom was vrij aanwezig.
  Groetjes Marianne

  1. Scarlet says:

   Hey Marianne,

   Aks ik het zo lees, is deze droom meer een droom waarin je onbewust met jezelf bezig was om je zelfvertrouwen te vergroten. 🙂

   1. Melanie says:

    Hi,

    Ik ben erg benieuwd naar mijn nachtmerrie, wat het betekend. Er gebeurd momenteel zo veel in mijn leven en er is ook heel veel gebeurd. Normaal kan ik de betekenis van mijn nachtmerries opzoeken en weet ik de betekenis, maar nu niet echt. Ik ben nadat ik wakker werd weer gaan slapen en opnieuw hierover gedroomd, maar wel iets anders dan de 1e keer. Ik vat het samen.

    Ik droomde vannacht over het kinderdagverblijf in mijn dorp (ik heb een jaar stage gelopen daar en de zomervakantie gewerkt, daarna heb ik een jaar stage gelopen op een andere locatie van hetzelfde bedrijf waar ik nu werk, dus eigenlijk is dat kinderdagverblijf waar ik over droomde mijn werk). Ik droomde dat ik daar kwam en dat het opeens in de brand stond. Het kinderdagverblijf heeft in het echte leven geen verdiepingen, maar hier wel. Ik heb alle kinderen gered van bovenverdiepingen en de benedenverdiepingen. Ik heb ook alle waardevolle spullen van mij gered, die ik van mijn vader heb gekregen toen hij uitbehandeld was en ik heb gekregen als aandenken van hem. Niemand hielp me met redden. Twee ouders en twee buren stonden op het dak en ik kon ze niet meer redden. Ze storrte samen met gebouw naar beneden. Ik kon sommige ouders niet meer redden en mijn buren. Ik was net optijd buiten.

    Ik droomde de 2e keer dat het vakantiehuisje waar we nu verblijven of ons eigen huis (weet niet zo goed meer, maar het kon ook het kinderdagverblijf zijn van in de eerste droom, weet het echt niet meer zeker) in de fik stond. Mijn broertje zei “schaapje, schaapje!!” zijn knuffel dus. Ik ben naar binnen gerend en zijn knuffel gehaald. Ik heb de rest van mijn belangrijke spullen ook meegenomen, zoals in de eerste droom. Dit keer brande het niet af toen ik er was maar brande het af toen ik buiten stond. Dus ik was al een tijdje buiten en het gebouw stortte in toen ik al een tijdje buiten was.

    Ik heb in 1 van de dromen ook nog meegemaakt dat we een circuitje deden bij de sportschool en dat we met een enkelband vast zaten aan een touw en dat ik weggleed en het schuurde en niemand die me hielp, waardoor ik een geschaafde & bebloede enkel had. Ik heb daarna met een trainer erover gehad dat ik het echt leuk vindt om snel burpees te doen.

    Ik droom wel eens vaker hele gekke dingen. Maar ik vraag me af of het geen echte betekenissen zijn omdat er dingen spelen in mijn leven tussen nu en een paar maanden geleden.

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Deze droom/dromen gaat erover dat je alles wat er gebeurd is aan het loslaten bent, maar wat er nog wel speelt is dat je het gevoel hebt dat je heel veel alleen hebt moeten doen.
     Dat mensen om je heen als het ware lamgeslagen zijn door alles wat er gebeurd is. En ook al red je het ook zonder hulp, want je krijgt het belangrijkste voor elkaar.
     Toch voelt het zo niet altijd fijn.

 8. Elise says:

  Hey ik heb een droom gehad dat het slecht weer was en mn mama was bezig met een kussen te verven ik riep mama er is daar een brand .en het was in. Het huis naast mn tante .en mn mama was niet in paniek ze ging zelf niet bellen naar de brandweer en ik was bang dat het huis van mn tante in brand zou staan en toen eindigte de droom

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Elise,

   Aangezien huizen staan voor de levens van mensen en de veiligheid van mensen en dat dat een stuk in gevaar was in je droom, betekent dat dat je bezorgd bent over de veiligheid van je tante en andere mensen. Dat je moeder zo reageerde kan betekenen dat je zorgen een beetje onnodig zijn of het kan betekenen dat je het idee hebt dat je moeder niet alles ziet/naïeve is.

 9. Fenna says:

  Hoi,

  Ik heb gedroomd dat ik met een paar “vrienden” in een soort verlaten gebouw zit. Het is er ook schemerig donker en we staan in de keuken. Opeens breekt er hevige brand uit en rennen we allemaal weg voor een ander persoon die die brand heeft gesticht. We weten alleen niet wie dat is. We rennen een soort vrieskast in en doen de deur op slot. Maar er moesten nog twee “vrienden” naar binnen en we doen de deur open. Zodra ik de deur open doe hoor ik 1 specifieke naam, maar ik herken de naam niet. Als iedereen binnen is dan doen we de deur weer op slot en horen we gebonk op de deur. Het vuur verspreid zich meer en meer in de ruimte waar we zitten en daarna werd ik wakker. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Goede avond lieve Fenna,

   Als we het hebben over gebouwen, dan hebben we het meestal over onze basis en vuur staat meestal voor veranderingen. Als we die twee samen nemen, dan ben je misschien bang voor veranderingen in jouw leven en met name binnen je kennissenkring/ vriendengroep. Misschien voel je zulke veranderingen wel intuïtief aan. Is er niet toevallig iemand die ineens voor onrust begint te zorgen?

 10. margriet says:

  Hallo, ik heb vannacht gedroomd dat er een gebouw in brand stond. Ik werd vastgepakt bij mijn hand door een meneer en zo door het gebouw geleid om veilig buiten te komen. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Margriet,

   De meest logische vertaling daarvan zou zijn dat je vertrouwen mag hebben, omdat het allemaal goed komt. Je hoeft niet alles onder controle te hebben. 🙂

 11. Jasmijn says:

  Hallo Scarlet, ik droomde dat ik in mijn vorige woning (5 jaar gelden verhuisd) in de keuken,het gasfornuis weg was maar op die plek was een beginnend vuurtje. Langs de rand van de keuken richting de woonkamer liep een lijn over de vloer van blauw vuur (gas?) dit vuur liep door naar de meterkast. Ik zette de stoppen uit, maar toen kwam er juist blauw vuur uit en een heftigere brand in de meterkast. Ik belde in mijn droom de brandweer maar mee dat ik belde leek het weer uit te gaan. Het vuur kwam toen weer opnieuw en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Het klinkt alsof je emoties uit de tijd dat je daar woonde aan het verwerken bent. De droom zegt ook dat dit eigenlijk gewoon goed gaat en dat je dus al je gevoel er mag laten zijn. Je hoeft niks te doen. Misschien speelt er nu ook iets wat uit die tijd speelde of had je toen/nu het gevoel datje niet overal controle over hebt?

   Fijne dag!

   1. jasmijn says:

    ‘bedankt voor je reactie. Het kan kloppen van die emoties. Ik heb in dat huis behoorlijk wat meegemaakt.

 12. jasmijn says:

  5 jaar geleden bedoel ik

 13. Charlotte says:

  Hallo,

  Ik droomde vannacht dat er een vliegtuig overkwam en daar viel een auto uit. (Het vliegtuig vloog verder en leek er niet verder niet meer toe te doen) Ik wist dat de auto redelijk dichtbij zou neerstorten en de rodvliegende stukken naar ons (medeonstanders) zouden kunnen vliegen dus we probeerden zo ver weg mogenlijk te rennen. De stukken vogen ons toch nog om de oren maar raakten mij niet( weet niet of het de andere geraakt heeft) De hoeveelheid stukken was trouwens we heel erg veel voor auto.
  Ik rende ergens naar binnen omdat ik wilde zien waar het terecht was gekomen en ik een vermoedde had waar het zou zijn. Eenmaal daar zag ik dat de auto dat gebied in lichte laaien had gezet en er allemaal mensen schreeuwend door de vuurzee naar voren wilde rennen. Mij viel op dat ik veel mannengeschreeuw hoorde. Ik wist dat de plek waar ik was het eerste en makkelijkste punt was voor hun om naar toe te rennen om hulp te krijgen. Ik was doodsbang om die verbrande mensen te zien en wilde zsm weg…. toen ik aanstalte daartoe maakte voelde ik me zo slecht maar wist ook dat ik niet meer weg kon dat ik ze tegen zou komen en ze wel moest helpen. Hier hielt mijn droom op ( of werd ik wakker)
  Geen idee wat het betekent maar het laat me niet los…..

 14. Martha says:

  Hallo,

  Geen idee of u hierop reageert maar ik heb zojuist een hele nare droom gehad en het lukt me niet om hem goed te analyseren.
  Ik droomde dat mijn moeder (met wie ik een uitermate goede relatie heb in het echt) een feest voor me organiseerde. Op dit feest waren veel vrienden van me, vooral van mijn middelbareschooltijd, maar ook oud klasgenoten waar ik niet bevriend mee was (totaal niet). Mijn moeder had kaarsjes aangestoken en ik sprak hier mijn twijfel over uit maar zij zei dat het wel goed kwam. Opeens vlogen de kaarsjes allemaal in brand en ontstond er een extreem groot vuur, vlakbij de oud klasgenoten waar ik niet mee bevriend was. Opeens was er een blusser en ik rolde die uit en bluste de brand, met mijn moeder achter me. Steeds als ik dacht dat de brand weg was, riep m’n moeder: “hier is nog vuur!” En moest ik weer achter me blussen. Op Eem gegeven moment werd ik wakker en met een extreem gevoel van angst en het laat me maar niet los… ik snap denk ik het gedeelte wel van die oud klasgenoten en het overgaan naar een andere fase (ik studeer inmiddels al twee jaar), maar het deel met m’n moeder snap ik niet zo goed.. zou het een veranderende relatie betekenen? Want ze staat dus niet in brand…

  Vr. Groet,
  Martha

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Volgens mij betekent je droom juist dat je moeder je helpt om dit stuk uit je verleden achter je te laten en zo verder te komen. Ze helpt namelijk met het veroorzaken van de brand, maar ook met het blussen. 🙂

 15. Gisela says:

  Hallo

  Had een vraagje ik droomde op dag dat het volle maan was dat er kinderen in Brand werden gestoken Door militairen, het was een heel heftige droom werd er ook echt wakker van.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Hoor het graag

  Bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Gisela,

   Dat is inderdaad een hele heftige droom! Het zou eventueel kunnen betekenen dat je te streng voor jezelf bent en daardoor niet echt je gevoelige zelf mag en kan zijn.

 16. Margarithe says:

  Hallo
  Ik droomde vannacht dat er een kerk in brand stond ik bleef er na kijken en vond dat zo erg het bleef maar door branden niemand deed iets en de kerk werd steeds kleiner
  De droom bleef maar in mijn gedachten

  1. Scarlet says:

   Hey Margarithe,

   Is er iets wat aan je eigen gevoel knaagt of ben je juist een nieuwe geloof of levensvisie aan het ontwikkelen? Daar lijkt deze droom namelijk op te wijzen. 🙂

 17. chantal says:

  ik droomde dat ik samen met mijn vriend een deur open deed .en dat de kamer in de bij stond. het rare ervan was we voelde geen angst ofzo. ook niet tijdens de droom
  ik herrindere me later pas op de dag te droom weer ineens. heel apart allemaal. groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Chantal,

   Dat is zeker apart, maar ook heel mooi. Eigenlijk zegt het namelijk dat jullie passie samen of afzonderlijk van elkaar meer tot leven aan het komen is.

 18. Sas says:

  Hai,
  Ik droomde vannacht dat ons eigen huis op allerlei hoeken in de brand stond met veel rook. Maar er was geen extreem hevige paniek. Maar ik riep mn kinderen snel naar buiten te gaan. Mn dochter riep: “Mam, ze staan buiten foto’s van de brand te maken..!”. Ik weet dat ik nog dacht dat ik mn spullen moest redden. Maar miet gedaan. Ik weet dat het uiteindelijk in mn droom een soort vreemde verlichting gaf. Maar niet de verlichting wat ging over dat we gered waren.
  Het was levensecht deze droom. Hopelijk kun je het voor me verklaren.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Sas,

   Deze droom gaat erover dat je je onveilig voelt en de mensen om je heen niet echt vertrouwt. Dat moest even geuit worden. 🙂

 19. Tine68 says:

  Hallo Scarlet, ik heb al enkele jaren gebroken met mijn moeder vanwege emotionele en geestelijke mishandeling in mijn jeugd. Vanacht droomde ik dat ik bij haar op bezoek was. Er waren werklui in haar straat bezig met gasleidingen. Een van de doppen was er af gevallen en mijn moeder wilde deze erop draaien. Ze liep daarheen met een sigaret in haar mond. Ik riep nog dat het gevaaŕlijk was, maar het was te laat. Er was een explosie en haar hoofd stond in brand. Ik werd gillends wakker. Wat kan deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Tine,

   Dit is een dubbele droom. Aan de ene kant is het een uitwerking van de boosheid die je ergens nog steeds naar haar hebt. Je begrijpt ook niet hoe ze de dingen heeft kunnen doen die ze heeft gedaan. Aan de andere kant staat je bezorgdheid over haar die zich ook zo uit.

 20. Silvia says:

  Hoi scarlet, ik schrik net wakker uit en droom waarbij ik vlucht uit het kasteel waar alles in brand vliegt. Het begon in een kerk wat ik samen met mijn dochter voor weg vlucht. Mijn man gaat helpen maar ik moet daar weg. Ik ren samen met haar door ruimtes zalen en noem maar op maar de brand wordt steeds groter en steeds meer gebouwen staan volledig in brand. Ik ben zo bang en sta uiteindelijk omhoog, samen met haar buiten om mij heen te kijken en zie overal vlammen uit de gebouwen komen. Dan schrik ik wakker en voel me vreselijk angstig

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Silvia,

   Deze droom geeft aan dat je zeer oude blokkades aan het loslaten bent. Dit is heel zwaar, zeker omdat je het tegelijkertijd goed wilt doen voor je gezin. De droom geeft ook aan dat je je man meer als steun en toeverlaat mag gebruiken. 🙂

 21. Cherish says:

  Hoi Scarlet,

  Toen ik gisteren in slaap viel droomde ik in een klein half uurtje het volgende.

  Ik maakte samen met de jongen die ik leuk vind een scammings plan. De bedoeling was dat ik met een andere jongen zou daten en op een gegeven moment keihard zou vallen. Zo hard dat er 112 gebelt moest worden. De jongen met wie ik die plan maakte (en in het echte leven leuk vind) zou politie spelen en de jongen met wie ik aan het daten was zijn dure spullen afpakken.

  Maar de echte politie was er al heel snel, maar stonden iets verderop gericht naar mijn huis. Deze stond ineens in brand. Er kwamen super veel vlammen uit het raam en ik riep keihard huilend en erg emotioneel naar mijn ouders. Ik zag mijn vader naar boven rennen. Ineens stond mijn broer achter me en die reageerde gewoon helemaal niet.

  Ik heb geen idee wat dit allemaal betekend. En ik heb ook vaak ‘vertellende’ dromen in het begin van mijn slaap en dan wordt ik wakker binnen half uurtje en dan val ik weer rustig in slaap zonder zo een heftige droom.

  Ik hoop dat je mijn droom begrijpt.

  Liefs,
  Alicia

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Alicia,

   Het is een hele nare droom, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Deze droom is namelijk een uiting van je angst om dingen fout te doen en anderen pijn te doen. Terwijl je ergens wel weet dat je beter voor jezelf op mag komen, maar je maakt je weer zorgen om de gevolgen daarvan.

 22. Elizabeth says:

  Beste Scarlet.

  Ik heb gedroomd dat er brand was op mijn werk. In mijn droom was geen vuur te zien, alleen rook.
  Echter was iedereen in paniek en rende weg om hun spullen te pakken, terwijl ik rustig rende en verward om mijn heen keek.

  Werd angstig wakker en dacht wat als mijn eigen huis in brand staat.
  Ik ben altijd wel bang voor inbraak en brand in mijn eigen huis en dat er wat met mijn dochters gaat gebeuren.

  Wat zal mijn droom betekenen?

  Groet,
  Elizabeth

  1. Scarlet says:

   Hey Elizabeth,

   Volgens mij geeft deze droom aan dat je je niet helemaal lekker meer voelt op je werk. Het is niet heel heftig, maar het beïnvloedt wel hoe je je voelt. Dat kwam er op deze manier even uit.

 23. Margo says:

  Hallo Scarlett,

  Ik droomde dat de middelbare school van mijn dochter in brand stond. Een school waar ik vroeger als kind veel buiten op het plein heb gespeeld. Ik was daar , waarom weet ik niet, en het gebouw stond behoorlijk in brand , zonder twijfel heb ik mijn trui over mijn mond gedaan om zo min mogelijk rook binnen te krijgen en heb kinderen naar buiten gebracht. Ik werd wakker toen iedereen op het plein was, er waren verder geen gewonden. Wat zou de betekenis kunnen zijn.?

  Vr gr Margo

  1. Scarlet says:

   Hey Margo,

   In deze droom laat je een stukje van je verleden los, zodat jullie als gezin weer meer rust krijgen en mooie dingen gaan meemaken. 🙂

 24. Lug-ca says:

  Hallo,

  Ik heb gedroomd dat er overal op mijn lichaam oude teksten verschenen als tattoos en me handen vuur konden sturen en ik vleugels kreeg. En ik zag huizen in brand staan en mensen. Het leek op het einde van de wereld het was eerder een nachtmerrie om tezien omdat ik mijn dromen haast altijd kan besturen.

  1. Scarlet says:

   Hey Lug-ca,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Het lijkt te zeggen dat je op zoek bent naar een nieuw geloof/waarheid of normen en waarden. 🙂

 25. Bonnina says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik aan het autorijden was en in mijn buitenspiegel zag dat er een kleine vlam begon aan de zijkant van m’n deur. Ik kon op tijd uit de auto gaan die daarna volledig uitbrandde. Het heeft me de hele dag beziggehouden. Vooral was ik in mijn droom heel boos dat ik mijn tas en persoonlijke spullen niet had meegenomen naar buiten en dus alles kwijt was.. Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Bonnina,

   Deze droom gaat over jouw persoonlijke ruimte en dat je die niet genoeg beschermd. Je mag meer voor jezelf opkomen, dat is veel beter voor je.

 26. Joanna Talpe says:

  Hallo Scarlet, hopelijk kan jij mij een verklaring geven voor mijn droom.
  Ik was in een brandend huis, ik probeerde zoveel mogelijk kledij en andere spullen te redden uit de brand. Ik zag geen echt vlammen maar voelde wel de warmte (vloer en muren) en zag een oranje gloed. Iemand zei me naar boven te gaan (en niet om naar buiten te vluchten, wat toch beter zou zijn?) Wie deze persoon was weet ik niet.
  Kan jij me hier meer duiding over geven?
  Bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Joanna,

   Als ik je droom zo lees, zou ik als eerste zeggen dat je minder naar anderen moet luisteren en meer naar jezelf. Je mag meer voor jezelf kiezen, anders ga je er uiteindelijk wel aan onderdoor. 🙂

 27. Bianca says:

  Hey Scarlett,
  Vannacht heb ik gedroomd dat ik in een trein zat met mijn dochtertje en werd gebeld door een collega die zei dat hij in de verte mijn huis kon zien en dat de omgeving in brand stond, en en vlammen aan de zijkant van mijn huis waren. Ik wilde snel naar huis en wist dat mijn oudste zoon ook bijna thuis zou komen uit school om 16.00 uur. Ik werd weer gebeld door de collega die zei dat nu mijn huis helemaal in brand stond. Het volgende moment was ik in ons huis met man en kinderen en moest denken aan al het werk war we hebben gehad om ons huis te bouwen en dat dat toch heel zonde was als dat zou verbranden. Ik zie ons door het raam staan in het huis, we gaan er niet uit ondanks de brand en ik voel dat ons niets kan gebeuren. Wat wil dit zeggen denk je? Alvast bedankt voor je reactie

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Als ik je droom zo lees, vertaal ik hem juist heel positief. Het staat voor een afronding van een oude periode en dat jullie samen met nieuwe leuke energie aan de slag gaan. Het geeft ook aan dat je meer mag vertrouwen op de andere mensen om je heen. 🙂

   1. Bianca says:

    Bedankt voor je mooie antwoord, lief van je dat je reageert. De droomuitleg geeft vertrouwen voor de toekomst.

 28. Anna says:

  Hi Scarlett,
  Vanacht droomde ik dat in een kamer in mijn ouderlijke huis brand uitbrak. Ik redde snel de katten uit het huis en zette m’n familie in de auto. Belde de brandweer maar die kwam maar niet, waar ik me als enige erg druk om maakte omdat ik niet kon zien hoeveel schade de brand aan het huis gaf. Ik had geen tijd om materiële spullen mee te nemen. Bij de brandweer bleven we wachten in een leenauto, ik nog steeds als enige in de stress en zonder info over de brand. De rest bleef allemaal erg relaxt onder dit alles. Ik was bang voor de schade en vond het moeilijk te accepteren dat ik geen spullen had kunnen meenemen. Nu moet ik erbij zeggen dat ik voorafgaande aan deze droom in een vervelende situatie heb gezeten waar ik me erg schuldig over voel. Heel graag wil ik je mening. Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Anna,

   Deze droom geeft aan dat je het idee hebt dat je niet begrepen en gezien wordt. Het is ook een stukje uit het verleden achter je laten, maar daar voel je je heel erg eenzaam bij. Je bent ook bang voor wat er te gebeuren staat of wat de gevolgen van alles gaan zijn.

 29. Anoniem says:

  Hi, ik droomde eerst dat ik boodschappen aan het doen was in de supermarkt. Dit was al een hele onderneming want ik ging 3x terug naar binnen om weer nieuwe dingen te halen (het was al sluitingstijd) en de cassieres waren erg geirriteerd op mij dat ik heel de tijd terug naar binnen ging.
  Vervolgens ging ik naar huis, ik kwam in de tuin van mijn ouderlijk huis en de binnenkant leek meer op mijn huidige woning. Stond alles in vuur en vlam, al de buitenmuren waren een zee van vuur. Ik ging mijn huis in om mijn kat te redden en bleek de brand bij de huizen om mij heen, mijn huis was nog brandvrij. Daarna werd ik wakker…. Ik voel mij droevig nu ik wakker word omdat ik het contact met iemand ben verloren. Hier voel ik mij al een paar dagen droevig over. Ik ben benieuwd naar een nadere verklaring voor mijn droom. Ik hoop dat u mij deze kunt geven.

  1. Scarlet says:

   Hey Anoniem,

   Deze droom gaat over even niet meer weten wat je nodig hebt of wat je moet doen. Het geeft aan dat je even terug moet gaan naar je eigen levensbehoeftes. Je bent namelijk iets aan het verwerken en het gaat veel beter dan je denkt, maar dan moet je nog steeds goed voor jezelf en je lichaam zorgen.

 30. Hanneke says:

  Hanneke
  Ik heb gedroomd ik op grote afstand een enorme vuurzee zag in een prachtig natuurgebied, terwijl ik op ruime afstand mijn hondje uitliet.
  Plots kwam de vuurzee steeds dichterbij en raakte ik bezorgd voor de mensen die aan de rand van het natuurgebied woonden en ik ben hun gaan waarschuwen dat ze hun huizen uit moesten gaan. Toen werd ik wakker met een heeeel zwaar hoofd!

  1. Scarlet says:

   Hey Hanneke,

   Dat is heel intensief. De betekenis is meer dat je de behoefte hebt om mensen te helpen met hun eigen emoties.

 31. Jenna says:

  Ik droomde dat ik mijn smartphone in de hand had.. Ineens ging mijn hoesje in brand.. Ik haalde de hoesje eraf en de telefoon was erg heet.. Ik kneede de telefoon in mijn hand en het vuur stopte vanzelf.. Ik had verder geen brandwonden en mijn telefoon bleef heel. Al die tijd dat het gebeurde had ik geen pijn door het vuur of wat dan ook. Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Jenna,

   Dit betekent dat je veel meer talent hebt om te communiceren dan je denkt en dat je jezelf daarin niet meer mag tegenhouden.

 32. Hannah says:

  Hoi! Ik droomde net dat ik in een zeer hoge flat zat met een groep en mijn beste vriendin. Opeens breekt er brand uit en ik probeer te vluchten maar ik kon mijn beste vriendin niet meer vinden ? Ik riep dr naam heel erg hard maar geen reactie! Uiteindelijk was het mij gelukt om te ontsnappen maar ik kon haar niet meer vinden. Ik vroeg aan dr ex waar ze was maar hem kon het ook niks schelen! Vervolgens kwam ik een oud klaagenootje tegen vertelde t verhaal maar hem kon t ook niks schelen! Ik viel hem toen uit het niets aan omdat ik zo ontzettend kwaad was.

  Weet u misschien wat mijn droom betekend? Dankuwel!

  1. Scarlet says:

   Hey Hannah,

   Volgens mij is dit jouw bezorgdheid om je vriendin die zich hier uit. Waarschijnlijk is zij heel erg aan het groeien en zie jij dat niemand haar echt begrijpt of zich voor haar interesseert. Dit maakt jouw boos en dat moest er even zo uit.

 33. Joël says:

  Hoi ik droomde vannacht dat ik in brand stond, iemand anders ook maar die ging dood volgensmij. Ik wilde me broek uitdoen die in brand stond maar dat lukte niet door me grote lompen schoenen. Een vrouw met een plus deken zij dat ik het over me benen moest leggen en het dan uit zou gaan, ik twijfelde heel even of ik door zou gaan op mijn manier waardoor me voeten Iets verbrand waren geraakt. Uiteindelijk haar advies maar opgevolgd en het dekentje op de vlammen gelegd. Helaas weet ik niet meer wat ze zijn tegen mij. Het is misschien niet heel veel informatie maar misschien weet u toch een beetje wat het kan betekenen. Dankjewel groetjes Joël 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey Joël,

   Deze droom gaat over controle willen hebben en moeten loslaten in je leven. Het is oké om andere dingen te laten doen en je er niet mee bezig te houden. Sommige mensen kunnen ook echt goed en helpend advies geven en jij mag daar veel meer naar gaan luisteren. 🙂

 34. Joël says:

  Heel erg bedankt!

  Fijn weekend gewenst!

 35. Danielle says:

  Hoi!

  Ik droomde dat ik in de kelder van een groot industrieel pand een feest had met vrienden. Opeens klonk er een alarm, wat niemand serieus nam. Ik zei dat ik wel even ging checken. Ik kwam terug en zei, ik heb niks kunnen zien/ruiken, maar ik weet het niet 100% zeker, misschien kan iemand anders checken?

  Iemand naast me is bang. Ik stel haar gerust dat ik niks gezien heb, maar dat we gewoon even willen checken. Want misschien ben ik verkouden en ruik ik niet goed.

  Vervolgens gebeurde er heel snel van alles: degene die zou dubbelcheken doet een andere deur open en daar is een enorm vuur.

  Er ontstaat paniek en angst maar iedereen weet te ontsnappen aan het vuur. Buiten zien we het pand in vlammen opgaan.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dat klinkt alsof je nog te veel afhankelijk bent van anderen en jezelf niet altijd serieus genoeg neemt. Dit is nu ook aan het veranderen en dat is maar goed ook zegt je droom. 🙂

 36. Em says:

  Ik droomde vannacht dat ik in mijn achtertuin zat. Vanaf daar kon ik 3 huizen in brand zien staan. Het was het huis van de opa en oma van mijn oude oppaskinderen en de twee huizen naast hen. Gek genoeg keek ik dus vanuit mijn achtertuin naar drie huizen in een ander straat van het dorp waar ik woon. Het was een hevige woeste brand. De huizen stonden echt van boven tot onder in brand. Door al de ramen zag ik de vlammen een soort van rollen, kolken.

  Ik belde 112 maar werd de eerste keer niet goed doorverbonden. Daarna lukte het wel. Ik was aardig kalm. In eerdere dromen probeerde ik vaker 112 te bellen en dit lukte dan niet wat voor paniek en angst zorgde. Nu was en ben ik nog steeds heel kalm. Wel was ik steeds bezig met de vraag of de opa en oma thuis zouden zijn en het besef en een soort van acceptatie dat ze het dan waarschijnlijk echt niet zouden overleven. Ook was ik bezig met wie er in de andere huizen zouden wonen en ik hoopte dat het geen kinderen zouden zijn.

  Later kreeg ik van mijn buurvrouw te horen dat de opa en oma inderdaad aanwezig waren en beide omgekomen door de brand. Ik was verdrietig maar ook een soort van opgelucht dat ze samen waren gegaan. Ze zijn namelijk al aardig op leeftijd en altijd samen. Ik had er vrede mee.

  1. Scarlet says:

   Hey Em,

   Dit staat eigenlijk meer voor een nieuwe start van jezelf. Je bent bezig met je los te maken van mensen uit je verleden en je minder bezig te houden met mensen die niet zo dichtbij je staan. Dit zorgt voor rust. Eerder was je wel meer bezig met anderen, waar je dus paniekerig van werd.

 37. Anne says:

  Hey Scarlet,
  Vannacht droomde ik dat ik thuis brand rook. Ik liep naar mijn garage en zag in de vloer openingen met daaronder nog een verdieping met daarin brandende voorwerpen. Ik bluste ze, maar de vlammen bleven terugkomen. Toen probeerde ik 112 te bellen, dat werkte niet. Dus ik ging op zoek naar andere telefoonnummers, waar ik maar niet op kon komen. Weer terug naar de garage en opnieuw zelf de vlammen gedoofd, tevergeefs, ze kwamen terug. Vroeg meerdere mensen om hulp, om het nummer dat ik moest bellen, maar werd genegeerd. Ik stond net te bedenken om weer terug te gaan en nog een poging te wagen om de brand te blussen toen ik wakker werd (heel opgelucht)

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Deze droom gaat over jouw gevoel dat je alles alleen moet doen en de angst dat wanneer het er echt op aan komt je niet echt op iemand kunt rekenen.

   1. Anne says:

    Dankjewel!

 38. Niky says:

  Hoi scarlet

  Ik droomde zojuist.
  Ik was in mijn vorige huis samen met mijn ex en we sliepen op een aparte kamer.

  Ik kon niet slapen en hoor in de verte een geluid. Mijn ex hoorde deze na een tijdje ook en neemt aanstalten om te gaan kijken.
  Ik besef me dan opeens dat ik na een alarm zit te luisteren en roep vragend naar mn ex wat dat voor alarm is, ervan uitgaande dat het het inbraak alarm is. ( het is een groot ouder huis)

  Ik stap uit bed om iets aan te trekken. Langs het bed ligt een spijkerbroek en ik wil eigenlijk snel een joggingbroek en shirt uit de kast pakken omdat dat sneller is.
  Ik zit op mn knieën om een shirt te pakken en dan pas voel ik de hitte onder mij, dan besef ik pas dat het het brandalarm is.
  Mn ex is inmiddels beneden in de gang aangekomen. ik roep nog ” het is brand”
  Maar bij mij lijken de vlammen door de vloer te komen en kan ik niet meer weglopen.
  Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Niky,

   Dit gaat puur over het loslaten van je ex. 🙂

 39. Claudia says:

  Hoi Scarlet, ik heb zonet een hele nare droom over vuur gehad een heb geen idee wat het betekent. Ik hoop dat jij me kunt vertellen wat mijn droom mogelijk betekent?
  mijn droom: Iemand die ik niet ken (een jongen met een wat alternatieve ‘gothic’ look) heeft mij wat aangedaan wat ik heel erg vind / boos om ben. En ik besluit vervolgens in deze droom om ‘wraak’ te nemen door het huis waarin hij verblijft in brand te steken. Ik sticht in verschillende kamers en kleine brand met de hoop en verwachting dat deze groter zullen worden. Het huis waarin hij verblijft is het huis van zijn ouders. Ik weet dus dat het niet zijn huis is em zijn ouders niets voor/ aan zijn acties/ handelen kunnen doen, maar besluit toch om verder brand te stichten. Er is overigens niemand aanwezig in het huis. Iedereen is op dat moment weg. Nadat ik in 3 kamers brand heb gesticht, ga ik naar buiten een loop richting mijn auto die om de hoek staat geparkeerd. Met op dat moment komt de jongen terug, vanuit de overkant van de straat waar ook een meer was. In eerste instantie ouds hij in gedachte en zeg ik daarom gewoon hoi tegen hem in de hoop en verwachting dat hij mij misschien niet herkent. Maar dan valt het kwartje bij hem en herkent hij mij en ziet ook dat het huis in brand staat. Ik zet het op een rennen naar mijn auto, die om de hoek staat en hij rent achter mij aan. Ik spring net op tijd in de auto en rij snel weg maar zie vervolgens dat de auto ook vlam heeft gevat em er vlammen vanuit de motorkap omhoog komen en mijn voeten bij de pedalen heel heet worden. Met op tijd rij ik vervolgens door een straat waar het heel veel geregend heeft een die voor een deel blank staat. Ik rij hard dit het water en het opspattende water, dooft vervolgens net op tijd de vlammen onder de motorkap…. dan word ik wakker….
  Ik weet dat vuur ook over boosheid gaat, maar er is niemand in mijn leven waar ik boos op ben…?

  1. Scarlet says:

   Hey Claudia,

   Dank je wel voor je uitgebreide uitleg. Dit gaat inderdaad over boosheid of jaloersie.
   Het kan twee dingen betekenen: je neemt jezelf nog iets kwalijk (je eigen schaduwzijde) en geeft die nog ergens de schuld van.
   Of er speelt wel iets waar je boos over bent, het gevoel dat iets oneerlijk is of er je iets aangedaan wordt wat zo je bewustzijn probeert te bereiken.

   Het gaat in ieder geval duidelijk over je eigen ruimte (letterlijk) en het allemaal goed willen doen.

 40. Johanna says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droom vaak dat ik op zoek ben naar n slaapplek. Ik moet dan door parken bossen steden waar ik nog noit geweest ben.. Ik kom dan in huizen van wildvreemde mensen terecht. Soms zijn daar heel veel kamers waar ik dan n plek moet zoeken.

  Vannacht droomde ik dat ik naar mijn nieiwe huis ging , maar op weg daar naar toe werden er door n aantal mensen allerlei huizen in brand gestoken. Ik fietste heel hard naar mijn nieuwe huis wat aan de rand van de stad was. Toen ik in de straat kwam stonden de huizen erachter al in lichterlaaie…. Tijdens de droom had ik n adrenaline gevoel alsof ik wist dat ik t wel ging redden. Ook riep ik we moetn die brandstichters tegenhouden ipv te vluchten.

  Ik weet soms dat een bepaalde droom niet een alledaagse is.. vandaar dat ik graag uitleg zou willen.
  Groetjes Johanna

  1. Scarlet says:

   Hey Johanna,

   De bossen staan voor de onrust in je hoofd en het zoeken naar wat je werkelijk in je leven wilt. Spiritueel gezien staan ze voor je zoektocht naar je ziel.
   Het lijkt wel te zeggen dat je op zoek bent naar een veilig thuis.
   Daar sluit de brand ook op aan. Een nieuw huis is een nieuw begin en hopelijk voor jou nu een echt thuis.

 41. peggy says:

  beste , ik had vorige nacht ook een nare droom die me niet loslaat. Daar ik slechts heel zelden tot nooit herinner wat ik droom.

  Verhaal ging als volgt. ik was met enkele vrienden ergens op een event buiten. ik ken de plaats niet. het is een sort weide waar de mensen dus rondlopen. Alles ok tot plots een persoon gezicht en lichaam niet herkenbaar een hoopja droog gras in brand steekt . Er komt een sort paniek op de plaats ik zie ook niet meer war mn vienden zijn of zie niet of er gewonden zijn ofzo enkel grdroogde grashopen die in brand schieten en steeds dichterbij me komen. Ik loop ga dus vooruit maar vuur komt sneller en sneller. Op het ogenblik dat vuur naast me komt schiet ik wakker. Weet dus ook niet of ik opbrand of ik ontsnap … zeer verwarrende droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Deze droom geeft aan dat je relaties uit het verleden aan het verwerken bent, zodat je opnieuw kunt beginnen. Waarschijnlijk werd het zo heftig, omdat er bepaalde dingen zijn die je moeilijk vindt om los te laten.

 42. Timo says:

  Hey Scarlet

  De basis van mijn droom was dat ik in een uitvergroot huis zat van mijn vader zijn vriendin die 5 verdiepingen hoog was en ik dit huis als het goed is in de vik wilde steken en mijn moeder hier vanaf wist aangezien ze bij me was.

  Op de 2de 3de 4de en 5de verdieping gooide ik van beneden naar boven lopend benzine. Aangekomen op verdieping 5 ging mijn moeder mijn op de grond gelegde benzine schoonmaken, op dat zelfde moment krijg ik een whatsapp filmpje binnen van mijn vader die met sigaret op de 4de verdieping staat om een lont aan te steken die naar een vat met brandbare stof loopt terwijl hij vastberaden in de camera kijkt, eenmaar naar de 4de verdieping gerend zie ik dat de lont bijna het vat raakt. Nu was ik vastberaden om zo snel mogelijk naar benenden te rennen om mijn vader te vermoorden door hem zelf te laten verbranden in dit huis, maar tergelijkertijd was mijn moeder nog op de 5de verdieping die dan mee zou verbranden als ik naar beneden zou rennen, dus zat ik in een dilemma want die lont naar een vat had hij in mijn gedachten ook op verdieping 3 en 2 neer gezet. Dus of alles optijd onschadelijk maken mijnmoeder redden en mijn vader niet kunnen vermoorden. Of mijn moeder achterlaten en mijn vader optijd tegen komen in het huis en mee laten verbranden
  ( wat ik echt heel graag wilde in mijn droom)

  Door dit dilemma werd ik wakker.

  Sorry voor het lange bericht maar er gebeurde ontzettend veel in deze droom, ik hoop dat het duidelijk te begrijpen is

  Lieve groeten Timo

  1. Scarlet says:

   Hey Timo,

   Een langer verhaal is juist fijn, want dat helpt mij specifieker te vertalen.
   Dit hele verhaal gaat eigenlijk over een boosheid in jou. Je bent ergens nog boos op hem met betrekking op de scheiding en hoe hij in het leven staat. Daarnaast vind je dat je moeder hem probeert te beschermen.
   Jij bent er gewoon klaar mee en wil rust en opnieuw beginnen (met je relaties met hun), maar je hebt het gevoel dat je toch ergens nog moest kiezen tussen de een of de ander. Je moeder staat door haar bescherming tussen jou en je vader in en je vader heeft dit niet door of maakt het niet uit in jouw beleving.

 43. Tinkerbel says:

  Hi Scarlet,

  Ik ben benieuwd of je “iets” kan met deze droom. Hij is warrig en de tijdlijn klopt misschien niet helemaal. Ik heb vanochtend steno wat punten opgeschreven. Het is echt een brei aan beelden. Dit soort dromen heb ik wel vaker, onsamenhangend, chaotisch. Ik droom veel dat ik aan het reizen ben, vakantie (en ja ik ben altijd aan vakantie toe ;)). Ik onthoud ze bijna altijd, maar er zijn “uitspringers”, dit was er een van.
  —————————————————————
  – ik ben in een bos, bij een meertje, het water stijgt (ik voel een beweging, aardbeving?)
  – ik trap deuren in van huisjes, ik kan mijn “mensen” niet vinden, ik roep wel dat iedereen de hoogte moet zoeken
  – ik ren naar een dorp in de buurt, het water stijgt intussen
  – ik wil iedereen zoeken in een gebouw/hotel (ik heb hier een kamer)
  – ik kleed me bijna helemaal uit en ik ren door het hotel, met veel uitgangen en ingangen en zalen
  – iedereen vlucht mee naar boven, ik zie de weekendtas van mama, ik pak kleren van haar
  – in mijn eigen tas zit drinken en eten van xxx (ex1)
  – iemand verteld me dat ik zwanger ben (van xxx (ex2))
  – xxx (ex2) overleden (is niet zo in het echt)
  – boven (in een zaal met ramen rondom) zakt het water weer wat naar beneden
  – ik ga met xxx (vriendin) naar beneden, we gaan mensen zoeken, we kunnen over een randje lopen
  – ze treuzelt, en ze is de verkeerde kant op gegaan, ik word boos en ga terug
  – ik ben weer boven, ik vertel xxx (zus) dat ik zwanger ben, ze vraagt me of ik het ga houden
  – ik weet het nog niet en ze loopt verder
  – ik zie mama, ik vertel haar dat ik haar kleren heb gepakt, en dat wist ze al
  – mensen beginnen plezier te hebben met het water buiten
  – vervolgens vliegt alles buiten in brand (ook water!), alsof de wereld vergaat
  – iedereen, alle mensen enz (ik zie ze echt in vlammen opgaan)
  – ik probeer mensen te waarschuwen, vluchten kan niet
  – enige manier van overleven is als we in een rij gaan staan met buik en ruggen naar elkaar toe
  – allemaal mensen die ik niet ken
  – iemand trekt mij erbij (gaat achter mij staan), en ik voel de hitte (hij zegt nog: hou vol!)
  – wij overleven het en iemand “vraagt” mij boodschappen te doen
  – ik moet 60 pakken koffiemelk halen, en taart (en ik zeg nog dat ik eten en drinken in mijn tas heb)
  – we mogen in het hotel de tussendoor gang nemen naar de winkel, omdat het buiten te rokerig is
  – doe de deur open, het is enorm rokerig
  —————————————————————
  En toen werd ik wakker …

  1. Scarlet says:

   Hey Tinkerbel,
   Er zitten heel veel verschillende elementen in, maar ik ga het proberen juist kort en bondig te vertalen. 🙂
   Er zit namelijk een bepaalde herhaling in betekenissen in.
   Zo is het duidelijk dat jij veel meer los moet laten, want je emoties overstromen met enige regelmaat.
   Je bent ook bezig met jezelf ontwikkelen en met projecten, maar daar moet je meer geduld voor hebben en je minder aantrekken van anderen, want ze hebben invloed op hoe je dingen aanpakt.
   Het is ook tijd om sommige dingen opnieuw in te gaan richten en op te gaan starten. Je mag namelijk (again) veel meer loslaten.
   Je doet ook veel te veel praktisch voor anderen.

 44. Hanne says:

  Ik droomde over een ex vriend van mij waar ik zopas tegen gezegd heb dat het beter was elkaar niet meer te zien en we uit elkaar gegroeid zijn. Laatste tijden zagen we elkaar om de 3 maanden maar behielden we nog veek contact via social media. De woorden om eljaar niet meer te zien heb ik echter al veel uitgesproken maar steeds bleef ik me tot hem aangetrokken voelen en zwichtte ik weer.
  In mijn droom wordt hij beticht samen met anderen als een schakel in een terreurorganisatie. Als straf worden zij levend verband. Ik geef hem nog een hand en voel tranen opkomen, maar hij reageert kort.
  Vervolgens word hij in bramd gestoken bovenop een gebouw aan de overkant van de straat. Maar het lukt niet meteen om hem te doen ontbranden. Iemand zegt me dat get bij sommige, uitzonderlijk trager vlamt omdat ze een ander, dikkere soort huid hebben. Bang afwachtend ontvlamt hij uiteindelijk maar het duurt nog lang eer hij oogebrand is. Hij begint zelfs te lachen en te dansen in dat andere gebouw. Zijn gezicht blijft ook vlammenvrij terwijl er vuur rondom zijn gezicht zijn.
  Ik ben bang ondat het zo lang duurt en ik wil vluchten naar buiten ondat ik schrik heb dat hij naar mij toe komt om me mee de dood in te jagen als wraakactie. Maar mensen waarsxhuwen me dat het veel gevaarlijker is op straat te gaan, dan vind hij me meteen. Dus ik blijf binnen en een beetje later hoor ik dat het voorbij is en hij gestorven is.
  Heel enge droom… Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Hanne,

   Deze zeer nare droom zegt dat je hem aan het loslaten bent. Gelukkig dus een simpele en geen nare betekenis.

 45. Hanna says:

  Mijn dochtertje van zes jaar heeft een aantal keer gedroomd dat de handen van iedereen in brand staan, maar niet die van haarzelf. Betekent dat misschien iets?

  1. Scarlet says:

   Hey Hanna,

   Spiritueel gezien zou dit erop kunnen wijze dat zij helende handen heeft.

 46. Angie says:

  Hey Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat we ergens in een hoog gebouw woonden maar door iets wat er bij ons gebeurde, onstond er plots een brand aan de andere kant van het gebouw (droom ging nog stuk vooraf aan enge dingen waarvoor ik ging weglopen).
  Ik nam gauw spullen van m’n man mee en zoon (horloges?? Ze zijn er gek op en nam ze allemaal mee!!)
  Zij waren in mijn droom al weg en veilig. Ik treuzelde en gong op m’n doodse gemak maar huilde en voelde me alleen. Ik had verdriet want iedereen was z’n woning kwijt door brand en het onze leek net niet in vlammen op te gaan doordat de brandweer op tijd was maar alle andere woningen wel.
  Ik herkende het gebouw helemaal niet en ik huilde nog (snikken vooral zonder tranen) toen ik wakker werd.
  Het gevoel van alleen zijn bleef achter, geluk dat m’n man en zoon veilig waren maar wel schuldgevoel van de brand die door iets bij ons was ontstaan maar dan ergens bij de grote zekeringkast aan het andere kant van het gebouw.
  Niemand kwam om, iedereen was veilig maar ik was de allerlaatste en huilde alleen maar en had alle horloges mee ?’
  Vreemde droom, is er een betekenis voor?
  Mvg, Angie

  1. Angie says:

   Hey Scarlet, heb jij een idee wat het kon betekenen? Heb nog veel over deze droom zitten nadenken. Achteraf nog paar nachten rare dromen gehad.
   Groetjes Angie

  2. Scarlet says:

   Dit betekent dat je eigenlijk wil veranderen, dingen anders wil doen, maar je bang bent wat dat voor anderen gaat betekenen (emotioneel en praktisch). Al weet je wel dat het voor je man en zoon niet echt een groot probleem gaat zijn, ben je wel weer bang dat er meer afstand tussen jullie gaat komen.

 47. Sanne says:

  Wat helpend dit! Fijn om te lezen.
  Ik droomde vannacht dat er in mijn ouderlijk huis brand was (twintig jaar geleden verhuisd). Ik probeerde het te doven maar steeds als ik een vlam uithad ging er ergens anders iets in de fik. Mijn moeder en zussen stonden erbij en keken ernaar. De hond lag op zijn kussen, wat vlam vatte en hij bleef gewoon liggen. Ik raakte in paniek en bleef met mijn handen proberen te redden wat er te redden viel maar het lukte niet. Uiteindelijk haalde de brandweer me uit huis vlak voor alles instortte. Ik werd gillend wakker.
  Iemand enig idee…

  1. Scarlet says:

   Hey Sanne,

   Tegen welke verandering in je leven ben je aan het vechten? Daar gaat deze droom namelijk over. 🙂

 48. Daan says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had vanochtend een droom waarin vuur eigenlijk een beetje de basis was van mijn droom. Eerst kwam er heletijd een klein vlammetje in mijn telefoon, hij deed het eerst wel nog maar hij begon een beetje te smelten. Dit gebeurde een aantal keer in mijn droom; dat er een vlam in mn telefoon kwam. En dit ging door tot ie uiteindelijk niet meer werkte. Daarna kwamen er ook af en toe vlammen op mij; op m’n neus en in m’n haar, en toen sloeg ik mezelf om het vuur uit te maken. Het was allemaal niet ernstig, in mn droom voelde ik me ook niet angstig, maar eerder ontwetend. Ik wist niet wat er heletijd gebeurde en waarom ik heletijd vuur zag. Wat zou dit kunnen betekenen? Groetjes, Daan

  1. Scarlet says:

   Hey Daan,

   Deze droom geeft aan dat je te veel energie/aandacht geeft aan anderen, waardoor je te weinig energie overhoudt voor jezelf.

 49. Trudie says:

  Hallo,

  Ik schrok net wakker uit een hele en enge droom… M’n moeder en ik waren op daguitstap. Alles verliep gemoedelijk, we gingen een beetje shoppen, ik kocht een nieuw kleedje.
  Even later zaten we met een groep mensen op een soort boerenkar die getrokken werd door paarden en maakten we een rondrit op de boerebuiten, hobbelig en gezellig.
  Plots zagen we in de verte een oud en bekend gebouw dat op de markt staat in de stad waar ik woon…
  We lachten nog en namen foto ‘s. Het gebouw leek wel in brand te staan. We reden verder…
  Steeds dichter bij. We waren niet echt in het centrum van de stad zoals ik die ken, eerder een soort voorgehucht maar ik daar bleken verschillende huizen brand te hebben gevat.
  Het gebouw dat op de markt in m’n stad staat was veranderd in een toorts en brandde helemaal uit. M’n man en m’n 2 dochters waren thuis, wij wonen op een 4tal straten van het gebouw. Hij kan niet in auto rijden…
  Met paard en kar probeerden we te ontsnappen maar de dikke zwarte rook kwam steeds dichter, ik belde m’n gezin en toen werd ik angstig wakker toen bleek dat ik hen niet kon bereiken…

  Ik ben nogal aangedaan van deze droom…

  1. Scarlet says:

   Hey Trudie,

   Het kan zijn dat er de afgelopen tijd iets is geweest waar je boos om bent geweest en wat je nog niet helemaal verwerkt hebt. Dat kan hier geuit zijn, maar het kan ook zo zijn dat je dingen wilt veranderen binnen de relaties, beetje dingen op wilt frissen. 🙂

 50. Ano says:

  Hey Scarlet,

  Dit zijn 1 van de rare dromen die ik vanacht heb gehad en ik hoop dat jij zult weten wat dit betekent.

  Mijn droom was eigenlijk nog langer dan ik me op dit moment herinnerde. Ik herinner me nog dat ik met een jongen aan het zoenen was in me kamer. (Ben zelf hetero) en vervolgens naar de kamer van mijn zusje ging om tv te gaan kijken. De tv lag op de grond (in werkelijkheid heeft mijn zusje geen tv in haar kamer). Ik zat op de grond met dekens en toen mijn zusje de kamer binnenliep, deed ik alsof ik aan het slapen was. Vervolgens legde zij een telefoon naast mij neer en ze had duidelijk een skype video chat met 3 anderen meisjes op haar telefoon (ik zag 3 meiden op haar telefoon) Zelf liep ze uit de kamer en ging ze vervolgens in mijn kamer in mijn bed slapen. Toen ze de kamer verliet ging ik door met tv kijken en opeens voelde ik warmte om mij heen. Ik kijk om me heen en ik zie kleine vlammetjes brand gespreid over de kamer. (Dit gebeurde allemaal middernacht in de droom) dus wat ik meteen deed is nadenken. Er lag een blusser in mijn kamer dus ik rende naar mijn kamer om het te pakken en mijn eigen kamer was ook helemaal in brand met kleine vlammetjes gespreid over de kamer. Ik gebruikte de brandblusser maar die ging na 2 seconden leeg dus raakte ik in paniek. Ik begon te gaan schreeuwen om iedereen wakker te maken. Ten eerste mijn zusje die uiteindelijk een beetje ging woelen en doorslapen. Ik rende naar de keuken. Ik vulde glazen met water naar alle brand in mijn huis maar dat hielp ook niet dus rende ik naar buiten en toen werd ik wakker. Ik begrijp niet waarom ik iedereen in de brand achterliet want ik heb nog 2 andere zusjes en een moeder en stiefvader.

  1. Scarlet says:

   Hey Ano,

   Dit gaat erover dat je iedereen wat meer aan het loslaten bent en steeds meer op je eigen waarheid en gevoel aan het vertrouwen bent. Het is gelukkig dus niks ergs, maar je bent een beetje aan het zoeken naar je eigen positie ten opzichten van anderen.

 51. alyssa says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde, dat ik met mijn ex vriend (waarmee ik een hele slechte relatie mee had) op een evenement was. Op het evenement leer ik iemand kennen, die aardig is voor me. En vervolgens aangeeft mijn ex (tijdens het evenement partner) te leren kennen. Mijn ex doet net of hij hem niet kent. Terwijl het evenement eindigt, vraagt de voor mij onbekende persoon die ik heb leren kennen of wij nummers kunnen uitwisselen zodat we als vrienden vaker kunnen afspreken. Mijn ex ziet dit en wordt stinkend jaloers. We krijgen woorden en vervolgens staan we in het huis van de onbekende en schreeuw ik naar hem dat hij de brandweer moet bellen want mijn ex gaat zijn huis in brand zetten. Ik hoor hem letterlijk bellen met de centrale en schreeuw nog een keer dat hij nu echt weg moet. Mijn ex is spoorloos verdwenen en ik word opgehaald door mijn ouders en ontsnap. Ja ontsnap letterlijk voor de politie en de brandweer. Dat wordt mij namelijk door mijn collega (die er ineens staat) aangeraden. Omdat ik anders als aanstichter van de brand wordt aangewezen. Ik kijk nog 1 keer om naar het huis en zie dat 1 iemand het niet heeft overleefd. De onbekende. Vervolgens vlucht ik mijzelf naar de auto van mijn ouders en gebaar ik ze dat we echt weg moeten. In de auto vraagt mijn moeder mij of ik haar het verhaal kan vertellen.

  Erg veel en gedetailleerd, maar ik kan mijn vinger er maar niet op leggen waar de verbanden liggen in deze droom en wat het te betekenen heeft.

  Groetjes,
  Alyssa

 52. Fabienne says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb een hele intense droom gehad en het gaat niet perse om vuur maar meer om een explosie. Het was heel moeilijk te onderscheiden van het echte leven. In mijn droom was ik naar me ouders gegaan ze waren gescheiden net als in het echt. Ik was naar me vaders huis gegaan en mijn ouders waren aan het kletsen over Dylan mijn jongere broertje. Me moeder was aan het ratelen over dat Dylan moest gaan werken en dat hij iets gevaarlijk had gedaan ( ik heb geen idee met wat ) en dat daar een explosie uit kon ontstaan dat dat zo dom is. Ik schrok toen wakker en hoorde mijn moeder tegen me broertje zeggen dat hij moest opschieten omdat hij anders te laat komt op zijn werk. Al snel viel ik weer in slaap. Ik droomde dat ik half wakker in me bed lag, maar ik hoorde opeens Dylan van de trap af rennen, me ouders waren helemaal beneden aan het schreeuwen me moeder gilde: “Dylan! Kom naar beneden, laat die telefoon!” Daarna hoorde ik haar roepen: “Fabieenneeee!!?? Fabienne!? Toen mijn vader ook: “Fabienne!? Fabiennee!? Ze waren zo hysterisch en heel angstig, uit angst durfde ik niet meer te bewegen want ik wist dat ik te laat was. Er ontplofte iets onder mij in de badkamer en ik zag de vlammen en explosie door mijn deur heen komen, ik voelde zelfs dat mijn bed omhoog schoot van de druk. Toen ik wakker werd voelde ik me heel angstig en me hart ging tekeer alsof ik net 10 trappen heb opgerend. Ik hoop dat jij mij meer duidelijkheid kan geven Scarlet.

  Liefs,

  Fabienne

 53. Maikel says:

  Ik heb vanacht gedroom dat de huis van mij kinderen in brand was en dat ik mij dochter kan bevrijden maar mij dochter was wel in brand maar ik zag mij andere kinderen niet en ook niet mij ex vrouw kunt u mij hier helpen

 54. Moos says:

  Beste scarlet,

  Ik heb een vraag over mijn droom. Ik heb vannacht namelijk gedroomd dat mijn zus in een oven zat. Ik ben even weggegaan om iets te doen (geen idee wat) en dat ik terug kwam was ze verbrand en kon ik haar in eerste instantie er niet uit krijgen. Dat ik haar eruit had gekregen was zij voornamelijk rood gekleurd en heb ik natte theedoeken over haar heen gelegd. Toen werd ik wakker. Tijdens dat ik dit droomde was ik er van slag en in paniek. Wat kan dit betekenen?

  Hartelijke groet.

 55. Joke says:

  Hoi Scarlet, vannacht gedroomd dat het kasteel/landhuis, waar ik vlakbij woon in brand stond. Ik lag in bed en hoorde de sirenes van de brandweer al loeien. Ik zag een soort van aanbouw; een ronde toren met ramen waar de vlammen uitsloegen. In eerste instantie dacht ik dat er brand was in het verzorgingshuis, dat ook vlakbij het kasteel staat en was al aan het denken om mensen een slaapplek aan te bieden. Maar toen ik uit het raam keek zag ik dat het kasteel/landhuis het was. Terwijl ik opstond, hoorde en zag ik buiten een grote zwarte hond blaffen en dacht; die ga ik uitlaten en dan kan ik zien wat er aan de hand is.

 56. Lissa says:

  Ik droomde dat er een vuur ontstond in de bossen naast ons huis. Het werd groter en groter en ze kregen het niet geblust.
  We moesten allemaal vluchten te voet of met de trein.
  Ik sprong op de trein met mijn familie. De trein stopte ineens en reed de verkeerde richting uit, terug naar het vuur. Iedereen panikeerde. Even later nam hij een andere splitsing terug vooruit maar langs een andere weg.. naast ons zagen we hoog opgestapelde dampende materialen wit in het as. Een bus met mensen in, levend verbrand. Iedereen huilde. Ik ook.
  Eindelijk kwamen we aan in het centraal station. Ik stapte op straat maar was mijn familie kwijt. Een vriendin van mijn mama belde mij opeens om een doodgewoon verhaal te doen. En ik vroeg of ze het niet gehoord had van die enorme brand die maar bleef groeien? Ze zei me van ja maar dat het vuur onder controle was.
  Ik herinner me in mijn droom dat ik blij was zoiets mee te maken en dat ik het jammer vond dat de brand onder controle was.
  Dit laatste vind ik heel vreemd en zelfs sadistisch ? Wat betekent dit ?

 57. Laura says:

  Hoi,

  Ik droom heel vaak enge en rare dingen en herinner mij de dag erna echt altijd alles wat ik droom wat erg vervelend is want het sloopt me, er is ook uitgezocht dat ik amper in mijn remslaap kom en daarom altijd moe ben.
  Nou heb ik vannacht gedroomd dat ik in een huis was met nog 3 anderen. Iemand legde een pistool op tafel omdat het in mijn droom normaal was dat iedereen een pistool op zak had zocht ik er niks achter. Er werd gelachen totdat hij dwars door 2 mensen schoot. Een iemand leefde nog maar kon niet meer bewegen. Ik rende naar de gang(ouderlijk huis) om in de mand het geweer te pakken maar dir lag er niet toen rende ik naar de woonkamer om daar uit het raam te klimmen. In mijn droom kwam ik amper vooruit was ik heel moe had amper adem over en huilde ik.. Op een een of andere manier zat ik buiten gekomen vast met een touw en kreeg ik die niet op tijd los. Omdat ik wilde ontsnappen had de man iets anders in gedachten voor mij, namelijk mij in de brand steken. Ik kon de ander door het raam nog op de bank zien liggen en praten. Voordat hij mij in de brand zou steken spande ik mij aan om geluid uit mijn keel te krijgen want ik kon niks uitbrengen de hele tijd.. Net of ik geen stem meer had. Uiteindelijk werd het een heel klein hoog piepende schreeuw. Toen maakte mijn vriend mij wakker. Dit is ook de eerste keer dat ik geluid maak tijdens de droom, normaal begin ik alleen maar zwaar te ademen of steeds omdraaien. Ook wordt ik vaak achtervolgd met een injectienaald en weet ik niet waar ik ben en ren ik in een wilde weg en probeet ik mij altijd verstoppen. Of tanden die continu verbrokkelen waardoor ik bijna stik. Of mijn rem van mijn auto het niet doet, dat ik trap en het niet reageerd. Ik hoop dat u mij wat meer duidelijkheid kan geven.

  1. Scarlet says:

   Hey Laura,

   Wat vervelend. Deze dromen zo bij elkaar betekenen eigenlijk niet direct iets, buiten dat er een grote angst in jou aanwezig is.
   Ik weet niet of je in het dagelijks leven ook veel last hebt van angsten of stress?
   Als dat zo is, dan zou ik je zeker aanraden om een keer naar een psycholoog te gaan, want dit is heel zwaar en een aanslag op je lichaam en geest.

 58. Chantal says:

  Goedemorgen,

  Ik was benieuwd of mijn droom ook te voorspellen was.
  Ik stond in vuur en vlam, helemaal doorbrand en kon alleen nog verder leven in het water, heel gek. Ik kon niets zien alleen mensen horen.

  Ervoor was ik op een verjaardag waar ik alleen maar aan t schoonmaken was. Er zat ook geen overgang in naar de brand.

  1. Scarlet says:

   Hey Chantal,

   Wat bijzonder. Wat ik eruit haal is dat je je innerlijk voor aan het wakker maken bent en aan het opruimen bent en het verleden aan het verwerken bent. Alleen is het nu tijd om je emoties ook vrij te laten.

 59. Myrna says:

  Goedemorgen,

  Zou u mij wat meer kunnen vertellen over de betekenis van mijn droom? Deels kan ik het plaatsen maar niet volledig.

  Vannacht droomde ik dat mijn bijkeuken in de brand stond. Er stond een klein keukenblokje in de bijkeuken. Het vuur leek uit de muren te komen en kwam deels als rookpluimen te voorschijn. Het enige wat ik op dat moment dacht, was dat ik belangrijke spullen in dozen moest stoppen en het huis verlaten. Mijn moeder liep boven maar gaf niet echt thuis. Mijn broer was er ook maar die vond het inpakken van belangrijke spullen een beetje onzin. Even later was het vuur verdwenen en stopte de droom.
  Later in de nacht droomde ik nogmaals dat er rookpluimen uit de muren in de bijkeuken kwam. Ditmaal raakte ik het gasfornuis aan en vloog direct de hele bijkeuken in brand. Weer ging ik alle belangrijke spullen inpakken om het huis te kunnen verlaten. Mijn broer stond er dit keer achter en hielp mij gauw mee. Mijn moeder was weer boven maar gaf niet thuis. Hierna stopte de droom.

  Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.
  Groet Myrna

  1. Scarlet says:

   Hey Myrna,

   Deze droom lijkt er over te gaan dat je onbewust nieuwe dingen wilt gaan maken, maar ergens ook het gevoel hebt dat de mensen om je heen niet helemaal zullen begrijpen welke kant je op wilt.
   Je hebt ergens echter ook het idee dat ze wel zullen bijtrekken.

 60. Carina says:

  Hoi Scarlet

  Mijn buurvrouw droomde dat mn huis in brand stond en dat ik huilend en levend eruit kwam,mijn huis was niet te redden ik had het wel overleefd .
  Wat betekend deze droom en gaat het over haar of over mij?

  Liefs van Carina

  1. Scarlet says:

   Hey Carina,

   Deze droom geeft aan dat je buurvrouw het gevoel heeft dat er dingen in je leven gaan veranderen. 🙂

 61. Eline says:

  Hoi Scarlet,

  Ook ik heb vannacht gedroomd over brand. Ik was ergens (een soort grot of kelder), in een hoek was brand. Ik voelde geen angst, achter me was alle ruimte om weg te kunnen. Wel vond ik het belangrijk dat mijn zoon veilig zou zijn buiten. Ik haalde een emmer water en gooide deze over het vuur heen, het vuur ging bijna uit. Niet helemaal. Een paar keer probeerde ik het vuur te blussen maar het doofde niet. Volgens mij verplaatste het zich op een bepaald moment ook qua plaats.
  Wat ik vreemd vond is dat ik me geen zorgen maakte. Als ik het niet uit zou krijgen kwam er wel hulp van de brandweer.

  Ik ben benieuwd waar dit over zou kunnen gaan. De rust in mezelf m.b.t. de brand verraste me.

  Warme groet,
  Eline

  1. Scarlet says:

   Hey Eline,

   Dat je zo rustig was, betekent dat dit eigenlijk een ‘intuïtieve’ droom was.
   En het is dus eigenlijk een signaal naar jezelf dat je het allemaal wel aankunt wat er nu is en wat er nog komen gaat.
   De verandering is goed.

   1. Eline says:

    Dank je wel! Dit past precies bij waar ik nu sta. Spannende veranderingen, veel nieuwe dingen, maar met een buikgevoel dat het me gaat lukken.
    Liefs,
    Eline

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en ga ervoor!

 62. Axelle says:

  Hallo Scarlet,

  Vanacht droomde ik dat ik in een huis zat. Zogezegd mijn ouderlijk huis, denk ik, maar zo zag het niet uit…
  Mijn vader was daar. Ook een ex van heel lang geleden samen met zijn vriendin. Zij was zwanger.
  Toen ik buiten keek zag ik blauw vuur in de elektriciteitskabels op en af de straat gaan…. (vroeger hingen deze in de lucht tss de straatlantaarns en nog niet in de grond).
  Ik raakte in paniek. Dit was niet ok. Het vuur was ondertss al naar het huis overgeslagen.
  Heb iedereen bevolen om zoveel mogelijk spullen naar buiten te dragen, ook de kerstpakjes. (Normaal laat je alles achter denk ik). En wonder boven wonder was alles uit het huis !! Ondertss belde ik de brandweer.
  Daarna ben ik toch nog binnen gegaan, tijdens de brand, wel bewust van het gevaar maar meer belang hechtend aan persoonlijke spullen, voor een oud fotoalbum.
  Toen werd ik wakker.

  Kan jij me hiermee helpen?

  Dank je
  Axelle

  1. Scarlet says:

   Hey Axelle,

   Dit gaat erover dat je je verleden, met name je kindertijd en de relatie met die ex (opnieuw) aan het verwerken bent.
   Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat je in het nu ook waarde begint te hechten aan andere dingen. 🙂

 63. Patricia says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Ik had vannacht een droom waar ik niet uitkom terwijl die wel heel duidelijk was. Ik zat in een restaurant met mijn vriend, hij had een doos met ringen en gaf er voor verschillende gebeurtenissen in onze relatie eentje. Toen ging het brandalarm, we pakten snel alle ringen die ik al gehad had en liepen naar buiten. Later bleek dat het vooral zwarte rook was en dat er alleen een klein brandje in de keuken geweest was. We mochten het restaurant niet meer in maar konden een serveerster vragen om ons doosje overgebleven ringen te brengen. Vervolgens gingen we naar huis en vertelden de familie erover, zij hadden het al gehoord op het journaal.

  Wellicht kun jij me helpen in de betekenis van deze droom? Dankje alvast!

  Groeten Patricia

  1. Scarlet says:

   Hey Patricia,

   Deze droom gaat eigenlijk over je onbewuste zorgen in deze relatie.
   Soms heb je misschien even de onzekerheid of je dit wel wilt, maar er is zoveel goed tussen jullie en zoveel mooie momenten hebben er plaatsgevonden, dat er eigenlijk niks is om je zorgen over te maken.
   Ergens heb je misschien ook het idee dat er soms iets mis is, maar deze droom zegt dat het allemaal wel meevalt. Dit laatste kan ook betrekking hebben op hoe anderen naar je relatie kijken.

   1. Patricia says:

    Fijn dankjewel!

 64. Chi says:

  Hallo,

  Vannacht droomde ik dat ik in de auto zat met nog iemand(kan niet meer herinneren wie) en we reden mijn wijk binnen. En overal stonden huizen in brand. Mijn huis niet maar een paar tegenover ons en we wilden dus ergens anders parkeren, dus wij naar andere parkeerplaats en toen stonden daar een paar autos in brand. Ik zag 2 zwarte katten en die heb ik gered en meegenomen naar huis. Ik kon via de achteringang in huis waar een herdershond opeens stond die ik niet heb en die begon te grommen en ik keerde mijn rug naar hem en toen begon die mij te beschermen. Wat betekend dit allemaal ?

  1. Scarlet says:

   Hey Chi,

   Daar gebeurde een hoop.
   Het eerste wat opvalt is dat je in deze droom veel moet handelen, oppakken en jezelf moet beschermen.
   Dit gaat dus ook over je niet helemaal veilig voelen in je eigen omgeving/ met de mensen om je heen.
   Je probeert je eigen kwetsbaarheid te beschermen, maar hebt ook het gevoel dat je daarin aangevallen of niet begrepen gaat worden.
   Je droom zegt dan ook dat je het onbewust tijd vindt voor een nieuwe omgeving.

 65. Dia says:

  Ik droomde vannacht dat ik in gevecht was met een vriendin van vroeger waar ik niet echt contact meer mee heb. Zij wilde mij in brand steken. Zij gooide brandende takken naar me en wist me op de grond te krijgen en ze probeerde me aan te steken, ik kon me een paar keer ontworstelen maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat zij sterker was en ik op het punt stond het gevecht te gaan verliezen. Zij stak mijn voeten in brand. Toen werd ik wakker. Erg angstig. Dank je wel alvast voor je uitleg.

  1. Scarlet says:

   Hey Dia,

   Dat is inderdaad een enge droom, maar vooral een verwerkingsdroom.
   Ergens zit je nog iets dwars van hoe het toen gegaan en is en waarschijnlijk heb je het gevoel dat ze toen niet helemaal eerlijk is geweest. Dit komt eigenlijk zo naar boven.

 66. morris says:

  ik had gisteren een droom over een grote bosbrand die mijn familie achterna zat en toen stopte de auto midden in de brand, en toen werd ik wakker. wat zou dit kunnen betekenen

  1. Scarlet says:

   Hey Morris,

   Zo te lezen gaat dit over het vernieuwen hoe je in het leven staat. Vaak heeft het bos daarbij een connectie met je diepste zijn of je ziel.
   Zeker omdat het daarnaast ook nog over een auto gaat, wat voor je persoonlijke ruimte staat.
   En aangezien je het samen met je familie aanging, betekent dit dat jullie samen met deze veranderingen bezig zijn of je ze hiermee wilt beschermen.

   1. morris says:

    maar betekent dit dat het een goeie verandering is of een slechte verandering

    1. Scarlet says:

     Dat zegt de droom helaas niet, maar over het algemeen genomen gaat vuur over positieve veranderingen.

 67. L says:

  Mijn droom:
  Ik was aan het shoppen met een vriendin.
  Op een geven moment werden we achtervolgd en moesten we constant wegrennen, zodat die jongens ons niet zagen.
  Even later kwamen we twee vrienden tegen die met ons wilde middageten. Ik liep ineens op krukken en een jongen ook waar we mee waren.
  Toen was er ineens brand en moesten we heel hard wegrennen. Toen leek er overal veel brand te zijn.
  Ineens kwam in in een appartement bij mijn achterneef, die ik ooit leuk heb gevonden. Hij vertelde dat het uit was met zijn vriendin en zei: ja lastig he dat we achterneef en nicht zijn. Ondertussen had ik een kleiner kindje bin me en was ik paracetamol aan het oplossen in het water. En toen kwam mijn vriendin binnen.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dat klinkt als een intensieve droom die veel verschillende dingen aantikt. Het hoofdthema is echter wel veel loslaten en opnieuw beginnen.
   Je bent veel voor je angsten weggelopen en dat gaat nu niet meer, want het blokkeert je. je bent ze steeds meer aan het aangaan.
   Hieruit voort komen mooie ontwikkelingen en prestaties, maar het kost nog wel wat energie.

 68. Valentia pauwels says:

  Hallo.

  Ik heb deze dagen, 2 dromen gehad over vuur/brand.

  De eerste droom was.. vrij apart. Ik liep met mijn moeder in de winkel. Een oude winkel ik geloof de Lidl in een wijk waar ik nu 2 jaar ongeveer weg ben. Mijn vader is overleden en vlak daarna zijn wij verhuist. Ik liep met mijn moeder in die winkel en ik had een zwarte soort sport tas mee. Die mij vader vooral veel had. Op een of andere manier waren mijn dierbare honden ineens in de winkel, 2 Boomers en ik probeerde ze in de zwarte tas te stoppen. (Niet agressief bedoelt zoals laten stikken) We liepen door en ik zag mijn oude (jongens) vriend waar ik erg verliefd op ben/was. Nog geen 4 dagen geleden is onze band minder geworden omdat ik best heftig heb gereageerd en hem heb geblokkeerd op Whatsapp. Hij werkte daar ineens en stond achter de kassa. Ik zag hem en ik liep met een soort getekend achtig iets naar hem toe. Een soort octopus. Hij zei dat het zijn lievelings dier was en we glimlachte samen. Toen ineens werdt het een hele andere scène en stond de Lidl in brand. Het enige wat ik kon zien was ik kruipend in de Lidl vol rook en een jongen die ik eerder in een toneel stuk heb gezien. Ik ben naar een toneelstukje geweest. De jongen rende en schreeuwde maar ik verstond niks. Ik werdt daarna wakker gemaakt door mijn jongere zusje die riep te schreeuwen dat ik uit bed moest komen.

  Daarna ben ik weer in slaap gevallen. Ze maakte me wakker omdat we vandaag naar Hellendoorn gingen. Ik wist niet zeker of ik wou want mijn buik deed nogal zeer. Het ging over een lazergame attractie waar je in een kar zit met een gordel. Je Krijgt een soort pistooltje waarmee je moet schieten op de rode puntjes terwijl je door steeds verschillende versierde kamers rijdt. Ik zag mezelf erin zitten met mijn zusje en moeder. Ineens kwam er onder het karretje vuur. Ik kreeg mijn gordel los en mijn zusje ook. Mijn moeder alleen niet. De kar vloog snel in de brandt en ik en mijn zusje deden alles om mijn moeder los te maken. Het lukte gewoon niet. Ik en mijn jongere zusje stonden aan de rand van de baan terwijl mijn moeder met het brandende karretje de hoek om ging. Het was echt horror om te zien. Ik rende de hoek om en ineens kreeg ik een soort magische krachten en ik veranderde het vuur in ijs. (Mijn dromen gaan kwa magie en krachten vaak nogal ver) ik stopte het vuur en haalde mijn moeders gordel los. Het gekke is dat deze droom meerdere keren achter elkaar afspeelde. Vooral het gedeelte dat ze met de brandende kar de hoek om gaat.

  Kunt u mij helpen? Vooral dat laatste heb ik vaak. Dat ik mijn dromen niet kan laten stoppen en zich constant herhalen. Alvast bedankt! Groetjes Valentia!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   De eerste droom gaat over het wegstoppen van oude gevoelens in alle vormen en maten.
   Nu is de emmer van deze emoties over gelopen en ben je deze (onbewust) aan het verwerken. Daarom het vuur.
   Deze droom geeft aan dat er meer spanning in deze emoties zit dan je tot nu toe door hebt gehad en dat dit ook in de weg heeft gestaan bij het aangaan van relaties in alle vormen en maten.

   De tweede droom gaat op dit relatie stukje verder. Dat je bang bent om mensen te verliezen en tegelijkertijd je vaak machteloos voelt.
   Deze droom geeft vervolgens aan dat je veel meer mag gaan vertrouwen op je kracht, want daarin onderschat je jezelf nog heel erg.

 69. L says:

  Hallo,

  Ik was op het werk en mijn collega wilde allemaal niet doen wat hij moest doen.
  Even later had ik ineens een hele snee in mijn onderarm. Die was best diep en ik schrok er van. Mijn collega ging mee helpen om pleisters er op te doen. Ik kom mijn onderarm even niet goed bewegen.

  Even later was ik ergens en gingen ze allemaal andere Kleren aan doen en maakte daar een filmpje van. Er waren ook jongens bij die wat aan het flirten waren en wat geintjes maakten. Dat vond ik wel oké

  Ook liep ik langs huizen die gebouwd werden.

  Ik zorgde voor de baby van een collega van mij. Ik nam de baby in de auto en later weer uit de auto. Even later moest ik de baby verschonen, waar ik normaal niet van houd en deed ik nu wel.

 70. Saida says:

  Dag Scarlet

  Ik droomde dat ik een onbekende jongedame uit een brandend huis redde.

  Niemand zag haar en eigenlijk ging niemand haar redden.

  Het vuur deed mij niets.

  Wat kan deze droom betekenen? En waarvoor staat de onbekende jongedame symbool?

  Dankbare groetjes
  Saida

  1. Scarlet says:

   Hey Saida,

   De jongedame staat symbool voor een deel van jezelf.
   Het gaat er dus eigenlijk over dat je een deel van jezelf, waarschijnlijk een kwetsbaar deel, aan het redden/beschermen bent.

 71. A says:

  Goedemorgen Scarlet,
  Voor de tweede nacht op een rij droom ik over brand. Deze nacht heb ik mijn droom nog heel goed kunnen onthouden. Ik was in een voor mij onbekend gebouw, het voelde aan als een soort hotel, toen er brand uitbrak. Ik voelde mij heel rustig hieronder. Ik liep naar de plek waarvandaan we gered konden worden. Vanaf de eerste verdieping kon ik op een matras springen en toen was ik veilig buiten. Ik had al die tijd een stapel lege papieren in mijn hand. Ik liep langs het raam van mijn kamer waar op dat moment nog iemand was en riep of zij mijn knuffel naar beneden wilde gooien omdat ik die had laten liggen. De knuffel werd gegooid en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer vertrouwen krijgt in het leven zelf. Dat er dingen zijn die je nog niet weet en dat er situaties en veranderingen zijn waar je geen grip op hebt, maar dat dat oké is. Je hele systeem is aan het accepteren dat er altijd een uitweg, een oplossing of hulp is.

 72. Isa says:

  Beste Scarlet,
  Ik droomde dat ik in een groot, oud, onbekend gebouw stond, een soort studentenhuis. Er hing een soort kachel aan het plafond met een grote pluche knuffel er op. Die gaat in de fik dacht ik, en ja hoor, de knuffel ging in de fik en het hele plafond, wat van hout was. Het was onduidelijk of iemand anders het vuur had veroorzaakt, maar ik in ieder geval niet. Toen moest ik gauw wegwezen, want ik zag tussen de planken onder mij ook vlammen. Ik rende door het huis richting een raam en ging door het raam heen, bungelde aan een luikje van het raam naar buiten. Toen zag ik dat m’n vader thuis kwam, dus was het opeens een huis waar mijn hele familie woont. Ik schreeuwde BRAND!!! NAAR BUITEN ALLEMAAL!!! M’n vader stond op een stenen trap buiten en wist niet wat hij moest doen. Ik wist dat m’n moeder nog aan het werk was, dus die was veilig. Ik wist niet waar m’n broertje en zusje waren en dacht na of ik ze nog ergens gezien had. M’n vader riep JA DAAR! en ik zag tussen een kiertje m’n zusje in een wc zitten. Ik rende weer naar binnen en kon haar weer niet vinden en riep WAAR ZIT JE? Maak een geluid! Ze maakte geluid en ik vond haar, en probeerde haar op te tillen, maar alles was heel heet en ze was zwaar en rood en half bewusteloos. Ik probeerde haar naar het raam te krijgen, maar ik weet niet of het gelukt is want ik werd wakker. Tegelijkertijd dacht ik dus ook ja shit m’n broertje zit ook ergens hier in het gebouw, geen idee waar, en die is dus sowieso al helemaal verbrand. Ik weet dus niet of het gelukt was m’n zusje te helpen, ze was al bijna helemaal verbrand en het was onduidelijk of ze klein was zoals vroeger, of groot (zoals ze nu is).
  M’n vader stond buiten te schelden.
  Ik voelde me vet machteloos.

  Wat betekent dit allemaal?

  1. Scarlet says:

   Hey Isa,

   Dat is een heftige droom en deze gaat volledig over jouw verantwoordelijkheidsgevoel.
   Jij voelt je verantwoordelijk voor hoe het met je zusje gaat in haar leven en hebt het gevoel dat je haar nog wel een beetje kunt helpen of dat ze juist een beetje hulp nodig heeft.
   Je moeder heb je in dit stukje proces iets meer losgelaten en je broertje, dat heb je nog niet helemaal kunnen pijlen (of hij hulp nodig heeft of dat hij het aan zou pakken).
   Waar dit vooral om gaat is dat je het wat meer aan het loslaten bent. Dat je beseft dat ze allemaal hun eigen verantwoordelijkheid hebben, waarbij je vader het meeste en dat dat oké is.

   Dat is lastig, want je bent gewend dat jij het meeste doorhebt, ziet en oplost.
   Het kost jou echter te veel energie.

 73. Wendy says:

  Hoi Scarlet. Hopelijk kan je me helpen begrijpen wat ik droomde? Ik droomde dat mijn overleden moeder leefde en in de schuur van mijn huis sliep. Ik ging naar haar toe en trof haar aan mrt een smeulende sigaret. Gezicht verbrand en eenmaal. Wakker wilde ze het deken van zich af trekken maar deze zat vast aan haar huid. Ik werd wakker met de uit geschreeuwd woorden: nee niet doen!

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Deze droom gaat erover dat er iets is wat je nog niet helemaal lekker zit mbt tot je moeder.
   Het is iets wat ze gedaan heeft of een eigenschap die haar niet sierde, al hoeft het niet iets ernstigs te zijn.
   Het heeft er alleen wel voor gezorgd dat je (iets) anders naar haar bent gaan kijken.
   Dat ben je nu aan het verwerken.

   1. Wendy says:

    Heel erg bedankt!

 74. Malou says:

  Beste Scqrlet,
  Vannacht droomde ik dat ik met mijn moeder onze straat inreed en ik zag dat het dak van het huis van de buren in brand stond, nadien begon ook onze woning te branden. Ik vond ( in mijn droom )dat ik er heel kalm onder bleef. Er werd geblust maar het was net alsof het mij niet raakte terwijl ik in de realiteit altijd angstig,en bezorgd ben en direct tot handelen over ga, nu dus niet.
  In mijn droom zei ik tegen mijn moeder, trek het je niet aan, dit is het bewijs dat ik naar iets anders moet uitkijken. Ze antwoordde niets, reageerde niets. Vreemd dat ik zelf een uitleg droomde voor deze brand? In de tuin en in de bomen regende het gensters en toen de vlammen ook in de tuin oversloegen werd in wakker.
  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Malou,

   Het mooie is dat de betekenis die je in de droom gaf ook precies klopt met de betekenis van deze droom.
   Het is tijd voor een nieuwe basis, een nieuwe energie in het huis.
   Al kan het ook simpelweg gaan om nieuwe spulletjes en/of een nieuwe inrichting.

 75. Nick says:

  Hallo Scarlet,
  Vannacht heb ik gedroomd dat ik met een groot deel van mijn familie buiten mijn huis stond. Opeens ontstaat er brand aan de buitenkant van ons huis. Op dat moment komt er een politiebusje langs. Die stopte dus ik vertrouwde er op dat zei de brandweer konden bellen. Ondertussen ren ik samen met mn vader en zus het huis weer in. Ik om alles te doen om onze huisdieren te redden. Ik had er veel vertrouwen in dat het zou lukken mijn hond in veiligheid te brengen. Maar mn katten kon ik vooralsnog niet vinden. Hier eindigde de droom.

  Misschien belangrijke details zijn dat de gezinnen van mijn tantes dus buiten waren. Ook mijn nichtje wat momenteel in het buiteland zit was net terug gekomen. Ook staat ons huis waar het om ging momenteel te koop en ik maakte mij in de droom zorgen dat het nu niet meer zal verkocht worden.

  Is het voor u mogelijk deze droom te verklaren?

  1. Scarlet says:

   Hey Nick,

   Deze droom gaat erover dat je bepaalde patronen die in de familie zitten aan het verwerken bent/loslaten bent.
   Welke dit precies zijn wordt niet helemaal duidelijk, maar er zijn genoeg aanwijzingen dat het gaat om passief zijn vs. actie ondernemen en doen wat goed is.
   Dit kan inderdaad ook komen doordat het huis te koop staat. 🙂

 76. Kim says:

  Hoi Scarlet,

  ik heb vannacht gedroomd over een huis dat in brand stond. De vlammen waren alleen maar binnen en sloegen niet buiten het dak. Ook zag ik het huis vanaf de voorkant en zonder buitenmuur; ik kon dus alle kamers en de zolder zien.
  Ik werd er niet bang van en eigenlijk gaf het een soort van rustig gevoel ook al wat het vuur intens.

  Wat betekent deze droom?
  Ik zit momenteel erg goed in mijn vel maar heb wel een paar hele pittige jaren achter de rug (burn-out, scheiding, nieuwe baan vinden en een man waar ik kort mee gedate heb en die ik maar niet uit mijn hoofd kan zetten).

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Eigenlijk is dit een hele mooie droom, een intuïtieve droom zelfs.
   Hij geeft je aan dat er een proces klaar is, aan het afronden is in jezelf/kern (wat je zelf ook zegt).
   Dit is je nieuwe basis vinden en ontwikkelen en loslaten. 🙂

 77. L. says:

  Hallo, deze reactie gaat niet over vuur maar over wat andere onderwerpen.

  Ik was aan het dromen dat een broer en vader van een vriendin van mij ging overlijden, tegelijk. Ze lagen naast elkaar in bed en mijn vriendin en ik lagen ook bij hun in bed aan het voeteneinde. (Haar boer is in het echt al 8 jaar overleden) Mijn vriendin was er erg rustig onder. Ze zou verder gaan met haar moeder en zus.

  Even later liep ik met vrienden en zag ik ineens een hele grote regenboog met een hele grote zon er boven. Hier van had ik een foto gemaakt, want ik vond het zo mooi en groot.

  Later zat ik in een attractie van de kermis. Ik ging met een vriendin in de attractie en verloor spullen uit mijn tasje. Mijn telefoon viel er uit, die had ik gepakt toen ik in de attractie zat. Toen ik uit de attractie kwam vroeg ik of ik de rest van mijn spullen mocht pakken en dat mocht, dat was mijn portemonnee met alle pasjes en belangrijke spullen. En toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit klinkt vooral als een verwerkingsdroom.
   Het eerste stukje gaat over de kracht die je in die vriendin ziet en respecteert.
   Het tweede stukje gaat erover dat je steeds meer mooie dingen in het leven ziet.
   En het derde stukje gaat erover dat je steeds meer vertrouwen krijgt in dat dingen goed komen, zelfs wanneer het leven even hobbelig is.

 78. Manon says:

  Goede dag,

  Ik had een droom waarbij een hele grote brandende boom op een man viel. Er vielen steeds meer takken op hem en ik wist dat hij het niet zou overleven. Ik voelde dat ik hem kon redden maar ik stond er naast en deed het niet. Ik huilde en schreeuwde omdat ik het zo erg vond. Iemand naast me hield me emotioneel tegen om te gaan helpen. Op het einde kwam er iemand aangerend om de man te willen helpen en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Manon,

   Dat klinkt als een heftige droom.
   Deze droom gaat erover dat je je in een situatie machteloos voelt, dit hoeft echter geen grote situatie te zijn.
   Je weet ergens dat je niet echt kunt helpen, maar wilt het wel.

   1. Manon says:

    Bedankt, dat klopt wel. En weet je ook wat de brandende boom betekend?

    1. Scarlet says:

     Die staat voor de situatie op zich.
     Dat het een boom is geeft aan dat het erg hoeft te zijn, maar iets ‘natuurlijks’.

 79. Soty says:

  Goede avond,

  Ik had vannacht een hele snelle droom, ik zag mijn hele huis in brand en mijn echtgenote zat in de midden maar brandde niet, ik werd wakker want het lijkte net echt, ik dracht ik moet de brand uitblussen maar was niks aan de had, het lijkte een hele snelle droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Soty,

   Dit betekent dat jij (onbewust) een proces bij haar aan het waarnemen bent van verandering.
   Deze droom geeft aan dat je niet echt weet wat je daarin voor haar kunt doen, omdat er eigenlijk ook niet echt iets is wat je voor haar kunt doen, want het zit wel goed.

 80. Daisy says:

  Hii,

  Wat ik vannacht heb gedroomd ben ik van geschrokken en kan het niet los laten. Ik droomde dat alles in brand stond complete wijken waar ik heb gewoond tot dat ik ineens bij me ouderlijk huis was daar omheen stond ook alles in brand behalve het huis van mijn ouders toen en ik was daar bezig alles nat te maken zodat me ouderlijk huis niet vlam zou vatten. Wat is de betekenis van deze droom?!

  1. Scarlet says:

   Hey Daisy,

   Dat klinkt als een enge droom zeg!
   Deze droom geeft aan dat je iets uit de tijd dat je daar woonde aan het loslaten bent.
   Maar dat dat proces (onbewust) nog niet zo makkelijk gaat.

 81. Dinja says:

  Ik heb gedroomd dat ik in een rijtjeshuis (niet mijn eigen huis want zelf woon ik in een appartement) woonde en dat de huizen van buren vlam vatten. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur. Uiteindelijk ging de brand verder en zou het richting het huis gaan waar ik in zat. Toen was op een gegeven moment het water op en moest ik het huis uit. Natuurlijk wilde ik heel veel spullen redden dus verzamelde ik zoveel mogelijk bij elkaar en met behulp heb ik dat veilig kunnen stellen.

  Verder weet ik niks meer van de droom (nachtmerrie) want ik schrok wakker. Ik zou heel graag willen weten wat deze droom te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Dinja,

   Deze droom geeft aan dat je ‘iets’ van anderen te veel je eigen ruimte laat beïnvloeden.
   Makkelijker gezegd pas je jezelf te veel aan aan de problemen van anderen.
   En ook dat die problemen van anderen vaak niet zo heel erg voor hun hoeven te zijn, als zij zelf maar hun emoties wat meer zouden verzorgen.

   1. Dinja says:

    Bedankt voor het antwoord, hier ga ik zeker wel wat mee doen 🙂

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 82. Lique says:

  Hoi scarlet, Ik droomde vannacht dat de postbode langs kwam en dat hij een reclame folder liet vallen uiteindelijk kwam deze folder die in brand stond in onze achtertuin terecht. Er onstond een brand in de hoek van de tuin. Er staan mensen bij mij voor de deur die de brandweer bellen , maar iedereen word steeds in de wacht gezet. Ook mij lukt het niet om contact met de brandweer te krijgen. De mensen voor de deur do3n eigenlijk niks meer ze praten met elkaar en zijn kalm. Ik voel me machteloos ik wil de brandweer aan de lijn hebben. Plotseling bedenk ik me dat ik de brand nu zelf kan blussen met de tuinslang, en dan besef ik dat de katten nog in huis zijn ik laat ze eerst naar buiten gaan. Ik wil de tuinslang aan sluiten maar dat lukt niet, en dan schrik ik wakker. Ik loop de hele dag al met deze droom in gedachte. Kunt u mij ieta vertellen van de betekenis? Alvast dank, lique

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat klinkt als een hele intensieve droom.
   Waar hij over gaat is dat je ‘reclame’ oftewel afleiding/problemen van anderen te veel binnenlaat, al komen ze niet helemaal meer binnen (anders kwam het wel in huis).
   Waar het vooral om gaat is dat je beseft dat je zelf meer kunt en niet afhankelijk bent van de hulp van anderen.
   Het stukje van de katten geeft daarbij aan dat je niet mag vergeten goed voor je eigen kwetsbare kanten in dit proces te zorgen.

   1. Lique says:

    Dank je wel scarlet, hier kan ik wel wat mee. Ik mag iets neer voor mijzelf zorgen en op mijzelf vertrouwen ! Het klopt dat ik heel veel lasten van andere met me mee draag !

 83. Lyn says:

  Gisteren een droom gehad en vandaag weer.
  Toch ben ik reuze benieuwd naar de betekenis van deze droom.

  Ik was samen met een goede vriend in een huis, waarbij nog een vrouw aanwezig was.
  Zij heeft gevoelens voor die goede vriend.
  Wij (die goede vriend en ik) staken het huis in brand met benzine en gooide benzine over haar.

  Het rook naar brandlucht maar er stond niks in brand, ook zij niet.

  We renden uit het huis en sloten haar op in het huis.
  Ze was in paniek aan het rennen en hulp aan het roepen naar ons.

  Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen, en opende de deur zodat ze uit huis kon.

  Ze was ons dankbaar. Ik zat in de auto samen met die goede vriend om weg te rijden en vroeg haar in te stappen. Ze wilde toch liever met haar eigen auto en die goede vriend liep achter haar aan. Zij kust hem, maar hij zat meer naar mij te kijken hoe mijn reactie daarop zou zijn.

  Hij liep naar mijn auto om in te stappen, en zei; het is niet wat het lijkt. Ik dacht: Ja Jaa

  Ik deed de autodeur dicht en reed langzaam weg. Hij rende achter de auto aan omdat hij mee wilde en vond het niet tof dat ik zomaar hem in de steek liet en wegreed.
  Ik stopte bij een school, waarvan de kinderen net uit waren. Dus het was druk met ouders die hun kinderen ophaalde.
  En toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Lyn,

   Deze droom gaat erover dat je jij en die goede vriend wat aan het loslaten/achterlaten zijn. Waarschijnlijk alle twee iets anders, maar ergens is het wel met elkaar verbonden.
   Alsof jullie beide beter voor jezelf kiezen op een gezonde manier.
   Alleen neem jij waar dat hij nog steeds openstaat voor ongezondere relaties met mensen en daar ben je ook een beetje klaar mee.

 84. Kyara says:

  de eerste keer dat ik had gedroomd had over vuur zaten ik en mijn klasgenoten in de klas we deden een experiment met vuur onze klas stond in brand ik een een paar klasgenoten konden ontsnappen maar mijn beste vriendin was geraakt door het vuur

  de 2e keer dat ik over vuur droomden was gisteren nacht ik droomden dat de middelbare school waar ik nu zit in brand stond ook in ons lokaal ook deze keer geraakte ook mijn beste vriendin gewond

  weet jij wat dit betekent
  xxx Kyara

  1. Scarlet says:

   Hey Kyara,

   Deze dromen gaan erover dat je merkt dat je beste vriendin of iets in haar leven aan het veranderen is.
   Of je voelt aan dat het tijd is dat er iets in haar leven of in haarzelf verandert.

 85. Meirlaen says:

  Ik droomde deze nacht over het ouderlijk huis waar ik vroeger woonde, ik redde mijn hond voor er een ontploffing plaats hield en het huis in brand vloog

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je (onbewust) iets aan het loslaten bent van wat er in de tijd dat je in dat huis woonde gebeurd is.
   Dat je hond erbij was, geeft aan dat dit gaat om een gevoel van teleurstelling of in de steek gelaten worden.

 86. Sandra says:

  Hey Scarlet,
  Wat een verhalen. Heb vele doorgelezen maar kon mijn droom niet terug lezen. Ben benieuwd wat mijn droom betekend.

  Ik was ergens aan het werk. Was met collega’s en probeerde uit te leggen dat we in bepaalde groepen opgedeeld moesten worden. Maar had maar de helft van de info gekregen. Dacht dat velen er vrijwillig aan deelnamen. Dus had me vergist in de hoeveelheid groepen. Werd hierdoor gecorrigeerd door collega’s.

  Uiteindelijk moest ik zelf bij een kampvuur gaan zitten om iedereen warm te houden. Moest met een houtje het vuur steeds meer naar het midden tikken om het vuur aan te houden.

  Er waren veel mensen om me heen maar niemand sprak mij aan. Voelde me in een hoekje gedrukt. En alleen. Toen werd ik wakker van mijn wekker.

  Heb vaak van die kortstondige rare dromen.
  Ben benieuwd naar de betekenis.

  Kijk uit naar je bericht. Dankjewel alvast voor je tijd. Groetjes Sandra

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat je een drijfveer bent door de taken die je oppakt en eigenlijk voor iedereen probeert te zorgen en te motiveren.
   Tegelijkertijd gaat dit niet echt meer, want je gaat over je eigen grenzen heen. Waarschijnlijk speelt dit vooral op je werk.

   1. Sandra says:

    Hoi Scarlet, dankjewel voor deze snelle reactie 🙂 ik kan mij er bijna alle vlakken in vinden. Bijzonder hoe je dit er zo op uit kunt maken.
    Echter zit ik helaas al een paar jaar volledig arbeidsongeschikt thuis. Inkomsten komen vanuit het UWV binnen.
    Waarom denk je dat ik tijdens deze droom dan aanwezig ben bij collega’s?

    1. Scarlet says:

     Dan gaat het juist om de wens die drijfveer te zijn, maar dan op een gezonde manier. 🙂

 87. Ellen says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde vanalles en heel veel maar het eindigde met een brand in mijn vorige dorp. Het begon ergens in een gebouw en daarna vielen overal brandende brokstukken en vatte alle andere gebouwen ook vlam. Ikzelf was op straat en zocht een plek waar ik veilig was voor al dat brandende puin.

  1. Scarlet says:

   Hey Ellen,

   Dit is een droom die aangeeft dat je aan het verwerken en loslaten bent.
   Vooral dingen uit je verleden. 🙂

   1. Ellen says:

    Dankjewel Scarlet Dit klopt zeker wel. Maar toch ook fijn om een goede betekenis te horen.
    Namasté

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 88. Chess says:

  Hi Scarlet,

  Afgelopen nacht was ik in een omgeving met veel mensen om me heen. In de verte zag ik ineens gigantische brandhaarden als de steden in brand stonden en langzaam op ons afkwamen. Zoals de beelden van Australië zeg maar. Met groepen gingen we, niet echt in grote paniek, maar wel met gezamenlijke onrust, onderweg en probeerden te ontsnappen, weg te gaan van het vuur. De mensen “met wie ik was” die een soort van bij me hoorden, gingen in eerste instantie mee en toen ineens bleven ze, bewust achter. Ze wilden daar blijven en we wisten dat we elkaar niet meer terug zouden zien. Het was een emotioneel afscheid vanuit de verte, met begrijpende gebaren.
  Omdat ik niet wist hoelang ik onderweg zou zijn en hoe het allemaal zou aflopen en dat het spoed had, kon ik alleen wat aan kleren meenemen en bedacht me dat ik dus kleren aan moest doen die praktisch waren en ook langere tijd lekker zouden zitten. Toen begon het omkleden in mijn droom, want mijn ondergoed zat niet lekker en al dat omkleden maakte me onrustig en gaf me het gevoel dat het oneindig lang duurde. Het gevoel van ergens heen willen gaan en er maar niet komen.
  Onrustig nachtje

  1. Scarlet says:

   Hey Chess,

   Dat klinkt inderdaad heel erg onrustig.
   Aan de ene kant kan deze droom ook echt een verwerking zijn van al het nieuws uit Australië, maar bepaalde elementen zoals het omkleden geven aan dat er meer onder zit.
   Deze droom geeft namelijk ook aan dat je iets aan het loslaten bent of weet dat je iets beter kunt loslaten, maar dat eigenlijk niet helemaal doet of wilt.
   Je probeert het loslaten als het ware nog een beetje te ontwijken. Dat hoeft trouwens niet erg te zijn natuurlijk.

   1. Chess says:

    Kan ik volledig plaatsen. Dank voor je reactie!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 89. Mima says:

  Hai Scarlet,

  Ik (50) droomde dat ik met mijn vriend (40) met wie ik 2 jaar een relatie mee heb en nu 1 jaar mee samen woon ’s avonds in een random bosveld zat bij een klein romantisch vuurtje. Wij alleen met ons 2-en elkaars handen vasthoudend in het bos op het veldje starend naar de sterren.

  Ineens duwde hij mij van hem af en stonden wij beide op. Ik keek hem vol verbazing aan en vroeg wat er was. Zonder een woord begon hij met smeulende en brandende takken te gooien naar mijn voeten. Uit het niets kwamen er, voor mij volslagen vreemden, hem helpen met het gooien van smeulende en brandende takken naar mijn voeten. Springend en huilend om de hete takken te ontwijken vroeg ik wat hem bezielde. Geen reactie, geen woord.

  Bij ontbijt vertelde ik hem mijn droom en hij zei dat hij dat nooit zou doen en mensen iets zou aandoen die ooit met brandende smeulende takken naar mijn voeten zouden gooien. Dat geloof ik wel, hij is de liefste, rustigste en zachtste man die ik ooit ben tegengekomen.

  Ik hoop dat jij mij kan uitleggen waarom (mijn vriend in) mijn droom in tegenstelling is met zijn “dagelijkse aard.” Alvast dank je wel.

  Mima

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom komt voort uit een angst.
   Het is de angst dat hij je misschien niet wilt of dat hij andere beter/liever vindt dan jou.
   Wanneer dat namelijk echt zo zou zijn, zou dat de grond onder je voeten wegvegen.

 90. Es says:

  Hé Scarlet, Ik heb gedroomd…dat mijn vrouw (Met wie ik nu apart leef) een groot auto ongeluk had met meerdere auto’s…haar auto in brand stond…en erin vastzat…mij belde dat ze er niet uit kon…ze was de hele tijd rustig en legde ondertussen uit wat er aan de hand was en beschreef de situatie…ondertussen stond er muziek op in de auto…Ik was ook rustig en was aan het zingen voor haar: ‘i love you’ en herhaalde dit hele tijd in de telefoon. Ik zei niets meer dan dat, voelde dat ik haar niet kon helpen en de situatie overgave vroeg…Uiteindelijk kraakte de muziek in de telefoon en viel het stil. Ik was onderweg naar haar, stond in file…en toen de muziek stil viel zag ik in verte zwaailichten…

  Ben benieuwd naar wat jouw droomuitleg hierover is. Alvast hartelijk dank ☺️

  1. Scarlet says:

   Hey Es,

   Deze droom geeft aan dat je intuïtief waarneemt dat ze niet genoeg haar eigen ruimte inneemt en zich door anderen, de meningen van anderen of wat zij denkt wat anderen vinden laat leiden.
   Je ziet dat ze hierdoor uiteindelijk opnieuw zal moeten beginnen en ergens is dat oké.
   Jij bent het wat dat aan gaat, uit liefde, steeds meer aan het loslaten.

 91. Jellie says:

  Heehoi, ik droom nu al een paar dagen over boerderijen die in de brand vliegen. De eerste paar keer was het de boerderij van mijn vader. Vannacht was het de boerderij van mijn oom, maar de mensen (clienten en begeleiders) van de zorgboerderij waar ik nu stageloop waren ook aanwezig. Ik kan me niet herinneren of ik de branden wou blussen in de vorige dromen. Ik weet wel dat ik in de droom van vannacht de dieren wou redden.
  In de droom van vannacht reed ik ook op een quad. Ik heb in de droom mensen gewaarschuwd voor de tractors en machines die er rondreden, terwijl ik degene was die op de quad zat. Ik reed op een gegeven moment op de quad en omdat het zo droog was was er erg veel stof waardoor ik helemaal niks meer kon zien. Ik ben toen langzamer gaan rijden tot ik stilstond in de hoop dat het stof dan zou verdwijnen. Het verdween niet en ben ik verder gereden. Toen kwam ik erachter dat het geen stof was maar rook.

  Ik zou graag een verklaring willen hebben voor deze dromen omdat ik al een week lang “hetzelfde” droom.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Deze dromen geven in de basis aan dat het tijd is om je energie/voldoening/voeding op nieuwe plekken vandaan te gaan halen.
   Je laat namelijk dingen achter je, vooral familiethema’s, die niet meer bij je passen.
   Je mag gaan onderzoeken of je een nieuwe weg in wilt gaan slaan die beter bij je past.
   En dat heeft nog de tijd nodig, want niet alles is nu al duidelijk en dat is oké.

 92. LS says:

  Hallo,
  Ik droomde dat ik in mijn slaapkamer (gelijkvloers) was met mijn twee kinderen in mijn ouderlijk huis. Mijn ouders waren niet aanwezig in het huis. De velden buiten stonden in brand en de brand kwam ook onze richting uit. Het gras schoot in brand. De ramen stonden op kier en deed deze dicht. In eerste instantie had ik het idee om binnen te blijven met alle ramen dicht, nadien toch besloten om met de kinderen het huis uit de vluchten. Op straat waren we veilig.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je te maken hebt met een familiethema in je leven.
   Bepaalde gedragingen en patronen die je van je ouders hebt overgenomen en die je kinderen ook hebben.
   Deze hoeven niet eens slecht te zijn trouwens.
   Alleen voel je dat het voor jou wel tijd is om deze los te laten, al is dat spannend, want het voelt veiliger om ze bij je te houden.

 93. Patricia says:

  Hi Scarlet,

  Ik heb deze week 2 keer gedroomd over brand.
  De eerste droom was in onze oude straat waar ik vroeger woonde, ik was in het huis van mijn vroegere beste vriendinnetje en er brak plotseling brand uit door een frituurpan die in brand vloog. Iedereen was in paniek en vluchtte het huis uit. Ik ook, mensen waren verbrand maar iedereen overleefde de brand en we keken op straat toe hoe het huis in brand stond en de brandweer arriveerde. Vervelende droom, maar de droom van vannacht was veel erger.
  Ik droomde dat ik in de groot gebouw was, denk een soort van hotel.
  Er brak plotseling brand uit, op een zolder, er was eerst alleen maar rook en het duurde erg lang voordat er echt brand te zien was. We moesten van iemand die de leiding had onze spullen pakken en zo snel mogelijk weg. Ik kon niet al mijn spullen bij elkaar pakken en eenmaal buiten bedacht me dat mijn zoontje daar ergens in een andere kamer lag te slapen. In blinde paniek was ik hem vergeten. Ik mocht hem niet meer pakken vanwege gevaar en moest het gebouw uitblijven. Toch probeer ik terug naar binnen te gaan, maar ik werd tegen gehouden. Ik probeerde een politieagent te overtuigen met de vraag wat hij zou doen als hij zelf kinderen had en opeens rende ik langs hem af, richting die zolder. Ik duwde iedereen aan de kant, balen brandend stro vlogen langs me heen en kwam onderweg ook mijn moeder en hond tegen. Deze werden gered door de brandweer maar liepen wel brandwonden op.
  Eenmaal bij de zolder aangekomen zat daar midden op een hele grote brandende zolder mijn zoontje, levend, om zich heen te kijken. Heel kalm was hij, ik pakte hem op en vluchtte zo het gebouw uit. Buiten stond iedereen te klappen en huilen. En toen schrok ik wakker..
  Wat een heftige droom, ben er van slag van en vraag me af wat het betekent, zeker omdat ik 2 keer in een week over brand droom.
  Mijn dromen zal altijd vrij gedetailleerd en ik herinner me alles goed.

  Liefs Patricia

  1. Scarlet says:

   Goedemiddag,

   De eerste droom gaat erover dat je relaties/verbindingen uit je verleden aan het loslaten bent, omdat je ruimte wilt maken voor fijne relaties.

   De tweede droom gaat erover dat je ook in het nu verbindingen met andere mensen aan het loslaten of veranderen bent. Er komt meer ruimte voor jezelf.
   Wat echter wel voor jou heel belangrijk blijft is dat de relatie met je zoontje hetzelfde blijft of zelfs beter wordt.

 94. Evelien says:

  Hi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd dat ik ’s avonds in de tuin van de buren allemaal schitterende lichtjes zag. Toen ik wat beter keek zag ik dat het een snoer was met allemaal lampjes die vonkjes gaven. Die vonkjes werden groter en ik zag dat ze op een boom terecht kwamen. Ik wilde de buren waarschuwen, maar toen ik voor de deur stond, kon ik door het raam zien dat de boom al in brand vloog. Op dat moment werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je merkt dat het ergens niet helemaal goed gaat met je buren letterlijk of de mensen om je heen.
   Je wilt ze helpen, want ze verliezen hun kracht en energie, maar weet niet helemaal hoe je dit het beste kunt doen.

 95. Yasmine says:

  Ik had deze nacht een hele nare droom…
  Er zat een rare, onbekende man in ons huis en ik kreeg hem niet zonder hulp van anderen alleen buiten. Hij zat daar al de hele tijd te werken met een computer van mij. Als hij eindelijk vertrok dan wou hij dingen stelen maar dat hebben we kunnen vermijden. Hij had wel slechte bedoelingen met ons en zei wel nog: “wacht maar af wat ik nog allemaal zou kunnen gedaan hebben” en meteen had ik het vermoeden dat hij ons iets erg zou aandoen en dat hij iets geïnstalleerd had in ons huis. Het was dus een kwestie van tijd. Ik ging meteen naar buiten om mijn collega’s een voor een op te bellen en kreeg daar ook hulp voor, om te weten of er van hen nog spullen waren uit het huis die ze zeker niet wouden verliezen.
  Tijdens het bellen, ontplofte (denk ik – ik hoorde enkel een knal, het werd heel zwart en dan zagen we rook) het huis. Ik was in paniek want er waren nog mensen binnen maar ik wist niet wie. Er waren collega’s bij betrokken, mijn broer en grootmoeder, oude klasgenoten.
  Vervolgens wou ik de brandweer bellen maar ik en nog vele anderen wisten het nummer van de brandweer niet meer. Uiteindelijk zei iedereen “133” maar het duurde heel lang voordat ik die juiste cijfers kon intikken…

  Kan u me vertellen wat deze droom betekent?
  Bedankt alvast!

  1. Scarlet says:

   Hey Yasmine,

   Deze droom geeft aan dat je je onveilig voelt in een bepaalde situatie in je leven.
   Omdat collega’s in deze droom zo’n grote rol spelen, zou dat erop kunnen wijzen dat die onveiligheid vooral op werkgebied aanwezig is.
   Je wilt dit loslaten, maar weet niet hoe.
   Het heeft er ook mee te maken dat je ‘bang’ bent voor wat er gebeurt als je meer voor jezelf op zou komen.

 96. L says:

  Hee Scarlett,

  Ik droomde over een tijger.
  Mijn moeder en zus waren er ook bij. We zaten met de tijger in de auto en we gingen kijken of ik daarna met hem samen kon ‘spelen’.
  Ik communiceerde zo mooi met de tijger. Het leek alsof we elkaar zo goed begrepen en het was zo mooi. Mijn zus maakte foto’s en filmpjes van mij en de tijger. Ik was wel een beetje bang soms, omdat je natuurlijk niet weet wat de tijger gaat doen (op het gebied van bijten.) Zodra ik even weg wilde kwam hij naar mij, omdat hij met mij wilde blijven communiceren en gaf mij ook een knuffel.

  Ik ben er nog steeds van aan het bij komen van wat voor mooie droom dit was.

  Van te voren of daarna droomde ik nog een klein stukje over brand. Een huis stond in brand, maar daar gebeurde verder niet veel bijzonders mee.

  Ik ben heel benieuwd wat dit zal betekenen.

  Liefs, L.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je intuïtie en kracht steeds meer wakker worden en dat je er steeds beter mee communiceert. 🙂

 97. Steffi de Leeuw says:

  Hi Scarlet,
  Ik hoop dat je me hiermee kan helpen 🙂

  Ik droomde vannacht dat ik samen met mijn huidige vriend in mijn oma’s tuin stonden. En op de een of andere manier stak hij een tang in brand en gooide die naar binnen, waardoor het gehele huis in brand vloog. Ik verwachtte dit niet en schrok zo dat ik wegrende. (Ook iets met dat hij klaar was met verplichtingen en extra mensen om ons heen?, niet helemaal zeker over die) Vaag herinner ik me dat we samen wegrende en oma ons achterna rende en een ander deel herinnert me dat hij daar bleef en de schuld op zich nam, maar op een heel verantwoordelijke manier. Alleen mijn ouders kwamen om het op te ruimen en bekijken, mijn oom en andere tante niet (mochten niet?) Ik bleef verder rennen en verstoppen via steegjes, gevoel van angst, paniek en verdriet, gevoel van achtervolgd worden. Uiteindelijk ontdekt door een klein groepje mensen, einde.

  Heftige droom wel en begrijp de combinatie van oma in het spel niet zo goed. Ook dat ze zo energiek achter ons(mij?) rende. Geen zichtbare verdriet van de andere om de gebeurtenis, wel boosheid. Alleen ik voelde oa verdriet. Hopelijk kan je me ee beetje helpen. Zeker ook aangezien in werkelijke leven mijn huidige vriend en oma erg goed met elkaar op kunnen schieten, dus was best schokkend dat ik dit droomde.

  Ik hoor graag van je,
  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey mooi mens,

   Dit staat eigenlijk los van je oma. Het gaat er meer over dat je opgemerkt hebt dat je vriend zich steeds meer los wil maken van de meningen van anderen. Hij wil meer voor zichzelf (jullie) doen, daar meer ruimte voor vrij maken.
   Alleen ben jij dus aan het zoeken hoe dat zich gaat vormen met betrekking tot mensen met wie jullie wel een fijne band hebben. 🙂

 98. L says:

  Hoi Scarlet,
  Ik heb vannacht een heftige nachtmerrie gehad waaruit ik met een gil wakker schrok En ik zat rechtop in mijn bed. Ik weet niet waar ik van tevoren over aan het dromen was, volgens mij kwam dit gewoon ineens tussendoor. Het is een nachtmerrie van misschien maar 1 sec maar ik was heftig geschrokken. Het ging als volgt:
  Ik ‘hoor’ het ontvlammen en meteen komt het vuur als een explosie van achteren. Ik ben compleet omringt. Ik voelde ook hitte op mijn rug. Ik was meteen wakker.
  Mijn gevoel zegt dat er verder geen droom omheen zit maar dat dit echt een losstaande nachtmerrie van een seconde is. Ik was ook niet op een specifieke plek Ofzo en er waren geen andere mensen.. Dit is gewoon alles. Ik ben erg geschrokken.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat heftig.
   Dit is meestal een signaal dat je iets probeert te verwerken, dat er iets in je los probeert te komen, maar dat dat niet helemaal lukt.

 99. Olivier de Haan says:

  Hey scarlet

  Ik heb gedroomd dat ik zag hoe mijn vriendin werd vast gehouden door 2 geraamtes en overgoten werd men benzine en op het moment dat ik een aansteker zag vliegen naar haar maakte mijn vriendin mij wakker ze zei dat ik maar bleef roepen hou op laat los en niet doen

  Ik werd geschrokken wakker en durfde minuten niks tezeggen.

  Gr.

  Olivier

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt als een hele nare droom. Waarschijnlijk geeft hij aan dat je waarneemt dat je vriendin zich ergens van los probeert te maken. Tegen iets vecht in haarzelf, maar je bent er (onbewust) nog niet over uit of dit positief is of niet.
   Het kan er ook mee te maken hebben dat je vindt dat ze meer voor zichzelf op mag komen.

 100. Eli says:

  Dag Scarlet, ik droomde vannacht dat ik in een soort gebouw was met veel mensen en er breekt brand uit. Iedereen vlucht maar er waren ook mensen die verbrande of die je hoorde schreeuwen, ik heriner me dat ik mijn spullen probeerde meenemen maar besefte dat het niet ging omdat het stom zou zijn terug naar binnen te gaan. Bedankt voor je tijd!

  1. Scarlet says:

   Hey Eli,

   Deze droom gaat er vooral over dat je jezelf op een gezonde manier probeert los te maken van anderen (en hun mening), maar dat dat niet helemaal lukt.
   Je probeert weer duidelijk te krijgen voor jezelf wat je echt belangrijk vindt.

 101. sean says:

  Hi,

  Ik heb gedroomt over dat me schoenen in brand stonden of al verbrand waren nog na smeulde ik weet het niet meer zo goed.

  Verdere informatie die misschien belangrijk is ze zijn wit en het zijn mijn nieuwste schoenen én ik had ze niet aan mijn voeten ik stond er naast naar te kijken.

  Misschien enig idee?

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom gaat erover dat je nieuwe stappen wilt zetten, stappen die echt bij je passen, maar dat het nog niet helemaal lukt.
   Je mag eerst nog iets loslaten.

   1. sean says:

    Dankjewel!

 102. M says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een game speelde en ik moest bij een soort motor komen om de ronde verder te kunnen winnen. Ik plofte op de motor (wapen) en ik versloeg met de motor een gedaante die ik met het leek wel dat uit de motor kwam een soort web. Wat spiderman heeft om dingen naar zich toe te trekken. Toen ik die gedaante snel uitgeschakeld had moest ik de motor richting de grond richten en vuur opspuwen zodat dat grond deksel soort van omhoog ging. Ik had de ronde voltooid en kwam in een donkere duistere gang. En links van mij zag ik kamers je kon niet zien wat voor kamers het waren maar het vuur laaide daar maar het ging niet naar een andere plek. Alsof het vuur onder controle was maar het ging niet uit. Toen ik naar de andere kamer wou gaan, hoorde ik een draak. En toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dingen te moeten doen of het zou moeten kunnen doen, maar tegelijkertijd voelt het als een hele opgaven.
   Deze droom geeft dan ook aan dat je wat meer rust mag nemen voor jezelf, want nu is alles nog onder controle, maar als de stress nog meer toe gaat nemen, is dat niet fijn.

   1. M says:

    Dankjewel! En ik kan me er helemaal in vinden wat je erover zegt. Want dat speelt ook nu wel in mijn leven. Hartelijk dank!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂

 103. Elke says:

  Ik droomde dat ik buiten was aan het slapen en plots wakker werd en zag dat het weiland en de bomen voor ons huis in brand stond.
  Ik begon te roepen op de buren (maar 3 huizen in de straat en dicht bij elkaar) en thuis dat ze moesten wakker worden.
  Het vuur ging heel snel en sloeg op het huis van de buren (laatste in de rij) en mijn kinderen waren daar aan het slapen.
  Ik probeerde de hulpdiensten te bellen terwijl mijn vriend de kinderen al in veiligheid had gebracht.
  Toen zag ik dat de poezen van de buren er nog waren. Ik probeerde ze samen met mijn vriend te pakken en in een transportbench te zetten; Maar de poezen vonden het niet leuk, het lukte ons wel.

  Ik hoop dat je me hier iets meer over kan zeggen.

  Alvast erg bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom gaat erover dat je (onbewust) op zoek bent naar een nieuwe manier om met anderen om te gaan.
   Je vertrouwen in je vriend wordt namelijk steeds groter en je merkt dat je met hem dingen kunt aanpakken.

 104. Kelsey says:

  Goedemorgen,
  Vannacht droomde ik van een regen met brandende meteorieten.
  Deze kwamen hard op mij en een vriendin af.
  Ik probeerde ons te beschermen voor deze brandende meteorieten en ik verloor daarbij een deel van mijn haar door zo’n meteoriet dat klem kwam te zitten in mijn haren.
  Mijn vriendin overkwam niets.
  Even later was zij weg en liet zij mij achter. Ik belde haar waar ze was en kwam erachter dat ze mij had “vervangen” door een andere vriendin.
  Ik voelde me heel verdrietig om haar en mijn afgebrande haren.
  Ik heb geprobeerd bij een kapper mijn haar te laten fiksen, maar tevergeefs. Extensions kon niet.
  Iedereen om mij heen (onder anderen mijn opa en oma) lachten mij uit omdat ik me aanstelde wat betreft mijn haar, maar ik vond het heel heel erg.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je onbewust merkt dat je over je eigen grenzen heengaat.
   Je heb de valkuil om te veel te doen voor een ander en dat kan ten kosten gaan van jezelf.
   Je hebt daarbij ook het gevoel dat niet iedereen waardeert wat je allemaal doet, maar juist soms vooral zien wat er niet zo goed gaat.
   Dat probeer je allemaal te verwerken in deze droom.

   1. Kelsey says:

    Wauw!
    Dit zet zoveel dingen in een helder licht voor mij.
    Wat fijn dat je reageert en deze inzichten geeft.
    Dank je wel.

 105. B says:

  Goedemorgen,

  Ik heb echt een vervelende nachtmerrie gehad. Ik herinner het me vaag.

  Ik heb gedroomd dat (volgens mij) mijn nichtje (nu pas 3 jaar maar in mijn droom veeeel ouder) of een ander meisje in mijn droom ouder overal benzine gooide en mij liet gooien maar ik dacht dat het water was. Ze was boos. Vervolgens gooide ze een rotje en de hele school begon in brand de staan. Ik zag mezelf toen de school inrennen en ik rende mee met mensen die zichzelf probeerde redden via de gangen maar het einde van de gang stond in brand waardoor iedereen overstuur weer terug rende.
  Ik ging de school in om mensen te redden. Het was echt verschrikkelijk.

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Wat een nachtmerrie!
   Deze droom gaat erover dat je aan het loslaten bent wat je geleerd hebt.
   Dat kan praktisch zijn, maar ook iets als maatschappelijke normen en waarden.
   Misschien heb je de laatste tijd gemerkt dat iemand anders was dan je dacht dat deze persoon was. Zoiets kan ook dit soort dromen veroorzaken.

 106. B says:

  Goedemorgen, bedankt voor je snelle reactie!

 107. Verontruste mama in verwachting van baby nr 3 says:

  Beste Scarlet.
  Ik heb een vreselijke nachtmerrie vannacht. Die is meerdelig en helemaal all over the place. Op 1,5 uur tijd ook. Best intens dus.
  Hopelijk kan u mij helpen.

  Mijn partner en ik woonden in een huis dat in niets op dat van ons leek. Ineens hadden we twee erg grote honden (waar ik helemaal geen fan van ben, ik voel me erg ongemakkelijk bij grote, « agressievere » honden).
  Ineens kwamen er tientallen steenmarters in dit oude huis en mijn partner zei dat hij ze ging vangen, want « kijk hij had al een hele hoop ratten gevangen). {werkelijk walgelijk, dit past totààl niet bij de persoonlijkheid van mijn vriend}
  Ik keek door het raam en zag dat hij onze wagens had verzet (wat ineens wel op het oprit van ons huis was!). Ik weet nog dat ik bij mezelf dacht « oh nee » want ik dacht straks lokt hij de marters en moet mijn wagen hersteld worden. Mijn partner reed hierbij op de oprit van de buurvrouw (waar we niet goed mee overeen komen).

  Momentjes later zag ik dat de honden die marters aan het opeten waren nadat mijn partner ze had gebarbecued. (Dit was ineens op de oprit van het huis waarin ik opgroeide, dit huis kocht mijn vader na de scheiding over. )

  Vervolgens ging ik ineens met mijn wagen het blokje om (opnieuw in de wijk van het huis waarin ik opgroeide). Dit was samen met mijn moeder en oudste zus. Ik herinner mij niets van het rijden maar ineens wou ik parkeren voor alweer een ander huis (mij volledig onbekend). Ineens kon ik mijn handrem niet meer aantrekken en bolde de wagen achteruit. Na een paar tellen kreeg ik mijn handrem weer op. Bij het uitstappen lachten we dit met zn drietjes weg en liet ik de wagen gewoon staan. {Wat ik zo erg vreemd vond!}

  Ineens werd ik wakker in een ander huis met een vergevorderde zwangere buik. (Het leek op het huis waarvan sprake in vorig fragmentje.)
  Er leek rook in de kamer te hangen maar om een of andere reden liep ik rustig naar het raam.
  Ik herinner mij dat ik in mijn droom wakker werd van het geluid van een minivan bij de buren. Ik zei tegen mijn vriend “sowieso dat de buurvrouw de politie heeft gebeld omdat je gisteren over haar oprit reed. Ik ga eens kijken”. Alweer (!) keek ik door het raam en zag een wit busje, dus geen politiewagen. Ik besloot naar buiten te gaan en zag een dame met een van de liefste gezichten die ik ooit heb gezien met de grootste glimlach op haar gezicht, aan haar busje hing een grote water slang (zoals die van de brandweer). En ik vroeg herhaaldelijk? in paniek “is er vuur bij de buren? Is er vuur bij de buren?”(Deze dame antwoordde niet maar om een of andere reden stelde ik ineens de vraag “is er vuur bij ons!?”
  Zonder haar antwoord af te wachten liep ik naar boven, de trap op, en ik zag overal veel wit rook. Het eerste wat ik zag was mijn dochtertje van drie (rug naar mij gedraaid) strompelend de andere kant uit (ik dacht bij mezelf : zo heerlijk strompelt ze uit bed als ze net wakker wordt, wrijvend in haar oogjes, haar haren en hoofdje nog wat in de war). Ze weende ook helemaal niet dus ik had er een eerder “”vredig”” gevoel bij, desondanks dat ik in de grootste paniek van mijn leven was.
  Mijn zoontje van vijf daarentegen deed mijn paniek als een gek tekeer gaan.
  Hij zat ineengezakt op een stoel, hing er half over let zijn arm eigenlijk. zijn ogen waren helemaal weggedraaid hij leek wel… weg. Toen ik hem aanraakte, en lichtjes schudde (zoals ik wel vaker doe snachts om mij te verzekeren dat alles oké is wanneer hij slaapt) glimlachte hij zwakjes, wazig. Ik riep uit volle borst mijn vriend en die reageerde niet. Ik herinner me dat mijn gedachten van kwaad maar erger gingen. Ik dacht niets maar het laatste beeld dat ik had was mijn vriend in bed helemaal verbrand. “Moest wel anders had hij de kindjes hier allang weggehaald”

  Side info ;
  – wij hebben effectief onenuggets met de buurvrouw en ze belde al eens de politie over het snoeien van de gemeenschappelijke haag.
  – ik ben pas heel erg laat gaan slapen nadat ik en mijn partner geluiden in het huis hoorden.

  – ondanks meerdere zwangerschapstesten kon mijn gynaecoloog nog geen zwangerschap bespeuren via inwendige echo. Uit bloedname bleken mijn hcg waarden erg laag en mijn foliumzuur waarden alarmerend laag.
  Ik moet volgende week woensdag terug voor een bloedafname. We hopen gewoon op een erg prille zwangerschap.

  1. Verontruste mama in verwachting van baby nr 3 says:

   Onenuggets moet onenigheid zijn*. Autocorrectie is niet mijn vriend!

  2. Scarlet says:

   Goedemorgen,

   Wat een heftige droom.
   Deze droom is een gevolg van stress op de eerste plaats.
   Het geeft aan dat je op zoek bent naar een veilig plekje om te zijn.
   De ratten, steenmarters en buurvrouw in de droom gaan namelijk over een ding: het gevoel hebben dat er iemand is/mensen zijn, waar je voor op moet passen.
   Dit kan de huidige buurvrouw zijn.
   Het geeft namelijk aan dat het behoorlijk binnenkomt, ook al wil je dat niet.

   Eigenlijk ben je op zoek naar een nieuw begin voor heel je gezin, maar je wilt je vriend daar vervolgens weer geen pijn mee doen.
   Je gunt hem namelijk ook rust.
   Ook merk je dat je zoontje behoorlijk gevoelig is voor alle onrust.
   Waarschijnlijk is de stress versterkt door andere dingen die spelen.

 108. Marquerita says:

  Beste Scarlet,

  vannacht droomde ik dat mijn kleren in brand stond. Op een brandende stapel waren ze naast elkaar gelegd. Drie stukken kleding.
  Op de stapel gelegd door de zus van mijn ex. En toen ik verantwoording aan mijn ex vroeg, zei ze heel kalm, wat wil je dat ik doe. Ik ben toen gaan baden en ben weggegaan, weggelopen.

  Het vreemde was, dat ik bij haar thuis was. Enig idee wat dit betekent. ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je aan het loslaten bent wie je was toen je een relatie met je ex had.
   Waarschijnlijk heb je je toen toch vaker aangepast, vooral aan het hele gezin.
   Het is tijd om dat te laten gaan, samen met bepaalde dingen die gedaan en gezegd zijn die je niet lekker zaten.

 109. Ann says:

  Hoi,

  Heb iets zeer raar gehad… Ik heb nog een zeer vriendschappelijke relatie met mijn ex die het moeilijk heeft momenteel. Hij vertelde me van een droom die hij gehad heeft, een brandend huis en hij liep gewoon binnen met de gedachte dat dat het einde zou zijn… Rond die periode heb ik een droom gehad waarbij ik een brandende woning binnen ga en iemand met zijn benen eruit trek… geen idee wie dit was in mijn droom. Zeer toevallig dat we hierover gesproken hebben… Weet niet goed wat ik hiervan moet denken?
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat hij op zoek is naar een manier om een nieuwe start te maken, maar dat hij dat niet altijd goed op een manier die goed voor hem is.
   Jij behoedt hem op een bepaalde manier om verkeerde keuzes voor zichzelf te maken.
   En blijkbaar pakken jullie dit ook ‘telepathisch’ met elkaar op.

 110. Daphne says:

  Ik was onrustig in de nacht en dit uit zich dan in piekerende dromen.

  Ik droomde dat mijn jongste dochter weer 2 was en ik mij continu zorgen maakte.
  Ik zag gevaarlijke obstakels waar ze continu op af liep.
  Of ik was haar kwijt.
  Het leek erg onrustig.

  Later zat ik op een tribune en we voerden een soort dans uit.
  Ik liep even naar achter en zag in de verte een vuur ontstaan wat zich langzaam uitbreide.
  Ik liep terug om alleen de mensen die ik kende, die er ook aanwezig waren zachtjes te waarschuwen. Ik wilde geen paniek creëren om een grote panische massa te voorkomen. Nu konden wij rustig ontkomen.
  Ik pakte zo veel mogelijk van mijn spulletjes en mijn dochters kleertjes en we trokken naar boven.
  Eenmaal boven zagen we dag het vuur alweer gedoofd was.

  Alvast bedankt.

  Groetjes Daphne

  1. Scarlet says:

   Hey Daphne,

   Deze dromen gaan erover dat je je ook echt een beetje zorgen maakt over je jongste dochter.
   Je ervaart dat ze op sommige vlakken inderdaad nog een beetje kind is. Dat kan natuurlijk heel erg fijn zijn, maar soms ook wat risico’s met zich meebrengen.
   Gelukkig weet je dat dit ook wel weer goed komt.

Leave a comment

Your email address will not be published.