Dromen over zwangerschap en zwanger zijn

Posted on
dromen over zwangerschap

dromen over zwangerschapDromen over zwangerschap of dromen dat je zwanger bent, wat betekent dat? Als je droomt dat je zwanger bent, ben je meestal geneigd om te denken dat het een teken is dat je daadwerkelijk in verwachting van een kindje bent.
Meestal betekenen dromen over zwangerschap heel iets anders. Voor de een zal dit heel jammer zijn om te horen, terwijl de andere er heel blij mee is.

De symbolische betekenis van dromen over zwangerschap

Dromen dat je zwanger bent betekent dat je bezig bent met het ontwikkelen van iets nieuws. Of het nu iets ontwikkelen in jezelf is of een project waar je mee bezig bent. Dat kan allebei.
Het kan ook betekenen dat je een nieuwe fase van je leven ingaat en nieuwe ervaringen gaat opdoen.

Als je droomt dat je ook bevalt, betekent dat dat de ontwikkeling compleet is of dat er een fase al is afgerond. Je staat niet meer aan de start van iets, want de voorbereidingen zijn klaar. Het kan zijn dat je nu de volgende fase in gaat of helemaal klaar bent.

De wens om zwanger te worden

Net als met alle dromen, kunnen dromen over zwanger zijn ook betekenen dat je de behoefte hebt aan een eigen kindje. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je net iets gehoord hebt over zwanger zijn van een vriendin of op het nieuws.
Dan is de kans heel groot dat jouw droom niets meer is dan het verwerken van deze informatie.
Het is dus even goed opletten wat voor jou het beste aanvoelt. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen