Dromen over zwangerschap en zwanger zijn

Posted on
dromen over zwangerschap

dromen over zwangerschapDromen over zwangerschap of dromen dat je zwanger bent, wat betekent dat? Als je droomt dat je zwanger bent, ben je meestal geneigd om te denken dat het een teken is dat je daadwerkelijk in verwachting van een kindje bent.
Meestal betekenen dromen over zwangerschap heel iets anders. Voor de een zal dit heel jammer zijn om te horen, terwijl de andere er heel blij mee is.

De symbolische betekenis van dromen over zwangerschap

Dromen dat je zwanger bent betekent dat je bezig bent met het ontwikkelen van iets nieuws. Of het nu iets ontwikkelen in jezelf is of een project waar je mee bezig bent. Dat kan allebei.
Het kan ook betekenen dat je een nieuwe fase van je leven ingaat en nieuwe ervaringen gaat opdoen.

Als je droomt dat je ook bevalt, betekent dat dat de ontwikkeling compleet is of dat er een fase al is afgerond. Je staat niet meer aan de start van iets, want de voorbereidingen zijn klaar. Het kan zijn dat je nu de volgende fase in gaat of helemaal klaar bent.

De wens om zwanger te worden

Net als met alle dromen, kunnen dromen over zwanger zijn ook betekenen dat je de behoefte hebt aan een eigen kindje. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je net iets gehoord hebt over zwanger zijn van een vriendin of op het nieuws.
Dan is de kans heel groot dat jouw droom niets meer is dan het verwerken van deze informatie.
Het is dus even goed opletten wat voor jou het beste aanvoelt. 🙂

 • Share

2 Comments

 1. Denise says:

  Goedemorgen Scarlett, wil je mij helpen mijn droom te vertalen ?

  Ik ben in een slaapkamer ik woon bij mijn ouders.. maar dit is een ander huis als waar ze echt wonen. Dan komt een jongen binnen met rood krullend haar. Hij is klein en heel wit en springt op mijn bed.. hij zegt ik ben hier niet maar heel even snel.. hij geeft me een kus op mijn mond. En luisterd naar mijn buik.. hij zegt laat me met de baby praten… ik zeg nee sssst niemand mag weten dat ik een baby in mijn buik heb. Hij rent naar buiten en ik ren achter hem aan. Buiten zijn heel veel mensen. Er komt een trein aan en ik zie hem weg rennen en achterom kijken en schreeuwen naar mij ik kom terug ga naar huis. Ik draai me om en denk waar is mijn huis ? Ik heb mijn telefoon niet bij me. Dan wordt er geroepen rennen !!!! Er worden touwen gegooid en de trein die met snelheid gereden wordt komt vast te zitten in de touwen en iedereen trekt aan de touwen. De trein komt tot stilstand. En dan komen er allemaal paarden met politie mensen erop ze rennen erdoorheen en slaan mensen weg met de knuppels. Ik roep nee ik ben alleen de weg kwijt ik ben zwanger. Maar ze slaan en slaan. Ik loop een huis binnen. Ik vertel aan de vrouw dat ik naar huis moet mijn huis staat op astroy nummer 111. Haar man komt naar beneden en zegt ik moet eten halen op de astroy maar dan ben je ver van huis. Dus ik zeg dat kan niet want ik heb niet ver gelopen… het moet hier dichtbij zijn. Nee zegt de man je bent goed verdwaald… de astroy is in het centrum hier ver vandaan. Toen dacht ik nee ik woon niet in het centrum.. ik kom nooit meer thuis zonder telefoon.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is een droom waarin geuit wordt dat je je geblokkeerd voelt door andere mensen en waarschijnlijk ook een stuk door hoe dingen lopen.
   Je wilt stappen zetten, hebt best wel een idee van wat je wilt doen, maar het komt niet echt van de grond hierdoor.
   Onbewust weet je niet helemaal wat nu de beste volgende stap is om te zetten.

Leave a comment

Your email address will not be published.