5 hele belangrijke levenslessen voor iedereen

Posted on
belangrijke levenslessen

5 hele belangrijke levenslessen voor iedereen. Deze levenslessen zijn er speciaal voor iedereen die een gelukkig leven wil leiden vol voldoening. Het zijn lessen die makkelijk klinken, maar vaak toch vaak vergeten worden door de dagelijkse sleur. Daarom herinner ik je hier weer aan, want anders krijg je misschien spijt dat je ze vergeten bent.

5 hele belangrijke levenslessen voor iedereen

Blijf niet hangen in de fouten die je maakt

Je mag loslaten, echt waar. Door jezelf te blijven vasthouden aan wat je fout gedaan hebt, blijf je hangen in de pijn en kun je nooit echt genieten.
Stop met piekeren en malen. Haal je lessen uit de fouten die je maakt, zodat je nog verder kunt groeien. Daar dienen fouten namelijk werkelijk voor.

Laat de rest los en focus je weer op de dingen en de mensen waar het leven voor jou echt om draait.

De tijd die je doorbrengt met de mensen van wie je houdt is het meest waardevol

Je kan tijd doorbrengen met honderden verschillende mensen en ze allemaal proberen te pleasen, maar eigenlijk geeft dat je geen geluk.
Het geeft je twijfel over jezelf en of je het wel goed doet en het kost je tijd.

Tijd is het meest schaarse goed in dit leven.
Aan wie wil jij dat nu werkelijk besteden? Van wie houd jij en wie geeft jou ook een goed gevoel?
Echt geluk vind je bij deze mensen en met hun maak je de mooiste herinneringen, waar je de rest van je leven van kunt blijven nagenieten.

Besteed tijd aan de dingen die jou gelukkig maken

Het leven bestaat niet uit alleen werken en alleen voor andere mensen zorgen. Het leven is een avontuur waarin van alles te beleven valt. Er is zoveel te leren en te ervaren. Zoveel om te ontdekken.

En er zijn zoveel dingen die jou gelukkig kunnen maken. Als jij blijft hangen in de dingen die moeten, je werk en het pleasen van anderen, dan voel je al dat dat eigenlijk niet is wat je wilt. Het geeft niet die voldoening die je nodig hebt.

Besteed daarom ook aandacht en tijd aan de dingen die jou gelukkig maken, aan je hobby’s en je passies. Verlies ze niet uit het oog, maar geniet er juist van.

Neem af en toe een risico om jezelf weer wakker te maken

Het leven kan al snel een sleur worden en daardoor saai. Je krijgt het gevoel dat je vast zit en niet verder komt. Dat is niet het doel van het leven en zeker niet het doel van jouw leven.
Soms moet je daarom even iets nieuws doen, iets spannends en uitdagend. Je mag jezelf weer het gevoel geven dat je leeft.

Hiermee bedoel ik niet dat je gelijk moet gaan bungeejumpen, maar dat je bijvoorbeeld een danscursus gaat volgen of gaat kamperen.
Hierdoor gaan je ogen weer open en krijg je weer focus op jezelf en op wat jij wilt.

Leef vanuit je eigen intentie

Waar gaat het leven voor jouw om? Wat is daadwerkelijk belangrijk? En wat wil jij geven in dit leven?
Echte voldoening komt pas als je jezelf daarop focust en vanuit die visie gaat leven.

Natuurlijk zal niet alles wat je doet kloppen met deze intentie, maar het gaat om de rode draad.

Daarnaast helpt het je om de juiste keuzes te maken en neemt je twijfel weg. Jij weet namelijk precies waarvoor je het doet.

Dit waren de 5 belangrijke levenslessen. Wat is voor jou de belangrijkste?

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.