Etherische olie: sinaasappel, een veelzijdige olie om in te zetten

Posted on
etherische olie sinaasappel

Niets is ook zo krachtig én zo persoonlijk als de invloed van geur. Ze wekken in je brein een bepaalde emotie op, die voor iedereen verschillend is. Ons zogeheten ‘limbisch systeem’ gaat ermee aan de haal, zodra de geurmoleculen in je neus arriveren. De etherische olie van Sinaasappel is een hele interessante olie om in te zetten.

Sinaasappel is één van mijn favoriete geuren. Love it! Het kan op ontelbaar veel manieren gebruikt worden. Bij sinaasappelolie wordt vaak gedacht aan de volgende drie woorden: zoet, vrolijk en warm. De olie is vaak favoriet bij kinderen.

Dit is interessant om te weten over de sinaasappelolie

De olie wordt gewonnen door koude persing van de schil. Voor het winnen van 1 kilo olie heeft men ± 200 kilo verse schillen nodig. Omdat de olie gemaakt kan worden van ‘afval’ is sinaasappelolie een goedkope olie.

Eeuwen geleden werd de werking van sinaasappels ontdekt door de Chinezen. Tot op de dag van vandaag spelen sinaasappels een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde. ok bij de viering van het Chinese nieuwjaar staan sinaasappels symbool voor geluk en welvaart.

De werking van de ethische olie van Sinaasappel

Sinaasappelolie heeft een frisse geur die opwekkend werkt. De geur van sinaasappel wordt gezien als de geur die je stemming verbetert. De geur geeft ons rust, levensvreugde en energie.

Er bestaan onderzoeken die ondersteunen dat sinaasappelolie een positieve werking heeft bij depressie. Maar denk ook aan ondersteuning tijdens de anesthesie bij kinderen die een grote angst hebben voor pijn. De geuren van de middelen die tijdens de anesthesie gebruikt worden ruiken niet fijn, sinaasappelolie kon deze nare geur maskeren waardoor kinderen relatief goed konden ontspannen. Dit is fantastisch nieuws.

Verder geeft de geur van sinaasappel een boost aan je immuunsysteem.

De olie kan goed ingezet worden om je ‘ik’ te versterken en past daarom mooi bij het zonnevlechtchakra en het heiligbeenchakra.

Deze essentiële olie inzetten? Dat kan op heel veel manieren

Ik neem je mee in de veelzijdigheid van de sinaasappelolie. Ik vind het belangrijk om te vermelden dat ik werk met 100% pure olie en dat is de reden waarom ik deze olie op de huid gebruik en als smaakmaker in gerechten. Dat kun je bijvoorbeeld zo doen:

  • Gebruik eens een druppel sinaasappelolie in jouw zelfgemaakt (cup)cakes of muffins.
  • De olie is mag niet in je huidverzorgingsroutine ontbreken. Reinig je gezicht met een combinatie van een basisolie met sinaasappelolie en geniet daarna van een stralende huid. Als basisolie zou je kunnen denken aan zoete amandelolie, druivenpitolie of jojoba-olie. Gebruik als verhouding 20 druppels essentiële olie op 10 ml basisolie. Bij kinderen verdunnen. Onthoud wel dat deze olie lichtgevoeligheid kan veroorzaken, zorg er dus voor dat je tot twaalf uur na gebruik de zon vermijdt.
  • Denk eens aan sinaasappelolie bij slapeloosheid bij kinderen. Diffuse op de slaapkamer of gebruik 1 druppel onder beide grote tenen bij kinderen. Maar je kan ook 1 à 2 druppels op een zakdoekje druppelen en naast het kussen van je kind leggen.
  • Sinaasappelolie is een mooie ondersteunende olie bij angsten. Inhaleer meerdere malen per dag de geur. Denk ook aan sinaasappelolie in perioden van stress of onrust.
  • Enkele druppels sinaasappel kunnen een ruimte vullen met een warme en veilige geur.
  • Met één of enkele druppel(s) sinaasappelolie in je schoonmaakmiddel of in het filter van de stofzuiger verspreidt je een heerlijke geur in je huis.

Sinaasappelolie is een fijne en veelzijdige olie die bij mij in huis favoriet is. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze blog en heb ik je interesse gewekt voor sinaasappelolie.
Is er een olie waar jij graag meer over zou willen weten, laat me dat dan weten. Stuur me een DM via Instagram, via dit account ben ik te vinden.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.