Even jezelf opladen: een winterslaap houden

Posted on
jezelf opladen: een winterslaap houden

jezelf opladen: een winterslaap houdenJezelf opladen. Af en toe kan het heel goed zijn om een winterslaap te houden en jezelf even op te laden zonder continu bezig te zijn met jezelf, je ontwikkeling en spiritualiteit. 

Hoe kun je jezelf opladen met een winterslaapje?

Een winterslaap zoals ik het hier bedoel, houd in dat je even stopt met denken aan alles wat met jezelf ontwikkelen en spiritualiteit te maken heeft. Je stopt met aan jezelf te werken en jezelf te pushen, je geeft jezelf en je systeem wat rust. Dit geeft jou de kans om jezelf op te laden en rust in je hoofd te krijgen.

Ideaal gezien duurt zo’n geestelijke winterslaap een week. Dan heb je de eerste dagen om jezelf erop te wijzen dat je je niet met je spirituele ontwikkeling gaat bezig houden. Deze dagen zijn om te ontwennen, om het zo te noemen en je hebt vervolgens een aantal dagen waarop je echt jezelf kunt

 

Zo’n winterslaapje van je geest betekent echt niet dat je stopt met jezelf te ontwikkelen of stopt met groeien. Het betekent ook niet dat je jezelf afsluit voor spiritualiteit. Het betekent alleen maar dat je jezelf in je hoofd wat rust geeft en even tot jezelf kunt komen.

Je gaat dan ook ineens weer zien hoe je leven eigenlijk is. Gewoon zoals het is. Je bent weer even praktisch bezig en bewust van je lichaam. Het is eigenlijk een soort geestelijke detox week.

Je voelt, als je dit artikel leest, echt zelf wel of je nu behoefte hebt aan een winterslaap of detox week. Luister naar dat gevoel van jezelf.
Als je er echt aan toe bent om jezelf op te laden, dan spreekt dit je echt wel aan en dan kun je jezelf er ook toe aan te zetten om morgen met je geestelijke detox week te ontspannen ga je jezelf opladen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.