Heb geduld en neem kleine stapjes

Posted on
heb geduld

heb geduldHeb geduld. Mijn boodschap aan jou vandaag is de volgende: heb geduld en neem kleine stapjes. Push jezelf niet te hard. Als je dat in jezelf voor elkaar krijgt, zal je een stuk makkelijker kunnen doen wat je wilt doen.

Als je namelijk te grote stappen wilt nemen, zogenaamde reuzen stappen, zul je merken dat je in een soort weerstand terecht komt. Je ziet dan juist de onmogelijkheden van hetgeen wat je wilt bereiken, waardoor het niet lukt om actie te ondernemen.

Een kind kan ook niet in een dag lopen of praten, je leert niet in een dag om te schrijven en je bent ook niet binnen een uurtje rijden in Rome.
Je kunt jouw doel niet in een of twee grote stappen bereiken, dat kunnen je benen niet aan. Doe jezelf dat dus ook niet aan.
Kijk in plaats daarvan eens wat het eerste, kleinste baby stapje is wat je zou kunnen nemen om dichter bij je doel te komen.

Je zult merken dat je dan uiteindelijk nog sneller gaat ook, want in plaats van maanden te knokken tegen je weerstand om dan ineens een stap te kunnen zetten, zet je nu elke dag een klein stapje. Die kleine stapjes vormen samen nog een veel grotere stap dan die ene grote stap. En daarbij voelt dit nog vele malen beter ook. Heerlijk!

Heb geduld. Wat is dus de eerste kleinste stap die je vandaag kunt zetten om dichterbij je doel te komen?

Hier heb ik nog een belangrijke aanvulling bij: WEES TROTS OP JEZELF!
Durf er oprecht blij mee te zijn. Geniet ervan. Daarmee worden die kleine stapjes zetten alleen maar makkelijker en krijg je steeds meer energie.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.