Edelstenen voor je heiligbeenchakra

Posted on
edelstenen heiligbeenchakra

Edelstenen die je helpen je heiligbeenchakra in balans te brengen. Je heiligchakra is het chakra is dat verbonden is met er mogen zijn. Jij mag er helemaal zijn. Wat je voelt mag er zijn en ook al je gedachten mogen er zijn.
Je hoeft ook niet perfect te zijn of volledig geheeld te zijn. Je bestaansrecht heb je al, die hoef je niet te verdienen.
En je mag ook je eigen ruimte helemaal innemen. Je hoeft je niet te bewijzen of een examen te behalen om dat te mogen doen.

Het heiligbeenchakra is dan ook een chakra dat best veel aandacht kan vragen als je worstelt met streng zijn voor jezelf en perfectionisme.
Zelfacceptatie is dan ook iets wat hoort bij dit chakra.

Edelstenen voor je heiligbeenchakra

Er zijn een aantal prachtige edelstenen die je kunnen helpen je heiligbeenchakra meer in balans te brengen. De fijnste edelstenen die je daarbij kunnen ondersteunen zijn: carneool, oranje aventurijn en oranje calciet.

Carneool

Carneool is een hele fijne steen voor als je wat sensitiever aangelegd bent.
Het is namelijk een edelsteen die niet alleen helpt je heiligbeenchakra in balans te brengen, het is ook een steen die helpt je zelfvertrouwen te vergroten.
Daarbij heeft deze edelsteen een hele sterke activerende energie. Carneool helpt je in beweging te komen en de dingen te doen die goed voor jou zijn.
Daarnaast is het ook een edelsteen die je creativiteit activeert. Hij helpt je ‘out of the box’ te denken en van alles en nog wat te creëren.

Oranje aventurijn

Oranje aventurijn is meer een rustbrenger. Deze edelsteen helpt je wat meer te ontspannen en te landen. Het is een steen die je helpt niet zoveel te hoeven van jezelf. De druk mag er vanaf. Dat geldt zowel voor tijdsdruk als de druk om dingen goed te moeten doen.
Deze steen past dan ook echt het beste bij de woorden: ‘je mag er helemaal zijn zoals je bent.’

Oranje calciet

Ook oranje calciet is een van de edelstenen die je helpen je heiligbeenchakra in balans te brengen.
Deze steen heeft echter de zachtste energie van de drie edelstenen.
Het is vooral een edelsteen die je helpt jezelf te accepteren zoals je bent. Daarin lijkt het dus ook op de energie van de oranje aventurijn.
Calciet is echter wat meer op het gevoelsniveau gericht, waar aventurijn wat meer op de algemene ontspanning gericht is.
Calciet werkt dan ook minder in op het mentale niveau dan een aventurijn dat doet.
De energie van deze steen is veel meer bezig met het losmaken van onzekerheden en angsten die je over jezelf kunt hebben.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.