Helderziendheid. Hoe weet je of je helderziend bent?

Posted on

hoe werkt helderziendheidEen hele bekende spirituele gave is helderziendheid. Deze gaven is naast heldervoelendheid, misschien wel de bekendste spirituele gave. 

Helderziendheid houd in dat je dingen ziet buiten je normale zicht via je ogen. Dit kan zich in veel verschillende vormen uiten en dat maakt het soms ook zo lastig om deze gave uit te leggen. Hij is gewoonweg voor iedereen anders. Tegelijkertijd maakt dit spirituele gaven ook zo ontzettend leuk.

Helderziendheid kan zich dus in veel verschillende manieren uiten. Je ziet dingen die je normaal gesproken niet zou kunnen zien.
Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je geesten ziet lopen tussen de mensen of gidsen van andere mensen waar kunt nemen. Het kan ook zijn dat je letterlijk de aura van iemand waar kunt nemen. Je neemt dit als het ware waar met je ogen, buiten jezelf.
Het kan ook zo zijn dat je deze dingen waarneemt als helderziende, maar dan juist in je hoofd. Je ziet deze dingen wel, maar neemt ze dan waar als afbeeldingen, beelden in je hoofd. Ook dit is visueel en valt dus onder helderziendheid.

Naast het ‘zien’ van dingen, kan het ook zijn dat je dingen waarneemt, doordat ze je aandacht trekken. Je oog valt er als het ware op. Zo kan het zijn dat je telkens naar iemand ‘moet’ kijken, zonder gevoel of emotie, er is gewoon iets te zien. Vaak is dit een uitnodiging om nog verder te oefenen. Dit maakt je namelijk alert van het feit dat er iets is en als je dan oefent met je helderziendheid, dan zou je beelden bij deze persoon kunnen krijgen of de geesten erom heen kunnen zien. Dan krijg je jouw informatie compleet.

Het kan ook zijn dat je oog op dingen valt, bijvoorbeeld een vlinder, omdat dat een symbolische betekenis met zich meedraagt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde situatie waar je net in je hoofd mee bezig was nog met transformeren. Zoals een rups in een vlinder transformeert.

Hoe kun je oefenen met je helderziendheid?

Begin allereerst met het bewust worden van alles wat je al ziet. Focus je op je zicht en blijf alert op beelden in je hoofd. Als je dit bewustzijn traint, kun je er steeds verder mee komen.

Je kunt daarna gaan oefenen of je iets net naast de huid van mensen kunt waarnemen, de aura. Het liefst doe je dit met iemand die tegen een witte achtergrond aan zit of staat. Probeer dit eens op school, op je werk of gewoon op straat. Zie je al bepaalde kleuren?

Je kunt ook vragen stellen in jezelf over bepaalde onderwerpen en kijken of er vage of heldere beelden omhoog komen.

Probeer het en neem er de tijd voor. Geef jezelf een kans en je zult merken dat je heel ver kunt groeien.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.