4 gewoontes die je dag beter maken

Posted on
gewoontes die je dag beter maken

Gewoontes die je dag beter maken. Of je nu wakker wordt met een goed gevoel of met een rot gevoel, elke dag kan nog iets beter worden als je deze 4 gewoontes toepast.

Iedereen heeft een ochtendritueel en jij dus ook. Je gaat naar de wc, poetst je tanden en kleed je aan. Misschien neem je wel altijd een bakje koffie of geniet je van een bijzonder ontbijt.
Dit zijn allemaal gewoontes en vaak zijn ze gewoon goed zoals ze zijn, maar er zijn 4 gewoontes die je aan je ochtendritueel toe kunt voegen om je dag nog beter te maken.

4 Gewoontes die je dag beter maken

Bedenk een positief doel voor die dag

Daarmee bedoel ik niet je takenlijst die vaak veel te veel taken bevat. Ik bedoel echt iets voor jezelf en vaak iets in jezelf. Zo kun je bijvoorbeeld als doel nemen dat je vandaag goed je grenzen aangeeft, dat je op zijn minst 1 keer nee zegt of dat je jezelf 2 mooie complimenten geeft.

De truc is natuurlijk wel om aan het einde van de dag te controleren of je je doel behaald hebt en als dat niet zo is, ervoor te zorgen dat je hem alsnog behaalt.

Breng je aandacht naar jezelf

Er moet vaak zoveel gebeuren en misschien zijn er ook nog eens heel veel mensen die wat van je nodig hebben. Daardoor loop je jezelf vaak ‘s ochtends al voorbij.
Neem een moment, een paar minuten, om naar jezelf te kijken. Al focus je jezelf alleen maar een paar minuten op je ademhaling. Dat is al genoeg.

Dit voorkomt vaak al voor een deel dat je overprikkelt raakt gedurende de dag.

Zeg dat je van jezelf houd

Misschien vind je dit heel lastig, maar het is wel heel belangrijk. Als jij dit namelijk elke dag doet, zal je het op een gegeven moment ook echt gaan voelen.

Zeg gewoon in jezelf tegen jezelf: “ik hou van jou!”

En vergeet niet dat van jezelf houden helemaal niet egoïstisch is.

Drink voldoende water

Als je niet genoeg drinkt, zul je je ook echt niet lekker voelen. Maak er daarom een gewoonte van dat je elke ochtend twee glazen water drinkt. Dat geeft ook je lichaam gelijk een goede start van de dag.

Dit geeft je meer energie en helpt je ook om je te concentreren op alles wat je moet doen.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.