Even voorstellen

Posted on

Mijn naam is Pauline Coppens, 38 jaar en ik werk als psychosociaal therapeut en (jeugd)coach.  Vanuit mijn praktijk doe ik wat ik het leukste vind, meiden en vrouwen helpen bij het (her)ontdekken van hun eigen kracht. Een woord wat ik vroeger verschrikkelijk vond. Want in je kracht staan, wat betekent dat?

Verstopt achter een masker

Jezelf serieus nemen met de klachten die je hebt en/of de vragen waar je mee zit. Niet doen alsof alles ok is, wanneer dat niet zo is. Jezelf leren vertrouwen als het om je gevoel gaat. Als iets niet goed voelt durf je daar dan naar te luisteren? Of duw je het weg, bang voor wat anderen denken of zeggen? Vaak zit je daardoor verstopt achter een masker, zodat niemand echt ziet hoe het met je gaat.

Zelf droeg ik jaren een masker. Vooral de maskers ‘Met mij is niets aan de hand’ en ‘alles is onder controle’ waren favoriet. Ik vond het moeilijk naar mijn gevoel te luisteren, mijn eigen keuzes te maken en deed daarom maar wat ik dacht dat anderen van mij verwachtte. Tot ik struikelde en hard op de grond viel, want op mijn  27e kwam ik met een burn-out thuis te zitten. In de war en doodmoe probeerde ik snel op te staan en gewoon weer mee te doen. Alleen bleek dat ‘gewoon weer meedoen’ lastiger dan ik dacht.

De weg van hoofd naar hart

Mijn oude leven paste niet meer en de weg van hoofd naar hart begon. Het ontdekken hoe ik met mijn gevoeligheid om moest gaan, waar ik zelf blij van werd en hoe ik dat tot uiting kon brengen. Een ding wist ik al die tijd wel zeker, een ander zijn kracht laten ontdekken, dat is altijd mijn drijfveer geweest en daar wilde ik mee verder.

Ondertussen veranderde er veel in korte tijd, waarbij ik mijn hart heb gevolgd, met twee benen op de grond. En de plek waar ik nu ben bevalt me meer dan goed. Neemt niet weg dat ik ook blijf zoeken, nog steeds struikel en weer opsta. Maar wel met steeds meer vertrouwen in mijzelf, waarbij ik luister naar mijn verstand en mijn gevoel.

Met het schrijven voor De Ontspanningstuin hoop ik een bijdrage te leveren bij het vinden van jouw eigen antwoorden. Zodat je jezelf de tijd en ruimte geeft om ook (weer) te luisteren naar zowel je hoofd als je hart.

Neem gerust een kijkje op mijn website wanneer je wat meer wilt weten over wie ik ben en wat ik doe.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.