Wie ben ik?

Posted on

Hallo allemaal,

wat ontzettend leuk dat ik hier mijn verhalen mag delen, over het onderwerp waar ik maar niet over uitgepraat raak. En dat onderwerp is mijn grootste passie, namelijk de helende werking van zang&muziek. Zingen in het algemeen is goed voor een mens, maar zodra ik de helende kant er voor iemand bij kan pakken.. dan gebeurt er iets magisch!

Het duurde even…

Het heeft wel even geduurd voor ik deze spirituele kant van mezelf de wereld in durfde te gooien, want mijn hooggevoeligheid en mijn heldere inzichten op situaties, werden me vroeger niet heel erg in dank afgenomen. Opgegroeid in een tijd/op een plek waar kinderen niet slimmer mochten zijn dan de volwassenen, heb ik veel aan mezelf en mijn Innerlijk Wijsheid getwijfeld. Ik leerde om maar beter mijn mond te houden, voor de goede vrede. En zo kabbelde dat jaren door.

Tijdens mijn studie Docent Muziek ging het een jaartje mis: burn-out door de grote werkdruk op school, 2 bijbaantjes in het weekend en onverwerkt trauma wat allemaal naar boven kwam. Ik lag dagen uitgeblust op de bank, ging elke week braaf naar therapie. En dat werkte. Deels. Vooral het uitspreken van alle dingen die ik de afgelopen jaren had ingeslikt, gaf me ruimte. Rust in mijn hoofd. En het gevoel dat mijn mening wel degelijk belangrijk was. Ik voelde me voor het eerst serieus genomen in de dingen die ik zei. Na een paar maanden ‘gal spuwen’ besloot ik het af te ronden, ik was niet meer zo boos over dingen en had weer wat energie. Het praten was wel even genoeg.

Klaar met praten

Dat was een bijzondere openbaring. Kennelijk kun je op een gegeven moment klaar zijn met praten. Klaar met dingen willen begrijpen en gewoon van het leven gaan genieten. Ik vond verdere steun bij de vakken op school. Ik had tijdens de meest heftige periode van mijn burn-out al mijn muzikale vakken door laten gaan. De zanglessen gaven mij heling op lagen die ik toen nog niet begreep. Het maken van en betrokken zijn bij de musical-productie gaf mij energie en plezier. De danslessen en het zingen in het koor maakten dat ik mij verbonden bleef voelen met mezelf en met alle andere studenten. Het gaf me een gevoel van waarde, ik deed er toe! Het heeft me uit mijn burn-out geholpen, maar dat had ik toen nog niet door…

Na het behalen van mijn diploma, kreeg ik een baan in het onderwijs. Een droom die uit kwam! Ik wilde zo graag met kinderen werken, en dan vooral samen zingen en musiceren. Ik keek er echt naar uit! Maar het viel vies tegen, ik had teveel leerlingen, was te onervaren voor de groepen die ik had en na 1,5 jaar besloot ik te stoppen en een reis te maken. Ik zegde mijn huur op en ging voor 3 maanden op een camping werken in Frankrijk. Ik herontdekte mijn passie voor muziek en reisde door naar Spanje. Daar heb ik mijn hart verloren in Sevilla. Het liefst wilde ik daar blijven, maar heimwee naar familie en vrienden maakten dat ik toch besloot om te settelen in Nederland. Ik ontmoette mijn man en we kregen 2 kinderen. Helaas hebben onze kinderen veel meegemaakt wat betreft hun gezondheid en de afgelopen 6,5 jaar stonden hierdoor in het teken van ziekenhuisbezoeken, fysio-afspraken en veel onderzoek achter de schermen. Een heel stressvolle tijd.

En je kunt het al raden… het ging na een paar jaar mis. Ik kreeg geen rust om te verwerken wat ik met de kinderen meemaakte. Was de ene operatie voorbij, kwam het andere probleem weer om de hoek kijken. Dus een burn-out was een soort van logisch gevolg op meer dan 5 jaar stress. Deze periode is de pittigste periode van mijn leven. Nog steeds moet ik er van bijkomen, maar ik heb nu gelukkig mijn manier gevonden hier mee om te gaan. En dat is – daar is ie weer – mijn passie voor zang&muziek.

Zingen is zo ontzettend helend

Zingen werkt voor mij zo ontzettend helend, ik merk het meteen als ik een paar dagen niet heb kunnen zingen. Dan krijg ik last van sombere gevoelens, angsten, vermoeidheid. Ik kan weinig hebben en ben dan echt mijn plezier in het leven kwijt. Zodra ik ga zingen, valt er een last van mijn schouders. Ik voel de stress met elke klank uit mijn keel verdwijnen. Ik voel mijn lijf ontspannen, de donkere wolk drijft weg en er komt ruimte voor licht, plezier en geluk. In het zingen en musiceren schuilt mijn spiritualiteit: hoe meer ik zing, hoe beter mijn connectie met mijn Innerlijke Wijsheid. Ik leer elke dag me steeds beter afstemmen op deze connectie. Het is zo mooi!

Uiteindelijk hoop ik deze liefdevolle manier van helen in te zetten om kinderen te kunnen helpen. En dan in het bijzonder kinderen met een ziekenhuisachtergrond. Er ligt daar zoveel onverwerkt trauma op de loer, het is belangrijk dat ze kunnen ontspannen en leren omgaan met stressvolle situaties. Ook voor de ouders zal het veel impact maken, want ook voor hen is stress-relieve in een onrustige periode belangrijk.

Ik hoop dat ik zo een beetje een indruk heb kunnen geven van mijn achtergrond, en wie weet een keer tot ziens!

En wil je meer weten over wat ik doe? Kijk dan even op mijn website: Fabrina Willemse.
Daar vertel ik je alles over de Liedreadingen, Liedhealingen en Zang + Coaching waarmee ik werk om vanuit zachtheid jouw proces te ondersteunen.

Liefs,

Fabrina

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.