Pieker jij ook zoveel? 3 tips om te stoppen met piekeren

Posted on
stoppen met piekeren

Stoppen met piekeren. Er kan zoveel gebeuren in je leven dat je even geen oplossing meer weet en je het gevoel krijgt dat je geen grip meer hebt. Vaak zijn er dan heel veel gevoelens en emoties in het spel die maar in je buik blijven rommelen. Dit alles is de voedingsbodem voor jouw piekergedachtes.

3 tips om te stoppen met piekeren

Het kan zo ontzettend lastig zijn om te stoppen met piekeren als je eenmaal die gedachtes in je hoofd hebt. Het lijkt soms wel alsof je gedachtes de leiding over genomen hebben.

Als je dit leest heb je waarschijnlijk al een aantal dingen geprobeerd om toch je gedachtes weer rustig te krijgen. Zo heb je misschien al geprobeerd om je te focussen op positieve dingen en dingen waar je dankbaar voor bent. Je hebt geprobeerd om je gedachtes om te buigen en weer rustig te krijgen, maar het werkt (net) niet helemaal.

Daarom wil ik deze 3 tips met je delen. Deze hebben namelijk voor mij altijd gewerkt en ook voor andere mensen met wie ik ze gedeeld heb. Hopelijk doen ze hetzelfde voor jou.

Schrijf je gedachtes op

Mensen die mij kennen hebben deze tip al zien aankomen. Gewoon opschrijven wat je denkt en wat er in je omgaat kan zo ontzettend veel schelen. Je hoeft echt niks te koppelen of te achterhalen waar de gedachtes vandaan komen. Je hoeft alleen maar je hoofd leeg te schrijven en als je dat echt met overgave doet, kan dat voor zo’n opluchting en rust zorgen.

Pak de oorzaak aan als het kan

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zit je echt iets enorm dwars. Als het iets is waar jij ook maar iets aan kunt doen, dan is het tijd dat je dat ook gaat doen. Als je niet het heft in eigen hand gaat nemen, dan blijft dit terugkomen en dat verdien je niet.

En heel eerlijk gezegd kun je aan alles wat doen, maar is het een angst of weerstand die ons tegenhoudt. Het enige waar je niet altijd wat aan kunt doen, is als je onverwerkte emoties aan het verwerken bent. Dat heeft gewoon de tijd en ruimte nodig.

Zorg goed voor je lichaam

Als jij zoveel last en stress hebt, dan is het juist enorm belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Anders wordt het alleen maar erger en zwaarder.
Zorg er daarom voor dat je voldoende water drinkt en je vitamine binnenkrijgt. Met name de vitamine D3 is in dit geval heel belangrijk.

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.