Tijdslijnen: een interessant fenomeen om spiritueel naar te kijken

Posted on
tijdslijnen

Er zijn onderwerpen waar we vanuit spiritueel oogpunt eindeloos over kunnen filosoferen. Tijdslijnen is zo’n onderwerp.

Als we spiritueel naar dit fenomeen kijken, dan zien we als eerste dat ons gezamenlijke leven op aarde niet helemaal vastligt.
Er zijn allerlei verschillende scenario’s en uitkomsten van situaties mogelijk. Ergens lijkt het er ook op dat we van scenario en dus van ‘tijdslijn’ kunnen wisselen.

Tijdslijnen en zielspaden

Dit lijkt dus heel erg op zielpaden. Alleen is een zielspad puur van jou alleen. Dat is jouw persoonlijke pad.
Mijn persoonlijke visie hierop is dat we ons leven kunnen vergelijken met een soort treinreis van onze geboorte naar onze terugkeer naar huis.
Onze ziel heeft voor ons vastgelegd dat we bepaalde stations passeren in ons leven. Maar, van station naar station zijn er verschillende routes mogelijk.
De keuzes die we zelf als mens in dit leven maken, bepalen welke route en daarmee welk pad we nemen.

Als we die theorie aanhouden, dan zijn tijdslijnen dus universele routes. Alsof we allemaal in dezelfde trein zitten en onze gezamenlijke keuzes de tijdslijn bepalen die we volgen.

Het Mandela Effect

Er zijn meerdere dingen gebeurd in de wereld die we kunnen koppelen aan het bestaan van tijdslijnen.
Een van de bekendste dingen is het Mandela Effect.
Dat is de naam van een heel bijzonder fenomeen.

Nelson Mandela is gestorven in 2013, maar er zijn ongelofelijk veel mensen die zich helder kunnen herinneren dat hij gestorven zou zijn in 1980 in de gevangenis.
Voor hun was het nieuws van zijn overleden in 2013 heel bizar, want ze waren er volledig van overtuigd dat hij al overleden was.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden.
Een van de minder bekende daarvan is een gezamenlijke herinnering van een grote groep kinderen in 2001.
Zij waren ervan overtuigd dat ze een aflevering van Dragon Ball Z (een animatieserie) aan het kijken waren en dat deze onderbroken werd door het nieuws over de aanslag op de Twin Towers.
Echter zou de aflevering die ze zich herinnerde nooit uitgezonden zijn.

Een wetenschappelijke theorie

Tijdslijnen is een spirituele theorie die we hier dus mee kunnen verbinden, maar er zijn net zo goed wetenschappelijke theorie die interessant zijn om te onderzoeken.
Bijvoorbeeld de theorie dat onze hersenen de gaten in onze herinneringen opvullen met andere dingen.

Dus, bijvoorbeeld dat een aantal kinderen zich onbewust niet konden herinneren waar ze op het moment waren dat ze het nieuws van de aanslag hoorde.
Als dan een klasgenootje antwoordde dan hij die animatieserie aan het kijken was, dan gebruikte de hersenen dat als opvulling voor de ontbrekende herinnering.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

3 Reactie(s)

 1. Belinda Rozema says:

  Lieve Scarlett

  bijzonder mooi en magisch ⭐️

 2. Karin says:

  Ow ja, herkenbaar. Mijn moeder belde me eens met de mededeling dat een oude buurman van ons gevonden was in de rivier. Ik dacht; “ze houdt me voor de gek, dit wisten we toch allang…hij is 6 jaar geleden al gevonden”. Ik wist even niet wie wie nou voor de gek hield.

  1. Scarlet says:

   Dat is zo bizar om te ervaren.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.