Hoe je iets zegt maakt een groot verschil

Posted on
hoe je iets zegt maakt een groot verschil

hoe je iets zegt maakt een groot verschilHoe je iets zegt maakt een groot verschil. Vaak staan we nog niet helemaal stil bij onze eigen woorden en dat is best jammer, want dit weekend heb ik weer persoonlijk mogen ervaren hoe veel verschil hoe je iets zegt kan maken.

We zijn zaterdagmiddag namelijk even naar de bouwketen Hornbach gegaan om even wat spulletjes te halen. Eenmaal aan de kassa aangekomen bleek dat er op een van de producten geen prijs zat. Dit had gewogen moeten worden. Tja, dat kan gebeuren, dus we gingen terug om een etiket te halen voor het product. Tenminste Joris liep weer terug naar het schap en ik bleef wachten.
Toen hij terugkwam bleek dat de prijs op het schap anders was dan de prijs die op de sticker die bij het wegen eruit kwam rollen. Dit zei Joris natuurlijk gelijk. De caissière belde gelijk met een andere medewerker en zei het volgende: “meneer hier zegt dat de prijs niet klopt.” Door deze woordkeuze leek het net alsof we heel vervelend waren en waarschijnlijk ongelijk hadden.  De andere medewerker die kwam aanlopen had deze houding ook gelijk aangenomen en toen hij terug kwam van het schap om te kijken wat er aan de hand was, kregen we te horen dat er een verkeerde sticker op het schap zat én dat Joris de verkeerde code bij het wegen had ingetoetst (de code die op de verkeerde sticker stond). Er werd gezegd: “Ja, het klopt niet, want je hebt de verkeerde code ingetoetst.” Niet eens met een glimlach, maar zo bot als ik het schreef.

Uiteindelijk hebben we hierdoor nog meer betaald, dan de originele foutieve prijs, want het product bleek nog duurder te zijn in plaats van goedkoper. Dat is in principe niet zo heel erg, maar als je daarvoor door de woordkeuze al een beetje aan de kant bent gezet, voelt dat niet goed.

Hoe je iets zegt en hoe je je voelt

Hoe je iets zegt kan een groot verschil maken. Natuurlijk hoef je niet alles te overdenken en nuanceren, dan word je er gek van. Je hoeft alleen maar op te letten hoe je je voelt. Als jij je namelijk rustig en kalm voelt en mild over andere denkt, komen er vanzelf de woorden uitrollen met een fijne energie.
Hoe je iets zegt, wordt namelijk bepaald door hoe jij je voelt en hoe je ergens tegenover staat. Dat is het enige waar je op hoeft te letten, dan komt het helemaal goed.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Noud says:

    Hoe je iets zegt, wordt namelijk bepaalt door hoe jij je voelt en hoe je ergens tegenover staat. Dat is het enige waar je op hoeft te letten, dan komt het helemaal goed.

    Dat klopt Scarlet, en dat heb ik vaak niet of te laat in de gaten. Bedankt voor je tip.

    Groetjes, Noud

    PS: … wordt namelijk bepaalt … is volgens mij met een “d” achteraan. (bepaalde)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.