Edelstenen voor het sterrenbeeld waterman

Posted on
edelstenen waterman sterrenbeeld

Een waterman is creatief, vindingrijk en open-minded, maar dit sterrenbeeld kan soms afstandelijk en eigenwijs overkomen. Dat maakt amethist, aquamarijn, granaat en maansteen fijne edelstenen voor het sterrenbeeld waterman.

De beste edelsteen is de edelsteen die jou een goed gevoel geeft. De steen die je aanspreekt en aantrekt.
Maar, soms wil je gewoon even weten welke edelsteen het beste bij jouw sterrenbeeld past. Of je zoekt een steen die past bij het sterrenbeeld van iemand anders.
Laten we daarom eens kijken naar de edelstenen die passen bij de waterman.

De belangrijkste kenmerken van het sterrenbeeld waterman

 • Innovatief: watermannen staan bekend om hun vernieuwende ideeën en creatieve oplossingen. Ze denken vaak buiten de gebaande paden en brengen frisse perspectieven in elke situatie.
 • Onafhankelijk: mensen met het sterrenbeeld waterman hebben een diepe behoefte aan onafhankelijkheid. Ze zijn zelfredzaam en houden er niet van om beperkt te worden door traditionele normen of verwachtingen.
 • Intellectueel: watermannen hebben een sterke intellectuele nieuwsgierigheid. Ze zijn vaak betrokken bij intellectuele discussies en hebben een voorliefde voor abstracte concepten.
 • Humanitair: een opvallend kenmerk van Watermannen is hun humanitaire instelling. Ze zijn vaak betrokken bij sociale oorzaken en streven ernaar de wereld een betere plek te maken.
 • Open-minded: watermannen staan bekend om hun ruimdenkendheid. Ze staan open voor nieuwe ideeën en zijn vaak vooruitstrevend in hun denken.
 • Vriendschappelijk: ondanks hun neiging tot enige afstandelijkheid, bouwen watermannen vaak een breed scala aan sociale contacten op en waarderen ze diepgaande, intellectuele vriendschappen.
 • Afstandelijk: in hun streven naar onafhankelijkheid kunnen watermannen soms als afstandelijk of onthecht worden waargenomen, vooral in persoonlijke relaties.
 • Koppig: hun sterke overtuigingen kunnen soms leiden tot koppigheid, wat het moeilijk maakt om van mening te veranderen of compromissen te sluiten.
 • Onconventioneel: watermannen zijn vaak onconventioneel in hun benadering van het leven, wat kan leiden tot conflicten met meer traditionele of conservatieve mensen.
 • Emotionele afstandelijkheid: watermannen kunnen soms moeite hebben om hun emoties te uiten, wat kan leiden tot een zekere emotionele afstand in relaties.
 • Idealisme: hun streven naar een ideale wereld kan leiden tot een mate van ‘over-idealisme’, wat soms resulteert in teleurstelling als de realiteit niet aan hun hoge verwachtingen voldoet.

De edelstenen voor de waterman

Het is dan ook niet vreemd dat er verschillende edelstenen bij de waterman passen. Er zijn altijd meerdere stenen die bij een sterrenbeeld kunnen passen.
En, het zou me ook niks verbazen dat er verschillende meningen zijn over welke edelstenen bij dit sterrenbeeld past.
Bij het uitkiezen van de edelstenen voor de waterman, heb ik me gericht op het voeden van de creativiteit en de (zelf)acceptatie van dit teken.

Amethist

Amethist is de edelsteen met de sterkste rustgevende energie. Het is ook een edelsteen die je helpt iets beter te aarden.
Deze edelsteen kan (energetisch gezien) dan ook helpen om meer te omarmen wat er is en om het eindeloze denken en analyseren tot rust te brengen.
Dat helpt vervolgens om de ideeën die goed voelen om te zetten in concrete actiepunten en daar iets moois mee te doen.

Aquamarijn

Deze edelsteen helpt om nieuwe ideeën op te doen.
Het voedt de creatiekracht die helpt om plannen uit te voeren en dromen waar te maken.
Het is daarbij ook een energie die inwerkt op het keelchakra.
Daar helpt het blokkades die je tegenhouden te communiceren weg te halen.
Het helpt ook om kennis en inzichten op een heldere manier over te dragen aan anderen.

Granaat

Granaat heeft een energie die je helpt los te komen van belemmerende overtuigingen en overlevingsmechanismes om voor een leven die kiezen die echt bij je past.
Een leven vanuit stabiliteit, aarding en liefde met een grote dosis nuchterheid.
Er zit een sterke ‘ik doe dit vanuit mijn hart’ energie onder.

Maansteen

Deze edelsteen helpt je deze gevoelens te omarmen met heel veel liefde.
Daarnaast stimuleert deze steen onze vrouwelijke en sensuele kanten.
Je mag zacht zijn, je mag op een gezonde manier verzorgen. Je mag dansen.

Maansteen helpt je dan ook de witte heks in jezelf naar boven te halen. Het versterkt de magie die je al in je hebt.
Hierdoor heeft deze steen ook een positieve invloed op je paranormale gaven.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.