2 hele belangrijke tips voor hsp’ers

Posted on
tips voor hsp'ers

Deze tips voor hsp’ers wil ik vandaag gewoon even met je delen lieve jij. Ik wil namelijk dat jij ook goed in je vel zit en steeds meer in balans komt. Als hsp’ers kan dit echter niet altijd even makkelijk zijn. Door je gevoeligheid voel je namelijk veel meer en veel intenser dan andere mensen. Dit is voor de meeste mensen de oorzaak van hun disbalans.

De twee tips die ik vandaag met je wil delen spelen hierop in. Ik geloof er namelijk met heel mijn hart in dat jij wel in balans kunt komen met je gevoeligheid. Hoe eerder dat gebeurt hoe beter dat is, toch?

Dit betekent echter ook dat wat ik met je ga delen niet hele makkelijke of simpele tips zijn. Het zijn dingen die je juist mag gaan oefenen en mee mag gaan spelen, zodat het steeds iets beter gaat en je daardoor steeds verder komt.

2 hele belangrijke tips voor hsp’ers

Besef dat iedereen een eigen keuze en verantwoordelijkheid heeft

Door je zorgzaamheid en empathie wil je het liefst iedereen helpen en kun je er heel slecht tegen als het niet zo goed gaat met mensen.
Het maakt het voor jou nog lastiger dat het niet eens uitmaakt of je iemand wel of niet mag. Je wilt gewoon dat het met iedereen goed gaat. Ook omdat je weet dat de meeste mensen vervelend doen omdat ze zoveel pijn met zich mee dragen.

Jij mag jezelf voor gaan houden dat iedereen zijn/haar eigen keuze heeft. Net zoals iedereen ook verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen leven.
Jij kunt die verantwoordelijkheid en keuzevrijheid niet over gaan nemen. Waarschijnlijk heb je zelf al een of meerdere keren ervaren wat er gebeurt als je dat wel probeert.

Focus jezelf op zoveel mogelijk jezelf zijn

Waar de meeste hsp’ers ook in vastlopen is zichzelf aanpassen aan de wensen en verwachtingen van anderen. Dit gaat namelijk niet alleen om de verwachtingen die andere mensen echt uitgesproken hebben. Heel veel van deze verwachtingen heb jijzelf namelijk ingevuld vanuit de angst dingen fout te doen.

Hierdoor raak je jezelf steeds meer kwijt en anderen zien ook steeds minder wie jij echt bent. Hierdoor raak je steeds meer geïsoleerd in jezelf. Dat kan zo eenzaam worden en is echt niet goed voor jou.

Probeer daarom zoveel mogelijk jezelf te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door toch je eigen mening uit te spreken, aan te geven waar je behoefte aan hebt en eerlijk te zeggen hoe het met je gaat. Deze grote kleine dingen maken een wereld van verschil.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.