Edelstenen voor je hartchakra

Posted on
edelstenen hartchakra

Je hartchakra is je vierde chakra. Dit chakra heeft alles te maken met liefde. Het is verbonden met zelfliefde, liefde geven, liefde ontvangen en universele liefde. De edelstenen die horen bij je hartchakra horen hier dus ook allemaal bij.

De kleur die bij het hartchakra hoort is de kleur groen. De stenen die bij dit chakra horen zijn echter niet allemaal groen. Er zitten bijvoorbeeld ook roze stenen tussen, zoals de rozenkwarts.
Wat ze echter wel allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal je op de eerste plaats helpen meer tot rust te komen en meer van jezelf te gaan houden.
Hoe meer je namelijk van jezelf houdt, hoe makkelijker het is om andere liefdevolle verbindingen in balans te brengen.
Het is makkelijker om niet te veel weg te geven als je jezelf meer waardeert.
Het is ook makkelijker om jezelf open te stellen voor liefde, om liefde te ontvangen, als je jezelf liefde waardig vindt.
Ook hier begint alles dus weer bij jezelf en je eigen proces.

Edelstenen voor het hartchakra

Edelstenen die bij het hartchakra horen zijn onder anderen rozenkwarts, groene aventurijn, rhodoniet en jade.
Allemaal stenen die inwerken op liefde en helpen ze je je hartchakra in balans te brengen, maar toch allemaal net een andere focus hebben binnen dit gebied.

Groene aventurijn

Groene aventurijn legt de aandacht op rust. Tot rust komen en tot jezelf komen. Weer terug naar je eigen basis en je eigen natuur.
Als je namelijk ontspant en weer tot jezelf komt, gaat het vanzelf allemaal meer stromen.
Als je ontspant, zie je weer wie je werkelijk bent. En daar hoort heel veel (zelf)liefde bij.

Jade

Jade is de steen van de harmonie en van het geluk. Deze steen helpt je te kiezen voor de dingen die je gelukkig maken, want dat ben je waard, dat verdien je. En dat helpt je ook weer om nog meer geluk (en liefde) aan te trekken.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is echt de steen van de liefde. Dat is waar deze steen volledig op inwerkt. Het is een steen die je helpt meer van jezelf te gaan houden. Rozenkwarts helpt je op een gezonde manier, zonder over je eigen grenzen heen te gaan, liefde te geven. En deze edelsteen helpt je liefde te ontvangen. Alles mag stromen op dit gebied.

Rhodoniet

Rhodoniet is de edelsteen in dit rijtje die energetisch helpt blokkades weg te halen. Vooral blokkades op het gebied van gevoelens en emoties helpt deze edelstenen te helen. Zo kan je hartchakra nog meer in balans komen.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.