Edelstenen voor het sterrenbeeld boogschutter

Posted on
edelstenen boogschutter

De boogschutter is optimistisch, avontuurlijk en direct. Dat maakt aventurijn, sodaliet en citrien fijne edelstenen voor de boogschutter.

De beste edelsteen is de edelsteen die jou een goed gevoel geeft. De steen die je aanspreekt en aantrekt.
Maar, soms wil je gewoon even weten welke edelsteen het beste bij jouw sterrenbeeld past. Of je zoekt een steen die past bij het sterrenbeeld van iemand anders.
Laten we daarom eens kijken naar de edelstenen die passen bij de boogschutter.

De belangrijkste kenmerken van het sterrenbeeld boogschutter (22 november en 21 december)

 1. Optimistisch: boogschutters staan bekend om hun positieve kijk op het leven. Ze zijn vaak zonnig en kijken naar de heldere kant van de dingen.
 2. Vrijheidslievend: mensen met het sterrenbeeld boogschutter hebben een diepgaande behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. Ze houden ervan om hun eigen pad te ontdekken en voelen zich snel beperkt door regels, verplichtingen en verwachtingen.
 3. Avontuurlijk: boogschutters zijn van nature avontuurlijk. Ze gaan graag op ontdekkingstocht. Ze hebben dan ook vaak een een liefde voor reizen en het verkennen van nieuwe culturen en filosofieën.
 4. Filosofisch: boogschutters zoeken vaak naar het doel van het leven en kunnen zeer geïnteresseerd zijn in filosofie, religie en verschillende levensvragen.
 5. Oprecht en direct: boogschutters staan erom bekend dat ze recht door zee zijn en hun mening zonder veel omwegen uiten. Dit kan soms wat bot ervaren worden door anderen.
 6. Intellectueel en leergierig: ze hebben ook een natuurlijke nieuwsgierigheid. Dat samen met hun filosofische aanleg, maakt dat ze vaak veel kennis hebben. Dit is vaak kennis die niet binnen het gewone onderwijssysteem te vinden is. Naar school gaan vinden ook zeker niet alle boogschutters even leuk. Dat kan voor hun gevoel namelijk aan alle kanten te beperkend zijn.
 7. Ongeduldig: hun enthousiasme en honger naar nieuwe ervaringen kunnen boogschutters soms ongeduldig maken, vooral als zaken niet snel genoeg gaan naar hun zin.
 8. Humoristisch: een goed gevoel voor humor is vaak een kerneigenschap van dit sterrenbeeld. Ze genieten van goede grappen en kunnen ze zelf ook vaak goed maken.
 9. Onafhankelijk: boogschutters zijn zeer zelfvoorzienend en zelfstandig. Dat is ook verbonden met hun behoefte aan vrijheid en de behoefte om zelf hun eigen beslissingen te kunnen nemen.
 10. Niet-conventioneel: dit sterrenbeeld is vaak niet bang om buiten de normale paden en patronen van de maatschappij te treden. Het is niet ongebruikelijk dat ze een andere route volgen dan de rest.
 11. Overmoedig: hun zelfvertrouwen en moed kunnen ze soms ook iets te overmoedig maken, waardoor ze risico’s nemen voordat ze alle beschikbare informatie goed doorgenomen hebben. Het kan soms lijken alsof boogschutters eerst doen en dan denken.

De edelstenen voor de boogschutter

Het is dan ook niet vreemd dat er verschillende edelstenen bij boogschutters passen.
En, het zou me ook niks verbazen dat er verschillende meningen zijn over welke edelstenen bij de boogschutter past.
Bij het uitkiezen van de stenen voor dit sterrenbeeld, heb ik me gericht op het brengen van rust in de onrust en het vergroten van de positiviteit van dit teken.

Amethist

Amethist is de edelsteen met de sterkste rustgevende energie. Het is ook een edelsteen die je helpt iets beter te aarden.
Deze edelsteen kan (energetisch gezien) dan ook helpen om wat meer rust te brengen in die behoefte aan avontuur en in die ongeduldigheid.
Dat helpt vervolgens ook weer om goed overwogen keuzes te maken.

Aventurijn

Aventurijn is ook een rustgevende edelsteen.
De energie van deze edelsteen helpt echter meer rust te vinden in je eigen pad. Hij helpt je terug te gaan naar je eigen natuur en je te focussen op je eigen pad.
Met heel veel rust, mag je je eigen route volgen.

Citrien

Citrien is een edelsteen waarvan de energie warm en voedend is.
Het is een edelsteen die positiviteit voedt, zowel in je hoofd als in je buik. In je gedachten en in je gevoelens.
Het is ook een edelsteen die je helpt je zelfvertrouwen te vergroten.

Sodaliet

Sodaliet is in mijn ogen de edelsteen van de zelfvertrouwen.
Deze steen geeft je inzicht in jezelf en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent.
Je bent goed zoals je bent en kunt rustig op jezelf vertrouwen. Je mag jezelf respecteren.
sodaliet helpt je geduldig met jezelf te zijn en je kracht te vergroten.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.