Feng Shui in jouw huis in 2020

Posted on
Feng Shui in jouw huis

Feng Shui in jouw huis. Wist je dat ieder jaar astrologisch gezien anders is? Ook in je woning of bedrijf heerst ieder jaar een andere energie waar je gebruik van kunt maken. Daar wil ik het in dit artikel graag met je over hebben.

Feng Shui in jouw huis, hoe zit dat?

Ieder gebouw heeft een eigen energie of sfeer als dit meer tot de verbeelding spreekt. Ook wij bestaan uit energie. Energie reageert op energie. Om deze reden voelt de ene woning beter aan dan de andere of slaap je lekkerder in een bepaalde kamer, raak je meer geïnspireerd op een bepaalde werkplek en komt er op een andere plek niets uit je handen. Het is hetzelfde met personen. Je kunt heel vrolijk van iemand worden, geïrriteerd of direct een goede klik met een vreemde voelen. Het draait allemaal om energie!

Voorbereiding en uitvoering

De jaarenergie van 2020 geldt voor iedere locatie dus check snel met een kompas de windrichtingen voor jouw mogelijkheden. Bijna iedere smartphone heeft een kompas of de mogelijkheid om deze te installeren. Je meet de richtingen vanuit het centrum van een gebouw, zo zie je exact waar en in welke kamer alle (sub)windrichtingen zitten. Het is handig om een plattegrond paraat te hebben, je kunt deze ook zelf tekenen. Voeg een windroos toe, zo kun je direct aangeven welke ruimte je actief kunt gebruiken, activeren of neutraliseren. Op de afbeelding zie je hoe je dit doet.

Waar vooral verblijven?

Energie heeft pas impact als je er langere tijd mee in contact bent, bijvoorbeeld wanneer je werkt, slaapt of leeft. Op een toilet zit je niet lang genoeg om te profiteren van de energie.

Zuid oosten – focus, discipline en leiderschap

Heb je behoefte aan meer focus, discipline om zaken uit te voeren of om beslissingen te nemen? Wil je slechte gewoontes afleren of heb je behoefte aan leiderschap – privé of in je vakgebied? Verblijf dan veel in het zuid oosten, werk je stukken hier uit of denk na over de te nemen beslissingen. Wanneer je actief aan de slag gaat met je doelen, zal de energie je extra ondersteunen. De jaarenergie botst wel met de energie van het zuid oosten, waardoor het je ook wat stress kan opleveren.

Zuid westen – voor schrijvers, studenten en romantiek

Zit je in de sales, ben je schrijver, blogger, trainer, studeer je, wil je groeien of zoek je romantiek? Omarm dan de energie van het zuid westen. Werk hier aan je doelen, studie en activeer de energie met planten of bloemen.

Westen – aantrekkingskracht en gelukkige momenten

Ben je single of heb je werk gerelateerd behoefte aan aantrekkingskracht? Verblijf dan veel in het westen, deze energie zorgt voor gelukkige momenten in je leven maar kan je wederom ook wat stress opleveren.

Noord westen – promotie en ideeën voor cashflow

Carrière tijgers opgelet: kun je een boost gebruiken, zoek je naar leiderschap of wil je promotie? Het noord westen ondersteunt je, ideaal als je hier je werkplek kunt situeren. Het noord westen kan ook ideeën opleveren over hoe je meer cashflow kunt generen.

Noord oosten – inspiratie en ideeën over het leven

Ben je ondernemer en op zoek naar inspiratie en nieuwe ideeën? Verblijf dan veel in het noord oosten. Ook als je geen ondernemer bent maar wel inspiratie zoekt, dan is deze windrichting perfect om in te mediteren of om na te denken over je leven. Het noord oosten geeft helderheid.

Naast een actieve vorm is het geweldig als je slaapkamer in deze gunstige windrichtingen ligt, de resultaten zullen dan enkel wat langer op zich laten wachten. Ook een voordeur of voorgevel is perfect in een van deze richtingen. De richting van de voorgevel bepaalt daarnaast ook het thema van het jaar voor jou persoonlijk.

Feng Shui in jouw huis: welke ruimtes vermijden?

Er zijn ook ruimtes die je beter kunt vermijden. Is dit niet mogelijk? Neutraliseer dan de energie zoveel mogelijk met de bijgaande remedies.

Zuiden – gezondheidsissues en vermoeidheid

In het zuiden heerst in 2020 een energie die minder gunstig is voor de gezondheid. Hier kun je een lagere immuniteit verwachten, vermoeidheid en gezondheidsissues. Verblijf hier zo min mogelijk, houd het rustig (ga vooral niet renoveren!) en neutraliseer met metaal en hout. Metaal bestaat uit decoratie van metaal, brons, goud, zilver, koper en de kleur wit. Hout betreft bloemen, planten en de kleur groen. Let op, plaats geen planten of bloemen in de slaapkamer.

Noorden – roddels, discussies en adrenaline

In het noorden kun je meer roddels, discussies en ruzie verwachten. Kun je deze richting niet vermijden, wees je dan bewust van deze energie en tel wat vaker tot tien. Je kunt de energie wat neutraliseren door aarde elementen toe te voegen zoals aarde kleuren (crème, beige, taupe, oker), keramiek of edelstenen. Houd de ruimte rustig en ga niet verbouwen. Het noorden geeft ook adrenaline, dus ben je een fanatieke sporter of heb je plannen om de marathon te gaan lopen, maak dan wel gebruik van deze windrichting.

Oosten – obstakels, vertraging en transformatie

Het oosten is de meest ongunstige windrichting dit jaar. Hier bevindt zich een energie die zorgt voor obstakels, vertragingen, gezondheidsproblemen en veranderingen. Het laatste hoef je niet te zien als iets negatiefs want transformatie kan ook ruimte brengen door oude patronen los te laten. Kun je niet onder het oosten uit? Gebruik dan de energie van de transformatie, ga met jezelf aan de slag en verbeter de kwaliteit van je leven. Houd de ruimte verder rustig, niet renoveren (zeker niet met een achtertuin op het oosten) en plaats metaal elementen (metaal, brons, goud, zilver, koper en de kleur wit). Je kunt ook hier planten toevoegen (niet in de slaapkamer).

Heb je een voordeur in een van deze richtingen, kijk dan of je de achterdeur kunt gebruiken. Is de voorgevel gericht naar een van deze richtingen, het oosten bijvoorbeeld? Dan is transformatie, verandering en zelfontwikkeling jouw thema dit jaar. Ga gewoon met de energie mee, werk aan jezelf, houd rekening met obstakels en let op je gezondheid. Ga op tijd slapen, beweeg, ontspan en eet gezond.

Heb je vragen of wil je even overleggen over Feng Shui in jouw huis?
Dan kun je altijd een reactie achterlaten.

Feng Shui groet,
Paula van Diepen

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.