Het jaar van de tijger: niet één, maar drie Tijgers

Posted on
het jaar van de tijger 2022

Als je enige kennis hebt van Chinese Astrologie dan weet je dat een chart gebaseerd is op vier pilaren: het jaar, de maand, de dag en het uur. Iedere pilaar bestaat uit een dier en een element.
In 2022, het jaar van de tijger, bevinden zich maar liefst drie Tijgers in de chart. Een tijger is een roofdier dat zich verdekt opstelt om vervolgens toe te slaan. Drie Tijgers in het veld kun je vertalen naar een jaar met veel concurrentie binnen dezelfde doelgroep.

Het jaar van de tijger: copycats op de loer…

Is het vervelend als mensen je ideeën of diensten kopiëren? Tja, leuk is anders… Maar vergeet niet, alles is te kopiëren behalve jouw energie! Jouw natuurlijke energie is uniek, dus zorg dat jouw ware DNA zoveel mogelijk tot uiting komt. Onderneem vanuit je hart, show your true self! Wie ben je, wat heb je te bieden en waarom doe je wat je doet? Mensen haken aan om wie jij bent, ze hebben een klik met je of niet. En zeg nou zelf, jij werkt toch ook liever met mensen met wie je een klik hebt?

Kom uit je comfortzone, show yourself

Zie dit jaar dus als een uitdaging om uit je comfortzone te komen, onderscheid je van de massa, specialiseer je aanbod. Laat jezelf zien op social media. Vind je dat eng? Get over it. Als je klanten jou niet zien, dan weten ze ook niet hoeveel moois je te bieden hebt. Hetzelfde geldt als je in loondienst werkt. Als je baas niet ziet wat jij te bieden hebt, dan gaat die promotie naar een ander.

Naast de Chinese dieren zijn er ook elementen in een chart. De vijf elementen vuur, aarde, metaal, water en hout, zijn de basis van vele oosterse filosofieën zoals acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Een chart is in balans als alle elementen aanwezig zijn. In 2022 is er een onbalans door het vele water en hout.

Zorg zelf voor focus, daadkracht, stabiliteit en geef je grenzen aan

Het element water stroomt en gaat alle kanten op. Water heeft aarde nodig voor structuur, begrenzing en stabiliteit. Dit jaar is er weinig aarde in de chart en geen metaal. Alles wat er van nature niet of minder is, zul je zelf moeten compenseren. Zorg dus voor focus, daadkracht, stabiliteit en geef je grenzen aan.

Ben je een twijfelaar of een perfectionist? Dit jaar is daar geen tijd voor, er liggen drie Tijgers op de loer… Dus maak je keuze en ga ervoor! Zorg dat jij de eerste bent, het hoeft niet perfect.

Vooruitgang, groei, nieuwe trends en innovatieve ideeën

Water brengt veel inspiratie en ideeën. Met het jaar van de Tijger start een lente seizoen wat staat voor een nieuw begin en bruisende energie. Het gaat om zaden planten. De energie die vanaf nu heerst betreft een opwaartse cyclus; dit betekent groei, vooruitgang en expansie. Je krijgt veel nieuwe innovatieve ideeën, je kunt echt zaken herinrichten en out of the box leren denken. Er komen nieuwe trends aan, blijf niet mainstream maar specialiseer jezelf!

Door het vele water en het gebrek aan metaal, ontbreekt wel de focus en het vermogen om zaken af te ronden. Schrijf je ideeën op en werk ze één voor één uit. Begin niet aan iets nieuws voordat het eerste project is afgerond, zet stap voor stap. Zorg voor een goede strategie en een lange termijn planning. Deze focus is extra belangrijk omdat een Tijger een Skyhorse is.

Een Skyhorse brengt beweging en innerlijke onrust

Een Skyhorse is een indicatie voor beweging en reizen. Mensen kunnen deze indicatie ook in hun geboortechart hebben. Ik heb er eentje en mijn zus toevallig ook. Het kan zich uiten op een andere manier (afhankelijk van de plek in je geboortechart). Mijn zus wil altijd de deur uit en dingen ondernemen. Ik heb altijd nieuwe ideeën en ben met van alles en nog wat bezig. In 2022 voelt iedereen deze energie, dit kan inspiratie opleveren maar ook zorgen voor innerlijke onrust. De reisbranche gaat hier overigens van profiteren…

Allemaal kansen op meer weelde

Het water element betreft een weelde element, we krijgen allemaal de kans om meer geld te verdienen – niet alleen de reisbranche! Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen, vertel ik de volgende keer dus stay tuned!

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.