Een blokkade in jezelf: maak het tastbaar

Posted on
blokkade in jezelf

blokkade in jezelfEen blokkade in jezelf. Als je vastloopt in je ontwikkeling, voel je vaak dat er ergens een blokkade zit in je hoofd of gevoel, maar je lijkt er niet bij te kunnen. Dit maakt het alleen maar frustrerender en het zorgt ervoor dat je gaat graven en graven in jezelf. Vaal zul je merken dat je daar geen stap verder mee komt en die blokkade lijkt dan alleen maar verder weg te zakken. Hoe je kun je daar nu wel bijkomen?

Een blokkade in jezelf: maak het tastbaar

Een van de grootste trucjes die kunt inzetten als je vastloopt in je eigen persoonlijke ontwikkeling is de blokkade die je ervaart tastbaar maken.
Natuurlijk is die blokkade in jezelf niet zo heel gemakkelijk tastbaar te maken, tenminste die overtuiging hebben heel veel mensen. Dat komt, omdat we het moeilijk voor kunnen stellen dat iets wat niet zichtbaar is ook niet tastbaar gemaakt kan worden.

Het mooie is gelukkig dat ze in de kunstwereld niks anders doen dan die ideeën, gedachtes, gevoelens en beelden tastbaar maken en zichtbaar maken. Soms via schilderijen, maar ook via beeldhouwwerk of andere kunstobjecten.

Dat kun jij ook. Als je weer verder wilt gaan met je persoonlijke ontwikkeling, is het belangrijk dat je de kunstenaar in jezelf naar boven haalt en met behulp van dat deel in jezelf je blokkade vorm gaat geven buiten jezelf.
Je kunt de blokkade in jezelf gaan tekenen, schilderen, boetseren of op een andere manier vormgeven.

Wat er dan gebeurt is bevrijdend. Het lijkt wel alsof de blokkade in jezelf al een heel stuk minder wordt en dat is logisch. Je blokkade tastbaar maken zorgt er namelijk voor dat je uiting geeft aan het gevoel dat bij die blokkade hoort en doordat het ineens zichtbaar wordt, accepteer je makkelijker dat die blokkade echt is. Dat klinkt misschien raar, maar vaak geloven we niet in onze innerlijke blokkades, waardoor we er juist niet bij kunnen. De gedachte die erachter zit, is vaak iets in de richting van: ‘ik neem mezelf in de maling’ of ‘ik moet mezelf niet zo aanstellen, er is niks aan de hand.’

Als laatste zorgt het tastbaar maken van het punt waardoor je vastloopt ervoor dat je er ook meer afstand van kunt nemen. Het zit niet meer zo diep in je. Het komt meer aan de oppervlakte, je kunt het aanraken en daardoor weghalen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.