Onrust in je hoofd? Kom in beweging

Posted on
onrust in je hoofd

onrust in je hoofdOnrust in je hoofd komt niet alleen doordat er veel dingen zijn om over na te denken of omdat je een piekeraar bent. Onrust in je hoofd kan ook heel goed ontstaan doordat je eigen energie niet kan stromen. Dit zou bijvoorbeeld heel goed het geval kunnen zijn als je een kantoorbaan hebt of als je thuis veel stil zit.

Als je onrustig in je hoofd bent kun je dit ook opvatten als een uitnodiging om lichamelijk in beweging te komen. Sterker nog, vaak is dit een must als je last hebt van onrustige gedachtes.

Als jij namelijk lichamelijk in beweging komt en gaat klussen, wandelen of fietsen, dan laat je de energie in je lichaam weer stromen en je stimuleert je hersenen weer wat meer.
Dit haalt je uit je hoofd en zet je terug in je lichaam. Juist hierdoor komt je hoofd tot rust en kun je na het bewegen vaak weer rustig nadenken en wat meer genieten.

Heb je vaker last van onrust in je hoofd? Dan is het tijd om te gaan kijken hoe je structureel meer kunt gaan bewegen. Misschien kun je tijdens iedere lunchpauze wel even een stukje wandelen of misschien kun je om de dag naar je werk fietsen. Misschien kun je jezelf stimuleren door jezelf te verplichten iedere keer even wat te drinken uit de keuken te halen.
Het kan ook zijn dat je het bijvoorbeeld heel prettig vindt om twee keer per week lekker te gaan zwemmen. Je kan kijken of je als vrijwilliger honden uit kunt laten bij het dierenasiel.

Het maakt niet uit wat je doet, als je maar in beweging komt. Stimuleer je lichaam maar, laat het maar voelen dat jij leeft zonder jezelf spierpijn te geven of te moe te maken.
Laat je hersenen maar samenwerken om je linker- en rechterarm goed samen te laten werken.
Het geeft je rust in je hoofd en daar gaat het om.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.