Zorg zelf voor sfeer en balans met Feng Shui

Posted on
Feng Shui balans Jophiel

Wat super leuk dat er vragen zijn binnengekomen op het gebied van Feng Shui! Feng Shui en energiewerk zijn mijn grote passie dus ik beantwoord alle vragen met liefde.

Laten we beginnen bij de functie van de voordeur… De voordeur kun je zien als de mond van het huis. Hier komt de meeste energie binnen. De voordeur kan vooraan de woning zitten of aan de zijkant. Zorg ervoor dat de voordeur zichtbaar is en bereikt kan worden. De voordeur is niet de enige plek waar energie naar binnen komt, ook de ramen zijn belangrijk. De gehele voorkant van een gebouw noem je de facing – zorg ervoor dat de facing open is en niet geblokkeerd wordt door grote bomen, struiken of andere obstakels.

Het grootste voordeel van Feng Shui is naar mijn mening het gevoel in een gebouw. Wanneer de Feng Shui optimaal is, voel je je direct thuis en word je ondersteund door je omgeving. Je kunt de functionaliteiten van een huis of bedrijf inrichten aan de hand van energie. Zoals een brainstormruimte met bruisende en inspirerende energie of een meditatieruimte met een zachte en rustgevende energie.

Er zijn verschillende methodes die je kunt toepassen. Hoe meer lagen je aanpakt, hoe beter het resultaat. Als je weinig kennis hebt maar toch iets wilt aanpakken, kijk dan naar de omgeving rondom een pand. De omgeving bepaalt namelijk voor circa 70% het gevoel binnen.

Checklist omgeving

  • Zorg ervoor dat de voorgevel open is en vrij van obstakels. Bij voorkeur is er ruimte en water.
  • Zorg voor ondersteuning rondom het gebouw: een heg of schutting rondom je perceel en rugdekking aan de achterzijde van het pand door middel van een ander gebouw of hoge bomen.
  • Zorg ervoor dat er geen scherpe hoeken van andere gebouwen op de voorgevel en voordeur zijn gericht, werk deze weg met beplanting.
  • Bij voorkeur zijn het perceel en het gebouw vierkant of rechthoekig.

Feng Shui in de slaapkamer

In de slaapkamer heerst rust zodat je lekker kunt slapen en uitgerust wakker wordt. In bovenstaande tips heb ik de vormen al een beetje genoemd. Met de vormen bedoel ik een open uitzicht, ondersteuning in je rug en geen scherpe hoeken. Deze basisvormen pas je zowel toe aan de buitenzijde als de binnenkant. Zet je bed dus met het hoofdeinde tegen een muur, dit zorgt voor een veilig gevoel. Ook wil je zicht op de deur hebben. Zorg dat het voeteneinde van je bed niet exact in één lijn is met de deur. Slaap ook niet tussen de deur en een raam in. Als er scherpe hoeken op je zijn gericht als je in bed ligt, bijvoorbeeld door kasten, werk deze dan weg door er iets voor te zetten of te hangen. Slaap ook niet onder zware balken of schuine wanden. Moet je toch onder een schuine wand slapen, licht deze vanaf de vloer dan uit met een lamp voor je naar bed gaat.

Zachte stoffen, kleuren en warme decoratie waar jij blij van wordt

Decoreer de kamer verder met zachte stoffen en kleuren met een warme uitstraling. Persoonlijk hou ik erg van symmetrie, dus aan weerszijden een nachtkastje. Zo creëer je balans.

Planten worden niet geadviseerd in een slaapkamer. Daarnaast zijn er theorieën dat je geen spiegel mag ophangen in je slaapkamer, dit zou voor overspel in relaties zorgen. Persoonlijk ga ik hier niet volledig in mee. Toch hou ik er wel rekening mee door de spiegel zo te positioneren dat het bed niet gereflecteerd wordt.

Tot zo ver de vragen. Mochten jullie meer willen weten dan hoor ik het graag!

P.s.: Naast Feng Shui zorg ik er ook voor dat de energie in jezelf naar een hoger level getransformeerd kan worden. Hiervoor werk ik met technieken zoals de adem, mediteren, visualiseren, manifesteren en sinds kort ook met de Ankh. Heb je hier een vraag over? Laat het me weten.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.