Dromen over vuur en brand

geplaatst op
dromen over vuur en brand

Wat bekent het als je droomt over brand of over vuur? Dromen over vuur en brand staan eigenlijk altijd voor een grote verandering die vaak intuïtief aangevoeld wordt.

Dit betekent dus gelukkig ook dat het niet hoeft te betekenen dat je een groot verlies gaat meemaken, alhoewel deze droom wel voor vernietiging kan staan.
Het gaat dus eigenlijk niet per se om het verliezen van iets, maar juist om het veranderen van iets.

Als je bijvoorbeeld droomt dat iemand in brand staat, is de kans groot dat dat betekent dat je relatie met deze persoon gaat veranderen.
Vaak weet je nog niet helemaal zeker wat er gaat veranderen of hoe dat gaat veranderen. Er zijn dan ook verschillende soorten verandering waar vuur voor kan staan. Bijvoorbeeld:

 • verlichting
 • passie
 • transformatie
 • verlichting
 • verlangen
 • vernietiging

Dromen over vuur: als je zelf in brand staat

Als je droomt dat je zelf in vuur en vlam staat, dan betekent dat dat je emoties de overhand overnemen. Misschien ben je boos en wordt dit in deze droom geuit.
Het kan ook staat voor frustratie of gekwetstheid.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

107 Reacties

 1. Jeroenymus says:

  Beste,

  Ik had vannacht een droom waarbij ik in het vuur stond, maar niet verbrandde. Ik was ergens in een gebouw waar brand was. Ik zag overal vlammen, maar deze deerden mij niet. Het volgende wat ik zag is dat ik buiten stond en een collega mij een foto van de brand liet zien. Diegene wees op een plek in de foto. Daar waren duidelijk de contouren van mijn gezicht en lichaam in te herkennen. Kennelijk had het vuur en de brand mij niet aangetast. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Zoals ik het lees, zit je (onbewust) in een transformatieproces of ervaar je veel emoties. Maar doordat de vlammen je niet deren in je droom, kunnen we stellen dat wat er gaande is eigenlijk heel goed voor je is. 🙂

   De foto geeft wel aan dat het belangrijk is dat je jezelf bewust wordt van wat er in je gaande is.

 2. Fatima boujli says:

  Ik heb gedroomd dat de huis van me nichtje in Brand stonde en ik ben de oorzaak?

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Dit zal waarschijnlijk betekenen dat jij ziet of voelt dat je nichtje meer in zich heeft dan er nu uitkomt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat jij onbewust aanvoelt dat er dingen gaan veranderen in haar leven.
   Waarschijnlijk wil je haar (onbewust) helpen, maar daar is ze nog niet klaar voor.

 3. TimHof says:

  Ik heb gedroomd dat ik & mn gescheiden vader van alles in brand probeerden te steken.

  1. Scarlet says:

   Hey Tim,

   Dat klinkt heel erg alsof je nog wat emoties hebt te verwerken en deze deel je waarschijnlijk met je vader. 🙂

 4. Lisavandijk says:

  ik heb gedroomd dat iemand ons huis in brand steekt en ik en me vader en zusje rennen heel hard weg en overleven het ?

 5. Saida says:

  Ik droomde vannacht dat ik ergens op een kantoor was en mijn ring vatte vlam. Ik deed m af en stopte m in water maar dat stopte het vuur niet. De ring veroorzaakte een groot vuur in dat bedrijf. Nadat het doofde ging ik terug maar er was niets over van mijn ring. Ik was daar met mijn moeder in dat bedrijf.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Saida,

   Dit gaat een stukje over je eigen kracht. Dat er een stukje angst in jou zit voor je eigen innerlijke kracht en je eigen wilskracht. Je bent bang dat je met die kracht dingen van anderen kunt stukmaken en ze kunt kwetsen.

 6. Van der Heide says:

  Goede dag,

  Ik hoop dat u mij uitleg kan geven.

  Ik droomde dat ik in een soort boerderij dat omgetoverd was in eetzaal en boven slaap plekken.
  Ze hadden ook een zolder. (Boerderij was van oude vriendin van me waarmee ik geen contact heb)

  Ik liep naar boven en deze dame stond voor een deur. De deur om naar de zolder te komen. Beneden was het druk met lachende mensen.
  Ik vroeg dat ik erbij mocht en even wilde kijken. Dat mocht niet van haar en ik sloeg de deur open.
  Ik zag dat de zolder in brand stond en zei dat iedereen weg moest. De dame zei dat het niet nodig was omdat de regen buiten het wel zou blussen. Ik keek haar aan alsof ze gek was en riep dat ze moest meehelpen te blussen. Ik zag dat het buiten een paar druppels regende en dat het zonnetje begon te stralen.

  Ik rende. Aar buiten en zei tegen mijn vriend dat ze gek was. Inmiddels waren bijna alle mensen al uit het gebouw.
  Ik zag toen dat er nog twee mensen i. Het gebouw zaten. Omdat ik het dichtst erbij stond rende ik naar het gebouw en lag op mijn buik op de grond. Ik heb mijn arm uitgestoken zodat ik de mensen eruit kon trekken. Zo heb ik twee mensen gered.
  Ik werd daarna wakker.

  Deze droom laat mij niet los en ik snap ditmaal de betekenis niet van mijn droom.

  Graag verneem ik van u dat u mij een uitleg kan geven.

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Wat een heftige droom zeg! Wat ik eruit haal is dat je mensen veel beter aanvoelt dan de meeste andere mensen en dat het in ieder geval belangrijk is om op die ingevingen te vertrouwen.
   Daarnaast mag je een stukje in jezelf onderzoeken of je niet te veel de behoefte hebt om andere mensen te redden. Jij bent niet verantwoordelijk voor iedereen en mensen mogen hun eigen keuzes maken, zelfs als ze daardoor in de problemen komen.

 7. Marianne says:

  Hallo lieve mensen,

  Ik had vannacht een droom over dat ik vuur aan het maken was om licht te krijgen in een grot waar wij met een zeer grote groep (voor mij onbekende) mensen naar binnen gingen, om de grot te verkennen of we er veilig in kunnen overnachten.
  Ook ging ik later in de droom nog zelfstandig parachutespringen.
  Ik vraag mij eigenlijk niet vaak af waar een droom symbool voor kan staan maar deze droom was vrij aanwezig.
  Groetjes Marianne

  1. Scarlet says:

   Hey Marianne,

   Aks ik het zo lees, is deze droom meer een droom waarin je onbewust met jezelf bezig was om je zelfvertrouwen te vergroten. 🙂

 8. Elise says:

  Hey ik heb een droom gehad dat het slecht weer was en mn mama was bezig met een kussen te verven ik riep mama er is daar een brand .en het was in. Het huis naast mn tante .en mn mama was niet in paniek ze ging zelf niet bellen naar de brandweer en ik was bang dat het huis van mn tante in brand zou staan en toen eindigte de droom

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Elise,

   Aangezien huizen staan voor de levens van mensen en de veiligheid van mensen en dat dat een stuk in gevaar was in je droom, betekent dat dat je bezorgd bent over de veiligheid van je tante en andere mensen. Dat je moeder zo reageerde kan betekenen dat je zorgen een beetje onnodig zijn of het kan betekenen dat je het idee hebt dat je moeder niet alles ziet/naïeve is.

 9. Fenna says:

  Hoi,

  Ik heb gedroomd dat ik met een paar “vrienden” in een soort verlaten gebouw zit. Het is er ook schemerig donker en we staan in de keuken. Opeens breekt er hevige brand uit en rennen we allemaal weg voor een ander persoon die die brand heeft gesticht. We weten alleen niet wie dat is. We rennen een soort vrieskast in en doen de deur op slot. Maar er moesten nog twee “vrienden” naar binnen en we doen de deur open. Zodra ik de deur open doe hoor ik 1 specifieke naam, maar ik herken de naam niet. Als iedereen binnen is dan doen we de deur weer op slot en horen we gebonk op de deur. Het vuur verspreid zich meer en meer in de ruimte waar we zitten en daarna werd ik wakker. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Goede avond lieve Fenna,

   Als we het hebben over gebouwen, dan hebben we het meestal over onze basis en vuur staat meestal voor veranderingen. Als we die twee samen nemen, dan ben je misschien bang voor veranderingen in jouw leven en met name binnen je kennissenkring/ vriendengroep. Misschien voel je zulke veranderingen wel intuïtief aan. Is er niet toevallig iemand die ineens voor onrust begint te zorgen?

 10. margriet says:

  Hallo, ik heb vannacht gedroomd dat er een gebouw in brand stond. Ik werd vastgepakt bij mijn hand door een meneer en zo door het gebouw geleid om veilig buiten te komen. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Margriet,

   De meest logische vertaling daarvan zou zijn dat je vertrouwen mag hebben, omdat het allemaal goed komt. Je hoeft niet alles onder controle te hebben. 🙂

 11. Jasmijn says:

  Hallo Scarlet, ik droomde dat ik in mijn vorige woning (5 jaar gelden verhuisd) in de keuken,het gasfornuis weg was maar op die plek was een beginnend vuurtje. Langs de rand van de keuken richting de woonkamer liep een lijn over de vloer van blauw vuur (gas?) dit vuur liep door naar de meterkast. Ik zette de stoppen uit, maar toen kwam er juist blauw vuur uit en een heftigere brand in de meterkast. Ik belde in mijn droom de brandweer maar mee dat ik belde leek het weer uit te gaan. Het vuur kwam toen weer opnieuw en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Het klinkt alsof je emoties uit de tijd dat je daar woonde aan het verwerken bent. De droom zegt ook dat dit eigenlijk gewoon goed gaat en dat je dus al je gevoel er mag laten zijn. Je hoeft niks te doen. Misschien speelt er nu ook iets wat uit die tijd speelde of had je toen/nu het gevoel datje niet overal controle over hebt?

   Fijne dag!

   1. jasmijn says:

    ‘bedankt voor je reactie. Het kan kloppen van die emoties. Ik heb in dat huis behoorlijk wat meegemaakt.

 12. jasmijn says:

  5 jaar geleden bedoel ik

 13. Charlotte says:

  Hallo,

  Ik droomde vannacht dat er een vliegtuig overkwam en daar viel een auto uit. (Het vliegtuig vloog verder en leek er niet verder niet meer toe te doen) Ik wist dat de auto redelijk dichtbij zou neerstorten en de rodvliegende stukken naar ons (medeonstanders) zouden kunnen vliegen dus we probeerden zo ver weg mogenlijk te rennen. De stukken vogen ons toch nog om de oren maar raakten mij niet( weet niet of het de andere geraakt heeft) De hoeveelheid stukken was trouwens we heel erg veel voor auto.
  Ik rende ergens naar binnen omdat ik wilde zien waar het terecht was gekomen en ik een vermoedde had waar het zou zijn. Eenmaal daar zag ik dat de auto dat gebied in lichte laaien had gezet en er allemaal mensen schreeuwend door de vuurzee naar voren wilde rennen. Mij viel op dat ik veel mannengeschreeuw hoorde. Ik wist dat de plek waar ik was het eerste en makkelijkste punt was voor hun om naar toe te rennen om hulp te krijgen. Ik was doodsbang om die verbrande mensen te zien en wilde zsm weg…. toen ik aanstalte daartoe maakte voelde ik me zo slecht maar wist ook dat ik niet meer weg kon dat ik ze tegen zou komen en ze wel moest helpen. Hier hielt mijn droom op ( of werd ik wakker)
  Geen idee wat het betekent maar het laat me niet los…..

 14. Martha says:

  Hallo,

  Geen idee of u hierop reageert maar ik heb zojuist een hele nare droom gehad en het lukt me niet om hem goed te analyseren.
  Ik droomde dat mijn moeder (met wie ik een uitermate goede relatie heb in het echt) een feest voor me organiseerde. Op dit feest waren veel vrienden van me, vooral van mijn middelbareschooltijd, maar ook oud klasgenoten waar ik niet bevriend mee was (totaal niet). Mijn moeder had kaarsjes aangestoken en ik sprak hier mijn twijfel over uit maar zij zei dat het wel goed kwam. Opeens vlogen de kaarsjes allemaal in brand en ontstond er een extreem groot vuur, vlakbij de oud klasgenoten waar ik niet mee bevriend was. Opeens was er een blusser en ik rolde die uit en bluste de brand, met mijn moeder achter me. Steeds als ik dacht dat de brand weg was, riep m’n moeder: “hier is nog vuur!” En moest ik weer achter me blussen. Op Eem gegeven moment werd ik wakker en met een extreem gevoel van angst en het laat me maar niet los… ik snap denk ik het gedeelte wel van die oud klasgenoten en het overgaan naar een andere fase (ik studeer inmiddels al twee jaar), maar het deel met m’n moeder snap ik niet zo goed.. zou het een veranderende relatie betekenen? Want ze staat dus niet in brand…

  Vr. Groet,
  Martha

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Volgens mij betekent je droom juist dat je moeder je helpt om dit stuk uit je verleden achter je te laten en zo verder te komen. Ze helpt namelijk met het veroorzaken van de brand, maar ook met het blussen. 🙂

 15. Gisela says:

  Hallo

  Had een vraagje ik droomde op dag dat het volle maan was dat er kinderen in Brand werden gestoken Door militairen, het was een heel heftige droom werd er ook echt wakker van.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Hoor het graag

  Bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Gisela,

   Dat is inderdaad een hele heftige droom! Het zou eventueel kunnen betekenen dat je te streng voor jezelf bent en daardoor niet echt je gevoelige zelf mag en kan zijn.

 16. Margarithe says:

  Hallo
  Ik droomde vannacht dat er een kerk in brand stond ik bleef er na kijken en vond dat zo erg het bleef maar door branden niemand deed iets en de kerk werd steeds kleiner
  De droom bleef maar in mijn gedachten

  1. Scarlet says:

   Hey Margarithe,

   Is er iets wat aan je eigen gevoel knaagt of ben je juist een nieuwe geloof of levensvisie aan het ontwikkelen? Daar lijkt deze droom namelijk op te wijzen. 🙂

 17. chantal says:

  ik droomde dat ik samen met mijn vriend een deur open deed .en dat de kamer in de bij stond. het rare ervan was we voelde geen angst ofzo. ook niet tijdens de droom
  ik herrindere me later pas op de dag te droom weer ineens. heel apart allemaal. groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Chantal,

   Dat is zeker apart, maar ook heel mooi. Eigenlijk zegt het namelijk dat jullie passie samen of afzonderlijk van elkaar meer tot leven aan het komen is.

 18. Sas says:

  Hai,
  Ik droomde vannacht dat ons eigen huis op allerlei hoeken in de brand stond met veel rook. Maar er was geen extreem hevige paniek. Maar ik riep mn kinderen snel naar buiten te gaan. Mn dochter riep: “Mam, ze staan buiten foto’s van de brand te maken..!”. Ik weet dat ik nog dacht dat ik mn spullen moest redden. Maar miet gedaan. Ik weet dat het uiteindelijk in mn droom een soort vreemde verlichting gaf. Maar niet de verlichting wat ging over dat we gered waren.
  Het was levensecht deze droom. Hopelijk kun je het voor me verklaren.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Sas,

   Deze droom gaat erover dat je je onveilig voelt en de mensen om je heen niet echt vertrouwt. Dat moest even geuit worden. 🙂

 19. Tine68 says:

  Hallo Scarlet, ik heb al enkele jaren gebroken met mijn moeder vanwege emotionele en geestelijke mishandeling in mijn jeugd. Vanacht droomde ik dat ik bij haar op bezoek was. Er waren werklui in haar straat bezig met gasleidingen. Een van de doppen was er af gevallen en mijn moeder wilde deze erop draaien. Ze liep daarheen met een sigaret in haar mond. Ik riep nog dat het gevaaŕlijk was, maar het was te laat. Er was een explosie en haar hoofd stond in brand. Ik werd gillends wakker. Wat kan deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Tine,

   Dit is een dubbele droom. Aan de ene kant is het een uitwerking van de boosheid die je ergens nog steeds naar haar hebt. Je begrijpt ook niet hoe ze de dingen heeft kunnen doen die ze heeft gedaan. Aan de andere kant staat je bezorgdheid over haar die zich ook zo uit.

 20. Silvia says:

  Hoi scarlet, ik schrik net wakker uit en droom waarbij ik vlucht uit het kasteel waar alles in brand vliegt. Het begon in een kerk wat ik samen met mijn dochter voor weg vlucht. Mijn man gaat helpen maar ik moet daar weg. Ik ren samen met haar door ruimtes zalen en noem maar op maar de brand wordt steeds groter en steeds meer gebouwen staan volledig in brand. Ik ben zo bang en sta uiteindelijk omhoog, samen met haar buiten om mij heen te kijken en zie overal vlammen uit de gebouwen komen. Dan schrik ik wakker en voel me vreselijk angstig

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Silvia,

   Deze droom geeft aan dat je zeer oude blokkades aan het loslaten bent. Dit is heel zwaar, zeker omdat je het tegelijkertijd goed wilt doen voor je gezin. De droom geeft ook aan dat je je man meer als steun en toeverlaat mag gebruiken. 🙂

 21. Cherish says:

  Hoi Scarlet,

  Toen ik gisteren in slaap viel droomde ik in een klein half uurtje het volgende.

  Ik maakte samen met de jongen die ik leuk vind een scammings plan. De bedoeling was dat ik met een andere jongen zou daten en op een gegeven moment keihard zou vallen. Zo hard dat er 112 gebelt moest worden. De jongen met wie ik die plan maakte (en in het echte leven leuk vind) zou politie spelen en de jongen met wie ik aan het daten was zijn dure spullen afpakken.

  Maar de echte politie was er al heel snel, maar stonden iets verderop gericht naar mijn huis. Deze stond ineens in brand. Er kwamen super veel vlammen uit het raam en ik riep keihard huilend en erg emotioneel naar mijn ouders. Ik zag mijn vader naar boven rennen. Ineens stond mijn broer achter me en die reageerde gewoon helemaal niet.

  Ik heb geen idee wat dit allemaal betekend. En ik heb ook vaak ‘vertellende’ dromen in het begin van mijn slaap en dan wordt ik wakker binnen half uurtje en dan val ik weer rustig in slaap zonder zo een heftige droom.

  Ik hoop dat je mijn droom begrijpt.

  Liefs,
  Alicia

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Alicia,

   Het is een hele nare droom, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Deze droom is namelijk een uiting van je angst om dingen fout te doen en anderen pijn te doen. Terwijl je ergens wel weet dat je beter voor jezelf op mag komen, maar je maakt je weer zorgen om de gevolgen daarvan.

 22. Elizabeth says:

  Beste Scarlet.

  Ik heb gedroomd dat er brand was op mijn werk. In mijn droom was geen vuur te zien, alleen rook.
  Echter was iedereen in paniek en rende weg om hun spullen te pakken, terwijl ik rustig rende en verward om mijn heen keek.

  Werd angstig wakker en dacht wat als mijn eigen huis in brand staat.
  Ik ben altijd wel bang voor inbraak en brand in mijn eigen huis en dat er wat met mijn dochters gaat gebeuren.

  Wat zal mijn droom betekenen?

  Groet,
  Elizabeth

  1. Scarlet says:

   Hey Elizabeth,

   Volgens mij geeft deze droom aan dat je je niet helemaal lekker meer voelt op je werk. Het is niet heel heftig, maar het beïnvloedt wel hoe je je voelt. Dat kwam er op deze manier even uit.

 23. Margo says:

  Hallo Scarlett,

  Ik droomde dat de middelbare school van mijn dochter in brand stond. Een school waar ik vroeger als kind veel buiten op het plein heb gespeeld. Ik was daar , waarom weet ik niet, en het gebouw stond behoorlijk in brand , zonder twijfel heb ik mijn trui over mijn mond gedaan om zo min mogelijk rook binnen te krijgen en heb kinderen naar buiten gebracht. Ik werd wakker toen iedereen op het plein was, er waren verder geen gewonden. Wat zou de betekenis kunnen zijn.?

  Vr gr Margo

  1. Scarlet says:

   Hey Margo,

   In deze droom laat je een stukje van je verleden los, zodat jullie als gezin weer meer rust krijgen en mooie dingen gaan meemaken. 🙂

 24. Lug-ca says:

  Hallo,

  Ik heb gedroomd dat er overal op mijn lichaam oude teksten verschenen als tattoos en me handen vuur konden sturen en ik vleugels kreeg. En ik zag huizen in brand staan en mensen. Het leek op het einde van de wereld het was eerder een nachtmerrie om tezien omdat ik mijn dromen haast altijd kan besturen.

  1. Scarlet says:

   Hey Lug-ca,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Het lijkt te zeggen dat je op zoek bent naar een nieuw geloof/waarheid of normen en waarden. 🙂

 25. Bonnina says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik aan het autorijden was en in mijn buitenspiegel zag dat er een kleine vlam begon aan de zijkant van m’n deur. Ik kon op tijd uit de auto gaan die daarna volledig uitbrandde. Het heeft me de hele dag beziggehouden. Vooral was ik in mijn droom heel boos dat ik mijn tas en persoonlijke spullen niet had meegenomen naar buiten en dus alles kwijt was.. Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey Bonnina,

   Deze droom gaat over jouw persoonlijke ruimte en dat je die niet genoeg beschermd. Je mag meer voor jezelf opkomen, dat is veel beter voor je.

 26. Joanna Talpe says:

  Hallo Scarlet, hopelijk kan jij mij een verklaring geven voor mijn droom.
  Ik was in een brandend huis, ik probeerde zoveel mogelijk kledij en andere spullen te redden uit de brand. Ik zag geen echt vlammen maar voelde wel de warmte (vloer en muren) en zag een oranje gloed. Iemand zei me naar boven te gaan (en niet om naar buiten te vluchten, wat toch beter zou zijn?) Wie deze persoon was weet ik niet.
  Kan jij me hier meer duiding over geven?
  Bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Joanna,

   Als ik je droom zo lees, zou ik als eerste zeggen dat je minder naar anderen moet luisteren en meer naar jezelf. Je mag meer voor jezelf kiezen, anders ga je er uiteindelijk wel aan onderdoor. 🙂

 27. Bianca says:

  Hey Scarlett,
  Vannacht heb ik gedroomd dat ik in een trein zat met mijn dochtertje en werd gebeld door een collega die zei dat hij in de verte mijn huis kon zien en dat de omgeving in brand stond, en en vlammen aan de zijkant van mijn huis waren. Ik wilde snel naar huis en wist dat mijn oudste zoon ook bijna thuis zou komen uit school om 16.00 uur. Ik werd weer gebeld door de collega die zei dat nu mijn huis helemaal in brand stond. Het volgende moment was ik in ons huis met man en kinderen en moest denken aan al het werk war we hebben gehad om ons huis te bouwen en dat dat toch heel zonde was als dat zou verbranden. Ik zie ons door het raam staan in het huis, we gaan er niet uit ondanks de brand en ik voel dat ons niets kan gebeuren. Wat wil dit zeggen denk je? Alvast bedankt voor je reactie

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Als ik je droom zo lees, vertaal ik hem juist heel positief. Het staat voor een afronding van een oude periode en dat jullie samen met nieuwe leuke energie aan de slag gaan. Het geeft ook aan dat je meer mag vertrouwen op de andere mensen om je heen. 🙂

   1. Bianca says:

    Bedankt voor je mooie antwoord, lief van je dat je reageert. De droomuitleg geeft vertrouwen voor de toekomst.

 28. Anna says:

  Hi Scarlett,
  Vanacht droomde ik dat in een kamer in mijn ouderlijke huis brand uitbrak. Ik redde snel de katten uit het huis en zette m’n familie in de auto. Belde de brandweer maar die kwam maar niet, waar ik me als enige erg druk om maakte omdat ik niet kon zien hoeveel schade de brand aan het huis gaf. Ik had geen tijd om materiële spullen mee te nemen. Bij de brandweer bleven we wachten in een leenauto, ik nog steeds als enige in de stress en zonder info over de brand. De rest bleef allemaal erg relaxt onder dit alles. Ik was bang voor de schade en vond het moeilijk te accepteren dat ik geen spullen had kunnen meenemen. Nu moet ik erbij zeggen dat ik voorafgaande aan deze droom in een vervelende situatie heb gezeten waar ik me erg schuldig over voel. Heel graag wil ik je mening. Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Anna,

   Deze droom geeft aan dat je het idee hebt dat je niet begrepen en gezien wordt. Het is ook een stukje uit het verleden achter je laten, maar daar voel je je heel erg eenzaam bij. Je bent ook bang voor wat er te gebeuren staat of wat de gevolgen van alles gaan zijn.

 29. Anoniem says:

  Hi, ik droomde eerst dat ik boodschappen aan het doen was in de supermarkt. Dit was al een hele onderneming want ik ging 3x terug naar binnen om weer nieuwe dingen te halen (het was al sluitingstijd) en de cassieres waren erg geirriteerd op mij dat ik heel de tijd terug naar binnen ging.
  Vervolgens ging ik naar huis, ik kwam in de tuin van mijn ouderlijk huis en de binnenkant leek meer op mijn huidige woning. Stond alles in vuur en vlam, al de buitenmuren waren een zee van vuur. Ik ging mijn huis in om mijn kat te redden en bleek de brand bij de huizen om mij heen, mijn huis was nog brandvrij. Daarna werd ik wakker…. Ik voel mij droevig nu ik wakker word omdat ik het contact met iemand ben verloren. Hier voel ik mij al een paar dagen droevig over. Ik ben benieuwd naar een nadere verklaring voor mijn droom. Ik hoop dat u mij deze kunt geven.

  1. Scarlet says:

   Hey Anoniem,

   Deze droom gaat over even niet meer weten wat je nodig hebt of wat je moet doen. Het geeft aan dat je even terug moet gaan naar je eigen levensbehoeftes. Je bent namelijk iets aan het verwerken en het gaat veel beter dan je denkt, maar dan moet je nog steeds goed voor jezelf en je lichaam zorgen.

 30. Hanneke says:

  Hanneke
  Ik heb gedroomd ik op grote afstand een enorme vuurzee zag in een prachtig natuurgebied, terwijl ik op ruime afstand mijn hondje uitliet.
  Plots kwam de vuurzee steeds dichterbij en raakte ik bezorgd voor de mensen die aan de rand van het natuurgebied woonden en ik ben hun gaan waarschuwen dat ze hun huizen uit moesten gaan. Toen werd ik wakker met een heeeel zwaar hoofd!

  1. Scarlet says:

   Hey Hanneke,

   Dat is heel intensief. De betekenis is meer dat je de behoefte hebt om mensen te helpen met hun eigen emoties.

 31. Jenna says:

  Ik droomde dat ik mijn smartphone in de hand had.. Ineens ging mijn hoesje in brand.. Ik haalde de hoesje eraf en de telefoon was erg heet.. Ik kneede de telefoon in mijn hand en het vuur stopte vanzelf.. Ik had verder geen brandwonden en mijn telefoon bleef heel. Al die tijd dat het gebeurde had ik geen pijn door het vuur of wat dan ook. Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Jenna,

   Dit betekent dat je veel meer talent hebt om te communiceren dan je denkt en dat je jezelf daarin niet meer mag tegenhouden.

 32. Hannah says:

  Hoi! Ik droomde net dat ik in een zeer hoge flat zat met een groep en mijn beste vriendin. Opeens breekt er brand uit en ik probeer te vluchten maar ik kon mijn beste vriendin niet meer vinden ? Ik riep dr naam heel erg hard maar geen reactie! Uiteindelijk was het mij gelukt om te ontsnappen maar ik kon haar niet meer vinden. Ik vroeg aan dr ex waar ze was maar hem kon het ook niks schelen! Vervolgens kwam ik een oud klaagenootje tegen vertelde t verhaal maar hem kon t ook niks schelen! Ik viel hem toen uit het niets aan omdat ik zo ontzettend kwaad was.

  Weet u misschien wat mijn droom betekend? Dankuwel!

  1. Scarlet says:

   Hey Hannah,

   Volgens mij is dit jouw bezorgdheid om je vriendin die zich hier uit. Waarschijnlijk is zij heel erg aan het groeien en zie jij dat niemand haar echt begrijpt of zich voor haar interesseert. Dit maakt jouw boos en dat moest er even zo uit.

 33. Joël says:

  Hoi ik droomde vannacht dat ik in brand stond, iemand anders ook maar die ging dood volgensmij. Ik wilde me broek uitdoen die in brand stond maar dat lukte niet door me grote lompen schoenen. Een vrouw met een plus deken zij dat ik het over me benen moest leggen en het dan uit zou gaan, ik twijfelde heel even of ik door zou gaan op mijn manier waardoor me voeten Iets verbrand waren geraakt. Uiteindelijk haar advies maar opgevolgd en het dekentje op de vlammen gelegd. Helaas weet ik niet meer wat ze zijn tegen mij. Het is misschien niet heel veel informatie maar misschien weet u toch een beetje wat het kan betekenen. Dankjewel groetjes Joël 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey Joël,

   Deze droom gaat over controle willen hebben en moeten loslaten in je leven. Het is oké om andere dingen te laten doen en je er niet mee bezig te houden. Sommige mensen kunnen ook echt goed en helpend advies geven en jij mag daar veel meer naar gaan luisteren. 🙂

 34. Joël says:

  Heel erg bedankt!

  Fijn weekend gewenst!

 35. Danielle says:

  Hoi!

  Ik droomde dat ik in de kelder van een groot industrieel pand een feest had met vrienden. Opeens klonk er een alarm, wat niemand serieus nam. Ik zei dat ik wel even ging checken. Ik kwam terug en zei, ik heb niks kunnen zien/ruiken, maar ik weet het niet 100% zeker, misschien kan iemand anders checken?

  Iemand naast me is bang. Ik stel haar gerust dat ik niks gezien heb, maar dat we gewoon even willen checken. Want misschien ben ik verkouden en ruik ik niet goed.

  Vervolgens gebeurde er heel snel van alles: degene die zou dubbelcheken doet een andere deur open en daar is een enorm vuur.

  Er ontstaat paniek en angst maar iedereen weet te ontsnappen aan het vuur. Buiten zien we het pand in vlammen opgaan.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dat klinkt alsof je nog te veel afhankelijk bent van anderen en jezelf niet altijd serieus genoeg neemt. Dit is nu ook aan het veranderen en dat is maar goed ook zegt je droom. 🙂

 36. Em says:

  Ik droomde vannacht dat ik in mijn achtertuin zat. Vanaf daar kon ik 3 huizen in brand zien staan. Het was het huis van de opa en oma van mijn oude oppaskinderen en de twee huizen naast hen. Gek genoeg keek ik dus vanuit mijn achtertuin naar drie huizen in een ander straat van het dorp waar ik woon. Het was een hevige woeste brand. De huizen stonden echt van boven tot onder in brand. Door al de ramen zag ik de vlammen een soort van rollen, kolken.

  Ik belde 112 maar werd de eerste keer niet goed doorverbonden. Daarna lukte het wel. Ik was aardig kalm. In eerdere dromen probeerde ik vaker 112 te bellen en dit lukte dan niet wat voor paniek en angst zorgde. Nu was en ben ik nog steeds heel kalm. Wel was ik steeds bezig met de vraag of de opa en oma thuis zouden zijn en het besef en een soort van acceptatie dat ze het dan waarschijnlijk echt niet zouden overleven. Ook was ik bezig met wie er in de andere huizen zouden wonen en ik hoopte dat het geen kinderen zouden zijn.

  Later kreeg ik van mijn buurvrouw te horen dat de opa en oma inderdaad aanwezig waren en beide omgekomen door de brand. Ik was verdrietig maar ook een soort van opgelucht dat ze samen waren gegaan. Ze zijn namelijk al aardig op leeftijd en altijd samen. Ik had er vrede mee.

  1. Scarlet says:

   Hey Em,

   Dit staat eigenlijk meer voor een nieuwe start van jezelf. Je bent bezig met je los te maken van mensen uit je verleden en je minder bezig te houden met mensen die niet zo dichtbij je staan. Dit zorgt voor rust. Eerder was je wel meer bezig met anderen, waar je dus paniekerig van werd.

 37. Anne says:

  Hey Scarlet,
  Vannacht droomde ik dat ik thuis brand rook. Ik liep naar mijn garage en zag in de vloer openingen met daaronder nog een verdieping met daarin brandende voorwerpen. Ik bluste ze, maar de vlammen bleven terugkomen. Toen probeerde ik 112 te bellen, dat werkte niet. Dus ik ging op zoek naar andere telefoonnummers, waar ik maar niet op kon komen. Weer terug naar de garage en opnieuw zelf de vlammen gedoofd, tevergeefs, ze kwamen terug. Vroeg meerdere mensen om hulp, om het nummer dat ik moest bellen, maar werd genegeerd. Ik stond net te bedenken om weer terug te gaan en nog een poging te wagen om de brand te blussen toen ik wakker werd (heel opgelucht)

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Deze droom gaat over jouw gevoel dat je alles alleen moet doen en de angst dat wanneer het er echt op aan komt je niet echt op iemand kunt rekenen.

   1. Anne says:

    Dankjewel!

 38. Niky says:

  Hoi scarlet

  Ik droomde zojuist.
  Ik was in mijn vorige huis samen met mijn ex en we sliepen op een aparte kamer.

  Ik kon niet slapen en hoor in de verte een geluid. Mijn ex hoorde deze na een tijdje ook en neemt aanstalten om te gaan kijken.
  Ik besef me dan opeens dat ik na een alarm zit te luisteren en roep vragend naar mn ex wat dat voor alarm is, ervan uitgaande dat het het inbraak alarm is. ( het is een groot ouder huis)

  Ik stap uit bed om iets aan te trekken. Langs het bed ligt een spijkerbroek en ik wil eigenlijk snel een joggingbroek en shirt uit de kast pakken omdat dat sneller is.
  Ik zit op mn knieën om een shirt te pakken en dan pas voel ik de hitte onder mij, dan besef ik pas dat het het brandalarm is.
  Mn ex is inmiddels beneden in de gang aangekomen. ik roep nog ” het is brand”
  Maar bij mij lijken de vlammen door de vloer te komen en kan ik niet meer weglopen.
  Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Niky,

   Dit gaat puur over het loslaten van je ex. 🙂

 39. Claudia says:

  Hoi Scarlet, ik heb zonet een hele nare droom over vuur gehad een heb geen idee wat het betekent. Ik hoop dat jij me kunt vertellen wat mijn droom mogelijk betekent?
  mijn droom: Iemand die ik niet ken (een jongen met een wat alternatieve ‘gothic’ look) heeft mij wat aangedaan wat ik heel erg vind / boos om ben. En ik besluit vervolgens in deze droom om ‘wraak’ te nemen door het huis waarin hij verblijft in brand te steken. Ik sticht in verschillende kamers en kleine brand met de hoop en verwachting dat deze groter zullen worden. Het huis waarin hij verblijft is het huis van zijn ouders. Ik weet dus dat het niet zijn huis is em zijn ouders niets voor/ aan zijn acties/ handelen kunnen doen, maar besluit toch om verder brand te stichten. Er is overigens niemand aanwezig in het huis. Iedereen is op dat moment weg. Nadat ik in 3 kamers brand heb gesticht, ga ik naar buiten een loop richting mijn auto die om de hoek staat geparkeerd. Met op dat moment komt de jongen terug, vanuit de overkant van de straat waar ook een meer was. In eerste instantie ouds hij in gedachte en zeg ik daarom gewoon hoi tegen hem in de hoop en verwachting dat hij mij misschien niet herkent. Maar dan valt het kwartje bij hem en herkent hij mij en ziet ook dat het huis in brand staat. Ik zet het op een rennen naar mijn auto, die om de hoek staat en hij rent achter mij aan. Ik spring net op tijd in de auto en rij snel weg maar zie vervolgens dat de auto ook vlam heeft gevat em er vlammen vanuit de motorkap omhoog komen en mijn voeten bij de pedalen heel heet worden. Met op tijd rij ik vervolgens door een straat waar het heel veel geregend heeft een die voor een deel blank staat. Ik rij hard dit het water en het opspattende water, dooft vervolgens net op tijd de vlammen onder de motorkap…. dan word ik wakker….
  Ik weet dat vuur ook over boosheid gaat, maar er is niemand in mijn leven waar ik boos op ben…?

  1. Scarlet says:

   Hey Claudia,

   Dank je wel voor je uitgebreide uitleg. Dit gaat inderdaad over boosheid of jaloersie.
   Het kan twee dingen betekenen: je neemt jezelf nog iets kwalijk (je eigen schaduwzijde) en geeft die nog ergens de schuld van.
   Of er speelt wel iets waar je boos over bent, het gevoel dat iets oneerlijk is of er je iets aangedaan wordt wat zo je bewustzijn probeert te bereiken.

   Het gaat in ieder geval duidelijk over je eigen ruimte (letterlijk) en het allemaal goed willen doen.

 40. Johanna says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droom vaak dat ik op zoek ben naar n slaapplek. Ik moet dan door parken bossen steden waar ik nog noit geweest ben.. Ik kom dan in huizen van wildvreemde mensen terecht. Soms zijn daar heel veel kamers waar ik dan n plek moet zoeken.

  Vannacht droomde ik dat ik naar mijn nieiwe huis ging , maar op weg daar naar toe werden er door n aantal mensen allerlei huizen in brand gestoken. Ik fietste heel hard naar mijn nieuwe huis wat aan de rand van de stad was. Toen ik in de straat kwam stonden de huizen erachter al in lichterlaaie…. Tijdens de droom had ik n adrenaline gevoel alsof ik wist dat ik t wel ging redden. Ook riep ik we moetn die brandstichters tegenhouden ipv te vluchten.

  Ik weet soms dat een bepaalde droom niet een alledaagse is.. vandaar dat ik graag uitleg zou willen.
  Groetjes Johanna

  1. Scarlet says:

   Hey Johanna,

   De bossen staan voor de onrust in je hoofd en het zoeken naar wat je werkelijk in je leven wilt. Spiritueel gezien staan ze voor je zoektocht naar je ziel.
   Het lijkt wel te zeggen dat je op zoek bent naar een veilig thuis.
   Daar sluit de brand ook op aan. Een nieuw huis is een nieuw begin en hopelijk voor jou nu een echt thuis.

 41. peggy says:

  beste , ik had vorige nacht ook een nare droom die me niet loslaat. Daar ik slechts heel zelden tot nooit herinner wat ik droom.

  Verhaal ging als volgt. ik was met enkele vrienden ergens op een event buiten. ik ken de plaats niet. het is een sort weide waar de mensen dus rondlopen. Alles ok tot plots een persoon gezicht en lichaam niet herkenbaar een hoopja droog gras in brand steekt . Er komt een sort paniek op de plaats ik zie ook niet meer war mn vienden zijn of zie niet of er gewonden zijn ofzo enkel grdroogde grashopen die in brand schieten en steeds dichterbij me komen. Ik loop ga dus vooruit maar vuur komt sneller en sneller. Op het ogenblik dat vuur naast me komt schiet ik wakker. Weet dus ook niet of ik opbrand of ik ontsnap … zeer verwarrende droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Deze droom geeft aan dat je relaties uit het verleden aan het verwerken bent, zodat je opnieuw kunt beginnen. Waarschijnlijk werd het zo heftig, omdat er bepaalde dingen zijn die je moeilijk vindt om los te laten.

 42. Timo says:

  Hey Scarlet

  De basis van mijn droom was dat ik in een uitvergroot huis zat van mijn vader zijn vriendin die 5 verdiepingen hoog was en ik dit huis als het goed is in de vik wilde steken en mijn moeder hier vanaf wist aangezien ze bij me was.

  Op de 2de 3de 4de en 5de verdieping gooide ik van beneden naar boven lopend benzine. Aangekomen op verdieping 5 ging mijn moeder mijn op de grond gelegde benzine schoonmaken, op dat zelfde moment krijg ik een whatsapp filmpje binnen van mijn vader die met sigaret op de 4de verdieping staat om een lont aan te steken die naar een vat met brandbare stof loopt terwijl hij vastberaden in de camera kijkt, eenmaar naar de 4de verdieping gerend zie ik dat de lont bijna het vat raakt. Nu was ik vastberaden om zo snel mogelijk naar benenden te rennen om mijn vader te vermoorden door hem zelf te laten verbranden in dit huis, maar tergelijkertijd was mijn moeder nog op de 5de verdieping die dan mee zou verbranden als ik naar beneden zou rennen, dus zat ik in een dilemma want die lont naar een vat had hij in mijn gedachten ook op verdieping 3 en 2 neer gezet. Dus of alles optijd onschadelijk maken mijnmoeder redden en mijn vader niet kunnen vermoorden. Of mijn moeder achterlaten en mijn vader optijd tegen komen in het huis en mee laten verbranden
  ( wat ik echt heel graag wilde in mijn droom)

  Door dit dilemma werd ik wakker.

  Sorry voor het lange bericht maar er gebeurde ontzettend veel in deze droom, ik hoop dat het duidelijk te begrijpen is

  Lieve groeten Timo

  1. Scarlet says:

   Hey Timo,

   Een langer verhaal is juist fijn, want dat helpt mij specifieker te vertalen.
   Dit hele verhaal gaat eigenlijk over een boosheid in jou. Je bent ergens nog boos op hem met betrekking op de scheiding en hoe hij in het leven staat. Daarnaast vind je dat je moeder hem probeert te beschermen.
   Jij bent er gewoon klaar mee en wil rust en opnieuw beginnen (met je relaties met hun), maar je hebt het gevoel dat je toch ergens nog moest kiezen tussen de een of de ander. Je moeder staat door haar bescherming tussen jou en je vader in en je vader heeft dit niet door of maakt het niet uit in jouw beleving.

 43. Tinkerbel says:

  Hi Scarlet,

  Ik ben benieuwd of je “iets” kan met deze droom. Hij is warrig en de tijdlijn klopt misschien niet helemaal. Ik heb vanochtend steno wat punten opgeschreven. Het is echt een brei aan beelden. Dit soort dromen heb ik wel vaker, onsamenhangend, chaotisch. Ik droom veel dat ik aan het reizen ben, vakantie (en ja ik ben altijd aan vakantie toe ;)). Ik onthoud ze bijna altijd, maar er zijn “uitspringers”, dit was er een van.
  —————————————————————
  – ik ben in een bos, bij een meertje, het water stijgt (ik voel een beweging, aardbeving?)
  – ik trap deuren in van huisjes, ik kan mijn “mensen” niet vinden, ik roep wel dat iedereen de hoogte moet zoeken
  – ik ren naar een dorp in de buurt, het water stijgt intussen
  – ik wil iedereen zoeken in een gebouw/hotel (ik heb hier een kamer)
  – ik kleed me bijna helemaal uit en ik ren door het hotel, met veel uitgangen en ingangen en zalen
  – iedereen vlucht mee naar boven, ik zie de weekendtas van mama, ik pak kleren van haar
  – in mijn eigen tas zit drinken en eten van xxx (ex1)
  – iemand verteld me dat ik zwanger ben (van xxx (ex2))
  – xxx (ex2) overleden (is niet zo in het echt)
  – boven (in een zaal met ramen rondom) zakt het water weer wat naar beneden
  – ik ga met xxx (vriendin) naar beneden, we gaan mensen zoeken, we kunnen over een randje lopen
  – ze treuzelt, en ze is de verkeerde kant op gegaan, ik word boos en ga terug
  – ik ben weer boven, ik vertel xxx (zus) dat ik zwanger ben, ze vraagt me of ik het ga houden
  – ik weet het nog niet en ze loopt verder
  – ik zie mama, ik vertel haar dat ik haar kleren heb gepakt, en dat wist ze al
  – mensen beginnen plezier te hebben met het water buiten
  – vervolgens vliegt alles buiten in brand (ook water!), alsof de wereld vergaat
  – iedereen, alle mensen enz (ik zie ze echt in vlammen opgaan)
  – ik probeer mensen te waarschuwen, vluchten kan niet
  – enige manier van overleven is als we in een rij gaan staan met buik en ruggen naar elkaar toe
  – allemaal mensen die ik niet ken
  – iemand trekt mij erbij (gaat achter mij staan), en ik voel de hitte (hij zegt nog: hou vol!)
  – wij overleven het en iemand “vraagt” mij boodschappen te doen
  – ik moet 60 pakken koffiemelk halen, en taart (en ik zeg nog dat ik eten en drinken in mijn tas heb)
  – we mogen in het hotel de tussendoor gang nemen naar de winkel, omdat het buiten te rokerig is
  – doe de deur open, het is enorm rokerig
  —————————————————————
  En toen werd ik wakker …

  1. Scarlet says:

   Hey Tinkerbel,
   Er zitten heel veel verschillende elementen in, maar ik ga het proberen juist kort en bondig te vertalen. 🙂
   Er zit namelijk een bepaalde herhaling in betekenissen in.
   Zo is het duidelijk dat jij veel meer los moet laten, want je emoties overstromen met enige regelmaat.
   Je bent ook bezig met jezelf ontwikkelen en met projecten, maar daar moet je meer geduld voor hebben en je minder aantrekken van anderen, want ze hebben invloed op hoe je dingen aanpakt.
   Het is ook tijd om sommige dingen opnieuw in te gaan richten en op te gaan starten. Je mag namelijk (again) veel meer loslaten.
   Je doet ook veel te veel praktisch voor anderen.

 44. Hanne says:

  Ik droomde over een ex vriend van mij waar ik zopas tegen gezegd heb dat het beter was elkaar niet meer te zien en we uit elkaar gegroeid zijn. Laatste tijden zagen we elkaar om de 3 maanden maar behielden we nog veek contact via social media. De woorden om eljaar niet meer te zien heb ik echter al veel uitgesproken maar steeds bleef ik me tot hem aangetrokken voelen en zwichtte ik weer.
  In mijn droom wordt hij beticht samen met anderen als een schakel in een terreurorganisatie. Als straf worden zij levend verband. Ik geef hem nog een hand en voel tranen opkomen, maar hij reageert kort.
  Vervolgens word hij in bramd gestoken bovenop een gebouw aan de overkant van de straat. Maar het lukt niet meteen om hem te doen ontbranden. Iemand zegt me dat get bij sommige, uitzonderlijk trager vlamt omdat ze een ander, dikkere soort huid hebben. Bang afwachtend ontvlamt hij uiteindelijk maar het duurt nog lang eer hij oogebrand is. Hij begint zelfs te lachen en te dansen in dat andere gebouw. Zijn gezicht blijft ook vlammenvrij terwijl er vuur rondom zijn gezicht zijn.
  Ik ben bang ondat het zo lang duurt en ik wil vluchten naar buiten ondat ik schrik heb dat hij naar mij toe komt om me mee de dood in te jagen als wraakactie. Maar mensen waarsxhuwen me dat het veel gevaarlijker is op straat te gaan, dan vind hij me meteen. Dus ik blijf binnen en een beetje later hoor ik dat het voorbij is en hij gestorven is.
  Heel enge droom… Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Hanne,

   Deze zeer nare droom zegt dat je hem aan het loslaten bent. Gelukkig dus een simpele en geen nare betekenis.

 45. Hanna says:

  Mijn dochtertje van zes jaar heeft een aantal keer gedroomd dat de handen van iedereen in brand staan, maar niet die van haarzelf. Betekent dat misschien iets?

  1. Scarlet says:

   Hey Hanna,

   Spiritueel gezien zou dit erop kunnen wijze dat zij helende handen heeft.

 46. Angie says:

  Hey Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat we ergens in een hoog gebouw woonden maar door iets wat er bij ons gebeurde, onstond er plots een brand aan de andere kant van het gebouw (droom ging nog stuk vooraf aan enge dingen waarvoor ik ging weglopen).
  Ik nam gauw spullen van m’n man mee en zoon (horloges?? Ze zijn er gek op en nam ze allemaal mee!!)
  Zij waren in mijn droom al weg en veilig. Ik treuzelde en gong op m’n doodse gemak maar huilde en voelde me alleen. Ik had verdriet want iedereen was z’n woning kwijt door brand en het onze leek net niet in vlammen op te gaan doordat de brandweer op tijd was maar alle andere woningen wel.
  Ik herkende het gebouw helemaal niet en ik huilde nog (snikken vooral zonder tranen) toen ik wakker werd.
  Het gevoel van alleen zijn bleef achter, geluk dat m’n man en zoon veilig waren maar wel schuldgevoel van de brand die door iets bij ons was ontstaan maar dan ergens bij de grote zekeringkast aan het andere kant van het gebouw.
  Niemand kwam om, iedereen was veilig maar ik was de allerlaatste en huilde alleen maar en had alle horloges mee ?’
  Vreemde droom, is er een betekenis voor?
  Mvg, Angie

  1. Angie says:

   Hey Scarlet, heb jij een idee wat het kon betekenen? Heb nog veel over deze droom zitten nadenken. Achteraf nog paar nachten rare dromen gehad.
   Groetjes Angie

 47. Sanne says:

  Wat helpend dit! Fijn om te lezen.
  Ik droomde vannacht dat er in mijn ouderlijk huis brand was (twintig jaar geleden verhuisd). Ik probeerde het te doven maar steeds als ik een vlam uithad ging er ergens anders iets in de fik. Mijn moeder en zussen stonden erbij en keken ernaar. De hond lag op zijn kussen, wat vlam vatte en hij bleef gewoon liggen. Ik raakte in paniek en bleef met mijn handen proberen te redden wat er te redden viel maar het lukte niet. Uiteindelijk haalde de brandweer me uit huis vlak voor alles instortte. Ik werd gillend wakker.
  Iemand enig idee…

  1. Scarlet says:

   Hey Sanne,

   Tegen welke verandering in je leven ben je aan het vechten? Daar gaat deze droom namelijk over. 🙂

 48. Daan says:

  Hallo Scarlet,

  Ik had vanochtend een droom waarin vuur eigenlijk een beetje de basis was van mijn droom. Eerst kwam er heletijd een klein vlammetje in mijn telefoon, hij deed het eerst wel nog maar hij begon een beetje te smelten. Dit gebeurde een aantal keer in mijn droom; dat er een vlam in mn telefoon kwam. En dit ging door tot ie uiteindelijk niet meer werkte. Daarna kwamen er ook af en toe vlammen op mij; op m’n neus en in m’n haar, en toen sloeg ik mezelf om het vuur uit te maken. Het was allemaal niet ernstig, in mn droom voelde ik me ook niet angstig, maar eerder ontwetend. Ik wist niet wat er heletijd gebeurde en waarom ik heletijd vuur zag. Wat zou dit kunnen betekenen? Groetjes, Daan

  1. Scarlet says:

   Hey Daan,

   Deze droom geeft aan dat je te veel energie/aandacht geeft aan anderen, waardoor je te weinig energie overhoudt voor jezelf.

 49. Trudie says:

  Hallo,

  Ik schrok net wakker uit een hele en enge droom… M’n moeder en ik waren op daguitstap. Alles verliep gemoedelijk, we gingen een beetje shoppen, ik kocht een nieuw kleedje.
  Even later zaten we met een groep mensen op een soort boerenkar die getrokken werd door paarden en maakten we een rondrit op de boerebuiten, hobbelig en gezellig.
  Plots zagen we in de verte een oud en bekend gebouw dat op de markt staat in de stad waar ik woon…
  We lachten nog en namen foto ‘s. Het gebouw leek wel in brand te staan. We reden verder…
  Steeds dichter bij. We waren niet echt in het centrum van de stad zoals ik die ken, eerder een soort voorgehucht maar ik daar bleken verschillende huizen brand te hebben gevat.
  Het gebouw dat op de markt in m’n stad staat was veranderd in een toorts en brandde helemaal uit. M’n man en m’n 2 dochters waren thuis, wij wonen op een 4tal straten van het gebouw. Hij kan niet in auto rijden…
  Met paard en kar probeerden we te ontsnappen maar de dikke zwarte rook kwam steeds dichter, ik belde m’n gezin en toen werd ik angstig wakker toen bleek dat ik hen niet kon bereiken…

  Ik ben nogal aangedaan van deze droom…

  1. Scarlet says:

   Hey Trudie,

   Het kan zijn dat er de afgelopen tijd iets is geweest waar je boos om bent geweest en wat je nog niet helemaal verwerkt hebt. Dat kan hier geuit zijn, maar het kan ook zo zijn dat je dingen wilt veranderen binnen de relaties, beetje dingen op wilt frissen. 🙂

 50. Ano says:

  Hey Scarlet,

  Dit zijn 1 van de rare dromen die ik vanacht heb gehad en ik hoop dat jij zult weten wat dit betekent.

  Mijn droom was eigenlijk nog langer dan ik me op dit moment herinnerde. Ik herinner me nog dat ik met een jongen aan het zoenen was in me kamer. (Ben zelf hetero) en vervolgens naar de kamer van mijn zusje ging om tv te gaan kijken. De tv lag op de grond (in werkelijkheid heeft mijn zusje geen tv in haar kamer). Ik zat op de grond met dekens en toen mijn zusje de kamer binnenliep, deed ik alsof ik aan het slapen was. Vervolgens legde zij een telefoon naast mij neer en ze had duidelijk een skype video chat met 3 anderen meisjes op haar telefoon (ik zag 3 meiden op haar telefoon) Zelf liep ze uit de kamer en ging ze vervolgens in mijn kamer in mijn bed slapen. Toen ze de kamer verliet ging ik door met tv kijken en opeens voelde ik warmte om mij heen. Ik kijk om me heen en ik zie kleine vlammetjes brand gespreid over de kamer. (Dit gebeurde allemaal middernacht in de droom) dus wat ik meteen deed is nadenken. Er lag een blusser in mijn kamer dus ik rende naar mijn kamer om het te pakken en mijn eigen kamer was ook helemaal in brand met kleine vlammetjes gespreid over de kamer. Ik gebruikte de brandblusser maar die ging na 2 seconden leeg dus raakte ik in paniek. Ik begon te gaan schreeuwen om iedereen wakker te maken. Ten eerste mijn zusje die uiteindelijk een beetje ging woelen en doorslapen. Ik rende naar de keuken. Ik vulde glazen met water naar alle brand in mijn huis maar dat hielp ook niet dus rende ik naar buiten en toen werd ik wakker. Ik begrijp niet waarom ik iedereen in de brand achterliet want ik heb nog 2 andere zusjes en een moeder en stiefvader.

  1. Scarlet says:

   Hey Ano,

   Dit gaat erover dat je iedereen wat meer aan het loslaten bent en steeds meer op je eigen waarheid en gevoel aan het vertrouwen bent. Het is gelukkig dus niks ergs, maar je bent een beetje aan het zoeken naar je eigen positie ten opzichten van anderen.

 51. alyssa says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde, dat ik met mijn ex vriend (waarmee ik een hele slechte relatie mee had) op een evenement was. Op het evenement leer ik iemand kennen, die aardig is voor me. En vervolgens aangeeft mijn ex (tijdens het evenement partner) te leren kennen. Mijn ex doet net of hij hem niet kent. Terwijl het evenement eindigt, vraagt de voor mij onbekende persoon die ik heb leren kennen of wij nummers kunnen uitwisselen zodat we als vrienden vaker kunnen afspreken. Mijn ex ziet dit en wordt stinkend jaloers. We krijgen woorden en vervolgens staan we in het huis van de onbekende en schreeuw ik naar hem dat hij de brandweer moet bellen want mijn ex gaat zijn huis in brand zetten. Ik hoor hem letterlijk bellen met de centrale en schreeuw nog een keer dat hij nu echt weg moet. Mijn ex is spoorloos verdwenen en ik word opgehaald door mijn ouders en ontsnap. Ja ontsnap letterlijk voor de politie en de brandweer. Dat wordt mij namelijk door mijn collega (die er ineens staat) aangeraden. Omdat ik anders als aanstichter van de brand wordt aangewezen. Ik kijk nog 1 keer om naar het huis en zie dat 1 iemand het niet heeft overleefd. De onbekende. Vervolgens vlucht ik mijzelf naar de auto van mijn ouders en gebaar ik ze dat we echt weg moeten. In de auto vraagt mijn moeder mij of ik haar het verhaal kan vertellen.

  Erg veel en gedetailleerd, maar ik kan mijn vinger er maar niet op leggen waar de verbanden liggen in deze droom en wat het te betekenen heeft.

  Groetjes,
  Alyssa

 52. Fabienne says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb een hele intense droom gehad en het gaat niet perse om vuur maar meer om een explosie. Het was heel moeilijk te onderscheiden van het echte leven. In mijn droom was ik naar me ouders gegaan ze waren gescheiden net als in het echt. Ik was naar me vaders huis gegaan en mijn ouders waren aan het kletsen over Dylan mijn jongere broertje. Me moeder was aan het ratelen over dat Dylan moest gaan werken en dat hij iets gevaarlijk had gedaan ( ik heb geen idee met wat ) en dat daar een explosie uit kon ontstaan dat dat zo dom is. Ik schrok toen wakker en hoorde mijn moeder tegen me broertje zeggen dat hij moest opschieten omdat hij anders te laat komt op zijn werk. Al snel viel ik weer in slaap. Ik droomde dat ik half wakker in me bed lag, maar ik hoorde opeens Dylan van de trap af rennen, me ouders waren helemaal beneden aan het schreeuwen me moeder gilde: “Dylan! Kom naar beneden, laat die telefoon!” Daarna hoorde ik haar roepen: “Fabieenneeee!!?? Fabienne!? Toen mijn vader ook: “Fabienne!? Fabiennee!? Ze waren zo hysterisch en heel angstig, uit angst durfde ik niet meer te bewegen want ik wist dat ik te laat was. Er ontplofte iets onder mij in de badkamer en ik zag de vlammen en explosie door mijn deur heen komen, ik voelde zelfs dat mijn bed omhoog schoot van de druk. Toen ik wakker werd voelde ik me heel angstig en me hart ging tekeer alsof ik net 10 trappen heb opgerend. Ik hoop dat jij mij meer duidelijkheid kan geven Scarlet.

  Liefs,

  Fabienne

 53. Maikel says:

  Ik heb vanacht gedroom dat de huis van mij kinderen in brand was en dat ik mij dochter kan bevrijden maar mij dochter was wel in brand maar ik zag mij andere kinderen niet en ook niet mij ex vrouw kunt u mij hier helpen

 54. Moos says:

  Beste scarlet,

  Ik heb een vraag over mijn droom. Ik heb vannacht namelijk gedroomd dat mijn zus in een oven zat. Ik ben even weggegaan om iets te doen (geen idee wat) en dat ik terug kwam was ze verbrand en kon ik haar in eerste instantie er niet uit krijgen. Dat ik haar eruit had gekregen was zij voornamelijk rood gekleurd en heb ik natte theedoeken over haar heen gelegd. Toen werd ik wakker. Tijdens dat ik dit droomde was ik er van slag en in paniek. Wat kan dit betekenen?

  Hartelijke groet.

 55. Joke says:

  Hoi Scarlet, vannacht gedroomd dat het kasteel/landhuis, waar ik vlakbij woon in brand stond. Ik lag in bed en hoorde de sirenes van de brandweer al loeien. Ik zag een soort van aanbouw; een ronde toren met ramen waar de vlammen uitsloegen. In eerste instantie dacht ik dat er brand was in het verzorgingshuis, dat ook vlakbij het kasteel staat en was al aan het denken om mensen een slaapplek aan te bieden. Maar toen ik uit het raam keek zag ik dat het kasteel/landhuis het was. Terwijl ik opstond, hoorde en zag ik buiten een grote zwarte hond blaffen en dacht; die ga ik uitlaten en dan kan ik zien wat er aan de hand is.

 56. Lissa says:

  Ik droomde dat er een vuur ontstond in de bossen naast ons huis. Het werd groter en groter en ze kregen het niet geblust.
  We moesten allemaal vluchten te voet of met de trein.
  Ik sprong op de trein met mijn familie. De trein stopte ineens en reed de verkeerde richting uit, terug naar het vuur. Iedereen panikeerde. Even later nam hij een andere splitsing terug vooruit maar langs een andere weg.. naast ons zagen we hoog opgestapelde dampende materialen wit in het as. Een bus met mensen in, levend verbrand. Iedereen huilde. Ik ook.
  Eindelijk kwamen we aan in het centraal station. Ik stapte op straat maar was mijn familie kwijt. Een vriendin van mijn mama belde mij opeens om een doodgewoon verhaal te doen. En ik vroeg of ze het niet gehoord had van die enorme brand die maar bleef groeien? Ze zei me van ja maar dat het vuur onder controle was.
  Ik herinner me in mijn droom dat ik blij was zoiets mee te maken en dat ik het jammer vond dat de brand onder controle was.
  Dit laatste vind ik heel vreemd en zelfs sadistisch ? Wat betekent dit ?

 57. Chantal says:

  Goedemorgen,

  Ik was benieuwd of mijn droom ook te voorspellen was.
  Ik stond in vuur en vlam, helemaal doorbrand en kon alleen nog verder leven in het water, heel gek. Ik kon niets zien alleen mensen horen.

  Ervoor was ik op een verjaardag waar ik alleen maar aan t schoonmaken was. Er zat ook geen overgang in naar de brand.

  1. Scarlet says:

   Hey Chantal,

   Wat bijzonder. Wat ik eruit haal is dat je je innerlijk voor aan het wakker maken bent en aan het opruimen bent en het verleden aan het verwerken bent. Alleen is het nu tijd om je emoties ook vrij te laten.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond