Het verleden loslaten of toch liever niet?

Posted on
het verleden loslaten

het verleden loslaten Je moet het verleden loslaten, dat roept bijna iedereen, maar wat als het verleden jou niet los kan laten? Wat als je continu het verleden herkent in het nu of als je emoties van toen telkens weer omhoog komen? Dan is het misschien tijd om juist aandacht te besteden aan het verleden, zodat je het daarna los kunt laten.

Het is een blijft een rare relatie om in balans te krijgen, je relatie met het verleden. Dat staat helemaal vast. Die balans tussen er aandacht aan besteden en het loslaten van het verleden is dan ook een hele subtiele. Daarom wil ik dit juist zo graag met je delen, want hoe weet je nu waar je goed aan doet? Hoe weet je of je juist aandacht aan het verleden moet besteden of het juist loslaten.

Het verleden loslaten of er aandacht aan besteden

Eigenlijk omschrijf ik in de eerste alinea van dit artikel hoe je kunt herkennen dat je je verleden nog wat aandacht moet geven. Dat is namelijk nodig als je ‘last’ heb van de volgende dingen:

  • oude emoties komen keer op keer omhoog
  • dingen uit het nu herinneren je aan het verleden
  • op onlogische momenten komen herinneringen boven
  • als je onrustig blijft, maar er in het nu geen aanleiding voor is

Als je dit herkent, is het dus handig als je wel aandacht aan je verleden besteed. En dan bedoel ik ook echt aandacht aan je verleden besteden. Niet even snel, niet met heel veel weerstand en ook niet met een houding van ik wil er tegen vechten en ik wil het onderdrukken. Je hebt het namelijk over jezelf, jouw emoties en als je dit stukje niet met openheid en liefde benadert, ben je tegen jezelf aan het vechten en jezelf aan het onderdrukken.

Als ik dat zo zeg, dan snap je waarschijnlijk heel goed, waarom dat niet gaat werken. Dan blijft het komen en dat kan jaren, zelfs tientallen jaren doorgaan.
Wanneer je naar je verleden kijkt, moet je dat dus met rust en kalmte en openheid doen. Dan kun je echt verwerken en ook echt loslaten.

Je kunt aandacht aan je verleden besteden door te mediteren of door te schrijven, misschien ga je liever een regressie doen. Alles kan en deze dingen werken zeker.

Daarna kun je het verleden loslaten. Dan mag je tegen jezelf zeggen: “stop, klaar nu, we laten het los.”

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.